Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62851) pjen válasza t72killer (#62850) üzenetére


pjen
félisten

Az oké, de az volt az indok, hogy oda szívódik a maszk, még a gumi se. Azért a pára cseppek sem ökölnyiek.

(#62852) t72killer válasza pjen (#62851) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

nem, csak szűk résen megforgatva pl kicsapódnak.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62853) Parci válasza pjen (#62847) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerinted valakinek, aki éppen akut beteg 2-3 napig és hőemelkedése van, a napon a helye (most jöttem be, 30 perc alatt megfőttem). erre az az indokod, hogy de hát az éveken át krónikus tüdőbetegeket is kiengedik a napra. :U

szerintem pedig:
- a környezetemben lévő orvosok ajánlása, hogy lázzal semmiképp, hőemelkedéssel meg lehetőleg ne menjünk napra. majd megyünk 2-3 nap múlva, amikor elmúlt, addig pont semmi sem történik
- hónapokig, évekig nem napra menni nyilván baromság, de ott mások a szempontok már, ráadásul az a fajta hőemelkedés nem ugyanaz, mint amikor szerencsétlen topiktárs éppen covidos, és ti itt zavarjátok ki a napra, mert... mert... miért is? azt ne írjátok, hogy d-vitaminért, mert agyfaszt kapok, azt nem pont abban a 2-3 napban kell termeltetni a szervezettel, amikor szarul vagy

és egyébként is, szerinted a tudomány hülyeség, mert merev és a valóságtól elrugaszkodott. izgalmas kérdés, de ez a topik továbbra is azt a célt szolgálná, hogy akik alapból hisznek benne és úgy gondolkodnak, azok beszélgessenek a pandémiáról.

úgyhogy meglépem a leírtakat, jó ötlet. és innentől szigorúbbra veszem a topik betartatását, nem rosszindulatból, hanem, hogy legyen egy ilyen topik is, ne pedig 3 ugyanolyan. a másikban sokkal nagyobb a szabadság, meg a nyitottság is a tudománytól eltérő értelmezésekre, ott tök jó helyen vagy, vagytok. ez hadd maradjon meg ilyen "mereven" "tudományosnak".

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62854) pjen válasza t72killer (#62852) üzenetére


pjen
félisten

De mert forognának, kétnapos borosta mellett 2 mm hézagok vannak, hogy a beszélgetésről köhögésről, orr vakarásról ne is beszéljek. Egyébként én egy műanyag üzemben melózok. Darálnak is, maszkban az arcuk tiszta por a maszk alatt.

(#62855) Ringman


Ringman
nagyúr

Tudományos Pandémia Klub

na ez így kitart az idők végezetéig

(#62856) t72killer válasza pjen (#62854) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az mindenképp igaz, hogy védeni sokkal kisebb hatékonysággal védik a viselőjét ezek a maszkok, mintha a fertőzöttre húznál egyet. A kibocsátás nagyrészét pusztán a geometria miatt megfogja.

#62855:

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62857) Parci válasza Ringman (#62855) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

innentől a majomhimlő is itt téma

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62858) lacafaca válasza Parci (#62857) üzenetére


lacafaca
őstag

nevezzed már át akkor a másikat is pls ;]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62859) pjen válasza Parci (#62853) üzenetére


pjen
félisten

Egyálltalán nem erről van szó, csak megint ott tartunk, hogy amit én bemásoltam az alapból hülyeség mert a Te környezetedben lévő orvosok mást mondanak. Neked nem furcsa ez a megközelítés? Amit bemásoltam az hivatalos kezelési protokol.

[ Szerkesztve ]

(#62860) fatal` válasza Parci (#62857) üzenetére


fatal`
titán

Reméljük abból azért nem lesz pandémia.

(#62861) pjen válasza t72killer (#62856) üzenetére


pjen
félisten

Egyértelmű, kilégzéskor bele préseled a maszkba a levegőt, bár én kipróbáltam igaz egy sima orvosi maszkot húztam fel. K :) ét oldalt kis selyem papír csíkokat ragasztottam a szélére aztán tükör előtt kilélegeztem mindíg lendületesebben. Nem kellett olyan hatalmasat fújni és a papir csíkok rezegtek

(#62862) t72killer válasza pjen (#62861) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A rezgés 1 dolog, a másik, hogy tüsszentéssel nem terítesz be 6m2-t plutóniumizotópokkal.

