Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaboi6512
őstag
válasz
biznisz_man #134399 üzenetére
Linkeltem az oldalt ahol tesztelhető a port?
A kliensnek futni kell közben. -
biznisz_man
tag
válasz
szaboi6512 #134397 üzenetére
Igen Publikus már néztem.
Csináltam port nyitást is, a gép IP címével 192.168.0.23
De sajnos ugyan az a jelenség, ezért nem tudom, hogy mit próbáljak még ki -
törölt tag
válasz
biznisz_man #134395 üzenetére
Speedtest mit mutat? Fizikailag van feltöltési sebességed?
Csak mert a torrent az más téma. Ott akkor lesz fel sebesség ha valakinek kell az adat. + Aktívnak kell lenni hogy normálisan működjön.
Lásd: Google - torrent port nyitás vagy torrent paszívból aktív. -
szaboi6512
őstag
válasz
biznisz_man #134395 üzenetére
Publikus az IP címed?
Itt mit ír?
Portot nyitottál neki? -
törölt tag
válasz
biznisz_man #134392 üzenetére
Úgyérted leesett a feltöltési sebességed, pl. majdnem nullára?
Ha igen akkor be kell jelenteni hibára!
Nálam is volt ilyen , 3 napig mászkáltak oszlopról oszlopra a szerelők ,mert a koax hálózat valamelyik eleme elsz..ta magát a közelben. -
biznisz_man
tag
Sziasztok!
Rengeteget utána olvastam, sokat tesztelgettem, de vhogy nem sikerül elérnem, hogy fel tudjak tölteni, nincs feltöltés.
A modem : F@st 3890V3
Tudtok segíteni, hogy mit csináljak? -
Exelsior24
aktív tag
válasz
tylerddd #134373 üzenetére
Érdekes, hogy nálad nem akar működni. Én pár napja csináltam meg itthon, előtte a Sagemcom ONT csatlakozott fel és osztotta az IP-ket, most az ASUS router teszi amit vettem, és csak a PPoePassthrough kapcsolót kellett átnyomnom, illetve az ASUS routert rendes router üzemmódba helyezni és kitölteni benne a szükséges dolgokat a WAN résznél.
Amúgy jól kötötted össze az eszközöket? Sagemcom ONT LAN1 <---> ASUS Router WAN port, így van összekötve nálad is?
Igaz nekem még a korábbi Sagemcom 5565v2-es ONT-om van, de nem hinném, hogy nagy különbség van közte és a 5670-es ONT között. -
tudos4
tag
Sziasztok, új előfizetőként lehet telekomhoz mennénk. Van 1 db scart csatlakozós tv-nk, úgy olvastam új előfizetőknek adott STB-n csak hdmi csatlakozó van és a régi scart-osat már nem lehet igényelni, szóval muszáj lessz átalakítót venni?
-
törölt tag
válasz
bghistvan #134387 üzenetére
Fölösleges. A hdmi szabvány nem a minőségen javít , hanem emeli az átvihető adatmennyiséget, ezáltal nagyobb felbontáson több fps átmegy.
Ez a tv szolgáltatas jelenleg ennyit tud. Sajnos még csak egy csepp infót sem kaptunk mikor lesz pl. adaptive streaming , ami gyors net kapcsolat esetén jelentős javulást hozhatna.
Ha jobb kell ,akkor digikábel, netflix 4k, torrent, stb ..
-
bghistvan
senior tag
válasz
#46824192 #134382 üzenetére
A HDMI 1 portra van bedugva a tv-be,az 2.0-ás,a kép nem villog,nem szaggat,nem vibrál, bár ahogy azt korábban is írtam itt a topikban,a Telekom IPtv minőségével nem vagyok megelégedve a konkurens szolgáltatók HD csatornáihoz képest,pedig a tv egyáltalán nem dzsungesz..... egyéb forrásról küldött tartalmak pedig gyönyörűek.((Q80QLED)
Akkor lényegében felesleges "jobb minőségű" kábelt beszereznem a jobb képminőség érdekében?
-
villamos
őstag
válasz
enginev3.0 #134380 üzenetére
Persze, csak mielőtt előfizetünk egy ilyen szolgáltatásra, elötte még utánna nézünk, tájékozódunk, hogy megfelelő eszközökkel rendelkezünk e ahhoz, hogy azt igénybe tudjuk venni...
-
törölt tag
válasz
bghistvan #134376 üzenetére
Gondolom 2.1 bemenetre dugtad a tv meg 2.1 jelet akar. A box ilyet nem tud. SZERK : Látom már írták hogy tudja a 2.1-et. Így viszont tv/box beállítás hiba.
Bár visszafelé kompatibilis a hdmi, így nem értem mit pofázik a tv.
Megoldásként nyomd meg hogy ne jelenjen meg többé vagy dugd másik bemenetre azt jónapot.
Ha kép és hang van ,zaj ,vibrálás,villogás, egyéb hiba nélkül akkor nem kábel hiba.
-
villamos
őstag
válasz
Intel fan11 #134362 üzenetére
A maximális 2000 Mbit/s sebesség jól hangzik, de hogyan érhetem el?
Ahhoz hogy valóban elérd a kívánt sebességet, természetesen megfelelő eszközök kellenek.
Például 10Gbit -es hálókártya: [link] -
mgaben
senior tag
Kezeli a 2.1-et, nekem az van. De a sajátjval sem volt gondom. Csak a hossza miatt kellett lecserélni, amikor felfúrtam az állványt, és felakasztottam rá a tv-t.
-
bghistvan
senior tag
Üdv,sziasztok!
Telekom IPtv,1000-es net optikán, fekete kis Settopbox,hdmi megy a tv-be.
Youtube-ról kilépve, és az általam elég silány minőségűnek véleményezett tv adásokra váltva ez a rendszer üzenet fogad a tv( Q80 QLED )menűjében a jobb felső sarokban:
Az létezik,hogy a settopbox-hoz adott (állítólag 2.0)HDMI kábel silány minőségű?
Érdemes lecserélnem?
( A tv eszköz diagnosztikát lefuttatva nem ír problémát a csatlakozó kábelre,de mégis feldobja a fent említett üzenetet)Settopbox a 2.1 HDMI kábelt kezeli?
Ha érdemes, illetve javasolt cserélnem ezt a kábelt,akkor milyet javasoltok?Köszönöm
-
norba69
senior tag
válasz
Intel fan11 #134365 üzenetére
Az 1000, az 1000 nálad is.
Csak a payload és az overhead együtt 1000.
Egy egyszerű leírás. -
tobias40
veterán
válasz
tylerddd #134368 üzenetére
Most akkor kell vagy nem a saját router használata?
Nekem így működött ahogy leírtam,szintén asus saját routerrel.
Annyi még hogy az ONT-ben én csak lerontottam a belépési adatokat úgy hogy egy karaktert kihagytam a felhasználó névből!
Utána beírtam az asusomba a fn/pw adatokat és kapcsolódott ahogy kell!
Lehet hogy kel egy restart mindkettő routerbe de már nem emlékszem mert nekem megfelel az 5670 tudása,az asust meg betettem utána AP-ként és így tökéletes nekem a wifi lefedettség az egész házban és az udvaron! -
törölt tag
válasz
Gondolom HDD vásárlás után is visszamentél a boltba ,hogy az 1TB az miért nem 1TB.
Kodi , vlc ezek kb. mindent is lejátszanak.
-
tylerddd
veterán
válasz
Starchm #134361 üzenetére
@Starchm & tobias40 Az "alap" dolgok mind megvoltak, Sagemcom-ot kaptam egyébként, amit megjegyzek patentül működik (lekopogom, kopp-kopp), ezért is hagytam fel a saját babrálásával. PPPoe-t bekapcsoltam, de nem vitt előre. Felhasználónév/jelszó kombót beírtam a sajátba. Erre volt aki azt mondta, hogy duplán nem fog működni az azonosítás (ONT + saját router), de mindegy is, mert nem ment valamiért. Volt, aki szerint töröljem ki ezeket az ONT-ból és csak a sajátban legyenek beírva. Ezt nem csináltam meg, mert máshol pont arra panaszkodott valaki, hogy valahogy kitörölte a @t-online.hu felhasználót és a gyári jelszót az ONT-ból és nem megy nála semmi. Az Asus routerem megfelelő beállítási oldalát is belinkeltem oda a Telekom fórumba, de nem láttak benne hibát. Ott meg is állt a dolog, mert tényleg jól megy az ONT. Egyedül a MAC szűrés miatt lett volna jó a sajátot beüzemelni, mert azt használtam és sok cucc be volt állítva. A Sagemcom-ban is lehet, csak elég nagy munka bepötyögni mindet + amit észrevettem, de lehet nem jól csináltam valamit: bekapcsoltam a MAC- szűrést, megadtam eszközök MAC-címét. Ment. Kikapcsoltam a szűrést, majd be és nem voltak meg a címek. Na ez így elég gáz, hiszen előfordulhat, hogy ki kell kapcsolni.
-
Ear001
addikt
válasz
Christian79 #134355 üzenetére
Milyen az az 1.8 gigás csatlakozás?
-
tylerddd
veterán
válasz
VLC van rá, én azt próbálnám először.
-
válasz
A gigabites hálókártya maximális (valós) sebessége ~940 mbps. (Ha esetleg valaki ennél többet mér, az mérési hiba / pontatlanság.)
Te 900 mbps-t mérsz. Tényleg fennakadunk a hiányzó 40 megabiten?
-
válasz
Szia!
Milyen módon mérsz?
Speedtest CLI mit mutat például? -
tobias40
veterán
-
Sziasztok!
Valaki, aki 4K minicsomaggal rendelkezik, meg tudná nézni, hogy az Eurosport 4K-n most snooker megy-e?
-
Starchm
őstag
válasz
Christian79 #134355 üzenetére
Továbbá, esetleg tudja-e valaki, hogy a legújabb Sagemcom F@st 5670-es ONT-ján be lehet-e állítani, hogy a saját router csatlakozzon a netre és ne a szolgáltatótol kapott eszköz csinálja?
Igen.2 gigas csomaghoz altalaban sagem 5670 v technicolort adnak amiken van 2.5gigas.
-
Christian79
tag
válasz
Intel fan11 #134349 üzenetére
Szia! Meg tudnád mondani, hogy ehhez a sávszélességhez milyen ONT-ot adnak?
Csak mert a legújabb készülékükön van 2.5 gigás csatlakozó, az én routerem wan csatlakozása 1.8 gigás.
Továbbá, esetleg tudja-e valaki, hogy a legújabb Sagemcom F@st 5670-es ONT-ján be lehet-e állítani, hogy a saját router csatlakozzon a netre és ne a szolgáltatótol kapott eszköz csinálja? -
tylerddd
veterán
válasz
Intel fan11 #134351 üzenetére
Tehát az a probléma, hogy 1Gbit helyett 900Mbit sebességet mérsz?
-
törölt tag
válasz
A gigabit az csak papíron annyi. Az az elméleti maximum.
A boxon android tv fut így a play áruházból telepíthetsz alkalmazásokat.
-
mgaben
senior tag
válasz
Mint egy sima androidos telefonra. Play áruházból.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest