- Gurulunk, WAZE?!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz bitpork #52298 üzenetére
Én ismerem a szerviz múltját a kocsinak, mert én hordtam szervizbe. Abban szeretnék nagyjából előre látni, hogy milyen futásteljesítmény várható komolyabb problémák nélkül.
Rick: köszi, a 280e az én futásteljesítményemmel még 12 év. Mivel 4 év alatt futott 70e-t. Igaz az enyém benzines, nem tudom mennyin változtat ez. De ha még benne van 3x ennyi komolyabb felújítás nélkül, az nagyon jól jönne. Még ha 2x ennyi, akkor is.
Tisn: benzines, 1.6-os. Nem turbós, 6 sebességes.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz lugosi #52297 üzenetére
Én ezt az egy haveromat tudom példaként felhozni, 2008-as 1.5 dci 106 lovas 6 sebességes Grandtour-ja volt, 280-nál járt, akkor is csak azért adta el (pontosabban 660-ért bevette a békéscsabai citroen) mert szarvast fogott vele. Akkor vette a C5 kombit 6.3-ért (2012. augusztusi autó a szalon tulajdonában, amit 2012 decemberben vett meg) amivel egy igazán jó üzletet kötött, ugyanis most vitték el 4M-ért. Vagyis 2 év alatt mindennel együtt 3M-t fizetett ki rá. Vett is gyorsan egy 2006-os Megane Grandtour-t, óra szerint 170 ezerrel. Csapágycsere nincs betervezve.
Persze a citroen megcsinálta a törött autót, és 1M-ért árulták, el is adták.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
bitpork
nagyúr
válasz lugosi #52297 üzenetére
Nem igazán számít hogy márkaszerviz meg hogy valós -e függetlenül a brandtől. Itthon mindent hamisítanak és ez a kiindulás minden ismeretlentől való vásárlásnál. Ha van olyan esmerősöd aki megbecsüli a motorkocsid szerviz múltját, és ezt hajlandó megfizetni is, akkor neki kell eladni. De az hogy egy idegen így viselkedjen...10-ből 2 max.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Rick4
félisten
válasz totya694 #52280 üzenetére
A piaci helyzet csak tőled függ. Ha neked nem sürgős a vétel, akkor keresgélj, autózz heti 2-3 alkalommal 2-300km-eket megnézni egy egy autót, és meglesz az, amelyik neked megfelel.
A Fiat motorokról meg annyit, egy pesti srác újonnan vette a Puntoját még 2000-ben, csak ő használta, melóba jár 15km-re, meg este haza, plusz a szokásos ide oda menés. Most jár vele 400 ezernél, és azon túl, hogy már 2x levette a hengerfejet, mert azért a szelepek kopnak, a tömítés is megunja, a blokknak semmi baja, a Multiplám blokkjában a hengerek 300 ezernél még váll nélkül voltak, a gyári hónolás látszott, szerintem nem a 400 ezer kell, hogy visszatartó erő legyen... Mivel ennyit futott autóknál nem minden bírja idáig, valószínű nem 400 van a telókban, fékekben, futóműben, hanem sokkal kevesebb. És onnantól, hogy egy motor 50-60 ezer, berakni meg egy nap, én nem riadnék vissza ilyesmitől, sőt, ha van megnyomott, picit sérül, de nagyon olcsón lehet azt választanám. Ha magad hozod rendbe, vagy a faluban a jó ismerősök csinálják, az tuti meg lesz csinálva, és nem kell annak hinni, aki állítja, hogy ez márpedig tutira fel lett újítva fél éve.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Kell, vagy sem,a haverom nem cserélte, nagygenerál se volt, és mint írtam 280-nal adta el. Tehát az, hogy 100-nál már odavolt, és még elment vele 180-at vicces mondat lenne, leginkább a 100-nál esedékes csapágycsere nem igaz ebben a formában. Az lehet, hogy sokan megcsinálják, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy ha nem, kivégzed a motort.
-
félisten
Kéne nekem olcsón egy microusb töltő.
Nem kell sok Ampert leadnia, csak telefonhoz lesz.
Anélkül rendeltem az enyém, mert úgy emlékeztem, van még itthon pár db, de egyet sem találok :l -
LordVader80
őstag
Közülünk többen is kerékpároznak, FYI
May The Force Be With You!
-
bitpork
nagyúr
válasz totya694 #52286 üzenetére
Nincs tévedés abban amit írsz. Talán annyi hogy én sem a kopásmentességet írtam 400k alatt, hanem azt hogy megbízhatóan és nagyobb kiadás nélkül mennek el ezek. Az üzemanyagra: én amikor csak tehetem a prémium üzemanyagokat tankolom. Picivel többet megyek vele, halkabb a motor is. Semmilyen adalékot ezen kívül nem használok.
-
tisn
addikt
válasz totya694 #52286 üzenetére
Irtad, hogy ignist akarsz: szvsz barmelyik uj suzuki jo valasztas (ignis, uj swift, sx4), mert sokan vettek hitelre, utazni mar nem maradt love, abbol tenyleg meg lehet fogni keves km-est.
Es igen, allapotot veszunk, de akkor is jobb a nyugdijas autoja, aki belerakott 50k km-t 10 ev alatt, es a markaszervizbe hordta vegig.
Es a kavicsos neppereket hanyagolnam.
-
őstag
válasz bitpork #52282 üzenetére
Jó reggelt mindenkinek!
A legelején azért is tettem fel úgy a kérdést,hogy a "mai autók" mert a 90-es években úgy 4~5 évet dolgoztam autószerelő műhelybe és az akkori motorokat ismeretem (nagyon sokat belülről is).Autóvillamossági szerelő a szakmám.
A Fiat vagy 40 éven keresztül ugyan arra az 1.6-os blokkra épített ilyen olyan hengerfejeket és pakolna az újabbnál újabb kasznikba.Nem baj ez de a hüvely fala,cementáltsága,anyag összetétele nem hinném,hogy sok mit változott.Ezért is állok szkeptikusan a 4-500.000km-t futott autónak még semmi baja a motorjával kijelentés előtt.Lehet már szürkülnek a régen tanult dolgok de egy motor kenésében az üzemanyag is szerepet játszik igaz kis mértékben de nem elhanyagolható az sem.A mai autók "alig" esznek üzemanyagot....
Anyag szerkezetileg szerintem semmi változás nem történt de cáfoljatok meg ha tévednék.Az,hogy 10.000km helyett 8000-ként cseréli valaki az olajat még nem garantál közel fél millió km kopás mentességet.
Koromnál fogva nekem lehet ez lesz már az utolsó autóm és szeretnék hosszú távra tervezni.Üdv:Attila
-
őstag
válasz FoxiestFox #52281 üzenetére
Lehetőleg keveset használt autót szeretnék és nem minden áron.
Új autóra nem telik.Üdv:Attila
-
bitpork
nagyúr
válasz totya694 #52280 üzenetére
A kocsijaim mind 5+ évesek voltak eddig - egy kivételével, amit meg is bántam - és soha nem foglalkoztatott a km óra állása. Mondom kérdezd meg Attixet hogy mi a véleménye az autóimról. Ha akarod találkozunk és ki is próbálod, utána megmondod h szerinted mennyi km van benne én meg az igazságot
Arra meg ne számíts hogy egy fiatalabb autó üzemeltetése olcsó lesz. Egy 5x5x5 cm-s kütyü majdnem bármilyen autóba tud súlyos tízezrekbe kerülni.
MOD: még egy dolog amit fontos tudni. Ha nincs tettenérés akkor nincs felelősségre vonás itthon. Te pedig mint egyszerű halandó soha nem fogsz a nagy hivataltól igazolásokhoz jutni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
őstag
válasz bitpork #52279 üzenetére
Nekem ez a piaci helyzet nagyon nem tetszik.
Vegyek 1 misiért egy olyan autót amiben egy kamiont is megszégyenítő futott km van de volt gazdája gondosan kicserélt mindent ami erre utalhat(kormány kerék,váltó gomb,pedál gumik stb) íratott szervíz könyvet és vissza tekertetett 3-400km-t?Üdv:Attila
-
bitpork
nagyúr
válasz totya694 #52277 üzenetére
Használt autó óráját nem nézegetjük! Egy szervizkönyvet pár ezer forintért gyártanak. Állapotot veszünk nem mutatott km-t. Nekem az utolsó 3 autóm 200k+ km-rel vettem de szerintem egyikről sem lehet megmondani. És bajom is csak a kopó elhasználódó alkatrészekkel volt. Attix tudja mondani hogy mit mire és hogyan költöttem. Negyed millió km után meg szerintem belefér egy 100k+ költés mert fajlagosan semmit nem képvisel amellett hogy mennyit menetem cserébe.
-
Rick4
félisten
válasz totya694 #52277 üzenetére
Szerintem néha nem ártana kimozdulnod onnan, én nem érzem ennyire tragikusnak a helyzetet. Az osztrák autókkal egy a baj, ott nagyon sóznak, és ez 10 év távlatában elvégzi a munka nagyját, rendszerint minden osztrák autó (és magyar rendszámos, ami ott fut) alulról kellőképpen rozsdás lesz ahhoz, hogy ne legyen a kinti tulajnak kedve megcsináltatni, inkább olcsón eladja. Az óratekergetés csak egy dolog lenne, ne azzal kell foglalkozni, mit mutat. Az állapot lesz egészen más, mint amiket itthon találhatsz, az ár meg leginkább alacsonyabb, mint amit itthon kérnek az autókért. Hozni is érdemes, hozatni is, de van itthon épp elég, ami miatt nem kell többezer km-t autózni, elég csak Szegeden, de inkább a hahun körülnézni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mi a helyzet a kintről behozott verdákkal?
Ott el lehet hinni a km óra állást???
Vagy érdemes egyáltalán kintről behozni autót?
Mert azért lássuk be a magyar ha bedöglik a kormányba épített kürt kapcsoló akkor simán fúr a műszerfalba egy 30mm-es lyukat a traktorhoz való nyomógombnak...
vagy felszerel egy ilyet
De ezt hosszan sorolhatnám és ez egy kicsit más téma is...Üdv:Attila
-
Rick4
félisten
válasz Agyasima #52269 üzenetére
egy Renault 1,5dci jó eséllyel már a 100e-dik km előtt nagygenerált igényel, Ami rögtön pontosítanék, mégpedig úgy, hogy bizonyos esetekben.
A haverom 2008-ban egy új Renault Megane 1.5 dci-t vett, (106 ló, 6 sebesség) 2012-ig 280 ezret hajtott bele. Soha semmilyen probléma nem volt vele, főleg a hajtókarcsapágyakkal. Szóval azt se ártana tudni, konkrétan Bosch vagy Delphi befecskendező van-e benne, ill. azt se, hogy a 82, vagy a 106 lovas motorról beszélünk-e.
Mellékesen egy azaz egy darab generátort cserélt, azt is 15 ezerért bontottra, egyszer féktárcsát. Se futóműalkatrész, se teleszkóp, se lengőkar. Persze gumit, folyadékokat, betéteket igen, de az nem lep meg senkit.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Agyasima
őstag
-
Agyasima
őstag
válasz totya694 #52263 üzenetére
Gyártótól és motortól függ. Egy Smart motorja vagy egy Renault 1,5dci jó eséllyel már a 100e-dik km előtt nagygenerált igényel, míg egy szívóbenzines Suzuki vagy egy örvénykamrás dízel (bár ilyet már nem gyártanak) bőven megy 400e Km felett, ha figyelnek rá. (Vagy példa a családban egy 1.2-es Corsa, amin még az olaj is csak ímmel-ámmal volt cserélve, mégis fut még, és 300e+ km van benne.)
Nagy általánossággal elmondható, hogy minél bonyolultabb (pl. benzines turbó, dízelnél a nagynyomású befecskendezés alkatrészei) egy motor, annál nagyobb eséllyel adja meg magát, és annál drágább a javítása.
Ha ennél is részletesebben vagy kíváncsi, akkor irány a Totalcar Népítélet rovata.
[SZERK] Most látom, hogy vásárolni szeretnél. Az első, amit tudnod kell, hogy a kocsik óráinak jó része vissza van tekerve. És bár mindenki azt hiszi, hogy ő most tuti kifogta, általában nem így van. A másik tudnivaló ennek következtében, hogy nem km-óra állást veszünk, hanem állapotot. Javasolt elolvasni szintén a Totalcaron a vásárlási tanácsokat, nagyon sok cikk foglalkozik a használt autó váráslással.
[ Szerkesztve ]
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
őstag
A most használatos autók motorja (1~12 év) hány 100.000km-t mennek el?
Üdv:Attila
-
Agyasima
őstag
válasz lugosi #52257 üzenetére
Nem is érdemes oda járni, csak mazochisták szoktak!
[bitpork]: pedig elég szakállas egy vicc ez.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
_Petya_
őstag
válasz Polemius #52252 üzenetére
Ez a legegyszerűbb megoldás, csak két darab ellenállás kell hozzá.
Az előző hozzászólásban ajánlott megoldás nem ajánlott, nem jó ötlet két alacsony impedanciás kimenetet direktben összekötni. Folyamatosan küzdeni fognak egymással, aztán valamelyik, vagy mindkettő előbb-utóbb feladja
Petya
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
sp3rhead
tag
válasz Polemius #52252 üzenetére
http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B000Q6I1K4?pc_redir=1411023505&robot_redir=1
ilyesmire gondolsz?
Illetve
http://www.pcland.hu/shop+DELOCK-adapter-sztereo-jack-apa---2x-sztereo-jack-anya-3-5mm-65344_160792_1030645
Bocs, telorol vagyok
[ Szerkesztve ]
Szeretem a Löwenbräu-t :) -- sp3rhead felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
tlac
nagyúr
Nincs véletlen valakinek egy fiókjában kallódó Scythe FFA-12 porszűrő, amit eladna nekem?
-
Polemius
senior tag
Mivel szoktak járni errefelé elektronikában, audioban jártasak is, megkérdezem itt:
hogyan lehet megoldani, hogy két audio füles kimenetet (jack) egyesítsek, hogy egyetlen fülessel tudjam hallgatni mindkettőt?
Gondolom egyszerűen közösíteni a kimeneteket nem feltétlen jó ötlet az eszközökre nézve?Konkrétan: van egy telefon (Galaxy S advance) sztereo kimenete, amiről a GPS hangját szeretném hallgatni és van egy kézi adó-vevő (wouxun kg-uvd1p) mono kimenete, amiről a rádióforgalmazást szeretném hallgatni (illetve nyilván ezen beszélnék is, de az elvileg nem érdekes ennél a problémánál).
Tud valaki okosat mondani erre? (Rasor, az ajtó-upgrade után te inkább ne adj tanácsot )
Esetleg létezik készen ilyen megoldás? Próbáltam keresni neten, de lehet hogy nem jó kulcsszavakra...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Agyasima
őstag
Mindmeghaltunk?
-
oltis12
csendes tag
...eladó alkatrészek...
-
Rick4
félisten
válasz totya694 #52234 üzenetére
Ha esetleg a hétvégén tanulmányoznád a víz- metán keveredés fizikai törvényeit, lenne két jegy a morehalmi gyógyfürdőbe, ingyen átadom, még sörcsoki se kell. Esetleg két párizsi koca (!) jöhet
Kezdő segítségnek legyen ennyi elég:
CO2+ 4H2= CH4+ 2H2O
CH3COOH = CO2+ CH4[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz totya694 #52234 üzenetére
Oda is kell a co2 mérő, különben honnan tudnád, hogy hosszú lépés lett-e a nagyfröccsből? Amúgy amire Te gondolhattál, az nem co2 mérő (széndioxid) hanem co mérő (szénmonoxid), utóbbi nem keveredik túl jól a borral.
Ellenben nem is mérni kell a co-t, elég jelezni is.
-
őstag
válasz totya694 #52229 üzenetére
Gondolok itt olyanra,hogy ha a gyerek szoba pl. 4x2m-es akkor könnyen lehet belőle 2x2-es szobát csinálni 1-2000Ft-ból és gyors el is bontható.Szoba méreteitől függően megméred milyen magas (pl 245cm) a (pl 2m a szélesség)
Elmégy a tüzépre és veszel cseréplécet 198+246+246cm hosszba.A leghoszabbra rátekersz a függönyből 1 enetet (függönny pl 2db 120x240-es)
A 2 rövidebb léccel alá támasztod a 3-at amit a plafonhoz szorítasz.Üdv:Attila
-
Rick4
félisten
válasz bitpork #52208 üzenetére
na de 90°-kal el is forgattad... Ezzel ne viccelj, ez egy betegség, VVS a neve...
Mondjuk sosem tudni, nem a kőműves hibázott-e és az ajtó így van beépítve.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz FoxiestFox #52222 üzenetére
19 C° van (80-90%-os párával..) 4 napja, majdnem folyamatos tűzhely-fűtéssel és a babaszobában elektromos radiátorral
De ma jó idő lesz..vagy pont az ajtón megy ki a meleg
Make Love not war!
-
Agyasima
őstag
válasz FoxiestFox #52222 üzenetére
Nem te vagy a nyár fő ellensége, tél legnagyobb barátja? Hát akkor ne vacogj! Amúgy a zasszony nálunk is bekapcsolta a fűtést tegnap este.
-
félisten
Vac-vacc.
-
-
SirRasor
addikt
válasz bitpork #52208 üzenetére
Már a hsz-ekért megérte feltenni a képet
Amúgy nem tudtam, hogy el van forgatva, mert a win alapból jófelé forgatja, és jobb esetben a telefon el is menti, hogy az a default irány, és így csak feltöltés után szembesülök a tényleges iránnyal.
Nah de ami a lényeg, hogy ezt nem így terveztem. Csomószor kitalálok dolgokat és elképzelem a fejemben, hogy milyen lesz majd, ha megvalósul. Hát ez nem úgy öltött realitást, ahogy megálmodtam
Make Love not war!
-
pmheros
őstag
válasz SirRasor #52201 üzenetére
Ilyen ajtó MOD -ot sem láttam még
Ötlet megszületése,
tervezés, megvalósítás ?Maszkolni kell, ahol nem akarod vakarni a tömítést ! Keményre kötő habot semmiképp ne használj, csakis rugalmasat ! Számolj a hőtágulással, csak homlok felületet tömíts !
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
félisten
-
SirRasor
addikt
válasz macilaci78 #52205 üzenetére
A felső részéről vakartam éppen a ganét, amikor feltűnt, hogy minimális erőre is be tudom nyomni Most már értem, miért jó a sok ponton záródó ajtó..úgyhogy szerintem ebből csere lesz, csak még kell hozzá pár havi fizu.
Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz SirRasor #52201 üzenetére
Egyszer még 20 éve kiégett a lakásom egyik szobája. A fehér csukott ajtón körben pont így néztek ki a kis kormos részek, ahogy egyik szobából átszivárgott a másikba a füst. Mestermunka. :S Befalazni készülsz amúgy az ajtót? Mert annak az előkészítésére ez a tuti megoldás.
-
MODERÁTOR
Igényes...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest