Hirdetés
- Napkollektor - csak úgy
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
_Petya_ #92397 üzenetére
Jaja, az meg van, hogy Covid alatt a lezárások idején nyilván nem lehetett, de azért szerintem nem normális, hogy nálunk 2018-ban volt utoljára
Idén majdnem volt, a közös képviselő meghirdette, csak épp végül nem jött el rá. Mi lakók meg ott álltunk, hogy WTF. És ezek után még volt pofája a közös képviselőnek emailben leírni, hogy ő 10 perccel hamarabb ott volt, és pontban a kezdéskor hazament, látván hogy nincs ott senki. -
_Petya_
őstag
+1 szavazat a SZISZ-re, nálunk is ők vannak, ajánlom őket. Egyébként COVID alatt hivatalosan nem is lehetett lakógyűlést tartani, nálunk is pár hete volt legutóbb, de előte 2019 ősszel.
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #92392 üzenetére
Csak ha már ennyien írták a SZISZ-t: előző és előző előtti lakásnál is ők voltak és igazából az áron kívül más gond nem volt. Szerintem drágák, de amúgy mindent rendben intéztek.
Direkt tartottak egy felújítási alapot, amiből a sürgős dolgokat el lehetett intézni. Amikor meg sokáig nem kellett hozzányúlni, akkor abból összhangú szavazás után ki lett festve a lépcsőház. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #92393 üzenetére
szinten cserzy, de nekunk ok vannak
https://kozoskepviselo.iwk.hu/
nalunk szokott lenni kozgyules, bar nem jarok
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Tudtok-e esetleg jó (és itt most direkt nem az olcsó jelzőt használtam), közös képviselőt?
A jelenlegink eddig se volt a közös képviselet bajnoka, de mióta covid van, immár második éve nincs még csak lakógyűlésünk se.
Legutóbb a bejárati ajtó problémájára pedig azt javasolta, hogy szereljük meg mi magunk. Szóval kezd betelni a pohár. -
Joci93
senior tag
Sziasztok,
Nincs valakinek elfekvőben egy Ryzen 3600X, 3600 , 3500X vagy 3500 procija? Bios updatere kellene egy B550M-HDV alaplaphoz.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #92381 üzenetére
Szia!
Nem, nem akkus.
@fecus: kösz, de nekem olyan kellene aki itt a helyszínen nézi meg. Kompletten a tv-vel együtt. Kb. 1 évig.
-
proper
őstag
-
válasz
macilaci78 #92372 üzenetére
Gondoltam, csak nekem nincs jó ízlésem, főleg elképzelt dolgokra mivel még én sem láttam a bútort.
Mindegy, a Nejem kért segítséget a "fogantyú boltban". Megrendelte. A kocka... -
válasz
quailstorm #92378 üzenetére
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Van közöttünk olyan személy aki meg tud javítani soundbar-t? A tv-hez vettem , de sokáig ált, be sem volt üzemelve és most nem müxik. Van hogy beindul 1-2 percre, de aztán nem szól tovább, csak röcsög vagy semmi. Usb-vel kapcsoltam a tv-hez más kapcsolattal meg sem szólal. Tud valaki segíteni? -
quailstorm
félisten
Képcsöves TV-vel, vagy monitorral foglalkozó szakembert tud még valaki Szegeden?
Katód regenerálására lenne szükség. -
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #92375 üzenetére
Ok, eddig ketten jelentkeztetek rá. Privátban megbeszéljük a részleteket.
-
lorcsi
veterán
válasz
PowerBuldog #92373 üzenetére
Ilyen kis árréssel dolgozik a gymbeam ?
Bar akkor sem ertem, h a nutri hogy tudja megcsinalni
-
macilaci78
nagyúr
Ízlés kérdése. Arra figyelj, hogy az oldalra nyíló fronton a teljes szélességű fogantyú miatt esetleg a szomszédos fronton ütődni fog.
Én vízszintesen raktam fel ugyanazt a 137 mm szélességűt a 18 centi és a 70 centi széles frontra is.
tucsok.: Forest natúr alu van most a kilincsek után (Galaxy alu F1). Egy matt felületű, tömör alu fogantyú. Nem kopik, de karcolni például hegyes evőeszközzel lehet, de az ujjnyomokat, koszt nem gyűjti.
Az új helyen matt króm kilincsek (DND Luce) és ugyanazon fogantyúk matt króm verziója lesz. -
martonx
veterán
Érdekel-e valakit meghalófélben lévő kondenzációs szárítógép?
