Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62251) lacafaca válasza t72killer (#62249) üzenetére


lacafaca
őstag

jajj tankos...legalább te ne...oltás utáni fertőzés majd nagyharang...erről beszélünk. amúgy meg az oltás véd ;]

kolopele soha (egyszer sem) hallottál tőlem a csipszről, ez a ti mániátok. ne told rám a tőle való esetleges félelmedet ;)

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62252) t72killer válasza lacafaca (#62251) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Én folyton visszajárok rád, neaggódj :DD. Szóval a tavalyi "úgyhagyott" sunyi sinók - mert ugye az oltás után meghaltból ez a legnagyobb kaszt :R.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62253) kolopele válasza lacafaca (#62251) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ne erőltesd, ez nem a te világod. Én sem mondom meg egy profi autószerelőnek, hogy ne azt cserélje ki ami szerinte rossz, hanem azt amiről én úgy gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#62254) lacafaca válasza kolopele (#62253) üzenetére


lacafaca
őstag

ohh...látom szerkesztettél: na nem is tudtam, hogy az egész láncot belecsomizták, eddig nem úgy volt, hogy csak egy darabkáját, ami a spájkot kódolja? 😂 (ha már ennyire tudományosnak akarsz látszani, legalább pontosan ha kérhetném ;) )

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62255) kolopele válasza lacafaca (#62254) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nem írtam olyat, hogy az egész láncot belerakták, és jó lenne, ha nem tőlem kérnéd számon a tudományos megfogalmazást. Jóval többet tudok erről az egészről mint te, ugye nekem két rokonom is immunológus, csak éppen ők már nem veszik a fáradtságot arra, hogy laikusoknak próbálják meg azt elmagyarázni, amihez soha nem is értettek, mert a válasz úgyis az lenne, hogy a szomszédom is az oltásba halt bele. Felesleges az ilyen emberekre a szót is pazarolni.

(#62256) lacafaca válasza kolopele (#62255) üzenetére


lacafaca
őstag

ne húzd föl magad, csak fölhívtam a figyelmedet egy hibára: rns az egész lánc, mrns amit belecsomiztak :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62257) Parci válasza lacafaca (#62241) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

biztos, hogy vagy egy (kis) közös halmaz, ám az oltás lényege épp az, hogy sokkal inkább túlélhető, mint a vírus. hiszen, például, nem szaporodik.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62258) t72killer válasza Parci (#62257) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az orosz néha igen - érdekes ez igen ritkán konteótéma ;]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62259) Parci válasza t72killer (#62258) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szarul gyártott ruszki lada, ez ilyen, de ott sincs jelentősége, legfeljebb náthás is leszel az oltás után.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62260) Mr K


Mr K
senior tag

Can Covid Lead to Impotence?
(Mivel a cikk paywall mögött csücsül, lelövöm a poént: igen vezethet, és vezet is. A számok eléggé szórnak: van olyan kutatás, miszerint 20%-kal nő a panaszok száma covid után, de olyan is, ahol ez az arány hatszorosnak adódik. A reprodukciós funkciók nagymértékben függnek az általános egészségi állapottól, (elsősorban a keringési rendszertől, de számos más tényezőtől is), így a zavarai az első indikátorai lehetnek a szervezet olyan zavarainak, amik egyéb panaszokat még nem okoznak (rögösödés, cukorbetegség, stb.))

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62261) Parci válasza Mr K (#62260) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

bizony, és terméketlenséghez is, herékben szépen van ace2 receptor. ezen a részén csak azért nem rettegtem, mert túl vagyok a genetikai kódom továbbörökítésén.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62262) t72killer válasza Parci (#62261) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Reméljük a gyerekekben nem hagy maradandó nyomot termékenység-témában :((( .

A mi korosztályunkban már csak jól jönne egy free fogalmazásgátlás :DDD .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62263) Mr K


Mr K
senior tag

Stop dismissing the risk of long covid
(Ezt legszívesebben egy az egyben idézném, csak nem illik. [Na, a javát mégis beidéztem. De aki bírja az angolt, az jobban jár az eredetivel. :) ] A prof. elmondja, hogy még mindig hord maszkot és a hallgatóitól is elvárja. Tudja, hogy emiatt hülyének nézik, mert hát mindenki elkapja vagy el fogja kapni, fogadjuk el az elkerülhetetlent. Szerinte ez az álláspont a vágyak diadala a tények felett, mert a covid továbbra sem egy nátha vagy egy influenza, olyan halálos maradt mind korábban, ráadásul olyan aggasztó kimenete is lehet, mint a long covid, amiről még mindig nagyon keveset tudunk, még a definíciója is bizonytalan, de olyan lesújtó tünetekkel járhat, mint a tompultság (brain fog), a krónikus fáradság, a légszomj, az álmatlanság vagy a szédülés. Ha a long covid egy ritka jelenség lenne, akkor egyetértene azzal, hogy fel kellene hagyni a maszkkal és az egyéb óvintézkedésekkel, de nem az: 0,5%-tól akár 30%-ra is becsült az előfordulási gyakorisága, és a súlyossága nincs közvetlen kapcsolatban a covid betegség súlyosságával. A vakcinák ugyan csökkentik a gyakoriságát, egy tanulmány szerint 17%-ról 3%-ra, ami azonban még mindig nem jelenti azt, hogy ritka lenne. És egyelőre nincs rá gyógymód. Sőt, most kezdünk rájönni arra, hogy létezik "longer" covid, azaz olyan, akár évek múltán bekövetkező szövődmény, mint a szívroham vagy a cukorbetegség. A prof. megjegyzi, hogy amúgy egyáltalán nem rettegő típus, szívesen vállal kockázatot (a családja szerint túl sokat is), pl. motorozik, aminél 1 a 100000-hez a halál esélye. Viszont az 1 a 33-hoz esélyt (ami az oltottaknál a fenti 3%-nyi esély) a post covid-ra túl magasnak tartja ahhoz, hogy felhagyjon a védekezéssel. Ezután felhozza, hogy az FDA múlt héten korlátozta a J&J vakcinájának használatát, mert 19 millió beadott dózis után találtak 60 vérrög képződéses esetet és kilencen meghaltak. Azaz az 1 a 300000-hez illetve 1 a kétmillióhoz esélyt éreztek túl magasnak. A nagy visszhangot kiváltó [nem halálos, és maradéktalanul gyógyítható], fiatal fiúkban fellépő szívizomgyulladás esélye 1 a 15000-hez (Pfizer) illetve 1 a 4000-hez (Moderna) volt. A long covidé ennél nagyságrendekkel nagyobb. Megjegyzi, hogy a long covidos esetek már jelenleg is nagy terhet rónak a társadalomra (egészségügy, TB, stb.), de ha a vírus szabadon terjedhet, akkor ezek a terhek is növekedni fognak. Végezetül megjegyzi, hogy ő is nagyon szeretné, ha a pandémiás rémálomnak vége lenne. De rettenetesen fél attól, hogy legyengülve, eltompult szellemmel kelljen az életét élnie, és ehhez képest a védekezést (mint a maszkhasználat, vagy a HEPA filterek alkalmazása) nem érzi túl nagy árnak. )

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62264) Ringman


Ringman
nagyúr

addig kár reménykedni bármiben is, ameddig a gógyibácsik szemről állapítják meg az oltottságot.

(#62265) Parci válasza Ringman (#62264) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ennyire én nem tudom jól belőni, én viszont hallom, ha valaki oltatlan.
komolyan, hallani!
nem vicc!!

(elkezd beszélni, és ha jön a konteós, szemét usa provokálja az oroszokat akik kénytelenek voltak védekezni baromság, tudom, hogy oltatlan)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62266) Coyot válasza Parci (#62265) üzenetére


Coyot
őstag

"(elkezd beszélni, és ha jön a konteós, szemét usa provokálja az oroszokat akik kénytelenek voltak védekezni baromság, tudom, hogy oltatlan)"

:DDD mennyire igaz!

Má' nem

(#62267) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
Translation: ~1 in 3000 children 1-10 years-old with recent COVID may very well end up with chronic immune-mediated liver injury, vast majority of which will remain undiagnosed as there are no physical exam signs for such abnormalities and kids do not get routine blood work.

study:
Elevated liver enzymes and bilirubin following SARS-CoV-2 infection in children under 10

(#62269) Ringman válasza Parci (#62265) üzenetére


Ringman
nagyúr

kapcsolódó:
[link]
It's really striking how well trained scent dogs can detect Covid (and #LongCovid): a randomized controlled, triple-blinded validation trial and real life study at in airport. They need to get retrained for diff't variants

(#62270) Vesa válasza PuMbA (#62236) üzenetére


Vesa
veterán

Mert valójában nem az emberiség okos és nem az emberek, hanem az embereknek csak egy egészen apró, porszemnyi töredéke, aki a hátán viszi a milliárdnyi többit hülyét.

A tudomány a valóság költészete!

(#62271) Vesa válasza lacafaca (#62244) üzenetére


Vesa
veterán

Honnan tudod, hogy a fóliasátor alatt -csúf tudományos vívmány-, nem kapsz halálos UV dózist, vagy valami eddig ismeretlen speciális részecske nem keletkezik amikor a foton áthalad rajta? Ezzel az erővel olyan ruhát se vegyél magadra amit nem te szőttél kukorica szárból, mert honnan tudod, hogy az üzletben vásárolt ipariból nem oldódik ki valami halálos cucc és abszorbeálódik át a bőrödön, amitől 3 fejed nő 10 éven belül?

Értem én, hogy a tudatlanság félelmetes és rettegni kell mindentől amit nem értesz, de kísérletet még tehetnél arra, hogy használd az eszed ha már vannak szinapszisaid. (Vannak?)

A tudomány a valóság költészete!

(#62272) Sisco2


Sisco2
tag

Sziasztok

Tudjátok esetleg a választ arra mi az hogy egyik mutáció kiszorítja a másikat?
Miért? Nem fertőzhetnek meg egy embert párhuzamosan a különböző mutációk, egyszerre csak egy vírus lehet bennünk? Kétlem.
Támadja az ujabb mutáció a régebbi mutációt a szervezetben és ő pusztitja ki? Ezt is kétlem.

Akkor hogy kell ezt érteni?
Azt értem hogy az ujabb mutácio fertőző képesebb stb, ezért jobban terjed. De az egyel régebbi ami még mindig durván fertőzőképes volt és terjedt, avval mi lesz?
Az miért lesz most kevésbé fertőzőképes?

Máshol pl. ragadozóknál úgy van hogy egyik faj azért szorítja ki a másikat mert erősebb gyorsabb "jobban szervezett " stb megöli csökken az egyedszám nem tud szaporodni eltűnik.
De itt megvan a gazdatest ugyanugy a táptalaj a régi számára is, nyájimmunitás sincs meg még a világon (WHO szerint 70%-is átoltottság kellene) ami blokkolná a terjedését mi az ami gátat szab a régebbi mutációk szaporodásának egy új mutáció megjelenésével?

[ Szerkesztve ]

(#62273) Parci válasza Sisco2 (#62272) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az előző addig tud terjedni, amíg talál magának gazdatestet: gondold meg, hogy új mutáció nélkül is, önmagában is lecseng az előző hulláma: sokan átesnek, nehezebben terjed, egy idő után jellemzően "végpontokba" ér és az adott userről már nem ugrik tovább.

az új legfőbb tulajdonsága olyasmi lesz (időben előrehaladva egyre inkább), ami miatt a korábbi védelmet meg tudja kerülni: újra célpontja lehet az emberek minél nagyobb része. kell egy bizonyos méretű tömeg a terjedéshez, mert hiába vagy te fertőzött az új WUDU variánssal, ha nem találkozol velem, én nem kapom el.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62274) Sisco2 válasza Parci (#62273) üzenetére


Sisco2
tag

Akkor itt nincs szó kiszorításról, tévesen van használva a kiszorítás szó. Legalábbis engem megtévesztett. Hanem csak egyszerűen elünik a régi, és eltünt volna az uj nélkül is tehát nem az szorította ki. Jön egy új variáns és újra fertőz terjed. Az elöző eltűnése nem egy kiszorítási folyamat végeredményének köszönhető hanem lecsengett a régi,
az új pedig megkerülve a még felkészületlen immunrendszert válik dominánsá.
Ezért nem értettem.

