Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61301) pjen válasza mpo (#61292) üzenetére


pjen
félisten

Nem én hoztam fel megint a maszkot, ha jól látom. Én csak írtam egy hozzászólásra.
Mindenki hülye és szembejön a sztrádán. Ilyen eszembe sem jut. Az is elő kerül itt havonta legalább egyszer, hogy aki köhög szarul érzi magát az maradjon otthon, de azt senki nem írja meg, hogy a 60% TP ből ,hogy fizet rezsit. :)

(#61302) balojazz válasza kolopele (#61258) üzenetére


balojazz
tag

Nem fog beütni nálunk, mivel már legalább kétszer végigment rajtunk kvázi-tünetmentesen: a pici mindig tünetmentes volt, a középsőnek egyszer bepirosodott a torka két napra, a nagy egyszer pár napot köhögött, szülők egyszer tünetmentesek, egyszer legenyhébb kis fing volt. Karantén nem volt, suli, ovi és meló mindkettő alatt. Két évig folyamatosan a fegyelmit kockáztattam a maszk(nem)hordás miatt, nem most fogom elkezdeni. Meg a kölkök sem.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61303) mozso válasza pjen (#61300) üzenetére


mozso
senior tag

Ezek szerint sohasem probaltal ki valosagban meg ilyen FFP2/3 maszkot ?

Nem mozdul el mindenfele a megfeleloen felrakott.

(#61304) Vesa válasza pjen (#61300) üzenetére


Vesa
veterán

Igen

A tudomány a valóság költészete!

(#61305) Vesa válasza pjen (#61301) üzenetére


Vesa
veterán

"aki köhög szarul érzi magát az maradjon otthon, de azt senki nem írja meg, hogy a 60% TP ből ,hogy fizet rezsit."

Mivel nem ez a topik témája. :U Azt, hogy milyen a TP rendszer és a Covid karantén miért nem kivétel, a kurmányon kell(ene) sázmon kérni, de ugye láttuk a választáson, hogy mennyire kérték számon. A járávnyügyi védekezés szakmai részéhez semmi köze ennek.

A tudomány a valóság költészete!

(#61306) t72killer válasza pjen (#61290) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

próbáltam, még jóval covid előtt ;) . számít persze, milyen dizájn.

#61294: 100:1, ehhez a 10 másik, maszkot nem hordó, uabba a boltba járó szülőnek nem kéne elkapnia :)) . Amúgy alkalma válogatja, inkább arról van szó, ha kifogy a kocsiból a műtősmaszk, akkor nem rohanok haza fejvesztve. Ilyen ffp csodák árait nem néztem, lejöttek-e már a mennyekből.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61307) pjen válasza Vesa (#61305) üzenetére


pjen
félisten

Ne hari de szerintem az egyik nincs a másik nélkül. A dolgokat nem lehet csak úgy kiragadni a való életből.

(#61308) BlackV válasza pjen (#61300) üzenetére


BlackV
senior tag

Ez nem VX gáz, hogy mellészívsz és meghaltál. Dózistól és kitettség időtartamától is függ, hogy lesz-e virális fertőzés.

The Risks - Know Them - Avoid Them
Updated: Dec 29, 2021

(#61309) pjen válasza BlackV (#61308) üzenetére


pjen
félisten

Ez teljesen igaz. Viszont kollégám is vonattal jár, multkor direkt csinált képeket, hát mint a heringek, ott kéne mindenkire maszk, de szerintem 1-2 emberen semmit nem ér.

(#61310) Z.É.T. válasza pjen (#61309) üzenetére


Z.É.T.
őstag

"de szerintem 1-2 emberen semmit nem ér"

Csak cserélnéd a "semmit nem ér" sort arra, hogy "nem ér eleget", vagy "túl keveset ér" és mindenki megnyugodhatna, ehelyett századszor is javíthatnak a topiktársak, hogy tévedsz.

Nekem tökmindegy, csak tényleg unalmas még skippelni is ezeket a hozzászólásokat. :(

(#61311) Mr K válasza balojazz (#61302) üzenetére


Mr K
senior tag

A covidban az a szuper, hogy nem tudhatod, hogy milyen nyavalyákat okozott, miközben "kvázi-tünetmentesen" végigment rajtatok. Gyereknél meg pláne. Ezt a Ringman-féle horror dokumentum így összegzi:

"The critical idea for our purpose is that the risk is very high and the danger to our children will not be fully understood until they are grown. By then it will be too late."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61312) pjen válasza Z.É.T. (#61310) üzenetére


pjen
félisten

Azért írtam vastag dőlt betűvel és alá is húztam: szerintem. :) Nekem ez a véleményem, nem muszáj olvasni, vagy hozzá szólni.

(#61313) Coyot válasza pjen (#61312) üzenetére


Coyot
őstag

Értsük mi hogy neked van véleményed, nem is felejted el minden alkalommal ide betolni, a laza helyett. Ettől a véleményed még egy butaság marad. Te meg csak egyre unalmasabb.

Má' nem

(#61314) updog válasza pjen (#61301) üzenetére


updog
senior tag

"Az is elő kerül itt havonta legalább egyszer, hogy aki köhög szarul érzi magát az maradjon otthon, de azt senki nem írja meg, hogy a 60% TP ből ,hogy fizet rezsit."

A mondat második fele poltopik, de engedtessék meg a mondanivalóra reagálni: körbeköhögi a villamost, szétprüszköli az irodát. 1-2 nap múlva őt is ledönti a nyavaja és úgyis otthon kell maradnia, de addig két tucat másik embert is megbetegített. Ők 60% tpből hogy fizessék a rezsit? Ha 0. páciens emberünk maradt volna a sejjhaján, akkor ne kéne még 20 másik embernek ezen gondolkoznia.

Ugyanezt látom az oviban is: direkt kérik hogy legalább a tünetesen beteg gyereket ne hozzák be. Természetesen behozzák, mert neki a világ legfontosabb munkája van ahol amúgy annyira nem becsülik, hogy a beteg gyerekével valahogy megoldja az otthonmaradást... úgyhogy ő nem teheti meg hogy ne vigye a gyereket... igaz hogy szeptember óta a 25-ből szerintem úgy 10 volt a max. gyerekszám a csoportban az ilyenek miatt... de az nem jut el az agyáig hogy 14 másik családnak ugyanúgy el kell gondolkoznia hogy hogyan oldja meg az otthonlétet a gyerekkel...

Na mindegy, megint sikerült elintézni hogy pár hétig megint ne nézzek be ide, még mindig 2020 márciusa van.... elnézést mindenkitől.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#61315) Ezekiell válasza pjen (#61312) üzenetére


Ezekiell
veterán

A személyes kétely nem érv, hanem érvelési hiba. Csak szólok...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#61317) Vesa válasza pjen (#61309) üzenetére


Vesa
veterán

Az a gond, hogy egy tudományos alapokon diszkurzust folytató topikban az, hogy "szerintem", az nem érv.
Van aki szerint a Föld lapos, aztán meg mése az. Persze ettől még ő gondolhatja azt, hogy "szerinte" az, de azért 2022-ben már jó lett volna ezt meghaladni és a mérésekre, bizonyítékokra, tényekre fókuszálni.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#61318) pjen válasza Vesa (#61317) üzenetére


pjen
félisten

"Tudományos" :DDD

(#61319) #86564352 válasza Ringman (#61316) üzenetére


#86564352
törölt tag

Szia uram! Veszélyhelyzeti kormányzás érdekel?

(#61320) Vesa válasza pjen (#61318) üzenetére


Vesa
veterán

Mi a vicc tárgya?? Mondjuk a tboj által linkelt Pnas study szerinted mi? Ezoterikus maszlag vagy tibi atya vallási képzelgései? :U

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#61321) balojazz válasza Mr K (#61311) üzenetére


balojazz
tag

tl,dr De ha jól értem, akkor valami távoli jövőben bekövetkező bizonytalan kockázatokról beszélsz a nem-is-tudjuk-mi megtörténtére. Hát ez nekem kevéske. Főleg, ha azt látom, hogy nem ment a tüdejükre meg a szaglásuk is fullos volt, és közben pörögtek ezerrel, meccsekre jártak meg ötös tanulók voltak. És nyilván antitestekkel is tele vannak, meg t-sejtekkel meg minden ilyen szarral.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61322) t72killer válasza balojazz (#61321) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A nagy számok törvénye alapján minimum párezer gyereknél már jelentkeznie kéne egy-két ilyen "hosszútávú hatásnak". Ezt nyilván még elemezgetik, de bőven sok gyereken ment át a cucc fejlett eü-vel rendelkező országokban, szvsz lesz erről a nettó rémhírkeltésen túl érdemi mérés.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61323) Mr K válasza balojazz (#61321) üzenetére


Mr K
senior tag

Maradjunk általános síkon, talán. (És nem velem vitatkozol, hanem a cikkekkel, amiket olvastam. Nyilván egyszerűbb lenne, ha elolvasnád te magad. Meg megbízhatóbb.)

1. Attól, mert valaki egészségesnek látszik, még nem biztos, hogy az. (Pl. magas vérnyomás, csontritkulás, stb.)

2. Attól, mert valaki a vizsgálatok szerint egészséges, még nem biztos, hogy az. Erre éppen a long covid a legaktuálisabb példa: van rengeteg komolyan beteg páciens, akinek minden lelete normális.

3. Ezt a távoli jövős kockázatot nem egészen értem, hogy hogyan érted. A kockázat az kockázat, amit általában mérni lehet. Pl. meg lehet nézni, hogy egy adott korosztályban milyen gyakori a szívinfarktus elhízottak és normál testsúlyúak között, és annak alapján ki lehet jelenteni, hogy az elhízás X%-kal növeli a szívinfarktus kockázatát. Ez nem valami távoli, elvont kockázat, hanem nagyon is konkrét, és az okozza, hogy az elhízottak szervezetében a dolgok kevésbé jól működnek (akkor is, ha (még) nem értjük, hogy konkrétan mi és miért). Tehát amikor azt olvassuk, hogy az enyhe tünetekkel átvészelt Covid fertőzés 50%-kal növeli a szívinfarktus kockázatát (az orvosi adatbázisok elemzése alapján), akkor jogal feltételezhetjük, hogy a Covid fertőzés után a szervezet kevésbé jól működik (akkor is, ha pillanatnyilag nem tudjuk, hogy miben is áll ez a rosszabb működés konkrétan).

A gyermekekben számos ok miatt nehéz diagnosztizálni a Covid esetleges negatív utóhatásait. Pl. még még fejlődnek (hogy kicsit lassabban vagy gyorsabban, az más miatt is lehet). Rengeteg bennük a tartalék (ha egy gyerekben kétszer annyi az energia, és tízszer gyorsabban regenerálódik, mint egy felnőtt, akkor nem könnyű észrevenni, hogy valójában 30% ebből elveszett). Nem egyértelműek a tünetek (pl. fáradság hiperaktivitásban is manifesztálódhat). Nem nagyon tudják elmondani, ha valami bajuk van (és nem is nagyon vannak tisztában vele). Stb.

#61322 t72killer ellenvetését nem egészen értem: rengeteg gyermek van, akiben a covid fertőzés tartósan nyomot hagy (azaz long covidosok).

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61324) Ringman


Ringman
nagyúr

let it rip! [link]

In other words, Omicron BA.1 and BA.2 had already escaped a lot of neutralizing antibodies elicited by current vaccines / early infections. F486V in BA.4 & BA.5 will escape a chunk of the remaining antibodies that still neutralize Omicron variants

(#61325) t72killer válasza Mr K (#61323) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A gyerek-long covidokból még nem derítették ki, hogy mutatnak-e valamiféle hosszútávú károsodásra:F?

Én a longot úgy értelmezem, hogy az a betegség meghosszabbítása, az, hogy valaki 100%-osra gyógyult és utána valami baja legyen, ami mégis a covidhoz köthető, nekem magas, kicsit olyan, mint az "oltások hosszútávú mellékhatásai" rémmese.

#61324: Fsza, szóljanak Karikó Katinénének, hogy BA.8+deltaplusz koktélt kérünk, mert mire földi halandóknak, pláne a legkitettebb gyerekeknek szúrni kezdik az új levest, már az lesz aktuális...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61326) mpo válasza t72killer (#61325) üzenetére


mpo
veterán

Ezt ma írták a kávéfőző topikban.
"1.5 éve nem érzek ízeket, illatokat....csak annyit, hogy keserű vagy nem....irigyellek"

Post-COVID szindróma
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#61327) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

https://index.hu/techtud/2022/04/11/koronavirus-oltas-vakcina-pfizer-moderna-johnson-johnson-novavax-elemzes-tanulmany/

nahát, a novavax alig/nem csinál t-sejteket..?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61328) Mr K válasza t72killer (#61325) üzenetére


Mr K
senior tag

"valaki 100%-osra gyógyult és utána valami baja legyen, ami mégis a covidhoz köthető, nekem magas"
Szerintem ennek nem kellene újdonságnak lennie ebben a topikban. :((

Amúgy már számtalanszor linkeltem a tolószékes doktor nénit, de gondolom senki sem olvassa el... Tessék a lényeg:

"Dr Susannah Thompson was infected in April 2020 while working as a GP in her local hospital’s urgent care centre in north-west England. She made a “slow, gradual recovery” over the next months and was involved in setting up the GP-led vaccination programme until she had a “massive relapse” in January 2021.
“I ended up in hospital, rushed into resus [resuscitation],” she said. “I struggled to even hold a pen to write my name.” She has had constant leg pain, chilblains, brain fog – and even sitting up can send her heart racing to 140 beats per minute. “Since then I haven’t been able to see a patient,” she said. “I’ve always been active – I was a cold-water sea swimmer. I went from being able to throw myself in the sea twice a week to struggling to get in and out of a bath.”
She now uses an electric wheelchair to take her children to school and is on sick leave from her roles as GP and medical director." [forrás - kiemelés tőlem]

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61329) balojazz válasza Mr K (#61323) üzenetére


balojazz
tag

Tegyük fel, hogy igazad van a hosszútávú kockázatokat illetően. Ekkor viszont a következőket is figyelembe kell venni: gyermekkori összes betegség (influenza, szalmonella, lázroham, fülgyulladás stb.), összes baleset (esések, törések, röntgen), genetikai kockázatok, mikroműanyagok, klór és gyógyszermaradványok az ivóvízben, általános kockázatok a felnőttkor eléréséig MINDENRE. Nos, ehhez képest a hatvannégyezer-ötszáznyolcvanhatodik kockázatként a gyermekkori covid-átesés olyan elhanyagolható, hogy hanyagoljuk is el.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61330) t72killer válasza mpo (#61326) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A doktornéni sztorija olyan, amit kerestem :R. viszont ő nem gyerek és nem enyhe tünetekkel esett át magán a betegségen.

Szóval oltott felnőttekkel és oltott/oltatlan gyerekekkel kapcsolatos infók relevánsak, az oltatlanok nyilván nyögni fognak továbbra is - megérdemlik, tisztuljon végre az IQ-pool.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61331) Drizzt válasza t72killer (#61330) üzenetére


Drizzt
nagyúr

[Arra is még most kezdenek rátalálni, hogy a EBV-nek köze lehet a Sclerosis multiplex kitalálásához]

Mire ilyesmi potenciális covid hatások kiderülnek, az nagyon sok idő.

I am having fun staying poor.

(#61332) Mr K válasza t72killer (#61330) üzenetére


Mr K
senior tag

Tehát egy oltatlan középkorú hölggyel megeshet ilyesmi, de egy oltatlan gyermekkel vagy egy oltott felnőttel kizárt. Hát jó...

Amúgy meg: "We think of infection like, we get infected, and we recover then we’re good as new, protected for some amount of time.
But not with COVID… even in a mild case." [forrás - ma már egyszer linkeltem...]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61333) kolopele válasza balojazz (#61329) üzenetére


kolopele
nagyúr

Akkor is elhanyagolod majd, ha pont a te gyereked lesz a hatvannégyezer-ötszásznyolcvanhatodik? Nem akarod megérteni miről van szó, ez már nagyon a lazába való.

(#61334) balojazz válasza kolopele (#61333) üzenetére


balojazz
tag

Akkor is, bmeg, mert ez matek, ez mindig kijön. Te vagy az, aki nem tudja megérteni az egészet. A pandémia, a járványtan, a védekezés, az oltás is mindig is az esélyek latolgatásáról szólt. Az élet is általában (még ha nem is gondoljuk mindig végig): kevés az esély, hogy terhes lesz a lány, ezért érdemes tizenévesen is dugni stb.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61336) kenwood3 válasza emvy (#61264) üzenetére


kenwood3
őstag

En az elson is gondolkodom. A nagy 7 eves, 1 estes lazzal veszelte at a covidot, marciusban, a kicsi 1 este 1 nap lazzal, es ennyi volt szamukra hala eg a covid, semmilyen mas tunetuk nem volt. Olyan konnyen atment rajtuk, hogy nem tudom erdemes -e ezzel terrorozalni a nagyobbat, akinek irtozatos tűiszonya van. Ha esetleg jon vmi durvabb varians, akkor valszeg beoltatom, de a friss covid atesos tapasztalat, sztem nem indokolja még most

[ Szerkesztve ]

Mi az az ekezet dragasag??

(#61337) kolopele válasza balojazz (#61334) üzenetére


kolopele
nagyúr

A védőoltások tudományos alapokon nyugszanak, és a gyerekek számára mondhatni életmentő az a sok kötelező, amit be kell adatni nekik, járványokat állítottak meg. Nyilván te még ezeket is elleneznéd, nem adatnád be ha lenne rá lehetőséged. Évtizedek alatt azért ezek már bizonyítottak, a covid pedig mivel alig több mint két éve van ebben a formában, nyilván kell neki több idő, de az oltások működnek, a maszkok működnek, a távolságtartások működnek, és aki ezeket nem ismeri be, az szimplán csak olyan, mint Gődény.

(#61338) Parci válasza kenwood3 (#61336) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ősszel mehet az oltás, szépen megerősíti a márciusi átesés utáni alapimmunizációt (ami önmagában nem túl erős)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61339) Ezekiell válasza balojazz (#61334) üzenetére


Ezekiell
veterán

De ahhoz csak használsz gumit, ugye? :U És lám, maszk...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#61340) balojazz válasza kolopele (#61337) üzenetére


balojazz
tag

Még mindig nem érted. Egy szót sem írtam a gyermekkori kötelező védőoltásokról, de hát amúgy azok is az esélyekről szólnak. Ha már itt tartunk: meg is kapták mindet, mert nem évente kétszer kell adni betegségenként, és mert elég getva betegségekre jók.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61342) kolopele válasza balojazz (#61340) üzenetére


kolopele
nagyúr

Értek én mindent, amit meg mégsem, azt megkérdezem a két rokonomtól (tesó, sógornő), mindketten immunológusok, mikrobiológusok, sógornőm ráadásul még tüdőrákkutató is, a vírusról készült két videóját már régebben felraktam, de ez is megér egy elismerést:
[link]
Mindezekhez képest te csak találgatsz, meg már az óvszerről beszélsz.

[ Szerkesztve ]

(#61343) balojazz válasza kolopele (#61342) üzenetére


balojazz
tag

Csak jót mulattam Ezekiel hasonlatán, és tovább vittem poénból. Viccet félretéve: tök jó, hogy ilyen rokonaid vannak, de pont az a jó a statisztikákban, hogy az esélyek helyes latolgatásához nem kell a jelenségek egyedi lefolyását ismerni: lehetne ez egy teljesen ismeretlen másik vírus is, vagy lehetne egy játékelméleti feladvány is. Vagyis ahhoz, hogy megállapítsd, hogy egy adott korú, adott egészségi állapotú stb egyénnél mekkora valószínűséggel lesz gázos a covid, nincs szükség semmilyen orvosra vagy biológusra. A saját magam és a gyerekeim esélyei megállapításában pont akkora kompetenciája van egy érdeklődő hajléktalannak, mint a tesódnak vagy nekem. Főleg, hogy a statisztika már megállapította, nekem csak el kell olvasom.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61344) Mr K válasza kolopele (#61333) üzenetére


Mr K
senior tag

Sajnos tudományos téren sem egyértelmű a helyzet, sok egymásnak részben vagy egészben ellentmondó kutatás vagy elképzelés van:
A battle is raging over long covid in children

Még ha a konkrét esetek nem is túl vidámak:
For some kids, long COVID-19 is harder than having the virus
‘Heartbreaking’: How long COVID is impacting children

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61345) Parci válasza balojazz (#61343) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, ez így van, a valószínűségek kb. ismertek. például attól félni, hogy az ember gyereke elpatkol covidban, gyakorlatilag egyáltalán nem kell (kop-kop, mert babonás vagyok :DDD). a long picit neccesebb szerintem, egyszerűen azért, mert nincs még elég alaposan/pontosan dokumentálva. de azzal meg nem igazán tudsz mit kezdeni, mert a gyerekek úgy is elkapják. reménykedni lehet csak.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61346) balojazz válasza Parci (#61345) üzenetére


balojazz
tag

Szóról-szóra ezt mondtam volna, ha összefoglalom, csak épp részletesen el kellett magyarázni kolopelének, hogy miért.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61347) BlackV válasza Parci (#61327) üzenetére


BlackV
senior tag

Gondoltam. Én soha nem vártam tőle sokat, mivel fehérje alapú vakcina nem az immunválaszukról híresek, cserébe viszont mellékhatások is lightosak általában.
Ezekszerint a vlp technológia sem oldotta meg a gyengébb válasz dolgot.
Mondjuk ismételgetni jó lehet ha cserébe tényleg light.

(#61348) Ezekiell válasza balojazz (#61343) üzenetére


Ezekiell
veterán

Az a te hasonlatod volt, de örülök hogy mulatsz magadon :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#61349) balojazz válasza Ezekiell (#61348) üzenetére


balojazz
tag

Nem nem: "ha már itt tartunk: maszk" - írtad.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61350) t72killer válasza Mr K (#61332) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kell rá study, eddig szinte az összes "belehalunkalongba"/"látszólag semmi bajod, majd a semmiből lecsap a kaszás" eredmény mindegyike oltatlan felnőttekről szólt.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.