Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2551) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok
Az mitől lehet, hogy a Windows (szerintem) lehalkítja a Skype-ben a mikrofon érzékenyésgét? Windowsban teljesen jó, Skype használata közben is, Skypeben pedig ha ordibálok, akkor hallani valamit nagyon picit. Skypbe alapbeállításon van, mint eddig, és eddig mindig jó volt. A hangeszköz is az, mint windowsban, próbáltam már mindent állítani, szerintem a win-ben van a hiba.

(#2552) hackeeeee válasza RAiN91 (#2551) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Drivergond is lehet, szerintem.

Véleményem szubjektív...

(#2553) RAiN91 válasza hackeeeee (#2552) üzenetére


RAiN91
őstag

Már 3 drivert próbáltam. De mondom windowsban jó, MSN-en is beszéltem már. Csak skype nem jó, mert lehalkítja valamiért..

(#2554) Fire/SOUL/CD válasza gabo9201 (#2549) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Itt inkább nem kellene vele próbálkozni. :N

hackeeeee
1 elsődleges kötetnek lennie kell, utána már lehet. Amúgy ha W7-el sorban elkezdenél létrehozni partíciókat, akkor 3 elsődlegest hozna létre, majd csak ezt követően kiterjesztett kötetet. Ezt így oldották, azon oknál foga, hogy MBR partícióséma esetén 4 elsődleges partíció lehet max, ergo ha 4-nél több részre szeletelnél valaki a meghajtóját, ahhoz már kiterjesztett kötet kell (és azon belül a logikai meghajtók).

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2555) sfdrakex válasza RAiN91 (#2551) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Nincs bekapcsolva skypeban a mic automatikus beállítása? Windowsban zajcsökkentés? Tesztelésnél is halk vagy csak ha beszélsz valakivel? Egyébként ez szerintem inkább skype topicba való.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#2556) RAiN91 válasza sfdrakex (#2555) üzenetére


RAiN91
őstag

Tudom, csak itt nagyobb a forgalom, és szerintem a winnel van a gond. Tesztelésnél sem jó, automatikus hangerő sincs beállítva, zajcsökkentés is ki van nyomva.

(#2557) hackeeeee válasza Fire/SOUL/CD (#2554) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Öhm, ugye xp alatt úgy volt, hogy elsődleges, kiterjesztet->logikai..

Tehát akkor 4 partícióig csak elsődlegest tudsz létrehozni, utána van lehetőség a kiterjesztettre, logikaira?

Véleményem szubjektív...

(#2558) Fire/SOUL/CD válasza hackeeeee (#2557) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

:DDD Szerintem elbeszélünk egymás mellet, ezért inkább azt kérdem, hogy mit is szeretnél pontosan kivitelezni? Amúgy meg: Free EaseUS® Partition Master Home Edition és minden kivitelezhető. ;]

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2559) bobsys


bobsys
addikt

ultkoraban valaki kerdezte a recovery particio letrehozasat. Megtalaltam a dokumentaciot hozza.
Bovebben itt
Sok sikert :)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2560) Fire/SOUL/CD válasza bobsys (#2559) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Thx! Mindig is érdekelt ez a téma, nagyjából sejtettem is az elvet (de az édes kevés), most legalább a leírás adott. Ha lesz egy kis szabadidőm, biztosan átolvasom és akár megpróbálkozom a kivitelezéssel is...

Még1x thx! :R

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2561) hackeeeee válasza Fire/SOUL/CD (#2558) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Lényegében annyi, hogy ha xp alatt létrehoztál egy darab egyszerű, elsődleges kötetet, utána már a második már kiterjesztett/logikai lehetett, 7-nél az első után a második is lehet egyszerű kötet, akkor a Te állításod szerint ebből 4 lehet.. :D Én erről beszélek. :)

A rendszer mentésről valaki annak idején írt már egy magyar cikket.. Lehet Goodspeed volt. Jah, igen, meg is találtam. Bár tudom, hogy ez nem ugyan az, de szerintem ez is elég hasznos lehet ebben a formában, mármint azoknak, akik használnák. :K

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#2562) bobsys válasza Fire/SOUL/CD (#2560) üzenetére


bobsys
addikt

Lehet kell hozza egy win 7 OPK, mar nem emlekszem reg volt ez is :)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2563) bobace válasza Fire/SOUL/CD (#2526) üzenetére


bobace
őstag

Egy nappal később egy happy user ül itt :D Már most volt pár indítás, és nem akadt be egyszer sem. Szóval az NVIDIA SATA driver volt a bűnös...

