Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
válasz Krogoth #85693 üzenetére
Ezt a bandát meg mindenképpen kerüld el.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
nap
addikt
Jár valaki ma vagy holnap az IKEÁban?
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki jár-e mostanság Szigetváron vagy a környékén? -
Krogoth
senior tag
Hali.
Mosógépszerelőt tudtok ajánlani?
-
Rimuru
veterán
Negyed config valakinek? egybe es kulon is mehet. ~1 eves cuccok (arakat most nem tudok mondani, ha lesz valamire erdeklodo megbeszeljuk)
ASUS TUF B450M-PLUS (+ opcionalisan AMD Ryzen 5 2600)
Thermaltake Core V21 (plexi ablak vonzza a karcokat)
ASUS ROG Strix RX580 OC 8Gb[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Egy Hitachi 40HE4002 pár hónapos TV érdekelne-e valakit? :))
[link]ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna kölcsön adni egy fogyasztásmérőt kb. 1 hétre? Vettünk egy infrás fritőzt és kíváncsi lennék a fogyasztására. -
lorcsi
veterán
Ugy emlekszem valaki matracot keresett..
[kép]
Itt biztos van[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
tisn
addikt
finish classic mosogatogeptabletta erdekel valakit?
nekem annyira nem valt be -
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Akinek esetleg kallódik otthon egy CD az Equinox együttestől (Érezd, hogy élek, 2002), az dobjon egy privátot.
(Helyi amatőr zenekar volt, Szegeden és környékén léptek fel, talán valaki emlékszik rájuk. Az első lemezük megvan, azért érdekelne a második.)Köszönöm!
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
fecus
őstag
válasz SirRasor #85653 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy Windows minden program indításánál bejegyzést tesz a pagefile.sys-be. Csak ezt a folyamatot lehet gyorsítani a RAMdisk-el. Ha már használnia is kell azt akkor megette a fene, mert a RAM-ból teszi majd RAM-ba.
Szóval én még sohasem mertem kikapcsolni."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-Tsaba-
tag
Én nem hallottam róluk jókat, bár személyes tapasztalatom nincs velük. Ha már arra felé nézelődsz akkor a Szekereséket ajánlom (Szántó utca). Nekem mindent korrektül megcsináltak, viszonylag jó áron, igaz volt hogy sokára adtak időpontot.
Ill a Gera autószervizről is jókat hallottam...
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
válasz Orionk #85666 üzenetére
A Rókusi krt-i Tesco visszaváltó pontjánál biztosan. Én is oda hordom az izzókat meg az elemeket. Martonxre ne hallgass, az Anna-kúti Tescoban én pl. nem láttam ilyen gyűjtőedényeket.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
-
Valkűr
addikt
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Szegeden hol lehet szelektíven kidobni a sima körteégőt és a spirál halogén körteégőt?
Kidobhatnám a sima kukába is, de azért szoktam próbálni, hogy szelektív legyen.
köszi -
tucsok.
senior tag
Srácok!
Van egy pár doboz eladó Duplo lego készlet, a kislányom már kinőtte őket. Akit érdekelnek kérem dobjon rám egy privit és küldök képeket. Egy szettet kivéve mindnek megvan a doboza.
"So say we all"
-
senior tag
Sziasztok!
Rácz Autót ismeri valamelyikőtök? Mennyire dolgoznak drágán? Elqrtam a hétvégi olajcserét és rosszul rögzítettem a motorvédő burkolatot, emiatt nagy tempónál a menetszél miatt búg. Ezen kívül lenne még pár apróság, pl. padon meg akarnám méretni a fékek állapotát, futómű állapotát, hátsó embléma csere.
Eddig nem Szegedre hordtam szervizbe, de most kénytelen leszek. Ha valaki ismer korrekt helyet az említett helyett, az is megfelel.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
DarkByte
addikt
válasz Valkűr #85660 üzenetére
BF-re nézegetek 5.1-es összeállításokat. Eddig a Taga Harmony 616-ot, és a Dali Spektor 6-ot tudtam meghallgatni a Műszaki Pincében zenével.
Kezdő házimozi topikban a Taga márkát nagyon szidják, és a Dali Spektor-nál is jobbnak mondják a Monitor Audio Bronze szériát. Nekem egyikkel sem volt egekbe kiáltó bajom, a Műszaki pincés arc azt mondta, szerinte hosszú távon kevésbé fárasztó a fülnek a Taga-n zenét hallgatni. A Dali V hangú dögösebb, a Taga flat-ebb, picit kevés mély tartománnyal, de szerintem az is hallgatható volt.
Gondoltam kipróbálnám mit tud a Monitor Audio ezekhez képest, de emiatt nem utaznám át a fél országot. A front-okat lenne jó, mert az lenne reális összehasonlítási alap, na meg zenére is azt szokás használni magában, ha nem 5.1-es tartalmat hallgat az ember.
Illetve még akciós áron is 150k-val drágább lenne az MA 5.0 mint a Taga 5.1. Szóval nem is tudom egyáltalán rugózzak-e ezen. Jó ez a dilemma ezekkel.[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Helyben nem tudtok véletlenül olyan boltot ahol meg tudnék hallgatni Monitor Audio Bronze 6-os hangfalakat?
-
sarkanyolo2
őstag
válasz pulutodurumo #85657 üzenetére
Igaz, hogy csak egyet próbáltam 2 éve, lehet azóta fejlődtek, de csúnyán alulteljesített nálam egy ilyen box.
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Agyasima
őstag
válasz lorcsi #85655 üzenetére
Még nem tudom. Talán valami ilyesmit, de még csak a keresgélés elején vagyok.
-
Agyasima
őstag
Köszi! Egyelőre ott tartok, hogy inkább veszek egy Raspberry Pit és arra rátolok egy méretes külső HDD-t. Odatenném a butaTV mellé, amit meg tudna hajtani HDMI-n. Az okosTV pedig elérné hálózaton.
-
SirRasor
addikt
Láttam már olyat, hogy elhasalt a win, mert a temp-et áttettem ramdrive-ra. Valami rendszerfrissítéssel kapcsolatos fos a temp-ben volt és nem találta induláskor. Igaz ez még win7 alatt fordult elő és csak 1x.
A pagefile.sys-t rá ne tedd: kapcsold ki! Az kb. olyasmi, mintha rá tetted volna. Persze nem teljesen, de...kb na
Van 1-2 elvetemült játék, ami elhasal, ha nincs pagefile.sys, de általában nem gond.Make Love not war!
-
fecus
őstag
válasz SirRasor #85639 üzenetére
Temp-nek. Nekem bejött a többi win-es gépen is. Rátenném a pagefile.sys-t is ha lehet.
(#85642) colomb2: Kösz. Nézem."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
Cyrin
addikt
válasz SirRasor #85636 üzenetére
Látom senkinek sem esett le miről írtam. Nálam nincs Win, 5 éve a munkahelyi gépemen se. És mindent meg tudok oldani, nyugalomban. Reklámok, felugró hülyeségek, vírusirtó nélkül. (lásd az EDIT megjegyzésed is) Átlátható környezetben, a munkát zavaró frissítések és újraindulások nélkül. Villámgyors indítással és leállítással. Ha valamit telepíteni akarok nem csap hozzá ezer másik programot suttyomban amit nem is kértem, de elrejtik a checkboxot ami alapból be van pipálva, hogy aki nem olvas figyelmesen, csak next-next finish, az véletlenül se vegye észre.
Gyerek gépére telepítettem egy éve win10-et játékok miatt, ma márodáig jutott hogy kinőtte a 64 gigás SSD-t (csak ez volt itthon ingyen amikor beleraktam), pedig minden egyéb cucc a külső HDD-re megy, a defendert kilőtte és valahogy rákerült az avast asszem, múltkor eltűnt a hang, mindig kell vele valamit csinálni, a lányom gépén nem win van, ott nincs gond, frissítgeti használja.
De ne legyen ebből hitvita, mindenki azt használ amit akar, és amire van ideje türelme +
kitanulni. -
martonx
veterán
válasz Agyasima #85635 üzenetére
Az új is főleg torrentezésre lesz használva. Sajnos a régi a fullhd filmek streamelésénél már erősen szenvedett, és a Transmission is hosszú percekre ki tudta fektetni.
Viszont fura ez a QNap, elvileg sokkal többet tud, de valahogy a kis faék Zyxel sokkal jobban kézre állt. Meg a Qnap-ra nincs Transmission (ahogy olvasom valahogy hackelni lehetne rá, linux-os parancssorból konfigurálgatva, szóval no way), ami az én szememben hatalmas negatívum.
Saját fos Downloadere van, amihez nincs külsős GUI egyenként kell hozzáadogatni amit le akarok töltetni vele.
Szóval ne vegyetek Qnap NAS-t!Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
https://www.raymond.cc/blog/12-ram-disk-software-benchmarked-for-fastest-read-and-write-speed/
Emlékszem valamelyiknek volt ilyen-olyan megkötése, de mintha a Radeon RAMDisk-et használtam volna. Annak 4 GB-os limitje van.Amúgy mire kell? Nekem a browser cache ment volna oda, míg rá nem jöttem, hogy a Firefoxban konkrétan ki lehet kapcsolni a disc cachét és így rövidre zártuk a problémát
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
veze
őstag
válasz Agyasima #85635 üzenetére
nekem nsa325 v2 200+ torrentet siman seedelt a magra. Transmissiont fel kell rá tenni
letöltést viszont érdemes egyesével, párosával engedni, be lehet rakni letöltésre persze többet is, olyankor prioritási sorrendet kell beállítani .(vagy ugy beállítani egyidejűleg csak kettőt engedni, majd ha végez vele, előveszi a következőt.) Különben egyszerre elkezdi mind és belassul eléggé. persze ha igy hagyja az ember éjszakára, akkor reggelre mégis feldolgozza az összeset[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Melyik ingyenes RAMdisk progival tudok 3-4GB-os RAMdisket csinálni WIN10 alá?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
SirRasor
addikt
Na itt vagyok, csak a mai nap...elmentem dolgozni, 10 perc múlva telefon, megyek haza, egyik gyerek kórház...most tudtam csak leülni. Hát ez is egy nap
Naszóval Ha elbírja, akkor csakis Win10, mert az a legbiztonságosabb win eddig. A frissítések kb. elmennek, a Windows Defender már ott van a legjobb AV-k között és van rá jó sokáig támogatás. Flame meg minden nélkül: haladni kell a korral na. Mennyien istenítették az XP-t, aztán szépen az is kihalt. Áttértek nagy nehezen win7-re, pedig mennyire szidták a vérXP-sek. Nyilván ugyanez lesz a 10-el is 5 év múlva
Ja amúgy C2D E7500-as gépe van édesapámnak SSD nélkül, 4gb ram, 1903-as win10 van fent és nem egy szélvész, de nincs vele gond.EDIT: amúgy utálom már a win10-et, mert még emlékszem a 1511 és 1607-es buildre és elborzadva látom mi lett az egészből 1607 konkrétan jobban ment egy adott 2 magos gépen SSD nélkül, mint egy win7. Most meg annyi kikapcsolhatatlan szemetet csinál a háttérben, hogy már inkább abba is hagytam a tiltogatást, monitorozást, mert elég volt. Szélmalom harc..
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
martonx
veterán
-
quailstorm
nagyúr
Jelenleg a 30k HUF-os gép az ilyesmi: [link] [link]
Ezekre miért ne mehetne a W10? Mit raknál rá mást, ha Windows? A 7-et, ami mindjárt lejár? Vagy a 8.1-et, ami ugyan 2023-ban jár le, cserébe már sok helyen dobták a támogatását?8GB RAM plusz gagyi SSD-vel ki lehet küzdeni 40k-ból, és az elé már tök nyugodtan odaülne akármelyikőtök szerintem.
Megjegyzem, ezek a linkelt gépek totya kompatibilisek, azaz megy az UEFI install GPT-vel. Az én jelenlegi gépem meg még nem fér bele a 30k-ba, ez van. (i5-3470, 8GB DDR3, 3TB HDD + Samsung EVO 860 250GB + PCI-E USB3.0 + GTX750Ti OC, mindez Dell Optiplex 3010 SFF-ben)
HDD-hez türelem kell, 4GB RAM-hoz szintén. Fenti gépeket megnézném jobban. 8GB RAM + gyorsabb vinyó, pl. az 500GB-os WD Blue mellett már nem őszül meg az ember, ha muszáj beleférni, ott lehet spórolni. (az OS tud előtölteni)
4GB RAM + HDD (aka. adatlapos gépem) az tekerni fog sokat, fő gépnek én sem használom már, de még mindig jó szolgálatot tesz és kell a W10 hozzá. Mivel ott RAM-ot nem tudok bővíteni, előbb utóbb egy SSD lesz bele véve.
[ Szerkesztve ]
-
sarkanyolo2
őstag
válasz macilaci78 #85617 üzenetére
-
veze
őstag
válasz quailstorm #85622 üzenetére
nekem is megy 10+éves Asus p5kc lapon 2x4gb ddr3 rammal Win 10 (64bit) SSD-n, mókolt Award bios, Xeon E5440, ami kicsit huzva is van 3,8 GHz re , évek óta semmi gondja, napi használatban van
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Sziasztok, megjött az új NAS-om, így a régi hamarosan eladósorba kerül. Zyxel 325v2. Vajon mit érhet így 5 év 7/24 futás után? 5-10K?
Én kérek elnézést!
-
őstag
válasz quailstorm #85622 üzenetére
Nekem nem kell bizonygatni...
Ha tökéletesen megy örülj neki.
Ha egy autó kerekeibe 2,2 Bar az előírt légnyomás és csak 2.0 Bar van benne attól még gurul...Üdv:Attila
-
tisn
addikt
válasz sarkanyolo2 #85615 üzenetére
milyen ugy?
-
Hello urak, érdeklődnék valakinek van e otthon elfekvo, eladó 95-105 cm között méretű lcd televíziója?. Nem kell hiper szuper, és ár érzékeny lenne a kérés.
Ha van, és eladja, kérem jelezze, nagyon szépen köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
macilaci78
nagyúr
válasz sarkanyolo2 #85615 üzenetére
Lugosi fórumtárs.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Van köztünk ügyvéd esetleg?
-
tisn
addikt
válasz vizslakutya #85608 üzenetére
de itt max kapu garancia van.
erdekes, en hasznalt cuccnal mindig mondom, hogy 3-7 napon belul szo nelkul visszacserelem penzre: meg soha senki nem jott vissza.nekem az a par ezer-tizezer ft meger ennyi korrektseget
-
SirRasor
addikt
válasz totya694 #85607 üzenetére
A GPT az MBR továbbfejlesztett változata, biztonságosabb stb. ezt nem is vitatom. De hogy MBR-nél
"minden áramszünet vagy nem megfelelő leállítás után elszállhat az op rendszer"
egy olyan butaság, amit nincs értelme hogy bizonyítani. Mintha azt mondanád, hogy a "Piros
ceruza az egy roller". Nem, nem az. Téma lezárva. Guglizz utána, ha kétségeid támadnak.vizslakutya az 1 év garancia az muszáj :-/
GrotESC thx, meglesem!
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
vizslakutya
senior tag
válasz SirRasor #85602 üzenetére
Nálunk lesz 1 asztali eladó gép. Ne kérdezd milyen,a fiam tudja megmondani,de csak este jön haza. Annyit tudok,hogy anno Boba rakta össze neki,de alig volt üzemben,mert laptopot használ.(szintén Boba)
Pici pénz,de itt max kapu garancia van.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
őstag
válasz SirRasor #85604 üzenetére
Nos a W10 kompatibilitást nem csak a CPU határozza meg mert azt sokan nem tudják/nem akarnak tudomást venni róla,hogy a W10-et UEFI +secure boot módba kell telepíteni és ezt sok régebbi 1-2.ik gen-es CPU-kat kiszolgáló alaplapok még nem tudja.
Ha legacy módba rakod fel akkor is felmegy csak minden áramszünet vagy nem megfelelő leállítás után elszállhat az op rendszer ugyan is a telepítés során nem hozza létre azt a boot partíciót ahonnan a w10 megtudja javítani saját magát.
Ha BIOS megfelelően van beállítva akkor a telepítés során létre kell hozzon egy 530 egy 100 és egy 16Mb-os partíciót a "C" előtt.Ha ez nem így van akkor az op rendszer nincs biztonságban és bármelyik nagyobb frissítés után elszállhat a w10....Üdv:Attila
-
SirRasor
addikt
válasz totya694 #85603 üzenetére
Hmm jó tudni. A fenti két helyen 1-1 év garit adnak, illetve 4gb ram+régi i3, ami bőven W10 kompatibilis. Csak szeretem az alternatívákat, mert a szállítási költséggel együtt a fenti két hely már 30 fölé kúszik valamennyivel.
2xxx-es i5-ös vagy 3xxx-es i3-as volna szállítással ~35-ért. Mondjuk az is elfogadható lenne...ha lenne +5k
Amúgy 1709-es build fölött már az SSD használata is erősen ajánlott, szóval +6-8k-t még érdemes belekalkulálniMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ismerős keres használt PC-t 30k-ig, minimum 1 év garival.
Mi (céges szinten) a Marseust meg a Computer Imperiumot szoktuk nézegetni. Esetleg van ennél jobb hely, ami mondjuk még szegedi is?Make Love not war!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Google Pixel topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kuponkunyeráló
- Asszociációs játék. :)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok