Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61501) Vesa válasza pjen (#61489) üzenetére


Vesa
veterán

Barátom cégénél a múlt héten az egyik tag bement dolgozni, bár kapart a torka. Szerinte semmi, csak megfázott. Húsvétra az összes kollégája elkapta...Covid! Az egyikük már kórházban van, a többinek "csak" az ünnepét b*szta szét az a senkiházi ökör, aki betegen bement dolgozni. Amit írsz, az maximum a Te önmegnyugtatásodra jó, a gyakorlatban sokkal inkább foglalkozni kéne ezzel. Még mindig nem arról van szó, hogy zárjunk le városokat vagy ilyesmi. De ha valaki beteg, akkor legalább a tesztelést csinálni kéne rendesen, hogy kiderüljön, ha ezzel a sz*arral van dolga és akkor otthon maradjon a seggén. Mert tök jó, hogy neki táppénz és bla bla, csak ugye a többieknek is van családja, élete, és egyebek. A teszt árát pedig kéretik a kurmányon számon kérni, hogy miért nem képesek támogatni...ráadásul most már a PCR-t is kivezették, úgyhogy még annyira se fog senki foglalkozni ezzel. Borítékolom, hogy év végéig még komoly áldozatokat fog hozni a teljesen dilettáns kormány, teljesen dilettáns járványkezelése (pontosabban, járvány nem kezelése, járvány tagadása).

A tudomány a valóság költészete!

(#61502) pjen válasza Vesa (#61501) üzenetére


pjen
félisten

Akkor most mit is akartál mondani? Lányomat hivatalból tesztelik minden héten és már kétszer is fájt kicsit a torka. A teszt viszont mindíg negatív. Most akkor költse a fizuját PCR tesztre vagy ne? Biztos, hogy attól kapták el akinek kapart a torka?

[ Szerkesztve ]

(#61503) szabi__memo válasza Vesa (#61501) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Durva. És egyetértek.
Amúgy az ilyen kollégákra kíváncsi lennék ezek után, hogy is tovább. Rosszul érintene ha én csinálnék ilyet. És akkor még nem is a kórházra gondoltam.. az nagyon szarul érintene, nem is tudom hogy néznék a többiek szemébe.

(#61504) PuMbA válasza pjen (#61502) üzenetére


PuMbA
titán

Azt, hogy ha valaki beteg, otthon kell maradnia, bár ez nem kapcsolódik pontosan az írásodhoz :) Ezzel az egyszerű szabállyal csomó covid esetet meg lehetett volna fogni, csak a baj, hogy az emberek többségénél nem ez az alap.

[ Szerkesztve ]

(#61505) mozso


mozso
senior tag

Német halálozás 3 hónapja konstans emelkedik. És ez még csak az enyhe BA.2 variáns.



Idehaza is lesz szerintem pislogás még. Egyre több ismerős rak ki fekete borítóképet ismét. Aztán pedig jönnek a rekombinánsok. Nekem nincs jó érzésem a közeljövőre idehaza.

(#61506) t72killer válasza PuMbA (#61504) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

60%-os táppénznél, presszionáló melóhelynél enyhe tünetekkel nem opció. Miért is áldozna be a tag 50-100eFt-ot mert van egy kis torokfájása? kifizetik neki azok, akiket megvéd? magyar rögvalóság. Nem élek benne, de egyáltalán nem lep meg, h így alakult.

#61507: én instant otthon maradok, de a havi 180nettóból élő Jóskát 100% megértem.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61507) PuMbA válasza mozso (#61505) üzenetére


PuMbA
titán

Még 1-2 hétig fog emelkedni maximum, mert a hónap eleje óta viszont feleződött az esetszám :)

t72killer: Igen, ez van. Lehet választani, nem megyünk dolgozni vagy megyünk, de előfordulhat, hogy pár családnak adunk egy kisebb-nagyobb gond csomagot.

[ Szerkesztve ]

(#61508) Vesa válasza pjen (#61502) üzenetére


Vesa
veterán

Minden világosan benne van a hozzászólásomban! Ha nem érted ami le van írva, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni.

A tudomány a valóság költészete!

(#61509) pjen válasza Vesa (#61508) üzenetére


pjen
félisten

Eleve nem Te láttad, csak a barátod mondta. Igy is úgy is átmegy mindenkin, szinte mindegy hogy mikor. Egyébként sokszor úgy érzem itt csupa dúsgazdag ember van, akinek teljesen mindegy, hogy mennyit keres. Például a minimál bér 60% át. Vagy például a sok multinál dívó 4 órás bér 60 % át. Közben az élelmiszer infláció 30%.

[ Szerkesztve ]

(#61511) szabi__memo válasza pjen (#61509) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

A szinte mindegy se igaz. Sebaj

(#61512) Vesa válasza t72killer (#61506) üzenetére


Vesa
veterán

A tesztelésről volt szó! Úgy kapcsolódik ide, hogy pont az lenne a lényeg, hogy a COVIDOS betegek tudjanak arról, hogy az a "kis megfázás és torokkaparás" valójában Covid. Azt, hogy nincs rá valakinek pénze, még megértem, de ezzel a kormányt kéne kritizálni és nem azokat, akik jogosan elvárják, hogy legalább tudatosan ne fertőzzék össze őket. A kormány viszont már a PCR-t sem hajlandó kifizetni. Megjegyzem, az említett kollégának meg se kottyant volna az a kemény 1900Ft-os gyorsteszt, sőt, akár még havi 50db ilyen sem. A problémát azzal is tetézte, hogy még a maszkot sem vette fel, így borítékolható volt, hogy mindenkit végigszór. Ha nem Covid lett volna, akkor is menjen az ilyen a p*csába, mert más vírustól is ki lehet ütődni 1 hétre, vagyis kulturált ember betegen nem megy közösségbe, vagy ha mégis mennie kell, akkor felveszi a maszkot legalább az irodában vagy beltérben, hogy másokat ne szórjon tovább.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#61513) t72killer válasza Vesa (#61512) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ez korrekt - nálunk ugyebár jó régóta ingyen megy.

50×2eFt=100eFt = 2havi fűtés.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61514) balojazz válasza Vesa (#61501) üzenetére


balojazz
tag

Nem jogos, amit írsz. Vegyük az én családomat. Három gyerek, egy óvoda, kettő suli, két jelenléti dolgozó szülő. Ugyan lehetséges olyan helyzetet elképzelni, mint amit te leírsz, mondjuk egy kígyóvállú huszonéves informatikus egy albérletben egyedül. De noha ellenben azonban. Itt vagyunk mi öten, egy csellózik, egy kézizik, egy focizik, miközben 30+30+30 osztálytárs és ovitárs, 20+20+20 edzőtárs, szülőknél 50+50 (vagy inkább 100+100) munkatárs. Episztemológiailag lehetetlen az összes permutáció kordában tartása. És ekkor, ha végiggondoltad harminc másodperc alatt 2020 tavaszán, akkor rájössz, hogy akkor nyersz a legnagyobbat, ha szarol mindenbe. De TÉNYLEG. Ha visszagindolok a 2021 szeptembere ótai kb 43 felsőlégúti szarra, akkor voltunk talán leginkább kovidosak, amikor SEMMI tünetünk nem volt. Amikor PCR-ra tolt a doki, akkor vastagon negatív voltam. Hát akkor kit érdekel bármi, ami covid? Foglalkozzon vele, akinek nyolc anyja van. És akkor nem említettem, hogy ki a lóf*sznak van erre ideje, amikor lakást adsz el, és újat vásárolsz. Az egész vírushelyzet olyan szürreálisan súlytalan, hogy olyan, mintha nem is létezne. Számunkra. És akkor az egyén felelőssége a téma? Hahhaha. Meséld el az edzőknek, a tanároknak, az óvónéniknek, a szülőknek, a zenetanárnak, a kis- és nagyfőnököknek, az ügyvédnek, az ingatlanosnak, az építésvezetőnek, a kormányablakos 2-4 ügyintézőnek, a pénztárosnak, a bankárnak, a telekomos ügyfelezőnek... stb. Meséld el nekem. Körberöhöglek. És senkin nem volt maszk sosem, akit felsoroltam. Soha, egyszer sem, a vízvezetékszerelőn sem, senkin soha.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#61515) koncsik válasza balojazz (#61514) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Bocs, de az episztemológia hogy jön ide? :F
Mi (is) 2020 május/júniusában költöztünk, CSOK (3 gyerek), stb, rohangálás építőipari nagykerbe, amikor rendőrök ellenőrízték, hogy betartod-e a kijárási tilalmat - nagyon nem tudtuk leszarni a COVID-ot, aggódtunk hogy a 70 körüli és 87 éves nagyszülők ne kapják el, stb.
És azok, akikkel találkoztunk (kb. akiket felsoroltál) 99,9%-ben szintén be voltak tojva.
Nem érdemes általánosítani és egymásnak esni, mindenki a maga vérmérséklete, tudásanyaga, tapasztalatai alapján és a rákényszerített erővonalak mentén oldotta meg, amit lehetett és tudott.
Én még most is gondolkozom, hogy mi is van - ugyanúgy nem tudom, mint aki 30mp alatt el tudta dönteni 2020 tavaszán, hogy szarik bele. És még azon is gondolkozom, hogy nem tudom kizárni, hogy a 30mp/2020 tavasz verziónak hátnemistudom, nem igaza, de lehet, hogy jobb döntése volt. Meg is kövezem ezért magamat, nyilván. :B
Az én habitusomhoz mindenesetre a jelenleg is folytatott megelőző magatartás (amennyire lehetséges) áll közelebb. Egyénileg és közösségileg is. Utóbbira vajmi kevés befolyásom van a szűk körömön kívűl.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#61516) kolopele válasza balojazz (#61514) üzenetére


kolopele
nagyúr

Persze, vegyük a te családodat, csak mert eddig úgymond megúsztátok. Nagyon releváns. Az meg ugye kit érdekel, hogy netalán tünetmentesen hány embert fertőztetek szanaszéjjel. Tipikusan magyaros, és főként tudományos hozzáállás.

[ Szerkesztve ]

(#61517) t72killer válasza balojazz (#61514) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Persze, az orosz rulettre is mondhatja az ember, hogy tök vicces játék, miután továbbadja az épp üresre elkattant pisztolyt. Oltások előtt még azért erősen orosz rulett volt ez a játék, és nem csak a 80+ korosztálynak, hanem pl a terhes anyukáknak.

2020őszén ismerősök lazán álltak hozzá, 40kevés éves pár mentek lagzira, merthát "normálisélet": a lány fél évvel később még arról beszélt, hogy nem tud egy utcányit sík terepen végigbiciklizni... És távolról sem 120kilós debella, cukros-rákos-hnapmeghalok kategória.

A játék megy tovább, a pisztolyt újratöltve megint kínálni fogják, csak minden körben máshol lesz a golyó. Remélhetőleg az oltásaink lesznek elég erősek hozzá, hogy vaktöltényt csináljanak belőle - amitől ugyan bukta egy dobhártya, de legalább az agyvelő a koponyában marad...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61518) Sped válasza t72killer (#61506) üzenetére


Sped
aktív tag

Nekem az a stratégiám, hogy betegség esetére szabit veszek ki, mert a táppénz miatti fizucsökkenés rosszabb, mint elveszteni 1-2 szabadnapot. Kb. 12 éve melózok és eddig még csak 2 alkalommal voltam táppénzen kb. 5 napot. És igen bevallom, sokszor enyhe megfázós tünetekkel voltam benn korábban én is, mint nagyon sok kollégám is (csak akkor maradtam otthon ha belázasodtam). Az elmúlt években annyi változott, hogy Covid alatt HO volt, most pedig 50% HO engedélyezett (reményeink szerint hamarosan 60%-ra módosítanak), így enyhe tünetes betegként már nem táppénzre, szabira megy az ember, hanem HO-ba csoportosít át, így otthon át lehet vészelni. De nyilván sok munkahelyen ez nem opció, tudom. :(

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#61519) lacafaca válasza balojazz (#61514) üzenetére


lacafaca
őstag

nyugi, ez így normális. ez a szar más csak a pár százalék fejében létezik, mindenki más túllépett rajta hálistennek...töröld a topikot az oldalsávból, azzal neked is már csak a múltat fogja jelenteni. ne akard megmagyarázni itt a lehetetlent ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#61520) szabi__memo válasza lacafaca (#61519) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Mire gondolsz, még kinek jelenti a múltat? Neked? :))

(#61521) pjen válasza szabi__memo (#61520) üzenetére


pjen
félisten

Úgy bele simul az életbe mint a HIV a flu a sars stb. Látod vissza húzodott a kovid Sanghaj környékére, le is kérült napirendről.

(#61522) szabi__memo válasza pjen (#61521) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Pedig azt hittem épp a briteknél dönt épp éves halálozási rekordot

(#61523) pjen válasza szabi__memo (#61522) üzenetére


pjen
félisten

Mihez képest?

(#61524) Drizzt válasza pjen (#61523) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Éves halálozási rekordot általában az eddigi idei legmagasabb halálozáshoz képest szokás dönteni. :U

I am having fun staying poor.

(#61525) Ringman


Ringman
nagyúr

mostanában a covid miatt ne nagyon rendeljen senki kínából: [link]

(#61526) Mr K válasza Ringman (#61525) üzenetére


Mr K
senior tag

Sanghajban összecsap az omikron a zéró-Coviddal, és ez az európai inflációra is hatással lehet

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61527) szabi__memo válasza pjen (#61523) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

:F

(#61528) pjen válasza szabi__memo (#61527) üzenetére


pjen
félisten

Azért kérdezem, hogy abszolút értelemben van rekord, tehát mióta van covid, vagy omikron rekord vagy..? :)

(#61529) szabi__memo válasza pjen (#61528) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Új vagy itt?:Y :DDD Vagy csak nem olvasod el amiket ide mások posztolnak? Nézz már feljebb, van szép kép. 100hsz-en belül van

[ Szerkesztve ]

(#61530) pjen válasza szabi__memo (#61529) üzenetére


pjen
félisten

Ha leírod a választ az kevesebb bill lenyomás. Főleg mert akkor tuxnám, hogy Te mire gondoltál.

[ Szerkesztve ]

(#61531) Mr K


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 4978, változás(1): +3436 (+222.8%) | elmúlt 7 napban összesen: 10252 (átlag: 1464.6), változás(2): -3795 (-27.0%) | incidencia: 248.7
Új halálos áldozatok száma: 106, változás(1): +75 (+241.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 159 (átlag: 22.7), változás(2): -42 (-20.9%) | incidencia: 3.7
Új mintavételek száma: 30698, változás(1): +26708 (+669.4%) | elmúlt 7 napban összesen: 50251 (átlag: 7178.7), változás(2): -15839 (-24.0%)
---
Kórházban: 1560, változás(1): -240 (-13.3%) | elmúlt 7 nap átlaga: 1641.7, változás(3): -108.7 (-6.2%)
Lélegeztetőgépen: 49, változás(1): -2 (-3.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 48.7, változás(3): -1.1 (-2.3%)
Tesztpozitivitás: 16.22%, változás(1): -22.43% (-58.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 23.89%, változás(3): -1.52% (-6.0%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61532) Mr K


Mr K
senior tag

1,2 millióval többen haltak meg a koronavírus-járvány első két évében az EU-ban, mint előtte
"Több országban jelentősen nőtt a többlethalálozás aránya, így például Spanyolországban 81 százalékkal, Belgiumban 73 százalékkal, Hollandiában 54 százalékkal, Olaszországban pedig 50 százalékkal többen haltak meg, mint az előző években."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61533) Mr K válasza pjen (#61530) üzenetére


Mr K
senior tag

Nem tudom, valójában kíváncsi vagy-e a válaszra, de ha esetleg igen: [link]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#61534) t72killer válasza Sped (#61518) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kösz, szabi az én definícióm szerint = x napos kempingezés, biciklitúra, elröppenés kanárira. Van belőle szumma 25 nap, csínján kell bánni vele...

Tudom persze élethelyzete válogatja, mit léphet az ember :(

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61536) Z.É.T. válasza Ringman (#61535) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Igen, ez borítékolható volt.

Egy kis reklámot engedjetek meg kérlek (ha nem oké, akkor töröld Parci szó nélkül)

Ahogy az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás segít megőrizni a telomerek hosszát, az önfeledt szórakozás - legyen az bármi, ami nem káros - akár hosszabbíthatja is.
Tudomásom szerint az egyik leghatékonyabb és kvázi legegyszerűbb módja a telomerek hosszának megőrzésének, meghosszabbításának a (jó) meditáció.
Egyre inkább fordul felé a tudomány is.

(x)
Kedves barátomnak, Mester Tamásnak a napokban indult el az éveken át készített meditációs weboldala, szívből ajánlom kezdőknek és akár középhaladóknak is.
Free-ben is körül lehet nézni, előfizuval meg minden része használható.
(vékony pénztércájúaknak van kedvezményes verzió is, lent)

AVANOVA - meditációs tanfolyam/website

Másfél perces bemutatófilmecske itt.

[ Szerkesztve ]

(#61537) emvy válasza Z.É.T. (#61536) üzenetére


emvy
nagyúr

> Tudomásom szerint az egyik leghatékonyabb és kvázi legegyszerűbb módja a telomerek hosszának megőrzésének, meghosszabbításának a (jó) meditáció.

wtf did I just read

while (!sleep) sheep++;

(#61538) Z.É.T. válasza emvy (#61537) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Quicksearch: - Zen meditation, Length of Telomeres, and the Role of Experiential Avoidance and Compassion

(de még a járvány előtt olvasgattam róla, nem vagyok naprakész... Talán egy német kutató a zászlóshajója a témának)

(#61539) lacafaca válasza Z.É.T. (#61536) üzenetére


lacafaca
őstag

ugye ő volt valamelyik nap balázséknál :U (kiket nem ismersz te kis te :) )

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#61540) Z.É.T. válasza lacafaca (#61539) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Aham, igen :K
Illetve Peller Mariannál (yt link) is, az kevésbé volt vicces, de értékesebb beszélgetés volt.

(ó, ha tudnád, hogy ki mindenkit :DDD )

(#61541) Parci válasza Z.É.T. (#61538) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért ezek az állítások nem igazán mások, mint hogy a "kápi" a kulcsa a covid fertőzésnek

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61542) Z.É.T. válasza Parci (#61541) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Nem tartom ekvivalensnek a kettőt - az egyik vírus, a másik a dns "biológiai órája" - és azt is tudom, hogy gyerekcipőben jár a tudomány ezügyben, de amit eddig olvastam/hallottam, az alapján esélye van, hogy jó az irány.

Ettől függetlenül simán vegyétek úgy, hogy ha másra nem, akkor pszichológiai állapotjavulásra jó lehet bármelyik meditációs technika.
Illetve - ahogy írtam - simán törölhető, ha nem tartod hasznosnak.
(köztes megoldás, hogy átviszem a lazába, de ha reklám, akkor meg kuka)

(#61543) Parci válasza Z.É.T. (#61542) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nyilván a lelkiállapoton segít, de az eredeti állítás az volt, hogy a sejtek öregedésének egyik első számú akadályozója. az nekem így benyomva erős.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61544) Sped válasza t72killer (#61534) üzenetére


Sped
aktív tag

Szerencsére évente 1-2 napnál több nem megy el erre :) Meg nálunk + napok járnak x év után, én már begyűjtöttem évi +2 napot, szóval belefér. :)

[ Szerkesztve ]

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#61545) t72killer válasza Sped (#61544) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R , így kb okés. Amikor a nagyfiú bölcsis volt, kb évi 4-5hetet voltam takonykóros, ebből általában 2-3hetet maradtam otthon vagy betegszabin vagy HO-ban. Ha a normál szabikeretet terheltem volna, az kinyírta volna pl a nyári családlátogatást.

Kicsit más: Nátha mint otthonmaradási indok hosszabb távon full irreális, azt jelentené, hogy minden kis nyamvadt rhinovírus és tsai egész %-okkal nyesnék a GDP-t. Ráadásul nem úgy, hogy a delikvens mehet sörözni, hanem karanténban rottyad.

Kéne valami ujrahasználható alkoholszondához hasonló gép, ami leheletből v köpetből megmondja, hogy a náthád valójában Ebola-MERS hibrid, és ne menj ki, mert miattad kipusztul a fél emberiség.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#61546) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Korábban írtam itt nektek, hogy sajnops engem a posztkovid megütött, s lassan már longkovidként is lehet említeni.

Alaphelyzet, Dilatatív cardiomyopathia (örökölt, anyai ágon édesanyám és nagymamám is a szívévevel halt meg 5x évesen, de nekik kezeletlen volt).

Nálam elég egyedi is volt a helyzet, mivel ideje korán fel lett ismerve, s elég egyedi módon nálam még javult is a szívem, az átlagostól jobb értékekre álltam vissza (pl. a szív összehúzó ereje nagyon gyenge volt, s az első kezelések után az átlagostól is jobb értékeket tudott, s ez meg is maradt - ennél az alapbetegségnél az ilyen változás nem általános; volt olyan, hogy még szegedről is kerestek, hogy lejönnének Nyíregyházára valamilyen egyedi ingereket vizsgálni, stb, mert annyira nem általános eset ez, hogy az ilyen egyedi esetkről bár tudnak, de sem európai, sem világszinten nincs még szakirodalma (ezen dolgoznak) - később ez más ok miatt meghiúsult).

02.02-én volt a pozitív teszt, 02.12 -én már negatív volt.
Viszonylag enyhén, vagy az enyhétől erősebben végigment, de aktív pihenéssel.

Viszont nekem is és a páromnak is magas volt utána a vérnyomásunk, pulzusunk ingadozott. Páromnak kb. , hét után szerencsére ez helyre állt :K

Nálam viszont maradt a magas vérnyomás és a pulzus (38 év, 160/100 körüli érték többször, és változóan vagy alapban magas pulzus, vagy 100 méter gyaloglás után is akár 140-150-es), s még a napokban is volt emellé alvásból felkelve, vagy 1 óra fekvés után 120-as pulzus, illetve kovid óta folyamatos szűnni nem akaró fejfájás.

(a 100 méter után majd összeesek érzés ~4 hét után elmúlt; korábban: negatív teszt után nem sokkal, amikor az ingadozó vérnyomásomat stabilizálni akartam egy kis mozgással - összeesést és ájulást követően mentő vitt el, akkor vérkép alapján örülhetek, hogy hogy nem lett komoly szíviszomgyulladásom (Igen, rájöttem már akkor, hogy hiba volt :D ))

Kardiológia kivizsgálások megvoltak.

Első ultrahang és ekg rendben volt, szívem egészségesnek tűnt, viszont van egy erős feszítő érzés ott a mellkasomon szívtájékon, s amiatt aggódtam. Kardiológusom viszont jelezte, hogy egy nagyon kicsi ponton a szív összehúzó ereje nem működik (egyébként teljességében viszont rendben van). Elmondta, hogy nem kell megijedni, lehet az alap betegség miatt is, de csináljunk egy terheléses tesztet.

Terheléses ekg (ez már ~ ez már kb 1,5 hónappal volt a negatív teszt után): viszonylag hamar Ugrott nagyot a pulzus/vérnyomás, de itt már stabilan kitartott (végig tudtam csinálni, ill befejezni). 210/100 -as csúcsponton felyeztük be 160-as pulzussal.

A vérnyomásom tekintetében a DIA érték viszont masszívan magas volt az elmúlt időkben.

Ismét szedtem azt a gyógyszer párost, ami 100%-osan helyrerakott korábban az alapbetegség tekintetében (Coverex talliton), de az első beállítás semmit se segített, ua .

Kardiológus asszisztensét elérve kérte, hogy mivel a doki most két műszakot visz, helyettesítve mást is, ezért egyeztessek a háziorvossal, ápr 29-ei kontrollon meg átnézzük.

Coverex talliton mennyiség változtatás már 4 nap után sokkal jobb értékeket mutat.

145/87 körülre beállt a vérnyomásom, pulzus is normalizálódni látszik.

Viszont, ami továbbra se oldódik meg hiába ment le a vérnyomásom: Folyamatos, szűnni nem akaró fejfájás már több, mint 2 hónapja, folyamatosan beesettnek érzett szemek :( Gyarkolatilag non-stop (2, lassan már 2,5 hónapja azért ez rendesen lezabálta az idegrendszeremet). Fájdalomcsillapítók nem nagyon segítenek, most nap 2 cataflam-val el vagyok, de igazából a fejfájás nem akar megszűnni (másf fájdalomcsillapítók tompítják az agyamat, s még kisebb sikert érnek el, cataflam legalább úgy enyhíti kicsit, hogy agyilag végre top szinten tudok működni, kommunikálni - voltak ezzel is kisebb zavarok a 'toronyban'' - attól legalább pörög a nyelvem). de lassan 3 hete cataflamon élni se optimális. :(

Van erre valakinek valamilyen személyes pozitív megoldása, vagy olyan szakirodalom, ami érdemében segíthet?

Erre valakinek van valamilyen személyes tapasztalata?

(lábjegyzet: most végre megejtek egy vérvizsálatot megint, illetve a neurológiát is meglátogatom, de túl sok reményt nem fűzök hozzá, s igazából semmi érdemit nem tudtak segíteni (tudok mást is, akinek a fejfájás megmaradt utána, bár szerintem enyhébb, mint nekem))

[ Szerkesztve ]

(#61547) Z.É.T. válasza Parci (#61543) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Csak beszélgetünk, nem vita :)

Sosem ástam mélyre a témában és az a sekélyes sem mostanában volt.
Tudomásom szerint = úgy olvastam korábban, hogy - nyilván a génsebészetet leszámítva - eddig nem találtak egyértelműbb és hatékonyabb módot a meditációnál, ettől még simán lehet - mert nem vagyok expert - és simán lehet, hogy találni fognak jobbat.

Azt tudom, hogy Tomi 4-5-6 évvel ezelőtt kutatókkal is felvette a kapcsolatot ezügyben, ő mesélt néhányszor róla, miket tudott meg a kutatóktól. Én meg akkor picit olvasgattam a témában. Ennyi, nem több.
Ha erősen fogalmaztam, akkor bocs.
Azért még egy közérthetőségre törekvő cikk itt.
(ha valaki belemászik, talál pro-con bármi érdemlegeset és megosztja, azt köszönöm)

Szóval, meditációs izé, ha valakinek jól jönne egy kis chill, meg talán még a telomereknek is jót tesz, de ez nem tuti.
Így jó? :D

(nem akartam hozni eredetileg, csak pont a telomergyilkos covid jött szembe, a legjobb szándékkal döntöttem a megosztás mellett - és továbbra is törölhető, ha nincs itt helye)

(#61548) Parci válasza Soulfly842 (#61546) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

basszus.... :(
remélem, ha már gyorsan nem, legalább lassan megoldódik! kitartás! :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61549) UberMutant válasza Soulfly842 (#61546) üzenetére


UberMutant
őstag

az a cataflam elég rossz ötlet, mielőbb el kéne hagyni.
létezik fejfájás ambulancia, lehet ők covid kapcsán tájékozottabbak, mint a kardiológus/háziorvos.

(#61550) mpo válasza Soulfly842 (#61546) üzenetére


mpo
veterán

Úgy emlékszem volt itt valaki régebben, akinek a fejfájásra hatékony gyógyszert találtak.
Ha nem néz be ide, akkor keress rá a fejfájásra, fájdalomcsillapítóra.
Mielőbbi gyógyulást!

Ha érted, akkor már elavult.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.