Candy, 9 kg-os töltet súlyú. Egyszer már lett benne valami kondenzátor cseréltetve, lehet hogy megint ez a hibája, lehet hogy ékszíj. Ha nincs benne sok ruha, és nem járatod napi többször, akkor még akár működik is. Candy szerelő van Szegeden, azaz ha csináltatni kell, akkor házhoz jön és javítja.
5 éves a szárítógép, mosós napokon napi több szárítást is csinált, és hát nem sok nem mosós napunk volt egy-egy héten
Nagycsaládosként viszont nekünk ez így már nem buli, és költeni se szeretnék rá, inkább veszek egy új hőszivattyúsat.
A fentieket összegezve: ha valaki ingyen ki szeretné próbálni, hogy milyen a szárítógépezés, és nem fog éjjel-nappal szárítógépezni, akkor óvatos használattal, ha minden kötél szakad szervízeléssel (khm, ez azért 15-20K simán lehet), akár még jó ideig ki is szolgálhat egy kisebb családot.
Sör - csoki árfolyamon ha valakit érdekel, akkor elvihető (viszont nekem hagy ne kelljen cipekedni vele a sokadik emeletről, szűk fordulókban). -
-
Újabb ravasz kérdésem lenne :
Az asztalos mondta, hogy vegyük meg a fogantyúkat a konyhabútorhoz. A kiválasztott fajtából 3 féle méret van.
Van arra valami szabály, hogy mekkora bútorelemen mekkora fogantyú néz ki jól?
Vízszintesen szeretnénk elhelyezni őket. -
lorcsi
veterán
Gymbeam termeket lehet valahol kapni a varosban ?
Webshopot kerdeztem, sajnos nem tudnak rola -
fradi81
veterán
Köszi mindenkinek
-
Ide is beírom,hogy már egy ideje leraktam a csavarhúzót és nem vállalok javítást.
-
Csak elméletben: lehet olyan technológia, hogy lefényképezem a friss burkolatot a konyhában és méretarányosan kinyomtatják olyan papírra mint az öntapadós tapéták?
Van egy 60*41 cm "gödör" a konyhában amin eddig is egy festett vaslap volt.
Vágatnék rá egy 4mm-es alumínium "fedelet" amire megfelelően rákasíroznám a burkolat képét és amikor a helyére tenném olyan lenne mintha burkolva lenne.
Ember nem járja, néha rápakolunk kisebb üvegeket, szatyrot.
Tudom rá lehetne a lapokból ragasztani, de 17kg/m2 így 4 kg lenne csak a lap + alu + ragasztó. -
SirRasor
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #92353 üzenetére
10 éves gépnél a műanyag pöckök szinte biztos, hogy törni fognak.
Hmm...egy kb. ilyen korú gépet egy éve kipucoltam. Utána nem indult, kuka lett az egész
A többit privátban. -
martonx
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #92342 üzenetére
Totyát keresd itt a topikban.
-
Vicoo
senior tag
válasz
Lacielvtárs #92347 üzenetére
Jaj bocs, elnéztem.
-
válasz
Lacielvtárs #92344 üzenetére
Én a MM-ba vinném vissza. Eddig jó tapasztalatom volt velük, fülhallgatót gariztattam, ott helyben kipróbálta, látta hogy tényleg rossz, már adták is vissza a pénzt.
#92345 Vicoo
Nálam nincs gond vele. (Felsőváros)
-
Vicoo
senior tag
válasz
Lacielvtárs #92344 üzenetére
Telekomba. Amúgy a first phone a szerviz.
Ugyanitt : telenor mobilnet hogy áll? Nálam belváros, 150 kB két kártyával is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
adjon isten jó napot Srácok, az lenne a kérdésem hogy egy Media Markt-ban (kb három hónapja) vásárolt eszköz ha megadja magát, akkor azt a MM-ba vagy hova kell visszavinni javításra?
Esetleg van Szegeden Huawei szerviz?
előre is köszönöm a tanácsokat és segítséget
a jelenség az az hogy nem akar az Internetre csatlakozni, vagy ha még is akkor sem jönnek be az oldalak
a Telekom szerint nincs gond a hálózattal és hiszek nekik mert ami eszköz ehhez csatlakozik, az nem látja hogy lenne internet kapcsolat, másik SIM kártyával is ezt csinálja, és másik hasonló kütyüben viszont működik a net, szóval kizárásos elven csak ez leehet a ludas -
SirRasor
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #92342 üzenetére
Pontos laptoptípust írsz? (nagyon nem mindegy, hogy mennyire macerás szétszedni, illetve pattintós-e, ami TÖRHET, mind1 milyen óvatosan szedjük szét.
Ha nagyon nincs senki, akkor mindenféle garancia nélkül megcsinálom -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Laptop újra pasztázására tudtok valakit ajánlani?
Köszönöm -
veze
őstag
válasz
biomassza #92340 üzenetére
áááááá, egyszer bevittem hozzá egy husdaralót , kését élezni. van ennek más sok éve.
olyan szerkezeti felépítésü a husdaraló hogy a tekerős rész felő l van egy kemény müanyagszerű betétje. rá van huzva a tengely csonkjára ( de könnyen lehuzható) és beleül az öntvény házba is kissé. Szóval olyan persely féle , de jóféle anyag mert nem koppott eddig még el.
Ha ez nincs benne akkor lóg az egész csiga mert kb 5mm-nyi a vastagsága és azt a helyet nem tölti ki semmi, és így használhatatlan.
Na mármost...
bevittem, odaadtam neki, mondta hogy rögtön meg is csinalja. ok vártam közben nézelödtem , majd kész lettösszerakta és látom hogy log az egész, mert nincs benne ez a fentebb vázolt alkatrész. Momdom ez így nem jó, onnan hiányzik a persely.. Azt mondja ott nem is volt semmi igy adtam, oda.. Mondom ez nem igaz mert ott volt benne. Hát aszondja nem volt.
Nézett erre arra az asztalon meg műhelyben de nem volt sehol pedig fehér feltünő színe volt. szumma szumma kb öt perc keresgélés után megtaláltam valami lábas mühelyszekrény alá begurulva... Nem igazán törte magát hogy most mi lesz Azt mondta nem kell bele olyan nem is volt. Azt persze nem tudta megmondani hogy akkor hogyan lehet anélkül szorosra állitani a tárcsa és a kés helyzetét..és hogyan is működne így
Nos én oda többé nem megyek, az biztos mert még elb@szbna a pengéket is.. -
csoszogi
tag
Kutyakozmetikussal igazad lehet, én egy bicajszerlőtől kérdeztem annó, hogy lehet a féket állítani, ő azt mondta, ha elmondja oda a munkája, de aztán rájöttem magam, mindegy. Akkor végig kell járni az összes késélezőt Szegeden, hátha valaki foglalkozik ilyennel. Esetleg megtanulni a Youtubról, rákerestem vannak fent videók.
-
veze
őstag
válasz
csoszogi #92334 üzenetére
rendszeresen éleztetnem kell és van aki megcsinálja és jól is csinálja, csak ö is az ország másik felén van. oda is postáznom kell ami oda 1000 vissza 1000
Ezért gondoltam hogy a postát ( és az időt, mert 3 hét mire visszakapom) megsporolom. Kutyakozmetikára már gondoltam, mert ők is ilyen géppel dolgoznak. de vajon miért árulná el, hol élezik, azért hogy ne vigyem hozzá sosem? a foxit 4-5 ezerért teszik rendbe egy alkalommal és kb ennyibe van most ha két db nyírófejet postával elküldök éleztetni ( és az nem egy-egy alkalommal lesz csak használható) -
veze
őstag
Tudtok Szegeden valakit , aki ennek a nyírófejét [link] korrektül tudja élezni?
Sufni késélezőket, aki már látott ilyet , de sosem nem csinált, inkább kihagynám mert egy fej 10k-ba kerül, ha elb@ssza.. -
Lehiñito
senior tag
válasz
johnny82 #92327 üzenetére
Egyszer úgy adta a sors, hogy hódmezőn mostam le az autót az elefántos benzinkúton és ott volt a kézi autómosóban olyan funkció is, hogy lakkfelület ápolás. Ami annyit tesz, hogy a meleg vizes viaszos folyadékkal körbe öblítettem az autót tisztára mosás után. Szép fényes lett az autó a viasz miatt. Na ilyen mosót keresnèk, ahol van ilyen funkció. Eddig az etelka sorra jártam kocsit mosni, de mától kb. 1 hónapig szünetel a mosó, mert felújítják. Remélem lesz itt is aktív hab meg viaszos mosás.
-
Eladó egy Philips 22"-os FullHD IPS monitor.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.Valaki volt már az algyői úti kézi autómosóban, ami a magánházak között van bal oldalt, ahogy átmegyünk a töltésen?
Ott van lehetőség vaxolni is mosás végén? -
Van ötletetek 1m-es 5-6mm x 35-40 mm-es bükkfa lécre?
Megrendeltem a Gyertyámos u-i asztalosnál már másfél hete. Már elment a burkoló, elment a festő és még mindig nincs készen. Megnéztem a Rókusi víztorony mögötti kis faáru boltban. Ott is csak hetek múlva lesz ha megrendelem.
Hol lehetne megkapni 1-2 nap alatt? -
azbest
félisten
általában nem közvetlenül jönnek a kacatok kínából, hanem egy logisztikai cég szrvezi, aki az éppel legolcsóbb (szabad kapacitással rendelkező) cégek kombinációjával hozatja.
A kínai oldalon például a 4px vagy yawen, aminek az eu-s párja sokszor belga / luxemburgi / holland posta többek közt, de előfordul hogy expressone vagy dpd. És lehet már akkor beléptetik az eu-ba, amikor a 4px átadja az eus szállítmányozónak. A fent említett országokban az ottani posta nem kér pénzt ios küldemények beléptetéséért, lehet ezért ott elvégeztetik. Szóval az "átcimkézés" vajójában az, hogy átkerül a 4px-től valamelyik eu-s szállítóhoz.
Van persze rosszabb kombináció is, pl amikor emirátusi postának adják át, azt a magyar posta rendszeresen benézi (vagy rosszul veszik fel az adatokat) és nem ioss küldeményként kezeli. Olyankor újra felszámolják az áfát is.
A futárcégek meg pont nem számolnak fel díjat ioss küldeménynél, csak a külön manuális vámkezelésért, de azért vaskosat.
Sajnos rendeléskor nem lehet tudni alinál, hogy milyen cégeken keresztül fog jönni. Az alis topicban vannak tippek, hogy a saver és standard opció talán úgy jön, hogy nem magyar posta kézbesíti vagy ha mégis, akkor már előtte a közvetítő posta beléptette és magyar posta nyasgem,.
-
tlac
nagyúr
válasz
pulutodurumo #92317 üzenetére
átcímkézik az EU-ban? vagy hogyan van ez?
mivel ha Kína a feladási hely, az szerintem beleesik az új törvénybe -
Polemius
senior tag
Van valakinek tapasztalata az olyan külföldi (kínai) oldalakkal, ahol elvileg ők maguk rendezik az áfát, vámot (benne van az árban, elvileg semmit nem kell csinálni)? Gondolok itt a banggoodra vagy az alira.
Működik? Tényleg külön macera meg posta, miegymás sarc nélkül egyszerűen csak megjön a cucc? Vagy nem lehet megúszni a külön szívatást?
(Nem az áfát meg a vámot akarom megúszni, csak nem szeretnék plusz bürokráciával bajlódni, meg még külön fizetni "közvetítői" díjat.)
-
Van egy OKI 5850-es színes lézer nyomtató, ami nem működik, mert dobot és festékkazettát kell benne cserélni. Pár éve áll, mert nem vált be a pólónyomáshoz, meg lett helyette más, szóval fellelt állapotban ha kell valakinek, akkor ingyen elvihető.
Ma kell a válasz, mert holnap reggel viszek az átvevőtelepre pár cuccot, ha nem kell senkinek akkor kidobom. Nem kell ma elvinni, csak ma kell a válasz. -
mimi82
aktív tag
Szia!
Papír Írószer Boltba, vagy marketplace-en. -
lorcsi
veterán
'Baby in board' matricat hol lehet kapni ?
-
norbi2010
őstag
válasz
macilaci78 #92294 üzenetére
+tisn: köszi
-
martonx
veterán
válasz
PowerBuldog #92303 üzenetére
Az ne zavarjon meg, eleve a kérdező személyesen bemenős boltot keresett értelmezhető árukészlettel. Szerintem nincs ember, aki ezt az esetet leszámítva tényleg a CityPC-nél vásárolna online, és szerintem nekik sem ez a céljuk.
-
DarkByte
addikt
Szegeden létezik még valahol használt audio CD-t áruló üzlet ahol ezek kint vannak turkálhatóban? Egyedül a Legendás lemezek event-ről tudok, de az főleg vinyl. Vagy ez is leginkább már internetre költözött?
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #92300 üzenetére
LID GSM, Lidl mögötti 10-es aljában.
-
martonx
veterán
válasz
Frenky89 #92299 üzenetére
Valamelyik számtech boltban? Mondjuk ezekből egyre kevesebb van, de talán a CityPc még mindig egész jó ilyen célra: City Pc Shop - Szeged - Számítástechnika - Informatika - Akció - Notebook - Laptop - PDA - Szoftware - Szerviz - Javítás
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Delta Force (2024)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- Peugeot, Citroën topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- !MAKULÁTLAN! - ASUS ROG Ally X - 2 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14 G5 - i5-125U, 16GB DDR5, 512GB, 14" IPS, MAGYAR bill. - 3 ÉV GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest