Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62651) Parci válasza lacafaca (#62650) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

meglesz

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62652) Vesa válasza Parci (#62647) üzenetére


Vesa
veterán

Ott Lyme van gyakorlatilag...Mi is bekaptuk már, szintén ott laktunk. Ha nagyon parázol, van gyorsteszt 5k körül, vagy a Medicovernél (gondolom máshol is), vagy a kullancs ambulancián Western blot Borrelia IgG IgM 16k körül.

A tudomány a valóság költészete!

(#62653) t72killer válasza lacafaca (#62642) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Én általában élve fogom el a kis rohadékokat, meg lehet nézni, van-e bennük a baciból. Ha pár órás, akkor lesz.rom, nagyon nem jellemző, hogy ennyire rövid idő alatt "beoltson".
Ha viszont volt benned pár napot, akkor nem árt instant az a pár bogyó, mert nem mindenkinél lesz udvara az "oltásnak". A nagyfiamnál azt vettük észre, hogy hopp láz és a csípéshez közeli nyirokcsomók bedurrantak: kiharcoltunk neki egy lyme tesztet (doki haza akart zavarni :((( ), ami természetesen pozitív lett, így nagynehezen adott antibiotikumot.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62654) Parci válasza t72killer (#62653) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

él ez is, elraktam kis üvegcsébe

fiadnál mennyi idővel a csípés után lett a hopp, láz?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62655) Mr K


Mr K
senior tag

Visszatérés a normalitáshoz:
Gyakran beszél jelen időben a Covidban meghalt apjáról, mintha még mindig ott várná a nappaliban
"A szakértők becslései szerint több mint 213 ezer gyerek veszítette el legalább egyik szülőjét vagy gondviselőjét a járvány miatt Amerikában."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62656) lacafaca válasza t72killer (#62653) üzenetére


lacafaca
őstag

igen, ezért tettem hozzá a hőszkennelést is...ha az megindul, akkor para van. viszont láz sem mindenkinél jön, viszont pár nap után megjelenhet az egyre táguló gyűrű...na akkor is para van.

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62657) t72killer válasza Parci (#62654) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

hú régen volt, ha jól emlékszem úgy egy hét. A kullancs 3-4 napig lehetett benne, a fején volt és nem vettük észre a haja között.

#62656: :R. Érdekes, mi "csak" amoxicillint kaptunk, ami nem egy brutál cucc, de látszólag rendbetette. Anno a Bakonyban egy bozótos nap után 9db-ot szedtem ki magamból, arra a mennyiségre minden keresztkérdés nélkül felírt a doki egy doboz doxycyclint :DDD . Nem volt semmi bajom tőlük amúgy, pár órát lehettek bent.
A kiszedési technikát azóta fejlesztettem, akkor tompa élű kést használtam, most éleset: rájöttem, hogy nem vágja el a nyakukat, de könnyebben a "hónuk alá" lehet nyúlni vele.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62658) kolopele válasza lacafaca (#62648) üzenetére


kolopele
nagyúr

Akkor nálunk nuku fertőzésveszély van :)

(#62660) tisn


tisn
addikt

https://telex.hu/defacto/2022/05/31/sok-vagy-keves-embereletet-vesztettunk-covidban

Az ábrán az is látszik, hogy a többlethalálozások tekintetében a 14 százalékos magyar érték valójában kedvezőbb eredmény, mint amit hét másik, hozzánk sok szempontból közel álló posztszocialista ország elért.
...
A többlethalálozás tekintetében Ausztria eredménye is csak egy kicsit jobb, mint a magyar adat (11%, illetve 14%)!

....
Mint láttuk, a többi európai országhoz képest a magyar többlethalálozási adatok tehát nem annyira rosszak, mint ahogyan azt a közvélekedés tartja.

[ Szerkesztve ]

(#62661) kw3v865


kw3v865
senior tag

21. hét – Tovább csökken a szennyvizek koronavírus koncentrációja
Forrás: [link]

(#62662) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Megjott a majomhimlo kozben.

I am having fun staying poor.

(#62663) Ringman válasza Drizzt (#62662) üzenetére


Ringman
nagyúr

A betegség 2-4 hétig tart, és elsősorban immunhiányos betegeknél és várandós anyukáknál terjedhet könnyebben.

szóval a fél országnál, akik elkapták a covidot.

(#62664) Asbee válasza Ringman (#62663) üzenetére


Asbee
veterán

Miért a fél ország immunhiányos vagy várandós lett a covidtól? :D

[ Szerkesztve ]

(#62665) Ringman válasza Asbee (#62664) üzenetére


Ringman
nagyúr

:D

---
amúgy sajnos igen, kisebb-nagyobb mértékben baj van a covidon átesettek immunrendszerével - sokaknak hónapokig/azóta hogy elkapták.

[ Szerkesztve ]

(#62666) Parci válasza Ringman (#62665) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerencsére a sulinak lassan vége, remélhetőleg őszig a himlő se lesz igazán téma, addigra az immunrendszerek is rendeződnek. aztán jöhet a himlő-covid-influenza dákónvágó trimvirátus. fluoronapox.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62667) t72killer válasza Parci (#62666) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sajnos garantált, hogy addig tökölnek itt is a gyerekoltásokkal, amíg késő nem lesz :(( . Talán jövő tavasszal löknek valamit a túlélőknek.
Covidból is marha nagy a csend, hogy mikor lesz ba.4-5, stb koktél 0-12éves korosztályban.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62668) Ringman válasza Parci (#62666) üzenetére


Ringman
nagyúr

vagy nem, de legyen neked igazad.

(#62669) Parci válasza t72killer (#62667) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az én fiaim ilyen érzékeny bőrűek, mondjuk már jobb, mint egy-két évesen, de akkor atópiás bőrük volt. a bárányhimlő még az oltást is átvitte a nagyobbiknál, pár hólyagja volt, de azok durván rondák voltak. szóval nem kultiválok annyira egy ilyen himlővírust nekik. sem. mi sem kaptunk feketehimlő oltást már anyafejjel, én épp "megúsztam".

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62670) Mr K


Mr K
senior tag

As UK Covid cases fall to lowest level for a year, what could the future look like?
(Igazából nem is annyira alacsonyak a számok, csak kevés a teszt. És a jövőben nem fognak megismétlődni az igazán mély hullámvölgyek, azaz nem lesznek olyan időszakok, amikor szinte teljesen eltűnik a vírus, azaz arra kell számítani, hogy a fertőzésveszély egész évben fennáll (életünk végéig). Így idén nyáron sem lehet erre számítani: az esetszámok várhatóan csökkennek még valamennyit, de a folyton halványuló immunitás és a korlátozások hiánya továbbra is jó környezet a terjedéshez. Mindez persze csak akkor, ha nem jön új variáns, de az új variánsok valójában már az országban vannak, csak még nem kaptak erőre.
Az elmúlt hetekben a kutatók egy érdekes jelenséget figyeltek meg Skóciában: a vírus inkább a jómódúbb térségekben terjed jobban, nem a hátrányosabb helyzetűekben, de egyelőre nem tudják, hogy ez egy egyedi anomália-e, vagy trendváltozás.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62671) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
SARSCoV2 infections in San Francisco are now at all-time highs. Yes, higher than before vax, before widespread infections of the unvaccinated. This spring wave is all BA.2, whereas winter wave was BA.1. BA.4 is low but could create another wave.

(#62672) t72killer válasza Mr K (#62670) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

pontosan, b.sznak tesztelni már. Az ingyenes tesztek teljesen megszűntek, még akkor se tesztelnek le, ha tüneteid vannak. Minden infó effektíve az eü/care dolgozók kötelező tesztjeiből fut be ezután.

Jómódú: esetleg megúszta a ba.1-es vagy ba.2-es kört/más fázisban mozog.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62673) Mr K


Mr K
senior tag

Severe COVID-19: Evidence of thyroid dysfunction found 1 year after infection
(100 kórházba került covidos pácienst vizsgáltak betegség alatt, és azt találták, hogy gyakori a pajzsmirigy rendellenesség (gyulladás) náluk. Ez gyógyulás után megszűnt. Viszont mikor 12 hónap múlva újravizsgálták a pácienseket, felüknél találtak gyulladást vagy működési zavarokat.)

Egy kis rasszizmus: már a véroxigénmérők is...
Blood oxygen monitors miss concerning COVID-19 symptoms more often in patients of color
(Avagy ázsiai, fekete, vagy latin-amerikai pácienseknél magasabb oxigénszintet mutatnak, mint a tényleges, így azok később jutnak csak hozzá a szükséges kezeléshez. (Az összefüggés valószínűségi, pl. fehér pácienseknél 17% a hibás mérés, latin amerikaiaknál 30%.))

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62674) fatal` válasza t72killer (#62667) üzenetére


fatal`
titán

"Covidból is marha nagy a csend, hogy mikor lesz ba.4-5, stb koktél 0-12éves korosztályban."

lol, ba1 koktél sincs még a felnőtteknek se. Kicsit előreszaladtál, sajnos... Amit utoljára olvastam, hogy ősszel lesz valami delta/béta koktél, aminek az értelme számomra megkérdőjelezhető. Kurva lassan történnek a dolgok.

(#62675) t72killer válasza fatal` (#62674) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem én szaladtam előre, hanem az annakidején "2hét alatt csinálunk új vakcinát", majd az omikron felbukkanásakor "100 nap múlva oltunk" reklám dőlt be. Ennyit nem lehet tökölni, mert így semmit sem ér a fejlesztés.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62676) fatal` válasza t72killer (#62675) üzenetére


fatal`
titán

Bár nincs infom, de szerintem nem az oltással tökölnek, hanem a bürokráciával. De így lófasz az egész. És már a pénzt se tolják bele, mert nem érdekel "senkit". Szerintem még ősszel se lesz újabb oltás és később is több körrel le lesz maradva.

Így meg sok értelme nincs. :(

(#62677) t72killer válasza fatal` (#62676) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ebből lesz egy büdösnagy covid2 járvány, újra UK/napi 1000, HU/napi 2-300-as halálozással, emberek (főleg gyerekek) tömegeit járványveszélyes szitukba kényszerítve :((( .

Nézegetem nálunk a halálozási statot, ugye van valami diszkrepancia/torlódás, úgyhogy 7napos mozgóra: idén május 30: 67fő (de ez az elmúlt hónap legalacsonyabb értéke). Tavaly egész májusban 20 alatt volt. Effektíve HÁROM oltással rosszabbul állunk, mint tavaly 0val.

Tudom, nagyon antivaxxerül hangzik, de alighanem kimondható: jelen pillanatban NINCS használható vakcinánk a vírusra.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62678) kolopele válasza fatal` (#62676) üzenetére


kolopele
nagyúr

Én viszont kezdek kicsit szeptikus lenni az oltásokkal kapcsolatosan, hiába van a családban két immunológus is ugye. Kezdjük a megjelenésével, a vuhanival. Oltás még nincs, nejem iszonyat elkapta, nekem semmi bajom. Na, jött az oltás, beadva, nejem elkapta a következő variánst is nem kicsit, nekem semmi bajom. 3. oltás következett, mindketten beleestünk az omikronba, még a két gyerek is a 2. pfizerrel. Ez az egész kissé gyanús már nekem is, és az is, hogy minden eddig is meglévő tünetem állandósult, vagy éppen súlyosbodott, de nejem ízületei is (főleg a csípő környékén) igencsak elkezdett fájni neki. Sok olyan dolog jött elő már az első Moderna után, ami gyanússá tette számomra mára. Nem vagyok már benne biztos, hogy fel fogok több oltást venni. Meghagyom a 70 év feletti krónikus betegeknek. Ahogy visszaemlékszem, az influenza elleni oltást sem vettem fel már vagy tíz éve, mégsem lettem soha influenzás. Valahogy belém állt az a kétely valamennyire, hogy csak nem az oltások basztak ki még jobban az eddig is olykor jelen lévő problémáimmal. Ja, és még valami: Egy komoly világjárvány nem tűnik el csak úgy pár hónapra, sem a pestis, sem a spanyol nátha nem így működött, vagy a covidnak jár a nyári szabadság? :)

[ Szerkesztve ]

(#62679) fatal` válasza t72killer (#62677) üzenetére


fatal`
titán

"mint tavaly 0val."
Tavaly ilyenkor már bőven 2 oltása volt a többségnek. Ráadásul egy olyan variáns keringett akkor még, amire bőven hatékony volt (ilyenkor még nagyrészt alfa volt, talán valamennyi deltával, de a friss oltások arra is jól védtek).

#62678: A vuhani nem sokat ér már. Viszont nekem nagybátyám a deltába oltás nélkül belehalt, míg az egy háztartásban élő 87 éves nagymamám két oltással, enyhe tünetekkel megúszta. Másik nagybátyám pedig későn vette fel a harmadik oltást, így gépre került januárban, de lejött róla (vagy oltóponti fertőzés volt, vagy előtte pár nappal).

A probléma, hogy az oltások régiek, a most keringő variánsokhoz már semmi köze annak a tüskének.

[ Szerkesztve ]

(#62680) t72killer válasza kolopele (#62678) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egyszerű: az oltások arra működnek, amire kifejlesztik őket, mázlival pár enyhébben változott variánsra. Eszem ágában se lenne 3-4évvel ezelőtti influenzaoltást beadatni - az omikron feltűnése óta effektíve ezt csinálja az egészségügy. Lehet itt magyarázkodni, hogy 3.oltással szélesedik a védelem spektruma, de messze nem eléggé (örökzöld ábrám erre).

Én a következő covid-szezon előtt/alatt ha lesz bármilyen variáns oltás, azt kérni fogom, és ha csak tehetem megyek "covid partyzni" utána, mert úgy tűnik, a védettség karbantartásához a gyógyszeripartól nem fogunk érdemi segítséget kapni.

#62679: "Tavaly ilyenkor már bőven 2 oltása volt a többségnek." nálatok 100% jogos, nálunk a 40 alattiak pont akkoriban kapták az ELSŐ dózisra a behívókat. Az enyém ment is gyújtósnak akkor.
Nagybácsiért részvét, tartok tőle, az új generációs omikronokkal már 3 oltással is hasonló lenne a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62681) fatal` válasza t72killer (#62680) üzenetére


fatal`
titán

Azért a covid party is a szándékos fertőződés (mert nincs gyors oltás) elég paradoxon :) Ennyi erővel mehetsz, amint megjelenik egy új variáns. :D

(#62682) t72killer válasza fatal` (#62681) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ennél bonyibb: a fáziskésésben lévő oltás is ad valamennyi védelmet a megcélzott xx+2-es változat ellen, főleg, ha azt az antitestmennyiség csúcsa környékén sikerül összeszedni. Nálunk ez a ba.1(?)-el sikerült, de inkább szerencse kérdése volt. Az xx+3, +4 variánsok ellen már lehet csak "valamennyi/2" a védelem (pláne ha még az antitestszám is csökken a userben az idő múlásának köszönhetően), azaz sokkal rizikósabb beszívni. Nem feltétlen mondom, hogy ereszcsatornás bulikra kell járni, de bizonyos időablakokban (!) "nyitva hagyva" a védelmet lehet jobban jár az ember, mintha kizárólag a kegyesen el nem csepegtetett oltóanyagokra vár. Tudom, lehet a végtelenségig védekezni - csak ez már lassan azt jelenti, hogy a Külső-Hebridákon kell szigetgondnoki melót vállalnom 100% távoktatással a gyerkőcöknek.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62683) kolopele válasza fatal` (#62679) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ez oké, de nem tudhatod, oltással mi történt volna a nagybátyáddal, akit őszintén sajnálok, és azt sem, miként vészelte volna át nagymamád oltás nélkül. Nekem is van a környezetemben nem egy olyan 80 éves ember, akik nem vették fel, aztán kutya bajuk nem lett, aki meg felvette ahogy azt kell, lélegeztetőre került, de olyan is volt aki belehalt, oltás ide vagy oda. Megjegyzem, mind krónikus beteg volt, nagy eséllyel egy influenza is végzetes lett volna számukra. Ezért kezdtem kissé szkeptikus lenni, de majd elmúlik :)

(#62684) fatal` válasza kolopele (#62683) üzenetére


fatal`
titán

A családot a genetikai vonal miatt említettem, mert ebből nekem viszonylag egyértelmű, hogy bizony hasznos volt. A mostani variánsokra viszont már nem sok értelmét látom.

Az pl. szinte tuti, hogy vuhaniból nem kérek negyediket, mert nulla értelmét látom. Azért nem nagyon értem ezt, mert a flu oltáshoz hasonlóan ezt is lehetne az aktuális variánshoz igazítani. Ráadásul a technológia miatt sokkal gyorsabban.

(#62685) kolopele válasza fatal` (#62684) üzenetére


kolopele
nagyúr

A flu oltást lényegében megtippelik, aztán vagy bejön vagy nem. A covid újabb variánsát sem lehet előre megjósolni, így a gyártás is csak akkor kezdődhet el, amikor már megvan a bűnös, viszont az mRNS valóban lehetővé teszi a gyorsabb reagálást, csak valahogy az omikron esetében ez nem igazán sikerült, vagy csak tudták, hogy ez lényegében egy nátha szintű megbetegedés lesz, amire kár is időt szentelni. Úgy is lett, ugyanis ez már messze nem volt olyan lefolyású, amire feltétlen oltás kellett volna. Most a majomhimlő van porondon, pedig annak a terjedése sokkal körülményesebb, és leginkább fizikai kontaktus kell hozzá.

(#62686) Mr K válasza kolopele (#62678) üzenetére


Mr K
senior tag

Egyedi esetekből (még ha a tiéd is :) ) nem lehet általánosítani. Én is kaptam két modernát, nem lett tőle semmi bajom. (Ez sem jelent semmit.) Ettől függetlenül pár napja(?) linkeltem egy cikket, amiben felvetik, hogy oltástól is lehet long covidot kapni. (Nem írtam bele az ismertetőjébe, mert utána akartam menni, hogy nem értem-e félre. De még nem mentem utána.) Amúgy ha volt fertőzésed is, hogyan tudod szétszálazni, hogy melyik tünet van az oltástól és melyik a fertőzéstől?

Ezt a nyári eltűnést meg nem értem, hogy miért jön mindig elő:
1. USÁ-ban 2020. júl. 15-én, és 2021. augusztus 31-én is volt esetszám csúcs, és most is egy emelkedő esetszám trend van, becslések szerint jelenleg napi 800 ezer is akár (legalábbis 2022. május 26-ig, utána még nem tudjuk, az is lehet, hogy most tetőzik.) Dél-Afrikában hat havonta vannak csúcsok: egy télen, egy nyáron.
2. Most linkeltem, hogy szakértők szerint ilyen "eltűnések" a jövőben nem igazán lesznek: hullámvölgyek igen, de a hullámok alján is (relatíve) sok lesz a fertőzés. Az esetszámok alacsony volta manapság puszta érzékcsalódás: a tesztelést mindenhol visszafogták (ahol korábban volt), ezért nagyságrenddel kisebb számok jönnek ki. Erről is linkeltem cikket a napokban, kettőt is.

(A hullámzás meg bizonyos értelemben természetes: van a klasszikus ragadozó-préda (pl. nyúl/róka) populációméret változás szimuláció (vagy matematikai levezetés), szerintem a covid-ra is áll (ahol az alacsony immun-szintesek a préda, a vírusok meg a ragadozó.))

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62687) Vesa válasza kolopele (#62685) üzenetére


Vesa
veterán

Mondjuk amilyen szinten pörögnek a variánsok, nem is tudom, hogyan lehet ezzel lépést tartan, vagy lehet-e egyáltalán. Mert a flu szezonális és jellemzően évente egyszer vet hullámot (vagy 2-3 évente komolyabbat), de a Covidnál volt olyan év, amikor 3 variáns is tarolt egy éven belül, 3-4 hullámot vetve. Ez meg elég gáz...

A tudomány a valóság költészete!

(#62688) kolopele válasza Mr K (#62686) üzenetére


kolopele
nagyúr

Kissé letértem a tudományos vonalról, sikerült ma vele rokonaimat is felbosszantanom, szóval most kissé átgondolom majd a dolgokat, pihenőre vonulok őszig :) Azért azt megjegyezném, hogy elég sok tesztet végeztettem még az omikron előtt, és soha nem mutatott pozitív eredményt, pedig tűz közelben voltam a vuhani és a delta alatt is, jobban már nem is lehettem volna. Hetente nézettem PCR tesztet, amikor nejem elkapta a vuhanit is meg a deltát is.
Vesa: Nehezen. Az is baj már, hogy ha egyet tüsszentünk, már mennénk is tesztre. Belénk ivódott valószínűleg örökre, az igazság meg valahol félúton lehet.

[ Szerkesztve ]

(#62689) t72killer válasza Mr K (#62686) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A nyári nyugi magyar tapasztalat: Magyarországon tényleg alacsony esetszám/halálozás volt mindkét covidos nyáron. Lehet véletlen egybeesés, de lehet az egyedien korán kezdődő és hosszú nyári szünet+jellemzően alacsonyabb kontaktusszám eredménye. USA-ban fogalmam sincs pl, hogy a gyerekek sportfoglalkozásai (foci, stb) mennek-e a nyári szünetben? Nagyobb %-ban jár-e az átlagpolgár tömegrendezvényekre? (kosármeccs, stb?) Sztem igen - így más a vektorok súlya.

#62687: flu szintre kell egyszerűsíteni az (mRNS) oltások körüli bürökráciát + nyomni az orrspray-oltóanyagokat. A flu komplett fejlesztési ciklusa fél év: a covidnál úgy-ahogy ennyi fáziskésés még belefér még a jelenlegi őrült mutációs tempónál is. Most ugyebár két egész évvel vagyunk lemaradva.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62690) Mr K válasza Vesa (#62687) üzenetére


Mr K
senior tag

Az új oltásokkal, sajnos, sok baj van:
- Súlyos betegség ellen a régi oltások is elég jól védenek (booster-rel). Másik oldalról az új oltások sem védenek sokkal jobban, amennyire tudni lehet.
- Fertőződéstől manapság nem igen védenek az oltások, se a régi, se az új. A vírus túl tökéletes lett, olyan brutális ellenanyag szint kell ellene, amit a szervezet nem tart fenn huzamosabban.(?)
- A BA.1 kvázi kihalt, jelenleg a BA.2 is efelé halad. A BA.2.12.1, BA.4, BA.5, ellen nem sokat ér (nem ér semmit?) a BA.1 immunitás. Szóval lehet, hogy valamit segítene a BA.1-es oltás (boosterként pl.), de megváltás nem lenne.
- Az oltóanyag tesztelés bajos. Egyfelől gyorsítani kellene, mert rég kihal a variáns, mire lefutnak a tesztek. Másrészt a teszt is nehézkes, mert ha a lakosság 98%-nak van antitestje (britek, dél-afrikaiak, pl.), akkor nem egyszerű teszt alanyokat találni.
- Viszont a kormányokban nincs hajlandóság, hogy a tesztelésre vonatkozó követelményeket enyhítsék (lásd a vérrögök meg a szívizom gyulladás körüli hisztériát.)
- A kormányok egy részének jelenleg arra sincs pénze, hogy egyáltalán bármilyen oltóanyagot vásároljon (lásd USA), arra meg pláne nincs, hogy ezek fejlesztését dotálja (olyan mértékben, mint korábban.)
- A lakosságban sem dühöng az oltási hajlandóság.
- Jelenleg kedvezőbb a járványhelyzet (kórház, halál szempontból), és a lakosság ingerküszöbe is sokkal magasabb lett, nincs nyomás az illetékeseken oltás (vagy bármilyen védekezés) ügyben.
- Szóval lehet kivárásra játszani, pl. beérhet addig valami: széles spektrumú vakcina, orrspré, ilyesmik.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#62691) pjen válasza kolopele (#62688) üzenetére


pjen
félisten

Azért szerintem túlzásba se szabad esni. Rengeteg más nyűg is van amitől szarul lehetsz.+ délelőtt tesztelsz, délután elkapod bárhol, bárkitől. Közben nyugodt vagy hiszen de negatív voltál. Sajnos a nagy többségnek egyébként se telik heti két fizetős tesztre és otthon se maradhat.

[ Szerkesztve ]

(#62692) Parci válasza pjen (#62691) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

így hirtelen nem tudok olyan vírusfertőzést mondani az elmúlt 40 évemből, amitől olyan szarul lehetek, mint egy betaláló covidtól. illetve ez nem teljesen igaz, volt agyhártyagyulladásom (ebből azért nem szokott világjárvány lenni, pláne nem évi 2-3 körben, ugye...), és volt egy erős hörghurutom (szintén nem világjárvány téma).

kicsit azért ráb.sztunk a coviddal, na. nem visz előre, ha letagadjuk. (az sem, ha pánikban élünk miatta)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62693) t72killer válasza Parci (#62692) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így modernára ba.1 (pici eséllyel .2) nekem enyhébb volt egy nagyonalap, félig elkapott Rhino-nál. Valószínű sikerült a "minimumot" megtalálni...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62694) Parci válasza t72killer (#62693) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de most nem ez a kérdés, hanem a következő év, évek

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62695) t72killer válasza Parci (#62694) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha nem jönnek elő egy orrspray-vakcinával, gyötrődős lesz :( . Így meg hogy kikerült a figyelem fókuszából, és esélyes mellette egy-két himlőhullám pláne.

Ha jól rémlik, a longcovid és a mezei bárányhimlő között is van "együttműködés" - szorozzuk ezt fel egy durvább víruspartnerrel...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#62696) Parci válasza t72killer (#62695) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

milyen jó buli lesz, amikor már 3-4 ilyen újfajta gedva kering, és mindenki kombórúgásokat tol :(

pedig ez a realitás. the end is nigh!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62697) Sped válasza kolopele (#62688) üzenetére


Sped
aktív tag

Az is baj már, hogy ha egyet tüsszentünk, már mennénk is tesztre. Belénk ivódott valószínűleg örökre, az igazság meg valahol félúton lehet.

Egyáltalán nem. Az én környezetemben ez egyáltalán nem reflex. Most allergiaszezon van, minden nap találkozok fájós torkú, prüszkölő emberrel.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#62698) mpo válasza t72killer (#62695) üzenetére


mpo
veterán

A nazális COVID-vakcinákat 7 klinikai vizsgálatban tesztelik – hogyan működnének?
[link]
Az „Omicron csatát” az új BA.4 és BA.5 változatok nyerik, ahogy az egymást átfedő Covid-hullámok elérik az Egyesült Államokat
[link]

Az mese, hogy nincs pénz vakcinákra, kutatásra, mert a napi hírekben ott van, hogy egyebekre van.
A családi költségvetésben is van fontossági sorrend, csak azt kellene utánozni.

Ha érted, akkor már elavult.

(#62699) pjen válasza mpo (#62698) üzenetére


pjen
félisten

Biztos lenne pénz, esetleg másra meg nem. Mindíg mérlegelni kell, nálunk például minden faluban lett stadion miközben a várólisták megduplázódtak. Nem a covid miatt.

(#62700) t72killer válasza pjen (#62699) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha a dokinál tolonganak, kényelmesen lesz hely a stadionban ;]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.