Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62451) koncsik válasza t72killer (#62450) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

& BlackV: :DDD nincs gond a humoros képekkel :N
Épp akartam töröltetni a hozzászólásom, mert lacafaca képére hittem azt, hogy nettó hülyeség, de nem az, úgyhogy nyilvánosan sorry.
Persze szomorú vagyok, mert laca még mindig nem írta meg, amit kértem... vagy ha azt is benéztem, akkor bocs és segítsen valaki, hol a válasz :B

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#62452) Mr K


Mr K
senior tag

COVID is no gamble: physics-inspired simulations predict waves in four countries
A járványhullámok fizikai modellezése. Kétdimenziós véletlen bolyongással szimulálják az interakciókat, és vizsgálják különféle korlátozó intézkedések hatását. A kapcsolódó tudományos publikációk linkjei a cikkben. [Sajna aktuális predikciók nincsenek benne.]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62453) lacafaca válasza koncsik (#62451) üzenetére


lacafaca
őstag

nemá...kettővel utána linkeltem is #62208 :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62454) Mr K válasza Mr K (#62263) üzenetére


Mr K
senior tag

Ellenvélemény a korábbi cikkhez:
Long Covid Is Dangerous. The Fear of It Still Shouldn’t Rule Your Life.
A szerző nem él semmilyen óvintézkedéssel, és ezt azzal igazolja, hogy számos más fertőzésnek is vannak hosszú távú következményei. Ha jól értem, ő maga is szenved ilyentől: Lyme kóros, és eléggé megszenvedi.

[SZVSZ ez a "biciklizéskor minek sisakot adni a gyerekre, abban is meghalhat" érvrendszer, amit soha nem sikerült megértenem. (Én pl. a kullancs ellen is próbálkozom védekezni, ha olyan helyen járok...)]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62455) UberMutant válasza Mr K (#62454) üzenetére


UberMutant
őstag

Ha Lyme kórban szenved, akkor azért nem érdekli a long covid, mert már mindegy , hogy mennyi plusz krónikus betegség nyomorítja.
Csak hibás következtetésre jut, hiszen a saját kínját vetíti ki.
Az ilyen vélemények megletősen károsak.

találó a sisakos hasonlat.

[ Szerkesztve ]

(#62456) Mr K


Mr K
senior tag

Ausztriában is felbukkant a majomhimlő, Bécsben mutatták ki egy férfinél
(A hatóságok szerint nem kell aggódni, annak ellenére, hogy senkinek fogalma sincs, hogy hogyan terjed...)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62457) mpo válasza koncsik (#62451) üzenetére


mpo
veterán

Így tudtad volna kideríteni könnyedén:

Ha érted, akkor már elavult.

(#62458) koncsik válasza mpo (#62457) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ma is tanultam valamit :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#62459) koncsik válasza lacafaca (#62453) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Nagyon köszönöm, elnézést kívánok :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#62460) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
The Australian Bureau of Statistics looked at all deaths occurring up to the end of April 2022 and found that COVID-19 was the underlying cause of death 89.8% of the time. The overwhelming majority of people are dying *from* COVID-19, not with COVID-19.

úgyis meghaltak volna másban...

(#62461) Sped válasza Mr K (#62454) üzenetére


Sped
aktív tag

Érdemes azt is átgondolni, hogy ki mekkora kockázatokkal hajlandó leélni az életét.
Valaki a szúnyogok ellen is védekezik pl. nekem eszembe nem jutna. Valaki jobban tart bizonyos dolgoktól mint mások. A sisakos példa tökéletes, de ne vetítsük ki gyerekre, te biciklizéshez húzol sisakot? Mert sokan igen, sokan pedig nem. Ha munkába jársz és összesen 10-15 km-t tekersz, akkor annak az esélye, hogy elgázolnak és fejsérülést szenvedsz, elég kevés. Nem tudok statisztikát, de mondjuk 0,01%. Valaki szerint ez már elég sok ahhoz, hogy sisakot húzzon, másoknak viszont ez még túl kevés, ezért kényelemből nem húz (nem kell magával hurcolászni, ide-oda rakosgatni stb.). Nem tudsz igazságot tenni. Azért mert valaki óvatosabb, sztem nem kell beszólni annak, aki kevésbé az. És ez fordítva is igaz.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#62462) Vesa válasza Sped (#62461) üzenetére


Vesa
veterán

Teljesen értelmetlen érvelés! 10-15km-en belül nem érhet halálos sérülés? Mi köze a balesetnek ahhoz, hogy mekkora távot mész? Ha egy hülye közlekedik a Blahán és délután kettőkor elgázol, akkor teljesen mindegy, hogy órákkal korábban Szegedről bicajoztál fel, vagy 1 perce indultál el a szomszéd utcából.
Amikor az ember biztonsága a tét, akkor az értelmesebbje nem számolgat valószínűségeket, hanem mindent megtesz annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló megoldásokat használja. Jelen esetben a sisakot. Ki nem engedném a gyerekeket úgy az utcára bringával, hogy nincs rajtuk sisak. Ahogy én sem teszem ki a lábam nélküle.

A tudomány a valóság költészete!

(#62463) pjen válasza Vesa (#62462) üzenetére


pjen
félisten

Régi szép idők, mikor nemhogy a bringán, de még a segédmotoron se hordtunk sisakot. Azért néha elfog a röhögés. Lakó pihenő övezet, zsákutca. Gyerek bringázik saroktól sarokig. Sisak térd és könyök védő+egy felnőtt kinn áll és nézi. A gyerek 12 éves. :)

(#62464) Sped válasza Vesa (#62462) üzenetére


Sped
aktív tag

Pedig szerintem állandóan valószínűségeket számolunk, és szerintem könnyű belátni, hogy a 10-15 km-en, ahol kb. max. 20-30 percet ülsz bicón, kevsebb eséllyel halsz meg, mint 100 km-en, amikor 4-5 órát. Amivel te érvelsz (hülye a Blahán és elgázol), ez minden pillanatban bekövetkezhet, ezért erre felesleges készülni, hiszen akkor a 50 m lévő dohányboltba is sisakba kéne lemenni. Az meg, hogy te hülyének tartod azt, aki sisak nélkül ül bringára, az a te problémád.

#62463 pjen
Tényleg most gondolok vissza, gyerekként rengeteget tekertünk, onnan is szerettem meg a bicajt, sose volt sisakunk, pedig estünk sokat. Nálunk nem volt ez az óvjuk a széltől is mentalitás. Pedig nem régen voltam tinédzser, 20 éve :)

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#62465) Vesa válasza pjen (#62463) üzenetére


Vesa
veterán

Akkor mesélek...Nálunk történt meg a következő eset a szembe szomszéddal pár éve: Szintén zsákutca, nincs átmenő forgalom, viszont kicsit lejtős az utca és a vége T kereszteződéssel belemegy a hegyre felvezető útba. Anyuka autót takarított, a kb. 6-7 éves gyerek közben felpattant a bringára és tekert az utcában fel-alá. Egy darabig nem volt gond, aztán hirtelen egy csattanást hallottunk. Mint kiderült, a gyerek véletlenül megcsúszott a kavicsokon, a lejtő miatt pedig ezerrel becsapódott az utca végén lévő betonkerítésbe. Szerencsére autó nem jött (abba jobb nem belegondolni, mi lett volna, ha jön), de a lényeg: volt rajta sisak ami _eltört_, mert esés közben a feje nekicsapódott a betonnak! Gyereknek az ijedtségen kívül semmi baja nem lett, a sisak viszont kuka. Ha az általatok preferált elmaradott _nagymenő_ felelőtlenséggel lett volna nevelve, akkor instant betörik a koponyája ami amellett, hogy hetekre letette volna a családot idegileg és minden szempontból (kórházba rohangálás stb.), talán még maradandó agykárosodást is szenvedett volna a srác. Szerencsére nem így nevelték és default sisakban ült fel a bringára. Ennyit erről.

Ez pont az a hülyeség, mint a covidnál. "Nekem se lett bajom, akkor miért kéne védekezni?"

A tudomány a valóság költészete!

(#62466) Vesa válasza Sped (#62464) üzenetére


Vesa
veterán

Látom, nem ment át a példám...Engedjük el. :W

Én se hordtam sisakot gyerekként, mert elmaradott idiotizmus volt...áldom is a szerencsém,hogy nem lett bajom. Csak ugye van aki felfogja, hogy mi volt régen rossz és tovább fejlődik, van aki meg egyhelyben pörög egész életében a "#régenmindenjobbvót & #jóvanazúgy" jeligére. :U

"Az meg, hogy te hülyének tartod azt, aki sisak nélkül ül bringára, az a te problémád."

Ez pontosan így van, mivel ezzel csak magát nyírja ki, engem egyáltalán nem érdekel. Csak sajnos ezek a szellemi zsenik viszik aztán tovább ezt a csodás mentalitásukat olyan területekre is, ahol már nem csak magának árthat vele (dohányos, Covid, gyorshajtó stb.)

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#62467) Mr K válasza Sped (#62464) üzenetére


Mr K
senior tag

1. Ha munkába járáshoz (napi 10-15km) nem érdemes feltenni a sisakot, az azt jelenti, hogy egy év alatt 2500-3700 km-t tekersz sisak nélkül. Ha egy 100km-es hétvégi túrához már érdemes sisakot venni, akkor 3000km-hez miért nem?

2. Hasonló probléma, hogy ha elugrom kocsival egy km-re egy zsák cementért, akkor érdemes-e bekapcsolni az övet. Gondolom, érvelésed szerint felesleges fáradság, kicsi a kockázat. (Egyszer karamboloztam eddig (többet nem is szeretnék) fél frontálisan: akkor elindulás után kb. 200 métert sikerült megtennem saját kerekeken (utána tréler).)

3. "Esemény" után meglepően sokan értékelik át a kockázat/kényelmetlenség viszonyokat. Az erős jellemek persze nem. ;]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62468) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Több milliót keresett az orvos, aki vakcina helyett sóoldatot adott be a betegeinek

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#62469) kolopele válasza pjen (#62463) üzenetére


kolopele
nagyúr

Már nem azért, de a saját biztonságunk nem helyhez kötött. Anyósom is azt mondta amikor még vezetett autót, hogy minek neki a téli gumi, úgyis csak a piacra megy vele, aztán szépen belecsúszott egy árokba. Téves elképzelés megint, pont mint a vírusok esetében.

(#62470) Vesa válasza kolopele (#62469) üzenetére


Vesa
veterán

Jó példa! Feleségem autójába 2 éve az utca alján mentek bele. Pontosan nulla értelme van távokat és időt számolgatni. Ha az ember kimegy a forgalomba, akkor ott az út elején már pont akkora a rizikó, mint az út végén.

A tudomány a valóság költészete!

(#62471) Vesa válasza koncsik (#62468) üzenetére


Vesa
veterán

Rémisztő...Nagyon látszik, hogy a ruszki antivaxer propaganda még a szakmában is célt ért. Persze a háziorvosok között nagyon sok olyan van sajnos, akinek a szakmai ismeretei nem túl szélesek. Főleg ilyen 70 éves kor környékén. Neki is olyasmi lehetett a fejében mint a sisak tagadóknak. "Minek az óóótás, én is 70 éves vagyok oszt még élek, nektek se kell"

A tudomány a valóság költészete!

(#62472) kolopele válasza Vesa (#62470) üzenetére


kolopele
nagyúr

Kilépsz az utcára, máris a fejedre eshet egy tégla :)

(#62473) pjen válasza Vesa (#62465) üzenetére


pjen
félisten

Én is mesélhetnék. Havernak volt egy Toldi bringája megpróbáltuk hányan tudunk egyszerre menni vele. Heten voltunk rajta, aztán kb 100 méter után 10 felé repültünk. Rendszeresen játszottunk biciklis fogót, estünk keltünk és sorolhatnám. Mindíg volt 1-1 haver akinek valamily eltört, de simán túléltük.

(#62474) Sped válasza kolopele (#62472) üzenetére


Sped
aktív tag

Ebből következik, hogy gyalogosként is hordanod kéne a bukót! :DDD

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#62475) Ezekiell válasza pjen (#62473) üzenetére


Ezekiell
veterán

Lehet 1el többször verted be a fejed, mint kellett volna, az megmagyarázna dolgokat
¯\_(ツ)_/¯

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#62476) Sped válasza Mr K (#62467) üzenetére


Sped
aktív tag

Bukósisak bringára nem kötelező, biztonsági öv pedig kötelező, ezért nem jó a példa.
Egyszerűen kényelem vs. kockázat vonalon nem ugyanaz a tűréshatár egyes embereknél, ezt kéne feldolgozni vhogy. Igen, én szeretek nagyobb kockázatot vállalni a kényelemért cserébe, vállalom. :)

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#62477) pjen válasza Mr K (#62467) üzenetére


pjen
félisten

Ezeket mindenki máshogy éli meg.20 éves koromban dúrdefektes motorral buktam az érdi emelkedőn lefelé, pár métert repültem, de nem éreztem úgy, hogy abba kéne hagyni a motorozást. Pedig akkor még nem voltak ezek a szuper ruhák és sisakok.

(#62478) pjen válasza Ezekiell (#62475) üzenetére


pjen
félisten

Vagy Te eggyel kevesebbszer. Te és még itt páran valami kipárnázott álom világban voltatok gyerekek. Nekem még 2x2 kerekes görkorim volt, de térd, könyök és fej védőről nem is hallottunk. Szánkózni is sisak nélkül mentünk mert nem is volt, ha felborultunk hát felborultunk.

[ Szerkesztve ]

(#62479) Sped válasza pjen (#62478) üzenetére


Sped
aktív tag

Ki szánkózik sisakkal? :Y

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#62480) Vesa válasza Sped (#62476) üzenetére


Vesa
veterán

"Igen, én szeretek nagyobb kockázatot vállalni a kényelemért cserébe, vállalom. "

Ezzel addig nincs is baj, amíg olyan dolgokat művelsz így, amivel csak magadat nyírhatod ki. De pl. a Civod már más tészta. Vagy a gyorshajtó is meg van győződve róla, hogy neki nem eshet baja aztán megy mint a b*rom, csak sajnos mást is ki fog végezni nem csak ő fog ott maradni egyszer.

A tudomány a valóság költészete!

(#62481) Vesa válasza pjen (#62478) üzenetére


Vesa
veterán

Olvasod is a fórumot, vagy csak írod? Pár hsz.-el feljebb ott a válasz a "nekem se vót aztán mégis jóvót..." kezdetű örökzöldre.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#62482) pjen válasza Vesa (#62480) üzenetére


pjen
félisten

"Civod " ellen mit tudsz tenni? Gyorshajtani valamilyen szinten mindenki gyorsan hajt, másképp letolnak az útról. Nem véletlen van 50nél 68 ra állítva a radar. Két éve fényes nappal belém tolattak, hölgy közölte a szürkét nem látja.
#62481?

[ Szerkesztve ]

(#62483) t72killer válasza koncsik (#62468) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szegény hőst rabosította a gonosz háttérhatalom. A "vásárlókat" is megajándékoznám dózisonként egy 200eFt-os csekkel, jól jön a többek között miattuk is ürülő eü kasszának.

#62482: "hölgy közölte a szürkét nem látja." < :DD Biztos a szemébe kapta a zóttást.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62484) Mr K válasza Sped (#62476) üzenetére


Mr K
senior tag

"Bukósisak bringára nem kötelező, biztonsági öv pedig kötelező, ezért nem jó a példa."
Azaz egy rövid úton a balesettől nem félsz, de a rendőrtől igen? :F

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62485) pjen válasza t72killer (#62483) üzenetére


pjen
félisten

Kb 7 éve volt. Zótás még sehol.

(#62486) pjen válasza Mr K (#62484) üzenetére


pjen
félisten

Erröl van szó. Evyébként rengeteg embert ismerek aki vak dugót használ, hogy ne sipoljon az autó. Söt sokan telefonálnak, nem indexelnek stb. Az élet ilyen.

(#62487) Ezekiell válasza pjen (#62486) üzenetére


Ezekiell
veterán

Akkor a logikáddal gondolkozva egyél tehénszart, mert a sok légy nem tévedhet, az élet ilyen.

Azért, mert sok a hülye, még nem lesz a hülyeség jó és követendő. Bár neked aztán magyarázhatom...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#62488) kolopele válasza Ezekiell (#62487) üzenetére


kolopele
nagyúr

"Bár neked aztán magyarázhatom.."
Ez a fura felfogásoknak a lezárása is lehetne...
Mindig lesz olyan ember, aki szembe megy a forgalommal az egyirányúban, és azt mondja, mennyi barom jön vele szembe :)

[ Szerkesztve ]

(#62489) pjen válasza Ezekiell (#62487) üzenetére


pjen
félisten

Nem, egyálltalán nem erről van szó. Egyébként pedig egyél tehénszart te.Attól, hogy nem szarok be mindentől mint te még nem megyek szembe az autópályán. Ha kell maszkot hordok, ha kell akkor pfizer, de ennyi. Ha nem köteleźő a maszk akkor leteszem.

(#62490) Mr K


Mr K
senior tag

Na, ha már teljesen átmentünk bulvárba:
Eddig nem ismert meghökkentő magyar Covid-adatok

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62491) Sped válasza Mr K (#62484) üzenetére


Sped
aktív tag

Igen, mert a biztonsági övről konszenzus van, ezért kötelező, ezt elfogadom.
A bukósisaknál pedig szubjektíve dönthetek, nekem mi a jó, mi a vállalható kockázat és mi nem az. Ez ilyen egyszerű. Maszkot is hordtam mikor kötelező volt de alig vártam hogy ne kelljen. Elhanyagolhatónak ítéltem annak az esélyét, hogy komoly bajom lehet a covidtól, pláne három oltás után. És nem is stresszelek miatta, hálistennek teljesen visszatért az élet a normális kerékvágásba.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#62492) Ezekiell válasza kolopele (#62488) üzenetére


Ezekiell
veterán

Így van :K

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#62493) t72killer válasza pjen (#62485) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A csecsemőkorit kapta oda :DDD . Sofőröknél előfordul :Y.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62495) t72killer válasza Ringman (#62494) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hjam, egyelőre szó nincs róla, hogy az ovis-kisiskolás korosztály frissített oltást kapjon belátható időn belül. :(((. Most, hogy elszállt a médiafigyelem, mennek ezek a fiókba?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62496) pjen válasza t72killer (#62495) üzenetére


pjen
félisten

Van háború, majom himlő, kit érdekel a kovid?

(#62497) mpo válasza lacafaca (#62425) üzenetére


mpo
veterán

Olvasd a mait és megérted.

Ha érted, akkor már elavult.

(#62498) fatal` válasza t72killer (#62495) üzenetére


fatal`
titán

Felnőtteknek sincs róla szó egyelőre.

(#62499) Ringman válasza t72killer (#62495) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem nagyon hajtanak rá :/

az meg konteo kicsit, hogy azért omikron még mindig a ba.4, ba.5, ba.2.12.1 variáns, hogy az őszi "omikron-vakcina" marketingje megfelelő legyen, hiába vagyunk már nagyon távol a ba.1-től. :U

(#62500) fatal` válasza Ringman (#62499) üzenetére


fatal`
titán

Egyelőre még ba.1 oltásról sincs szó. Az össz hír, amit láttam az egy béta, delta koktél volt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.