Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42001) AMDFan válasza TNOC (#42000) üzenetére


AMDFan
addikt

Én 8"-osra lőnék a helyedben, például M-Audio BX8.

(#42002) TNOC válasza AMDFan (#42001) üzenetére


TNOC
csendes újonc

Itthoni eszközeimmel elég szépen le tudok hallgatni dobozokat jó mikrofonnal felvett yt videókból egymás mellett tesztelve. a rokit rp5 g3 vs yamaha hs5 vs jbl lsr 305 sikerült azonosítanom hangilag, és meg van e 3 közül egyértelmű győztes nekem legalábbis, de cáfoljatok meg ha nem jól hallottam volna.. az rp5 g3 dobozos hangú, melykiemelt, kisebb tér és nyitottság jellemzi, néha részletek kárára, hs5 túl kiegyenlített, inkább vékony, unalmas hangú, gyenge mély tartomány, jbl lsr305 mikor először meghallgattam az jutott eszembe, hogy basszus ha itt szólna mellettem, de boldog lennék...nagy stereó hangtér, könnyű levegős hangzás, nyitott magas és közép, sok részlet, árnyalatok, és ehez tisztességes mély energia, nem vékony, nemmis kiemelt. Szóval e 3 modell közül egyértelműen a jbl lsr305 a nyerő számomra, ízlésemnek. Ezt azért irtam le hogy előző írásomban felsorolt modellekből könyebben legyen beazonosítható hogy ez alapján, mit halgassak még meg .

(#42003) peppe79 válasza Sonja (#41885) üzenetére


peppe79
senior tag

Mégegyszer köszönöm a tippet! Ez a Pulseeffects bitang jó EQ! Mondjuk nekem mindössze csak arra kellett, hogy a 250 Hz-es tartományt picit visszavágjam, 1 kHz-nél meg fentebb toljam; és mindez rendszerszinten működjön. Alap esetben nem nyúltam volna bele, de ezen a kis Microlab dobozkán a csipogók sajna csak dísznek vannak, így muszáj volt állítani rajta. Most egész korrektül szól...már az árához, és a lehetőségekhez képest, persze. :)

Amúgy valamiért Puppy linuxra (Csipesz 5.7.1) az istennek sem tudtam installálni a Pulseaudio-t. De amúgy is ki akartam már próbálni az Acer féle Endless operációs rendszert, azt meg eleve úgy 'fejlesztették' ki, hogy még egy törött kezű óvodás is fel tudjon rá telepíteni bármilyen segédprogramot. Gyönyörű szép, és könnyen kezelhető oprendszer. :K

[ Szerkesztve ]

(#42004) Bodz válasza TNOC (#42002) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Én nem hiszek ezekben a YT hangtesztekben, mert élőben, otthon nem olyan lesz, mint máson hallgatva volt. Max esetleg hangfalak karakterének egymáshoz való viszonyáról adhat némi infót, de azt is csak akkor, ha ugyanott, ugyanolyan feltételekkel, ugyanazokkal az eszközökkel és zenékkel lettek rögzítve. De még ekkor sem fogod tudni, hogy miként is szól valójában a hangfal.

[ Szerkesztve ]

(#42005) Adames válasza TNOC (#42002) üzenetére


Adames
tag

Én a helyedben megvárnám az új JBL 308-at akkor már.

(#42006) Humbucker válasza QbHead (#41998) üzenetére


Humbucker
senior tag

Nekem is benne volt a pakliban, hogy Kürbist veszek, de sokan panaszkodnak rá, hogy eléggé zavaró alapzajjal rendelkezik, így nekem se kell.

(#42007) #95462144 válasza TNOC (#42002) üzenetére


#95462144
törölt tag

Krk? A zajban meg is tudod hallhatni, akár saját zenékkel is. Nekem van V6 s4, és imádom. :)

[ Szerkesztve ]

(#42008) Polllen válasza TNOC (#42000) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én feliratnék egy bx6-t is a listára.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#42009) flanki válasza PuMbA (#41995) üzenetére


flanki
aktív tag

Vidéki vagyok, el vagyok maradva 3 évvel. :U

(#42010) Frogged válasza TNOC (#42000) üzenetére


Frogged
aktív tag

Ha Hipi hopot hallgatnék biztos hogy 8" os hangfalakra mennék.
110es keretbe Bx8 ami bele férne ha talál még valahol az ember.
120-ért meg ott a JBL Lsr 308 , vagy a Prodipe Pro8 a JBL meg a BX8 hátsó reflexesek érzékenyebbek az elhelyezésre az oldal és hátsó falaktól nagyobb távolságot érdemes tartani velük.
Meg studio monitorokhoz nem jár kábel így azzal is kalkulálj.

(#42011) newmoonlight válasza TNOC (#42000) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Mackie MR524-et semmiképp. MR5 mk3 inkább. (MR6 még inkább.) Viszont én a helyedben inkább vennék használt MR8 mk3-at. (140e Ft lenne az új.)

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#42012) Mezga Aladár válasza Bodz (#41950) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

És abban az esetben ha nem limitálom az összeget ugyanilyen paraméterekkel tudsz valamit?
Ez már nem a konyhába menne. :D

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#42013) TNOC válasza Bodz (#42004) üzenetére


TNOC
csendes újonc

"Max esetleg hangfalak karakterének egymáshoz való viszonyáról adhat némi infót, de azt is csak akkor, ha ugyanott, ugyanolyan feltételekkel, ugyanazokkal az eszközökkel és zenékkel lettek rögzítve"

Ez pontosan így volt, azért tudtam karakterben különbséget tenni köztük.

frogged bx8 is tetszik, sokkal több mélyet nyom vajon és mélyebbre megy mint a jbl lsr305? Középébe mennyire szól bele a több basszus? Magasai jók lehetnek, a tölcsér szerű kialakításának köszönhetően?

newmoonlight az már sok 110k a keret

A rockit mr5 mk3 nekem nagyon sötét, doboz hangú főleg az lsr305 képest, olyat nem szeretnék. Ha a bx8 is ugyan ez a karakter csak hangosabb, és több basszusa van, ugyan ilyen sötét doboz hangon mint a rokit, akkor a bx8 se lesz jó.

[ Szerkesztve ]

(#42014) Frogged válasza TNOC (#42013) üzenetére


Frogged
aktív tag

A 8" a méretei miatt mélyebre tud menni mint az 5"-os hangfalak.
Jellemző a 8"-os hangfalakra az átlagemberek számára meg fizethető kategóriában hogy a mély/közép tartomány egyensúly felborul a közép kárára .
És a Bx8-nál is ez a helyzet, a magasakra annyira nem szoktak panaszkodni.
Aki olyan zenét hallgat vagy nem annyira van bele örülve hogy sok mély legyen az kompromiszumnak 6,5"-es hangfalat vesz, a szebb középért beválalják a kevesebb mélyet.
Sajna kisebb kompromiszumot kell kötni ha ujonan vesz az ember meg fizethető áron hangfalakat.
De a rap zenéhez pont jobban fájna ha gyengébb mély mint a gyengéb közép tartomány.
Ezért érdemesebb a 8 colosok felé tekingetned szerintem , de legaláb 6,5"-ost vennék 5"-ban nem gondolkoznék.

[ Szerkesztve ]

(#42015) Bodz válasza TNOC (#42013) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Úgy látom látom a lényeg viszont nem ment át.

(#42016) TNOC válasza Frogged (#42014) üzenetére


TNOC
csendes újonc

Gondoltam hogy ez így fog működni, ebben most megerősítettél. Igazából nekem fontosabb hogy tökéletesen elkülönítve/kivehető legyen a 3 tartomány, nagy tér , nagy hangtisztaság, részletes legyen, minthogy leszakitsa a mély az arcomat. Mert én aztán mindent hallgatok. Csak azt szeretném hogy ezek mellett ha beteszek egy house zenét, legyen a mélynek súlya, jelenléte, energiája, és ne csak kopogjon hidegen ellehetetlenül.. És ahogy hallottam, a jbl 305 ilyen, jobban tetszett a hangja a mackie mr5 mk3 nal is. A jbl fehér be meg iszonyat tetszik is. Úgy néz ki ez lesz. Nem találtam olyat ami jobb lenne 110k keretig. 10k elég rá?

Ahogy láttam van rajta xlr meg 6.3 trs. A dac készülékemen sima rca van. Milyen típusú kábel érdemes hasznalnom a legjobb minőségért, és ezen belűl milyen fajtát?

[ Szerkesztve ]

(#42017) Adames válasza TNOC (#42016) üzenetére


Adames
tag

Szerintem Mackie MR6-ot kéne venned esetleg akkor már. 91 000Ft-ért megkapod, és az egy közép út lenne számodra, sőt...

(#42018) lezso6 válasza TNOC (#42016) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mutass pár zenét, megmondom neked, hogy 5", 6.5" vagy 8" kell-e. Ha szeretnél mélykiemelést, akkor a Mackie MR8 MK3 a legjobb választás. Ennek viszonylag dinamikátlan döngő mélye van, de sokan tévesen ezt nevezik dinamikusnak, szerintem te is, így jó lesz.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#42019) Frogged válasza TNOC (#42016) üzenetére


Frogged
aktív tag

Igazából a puding próbája az evés és mindenkinek más a füle így mi is csak dobáljuk fel a labdákat neked olyan ár érték arányban egész jó termékekel ami lehet hogy neked tetszene, mindegyik kicsit más.
De minden kapható studio monitorra tud ellen érvet mondani az akinek nem a világa és jót annak akinek igen.
Ahogy Bodz is mondta youtube alapján kár lenne dönteni ő itt a leginkább sokat hallot emberke a topicban én hallgatnék rá ha ajánl valami hangfalat vagy kábeleket hozzájuk.
Egyébként személyes hallgatózás is lutri mert más az akusztika egy boltban mint a szobádban így nem szolna pontosan ugyan úgy, csak valami alap támpontot adna.
Én választanék egy szimpatikus hangfalpárt azok közül amiket javasoltak 14 napig vissza küldheted ha nem tetszik egyik sem rossz amit felvetettek csak izlés kérdése kinek melyik a jobb.

Mondjuk ha kiegyenlitett hangot szeretnél ahol nincs egymás kárára egyik tartomány sem akkor a mackie mk3asokat kerülném.
A prodipe pro5 V3 pl kiegyenlített és első reflexes , de ha a Jbl a leg szimpibb mozdulj rá nyugodtan arra is nem hiném hogy nagy csalódás lenne.

[ Szerkesztve ]

(#42020) TNOC válasza lezso6 (#42018) üzenetére


TNOC
csendes újonc

Mindent hallgatok, csak szeretném hogy house, rap zenénél a mély is kicsit testes, lendületes legyen.

frogged jbl 305 nagyon megfogott, nagy hangtere/sztereo hatása van, kristálytiszta magas és közép, jól elkülönülve, részletes, és a mélyei is testes, megfelelő mennyiségűnek tűnt. Rögtön megfogott, egy ilyet veszek szerintem, rögtön elkapott az az érzés hogy ez kell, többinél nem.

[ Szerkesztve ]

(#42021) Bodz válasza Mezga Aladár (#42012) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Még mindig ott tartunk sajnos, hogy a bluetooth korlátoz hangminőség szempontjából. Annyira rengetegféle drágább bt cucchoz nem volt még szerencsém, de pl. a Dali Zensor 5 AX-hez igen. Egész korrekt hangú. Van fehérben is. Bár lehet ennyire nem akarsz sokat költeni, de te mondtad, nincs limit. :D
Zensor 1 AX is létezik, nem hallottam.
Olcsóbban Klipsch R-15PM esetleg (csak a színe nem stimmel). Szerintem tudod általában milyen a gyártóra jellemző hangzás... Na, ez is pont olyan. :)

Esetleg egy olcsó távos dac + fehér monitor?

[ Szerkesztve ]

(#42022) Mezga Aladár válasza Bodz (#42021) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ez már a hálóba menne, zene/film. Miután kicsi a szoba (18 nm) ezért elgondolkoztam egy aktív sztereó rendszeren, szigorúan állványos kivitelben. A kisebbik Dali szimpatikus, de meg kell hallgatni. Persze az utopia mellett vicces lesz. :D

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#42023) SunMount3r válasza SunMount3r (#41959) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Kipróbálnám a másik szett SP-HF1250B -t a lejátszóra kötve, de félek, hogy lehet tényleg az ad ki valamilyen fura, káros frekvenciájú (most így konyhanyelven) hangot a hangfalaknak és akkor azt is elrontaná.

Lehet ez a 14 órás hangerő állás már sok neki a filmeknél a DRC hiánya miatt a zene mega az effektek túltolják? Amúgy zenéhez elég még a 8 órás állás is, már úgy is túl hangos.

Ha tényleg meghibásodott a hangfal, akkor mi a biztosíték, hogy egy másik nem fog elromlani ugyan így, ha a lejátszó miatt van. Lehet nem is egyből történt az egész, hanem folyamatosan vágta gajra a bal dobozt? (Már ha ez lenne a baj forrása).

Vagy pl. porszívózás közben ütődhetett meg a hangfal? Lehetséges ilyesmitől ilyen hiba?

Van egy olcsó kis Creative bögrém valahol, még esetleg megpróbálom azt rákötni a teszthez...

(#42024) #95462144 válasza SunMount3r (#42023) üzenetére


#95462144
törölt tag

Amit feljebb írtam azt egyáltalán kipróbáltad? A hibásnak vélt hangszórót kösd rá egy másik lejátszóra, ha jelentkezik az anomália rossz a hangfalad. Bár írtad, hogy filter nincs, de már abban sem vagyok biztos, ha ugyan az a lejátszó és sokkal magasabb hangerő kell a filmekhez, mint a zenékhez (SD formátum?). Eleve furcsa, hogy zenénél nincs probléma pedig azokkal aztán le lehet tesztelni. Megütődött porszívózásnál? :) Most már nagyon zavaros ez a történet. :)

[ Szerkesztve ]

(#42025) westcoastog válasza SunMount3r (#42023) üzenetére


westcoastog
veterán

Nem csinálnál egy videót róla?
Hogy ugyanarra a jelenségre gondolunk e.

[ Szerkesztve ]

(#42026) Zoona


Zoona
aktív tag

Sziasztok!

Egy tanácsot szeretnék kérni. Az ezeréves PC-s hangfalam meghalt és kénytelen vagyok venni egy újat. Kb csak annyira használom, hogy Teamspeak megy rajta este, vagy ha nincs senki beteszek zenét (jelen esetben nem érdekel a minőség, tudom ez alpári stílus de tényleg inkább a TS van) fülest nemszeretem, ritkán használok.

Olvasgattam a fórumon és több esélyes van:
- Creative A60 (méret miatt lenne nyerő)
- Genius 500A
- Genius 800A
- Genius 1250B (tudom, hogy sokan ezt ajánljátok, de lehet hogy a monitor két oldalára nem fogom tudni elhelyezni. Csináltam méretrajzot, este kipróbálom, mert ha elfér ezt veszem.)

A fentiek közül az 500 és 800 as Geniusokra olvastam hideget meleget, főleg búgást. A Creative-ról igazából jókat, de hozzá volt téve hogy ne is várjak tőle sokat (irtam fent hogy nem várok).

Én úgy gondolom, hogy ha az 1250B nem fér el az asztalon akkor a Creative A60-at venném. Jól gondolom-e vagy sem? (otthon az asztali gépen tényleg annyit ülök még este WoW-ban instázunk vagy raidvan, heti 2-3 este, filmet és egyéb multimédiás tevékenységet nem ott végzek ezért is irtam, hogy nem számit a minőség perpill)

Köszi előre is a tanácsokat.

Diablo 3 Battletag - Jessa#2832

(#42027) Humbucker


Humbucker
senior tag

Ilyen stílusú zenékhez milyen hangfalpárt javasolnátok?

1
2
3
4

(#42028) lezso6 válasza Humbucker (#42027) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mivel nincs Microlab 6C, ezért Alesis Elevate 5 MK2. Drágább, de jobb is, főleg ilyen stílusra.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#42029) Humbucker válasza lezso6 (#42028) üzenetére


Humbucker
senior tag

(#42030) Mauzes válasza Humbucker (#42029) üzenetére


Mauzes
őstag

Ezt már mondtad. Majd akkor linkeld, ha leszállítják. :D

(#42031) Humbucker


Humbucker
senior tag

Végül úgy döntöttem, nem fogok 30.000 fölé menni keretbe, nekem ez nem fér bele, még akkor sem ha egy fél nap alatt keresném meg az árát, ennyire nem használnám ki, de ha valaki tud itt a fórumon Microlab B77es hangfalpárt arra abszolút vevő lennék.

(#42032) peppe79 válasza Humbucker (#42031) üzenetére


peppe79
senior tag

Nálam a kisebb B73 szól. Nemrég néztem, hogy milyen körülmények közt készülnek a Microlab "hájend" csodái. Sajnálom ezeket a szerencsétlen rabszolgákat szalagmunkásokat. :(

https://www.youtube.com/watch?v=_8RbPaFbwDY
https://www.youtube.com/watch?v=RqV5HFgO7S0

[ Szerkesztve ]

(#42033) lezso6 válasza peppe79 (#42032) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ezért kell valódi hi-end hangfalakat venni, ami mondjuk Németországban készül. Ja csak az 20x annyi kerül.

Minden így készül sajnos, ezért élhetünk itt nyugaton ilyen jólétben. :( Igen, Magyarországon is.

szerk: kicsit jobban belenéztem. Ez még egy viszonylag istenes munkahely, mert ülve csinálhatják.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#42034) Bodz válasza peppe79 (#42032) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Én ennél itthon is láttam már sokkal rosszabb helyeket.

(#42035) lezso6 válasza Bodz (#42034) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja, de odakint egy magyar minimálbérért meg munkahelyi szabályzásokért összetennék a két kezük.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#42036) Mauzes


Mauzes
őstag

Itthon meg egy franciáért, ez mindenhol relatív.

(#42037) Tibe


Tibe
aktív tag

Ez pedig a Focal.

https://www.youtube.com/watch?v=EpIqGrrXcj8

Azért van különbség! Ami persze árban is megmutatkozik.

(#42038) lezso6 válasza Tibe (#42037) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Itt meg az Adam, ez inkább technikai érdekességként, hogy a ribbon AMT tweeterük hogyan készül Berlinben: [link]

Ez azért más világ, nem a tömeggyártásra, hanem a minőségre mennek. Aminek megvan az ára. De ugye a kínai gyártásnak is megvan az ára, csak nem pénzben.

Mauzes: Világszinten mi is a topba tartozunk, csak Mo-on népszerű a hiszti és a folytonos relativizálás.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#42039) Bodz


Bodz
Topikgazda

Valaki mondjon már infót a Microlab B77-ről. Készül a módosított összefoglaló, aztán ötletem sincs, hogy mit írjak. :D Hallottam, de tényleg semmi sem jut eszembe róla... Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#42040) Humbucker válasza Bodz (#42039) üzenetére


Humbucker
senior tag

Tudtommal a Microlab B77-et sem lehet már kapni sehol.

(#42041) Bodz válasza Humbucker (#42040) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Solo 6 sem. B73-ból is már csak emagnál van pár darab. Akkor most mindent dobjunk ki az összefoglalóból, ami jelenleg nem kapható? Ráérünk erre akkor szerintem, ha hosszabb távon is így marad.

[ Szerkesztve ]

(#42042) Attila0 válasza Bodz (#42041) üzenetére


Attila0
őstag

Tudom hogy nem ez az általános de, ha magamból indulok ki aki egy notebook beépített Realtec HD audió hangkeltőjén interneten keresztül hallgat zenét, annak az itt agyonreklámozott Genius 1250B is bőven elég lehet. Talán néhol még sok is!

[ Szerkesztve ]

(#42043) Tibe válasza Attila0 (#42042) üzenetére


Tibe
aktív tag

Az emberek 80%-ának nincs igénye a jobb hangra, de csak azért mert egész egyszerűen még nem hallott jobbat az alsó középnél. Nekem anno egy Genius HF1800A volt a világ. Szépen szólt, egészen addig amíg meg nem hallottam egy Klipsch Promedia 5.1-est véletlenül az egyik nagykernél. Egyből cseréltem arra és elkzdtem beleásni magam a témába, és már tudatosan kerestem hogy hol tudnék meghallgatni minél többféle hangfalat, hangrendszert... jöttek a Videoton hangfalak az erősítővel stb... majd a monitor hangfalak és most pedig már szintén hallgatás után egy Krk-ra fáj a fogam.... Szóval amíg nem hallasz jobbat nem is nagyon fogalmazódik meg benned az igény a jobbra hangban. De amit rájössz hogy a minőségi zenehallgatás mekkora örömet is tud okozni, elkezded keresni.....

[ Szerkesztve ]

(#42044) flanki


flanki
aktív tag

Megérkezett egy Modecom MC-HF30 2.0, kibontás után összekötés.
Sajnos hiába örültem, gyári hibás lehet mert az állapotjelző LED-je sem világít. (Persze összeköttöttem mindent ahogy kell.)
Jól kezdődött az ismerkedésünk... :C
Szerintem itt véget is ért a karriere nálam! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#42045) flanki válasza flanki (#42044) üzenetére


flanki
aktív tag

Mondjuk a hangerőszabályzóval valami kis hangot ad, hangosodik is, kb egy apró füles szintjét el is éri a hangerő maxon. Az állapotjelző persze azóta sem világít.

(#42046) peppe79 válasza Attila0 (#42042) üzenetére


peppe79
senior tag

PC-hez, youtube meg egyéb forrásra nekem is bőven elegendő ez a kis Microlab; és egy percig sem gondolkodom drágább alternatíván.
Ha kényelmesen, nyugodt körülmények közt akarok zenét hallgatni, akkor eleve nem a gép előtt gubbasztok, hanem elfekszem a nappaliban az Everstyl fotelban, és bekapcsolom a Heed rendszert. Összehasonlíthatatlan a különbség.

(#42047) PuMbA válasza flanki (#42044) üzenetére


PuMbA
titán

"Frequency range 35Hz-22kHz"

Nem fukarkodtak a specifikációkkal :DDD

(#42048) Attila0 válasza peppe79 (#42046) üzenetére


Attila0
őstag

Lehet hogy tényleg én várok sokat az internetrádiótól de, hosszabban hallgatva már én is kezdem tapasztalni hogy egy picit torzít!

(#42049) flanki válasza PuMbA (#42047) üzenetére


flanki
aktív tag

Hát ja!
Ez már annyira fel és le is megy hogy hallani sem lehet. :F

(#42050) EnterR válasza flanki (#42044) üzenetére


EnterR
veterán

Jó, hogy anno nem az Eclipse-et választottam tőlük a 6C-vel szemben. :N

PSN ID: marquuard

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.