Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61651) Ringman


Ringman
nagyúr

(#61652) t72killer válasza Ringman (#61651) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Érdekes, náluk inkább nyári kórság, nálunk téli. Nyáron többet vannak bent a forróság miatt :F ?

Vagy inkább: az adott hullám által generált antitestek x hónap alatt fogynak el + kell vmennyi idő egy új variáns létrejöttéhez. Ez az idő most az "omikronok" beindulásával nagyban leröviült. A narancs csúcs formájára, magasságára kíváncsi leszek.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61653) Ringman válasza t72killer (#61652) üzenetére


Ringman
nagyúr

antitestek elfogynak, a t-sejtek egy meg minden fertőzés után elhullik (vagy longcovidot okoz), immunrendszer öregszik (éveket v évtizedeket), kaphatsz új krónikus betegséget is.

enjoying a normal experience

(#61654) t72killer válasza Ringman (#61653) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha az immunrendszert tömegesen kicsinálná, nem lennének hullámvölgyek.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61655) Mr K válasza kolopele (#61639) üzenetére


Mr K
senior tag

(1) Lehet véletlen egybeesés, mint írtad - ahogy az ember öregszik, idővel egyre több nyavalyát szed össze. (2) Amit felerősíthet az életmódváltás, ha volt nálad ilyen a pandémia alatt. (3) Lehet pszichoszomatikus is, ha hajlamos vagy az ilyesmire.

Más. Heti járvány trendek ma nem lesznek, mert egy hete nem volt adatszolgáltatás. Legközelebb kedden.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61656) kolopele válasza Mr K (#61655) üzenetére


kolopele
nagyúr

Lehetséges, persze. Ma például visszaestem az ágyba amikor felkeltem a szédüléstől, már azért jobb. Ez persze lehet bármitől, már nem az első (időjárás, hajnali lefekvés, kevés folyadék, pszichés, stb.).

[ Szerkesztve ]

(#61657) Mr K válasza kolopele (#61656) üzenetére


Mr K
senior tag

Sőt, ez már az Omikrontól is lehet. ;] (Jobbulást!)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61658) Mr K


Mr K
senior tag

Longest Covid infection lasted more than 16 months, tests show
(Egész pontosan 505 napig volt beteg, ez alatt több mint 50 pozitív tesztet produkált.)

Coronavirus levels continue to fall across the UK
(Avagy csökkenésnek indultak az esetszámok a briteknél: a múlt héten már csak 3,75 millióan kapták el a fertőzést azaz minden 17. lakos (előző héten 4,4 millióan, azt megelőzőn több mint 5 millióan).)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61659) Soulfly842 válasza kolopele (#61656) üzenetére


Soulfly842
addikt

Vérnyomást, pulzust szoktál mérni? Célszerű lenne; hidd el, tapasztalat.

[ Szerkesztve ]

(#61660) kolopele válasza Soulfly842 (#61659) üzenetére


kolopele
nagyúr

Még cukrot is. A vérnyomásom átlag 120/70, pulzus 60-70 körül, cukrom reggel 6 alatt, napközben kaja után két órával 6-8 között. A mai első szédülésemnél a vérnyomás 126/70 volt, a pulzus 72, cukor 5.5. Most is még olyan bizonytalan vagyok amúgy, nyom a fejem, de a vérnyomás, pulzus, kb. ugyanezek. Nem kizárt, hogy a 16 éves koromban szerzett fülzúgás miatt is vannak ezek (metal koncertek), na meg ott az a születési szívizom vastagodás, amire szedek napi 5 mg concort, plusz 1-1,5 mg frontint.

[ Szerkesztve ]

(#61661) Mr K


Mr K
senior tag

Seven in 10 people in England have had Covid, research shows
(Avagy 2020. április 27-től 2021. októberéig az angolok harmada fertőződött meg coviddal, aztán 2022.február 21-ig az arány felment 71%-ra (köszönhetően az Omikronnak meg az "együttélésnek"). Azóta az arány a BA.2-nek köszönhetően nyilván még magasabb lehet a szám, de erről nincs adat. [Ha vannak hosszú távú következményei a betegségnek (zombit gyárt pl.), akkor bajban leszünk...] A pontosság kedvéért: a számok csak az angliai országrészre vonatkoznak, nem az egész UK-ra.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61662) Soulfly842 válasza kolopele (#61660) üzenetére


Soulfly842
addikt

hehehe... a koncert rész ismerős (bár nekem a botfülem, s minimális nagyot hallásom maradt meg :D )... akkoriban elheadbangeltem az első sorban a hangfalak mellett :D (láttam én is kárát)

