Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62701) Mr K válasza t72killer (#62677) üzenetére


Mr K
senior tag

"Nézegetem nálunk a halálozási statot, ugye van valami diszkrepancia/torlódás, úgyhogy 7napos mozgóra: idén május 30: 67fő (de ez az elmúlt hónap legalacsonyabb értéke). Tavaly egész májusban 20 alatt volt. Effektíve HÁROM oltással rosszabbul állunk, mint tavaly 0val."

Nagyon máshogy emlékszünk a tavaly májusra. (Én, ugye, ott sem voltam. :DDD ) Mindenesetre tavaly májusra a 40+-os korosztály frissen be volt oltva (mint írod), és a halottak zöme a körükből került volna ki. A fertőzésszám pedig a huszada (sem?) volt a mostaninak. (Most heti 600-800 ezer fertőzött lehet, egy éve 30-40 ezer lehetett. (A tényleges szám, nem a grafikonon szereplő.))

#62690 Mr K Kiegészítés az oltásokkal kapcsolatban:
- Mára az oltások közül az mRNS maradt a legelfogadottabb, mert az a leghatásosabb (mindenféle markerek tekintetében: antitest, T-, B-, meg mindenféle sejtek), és talán a legkevésbé kockázatos. Viszont van két súlyos probléma vele: antitestszám tekintetében a legkevésbé tartós a hatása (találgatják, hogy miért, pl. mert a hatás csak sejtszinten jelenik meg, azaz nincs vírus(ra emlékeztető) részecske a szervezetben?), és nem lehet belőle spré-t gyártani (a nano lipd burok külsőleg nem működik). Azaz a terjedés megállítására (jelenlegi formájában) nem alkalmas (persze dolgoznak a tuningolásán).

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62702) kolopele válasza pjen (#62691) üzenetére


kolopele
nagyúr

"Sajnos a nagy többségnek egyébként se telik heti két fizetős tesztre és otthon se maradhat"
Persze, de itt nem ez volt a lényeg, ezt a részét felejtsük már el, hanem hogy képtelenségnek tartom, hogy mondjuk hétfőn teszteltetek ami negatív, és estére már covidos vagyok, a következő hétfőn meg már megint nem. Legalább két hétig kimutatható fertőzést követően.

(#62703) kolopele válasza Sped (#62697) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nálam is beindult az allergia, és ami érdekes, hogy a pázsitfűre vagyok 3 keresztes, a parlagfűre meg sosem voltam allergiás. Mondanom sem kell, melyikből van több nálunk is meg mindenhol :O

(#62704) pjen válasza kolopele (#62702) üzenetére


pjen
félisten

Egyrészt ne felejtsük el, másrészt mért ne lehetnél hétfőn reggel negatív, kedd reggel pedig pozitív. Azt senki nem mondta, hogy egy hét múlva megint negatív leszel.

(#62705) PuMbA


PuMbA
titán

A COVID-oltások száma, nem a típusa számít

"A The BMJ szaklapban megjelent tanulmány szerint a homogén és heterogén oltási sor is ugyanolyan jól működik a koronavírus-vakcinák három dózisánál – olvasható az EurekAlerten megjelent sajtóközleményben. Korábbi kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a heterogén oltási sor jobbnak tűnik, a Hongkongi Kínai Egyetem friss eredményei szerint azonban tulajdonképpen a három dózis, és nem a vakcinák fajtája a mérvadó."

"Továbbra is bizonytalan azonban a három dózisú oltási sor hatékonysága a COVID-19-halálozás ellen."

Megint a genetika....

[ Szerkesztve ]

(#62706) pjen válasza kolopele (#62702) üzenetére


pjen
félisten

Lejárt a szerkesztési idő. Az Indeed legutolsò 13 àllàsajànlata: 1178-1450 Ft/òra fizetést kínál, teljes munkaidőben. Szerinted biztos, hogy tesztre költi ezt a hatalmas összeget? Esetleg elmegy TP re éa éhen vesz?

(#62707) t72killer válasza Mr K (#62701) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ami a brit májusnak nagyban besegített, azok a márciusig csukva tartott sulik. Ez gerincét törte az alfa hullámnak.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62708) kolopele válasza pjen (#62706) üzenetére


kolopele
nagyúr

Látom, téged borzasztóan irritál, ha valaki nem minimálbérből él :)

(#62709) gergo5991 válasza kolopele (#62703) üzenetére


gergo5991
őstag

eros allergias vagyok en is, de covid elott nem okozott gondot a noveny, fa, bokor satobbi. Miota covid van, es 4x atestem rajta, szeptember ota folyamatosan be van dugulva az orrom, es amint kimegyek az uctara csip az orrom egesz fel az agyamba megy ez a csipes, es egesz nap tusszogok, szemem konnyezik.. nem ertem mi valtozott vagy miert irrital most a levegoben ez a sok szar, de nagyon felbsz.

akarom kerdezni, nalatok is ha valaki covid fele tuneteket produkal egybol natha, influenza-t mondanak hogy az a bajuk? Csakmert kolega is igy jott be hogy nathas csak, aztan abbol lett nekem is a 4. Covidom hogy tole elkaptam a “natha” aka covidot..
de ha azt mondom covidos egybol kapom a lebaszast, sot mar hazugoznak, meg csicskaznak az egesz melohelyen engem, meg hogy merem azt mondtani ra hogy covidos.. johogy lenem ütnek azert, ha valakire azt mondom hogy covidos, mikozben covid tuneteket produkal..annyira tagadjak hogy az a bajuk, mar mar megszallottan tagadjak.. mondom ha rajta a maszk, fuldoglik, lazas, kohog, taknyol, esik ossze akkor biztos nem a kislabujja faj.. es akkor kapom a kerdest: hogy merem azt feltetelezni hogy beteg..

(#62710) tisn válasza t72killer (#62689) üzenetére


tisn
addikt

USA-ban fogalmam sincs pl, hogy a gyerekek sportfoglalkozásai (foci, stb) mennek-e a nyári szünetben?

itthon is mennek. plusz taborok, ahol meg jobban keverednek a gyerekek, mint a suliban. meg mindenki utazgat mindenfele, itthon is, kulfoldre is.

(#62711) pjen válasza kolopele (#62708) üzenetére


pjen
félisten

Nem irritál és nem is abból élek. Csak megpróbálom a döntő többség szemszögéből nézni a dolgokat. Szerintem inkább neked ķéne közelebb kerülni a való élethez.

(#62712) kolopele válasza gergo5991 (#62709) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nagy eséllyel long covid - tól szenvedsz, azért erősödhettek fel az allergiás tüneteid, vagy kialakult közben más egyéb növényekre is allergiád. Kizárólag teszttel tudják megállapítani azt, hogy covidos e az, aki náthás, tüsszög, stb., más módszer erre jelenleg nincs.

(#62713) kolopele válasza pjen (#62711) üzenetére


kolopele
nagyúr

Oké, de engedd meg nekem, hogy én meg a saját szemszögemből nézzem a dolgokat elsősorban.

(#62714) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

6 millió 410 ezer a beoltott, 2063 az új fertőzött és elhunyt 40 beteg
2022. június 01. - 09:01
Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 410 059 fő, közülük 6 196 483 fő a második, 3 877 866 fő a harmadik, 300 266 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt héten összesen 2063 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 919 840 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 40 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 547 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 847 746 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 25 547 főre csökkent. Jelenleg 362 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban pedig 345-en vannak.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#62715) t72killer válasza tisn (#62710) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez igaz. tovább kell áskálódni, sztem továbbra is valami társadalmi/kontaktszám oka lehet :F. Mo.-on ez már a harmadik közel covidmentes nyárnak igérkezik, ráadásul egyre vadabb variánsok vannak.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62716) tisn válasza t72killer (#62715) üzenetére


tisn
addikt

a leguti virusok nalunk jellemzoen eltunnek nyaron (paratartalom, meleg, uv) gondolom ez lehet az oka. :)

(#62717) Drizzt válasza t72killer (#62715) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nem csak itt, az országok jelentős része hasonló mintázatot követ.
Izraelben is nagyon alacsony az esetszám jó ideje, súlyos esetek száma tartósan 100 alatt, semmi jele az új variánsok által keltett hullámnak.
Egyébként Dél-Afrikában is jó esély van rá, hogy az új variánsok hullámának lassan vége is. Lassan 3 hete csökken a kórházba kerülők és ott lévők száma.

I am having fun staying poor.

(#62718) t72killer válasza tisn (#62716) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezek Kaliforniában is kb így állnak rendelkezésre :F ? (Bár a pontos páratartalmat nem tudom, van ott nekik egy csendes kis óceán páragenerálásra).