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#2564) Ribi


Ribi
nagyúr

Lenne 1 olyan kérdés, hogy ha win7ről használok RDP-t win 2008-ra, akkor nem kapom meg a win 2008 login ablakát, csak bekéri a felhasználónév / jelszót egy ablakban, majd azzal belép. Viszont én szeretném ha nem kis ablakban kérdezné meg, hanem mint 2003+XP esetében a login ablakot adja be. Ezt merre lehet beállítani?

(#2565) whatnot


whatnot
őstag

Hali!

Azt szeretném megoldani, hogy DOS-os, de USB-t használó program rendesen működjön Windows7 alatt.
Rendelkezésre áll egy eredeti, dobozos Windows XP.
Szeretném megúszni, hogy +27ezret fizessünk ki a professional W7-ért.
Van valami egyszerűbb, olcsóbb megoldás, amihez elég a Home Premium?
Fontos, hogy egyszerűen használható legyen az egész, tehát mondjuk ne kelljen állandóan dosbox-ban mountolni és hasonlók. Dosshell-ben nem láttam lehetőséget arra, hogy egy plusz meghajtót egyszerűen hozzá lehessen dobni.

(#2566) Fire/SOUL/CD válasza hackeeeee (#2561) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

1. Az egyszerűség kedvéért beszéljünk partíció(k)ról, pusztán csak azért, mert valmikor régen volt hasonló beszélgetés valamelyik topikban erről, és a kötet megnevezés kapcsán már belekeverték a dinamikus köteteket, meg volt aki már csíkozott kötetről is beszélt. :DDD
Szóval partíció(k)

2. Ha telepítéskor hozol létre partíciókat, akkor az XP/Vista/W7 egyforma ebből a szempontból (is), az szépen sorban, 3 elsődlegest és 4.-nek már kiterjesztett partíciót hoz létre, amiben legalább 1 logikai meghajtónak kell lennie. Ha ezt el szeretnéd kerülni, akkor meg arra van a parancssor, azaz létrehozol egy elsődlegest, majd azt követően egy kiterjesztett kötetet.

3. Ha OS alól a lemezkezelővel operálsz, akkor az is automatikusan 3 elsődlegest, majd 1 kiterjesztettet hoz létre, de szvsz simán kivitelezhető, hogy az elsődleges után egy kiterjesztett partíció legyen. Nem igazán használom/használtam az OS-ek lemezkezelőjét és most meg kipróbálni nem tudom, de megkockáztatom, hogy simán megoldható...

bobsys
Igen kell neki az OPK image :K (és talán a Tools is)

bobace
Akkor egy gond letudva, legközelebb már tudni fogod, hogy chipsetet csak akkor, ha nincs más lehetőség... ;)

whatnot
virtulBox és Vmware Player alá pakold fel az XP-det, ott az USB eszközöket el lehet érni, így gondolom a progidnak sem lesz probléma, bár a DOS-os cuccok azért okozhatnak meglepetést...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2567) whatnot válasza Fire/SOUL/CD (#2566) üzenetére


whatnot
őstag

Köszönöm.

(#2568) hackeeeee válasza Fire/SOUL/CD (#2566) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Kicsit másról beszélünk már szerintem... :D

Hát most nem fogok 4 partíciót létrehozni ezért, de ha csak pl. 2-t csinálsz, akkor alapból mindkettő elsődleges lesz, és nem tudsz mást létrehozni rá, xp-nél pedig alapból tudtál létrehozni kiterjesztett->logikait... Ennyi a lényeg. :)

Ha pl. telepítőben leveszel valamennyit a rendszerhez, tehát tételezzük fel, hogy 80GB-t az 500-as vinyóból az ugye elsődleges lesz, akkor a win7-es lemezkezelőben a maradékből csak elsődlegest tudsz csinálni lemezkezelőben, míg xp alatt ez már lehetett kiterjesztett->logikai.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#2569) Воланд válasza bobsys (#2562) üzenetére


Воланд
titán

Igen, kell hozza.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#2570) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Sziasztok!

Új gépem van, most telepítem és kellene egy kis segítség a betűk beállításával. Ha jól emlékszem régebben is volt bajom a Truetype technológiával.

Itt egy kép példának: ( A JPEG torzít, de a lényeg látható.)

Az ikonok betűje mintha "kövér" lenne.

A fórum hozzászólásai teljesen jók.

A címsor homályos.

Mit lehetne tenni?

[ Szerkesztve ]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#2571) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Mi okozhatja azt, hogy rendszerindítás után az svchost.exe két példánya összesen kitölti a 100% CPU időt? Utána ez abbamarad, majd időnként újra, olyankor a zene is akadozik.

Megnéztem, ezek a process-ek tartoznak hozzájuk:

svchost #1
Winmgmt, Themes, ShellHWDetection, SENS, Schedule, ProfSvc, MMCSS,Lanmanserver, iphlpsvc, gpsvc, BITS, Appinfo, AeLookupSvc

svchost #2
NlaSvc, LanmanWorkstation, DNScache, Cryptsvc

(Ha jól emlékszem), Athlon X2 CPU (órajel nem rémlik). Windows 7, service pack nélkül, windows update kikapcsolva.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#2572) hackeeeee válasza KubanitoS (#2570) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Én pár napja állítgattam a cleartype-ot, de az lett a vége, hogy rendszervisszaállítást kellett csinálnom, mert több kárt csinált, mint hasznot...

Véleményem szubjektív...

(#2573) allein


allein
addikt

Sziasztok.Következő problémám van:előfordult néhányszor,hogy amikor kikapcsolom a gépet,megjelenik a kék hattéren fehér Leállítás felirat de a gép nem reagál semmit.Újra lett rakva a Windows,de most is csinál ilyet.Várok egy darabig,aztán gombról kikapcsolom.Viszont a bekapcsolásnál van akkor a gond,mert nem mindig bootol be a gép.Megjelenik az az ablak ahol csökkentett módban tudom elindítani a gépet vagy nem jelenik meg semmi,csak egy vízszintes vonal fekete ablakban.Géppel lenne valami gond?Köszönöm előre is a segítséget.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2574) sfdrakex válasza allein (#2573) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Hardver gond lesz ez inkább mint OS. Memória, hdd vagy alaplap talán.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#2575) hackeeeee válasza allein (#2573) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ez sanszosan hardver hiba, HDD-ket HD Sentinel-lel megnézni, memóriákat pedig, ha több van, akkor együtt, és utána külön-külön is memtest-tel tesztelni.

Véleményem szubjektív...

(#2576) allein


allein
addikt

:R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2577) allein válasza hackeeeee (#2575) üzenetére


allein
addikt

Sentinel 100%-os kondicíót mutat.Hol tudom tesztelni sentinelen belül a hdd-t?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2578) hackeeeee válasza allein (#2577) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ha a mind2 % 100%-os és nem ír a téglapban hibát, akkor a vinyó valszeg oké, akkor tesztelj memóriát. Memtest-tel . Kiírod az iso-t, bootolsz róla, és hagyod dolgozni, párszor fusson végig hiba nélkül, akkor oké a memória, valszeg.

Véleményem szubjektív...

(#2579) allein


allein
addikt

Memtest nem engedi összes ramot tesztelni,4 gb ramom van.1000 mb-ot enged,miért van ez?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2580) allein válasza hackeeeee (#2578) üzenetére


allein
addikt

Ok.Egy vinyó van,laptopot használok.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2581) hackeeeee válasza allein (#2579) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Mert windows-ost töltöttél le.. NE win alól teszteld, hanem úgy, ahogy írtam.

Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#2582) allein válasza hackeeeee (#2581) üzenetére


allein
addikt

Úgy tesztelem ahogyan írtad.33 perce fut a teszt.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2583) hackeeeee válasza allein (#2582) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Elvileg írja, hogy hányszor ment végig, a kék részen alul írja középen, hogy completed, és írja is, hogy hányszor, ha nincs piros, és kétszer, háromszor lefut, akkor valszeg okés a memória is, akkor viszont más gond lehet. :\

Véleményem szubjektív...

(#2584) allein válasza hackeeeee (#2583) üzenetére


allein
addikt

Egyszer végigment a teszt,nem talált híbát,kellett volna hagynom fusson tovább?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2585) hackeeeee válasza allein (#2584) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát a tényleges teszt akkor hihető, vagyis akkor mondható test oknak, ha 1 éjszakát megy legalább.. de ha már 1szer végigment hiba nélkül akkor valszeg jók a ramok.. Akkor ott más gond lesz.... :\

Drivereket telepítettél, vagy windows drivereket használsz?

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#2586) allein


allein
addikt

KÉP a tesztről.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2587) allein válasza allein (#2586) üzenetére


allein
addikt

Windows drivereket használok.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2588) hackeeeee válasza allein (#2587) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Próbáld ki, hogy driverezd fel a gyártó oldaláról a gépet, hátha megoldja... Feltéve, ha vannak hozzá win7es driverek.

Ha nem, akkor komolyabb gondok lehetnek.. alaplap, vagy ilyesmi, de ez is csak találgatás.

Véleményem szubjektív...

(#2589) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!Van egy Vista Ultimate sp2 ez van a gépen sajnos az alaplap meghalt de nincsen idő újra telepíteni mindent így úgy gondoltam,hogy update csinálok egy Windows 7 ultimate működne a dolog?És ha igen mire kell figyelnem?A proci maradna a videokártya és a chipszet típusa változna.

(#2590) allein válasza hackeeeee (#2588) üzenetére


allein
addikt

Ok.Megpróbálkozom a driverekkel.Köszönöm a segítséget :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#2591) hackeeeee válasza qwertly (#2589) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Lehet, hogy még a Vista is túléli.. HA nem, akkor beteg rendszert szerintem hiába update-elsz, ugyanúgy sz@r lesz, sanszosan..

Véleményem szubjektív...

(#2592) qwertly válasza hackeeeee (#2591) üzenetére


qwertly
addikt

Szia!
Elégé le van harcolva de sajnos nincsen időm újra rakni így gondoltam,hogy a stabilabb és újabb windows 7 updatelem talán kijavítja az alap vista hibákat. :F

(#2593) hackeeeee válasza qwertly (#2592) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát, a fene tudja, ha maga a forrás rendszer is nyűgös, akkor előfordulhat hogy a friss rendszer is nyűgös lesz.. :\

Véleményem szubjektív...

(#2594) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Sziasztok.

Windows 7 telepítési problémám van, konrétan a particionálásnál van a probléma, gépemben 4 merevlemez van egyik sincs többfelé particionálva. Amikor szeretném megcsinálni a rendszer particiot nem hozza létre a 100mb-os rejtett particiot, viszont ha tovább engedem a telepítőt akkor véletlenszerűen valamelyik merevlemezen létrehozza ezt a 100mb-ot de nem azon amin a rendszer van.
Remélem ez így érthető :)
Megnéztem a merevlemezek sorrendjét, amelyikre a rendszert szeretném telepíteni a sata 1-es portra van kötve, biosban is azt állítottam sorban az elsőnek. Próbáltam saját ahci driver betöltésével is, de az sem segített.
Mi lehet a gond?

(#2595) Ribi válasza Sz.Miki (#2594) üzenetére


Ribi
nagyúr

Leggyorsabb, ha a többi winyót addig kiszeded.
SSDnél is állandóan ezt csinálja. De lehet ennek van valami eccerubb megoldása is.

(#2596) Sz.Miki válasza Ribi (#2595) üzenetére


Sz.Miki
őstag

gondoltam, hogy ez a leg egyszerűbb, csak akkor a meghajtók betüjele nem fog klappolni.
Valami megoldást szeretnék találni.

(#2597) Ribi válasza Sz.Miki (#2596) üzenetére


Ribi
nagyúr

Miért is?
A C az C lesz mindenképp a többit pedig utólag tudod pakolni ahova tetszik.

(#2598) Tacsika


Tacsika
aktív tag

Sziasztok!
A kérdésem egyszerű, hogyan lehetne a TC-t alapértelmezett fájlkezelővé tenni a Win 7/64-ben az intéző helyett? Tehát pl. a FF-ban letöltök valamit Flashgottal ne az intéző nyíljon meg?

(#2599) Dilikutya válasza Dilikutya (#2571) üzenetére


Dilikutya
félisten

Erre senkinek sincs ötlete, hogy ez a szoftveripari hulladék minek csinálja ezt?

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#2600) Воланд válasza Dilikutya (#2599) üzenetére


Воланд
titán

"Windows 7, service pack nélkül, windows update kikapcsolva."

Elso korben ezen valtoztatnek.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.