Egyébként páromnak is hasonlóan alacsony (vagy a tiédnél is alacsonyabb a vérnyomása 100/70 k - de a koronavírus (omikron) neki is megbajgatta, s sokszor randomban kilőtt a vérnyomás/pulzus a fertőzés után 1-3 hétig (szerencsére neki helyreállt, úgy néz ki))

Korábban írtam egyébként az én tapasztalatomról (az elmúlt időkben), bár nekem coverex-vel és tallitonnal kezelik a hasonló eü előzményeket. Megjártam most sok mindenben a hadak útját, de szerencsére a szív toppon van.

Lásd, napokban írtam erről:
[link]

Időközben meg volt a vérvétel is, ez alapján:
"májfunkciós paraméterek és az epeúti paraméter emelkedett. Ezt okozhatja epekő, illetve a rendszeres fájdalomcsillapító-szedés is. " (brutális mennyiségű fájdalomcsillapító szedés volt az elmúlt bő két hónapban, de biztos, ami biztos csinálok egy hasi UH-t, hogy az epekőt kizárjuk - valószínűleg inkább a sok fájdalomcsillapító miatt volt)

Magas vérzsír - esküszöm doktornő, kolbászt ettem sonkával és rántotthúst öblögettem húsvétkor (tréfát félretéve pár hete volt vérvizságálat, akkor alacsony volt. Mindegy, tolok egy kis omega 3-6-9-et... :) s most már végre elkezdhetem újra a mozgást is (kardiológussal egyeztetve)

"A CRP és ferritin is emelkedett volt. Esetleg van-e valami panasz? Lehet meg volt fázva."

(igen, ez így volt)

Neurológia, konkrét specifikus szakorvoshoz 05.19-re lenne időpont. Sebaj, protekció van Db-ben, ott hamarabb betudok kerülni normális dokihoz... most azt várom.

[ Szerkesztve ]

(#61663) Parci válasza Soulfly842 (#61662) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az összes non-szteroid gyulladáscsökkentő nagyon üti a májat. tudom, hogy tudod, de abszolút csak átmeneti használatra vannak kitalálva, nem hónapokon át szedésre. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61664) Soulfly842 válasza Parci (#61663) üzenetére


Soulfly842
addikt

Tudom, hogy tudom, de egyelőre más nem segít az épeszű gondolkodásban, úgy, h. a kommunikációm, a nyelvem, az agyam is pörögjön. (nagyon sok mindent próbáltam: cataflam most az egyetlen megbízható megoldás, de az se csillapít teljesen)

(#61665) kolopele válasza Soulfly842 (#61662) üzenetére


kolopele
nagyúr

Én már végig jártam mindent, kardiológia, gyomor, bél tükör szigorúan altatásban, UH, neurológia, CT, labor (mint mindig semmi eltérés sehol, CRP 3, máj, vese funkciók alig a minimum felett, tenyésztéses vizelet vizsgálat), semmi gyulladásra utaló jel nincs. A 120 - as vérnyomás meg nem alacsony, nekem amúgy is 110 körül volt régen is, amikor netalán 140 akkor már a halálomon vagyok, ilyenkor szokott mosolyogni a kardiológusom :)

(#61666) t72killer válasza Mr K (#61661) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen sok lehet a 2-3x átesettek száma. A többi országrész nincs lemaradva, Skócia szigetestül és NI is vastagon bekapta az omikronokat. Sok helyen az omi volt az első, ami bejutott.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61667) Ringman


Ringman
nagyúr

Protection vs Omicron hospitalization via Pfizer mRNA vaccination falls off 3 months after the booster/3rd shot

[link]
ha nincs antitest, akkor védelem se nagyon

(#61668) Ringman


Ringman
nagyúr

(#61669) Ringman


Ringman
nagyúr

Six-month sequelae of post-vaccination SARS-CoV-2 infection: A retrospective cohort study of 10,024 breakthrough infections

Highlights
Prior COVID-19 vaccination is associated with lower risk of many but not all COVID-19 sequelae.
The risks of ICU admission, thromboembolism, and psychotic disorders (among others) were lower.
Risks of anxiety, depression, sleep disorder, renal disease and long COVID features did not differ.
Receiving two vaccine doses was associated with lower risks for most outcomes.
Age had a significant impact on reduction in risk of COVID-19 outcomes with vaccination.