(#62275) mpo válasza Sisco2 (#62274) üzenetére


mpo
veterán

Szerintem létezik több mutáns egymás mellett is, de az egyik könnyebben és gyorsabban fertőz.
Mint a 100 m-es síkfutásban, aki a gyorsabb, az győz.
Az idő múlásával, pedig újra meg tudja fertőzni, azt is, aki már átesett egy régebbi mutánson.

Ha érted, akkor már elavult.

(#62276) t72killer válasza Parci (#62259) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, igazából lehet tőle hatékonyabb a cuccos, mert egyszeri szuri helyett olyan, mintha egy hét minden napján kapnál egy negyed Pfizert.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62277) Vesa válasza Sisco2 (#62274) üzenetére


Vesa
veterán

Nem téves a szóhasználat, mivel általában azért válik dominássá egy új variáns, mert a tulajdonságai fejlettebbek az előzőnél, ami evolúciós nyomás miatt -vírusok esetén- legtöbb esetben a fertőzési, terjedési, és/vagy replikációs képességének növekedését jelenti. Egy jobban terjedő (nagyobb R értékű), gyorsabban replikálódó változat tehát képes kiszorítani egy másik verziót, melynek ezek a tulajdonságai gyengébbek.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#62278) t72killer válasza Vesa (#62277) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+kiszorítás mellett "utódlás" is van: A-variáns lefutja a ~Gauss-os járványgörbéjét és mivel a fogékony populáció nagyja már ismeri az A-s antigént, már csak egy "B" tudja megfertőzni.

Tiszta kiszorításos történet akkor van, ha két variáns egyszerre startol. Most ilyenre is van példa a sok új omikoron-családtag miatt.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62279) Parci válasza Sisco2 (#62274) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a kettő együtt van, általában még a régi is terjed (de már lassuló ütemben), amikor felfut az új.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62280) t72killer válasza Parci (#62279) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az omikron tényleg tudott valamit, nálunk 1 hónap alatt kivégezte a deltát. Igaz, már lefelé csengett az ultrahosszú delta hullám errefelé.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62281) Mr K válasza Sisco2 (#62274) üzenetére


Mr K
senior tag

Megjegyzések:

(1) Természetesen előfordulhat, hogy egyszerre fertőz meg két variáns egy adott embert. (Ilyen kettős fertőzés a melegágya a hibridek kialakulásának: pl. a covid XE variáns egyidejű Omicron BA.1 és BA.2 fertőzés(ek)ből alakulhatott ki, az XD és XF variánsok pedig Omicron+Delta hibridek.)

(2) Ha nem egyszerre történik a fertőzés, akkor a korábbi fertőzés (legalábbis rövid ideig) véd egy másik variáns elleni fertőződés ellen, ez a keresztimmunitás. Ennek mértéke változó: pl. elvileg az Omikron BA.1 fertőzés pár hónapig véd a BA.2-től, de sokkal kevésbé véd a BA.5 fertőzés ellen (amennyire tudjuk).

(3) A tényleges kiszorítás a keresztimmunitáson alapul: az újabb variáns által fertőzött emberek kevésbé lesznek fogékonyak a korábbira és fordítva, hosszú távon az lesz a nyerő, amelyik fertőzőbb (gyorsabban terjed) és/vagy immunkerülőbb (azaz kisebb a keresztimmunitása a másik változattal szemben).

(4) Van egy statisztikai "kiszorítás" is: ha megjelenik egy új variáns, és (bőven) van elég fogékony egyed, akkor az új variáns a régi mellett terjed, azaz mindkét variáns esetszáma nő, viszont a régi variáns aránya relatívan csökken (az összes esetet nézve). Amikor a fogékony egyedek fogyni kezdenek, akkor kap egyre nagyobb szerepet a tényleges versengés (lásd (3)), és elkezdik egymás elől elvenni a levegőt: ilyenkor az is előfordulhat, hogy a régebbi variáns szorítja ki az újabbat. (Vagy egy még újabb variáns mindkettőt.) Ez történt azokkal a variánsokkal, amik "ígéretesen" indultak, de aztán elhaltak, pl. Lambda.)

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62282) Mr K válasza Mr K (#62281) üzenetére


Mr K
senior tag

Kiegészítés:
(5) A kiszorítósdi nem csak két- hanem többszereplős is lehet.

(6) Az oltás egy speciális (pszeudo)"fertőzésnek" tekinthető, ami (kereszt)immunitást ad bizonyos vírus változatok ellen; az első, második és harmadik oltások eltérő mértékűt(!). (Tehát pl. a Delta kiszorításában az Omikron mellett a harmadik oltások is szerepet játszhattak egyes helyeken.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62284) lacafaca válasza Vesa (#62271) üzenetére


lacafaca
őstag

nem tudom, de megmondom őszintén nem is érdekel...ha meg kell baszódni...
inkább ásnám el magamat saját kezűleg, mint ilyen marhaságokkal foglalkozzak😂

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62285) kolopele válasza lacafaca (#62284) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nem csalódtunk benned most sem. Tudod ezzel annyi a probléma, hogy a butaságaiddal, nemtörődömségeddel másokat is veszélyeztetsz mondjuk egy járvány idején. Az összes gyerekkori járvány az oltások miatt szűnt meg, ahol nem kötelező az oltás ott azonnal képes újra felütni a fejét, lásd pár éve a kanyarót nem is messze. Téged nem érdekel, ha mondjuk oltatlanul, fertőzöttként, maszk nélkül a másik képébe tolod a szert, aki lehet nem éli majd túl, a lényeg hogy te ellenállóbb vagy. Nektek emberek közé sem szabadna menni, vagy a 4 fal, vagy a fóliasátor mindörökké.

(#62286) emvy válasza kolopele (#62285) üzenetére


emvy
nagyúr

Most tenyleg X ev utan meg itt meg akarjatok gyozni lacat, hogy rosszul gondolja a dolgokat? :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#62287) Mr K


Mr K
senior tag

How Often Can You Be Infected With the Coronavirus?
Avagy milyen gyakran fertőződhetünk meg coviddal? (Paywall-os, bocs.) Jelenleg úgy néz ki, hogy évente akár többször is, azaz nem lesz rá jellemző a szezonalitás (mint az influenzára). Ez a korábbi változatoknál még nem volt így, de az Omikron már úgy viselkedik, mint rokonai (pl. a nátha). Csak sokkal veszélyesebb, mert pl. a sokadik fertőzés is okozhat long covidot. Az oltások nem feleslegesek, mert a súlyosabb kimeneteltől még mindig védenek. De a jövőben ez is változhat. Szóval egyelőre vesztésre állunk a vírussal szemben, így a "fertőződjünk évente többször, és reméljük a legjobbakat" nem feltétlen a legcélravezetőbb hozzáállás a járvány kontroll alatt tartása érdekében.

Referenciák a cikkből:
* Protection against Omicron re-infection conferred by prior heterologous SARS-CoV-2 infection, with and without mRNA vaccination
* Omicron sub-lineages BA.4/BA.5 escape BA.1 infection elicited neutralizing immunity
* Effectiveness of Primary and Booster COVID-19 mRNA Vaccination against Infection Caused by the SARS-CoV-2 Omicron Variant in People with a Prior SARS-CoV-2 Infection
* Increased risk of SARS-CoV-2 reinfection associated with emergence of Omicron in South Africa

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62288) S e t h


S e t h
nagyúr

Onnan tudhatod hogy a járvány az utolsókat rúgja, hogy megjelent és tolerálhatóvá vált ebben a topikban is a laposföld.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#62289) PuMbA válasza emvy (#62286) üzenetére


PuMbA
titán

Én azért titkon reménykedek, hogy egyszer laca azt írja, hogy: bocs, mégis tévedtem, ezt az egy dolgot pont rosszul tudtam. De lehet sose jön el ez a pillanat :P A fórumtól eltekintve viszont gondolom a valóságban, emberek között beismeri, ha téved, mert itt a net az csak egy játszótér, ahol minden ember személyisége torzul.

[ Szerkesztve ]

(#62290) Parci válasza S e t h (#62288) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

alapvetően beállt a normál ügymenet: a kutatók kutatnak, publikálnak, lassan. a média meg már nem tudósít róla napi szinten. így a topikba érdemi új infó jellemzően, hetek, hónapok alatt érkezik csak, marad egymás cseszegetése :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62291) Parci válasza PuMbA (#62289) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ahogy ismerem, beismerné ő, csak még sosem volt rá szükség -- eddig mindig igaza volt ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62292) pjen válasza Parci (#62291) üzenetére


pjen
félisten

Most olvastam. Kínában feloldják a karantént először Sanghanban aztán a többi 40 városban is, mert letérdelt a gazdaság. Az élet megy tovább, nincs itt semmi látnivaló.

[ Szerkesztve ]

(#62293) kolopele válasza pjen (#62292) üzenetére


kolopele
nagyúr

A gazdaság a háború miatt is le fog térdelni, elhiheted, nem kell már ahhoz vírus. Azok az emberek, akik eddig is alig tudtak megélni, óriási bajba fognak kerülni, a legnagyobb gondot azonban az élelmiszer, nyersanyag, stb. hiány fogja jelenteni.

[ Szerkesztve ]

(#62294) lacafaca válasza kolopele (#62285) üzenetére


lacafaca
őstag

hogy jön ki az uv sugárzásból, meg a terjengő kemikáliákból amit leírtál? de tényleg érdekelne :DDD

Parci kb. ennyi..lehet velem vitázni, de semmi értelme..a természet törvényei cáfolhatatlanok ;]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62295) emvy válasza lacafaca (#62294) üzenetére


emvy
nagyúr

> lehet velem vitázni, de semmi értelme

topic zarhato

while (!sleep) sheep++;

(#62296) Parci válasza lacafaca (#62294) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"a természet törvényei cáfolhatatlanok"

ezért nem is értem, hogy miért próbálkozol azzal a sok sületlenséggel! ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62297) kolopele válasza lacafaca (#62294) üzenetére


kolopele
nagyúr

Engem nem érdekelnek a kemikáliáid, ahogy a bio őrület sem hatott meg soha, a lényeg az, hogy nincs veszélyesebb az olyan tudatlan embernél, aki meg van arról győződve, hogy nagyon okos.......

[ Szerkesztve ]

(#62298) lacafaca válasza emvy (#62295) üzenetére


lacafaca
őstag

dehogy...messze van még, hogy ezt elengedjétek...aztán várom majd a kövi totyikot, ami érdekel (pl jönnek az ufókok) :DDD

Parci :P

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62299) PuMbA válasza emvy (#62295) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, az ilyen embereket a valóságban messze kerülöm, de néha itt a fórumon sajnos beleállok a vitába, bár már egyre jobban megy, hogy itt is teljesen elengedem. Milyen uncsi lehet beszélgetni azzal, aki 10-20-30 éven át ugyanazt gondolja és semmi újat nem mond, csak ugyanazt hajtogatja :)

[ Szerkesztve ]

(#62300) t72killer válasza pjen (#62292) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Besz.rtak, hogy fellázad a nép, és akkor bizony micimackó rendszeréből semmi sem marad. A pszichével is kalkulálni kell társadalmi szinten, ezért van a húzdmeg-ereszdmeg koncepció. Ha uis széthullik a társadalom, nem lesz aki betartassa a következő lockdown-t.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.