Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62901) mozso válasza Drizzt (#62899) üzenetére


mozso
senior tag

Ok, feladom. Azert ird meg pls ha elkaptad nyaron en is megirom.

szerk: a hasonlatod az elmult 2 ev nyari idoszakara picit ilyen az en meglatasom szerint:
- eddig sem utott el az auto tolatas kozben, mert a motorhang miatt akkor is tudtam reagalni, ha oda sem neztem (regi virus + ellene jo oltasok)
- a mostani elektromos autok (BA 3-5) viszont szinte hangtalanok, nincs feltetlen mit eszrevenni (ellenuk hatekony oltas sincs)

Nekem nem azonos a ket forgatokonyv azert.

[ Szerkesztve ]

(#62902) t72killer válasza Mr K (#62891) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

#1 annak a 99.4%-nak a negyede valószínű ba.1/2 áteséssel indul = igen valószínű jobb irány omikron felé terelni a védelmi rendszerüket, kb harmada pedig max 2 régi oltással rendelkezik = valószínű itt is érdemes variánssal oltani.
#2 tehát az átesés ér valamit, a csilivili új vakcina meg semmit :F ?
#3 régesrég megrendelte az EU és UK is.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62903) Mr K válasza t72killer (#62902) üzenetére


Mr K
senior tag

Mindegy, hogy te vagy én mit vélünk jónak: van az új oltóanyag, ami ki lett fejlesztve, és vannak a tesztek, amik azt mondják, hogy a gyakorlatban nem jobb mint a régi, hiába gondolod azt, hogy de hát jobbnak kellene lennie. (Amúgy a most terjedő variánsokban (BA.4, BA.5, BA.2.12.1) pont az a pláne, hogy nem véd ellenük a BA.1-es átesés, szóval a BA.1-es oltás sem nagyon védene nem?)

Hogy miért nem jobb az új oltóanyag, azt az egyik linkelt cikkben próbálták elmagyarázni, ott kellene elolvasni. (De a lényege valami olyasmi, hogy a tüskefehérje egy szép nagy molekula, és egy csomó olyan része van, ami nem nagyon változott, és az antitestek ezekhez a részekhez is kötődhetnek, és ezekhez a részekhez kötődve is kifejthetnek védő hatást (még ha nem is optimálisat), és ha a régi antitestek működnek az új oltóanyag tüskefehérjéjével is, akkor nincs ok arra, hogy a szervezet újabb fajtákat dolgozzon ki. És a szervezet lusta. Ezért kellene valami új trükk az oltóanyagba, nem elég a tüskefehérjét kicserélni egy másikra.)

Ami a megrendelést illeti, én az amerikai helyzetre utaltam (a linkelt cikkek amerikaiak), és ott jelenleg tényleg az a helyzet, hogy üres a Covid kassza, tehát az új oltóanyaghoz először meg kellene győzni a kongresszust (vagy mit), hogy adjon pénzt. Viszont ahhoz meggyőző érvek kellenének. A vakcina drága, és ha belevágnak, akkor az egész lakosság számára elérhetőnek kell lenni. Amúgy most volt hír, hogy az USÁ-ban május közepéig több mint 80 millió adag vakcinát dobtak ki, ha jól számolom, az több mint másfél milliárd dollár. Ami arra is utal, hogy nem elég legyártatni az újfajta vakcinát, hanem rá is kellene venni a lakosságot, hogy beadassák. És kéne megint infrastruktúra a tömeges beadáshoz. Azaz egy ilyen döntés 10 milliárdos tételt is jelenthet. Ezért állhatott az a másik linkelt cikkben, hogy a terv az, hogy ezt a szezont (a jelenleg ismert variánsokkal), még kibekkelik a jelenlegi eszközökkel (oltások, plusz a természetes módon szerzett immunitás, plusz paxlovid, stb.), és talán 2023-ra elkészülnek az új generációs oltások, és talán majd azokra megéri újabb oltási kampányt szervezni.