(#61670) Ringman válasza Ringman (#61667) üzenetére


Ringman
nagyúr

(#61671) mozso válasza Ringman (#61670) üzenetére


mozso
senior tag

Miert van ilyen kulonbseg a 15-17+ het mulva mutatott korhazba kerules elleni vedelemre 60 ev alatt es felett?

(#61672) Ringman válasza mozso (#61671) üzenetére


Ringman
nagyúr

tippre azért mert 60 év alatt alapból alacsony esélyed van kórházba kerülni, 60 fölött meg egyre magasabb, ott sokat tud segíteni még a lecsökkent antitestszám és/vagy az egyéb védelem is (pl t-sejt, ami nem mindig segít, de az más téma)

a hatékonyság (VE) meg mindig arányt jelent.

(#61673) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Visszatértem európai körutamból. Ausztria, Svájc, Olaszország, Németország. Az egyes országokban 2-3 napot töltöttem el. Tapasztalatom az, hogy kint teljesen el van engedve ez a COVID kérdés. Teljesen rád van bízva, hogy viselsz-e maszkot vagy sem. Maranelloba volt egyedül, hogy rám szóltak, hogy vegyem fel a Ferrari múzeumban. Gyakorlatilag mindenhol maszk nélkül voltam még a legzsúfoltabb helyeken se vettem fel.
Csodálkozom, hogy nem kaptam el.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#61674) Parci válasza Sir Pocok (#61673) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

még 2-3 napig várj az ítélettel, ha most értél haza ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61675) Sir Pocok válasza Parci (#61674) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Optimista vagyok. ;)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#61676) PuMbA válasza Sir Pocok (#61673) üzenetére


PuMbA
titán

Már csak Kína az utolsó hely, ahol meg akarják fogni :)

[ Szerkesztve ]

(#61677) Parci válasza Sir Pocok (#61675) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

végülis bombáznak a szomszédban, köhög egy csomó ember, erősödnek a szélsőségek mindenhol, a klíma éppen hátrányunkra változik -- ki ne lenne optimista? :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61678) t72killer válasza Parci (#61677) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nemrég olvastam a denevérek közt terjedő veszettségről... ;]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61679) polonic válasza Sir Pocok (#61673) üzenetére


polonic
félisten

Én Belgiumban voltam múlt héten. A repülőn kellett a maszk, austrain és brussels járatain is.
Belgiumban a tömegközlekedésen kötelező a maszk. Nagyon sokan letojták, leginkább a nem belgáknak tűnő emberek. Én viseltem, de máshol nem. Megúsztam, úgy néz ki.
Egyébként én nagyon bírom a repülést, nincs bajom soha, élvezem mindig. De most a maszkban rosszul lettem oda és vissza is. Valamiért ott borzasztó volt viselni, nem kaptam levegőt.

[ Szerkesztve ]

(#61680) Parci válasza polonic (#61679) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

pszichés okai vannak, nem valódi oxigénhiány (attól még kellemetlen, nyilván)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61681) balojazz


balojazz
tag

Nem néztem pár napig híreket. Covid van még?

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61682) t72killer válasza balojazz (#61681) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nincs. Egy egér-MERS alvariáns terjed, veszettséggel keresztezve :R . Úgyhogy fel nem fogom, miért a nukibummtól van mindenki besz.rva :F ?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61683) balojazz válasza t72killer (#61682) üzenetére


balojazz
tag

Hál' istennek. Topic akkor zárható? Vagy átnevezik "post/long covid" topicra?

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61684) t72killer válasza balojazz (#61683) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Fenetudja. Mostanában volt húsvét, lehet ez is harmadnapra feltámad :DDD .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61685) Parci válasza balojazz (#61683) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nincs semmi gond azzal, ha egy topik aktualitását veszti. másrészt, ezt majd elsősorban az idő, másodsorban a tudósok döntik el, nem az önjelölt immunrambók :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61686) Ringman


Ringman
nagyúr

hmm, van úgy, hogy a paxlovid "túl gyorsan hat"
In a few people, if Paxlovid suppresses virus before a strong immune response occurs, remaining virus can briefly flare up after the 5 day course. Essentially early Paxlovid can create time out for virus and immunity.

[link]

(#61687) balojazz válasza Parci (#61685) üzenetére


balojazz
tag

Ha az idő dönti el, az nem jó, arra nincs időm. :) És már ne is haragudj, de csak lerambózol, amikor pedig immunterminátor ÉS immunalien a család.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61688) kolopele válasza balojazz (#61687) üzenetére


kolopele
nagyúr

Remélem amennyiben lesz újabb mutáció akkor is ilyen lazán fogod majd kezelni, okozzon bármit is. Az a baj, hogy megint csak a saját családodból indulsz ki, az nem érdekel, hogy nagyon sok ember került lélegeztetőre, szenvedte meg eddig ezt a vírust, haltak bele sokan. Neked az kell a józan felfogáshoz, hogy érjen valamilyen komolyabb tragédia majd.

(#61689) balojazz válasza kolopele (#61688) üzenetére


balojazz
tag

Hű, te aztán mindent magadra veszel, jól felhúzod magad, aztán jól megmondod. Ez igen! Ez derék. :)

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61690) Drizzt válasza balojazz (#61681) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Ahhoz kepest, hogy penzt nem vagy hajlando pazarolni a covidra, a sajat, meg masok idejet lathatoan igen. Elegge fura ez nekem, mert az en kornyezetemben az ido dragabb es fontosabb, mint a penz.

I am having fun staying poor.

(#61691) balojazz válasza Drizzt (#61690) üzenetére


balojazz
tag

Multitasking. A valami fontosabb csinálása közben is lehet néha gépelni. Plusz az elvek, ugye. Mondjuk pl olvasásfüggő vagyok, de (talán pont ezért) nem vagyok hajlandó könyvekre sem költeni (időt sem a megszerzésükre), csak a hardverre. Vagy pl a trafikmutyi óta nem vagyok hajlandó jövedékit (meg az áfa nagy részét sem) fizetni dohányzásra, ezért (is) ecigizek. Satöbbi.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61692) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

na, urak, szerencsére tényleg kicsit visszaszorult a covid, illetve két év para után ugyanattól sem hajlandó már úgy parázni az ember, meg hát esünk át rajta újra és újra...

...ámde, nem annyira kéne, hogy akkor "unalmunkban" egymást cseszegessük. peace. gondoljatok arra, hogy pár km-rel arrébb a covidon felül most még ki is irtanak :(, úgyhogy valahol minden problémánk luxus. :R

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61693) Ringman válasza Parci (#61692) üzenetére


Ringman
nagyúr

azért folytatom a "jó hírek közlését"

[link]
At 1-year after Covid hospitalization in a cohort of >2,300 patients, only 1 in 4 has fully recovered. Markers of⬆️inflammation, obesity as risk factor, 4 clusters corroborated

---

Intrinsic furin-mediated cleavability of the spike S1/S2 site from SARS-CoV-2 variant B.1.529 (Omicron)
Our findings suggest that B.1.529 (Omicron variant) has gained genetic features linked to intrinsic furin cleavability, in line with its evolution within the population as the COVID-19 pandemic has proceeded.

(#61694) Parci válasza Ringman (#61693) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem az már nem kétséges, hogy aki kórházig jut a coviddal, az nem épül fel teljesen (illetve ezexerint 25%-uk de). :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61695) Ringman válasza Parci (#61694) üzenetére


Ringman
nagyúr

igazából sokszor aki megússza kórház nélkül, az sem.

(#61696) weiss válasza Sir Pocok (#61673) üzenetére


weiss
addikt

Húsvétkor a Tátrában voltunk, ott minden zárt helyen kötelező, senki nem maszkolt, még az eladók sem. Tele van már mindenkinek a töke a maszkkal.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#61697) Parci válasza Ringman (#61695) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

arról nehezebb pontos adatokat mondani, meg biztosan jóval jobb az arány, de ja.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61698) Ringman válasza Parci (#61697) üzenetére


Ringman
nagyúr

azért is nehéz mérni, mert alapból nem egészséges az emberek egy része: [link]
aztán 2-3 krónikus betegség mellé egy kis fáradékonyság v elvesztett tüdőkapacitás (különösen ha nem sportol/nem fizikai munkát végez) már lehet fel sem tűnik.

---
ja így után sem jött vissza a szaglásom teljesen, pedig még a 90 darabos feketeköménykapszulán ( :U :U ) is túl vagyok.

(#61699) Parci válasza Ringman (#61698) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

meg mert önbevalláson alapul a legtöbb dolog, ott meg millió dolog szerepet játszik

sajnálom, hogy helyben hagyott ez a szar, ráadásul emlékszem, hogy oltás előtt az utolsó pillanatban kaptad el. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61700) PuMbA válasza Parci (#61699) üzenetére


PuMbA
titán

Sajnos nem voltunk olyan gyorsak, mint a szerbek vagy az emírségek...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.