Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) dudika10 válasza Morden24 (#6000) üzenetére


dudika10
veterán

100 dollár körüli árból kár, hogy nálunk 30k lesz. :(

A bass boost-ot érdemes kikapcsolni, és a reflex nyílásba gézt, vattát vagy valami hasonló anyagot tömködni (bár az is lehet, hogy csak én vagyok ennyire érzékeny a reflexnyílás hangjára :) ).

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6002) Ndruu válasza Morden24 (#6000) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Láttad milyen picike ez a rendszer? Nem kétlem, lehet attól még jól szól, de egy ilyen mini valamiért ennyit elkérnek...

Én sokáig erre vágytam, de aztán letettem róla, mert gyakorlatilag beszerezhetetlen ebben az országban. A legközelebbi hely, ahol kapható az Ukrajna, Csehország vagy Románia. 25k körül van átszámolva a Solo 6C, amihez távirányító is jár.

Harrrr!!!!

(#6003) dudika10 válasza Ndruu (#6002) üzenetére


dudika10
veterán

Nagyon jó kis hangszóró és hozza az M-audio-tól megszokott minőséget.
Ettől függetlenül nálunk pofátlan összeget kérnek el érte, de hát ezt már megszokhattuk. :(((
100 dollár az eredeti ára, úgy azért már mindjárt jobb lenne.

Tetszetős ez a microlab, nem hallottam még róla, de elég jónak tűnik.

Én ezt a hangfal+erősítő párost szeretném kipróbálni. 90Euro körül kéne lenni az árának, de Magyarországon nem találni sehol szinte. Pedig tényleg kíváncsi lennék rá, hogy mit tud. :(

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6004) Alex91 válasza dudika10 (#6003) üzenetére


Alex91
félisten

RENKFORCE ERŐSÍTŐ + MINI HANGDOBOZOK, ara jo, de hogy mennyire szol :F

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6005) RM1 válasza Morden24 (#6000) üzenetére


RM1
aktív tag

Ezt az M-audio-t én átgondolnám a helyedben. De hallgasd meg, úgy a biztos. Hitspace-ben ki lehet próbálni: http://www.absolute.hu/hangfalstudio/#0
Azt érdemes még tudni, hogy ezeket a fajta hangfalakat, amit ebben a boltban lehet kapni (stúdió monitorok), nem gyártják olyan számban, mint a genius, vagy a logitech modelleket. Ahhoz, hogy megérje fejleszteni/gyártani, valamivel drágábban adják, mint egy hasonló tudású, de nagy példányszámú hangfalat, egy 100 ezerbe kerülő modell még belépő szintnek számít. Ezek között (200 ezer alatt/pár) pedig az M-audio inkább középkategória hangminőségben olyan gyártókkal szemben, mint Alesis, KRK.
Én most éppen ebben a kategóriában szeretnék vásárolni, ezért rendesen utánaolvastam a dolgoknak, és egy héten belül remélem lesz is eredménye :) . 30 ezer alatt inkább rendes pc hangfal gyártó termékeket érdemes venni pl. Altec, Logitech, Genius, mert a komolyabb gyártók az olcsóságokhoz általában csak a nevüket adják, a minőséget nem.

(#6006) dudika10 válasza RM1 (#6005) üzenetére


dudika10
veterán

Az AV30/40 pont nem olyan, amit csak páran vesznek meg a világon és csak nálunk ilyen drága. :(
És még csak stúdiomonitor kategóriába se sorolnám. Igaz, nagyon az szeretne lenni, de az nem ez a kategória.

KRK jobb mint az M-audio stúdiómonitorokban, de még a legolcsóbb is ennek a triplájába kerül. :P Szvsz az a belépő kategória.

Nem védeni akarom az M-audio-t, tényleg nem hozza a Geniusokhoz képest azt a hangminőséget amennyivel többet kell érte fizetni, viszont jó hangja van és mentes a Geniusok hibáitól. (Legalábbis ami nálam volt régebben az nem pattant, nem búgott, nem zavarta a telefon. A kezelőszervek sem kerültek elérhetetlen helyekre, bár ez itt csak a volume és fejhallgató kimenetet jelenti.)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6007) RM1 válasza dudika10 (#6006) üzenetére


RM1
aktív tag

Nem konkrétan az AV40-re céloztam, a BX5 és a BX8 is 200 ezer alatt van...

(#6008) catPee


catPee
csendes tag

Na megvolt a vásárlás és a befutó a már említett Genius SW HF 2.1 3000.

Nagyon jó kis cucc és szép nagy is (főleg a mély), a kapcsolókat meg már tapintásra ismerem (keresztbe lett berakva a mély, mert nem számoltam azzal, hogy ilyen hosszú).

A magas gyönyörűen szól!!! A mély az szép határozott és erős! A mélyközép... Na az problémásabb, mert elnyomja a magas hangszóró. Ezt próbálom most orvosolni. A Media Player-ben már fullos (ott van hangszín szabályzó), csak ugye játékok és youtube esetén ez nem nyújt megoldást.

Ezért kezdtem el keresni valami EQ programot (ja igen és Windows 7-em van)
Most azon gondolkodok, hogy melyik hangkártyát használjam:
1) HD Audio 8CH (Asus P5P41D alaplap integrált hangkártyája=>ez van most), de a win7 telepítette, így szerintem nincs hozzá EQ progi
2) Genius Sound Maker Value 5.1 (van egy ilyenem is az előző gépemből, ehhez már talán van EQ a progik között, de már nem emlékszem teljesen), ehhez mondjuk már nincs meg a driver cd...

(#6009) Pumpkinhead válasza catPee (#6008) üzenetére


Pumpkinhead
csendes tag

Most tervezem egy ilyen vásárlását, érdekelne hogy:

- ki-be kapcsoláskor ad-e ki valami extra hangot (pukkan ahogy a többi genius :) )
- alapjáraton búg-e
- milyen hosszú kábelek vannak a satelitekhez

köszi

(mondjuk nálam ilyen EQ féle taknyolások nem játszanak, egyrészt rangon aluli, másrészt a PC-Konzol-TV jelet mind a TV-ből kapja/kapná)

[ Szerkesztve ]

(#6010) schawo válasza RM1 (#6007) üzenetére


schawo
titán

A KRK és M-Audio mellett stereo monitornak ajánlanám a Fostex-eket is. A PM1-gyel nagyon meg vagyok elégedve.

És itt
(http://mrkool.hu/spd/mrkool305649/FOSTEX_PM1_STUDIO_MONITOR) pofátlanul olcsón adják. Európában 400 EUR alatt nem lehet kapni, Amerikában is 400-450USD az ára ÁFA nélkül.

Szerk: ehh, most látom, hogy szólóban ennyi az ára, párban 150 pénzért kínálják itt, felejtős. Kintről jobb behozni, még mindig.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6011) DriderG válasza Morden24 (#5992) üzenetére


DriderG
tag

Nekem Logitech X230 van, már vagy 5-6 éve ami igen szépen szól. Sajnos idén januárban fejeződött be a forgalmazása (12-13 000 között volt újonnan), de használtan igen olcsón is hozzá lehet jutni ([link]) Nem vagyok hifista, viszont nekem jól kijöttek rajta a különbségek különböző hangkártyák esetén. Olvastam valahol egy régebbi topikban, hogy elvileg a zenét hallgatni jobb volt, jobban kijöttek a mélyek és a magasak, mint egy Z-5500 esetén. Bár ebből nem tudom mennyi az igazság.

(#6012) schawo válasza DriderG (#6011) üzenetére


schawo
titán

Jaaj, ne, nekem is van ilyen Logitech X230. Kontrolálatlan puffogó-dübörgő basszusa és nulla közepe és dobozhangja van. Kb 4-5 éve vettem és hatalmas csalódás volt a hasonló áron vásárolt 10 éves Yamaha YST-MS201-hez (szintén 2.1) képest. Anyámnak adtam és kizárólag skype-ra használja. A Yamahám azóta is kiválóan működik, én meg néha elborzadok a Logitech hangján. Elképzelhető, hogy azóta nem képes senki elfogadható áron normális hangkeltőt készíteni, mást nem próbáltam ezen az árszinten.

(#5992) Morden24
Szóval ezt nem hogy egy STX-re, még egy alaplapira sem érdemes rákötni. Amúgy eléggé ágyúval verébre érzem az STX-t ha csak 30-t szánsz a hangszóróra, azt a szintet egy alaplapi is vígan kiszolgálja. :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6013) ricshard444


ricshard444
veterán

Sziasztok!

Úgyhozta a sors,hogy "csak" egy Z-2300at veszek,eredetileg Z-5500 volt tervben,de másra is kell a pénz
Kérdésem azlenne,hogy: Most egy Z4em van, de közel sem olyan hangos mint amennyire szeretném
Z-2300 elegendő lesz egy 15nm-es szobába, úgy,hogy azért nelehessen túlordítani...?

Vannak dolgok...

(#6014) schawo válasza ricshard444 (#6013) üzenetére


schawo
titán

A megadott rövid idejű maximális hangnyomás 1m távolságban 100 dB SPL (sound pressure level). Ehhez jellemzően 88-90 dB SPL tartós szint szokott tartozni. 90 dB feletti tartós hangnyomás halláskárosodáshoz vezethet (bizonyos frekvenciák érzékenysége csökkenhet).

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6015) Feenyx


Feenyx
aktív tag

Hali!

Szeretnék egy 2.1-es hangrendszert venni, csak azt nem tudom eldönteni hogy milyet. Néztem ezt a logitech s220-at 5k körül. Érdemes ezt ennyiért megvenni? Vagy tudtok esetleg valamit ajánlani helyette max 9k-ig? Előre is köszi!

(#6016) Feenyx


Feenyx
aktív tag

Jah az elfelejtettem mondani hogy leginkább szolidabb zenehallgatásra kellene. Szóval nem kell fülsüketítően üvöltenie de azért szépen szóljón:)

(#6017) catPee válasza Pumpkinhead (#6009) üzenetére


catPee
csendes tag

Helló!
1) Kikapcsoláskor adott egy kis pukkanást még az első nap, amikor megvettem, de most már nem!
2) Kakaó hangerően, ha odateszem a fülem a satelit-hez, akkor hallom, hogy egy picit zúg, de ez magas hang, és nem búgás (a mélytől nem hallok semmit!)
3) Milyem hosszúak a kábelek? Hát nem túl hosszúak és nem is cserélhető, mert a hangfalba direkt be van kötve (legfeljebb bővíthető, ha veszel egy anya és apa végű kábelt), de szerintem olyan 1 méteresek. (hangszórónként)
4) Az EQ probléma megoldódott: nem kell túlságosan föltekerni a mélyet és a magast, és akkor a közép is tud érvényesülni. (meg valószínűleg megszókás kérdése volt inkább, mert a 2.1 sose lesz stereo)

Ráadás:
5) Annak ellenére, hogy rezgiscsillapításos a mély, azért 1/2 -ed és 3/4-ed hangerő között elkezdett berozálni az asztal ami alatt a mély van és a szoba is.

6) Ne akard gyalog elhozni, mert 19 kg-s a doboz!

(#6018) dudika10 válasza schawo (#6012) üzenetére


dudika10
veterán

Kötekednék. :)

A Creative T20-al - ami azért messze nem egy drága professzionális felszerelés - messze lehet hallani a különbséget az integrált (adatlapomon láthatod, hogy egy elég jó chip van a lapomon) és egy Asus Xonar DS közt. Sőt, még a műveleti erősítő cserélgetését is ki lehet hallani (nem olyan rég próbáltam ki párat).
És azért a DS messze van egy STX-től. Egyébként ha adott a hangkártya akkor már mind1.

Persze ha azt a 40 ropit amit hangkártyára költött a hangszóróhoz hozzádobná akkor már egy elég korrekt sztereo rendszert építhetne ki magának és sokkal jobban járna hangminőség szempontjából ha azt használná az alaplapival.

mod: off

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6019) schawo válasza dudika10 (#6018) üzenetére


schawo
titán

"Kötekednék."

Elfogadom ;)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6020) Pumpkinhead válasza catPee (#6017) üzenetére


Pumpkinhead
csendes tag

A Köszi a válaszokat!

A búgást úgy értettem hogy ha csak bekapcsolod, de jelet nem kap, nem búg-e?

(A mostani 10 éves geniusom akkor is búg ha ki van kapcsolva :D )

(#6021) catPee válasza Pumpkinhead (#6020) üzenetére


catPee
csendes tag

Igen az stimmt és arra írtam azt, hogy:
"Kakaó hangerően, ha odateszem a fülem a satelit-hez, akkor hallom, hogy egy picit zúg, de ez magas hang, és nem búgás (a mélytől nem hallok semmit!)"

Vagyis, ha be van kapcsolva, de nem kap jelet és kakaó hangerőn van és odateszem a fülem a szatelithez közvetlenül, akkor hallom, hogy egy nagyon picit zúg.

Ma kipróbáltam rajta a hangnyomás-mérésekhez való zenéimet, hát nem vallott szégyent! :)

(#6022) RM1 válasza dudika10 (#6006) üzenetére


RM1
aktív tag

Voltam minap meghallgatni az M-Audio hangfalakat. A kisebbek ki sem voltak állítva, így azokat nem tudtam meghallgatni, de a nagyobbakat igen. Még a 112 ezer ft-ba kerülő BX-8a (tehát a BX széria nagyobbik darabja) sem tudta felvenni a versenyt a kategória többi hangszórójával, megjegyzem ebben az árban még inkább 5"-os hangszóróval szerelik őket, a BX8 kb. 2x akkora volt, mint a többi versenyző, mélyben mégsem volt erős, a többi tartományban sem volt jobb egyáltalán. Abszolút kritikán aluli, persze a név eladja.

(#6023) schawo válasza RM1 (#6022) üzenetére


schawo
titán

Ha stúdió monitort keresel, akkor javaslom hallgasd meg a Fostexeket is. Jó alternatíva a KRK mellett.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6024) RM1 válasza schawo (#6023) üzenetére


RM1
aktív tag

Jó néhányat meghallgattam, végül a Mackie-t hoztam el. Az egyetlen versenytársa a KRK lehetett volna, de az nem volt raktáron. Fostex-et nem forgalmaztak, ahol néztem.

(#6025) schawo válasza RM1 (#6024) üzenetére


schawo
titán

Az is jó választás ;) Melyik típus lett?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6026) RM1 válasza schawo (#6025) üzenetére


RM1
aktív tag

"Természetesen" a legkisebb, MR5. Mélyben erősebb volt, mint a többi hasonló árú, a többi tartományban nem volt észrevehető különbség. Az eladó is mondta, hogy zenehallgatáshoz egyértelműen a legjobb választás. Ha masteringhez kellene, akkor genelecet vegyek, de a 300 ezer ft-s ára kicsit elbizonytalanított. :D

(#6027) schawo válasza RM1 (#6026) üzenetére


schawo
titán

Igaza volt a genelec-kel kapcsolatban, de azért az nem állítható, hogy annyival jobb, mint amennyivel drágább. Ők "legjobb/ultimate" minőséget képviselik, és mint olyan, horror áron kínálják termékeiket.
A 300 eFt-os genelec-t venni hatalmas baklövés. 300 eFt jobban is elkölthető. Ha ultimate minőségre van szükség akkor az milliós nagyságrendű genelec. De azt hagyjuk meg a nagy stúdióknak :D

Remélem meg leszel elégedve a kis Mackie-vel, ha van tapasztalat, írd majd le :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6028) dudika10 válasza RM1 (#6022) üzenetére


dudika10
veterán

Magamat idézném abból a hozzászólásból amire válaszoltál:
"KRK jobb mint az M-audio stúdiómonitorokban, de még a legolcsóbb is ennek a triplájába kerül."
Szóval én se vennék monitorozni M-audio terméket. Ettől függetlenül a kategóriájától elvárhatót szerintem hozza, bár vannak jobbak nála.

Mutass már nekem egy 100 dolláros KRK-t. :P

Normális Genelec hangfalak pedig 2000 dollár körül kezdődnek. Az sem az a kategória ahol jelenleg tartózkodunk. :P

Mackie MR5 párja ~400dollár, még mindig négyszerese a 100 dollárnak. ;)
KRK-ban az RP5 és RP6 lehetne versenytársa ár alapján kb., szívesen összehasonlítanám őket.

"mélyben mégsem volt erős"
Ez nem mindenhol szempont.
Sőt, szerintem szerkesztésnél hátrány, mert ha egy erős basszusú hangszórón szerkesztesz akkor a mély tartományok elég erősnek fognak érződni alapból, és amint meghallgatja valaki az otthoni rendszeren aminél nincs olyan erős basszus nem fogja hallani a mély hangokat. És mivel manapság az eltúlzott basszus a divat, eladhatatlan lesz a hanganyagod. :N

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6029) schawo válasza dudika10 (#6028) üzenetére


schawo
titán

Talán leszoknak a népek egyszer a dübörgő mélyekről. :)

szerk: (Azt hiszem, ez egy 2.1 hangfal topicban hülyen mutat.)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6030) dudika10 válasza schawo (#6029) üzenetére


dudika10
veterán

Kéne valami frappáns cím, amiben benne vannak a sztereo rendszerek is és át kéne neveztetni a topikot, mivel kb ugxan annyi sztereoval foglalkozó hsz van mint 2.1-el. :)

Meg akkor egy 1.hsz-t is kéne gyártani:
-mik az igények
-mennyit szánsz rá
-hova kell
-mit hagytam ki?

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6031) RM1 válasza dudika10 (#6028) üzenetére


RM1
aktív tag

Mint az egyik korábbi válaszomból kiderül, nem a 48 ezer ft-ba kerülő (külföldön általában 150$) AV-40-re vonatkozott a válasz, hanem általában az M-Audiora. Értelemszerűen, ha a drágább, hasonló árú modellek között (rendkívül) gyengén teljesít a márka, akkor az olcsóbb cuccai még gyengébbek. Itt egy pillanatig nem volt hasonlítgatva az AV-40, AV-30 a KRK RP6-hoz. Arról van szó, hogy az M-Audio nem hiszem, hogy jó, ajánlható márka ebben a kategóriában, és persze a KRK árszintjén sem. Néhány fórumot átolvasva arra is rájöhetsz, hogy a véleményem nem egyedi.
Az AV-30/40 ára inkább a Logitech Z-2300, Creative T-40, illetve mini hifi rendszerekkel van egy árszinten (itthoni árakat nézve pedig drágább is). Hol lehet ezekhez képest ez a hangfalpár zenehallgatás céljából? Ugye ezt te sem gondolod komolyan. Itthon aztán nézhetsz amerikai árakat, amiben nincs benn a 25%-os ÁFA (bizony arrafele ez sem 25%), szállítási költség, vám.
Genelec nem tudom hogy jön ide, tudtommal nem volt említve sehol a neked címzett válaszban, nem volt szempont összehasonlításnál, nem is lehetne. Persze ismét jó, hogy te már csak tudod, a 2000$ alatti genelec nem normális. Köszönjük, leülhetsz.
Megint figyelmetlen voltál. Mutasd már nekem meg légyszíves, hol említem én azt, hogy zeneszerkesztéshez kell nekem a mély, pláne eltúlzott. Másrészt nem akarlak kioktatni, de akkor azt magyarázd meg, hogy miért árulnak szinte minden típushoz különálló mélynyomót (KRK, Genelec, Dynaudio, lehetne folytatni a sort). Miért épp az 5"-os hangszóróval szereltekhez ajánlják elsősorban. Az E-Mu PM5 esetén (sokak szerint a gyártása leállításáig a legjobb 200 ezer alatti monitor) miért lehetett csomagban is megvenni a PS12 szubbal?
Nem vagyok producer, talán nem is kell ahhoz lenni, hogy tudjam azt, ami sajnos neked nem jutott eszedbe. Ha tudom, hogy a hangfalam kiemeli a basszust, akkor egyszerűen olyan zenéket gyártok rajta, aminek a basszusa olyan erős, mint azoknak a zenéknek, amiket meghallgatok rajta, és biztosan tudom, hogy jól szólnak máshol is. Illetve alapból belekalkulálom. Esetleg meghallgatom többféle hangrendszeren, ahogy sokan ajánlják.
Végezetül, saját magadnak mondasz ellent: ha a kategóriájától elvárhatót hozza, de mégsem a legjobb, akkor miért nem a legjobbat ajánlod?

(#6032) dudika10 válasza RM1 (#6031) üzenetére


dudika10
veterán

Volt szerencsém az M-audio szóban forgó hangfalához és a kategória más versenyzőihez.
A Creative T40-nek például egyáltalán nincs értelme, mert a kis tesó fele annyiért ugyan azt tudja. Logitech z2300: viccelsz? Jelenleg kifejezetten a zenén van a hangsúly erre ezt hozod fel?
Miért nézek amerikai árakat? Egyszerű: az itthoni árak nem tükrözik azt, hogy a gyártó milyen kategóriában indította. Ha én valakitől 10k-ért kapnék itthon egy jobb KRK-t vagy akármit, akkor elmondhatnám, hogy a 10k-s hangszórókat porig alázza, és milyen szarok, mert itt van ez és ez meg milyen király? Az, hogy Magyaro-n lehúznak az nem azt jelenti, hogyha össze akarsz hasonlítani két terméket akkor az itteni árak a mérvadóak.
Nem olyan egyszerű megtanulni, hogy miben a legjobb az a hangfal, ugyanis a készterméknek az lesz a leggyengébb pontja. Elég bonyolult olyan zenét készíteni ami a kocsiban, a konyhai rádión, az utcán MP3 lejátszóval és a nappaliban a milliós hifin is jól szól. Persze, meg lehet tanulni, hogy a hangfal melyik tartományban jobb melyikben rosszabb, de ez nem megy mindenkinek és akinek megy annak se olyan egyszerű.
Nem úgy megy, hogy ráírják a hátára, hogy "erősebb a basszusa, vegyé vissza ha zenét készítesz". A sub-ok egyébként nem kiemelik, hanem kiegészítik az alsó tartománnyal a hangokat amiket már az 5"-os hangszóró nem ad ki magából.
Saját magamnak mondok ellent? Miben is? Ajánlottam én az M-audio-t például a KRK-val szemben? Mutasd már meg ezt nekem mert nem találom. :U
Abban a kategóriában ahol nem a legjobb ott nem ajánlottam azt hiszem.
Azért ajánlottam az AV30-at, mert még nem hallottam jobbat ebben a kategóriában.
Minihifikkel nem foglalkozom, lehet, hogy azok jobbak, bár ha belegondolok, hogy ott az árhoz hozzá jön még a CD/DVD lejátszó és ezzel együtt egy csomó elektronika akkor szerintem nem jobbak, ugyanis azonos költségből a hangfalakra és az erősítőre kevesebb jut.
Végezetül a legfőbb dolog amit nem szabad elfelejtened: az egész szubjektív. Neked jobban tetszik valami az nem azt jelenti, hogy mindenki másnak is az lesz a jobb.
Nem olyan fekete-fehér ez a téma, mint a "melyik processzor az erősebb?".

szerk.: látom schawo kolléga kifejtette neked, hogy mi a különbség a mélynyomó és a basszus kiemelés közt.
És én is kiszálltam.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6033) schawo válasza RM1 (#6031) üzenetére


schawo
titán

ricsard88: "Persze ismét jó, hogy te már csak tudod, a 2000$ alatti genelec nem normális. Köszönjük, leülhetsz."

Ez inkább nekem szólhatna:
schawo: "A 300 eFt-os genelec-t venni hatalmas baklövés. 300 eFt jobban is elkölthető. Ha ultimate minőségre van szükség akkor az milliós nagyságrendű genelec. De azt hagyjuk meg a nagy stúdióknak :D "
Ezt az állításomat továbbra is fenntartom :)

ricsard88: "Genelec nem tudom hogy jön ide, tudtommal nem volt említve sehol a neked címzett válaszban, nem volt szempont összehasonlításnál, nem is lehetne."

Sztem itt lett megemlítve:
ricsard88: "Az eladó is mondta, hogy zenehallgatáshoz egyértelműen a legjobb választás. Ha masteringhez kellene, akkor genelecet vegyek, de a 300 ezer ft-s ára kicsit elbizonytalanított."

ricsard88: Megint figyelmetlen voltál. Mutasd már nekem meg légyszíves, hol említem én azt, hogy zeneszerkesztéshez kell nekem a mély, pláne eltúlzott. Másrészt nem akarlak kioktatni, de akkor azt magyarázd meg, hogy miért árulnak szinte minden típushoz különálló mélynyomót (KRK, Genelec, Dynaudio, lehetne folytatni a sort). Miért épp az 5"-os hangszóróval szereltekhez ajánlják elsősorban. Az E-Mu PM5 esetén (sokak szerint a gyártása leállításáig a legjobb 200 ezer alatti monitor) miért lehetett csomagban is megvenni a PS12 szubbal?

Egyetértünk, stúdiómunkára az 5"-osok nem ajánlottak sub nélkül. A subok nem emelik ki a mélyeket, hanem kiegészítik az alul gyenge 5"-osokat akár 25Hz-es tartományig.

ricsard88: Nem vagyok producer, talán nem is kell ahhoz lenni, hogy tudjam azt, ami sajnos neked nem jutott eszedbe. Ha tudom, hogy a hangfalam kiemeli a basszust, akkor egyszerűen olyan zenéket gyártok rajta, aminek a basszusa olyan erős, mint azoknak a zenéknek, amiket meghallgatok rajta, és biztosan tudom, hogy jól szólnak máshol is. Illetve alapból belekalkulálom. Esetleg meghallgatom többféle hangrendszeren, ahogy sokan ajánlják.

Az ötlet akár jó is lehetne, de ha a hangfal vágja az alsó tartományokat (mint egy 5"-os 55-60 Hz, vagy egy 6"-os 40-45 Hz alatt), akkor nem tudod mi történik lent, így nem tudod ott összehasonlítani sem. Megoldás a highpass filter alkalmazása a hangfal vágás pontja fölött :) (Don't mess with the bass ;) )

Super OFF úgyhogy én kiszálltam :B

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#6034) RM1 válasza schawo (#6033) üzenetére


RM1
aktív tag

"Sztem itt lett megemlítve:"

Igen, ott, de azt neked válaszoltam, nem a kollégának, és a téma is más volt "kicsit".

(#6035) RM1 válasza dudika10 (#6032) üzenetére


RM1
aktív tag

Ennyi erővel a Z-2300 esetében a mély is kiegészíti a szatelliteket, nemde? (Hangsúlyosan, de nem rosszul. Ha nem gondolná más is ezt, már nem gyártanák.) Sőt minden 2.1 esetében. Ki az, aki nem zenehallgatásra vesz ilyen hangfalat? Hifi ügyben kár, hogy nem foglalkozol vele, időnként teljesen meglepő dolgok derülnek ki, pl. hogy elég jók.
Attól, hogy neked az a meggyőződésed, hogy a 2.1 nem zenére való, attól még nem másra találták ki. Elég benézni a hangkártyás topicba, mindjárt láthatjuk milyen az elfogult vélemény, amikor az asus kártyákról van szó.
Egy fontos dologra nem derült fény mondjuk, ezt nem írtam le. A hangsúlyosabb mélyet úgy értsd a Mackie-nél, hogy van valami hallható. A kategória többi darabjánál nemigazán volt semmi, majd ha veszel egy mélynyomót, ami szolgáltatja a 100hz alatti hangokat.
Saját magadnak mondasz ellent. Igen, meg tudom mutatni, és megint kevered a szezont a fazonnal, szó sem volt ott KRK-ról. Már az elejétől elbeszélsz amellett, amit eredetileg írtam.
"Szóval én se vennék monitorozni M-audio terméket. Ettől függetlenül a kategóriájától elvárhatót szerintem hozza, bár vannak jobbak nála."
Ha lenne 1-2 jobb monitor, de a többi mind rosszabb lenne, akkor rendben, hozza a kategóriát. De amikor szinte mindegyik jobb nála, akkor ez már nem állja meg a helyét. Az eredeti hozzászólásra pedig ott volt a válaszom már pár nappal korábbról.
Végül, csatlakozva a többihez, valóban nincs értelme tovább folytatni a vitát, mert elég jól látszik, hogy egyik vélemény sem fog jelentősen közeledni a másikhoz. A véleményem általánosságban nem változott. Immár sztereó rendszerem van (ismét), de továbbra is úgy gondolom, hogy a 2.1 zenére van kitalálva. Lehet nem minden stílushoz jobb, de nagyon sokan szeretik az olyan zenét, és az olyan basszust, amit egy jóval drágább sztereó rendszer, vagy egy külön mélynyomó ad. Az én z-2300 rendszeremet elég sokan hallották már. Senki sem azt mondta rá, hogy hopp, ez bizony nem zenére való, sokkal inkább "Húúú!!!". Biztos ők gondolják rosszul (legalábbis szerinted).

Esetleg majd várjuk az AV-30-t megvásárló véleményét is.

[ Szerkesztve ]

(#6036) dudika10 válasza RM1 (#6035) üzenetére


dudika10
veterán

Akkor kanyarodjunk vissza a topik eredeti témájához:

z2300: Igen, a mélynyomó kiegészíti a szatelliteket Csak itt éppen azok kb semmit sem érnek. Olvass bele akármelyik fórumba, rengeteg olyan hozzászólás van, hogy mire lehetne kicserélni a szatelliteket és nagyon sokan ki is cserélik.
Nem a 2.1-el van a gond, hanem abban a kategóriában ahol az itt fórumozók többsége mozog. Ennyi pénzből zenére alkalmas szatelliteket és mélynyomót nem lehet összehozni. Remek példa erre a z2300. Remek mélyláda, gyenge szatellitek.

És hangsúlyoznám ismét, hogy szubjektív a téma. A mai divat a dübörgő, mindent elnyomó basszus, amiben a z2300 igen jól teljesít, így nem is meglepő a "hűha" reakció.

Egyébként mondanál 30ezerig más alternatívát? Csak mert az én véleményem szerinted hülyeség. Gondolom van saját elképzelésed a dologról, megosztanád velünk?

Nem mindenki véleménye elfogult. Néha úgy működik a dolog, hogy az ember kipróbálja az alternatívákat, és megveszi a legjobbat. Azért mert az adatlapján ott van, hogy Xonar azért még nem feltétlenül elvakult fanatista, lehet, hogy előtte 2 hétig próbálgatta az Xfi-t és a Xonar-t, hogy melyik a jobb.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6037) RM1 válasza dudika10 (#6036) üzenetére


RM1
aktív tag

z2300: ki lehet cserélni, kérdés tényleg jó lesz-e. Nem egy rendszert árultak már apróhirdetések között, aminél a szatelliteket kicserélték. Anno én is gondolkodtam rajta, de van-e értelme egy gyárilag összeállított rendszert megpiszkálni. Előfordulhat, hogy valami jó sül ki, de egyáltalán nem biztos.

Természetesen tudok jobb alternatívát mondani. Feltételezve, hogy itthon kerül megvételre az AV-30, 38000ft esetén abszolút pénzkidobás. Ennyiért már 3db Genius 3000A-t lehetne venni. Én is egy Geniuson hallgatok hétvégente zenét. Ehhez képest nem hétszeres előrelépés a Mackie sem. Ha nem kell erőteljes mély, akkor simán megléphető egy sztereó Genius, egyébként pedig a még mindig feleannyiba sem kerülő 2.1 3000. Modernebb stílusoknál a z-2300 is megléphető, ez van egy árban vele.
Ami előnye lehet az AV-30-nak, hogy jobban össze van rakva (legalábbis a Geniusnál), de hangerőben aligha veri meg, a hangminősége pedig biztosan nem sokkal jobb a fentebb ajánlottaknak.
Persze rá lehet fogni, hogy elfogult, szubjektív vélemény, és csak kötözködni jövök erre az oldalra. Hitspace-ben (ingyen) meg lehet hallgatni őket. AV-30 nincs kiállítva, de kérésre minden bizonnyal ki lehet próbálni, hozott zenével is. Van összehasonlítási alapnak egy Kurzweil is, ami még kicsit olcsóbb is. Ha jobbnak bizonyul nála, előfordulhat, hogy megéri megvenni. Ahogy hallgattam, az semmivel sem tudott többet egy Geniusnál, döntésképtelen helyzetben érdemes elmenni egy olyan boltba, ahol meghallgatható a Genius is. Előfordulhat, hogy bekapcsoláskor nem pattanik, meg hasonlók, de azt mindenki maga dönti el, hogy hajlandó-e ezért 2-3x annyit fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#6038) dudika10 válasza RM1 (#6037) üzenetére


dudika10
veterán

A geniusokat én is írtam. Valóban jó rendszerek, csak van pár egyesek számára (például nekem is) idegesítő hibájuk. Ár-érték arányban nagyon jók.
És akkor tegyük melléjük még a Creative T20-at is szvsz.

Sose működött úgy, hogy 2x annyi pénzért 2x jobbat kapsz. Meg egyébként is ember legyen a talpán aki definiálja a 2x jobb hangzást. ;]

z2300-at én még mindig nem lépném meg, de ebben úgy tűnik nem fogunk dűlőre jutni. :)

"Előfordulhat, hogy bekapcsoláskor nem pattanik, meg hasonlók, de azt mindenki maga dönti el, hogy hajlandó-e ezért 2-3x annyit fizetni."
Ez itt a lényeg kéremszépen.
Ár/érték arányban (otthoni zenehallgatási célra) a ~15k-s kategória verhetetlen. Aki picit is többet akar annak már jóval többet kell fizetni.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6039) popp


popp
tag

Jéé, új topikcím! :C

"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."

(#6040) dudika10 válasza popp (#6039) üzenetére


dudika10
veterán

Bátorkodtam kérni egy átnevezést, mert ugyan annyi sztereoval foglalkozó hozzászólás van mint 2.1-el és sztereonak nincs külön topik.

Így már nem kell offba tenni a 2.0-s párbeszédeket. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6041) NoOne1976


NoOne1976
őstag

Hallgatta már valaki a Behringer MS40-et? Külföldi fórumokon azt írták, hogy ár/érték aránya nagyon korrekt. Van tőle jobban szóló otthoni erősítős monitor hangfal, de azok 2-3x-os áron.

[link]

Esetleg van valakinek más ajánlata ebben az árkategóriában?

(#6042) RM1 válasza NoOne1976 (#6041) üzenetére


RM1
aktív tag

Hallani ezt a modellt nem hallottam. Ránézésre egy fadobozos geniusra hasonlít, minden bizonnyal jobb összeszerelési minőséggel. Namost az érdemes tudni, hogy a Behringer monitor hangfalak a legjobb ár/teljesítmény arány ellenére sem számítanak ajánlottnak, és a 2031-t meghallgatva erre mindenki rájön magától is miért. Meghallgatás nélkül - én azt mondom - ne adj ki ennyit egy hangfalra, sőt lehetőség szerint legyen olyan technika, amivel összehasonlítod.
Ami ebben a kategóriában van, az talán az Edirol (Roland) MA-15D. A márkanév biztosan jobb, a hangjáról nem tudok nyilatkozni. Kicsit drágább, de még nem 2x annyi, az Alesis M1 520. Ez már hangfalankénti erősítésű, a hangja sem rossz, és a külseje is veri a másik kettőt, de az ára is 1,5x annyi. A mélye nem túl erős, de 60-ért így is a legjobb alternatíva, amit ismerek.

[ Szerkesztve ]

(#6043) NoOne1976 válasza RM1 (#6042) üzenetére


NoOne1976
őstag

Sajnos összehasonlítási lehetőségem nincs, mert vagy megrendelem, vagy nem hoznak :(( Akkor azt mondod, ne vállaljam be, nem éri meg? Nekem ez csak kifejezetten zenére kellene, néha a gépnél (ha éppen a hifi nincs bekapcsolva), meg kint a kertben bográcsozáskor :)
"A legjobb ár/teljesítmény arány ellenére sem számítanak ajánlottnak" Miért???

Korábban egy ilyen hangfalam volt [link] (sonicgear Evo7), de "elajándékoztam", és visszakérni nem akarom. Nyilván ettől jobb minőségű hangfalat szeretnék venni. Akkor mit ajánlasz?

(#6044) Alex91 válasza NoOne1976 (#6043) üzenetére


Alex91
félisten

En azert bevallalnam :)! IMHO nem lehet ez annyira rossz...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6045) dudika10 válasza NoOne1976 (#6043) üzenetére


dudika10
veterán

Egy genius 3000A-hoz mit szólnál például? :)

Van egy-két zavaró hibájuk amiket itt és a saját topikjában mind megtalálsz, de ezek nem mindig jönnek elő és együtt lehet velük élni.

Jah és nem utolsó sorban elég jó áron vannak.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6046) Tim82


Tim82
nagyúr

Sziasztok! Van egy Altec Lansing 121i hangfalam, aminek nem vagy csak nagyon halkan szól az egyik szatellitje. Tud valaki ajánlani helyet, embert, aki viszonylag jó áron meg tudja javítani (Budapesten)? Előre is köszönöm a segítséget. :R

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#6047) Hangszoros válasza prosectura (#175) üzenetére


Hangszoros
csendes tag

Ma egy egésznapot el... egy X-tension javitással. Közben kinyirtam az MP 4-em is
Pass félretesszem hátha találok valami használható infót,vagy egy müködöt
Nem találok semmi infot képet róla. Adotságai közepesek, érdemes lenne tuningolni is akár.
Amitre kérnélek:Ilyen volt amit vettél ? és hol mennyi
Előre is köszi
Szépeket

(#6048) Hangszoros válasza Tim82 (#6046) üzenetére


Hangszoros
csendes tag

Látni kellenne , anélkül nem lehet érdemben szólni
Könnyiti a megoldást, ha szerzel Szerviz Manuált hozzá

(#6049) Hangszoros válasza dudika10 (#6038) üzenetére


Hangszoros
csendes tag

A modernkori dolgokat sajnos be kell fejezni otthol, vagy ki kell hozni belölük ami benne van -Tuning-

(#6050) dudika10 válasza Hangszoros (#6049) üzenetére


dudika10
veterán

Csak ki az aki szívesen megbont egy még garanciális hangszórót?

Nem nehéz megszüntetni a problémákat velük, csak ahhoz meg kell őket bontani és akkor ugrik a garancia. Aztán véletlenül elfüstöl az egész és akkor rosszul járt az ember. :)

Szóval lehet őket tuningolni meg "megjavítani" csak mégis jobb lenne, ha ezt már a gyárban megcsinálnák. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.