Most komolyan azon rágódunk 2év(+mittudomén hány évtized műtős gyakorlata) után, h jó-e vmire a maszk :F ? Jó, pont. Kényelmes? Nem.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62863) kolopele válasza pjen (#62846) üzenetére


kolopele
nagyúr

Vezetés közben ne telefonálgass, mert még balesetet okozol, és nagy eséllyel a vétlenek lesznek az áldozatok mint általában sajnos. Ki lehet bírni naponta két-három hozzászólással is, nem kell napi 20-30, főleg a maszkviseléssel kapcsolatosan, ami évtizedek tudományos tényeken alapszik. Az, hogy párásodik tőle a szemüveg, megint csak tudományos, sajnos ennyi probléma tényleg van vele, még a méregdrága , direkt ezt megakadályozandó spray sem csinál csodát. Tényleg, erre írj valami megoldást, mert még nem sikerült találnom, tegnap is alig láttam az egyik bevásárlóközpontban ;)

[ Szerkesztve ]

(#62864) pjen válasza t72killer (#62862) üzenetére


pjen
félisten

Dehogy rágódom rajta. Csak az furcsa mikor valaki bemegy 100 maszk nélküli közé maszkban és biztonságban érzi magát. Mondjuk a semminél biztos több, tizes skálán 2.
#62863kolopele:Ahol kijött a pára ott a vírus is és be is ment, még jó hogy említetted a szemüveget. :)

[ Szerkesztve ]

(#62865) kolopele válasza pjen (#62864) üzenetére


kolopele
nagyúr

Persze, tiszta vírusos már a szemüvegem :) Ennek ellenére nem lehelem rá másra és nem szórom szét nagy mennyiségben a levegőben sem, ha mondjuk köhögök éppen egyet.

(#62866) pjen válasza kolopele (#62865) üzenetére


pjen
félisten

Valóban vírusos a szemüveged, ha fertőzőtt vagy, reméljük nem. Viszont az is biztos, hogyha a szemüvegedre jut akkor a levegőbe is jut valamennyi és nem is jut túl messzire. Viszont akin nincs maszk és fertőzötten köhög -tüsszög, egyáltalán lélegzik az szórja a vírust ezerrel és azon a résen ahol Neked bepárásodik a szemüveged könnyedén bejutnak a vírusok. :)M ost ne az legyen a válasz, hogy aki köhög-prüszköl maradjon otthon, mert a 60% TP nem opció, főleg ha minimál béres.

[ Szerkesztve ]

(#62867) kolopele válasza pjen (#62866) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ezért kellene , hogy mindenkin legyen maszk zárt térben. Sajnos maguktól idáig sosem jutnak el az emberek, terelgetni kell őket mint a birkákat. Márpedig aki beteg, az maradjon otthon, nem érdekel semmilyen 60%. Azokat a "tisztelt" szülőket is megreguláznám, akik betegen viszik be a gyerekeiket az oviba, engedik az iskolába (ja igen, és ide is jól illik a 60%, ugyanis legalább ekkora arányban nem is dolgoznak, csak a gyerek ne legyen otthon).

[ Szerkesztve ]

(#62868) pjen válasza kolopele (#62867) üzenetére


pjen
félisten

Teljesen igazad van, téged nem érdekel. Engem se. De például a közértben a pénztárost igenis érdekli. Tőlem lehetne én hordtam ameddig kellett, be is oltottak. Menj el egy suli elé, még a fiúk is puszival búcsúznak.

(#62869) Mr K válasza t72killer (#62850) üzenetére


Mr K
senior tag

"Vuhani lötty"
A vuhani lötty még mindig hatásos, legalábbis nem rosszabb mint pl. az omikronos. Engedélyezve van, vannak belőle készletek. Azt elismerem, hogy nyilván sokkal jobb lenne, ha végre gyártásba mennének az orvosi trikorderek. De addig Te mit javasolsz: van jelenleg bármi, ami bizonyíthatóan hatásosabb lenne? (Mert a BA.1-es oltóanyag klinikai tesztek szerint nem igazán jobb, a Paxlovidról pedzegetik, hogy inkább csak rossz kilátások esetén kellene adni, stb. Minden más meg legfeljebb kísérleti fázisban van.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62870) t72killer válasza pjen (#62864) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ja, így totál korrekt, én is igazából "szociális maszkviselő" vagyok: ahol amúgy se hordják, nem koptatom.

#62869: ez egy nagy lófing már így a ba.4-5 idején. Már a ba.1-re is azt mérték, hogy gyerekeknél igencsak sovány. (gyerekoltásokról volt szó).
LONGcovid ellen kéne pl 90+%-ban védeni, ez megvan? (=oltás nélkül 1000 fertőzöttből 100 longos, oltással 10). BA.4-5 oltóanyagunk nincs, a ba.1-esről meg alig van érdemi adat.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62871) Mr K


Mr K
senior tag

Monkeypox: Cases outside Africa rise to 780 in three weeks
Azaz 780 ismert esetről számol be a WHO; egy hete 257 volt. Az esetek zöme néhány országból származik (UK, Spanyolország, Portugália, egyéb európai és észak-amerikai országok, és kisebb számban szerte a világon (összesen 27 ország).) A fertőzési láncok feltérképezésével nem igen haladnak azon túl, hogy főleg meleg közösségekben terjed(t eddig), de nem csak ott. A tünetek atipikusak.

Ez utóbbi témát boncolgatja ez a cikk (vótmá?):
Monkeypox can look different than what doctors thought. Here's what they're learning
Szóval a legjellegzetesebb tünet, a kiütések, nem úgy néznek ki, mint az újságcikkekben látható képeken: nem az arcon, a kezeken, lábakon kezdődnek, és nem borítják be az egész testet. Gyakran a test egy bizonyos tájékára korlátozódnak, vagy olyan is van, akin csak egy két kiütés jön ki. Amik leggyakrabban a genitáliákon, vagy azok környékén jelennek meg. Gyakran nem is klasszikus kiütések, hanem lehetnek fekélyek(?) vagy kráterek(?) is. A kísérő, klasszikus esetben a kiütéseket egy héttel megelőző influenzaszerű tünetek is elmaradhatnak.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62872) pjen


pjen
félisten

Mi igaz abból,hogy a 79 előtt születettek 85% ban védettek a majom himlőtől? Azért mert ők még kaptak himlő oltást? Gondolom vannak készletek, vagy lehetne gyártani. Esetleg beoltani legalább a gyerekeket.

(#62873) Z.É.T. válasza pjen (#62872) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Én nem tudom, de eddig maximum 10 évet láttam szakiktól, több helyen 3-5 évet írtak, a CDC pedig 3 évben határozta meg a korábbi (tehén)himlő vakcina hatásosságát. (amit mi is kaptunk anno)

[ Szerkesztve ]

(#62874) pjen válasza Z.É.T. (#62873) üzenetére


pjen
félisten

Én eddig úgy tudtam, hogy amit kaptunk himlő oltást az egy életre szól. Ha nem az elég baj.

(#62875) Z.É.T. válasza pjen (#62874) üzenetére


Z.É.T.
őstag

(#62876) pjen válasza Z.É.T. (#62875) üzenetére


pjen
félisten

Kicsit olvasgattam. A 0 védelemtől az izraeli kutatások szerinti esetleges 50 éves védelemig mindent találtam. Rusvai szerint az oltottak védettek a majom himlő ellen.

(#62877) Z.É.T. válasza pjen (#62876) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Mondjuk amíg ez van (kép lent) és nem hallok long-majomról, addig kb nem is izgat:

Illetve azzal még kiegészíteném, hogy korábban is úgy volt, hogy a gyerekeket oltották vele és x év elteltével adtak emlékeztetőt, akinek elhalványult a védelem.
Szóval, szerintem sose volt úgy, hogy életre szóló lenne...

[ Szerkesztve ]

(#62878) Mr K válasza Z.É.T. (#62877) üzenetére


Mr K
senior tag

Persze, ha nem járja be ugyanazt az utat, mint a Covid, akkor nem túl izgalmas. (Bár azt írták az npr-es cikkben, hogy a kiütések időnként kibírhatatlan fájdalmat okoznak, szóval azért ezt is jobb lenne nem elkapni.)

Ami a tanulságokat illeti:
The great Coronapause is over, but history tells us that complacency can be a killer
Itt egyrészt felveti a szerző, hogy az országok időnként egymástól nem voltak képesek tanulni (l. Lombardia), másrészt felhozza az "Orosz influenza esetét", ami állítólag szintén egy koronavírus volt. Lehet, hogy volt már róla szó korábban is itt, de ha mégsem, ezt a cikket linkelték ehhez:
Q&A: Why history suggests Covid-19 is here to stay

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62879) Parci válasza Z.É.T. (#62873) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

évtizedek után már nem hatásosak ezek az oltások, addigra a sejtes védelem is leépül, tudtommal. nem tudom, hogy milyenek a mostani himlőoltások, de anno nem volt javasolt felnőtteknek adni, csak indokolt esetben.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62880) Parci válasza Z.É.T. (#62877) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

.(engem azért izgat, a nagyobbik fiam a bárányhimlőtől is szenvedett, oltás után (!), mert ugyan csak 8-10 "pöttye" volt, de azok odavertek. a kisebbik meg szétvakar mindent, nehéz elhinni, hogy 2-3 hétig ilyen undorító keléseket végig bír nézni magán. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62881) mpo válasza Parci (#62853) üzenetére


mpo
veterán

és innentől szigorúbbra veszem a topik betartatását
Az ezt követő 26 hsz-ből 9 az övé volt. :F

Ha érted, akkor már elavult.

(#62882) pjen válasza mpo (#62881) üzenetére


pjen
félisten

ÁTudom ez itt nagyon off, de azért leírom. Ez egy üzlet is, reklám hordozó felület. A Te hozzászólásod előtt 10 órán keresztül nem volt egy poszt sem. Márpedig ha egy topik nem pörög a reklámozók szerint kevesen olvassák. Gondolod véletlen kellett bevezetni a prémium lehetőséget és hirdetések módosítását? :)

[ Szerkesztve ]

(#62883) tisn válasza Z.É.T. (#62877) üzenetére


tisn
addikt

ideje lenne lezarni mindent ket honapra :D

(#62884) Mr K


Mr K
senior tag

Ja, nincs itt semmi látnivaló. De addig is:
Can long Covid lead to death? A new analysis suggests it could
Avagy bele lehet halni a long covid-ba? Azt gyanítják, hogy igen, de eddig nem igazán történtek ilyen irányú kutatások. A CDC most megvizsgál néhány halálesetet, hogy szerepet játszhatott-e benne a long covid, és ha igen, milyen mértékűt.

Nyáron nincs is covid:
Another summer, another COVID-19 wave. Here's what makes this one different.
(A megbetegedések várhatóan enyhék lesznek, de lesznek kivételek. Várhatóan sokan életükben először fogják elkapni. A hullám részben annak is köszönhető, hogy az emberek már magas fertőzésszámok esetén sem próbálkoznak védekezni, és ennek a védtelenebb rétegek isszák meg majd a levét.)

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62885) t72killer válasza Mr K (#62884) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Minden halálhoz vezet, jelenlegi tudásunk szerint :K .

Nálunk lehet műsor lesz hamarosan, egy helyi ismerős tünetmentes pozitív volt 2hete, gyerkőce iskolás... Szerencsére az eü és környéki dolgozóknak még kötelező a rendszeres teszt (PCR is), úgyhogy totál nem megy a szőnyeg alá egy újabb hullám.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62886) Mr K válasza t72killer (#62870) üzenetére


Mr K
senior tag

COVID mRNA vaccines can be quickly updated for new variants. So, where's my Omicron booster?
"But if you do animal experiments [with an Omicron-specific booster shot], and look for protection against Omicron, an Omicron version of their vaccine actually doesn't do any better than the original Wuhan vaccine," (A cikk fő témája az "immunological imprinting", illetve hogy hogyan próbálják elkerülni (pl. a tüskefehérjének csak egy részét teszik az oltóanyagba).)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62887) Mr K válasza t72killer (#62885) üzenetére


Mr K
senior tag

"Minden halálhoz vezet, jelenlegi tudásunk szerint :K ."
Avagy mindegy lenne, hogy mikor és milyen módon következik be? :F

Illusztráció:
How long covid could change the way we think about disability
"The coronavirus pandemic has created a mass-disabling event that experts liken to HIV, polio or World War II, with millions suffering the long-term effects of infection with the coronavirus. Many have found their lives dramatically changed and are grappling with what it means to be disabled."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62888) t72killer válasza Mr K (#62886) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem én voltam kismilliószor leoltva a topikban, hogy minek f.sok az imprintálódástól?? Na akkor tessék kiszolgálni azokat, akik próbálták ezt kikerülni, és vagy nem kaptak egyáltalán vuhani löttyöt (=gyerekek = fő terjedési vektor) vagy minimalizálták a bevitelt. Jópármillió omikron átesett is van már, igen valószínű nálu(n)k is másképp néz ki az imprint-történet.
Egyébként úgy tűnik nem akkora mumus az az imprinting covidnál, mint amekkorának beállítani próbálják:

(+egy másik)
#62887: nyilván poén volt. Avagy a koksz-túladagolás és a full fitt egészséges életmód is halálhoz vezet :DDD

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62889) fatal` válasza t72killer (#62888) üzenetére


fatal`
titán

Ez már meghaladja a képességeim, de ha gyorsan elmúlik a vuhani lötty hatása és T-sejt sincs már egy viszonylag rövid idő után, akkor hogy a francban van imprinting?

(#62890) t72killer válasza fatal` (#62889) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Állítólag ha beindul az antitestgyártás, akkor nem ideális típusokkal kezdi a szervezet a memóriasejtek rossz hangolása miatt.

Viszont már a fentebbi infók szerint se eszik ennyire forrón a kását, azaz nem "100%-os" az imprint és igenis van haszna az új antigén bemutatásának. Erősen gyanítom, hogyha a vuhani oltást ba.1-2 áteséssel "kezeltük", akkor még jobb lehet egy omikron booster hatása, pláne, ha nem vitte túlzásba valaki a vuhani-gargarizálást.

Érzésre omikron átesésre én már kifejezetten antivaxxer pozíciót vennék fel, amíg nem méltóztatnak FRISS oltóanyagokat adni.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62891) Mr K válasza t72killer (#62888) üzenetére


Mr K
senior tag

1. UK felnőtt lakosságát tekintve 99,4% rendelkezik antitesttel, azaz a következő oltás mindenkinek booster lesz.
2. Szépek ezek a tudományos eredmények, de az új vakcinák klinikai tesztjén mégis az derült ki, hogy az omikron (BA.1) specifikus vakcina nem jobb, mint az eredeti (mint booster).
3. Három hónap, mire elkezdhetnek oltani az új vakcinával. Amit előbb meg kellene rendelni (ami sok pénz, és azt előbb át kell verni a parlamenten, kongresszuson, stb.) És akkor elkezdhetsz BA.1 elleni vakcinával oltani, de mi ellen is? Mert BA.1 már nem nagyon van sehol... (Utóbbi, politikai vetülettel foglalkozik ennek a cikknek a második fele. Az első fele is kapcsolódik, mert ott meg arról van szó, hogy hogyan kellene monitorozni a terjedést, meg hogyan kellene tesztelni a vakcinákat.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62892) Drizzt válasza Mr K (#62891) üzenetére


Drizzt
nagyúr

3. A megrendelés EU szinten már kb. év elején megtörtént. Nem tudok róla, hogy az a szerződés leállt volna. De arról sem, hogy bármit is szállítottak volna a részeként. Kíváncsi lennék róla valami hírre. Egyébként ha nem lesz más, a számok meg romlanak majd őszre, akkor nekem simán jöhet a negyedik vuhani, ha nem lesz más érdemesebb helyette.

I am having fun staying poor.

(#62893) Parci válasza pjen (#62882) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jajj, hogy ez mekkora marhaság! és ugyanolyan határozottan mondod, mint amikor a járványról beszélsz. van sok százezer regisztrált tag, van több millió (!) topik, van vagy százmillió hozzászólás.

ez a topik teljesen lényegtelen, konkrétan egy forinttal sem változik a bevételünk, ha nincs. és amúgy sincs egyetlen reklámozó sem, aki egy-egy konkrét általános topikban hirdet, a rendszerünk sem kezeli így.

most, hogy ezt lezártuk, előre szólok, hogy intenzívebb gyomlálás lesz, és nem igazán beszélgetek majd róla, csak törlök.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62894) mozso válasza Drizzt (#62892) üzenetére


mozso
senior tag

Miert varjatok az őszt, mint amikor ránk rugja az ajtot a BA 3-4-5 es addig semmi nem lesz?

Portugaliaban is nyar van (naluk meg kotelezo a maszk is tobb helyen), ott is brutal terjed most (ma) az uj verzio, nemetek is napi 27% novekedessel mennek ismet 3-4 napja, ott sincs ősz…
Nem ertem az optimizmust :-)

(#62895) pjen válasza Parci (#62893) üzenetére


pjen
félisten

:DD :((( :C

(#62896) Parci válasza pjen (#62895) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

látod, most olyanról írsz baromságot, amiről pontosan tudom az igazságot, nincs benne semmi véleményes, de mégis gúnyolódsz és te azért jobban tudod (gondolom úgy oldod fel az ellentmondást, hogy hazudok).

na, itt az idő, fáradj át légyszi a lazába.

többiek: szeretném, ha a topik szakmaibb irányba menne: kevesebb komment, elsősorban ismeretterjesztés/szakma/tudomány/publikációk és azokon agyalás.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62897) Z.É.T. válasza Parci (#62880) üzenetére


Z.É.T.
őstag

és Mr K

Nem emlékszem, mennyire részleteztem korábban a bárányhimlőmet, természetesen megértem, ha valaki tart a monkeypox-tól, vagy félti a gyerekeket. (ráadásul tudtommal gyerekekre lehet veszélyesebb)

Engem 34 évesen talált meg, egy szilveszteri bulin a Fészek klubban jelentkeztek az első tünetek, január elseje hajnalban.
Néhány nappal később, amikor már csak a talpamon nem voltak hólyagok, ezért a nap 20-22 órájában csak állni tudtam, maradt egy ujjam, amivel a klaviatúrát nyomkodtam, olvasgattam róla, hogy kb mennyi hólyag a maximum, ami egy emberen szokott lenni per cm² és annak a dupláját, tripláját produkáltam...
Aztán megint pár nap és addigra a fejbúbomtól a szájüregemen keresztül a genitáliákig minden tele volt vele, de már a torkom, nyelőcsövem és vélhetően a belső szerveim is, akkor volt az, hogy napokig kiflibe görnyedve nyöszörögtem és jajgattam a fájdalomtól.
A különböző területeken a betegség többféle stádiuma robogott át, egytől tízig osztályozott fájdalomból négyes, hatos és nyolcas is volt egyszerre, kívül és belül. Ledobtam 15 kilót pár hét alatt és majdnem egy év telt el, mire újra elbírtam egy 30 kilós tárgyat, de az is 7-8 hónap, mire 100 méter séta után nem kellett 20 percre leülnöm, vagy lefeküdnöm.
Mindezt életem legegészségesebb korszakában.

Szóval, csak azt akarom mondani, hogy a majomgedva vagy elvisz a francba, vagy meg sem fogja közelíteni életem legdurvább szenvedését.
Mindezt úgy, hogy eddig látszólag ez messze nem olyan fertőző kórság, azaz kisebb esély van benyelni.

Így értem, hogy nem nagyon izgat a majomhimlő :DDD

Szerk.: oops, ez pont nem szakmai, simán személyes, ha nem fér bele, töröljétek plíz!

[ Szerkesztve ]

(#62898) Ringman


Ringman
nagyúr

The CDC has alerted that COVID reporting will be suspended for two weeks on their website, beginning tomorrow till June 20th, to allow for a system-wide upgrade.

[link]
:U

(#62899) Drizzt válasza mozso (#62894) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nyaranta itt nem nagyon szokott tudni gyökeret ereszteni. Nem tudom mi az oka, de ha az eddigi két évben így volt, most sem számítok másra. Van még egy csomó másik ország, ahol hasonló a helyzet.
Eleve nem nagyon tartok a BA3-4-5-től, Dél-Afrikában úgy néz ki, hogy ez okozta kórházi ellátás szempontjából az eddigi legenyhébb és legrövidebb kört. A kórházi kezeltek száma 4 hét alatt érte el a maximumát és úgy néz ki ugyanennyi idő alatt el is érte a kiindulási alapot.
Másfelől meg az egész életvitelem olyan nyáron, hogy nem sok esélyem van Covidot elkapni. Zárt térben, nagy tömegben nem vagyok másokkal. Boltban maszk, munkahelyre továbbra sem járok. Szórakozni meg elkezdtem újra járni, de csak nyílt téri rendezvényekre. Abból van épp elég, hogy ne vágyjak belterekre.

I am having fun staying poor.

(#62900) Parci válasza Drizzt (#62899) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálunk anyafejnek már teljesen elszállt a hangja, nekem kapar a torkom, a gyerekek kb. jól vannak, kicsit még taknyosak. nincs itthon teszt, amúgy lehet, hogy ellőnék egyet, így, hogy tboj behúzta pozitívra :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.