#62717: a mumusvariánsoknak is idő kell. Sztem október-novemberben látunk majd Európában ba.4-5-öt komoly mennyiségben.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62719) Mr K válasza tisn (#62660) üzenetére


Mr K
senior tag

Válaszcikk:
Sok vagy kevés 46 ezer Covid-halott?
"De azt is nagyon károsnak érzem, ami ebben a Kovács–Mihályi-cikkben nem, de más nyilatkozatokban sajnos megjelent a magyar közbeszédben, hogy emiatt rekesszük ki a nyugati országokkal való összevetést, hiszen így meg nagyon könnyen eljuthatunk oda, hogy akkor nincs is nagy baj. Miközben valamiért mégiscsak az európai mezőny utolsó harmadában vagyunk – de ennek okait csak akkor tudjuk feltárni, ha a nyugati országokhoz is mérjük magunkat."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62720) tisn válasza Mr K (#62719) üzenetére


tisn
addikt

csodak nincsenek, a magyarok eu allapota az exszoci orszagokhoz hasonlo, ahogy az euben elkoltheto penz is mennyisege is. a nyugat ejropai orszagok irrelevansak, csak hergelesre jo a veluk valo osszehasonlitas. erdemi infot nem nyujt, nem fogjuk a magyarokat hirtelen 30%-al lefogyasztani, a dohanyosok szamat 30-50%-al csokkenteni, es nem megy el hirtelen a magyarok 70% sportolni sem. es a penzfarol sem fogunk lerazni parezer mrd ft-ot az eüre, sem tizezer magyar szakorvost hazahozni nyugatrol.

amugy csodaausztria hasonlo teljesitmenyt nyujtott, ezen azert erdemes elgondolkodni.

es elkepedve hallottam, hogy olaszorszagban meg kotelezo az iskolakban a maszk.

(#62721) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
The overall sensitivity of Covid detection by trained dogs was 97% and "even reached 100% in asymptomatic individuals" compared to nasopharyngeal swab PCR tests. Overall canine sensitivity vs PCR (97% CI: 91 to 99 versus 84% CI: 74 to 90, p = 0.006)

:F

(#62722) t72killer válasza Ringman (#62721) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

szuper. gépesíteni kéne, mert kutyulit nem mindenütt lehet alkalmazni/körülményes.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62723) Ringman


Ringman
nagyúr

Record two million Britons have long Covid
The most common symptoms are fatigue, shortness of breath, cough and muscle ache.

(#62724) Mr K válasza Ringman (#62723) üzenetére


Mr K
senior tag

És egyharmaduk az omikron alatt szedte össze (vagy azt hiszi). Szép.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62725) kolopele válasza Mr K (#62724) üzenetére


kolopele
nagyúr

A fáradtság és az izom fájdalom az omikron óta van mondjuk. Persze inkább ízületi mint izom, a fáradtság meg a fene tudja. Fenn vagyok hajnal 2-3 - ig szinte mindig, a kevés alvás is lehet az oka, vagy inkább a túl kései lefekvés, mert azért 6 órákat minimum alszok.

[ Szerkesztve ]

(#62726) Parci válasza kolopele (#62725) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sajnos az ízületi parák elég jellemzőek, már az oltásnál sem példa nélküli, de a virnyáknál pláne. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62728) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

(bocs, annyira belpol hangsúlyos lett a komment végül, hogy töröltem)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62729) mpo válasza Parci (#62728) üzenetére


mpo
veterán

Az eleje maradhatott volna a többlethalálozásról?

Ha érted, akkor már elavult.

(#62730) Parci válasza mpo (#62729) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

persze

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62731) mpo válasza Parci (#62730) üzenetére


mpo
veterán

A többlethalálozás csak arra jó, hogy elfedjük a problémákat és kimosakodjunk.
Legyen ez Covid, ittas vezetéssel okozott halál, gyorshajtás, öngyilkosság, rablógyilkosság, rák, szívbetegség, kórházi fertőzés, stb.

Nemcsak az összes halált nézik, hanem az okokat is, így kiderül, hol kell javítani.
Szív és érrendszeri betegségek ~50%
Daganatos betegségek ~25%
Légzőrendszer betegségei ~6%

Ha tovább elemezzük:
A daganatos betegségek növekedése.
1960: 17%
1970: 19%
1990: 21%
2000: 25%

Ha csak az összhalálozást néznénk, még örülhetnénk is:
1990: 145660
2020: 141002
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#62732) tisn válasza mpo (#62731) üzenetére


tisn
addikt

nem evtizedes tavlatokat nezunk jelenleg.
semmi massal nem tudunk normalis osszehasonlitast vegezni covid halalozas ugyben az orszagok kozott, mert mas a konyvelesi protokoll. kizarolag a tobblethalalozas hasznalhato.

termeszetesen ez sem tokeletes modszer.

megirta neked a telex is, ferenczi is, masok is, linkeltem tucatszor, ha nekem nem hiszed...

magyarorszag pont olyan atlagosan szarul (vagy jol) vedekezett, mint a regios exszoci orszagok (vagy mint ausztria), az, hogy te a HITED es a propaganda miatt mast szeretnel hinni, az lenyegtelen.

(#62733) Drizzt


Drizzt
nagyúr

[Meghalt Falus Ferenc]
Feloff a topicban, mert nem koronavirus kovetkezteben. Viszont sok hasznos informacio megszerzeset segitette elo a jarvany folyaman. Nyugodjek bekeben!

I am having fun staying poor.

(#62734) mpo válasza tisn (#62732) üzenetére


mpo
veterán

Ha figyelmesen elolvastad volna, amit Mr K a #62719-ben linkelt (Dr. Ferenci Tamás), akkor nem írnál ilyeneket.
Aki itt a propagandát próbálja tolni, az te vagy.
Ezért nem is szoktam reagálni arra, amit írsz.

Ha érted, akkor már elavult.

(#62735) tisn válasza mpo (#62734) üzenetére


tisn
addikt

amit ott mondott ferenczi, az nem azt jelenti, amit te belegondolsz.

(#62736) Parci válasza Drizzt (#62733) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

:Y r.i.p. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62737) fatal` válasza Drizzt (#62733) üzenetére


fatal`
titán

:(

(#62738) mpo válasza Drizzt (#62733) üzenetére


mpo
veterán

Szomorú hír.
Itt emeltem ki, mit mondott 4 évvel ezelőtt.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#62739) mpo


mpo
veterán

Közérdekű OFF
a Covid miatt június 30-ig érvényes okmányok megújításáról.
Hétfőn orvosi alkalmassági vizsgálat, majd online indítottam a jogosítvány megújítását.
Kedden e-mailben jelezték, hogy gyártásba adták.
Ma csütörtökön e-mailben jelezték, hogy postára adták. :K

Ha érted, akkor már elavult.

(#62740) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

kisebbik fiam hazahozott vmi náthás-köhögős szart az oviból. anyafej elkapta. piszkosul fájt a torka, aztán elment a hangja, most meg szédül. ez utóbbit azért nem szokott... :F

futott ilyesmi kört bárki mostanában?

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62741) Ringman válasza Parci (#62740) üzenetére


Ringman
nagyúr

yep, csak ehhez képest mild volt (torokfájás, rekedtség meg 1-2-szer émelygés, ha fizikai munkát végeztem)

teszt nem volt.

(#62742) Ezekiell válasza Parci (#62740) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nekem a hangelmenés kimaradt, a taknyolós/köhögős/szédülős kör megvolt (edit: még meg is van...) a hét elején valami bölcsipestistől. Teszt negatív.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#62743) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

kösz, srácok, éreztem, hogy itt kell pingelni :DDD
(jobbulást mindenkinek!)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62744) tisn válasza Ezekiell (#62742) üzenetére


tisn
addikt

erdekes mar nagyok a gyerekeim, de lanyom vagy 1.5 honapot volt otthon kulonbozo leguti betegsegekkel a gimibol, nem szokott beteg lenni. (es emiatt en sem futottam meg ugy iden tavasszal, hogy ne krahacsoljak)

ez a karantenozas/maszkviseles rettentoen legyengitette az immunrendszerunket. (pedig en folyamatosan tolom a C, D, Multi meg mindenfele vityamint)

jo lenne, ha nem kellene tobbet, ez igy eleg fos.

jobbulast mindenkinek.

(#62745) Ezekiell válasza Parci (#62743) üzenetére


Ezekiell
veterán

jaja, ez az igazi "döglődő topik" :D

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#62746) lacafaca


lacafaca
őstag

rokitopik :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62748) t72killer válasza Ringman (#62747) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Teszt nélkül nem csoda. Influenzával is hasonló a szitu, pontosabban mégdurvább, ott talán fél%-ot tesztelhetnek és abból próbálják összesaccolni az oltásra valót.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62749) mozso válasza Parci (#62740) üzenetére


mozso
senior tag

Mi eppen azt futjuk, minden tunet stimmel + hasmenes es hanyas, de par nap alatt tuljutott rajta a kislanyom. Mi eddig nem kaptuk el.

(#62750) attiati válasza Drizzt (#62733) üzenetére


attiati
veterán

és nagyon szimpatikus arc volt !

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.