Noha az EU meg a britek rendelkeznek előrendeléssel, feltételezem, hogy fenti megfontolások esetükben is érvényesek, azaz szeretnék az előrendelt mennyiséget értelmesen felhasználni, amire jelenleg sem keresleti, sem kínálati oldalról nincs esély. (Persze nem tudom mi áll a szerződésekben (bár az EU-sak nyilvánosak), szóval lehet, hogy kénytelenek lesznek?)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62904) tboj válasza Parci (#62900) üzenetére


tboj
tag

Nekem ma már nem volt hőemelkedésem, az orrom is alig folyt az elmúlt két naphoz képest, cserébe elkezdtem én is rekedni kicsit. Gyanúsak vagytok ti nekem... :DDD

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#62905) kolopele válasza tboj (#62904) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nyugi, nejem vagy két napig lázas volt, már beszedte a 3 napos Sumamed antibigyót, és még mindig eléggé ki van ütve, szedi az algót, de láza már nincs. Nekem is kapar a torkom, kissé rekedtes a hangom, meg hol fáj hol nem. Ellenben én már annyit PCR - oztam a vuhani óta, hogy belefáradtam, sosem volt pozitív, nem úgy mint nejemnek, aki mindkettőt keményen elkapta. Az omikronon meg mindnyájan átestünk még februárban, kicsit kétlem, hogy megint az lenne, de lehet egy gyorstesztet mégis bepróbálunk. Nekem két moderna egy pfizer, neki 3 pfizere van.

[ Szerkesztve ]

(#62906) t72killer válasza Mr K (#62903) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Link a teszthez végre, vagy írsz még egy háború és békét :)) ?

De valóban, ba.1-es oltóanyaggal kapcsolatban, ami a valóságban kb 2023 januárban érné el a pácienst, nem vagyok túl optimista, lévén a ba.4-5 kb olyan messze van tőle, mint a ba.1 a vuhanitól.

Közben a majmolós sztorihoz: nekem úgy tűnik, hogy ez egy legalábbis közel-STD szintű cucc, sokkal lassabban terjed, mint pl a covid. UK most jutott el a 300esetig, USA sem produkál nagy számokat. Nyilván ez lesz jóval több, de ha egy majmot kell meg#ni ahhoz, hogy beszerezze az ember, akkor annyira nem lesz nehéz védekezni ellene...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62907) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Régebben még a maszkos verzión is szörnyülködtünk, mára már alig hordja valaki a tömegben:

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62908) Parci válasza tboj (#62904) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálunk a kisebbik, aki az egészet kezdte már vagy másfél hete, tegnap produkált pár kiütést a nyaka körül és az állán (lehet ilyen napkiütés is, apró pici piros kiütés, sok), ma meg hányni kezdett (tegnap már hülyén evett, lehet, hogy az bosszulja meg magát).

de azért így együtt nem annyira örülök ezeknek... :U (viszont hőemelkedése senkinek sem volt)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62909) mpo válasza t72killer (#62906) üzenetére


mpo
veterán

Ha jól tudom, nemi úton biztos terjed.
Ha mindenki heteró ÉS mindenki hűséges (monogám) ÉS a lányok szüzen mennek férjhez, akkor nincs min aggódni.

Ha érted, akkor már elavult.

(#62910) Parci válasza mpo (#62909) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

úgy terjed kb., mint egy bárányhimlő. tárgyakon sokáig túlél (ellentétben a coviddal), a kiütések tartósak, idővel viszketnek, kifakadnak, úgy is hozzáérsz, máris terjeszted. nemi úton persze, hogy hozzáérsz :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62911) mpo válasza Parci (#62910) üzenetére


mpo
veterán

Ha elég hosszú a lappangási ideje, akkor az itt szokásos kézfogás is terjesztheti (talán).
tárgyakon sokáig túlél
A munkahelyi WC ajtó kilincs is kifelé jövet, hiába mosott kezet az illető meg a bevásárlókocsi fogantyúja is.

Ha érted, akkor már elavult.

(#62912) Parci válasza mpo (#62911) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

persze, ez sokkal inkább olyan, mint amivel rémisztgettek a covid elején, amikor mutatták uv fényben, hogy amihez hozzáértél, az "olyan" lett. a lappangási idő elvileg akár hetek is lehet.

ezzel együtt szerintem őszig nem lesz ez igazán téma, ha akkor még cirkulál és bejut az isioviba, újfent ráb.szunk.

bár én most is elég ráb.szottnak érzem magam, itt ülök a gyerek mellett egy lavórral. és bár nincs tesztünk, de meg sem lepődhetnék, ha covid lenne. harmadszorra...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62913) tboj válasza kolopele (#62905) üzenetére


tboj
tag

Engem pedig sosem PCR-eztek még, sőt ez a mostani antigén tesztem volt az első, amikor orrba dugtam magam :D Azt viszont nem értem, hogy nejed miért szedett antibiotikumot, ha nincs pontos diagnózis. Ez az omikron pedig már csak a nevében ugyanaz mint ami februárban terjedt, simán újra lehet fertőződni.

Parci: kitartást és jobbulást nektek! :(

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#62914) Parci válasza tboj (#62913) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

most meséli anyám, hogy az egyik kolléganője atom covidos lett a kórházban. szóval azért terjed ez, na. bár nem meglepő, ha európában vannak országok, ahol rekordot döntöget, valaminek lennie kell.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62915) emvy válasza Parci (#62914) üzenetére


emvy
nagyúr

Most beszéltem egy elég magas pozícióban lévő orvossal (NHS), ők már most biztosak benne, hogy télen mészárlás lesz.

while (!sleep) sheep++;

(#62916) Parci válasza emvy (#62915) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mármint a covid miatt? vagy a minden is?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62917) emvy válasza Parci (#62916) üzenetére


emvy
nagyúr

Covid + rengeteg egyéb felsoleguti dolog kombinációja. O is azt mondja, h kb az emberek direkt beleallnak, hogy ők bizony tuti nem fognak maszkot hordani, ha kohognek, akkor se.

while (!sleep) sheep++;

(#62918) Ringman válasza emvy (#62917) üzenetére


Ringman
nagyúr

Ma voltam traumatologian, emberek fele nem vagy orr alatt hord maszkot, a maradék 90%-ban orvosi v szovetmaszk nem jól hordva(hezagos), ergo kb semmit sem ér.

[ Szerkesztve ]

(#62919) Đusty válasza Ringman (#62918) üzenetére


Đusty
addikt

Nem is értem ott minek követelik meg amikor sehol máshol nem kell már, értelmetlen az egész. Aki akarja hordja azt kész.
(és egyébként mi a diagnózis?)

[ Szerkesztve ]

(#62920) Parci válasza Đusty (#62919) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem érted, hogy egy kórházban miért kell (célszerű) maszkban lenni? :Y

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62921) IQfályter


IQfályter
tag

China reports its first death of a human from rare Monkey B virus
July 19, 2021 at 2:24 a.m. EDT . Angol [link] Ez se nagyon hiányzik :(

(#62922) Mr K válasza t72killer (#62906) üzenetére


Mr K
senior tag

Nem velem vitatkozol, hanem pl. "Colin Pouton, a pharmaceutical biologist at Monash University"-vel, akit a linkelt cikkben interjúvoltak. Én csak visszamondom, amit olvastam, már ha azt gyanítom, hogy mások nem olvassák el, csak a cikk címét. ;] Szóval őt kellene megkeresned...

Szerk: Antibodies recognize new SARS-CoV-2 Omicron variant after booster

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62923) IQfályter válasza Đusty (#62919) üzenetére


IQfályter
tag

A mentősöknek is kötelező egy gyorsteszt elvégzése a betegen, teljesen mindegy milyen panasszal viszik be az embert.

(#62924) kolopele válasza tboj (#62913) üzenetére


kolopele
nagyúr

Éppen péntek este volt, nekem meg mindig van itthon egy-két féle antibiotikum szükség esetén. Mára már jobban is van, talán elmúlik. A Sumamed ilyen 3 napos, kb. 6 napig tart a hatása.

(#62925) Mr K válasza t72killer (#62906) üzenetére


Mr K
senior tag

Tudtam, hogy volt már (by Ringman): mRNA-1273 or mRNA-Omicron boost in vaccinated macaques elicits comparable B cell expansion, neutralizing antibodies and protection against Omicron (biorxiv)

Amúgy a Modernának van két komponensű vakcinája (original+Béta), ami jobb eredményeket mutat, de sohasem fog gyártásba menni(?). A másik kombináció (original+Omikron) még vizsgálat alatt van, június végére ígérik az előzetes eredményeket. [Forrás: Moderna's new COVID-19 booster protects better against Omicron and other variants]

A vakcina tervezés nehézségeiről:
The U.S. Is About to Make a Big Gamble on Our Next COVID Winter
Experts are expected to choose a vaccine recipe for the fall, when Omicron may or may not still be the globe’s dominant variant.

Sok link van benne, ha valaki szeretné magát beleásni a témába. Ez a mondat pl. pont azt állítja, hogy az Omikron booster nem feltétlen jobb, mint az eredeti (a linkeket nem néztem végig):
"A smattering of recent studies, some in animals, hint that chasing an original-recipe shot with something Omicron-y might not push the body to develop a ton of Omicron-specific defenses, at least not at first; studied head-to-head, a BA.1 booster and an OG booster performed about the same."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62926) Ringman válasza Đusty (#62919) üzenetére


Ringman
nagyúr

bicikli -> árok -> törött jobb kulccsont -> majd műtét

(#62927) Parci válasza Ringman (#62926) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

bázz, jobbulást! :(
(anyám meg a térdét/sipcsontját törte el :()

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62928) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Jobbulást a törötteknek!

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#62929) Ringman válasza Parci (#62927) üzenetére


Ringman
nagyúr

+ #62928 koncsik

köszi.

másfél éve nem jól dob a gép. :N

és édesanyádnak is jobbulást.

(#62930) tboj válasza kolopele (#62924) üzenetére


tboj
tag

Na jó, de antibiotikumot kizárólag bakteriális fertőzésre van értelme szedni, mert ellenkező esetben többet árthat mint használ. Főleg, ha ez rendszeresen történik. Szóval mindenképpen csak orvosi előírásra.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#62931) t72killer válasza Mr K (#62922) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R köszi, éjjel elolvasom.

#62925: +ezeket is :R .

#62926+7: lyallyisten, biztos az óttástúl van :( . jobbulást!

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62932) kolopele válasza tboj (#62930) üzenetére


kolopele
nagyúr

Én nem vettem már be közel tíz éve szerintem, de nejem a legtöbb ilyenből csak azzal tud kijönni, ez van. Magáért beszél, hogy letarolta a vuhani meg a delta is, én meg meg sem éreztem őket.

(#62933) tboj


tboj
tag

Új fejlemény, ma már semmilyen tünetem nem volt egy kis rekedtségen kívül, viszont így estére elkezdtem ilyen fura égett, füstös szagot érezni. Végignéztem mindent a lakásban, de semmi nem zárlatos és bár nyitva vannak az ablakok, de innen a 4. emeletről nem látszik semmi kint sem hogy égne. Aztán jutott eszembe, hogy akkor ezt valószínűleg a covid csinálhatja. Ha jól emlékszem korábban más is (talán Ringman?) írta itt, hogy érzett ilyen furcsa szagokat.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#62934) Parci válasza tboj (#62933) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, csinálhatja, bár az omikronra nem volt már jellemző. "szuper" hír, ha újra felszedte a régi skilleket és újfent bontja az agyi lebenyt. :( jobbulást!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62935) Z.É.T. válasza Parci (#62934) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Sokkal ritkább volt, de nem nagyon ritka azért.
(nálunk itthon mindenki, bővebb merítésben meg negyede-ötöde kb az összesnek)

(#62936) kolopele válasza tboj (#62933) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nejem néha érez olyan cigifüst szerű szagot, szóval van rá esélyed. Egy ismerősöm a fertőzése óta nem talál ki GPS nélkül egy olyan városból, ahová eddig hetente többször is járt.

(#62937) t72killer válasza Parci (#62934) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szép álmokat mindenkinek ;):

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62938) mpo válasza tboj (#62933) üzenetére


mpo
veterán

Megnyugtatásul.
Mindenféle Covidra jellemző tünet nélkül, én is kerestem már "fura égett, füstös szagot, a lakásban, a lépcsőházban, kidugtam a fejem az ablakon, hátha az utcán ég valami, de nem találtam semmit.

Ha érted, akkor már elavult.

(#62941) Ringman válasza kolopele (#62936) üzenetére


Ringman
nagyúr

a fantomszaglás nálam is jelen volt 1 ideig

(#62942) t72killer válasza Z.É.T. (#62939) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez elég ellentmondásos. Ha érdemben terjedne levegőben, akkor masszívan az dominálna. Egy Londoni metrón egymás hegyén-hátán utaznak az emberek, manapság már maszk nélkül - vagy ott az órákig tartó repteres gruppenjelenet amit fentebb linkeltem, szintén többség maszk nélkül.

Annyi lehet, hogy a levegőbe kerülő vírusok forrása nem a légzőrendszer, hanem maguk a kivakart-kifakadt himlőfoltok, amikből naagyon kicsi a hatékony, levegőn keresztüli terjedés esélye. Így marad a közel STD szint. Bár picit még aggódok a nyári hajókabin miatt, de messze nem tűnik covid-szintűnek a terjedés, még az is lehet, hogy megfogják.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62943) Parci válasza t72killer (#62942) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez utóbbi, nem airborne, hanem a kiütésekből távozó szajré. kiütés ugye lehet a száj környékén is.

tök máshogy terjed, mint a covid, de azért egy bárányhimlőt sem igazán lehet megúszni, amikor épp nagyot megy, nem véletlen szokták az emberek elkapni 3-4 éves koruk előtt...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62944) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

A szennyvíz SARS-CoV-2 koncentrációja országos átlagot tekintve az előző héthez képest nem változott. A vizsgált városok több mint felét stagnáló tendencia jellemzi, a többi településen - Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon és Zalaegerszegen- csökkenés tapasztalható. A SARS-CoV-2 örökítőanyag mért mennyisége 7 településen az alacsony, 15 helyszínen pedig a mérsékelt koncentráció-tartományba​ sorolható. Az eredmények a járvány leszálló ágára jellemző ingadozva csökkenő görbére illeszkednek.
2022 COVID SZENNYVÍZ 2022 22

2022. június 08. - 09:08
Mintavétel szám nincs, már az infografikáról is levették.

Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 410 533 fő, közülük 6 197 127 fő a második, 3 879 935 fő a harmadik, 301 588 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt héten összesen 1 646 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 921 486 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 571 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 853 094 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 21 821 főre csökkent. Jelenleg 292 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban pedig 238-an vannak.

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#62945) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

UV-C FÉNY, GERMICID LÁMPA VIZSGÁLATA COVID KÖRNYEZETBEN
A közösségi helyiségek felületeinek és levegőjének fertőtlenítése UV-C besugárzással (germicid lámpákkal)
Nemzetközi adatok alapján a jelen járványt okozó SARS-Cov-2 vírus a vizsgálatok alapján igen érzékenynek tűnik UV-C sugárzásra.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#62946) Ringman


Ringman
nagyúr

Risk of death within one year after Covid-19 hospitalization is reduced by 51% if anti-inflammatory steroids are prescribed upon discharge, suggests new study
[link]

(#62947) Ringman válasza Mr K (#62925) üzenetére


Ringman
nagyúr

Moderna Announces Omicron-Containing Bivalent Booster Candidate mRNA-1273.214 Demonstrates Superior Antibody Response Against Omicron

A booster dose of mRNA-1273.214 increased neutralizing geometric mean titers (GMT) against Omicron approximately 8-fold above baseline levels. Primary endpoints of non-inferiority against ancestral SARS-CoV-2 were also met, with GMR against ancestral SAR-COV-2 (D614G) of 1.22 (1.08-1.37)

[...]

We are submitting our preliminary data and analysis to regulators with the hope that the Omicron-containing bivalent booster will be available in the late summer.

(#62948) kolopele válasza Ringman (#62941) üzenetére


kolopele
nagyúr

Az sem jó ha fura szagokat érez az ember, ahogy az sem ha semmilyent.

(#62949) Drizzt válasza Ringman (#62947) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Ezt meg persze a marketing fenntartasaival kell kezelni, de ranezesre johet a vallamba osszel. Bar ilyenre pont nincs EU-s szerzodes, ugyhogy nem fog. Ha mas nem, en legalabb vuhanit kernek az oszre.

Ma voltam a poszt-covid osztalyon helyben, mert meg par hete amikor kertem idopontot, akkor meg kohogtem alaposabban, de mostanara mar elmult. Ugyhogy nem volt nagy vizsgalosdi. Viszont azt mondtak, hogy elegge jellemzo ez, hogy a fertozes utan egy jo negyed evig meg kohog az ember, aztan elmulik(, rontgenen nem volt semmi latnivalo). Csak FYI.

I am having fun staying poor.

(#62950) t72killer válasza Ringman (#62947) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

nna, ez már valami. Persze "diszkréten" megfeledkeztek arról, hogy melyik omikron, de a vuhani cuccnál esélyes, hogy jóval érdemesebb lesz ilyet beszerezni, pláne olyanoknak, akik nem adagolták túl a "tervezői verziót".

Mi elvileg szerződtünk rá, kérdés mi lesz ebből a roncsderby-s NHS szintjén.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.