- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz quailstorm #87798 üzenetére
Ha egy normalis os-t (x linux distro) fel lehetne ra rakni ugy hogy minden funckional akkor egy nagyon jo telefon lenne.
Vigyázat, csalok!
-
quailstorm
nagyúr
Én eddig mindig a levedlett csúcsmodelleket vettem, legutóbb az XZ1-et ugye, az 35k-ért nem volt rossz vétel tavaly szeptemberben.
Most először van új nem budget telefonom (első új csak 20k HUF volt), de az inkább az őrület kategória, mint hosszútávú csúcsmodell, mert fxtec Pro1-ről van szó. -
quailstorm
nagyúr
válasz SirRasor #87795 üzenetére
Szerintem az inkább agresszív memory management lesz, mintsem hogy elfogy a RAM.
S7-et még nem raktam össze, sajna eltéptem kijelzőcserénél a vissza gombot, és még az újat nem tettem bele, de az XZ1-em jó a 4GB RAM-mal, az kb. egy generáció. Bár én is visszafogottan használom. -
SirRasor
addikt
válasz quailstorm #87793 üzenetére
Pontosan.
Amennyit látok ebből az egészből az a google play és a hozzá tartozó szolgáltatások. Annyira leterhelik a régebbi telefonokat memóriahiány miatt, hogy nem is nagyon kell mást rárakni, hogy használhatatlan legyen. Ja és nincs opció letiltásra, magától frissül a szolgáltatás - sakk-matt.
Úgyhogy továbbra is az az időtálló, amiben jó sok RAM van.
Az S7-emben van 4GB, de már most érzem, hogy 1-2 alkalmazás meg tudja fogni, pedig nagyon alap a felhasználásom.
Xiaomi Mi Home, Skype, Viber és Huawei Health már nem tud egyszerre futni, mert elfogy a RAM. Olyan Windows 98 feelingem van optimalizálás terénMake Love not war!
-
quailstorm
nagyúr
válasz Ezekiell #87791 üzenetére
Van az a szint, amit már nem szabad felajánlani.
Nekem se kapott édesanyám addig okostelefont, míg ki nem tudtam köhögni egy Xperia Z3 compactot használtan. Pedig próbálkoztam OT-995-tel, ZTE Blade Q-val, meg másokkal. De az lett a vége hogy komplett IT department kellene supportnak, mert nincs tárhely, minden full hax módon van megoldva, és bármikor elszállhat normál használat mellett.
Nyilván én meg tudnám oldani, de nem tudok ott lenni mindig.Szerintem az a tablet átlag, hozzá nem értő embernek már értelmezhetetlen. Intel Atom, ARM binary translatorral, csak 32-bit, 1GB RAM, alig belső tárhely, és droid KitKat. Ennél rosszabb nem nagyon lehetne már, max. valami igazi ipari hulladék, mint a DPS Dream 7. OpenDott legalább új korában jó volt budget tabletnek, max van rendes kijelzője.
Anno apámnak adtam a HTC Desire 200-at, megmondtam hogy okos-okos, de kímélje. Felrakott rá mindent is.
Jó, három nap múlva kapott egy Huawei Y550-et, de az is alig bírta. A Vernee Thor már jobban bírta, de mostanra már az is elavult.[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Jimmy8 #87790 üzenetére
Esetleg alapítványnak odaadni? Ön tudják, ki szorul rá. A Mátrixnak van ilyen programja.
Es le a kalappal
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, ezek még megvannak:
Tablet
Futóóra
Nem eladni akarom, hanem odaadni valakinek ingyen.
Kérlek benneteket olyan jelentkezzen érte, akinek valóban szüksége van rá, és nem pénzt akar belőle csinálni. Ha nagyon akar érte cserébe adni valamit, akkor bármilyen használt, de nem törött LEGO-t elfogadok a gyerekemnek
Annyit kell tudni róluk, hogy 1 éve a dobozukban vannak, akku-elem állapota kérdéses (amikor elraktam őket, akkor akku fel volt töltve, és új elem volt az órában).
Megkereséseket privátban várom. -
Doggy dog
senior tag
Digi mobil másnak is behasalt felsővároson?
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Rhino666
addikt
válasz -Tsaba- #87784 üzenetére
Annyi még alu redőnyökért is sok volna.
Nekem a Rolló-MR két hét alatt nem válaszolt.
Próbálkozz az Alföldablak Kft.-nél.
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
martonx
veterán
Tényleg, Szegeden a játszóterekre lehet már menni? Bár mindegy, én ma voltam a gyerekekkel, és jó sokan voltak De én már ott tartok, hogy bőven leszarom ezt az egész koronavírusos bohóckodást, csak a 4 gyerekkel valahogy átevickéljünk egyik napról a másikra.
Én kérek elnézést!
-
tisn
addikt
válasz csoszogi #87778 üzenetére
iskola, ovoda, bolcsi, nagyon sok kontaktot csinal. ott ul 30 gyerek osszezarva egy teremben napi 6 orat, aztan a folyoson rohangalnak, beulnek egymas termebe... tobb szaz csaladot kotnek ossze fertozesileg.... az idei szezonalis influenza szezont egy het alatt kinyirta az iskolabezaras
-
csoszogi
tag
válasz Ted_Beneky #87777 üzenetére
két fiam van..13, illetve 17 volt bölcsi volt ovi...tudom milyen...ráadásul az egyik füles volt. Minden basz**tt kicsi megfázás a fülére húzódott. De néha az áltsuli is olyan, hogy a fél osztály dögrovást kap, köszönhető a sűrű tornaóráknak, kevés kicsi öltözővel, tuti valakitől elkapja. Mikor egyszerre három-négy osztály öltözik/vetkőzik..
[ Szerkesztve ]
-
-
finest
addikt
A kórházi ágyak felét továbbra is felszabadítva tartják, újra kell indítani az életet, különben mindenki éhen hal, nem lehet a végtelenségig húzni az izolációt. Ideje is.
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
csoszogi
tag
válasz martonx #87773 üzenetére
szerintem erre kicsi az esély, az iskolák esetében. Kb egy hónap van még hátra plusz a sallang. Ha meg azt mondják hosszabb lesz a tanév a vírus miatt, az is elképzelhető. Alapvetően ez a baj, nem lehet tudni semmit mit is akarnak, mit terveznek. De az óvodákat, bölcsődéket nyilván meg lehetne nyitni..szerintem most az lesz, hogy megnézik ennek a lazításnak milyen hatása van a járvány terjedésére. Vagy bedurvul, vagy nem. Két hét múlva kiderül...
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz Gergello #87771 üzenetére
A kormánnyal, meg a koronavírussal szemben. Máris bejelentették tudósok, hogy a vírus mutálódik, ergo ez ugyanolyan lesz, mint az influenza. Lesz hozzá védőoltás idővel, de kb. minek
Az emberiség meg fog tanulni együtt élni vele, mint az influenzával, ráadásul a halálozási rátája se tűnik annyira vészesnek, miközben a vírus gyógyszerek között vannak egészen ígéretesek, amik tovább tudják csökkenteni a halálozási arányt.
Csak az iskolákat, óvodákat nyitnák már ki végre...Én kérek elnézést!
-
veze
őstag
Ha jól értem akkor a piac továbbra is 9-12 között marad a nyugdíjasoknak csak.
Ez elég nagyf@szag, mert 12 után már nem marad arus, 9 ig meg szűk az idősáv a többinek..
Azóta nem is voltam piacon pedig hetente2x jártam... -
nagyúr
válasz Ezekiell #87765 üzenetére
Most pont hogy hordanak, mert kötelező lett. Szvsz járványügyi szempontból a mostani szabályok jóval szigorúbbak, mint az eddigiek, ezzel kellett volna kezdeni, nem lelőni a gazdaságot, és maszk nélkül bezsúfolni az embereket a bevásárlóközpontokba...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Ezekiell
veterán
válasz totya694 #87764 üzenetére
Ami érthető, ugyanakkor a vírust marhára nem érdekli... Ha az emberek elkezdenek beleszarni, nem hordani maszkot, stb, akkor itt még lehet gond.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
csoszogi
tag
válasz martonx #87761 üzenetére
Igen, elhiszem. Ezért is vettük mi kétfelé a dolgokat, mi is próbáltuk egy menetben elintézni, de inkább kétszer-hússzor megyünk. Különválasztottuk a kaja/bármi más, illetve ruha/bármi kell a gyereknek bevásárlást.
Más:
Ma reggel 9:30 majd visszafele 10:00 körül voltam a Mars tér felé: bent a tömeg akkora, mint a karácsonyi vásárban, és a kapu előtt ugyanannyi ember nem másfél, húsz centi sem volt köztük. Rengetegen voltak... és szintén rengeteg autó mindenfelé...
-
martonx
veterán
válasz csoszogi #87758 üzenetére
Napi kaja megvételéhez mi se hatan szoktunk boltba menni, de a hó eleji, esetleg hó közbeni nagyobb lélegzetű bevásárlásokhoz mindenkit vinni szoktunk. Pláne, ha menet közben derül ki, hogy valami ruha is kell, amit nem árt felpróbálni. 4 gyerek mellett sokszor még listát se egyszerű összerakni, csak némi sarokponttal vágunk neki, hogy mi az ami biztos kell, a többi meg kialakul menet közben.
Én kérek elnézést!
-
lorcsi
veterán
-
csoszogi
tag
válasz martonx #87754 üzenetére
Két fiam van. Mikor kicsik voltak, mi is vittük őket főleg ha eső volt, hogy kimozogják magukat..kiflit is adtunk nekik fizetés nélkül, és kaptak is mindig valami kis bizbaszt amire semmi szükség sem volt. De kettővel csak párszor voltunk, mert rájöttünk esélytelen normálisan bevásárolni. Egyedül semmiképpen nem hagytuk őket, nem is tudom hány éves korukig.
De: mind én, mind a feleségem egy lista birtokában képes bevásárolni, ha kérdés merül fel akkor meg telefon Viber SMS stb.. (mikor gyermekeim voltak kicsik ilyesmi még nem volt elterjedt, de mobil volt akkor is, most 13, illetve 17 évesek) És főleg ha azt mondják, ha nem muszáj ne menj közösségbe azért megfontolandó.
Többször figyeltem családos bevásárlást, pár gyerkőc anyuka fegyelmez, mert kurvára unja magát a gyerek, anyuka közben bevásárol, keres kutat stb ... apuka csak tolja a kocsit semmi más, esetleg böffent valamit.
Sokszor az a helyzet, anyuci nem tud, vagy nem akar vezetni. Oké, akkor apuci vásároljon be egyedül, nem agysebészet a napi kaja megvétele...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz martonx #87754 üzenetére
Anno egyik barátom meglátogatott a munkehelymen és a 2-3 éves kis fia elcsent egy kis csavarhúzómat majd határozott léptekkel megcélozta az első konektort,hogy majd megjavítja.Abban a pillanatban nem hinném,hogy lehetett volna mérni a vérnyomásom.
Elkapta az apja de elég sokkoló volt még a gondolat is mi történhetett volna ha?Üdv:Attila
-
tisn
addikt
multkor epret kerdezte valaki, maty ernel a kisjany magyar, szabadfoldi szep epret arul. ladabol akkor pakolta at muanyagba, mikor arra jartam (11h) tehat meg friss is.
-
Ezekiell
veterán
válasz csoszogi #87750 üzenetére
mindenki szeret családostul menni, de hogy minek
Mert apuka nem meri megvenni a burkolatot/csempét/virágcserepet anyuka áldása nélkül. Másrészt meg családi program sokaknál, bármilyen hülyén is hangzik.És ja, normál nyitvatartással üzemel mostmár (majdnem) minden.
-
csoszogi
tag
A baj szerintem: Obi 8-9 mehet a 65 alatti, utána délig nem, majd 12-15-ig. Azért ez más mint amikor este nyolcig nyitva volt, és akkor is nagy tömeg volt délutánonként a tavaszi időszakban. Most meg van három óra erre a tömegre...ráadásul ahogy láttam, mindenki szeret családostul menni, de hogy minek??
Viszont most olvasom az Obi honlapon:
"A Pest megyén kívüli áruházaink május 4. hétfőtől, a megszokott 8:00 - 20:00 órás nyitva tartással állnak rendelkezésre. "
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz proper #87745 üzenetére
Praktiker...ott szellősebb. Ráadásul úgy találtam olcsóbb is, mint az Obi.
Ami viszont engem idegesít az Obi és egyéb multiáruházakban, hogy kérnek, hogy tartsd be a 1,5 métert, de hely nincs hozzá. Tele van a pénztárak környéke csoki, üdítő meg energiaitallal...még a barkácsáruházakban is. De nagyjából minden multinál ez van. Beállok a sorba mondjuk harmadikként, de már az eladótérben állok az eladói folyosók valamelyikében, ahol persze a többiek vásárolgatnak és lehetetlen betartani a 1,5 métert. Értem én, hogy ki kell használni a helyet, mert ki van fizetve, de ez már a vírus-mizéria előtt is idegesített.
-
Ezekiell
veterán
válasz proper #87745 üzenetére
Aaaa az OBI katasztrófa, elmentem én is betont venni múlt héten, de annyian voltak, inkább kijottem. Mindenki és az anyjuk is barkacsol most :)
-
-
azbest
félisten
válasz Orionk #87733 üzenetére
Furán fog hangzani, de anyámnak számtech boltból vettem edénykészletet és serpenyőket.
Sok hasonló helyen még olcsóbb is, mint a direkt főzéssel foglalkozóknál. Konkrétan az aquában dobtam be pár tefal serpenyőt a lankábel, műanyagtekercs és billentyűzet és ssd mellé múltkoriban[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz SirRasor #87738 üzenetére
Ez elég fura, elvileg nem kell már számkorlátot tartaniuk. Ugyanakkor persze azt csinálnak, amit akarnak, magánterület elvégre De sztem itt csak valami félreértelmezés lesz Decathlon részéről.
-
SirRasor
addikt
Voltunk a Decathlonban..illetve nem mentünk be, akkora sor volt: alig engednek be embert. Nem láttam be jól, de gyanítom csak annyi mászkálhat bent, amennyi kassza van.
Pár percig diskuráltunk arról, hogy érdemes-e várni: na addig nem moccant a sor egy centit sem.
Elmentünk a napfényparkos Jysk-be és ott nincs limit, simán be lehet menni.Most ezt miért?
Bármelyik hozzáállást megértem. Érvek és ellenérvek. De az milyen már, hogy az egyik helyen így csinálják, a másik helyen úgy? Totál agyatlanság..Make Love not war!
-
Ezekiell
veterán
válasz csoszogi #87736 üzenetére
Rántottát mondjuk nagyon jól lehet benne csinálni, illetve olyan dolgokat, amiket nem akarsz pirítani.
[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
válasz Orionk #87733 üzenetére
esetleg Napfény park? Ott van valami edényes, mindenféle típussal. És érdemes az ottani Tescot is megnézni, lehet ott nagyobb a választék, már tapasztaltam. Valaki említette a Sever centert, meg egyszer itt az Anna kúti üzletet is (sarkon van). A gránit miért jobb, mint a többi?
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz csoszogi #87731 üzenetére
Nagyon helyes. Én ma a Novában kérdeztem meg a biztiboyt, hogy betartatják-e a rendeletet, vagy szarnak bele, és állítása szerint kedd reggeltől szigorúan betartatják. Kíváncsi leszek...
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Ma voltam a Nagy Tescoban és nagyobb serpenyőt akartam volna venni, gyári fedővel. Utoljára 5 éve vettem, akkor is drágábbat és elég jól, sokáig bírta.
Nem találtam Gránit bevonatút, csak teflonosat.
Tudnátok ajánlani olyan helyet Szegeden, ahol lehet gránit bevonatút is venni?
Serpenyők Tesco: [link]
Serpenyők fedővel Tesco-csak 1db. volt: [link]
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
légitársaságoknál ha ujra indulnak olyan jegyáremelkedések várhatók, hogy még a pilótának is jegyet kell majd venni,
-
Ezekiell
veterán
válasz Rimuru #87725 üzenetére
Nem "ha tényleg az lenne", hanem tényleg az. Kormányrendelet van róla, tessék
Az, hogy nem tartják be, az egy másik kérdés. Majd az első büntetések utén be fogják. Én is láttam felszállni ma népeket az 5ösre maszk nélkül, amit ugye nem lehetne. Ez szabálysértés jelenleg (más kérdés, hogy nem lehet rendőrt állítani minden buszhoz meg üzlethez).
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz lorcsi #87720 üzenetére
Újonnan 13-14 eFt volt az alja.
Lehet marad az 1 db 128GB-os a szerverben. Majd sűrűn mentek. Raid-be jó lett volna a biztonságért egy másik."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
lorcsi
veterán
-
fecus
őstag
válasz lorcsi #87707 üzenetére
Egy pár napja az Aprón a 30 perce felkerült SSD-k már el vannak adva ha kérdezem.
A nagykerben nincs áru.
Jó kis áruk lett."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Rhino666
addikt
válasz Ezekiell #87715 üzenetére
Igen, ez meg a buziság része a dolognak. Már az első héten nagyon untam ezt az egészet, azóta még inkább elegem lett belőle. Legalább az tisztán látszik, hogy mennyire inkompetens a vezetés ha akármi másról van szó, mint a médiamanipuláció vagy a szisztematikus lopás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Rhino666
addikt
válasz Ezekiell #87713 üzenetére
Csak hogy az én "véleményem" furcsamód összhangban van azokkal a szakértői álláspontokkal, amik szerint szintén nem érnek semmit a házi/bolti maszkok.
Az elején a sok idióta elkapkodta az összes létező FFP2-es maszkot. Most otthon porosodik az összes a polcon (mert ugye #maradjotthon van). Azoknak meg nem jutott, akiről később kiderült, hogy elkapták, így rendes maszk nélkül lefertőznek mindenkit, akár húznak alsógatyát a fejükre, akár nem.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
-
csoszogi
tag
válasz lorcsi #87705 üzenetére
Régebben a vírusos mizéria előtt meg ez volt:
óvoda, bölcsőde ugyebár van nyáron is, leszámítva a takarítási bezárást ami kb két hét, és arra az időre is van ügyelet másik intézményben.
És az iskola? Az június közepétől augusztus végéig van zárva. Igaz van egy, vagy két hét amit még az iskola biztosít megőrzésre évzáró után, de utána semmi.
Alsós gyerkőcöt nem hagyhatsz otthon, még felsősre se bízhatod, mert bármi történhet, másrészt meg ugye mit is csinálna otthon nyolc-tíz órán keresztül? Nem egyszerű, ha nincs segítséged akkor meg szinte lehetetlen.Táborok: mikor megtudod mik vannak, már foglalt nagy része. Aztán az ára: amire emlékszem, napi 3-5ezer forint...egy hét két gyerek na mennyi is az? (plusz bérlet mert buszoznak is) De legalább vannak táborok...
Maszkok: ruha maszkot láttam az Auchanban is, meg talán a Rókusi Tescoban is... varrni is lehet, vannak egyszerűbbek, én is varrtam párat. De láttam aki csak valami kendőfélét tett az arca elé, bement majd vett normális maszkot, vagy végig abban volt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megy valaki ma pestre esetleg?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
-
azbest
félisten
válasz _Petya_ #87697 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor hipszteresen egy sál is megteszi.
Meg is van a közlöny
"(2) Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni"Anna kút menti pingvin patikában vettem pár hete vászon maszkot 700ft-ért. "Igazi" maszkot lehet azóta sem árulnak. A patikáknál előny, hogy esetleg ki is van ragasztva papír az ajtóra, hogy van-e nekik ilyesmi készleten.
Mellettem egy kis coop-ban is láttam régebben két vászon maszkot 1400-ért.
A közeli turkálós vagy kínai jellegű boltban volt kiragasztva papír, hogy náluk 300 - gondolom az is valami varrott.Eldobható sebészeti jellegű maszkot meg az aldiban láttam egy hete. 10es csomag 4eft. Osztrák import, made in china, "nem egészségügyi alkalmazásra".
(#87705) lorcsi
elvileg korlátozott számban az óvodák és iskolák is csinálnak gyermekmegőrzést ilyen esetre. Persze azt nem tudom, hogy az elméket és a gyakorlat hogyan találkozik. Az intézményt érdemes megkérdezni. Már, ha az opció nekik.[ Szerkesztve ]
-
-
veze
őstag
ket db N95-ös (elvileg ez az ffp2) szelepes maszk( kinai, de ma mi nem az?) új, gyári, zárt csomagolásban, van nekem eladó, akár ma is elvihető, akit érdekel az írjon privit. Több nincs , mert kell a többi a csaladban
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #87702 üzenetére
No igen, erről beszélek. OKé, hogy végre lehet menni dolgozni, de mégis hogy ha otthon kell oktatni a gyereket, meg vigyázni, hogy ne nyírja ki magát. Kivesz az egyszeri ember hirtelen 4 hónap szabadságot (szeptemberben lesz ugye legközelebb iskola, óvoda, már ha minden jól megy)?
Szóval kontaktok számának csökkentése így, meg úgy, gondolkozni kellett volna, hogy mit milyen sorrendben lazítanak.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Az hagyján, hogy nehezen bírom, de hogy lehet így visszamenni dolgozni? OKé, hogy már lehetne, de akinél kisgyerek van otthon az iskola / óvoda helyett, annak gyakorlatilag lehetetlen. Vagy pedig marad a nagyszülőzés, de akkor meg tényleg csökkentettük a kontaktot, és épp a legveszélyeztettettebb korosztályt védjük?
Én kérek elnézést!