- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabzoltan1
tag
-
SirRasor
addikt
Pedig a só a lényeg
Köszi, megnézemcsoszogi ez remek ötlet, találtam is Provance-it. Elkezdek kísérletezni ezzel, aztán majd pár alkalom után tudni fogom mit érdemes belerakni vagy kihagyni belőle.
Make Love not war!
-
csoszogi
tag
Látogasd meg a Napfény Park Herbaház üzletét-amúgy ezt mindenkinek ajánlom, igaz ugyanaz a dolog többféle polcon is megvan, más gyártótól más áron, de megéri ott szöszmötölni. Ott többféle szárított zöldségkeverék is van, meg sokféle fűszer is, adalékmentesen, sóval vagy anélkül.
SirRasor: ezért írtam, hátha meglátod valahol a keverékedet. Ha zöldes színű volt, akkor az valószínűleg Provance-i fűszerkeverék esetleg olasz fűszerkeverék. Mediterrán ízvilág, sokféle húshoz jól passzol. Más nemigen van zöldes színű fűszerkeverék.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz pilóta #93585 üzenetére
Oké, de milyen fűszert? Tényleg, rágugliztam és egyszerűbb csinálni egy keveréket, mint megvenni. De már kidobtuk a régit és fogalmam sincs mi volt benne és milyen arányban. Zöldes volt
csoszogi az komoly dolog, ilyennel ne is viccelj! Először fel kell forralni és úgy elrakni a fagyasztóba, hogy a következő nap már előforralt állapotban tudd...felforralni
Make Love not war!
-
-Tsaba-
tag
válasz hkaroly #93567 üzenetére
Én is a teleklímásokat ajánlom, árban is nagyon jók (otthon felújításosdit is vágják), és nagyon tisztán dolgoznak, egyedül az a baj hogy leginkább csak gree-vel foglalkoznak. Bár legutóbb nem használtak lábzsákot, kezdenek elkutyulni.
Ha őket választod majd keress meg privátban légyszíves...[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
válasz SirRasor #93584 üzenetére
Igaza van pilótának, ez is csak olyan mint az instant víz....kinyitod majd hozzáadod a vizet és kész is..
Szóval milyen típusú fűszeres sóra gondolsz?
A szokásos fűszerkínálaton kívül, az Auchan-nak van igen sok spéci fűszerkeveréke/szósza, érdemes néha az egész fűszeres pultjukat végigbogarászni, sok érdekességre lehet bukkani. -
SirRasor
addikt
Fűszeres sót hol lehet kapni Szegeden? Pár évvel ezelőtt a nagytescoban vettünk.
Ahol néztük és nincs: Auchan, Lidl, Aldi, TescoMake Love not war!
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Keresek valakit aki a panelunk előtt lévő fáról levágna pár ágat, mert eléri szeles időben a loggiát. 2-3 méteres, lehetőleg motoros gallyazó kellene. -
Stylewars_kp
őstag
Eddig jó. Köszi.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Stylewars_kp #93576 üzenetére
Csak hogy egy újabb haszontalan választ kapj: nekem van azzal az apró kitétellel, hogy kb 3 év múlva lesz eladó. Ha még aktuális, írj rám!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rawulf
őstag
175/65/R15 nem jó?
A hülye viszont kérdezők táborához csatlakozom ezáltal!"Please state the nature of the medical emergency!"
-
tisn
addikt
Van valakinek eladó 4db 195/65R15 nyári gumiabroncsa?
Kis pénz kis foci jeligére!
van, 155/65R13 -
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok!
Van valakinek eladó 4db 195/65R15 nyári gumiabroncsa?
Kis pénz kis foci jeligére!
Köszi!
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
ShadowX
őstag
Tudna valaki ajánlani olyan embert, aki irodaszék ülőrészét újraszivacsozná nekem? Nem baj, ha drágábban dolgozik, de minőségi legyen a munka.
-
MODERÁTOR
-
adrian14
tag
Külső belső tisztításra a Mosómedvébe szoktam vinni a kocsit (Tarján Széle utcában található). 2014-ben kezdtük el vinni a céges terepjárókat a sráchoz, azóta lett saját autónk is és teljesen meg vagyok elégedve vele.
-
hkaroly
csendes tag
Üdv!
Klímacserével kapcsolatban hol érdemes mostanában nézelődni Szegeden?
-
macilaci78
nagyúr
Úgy látom, változott is a helyzet. 15 éve kollégám még előszeretettel vitte a kocsiját a Pláza mélygarázsba.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MODERÁTOR
válasz vizslakutya #93562 üzenetére
Ajánlani én sem tudok, csak a hova ne tábort erősítem: a pláza alatt lévő kozmetika.
Belső tisztításra vittem az autót lakatolás után, de nem végeztek alapos munkát, az ülések is több helyen porosak maradtak, ajtó zsebek szintén. Szóval nem ajánlom őket.
-
senior tag
válasz vizslakutya #93562 üzenetére
Ajánlani nem tudok, de olyat tudok mondani, ahová semmiképp se vidd: Gumitechnik Bt.
Első alkalommal gyönyörű lett az autó, alaposak voltak, ezért még párszor elvittem oda, barátnőmét is. A sokadik alkalommal már olyan dolgokat sem csináltak meg, mint pl. ajtózsebek porszívózása meg falcok mosása. A csomagtérajtó mellett konkrétan a levelek is ott maradtak.
A hab a tortán az volt, amikor lenyúlták a telefontartómat és letagadták. Valószínűleg véletlen volt, gondolom másik autóba tették vissza vagy elkeverték, de a stílus, ahogy reagáltak, elég volt arra, hogy többet a közelükbe ne menjek. A srác még engem nézett le, hogy mit pattogok egy 3000 forintos tartón.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
vizslakutya
senior tag
Autó kozmetikát keresek. Olyat,ahol komplett belső- külső takarítást,a belső ragacsos műanyag részeket megtisztítják,kissebb karcokat eltüntetnek a külső festésen,kültéri műanyag részeket felfrissítik,a fényszórókat is felpolirozzák és mindezt normális áron.
Ha valaki tud ajánlani,azt megköszönném.
( Bocsi,Renault Scenic II várja a rendbehozást)[ Szerkesztve ]
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
fradi81
veterán
Eladó olcsó mikrója van valakinek?
moto g72, Ninebot d28e
-
macilaci78
nagyúr
Egy barátomék Vásárhelyen újítanak fel és hát híján vannak festő szakiparosnak. Tudtok valakit ajánlani, aki május-júniusban kifestene egy Kádár-kockát, mázolná a beltéri ajtókat, ablakokat?
A felújítás elég nagy volumenű, aljzatbeton is lett feltörve, tető javítva, gondolom, lesznek falvésések is, amiket rendbe kell tenni.
Két, már iskolás korú kisgyerekkel költöznek, szóval a sík, egyszínű fehér az igény.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Szegeden keresnék HP szervizt.
Vagy, igazából nem is muszáj, hogy HP legyen. Az alábbi problémára keresek szervizt, ahol kijelzőket cserélnek.A problémám:
Egy ~13colos kisebb HP laptopot elejtett az egyik családtag. A kijelzője lecsatolható volt és érintőkijelzős is volt a kijelző. A kijelző sérült és azt kellene szervizelni.köszönöm.
-
PowerBuldog
veterán
Találtam a fiókban egy Canon LC-E6E akku töltőt.
Érdekel esetleg valakit?Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Rawulf
őstag
válasz Ted_Beneky #93547 üzenetére
Van, csak jó ideje nem posztoltak benne.
Sportfogadás (bukmékeres fogadás) : az utolsó már két éves.
[Re:] Hallatlanul népszerű lett nálunk az e-sport-fogadás : az utolsó poszt tavalyi.Tippmix : ez viszont egyenlőre még pörög.
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Ted_Beneky
senior tag
A Prohardveren nincs már sportfogadásos topik?
Csillagkaput a Csillag térre!
-
Rhino666
addikt
2-3 éves 43" körüli UHD LG TV-t vennék
2025 - a szólásszabadság halála
-
GrotESC
aktív tag
válasz Rawulf #93538 üzenetére
Én elolvasom, hogy mit ajánlanak a fórumban [link]
Általában benne van a szórásban az, amit kinéztem, de szokott lenni azon kívül is ajánlat, melynek esetleg jobbak a paraméterei, vagy jók a tapasztalatok vele stb. Amikor legutóbb vettem M.2-es SSD-t kb. mindenre a Kingston A2000-est ajánlották. Nem melegszik, jók a tapasztalatok vele. Nekem is van belőle 1 db 1 TB-os. Ha jól látom ez már kifutott termék.Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
Rawulf
őstag
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #93536 üzenetére
Ez meg a másik, még ha papíron van is különbség, a gyakorlatban észre se vehető.
15k a keret, meg nézném, hogy ebből mi az elérhető legnagyobb ssd, tök mindegy hogy sata vagy m2, tök mindegy éppen milyen márkanevet tettek rá Kínában, tök mindegy milyen sebesség adatokat írtak rá a marketingesek, és már venném is.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz totya694 #93532 üzenetére
Nem is tudom ki hordta őket pestről Egyébként feleségem laptopjában a mai napig is egy ilyen futkározik.
Ezért is mondtam, hogy amikor 15K-s értékhatárról beszélünk, nem a csúcs latest 1-2TB-s SSD-kről, akkor kár ezt nagyon túlragozni, meg kell venni, amelyik pici pénzért a legtöbb tárhelyet / legnagyobb sebességet nyújtja és ennyiÉn kérek elnézést!
-
őstag
Én anno a szervizbe nagyon sok Kingston A400-at építettem be és ezekkel volt a legkevesebb gond.
Üdv:Attila
-
SirRasor
addikt
Szilikon tömítőgyűrűs bolt létezik Szegeden?
Csaptelephez kell és obiban csak gumis van, ami hőre lágyul
15 mm átmérőjű, aminek a belseje 5 mm és 3 mm vastag. Ezt legfőképpen azért írtam, hogy ne felejtsem el[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Rawulf #93523 üzenetére
Csak ha már témánál vagyunk: a Crucial BX500 széria viszont kerülendő: túlmelegszik, amitől belassul. Egy emberke laptopját néztem, amiben ilyen volt és nem tudott rájönni mitől olyan dög lassú. 100/100-as volt, de lassú HDD-feelingje volt, úgyhogy kis guglizás után eljutottam addig, hogy rengeteg embernek ez a baja vele. Kicseréltem Samsung Evo 870-re, azóta is villámgyors a masina.
Samsungot miért nem említitek? Egyik legmegbízhatóbb SSD gyártó. Picit drágább, mint a többi, de a biztonság ilyen téren szerintem elég fontos
Make Love not war!
-
lorcsi
veterán
válasz quailstorm #93522 üzenetére
ez a wd blue is jónak tűnik, kösz a tippet
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Rawulf
őstag
válasz quailstorm #93522 üzenetére
Igen, volt nem is egy olyan időszak, amikor a SATA-sak között a Crucial MX500 típusok voltak a legjobb árban, habár most se rossz az árcímke a 250-es és 500-as MX500-asokon a gyenge forinthoz képest.
Egyébként ahogy írtad. Ha már márkanév, akkor Kingston akármelyik helyett a Crucial MX500.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Rawulf #93520 üzenetére
A400 legendásan rossz, itthon rengeteget eladtak belőle. A1000, A2000 nem kéne, hogy hulljon.
Pontosan mik mentek tönkre az ismerősi körben?Sima SATA-ból ha olcsó kell, akkor én Crucial MX500-at szoktam venni. M.2 SATA SSD-re meg mondjuk a WD Blue 3D egy jó példa.
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz lorcsi #93519 üzenetére
Az A szériás Kingston-okból az ismerőseim közül nem egynek volt problémája. Sajnos eléggé össze-vissza tákolja össze azokat a Kingston. Unokahúgom alig használt Kingston 'A' SSD-je is döglött. Egy deszki srácnak nemrég szintén meghalt egy ilyen, de ott van rá esély, hogy a gagyi tápegység + deszki áramingadozás kombó lehetett a ludas. Bár egy 2 hónapos SSD-nél akkor is durva, hogy pikk-pakk minden adat elveszett és mivel a Compkertől vette, inkább vett egy másik SSD-t, amíg a hosszú garanciális ügyintézés jut valamire.
Alap dolgokra egy sima SATA ssd is jó, ezért ajánlottam az Apacer AS350X típust. Az Apacer Panther-ekkel sem volt eddig gondom, de azok "elődnek" tekinthetőek.
M.2 vonalon az ADATA SX8200 PRO amit én ajánlani szoktam, ha többet akarsz költeni, bár jelenleg nem tudom, hogy mennyire éri meg így, hogy a Crucial P2 most jó árban van.[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz lorcsi #93517 üzenetére
Persze, gyors és jó a Samsung, de mint írtam ahhoz Gen3-as M.2 támogatás kellene.
A te alaplapodnak meg Gen2-es van. Nem tudnád kihasználni. Felesleges pénzkidobás.
Persze a Samsung elvileg nagyobb élettartamú, megbízhatóbb, stb...
NVMe támogatás sincs az alaplapban, tehát NVMe-s SSD-t nem vennék bele.
"The PCIe interface is faster, as the SATA 3.0 spec is limited to ~600MB/s maximum speed, while PCIe Gen 2 x2 lanes is capable of up to 1000MB/s, Gen 2 x4 lanes is capable of up to 2000MB/s, and Gen 3 x4 lanes of up to 4000MB/s."
Tehát elvileg még az 1000mb/s sebességet sem érheted el. Tippre jó, ha 800mb/s-ig eljutsz.[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz Rawulf #93516 üzenetére
nincs valami nagy választék a 1150-ből (már csak használtan kapni)..ami tud értelmesebb dolgokat..és nem csak a standardot. ezt is vagy 2 hónapja nézem
nekem fontos volt a normális audio + m.2 + hdmi és display port
a pci slotok nem érdekelnek..nem fogok beletenni semmit..max egy xonar dg hangkártyát
ezt az m2 jó lenne kihasználniazt néztem h a samu 960 elég gyors...és árban is vállalható
mivel csak op rendszert teszek rá, elég a 256GB[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz lorcsi #93515 üzenetére
A lényeg:
Először is mindenféleképpen tedd fel a legfrissebb 1.B BIOS-t, ha még nincs fenn!
On-Board SATA
• Intel H97 Express Chipset
- 6 x SATA 6Gb/s ports (SATA1~6)
- 1 x M.2 Key M Socket supports type 2280/2260/2242 storage devices in both PCIE Gen2 x2 & SATA mode*
- M.2 port supports M.2 SATA 6Gb/s module
- M.2 port supports M.2 PCIe module up to 10Gb/s speed**
- M.2 port supports 4.2cm/ 6cm/ 8cm length module
- Supports RAID 0, RAID1, RAID 5 and RAID 10***
- Supports Intel® Smart Response Technology, Intel® Rapid Start Technology and Intel® Smart Connect Technology****
* The SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a module in the M.2 port.
** M.2 PCIe interface only supports UEFI option ROM, NOT support legacy option ROM.
*** M.2 PCIe interface does not support RAID 0, RAID1, RAID 5 and RAID 10.
**** Supports Intel Core processors on Windows 7 and Windows 8/ 8.1Tehát Gen2 PCI-Express SSD-nél jobbat nem használsz ki, de ettől függetlenül a G3-asok is menni fognak benne, de Gen4 már pénzkidobás és azok már nagyon melegszenek.
A BIOS boot romnak UEFI módban kell lennie, ha PCI-Express M.2 SSD-t akarsz használni INTEL RST támogatással (Intel® Rapid Storage Technology)!
Important
• The SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a module in the
M.2 port.
• Intel RST only supports PCIe M.2 SSD with UEFI ROM, does not support Legacy
ROM.
• M.2 PCIe interface does not support RAID 0, RAID1, RAID 5 and RAID 10.
Amennyiben lassabb M.2 SATA SSD-t veszel, akkor pedig a SATA5 és SATA6-os csatlakozók nem fognak működni. Sata5-Sata6: ez a kettő, amelyiknek merőleges a csatlakozója az alaplapra. A többi négy párhuzamos. Könnyen megkülönböztethetőek.
Azért arra ügyelj, hogy ha az alsó PCI-Express x16 slotba teszel valamilyen kártyát, akkor a PCI-Express X1 slotok nem fognak működni. Eléggé rossz a slotok kialakítása szerintem. Én biztos inkább eladnám és vennék egy másik alaplapot, ami nincs lebutítva. Intelnél sajnos a Z-sek drágábbak (voltak), de ott nem kellett kompromisszumokat kötni.:
Slots
• 1 x PCIe 3.0 x16 slot (PCI_E2, supports x16 speed)
• 1 x PCIe 2.0 x16 slot (PCI_E4, supports x4 speed)*
• 2 x PCIe 2.0 x1 slots
• 3 x PCI slots
* The PCIe x1 slots (PCI_E1, PCI_E3) will be unavailable when installing an expansion card in the PCI_E4 slot.[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz lorcsi #93506 üzenetére
Az első kérdés, hogy milyen alaplapba?
M.2 csatlakozás akkor ér előnyt, ha nem M.2 Sata, hanem M.2 PCI-Express szabványú.
Van olyan régebbi alaplap, ami nem tudja az M.2 PCI-Express szabványt.
Arra is ügyelni kell, hogy csak a drágább alaplapok biztosítanak külön adatsínt az M.2-es foglalatnak: például letilt helyette egy Sata3 portot M.2 Sata SSD esetén, vagy letilt egy PCI-Express foglalatot egy M.2 PCI-E SSD használatánál.
15K mezsgye esetén szerintem ez a legjobb:
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/crucial/p2-250gb-m-2-pcie-ct250p2ssd8-p555072498/
Árérzékenység esetén Apacer AS350X, de ott a 256GB-os jóval olcsóbb, viszont az 512GB-os már 20K felé konvergál:
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/apacer/2-5-as350x-sata3-256gb-ap256gas350xr-1-p641015154/
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/apacer/2-5-as350x-512gb-sata3-ap512gas350xr-1-p641015157/[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
-
quailstorm
nagyúr
-
lorcsi
veterán
Milyen m.2 ssd-t erdemes mostsnaban venni 15k-ig bezarolag ?
-
-
Ezekiell
veterán
Ha a SzegedSchoolról valakinek van személyes tapasztalata, akár pozitív, akár negatív, keressen meg kérem privátban! Köszi!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
MODERÁTOR
Felsővároson nem tudja valaki mik lehetnek ezek a durranások? Kb 10 perce is volt egy, meg múlt éjjel 3-kor 3db is. Mostanában elég gyakran hallani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Drón topik
- Hobby rádiós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Külpolitika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Fallout 4
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...