Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amarth
aktív tag
Nem tudjátok véletlen,hogy a GKI kártya hol olcsóbb?
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
macilaci78
nagyúr
válasz biomassza #51494 üzenetére
Pontosabban hozzájárulást 18. életévét betöltött cselekvőképes magánszemély után kötelező fizetni. Az más tészta, hogy ilyen-olyan jogcímeken ez tovább is megoldódik az illető tudta nélkül. (Pl hallgatói jogviszony, vagy az azt követő rendelkezésre állási támogatás keretein belül.)
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
azbest
félisten
ehh közben olvastam az ürlap tájékoztatóját és ott is kötelező feltüntetni taj számot teljesen idióta a rendszer.... valószínűleg ott bukik a dolog, hogy a taj nem jelent jogviszonyt, de a kiállításához meg jogosultság igazolást kérnek - amit valsz vagy az ügyintéző, munkaadó vagy az illető félreértett és ezért akad meg a dolog.
-
azbest
félisten
Pont az a baja, hogy a szerződéshez kell a taj szám. Tehát nem tudják felvenni, az oep meg nem akarja kiállítani, munkaviszony hijján. De valószínűleg az ügyintézők tudatlansága is benne van... egyelőre azt a tippet adtam neki, hogy lehet a nav-nál kellene bejelentkezni egy ürlappal és egy havit befizetni [link], kolléga meg a munkaügyi központot javasolta, hátha ott tudják mi a dörgés.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nem tudjátok hogyan lehet legyőzni a rendszer idiótaságát?
Egyik ismerős magyar állampolgár lett és kezdene dolgozni. A munkahely a szerződéskötéshez kéri a taj számát. Az oep pedig addig nem állít ki taj kártyát, amíg le nem igazolja a jogosultságát, a munkahelytől kapott igazolással. Szóval patt helyzetben van, mert mindkettő a másikra mutogat.
-
DarkByte
addikt
válasz Polemius #51481 üzenetére
Ezen már csak animált csilámokkal, félig belógó David Hasselhoff-al és raj felíratokkal lehetett volna rontani.
Egyébként tök jó ez a hőlégballonozás, de egy ilyen oldallal tényleg nem sok embert nyertek meg magatoknak. Én egyébként minimum egy Facebook oldal készítését javasolnám amit lehet lájkolni, híreket, következő időpontokat kitenni. A mostaninál mindenképp interaktívabb és közösség építő hatásúbb. És nem igényel weboldal készítői tudást. Max. egy jobban sikerült bannert és logót érdemes kitalálni/készítettni a lapnak.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Orionk #51465 üzenetére
Röviden összefoglalva, a netes megjelenésetekre áldozzatok egy kicsit, bízd olyanra, aki ért hozzá, mert így rém igénytelen. Inkább taszító, mint csalogató.
"Én sem piszkálom az informatikusokat, hogy nem értenek a repüléshez."
De ők nem is vezetnek hőlégballont. Te se csinálj weblapot (szerintem).
Gyakorlatilag, ennél csak igényesebben lehetett volna megcsinálni. Őszintén mondom, a txt+kép (AZ a kép) kombónál jelenleg nem tudok igénytelenebbet elképzelni.
-
maláj
addikt
válasz FoxiestFox #51477 üzenetére
pláne, hogy nekem aug. elején küldtek ki 3 havi számlát
-
félisten
-
macilaci78
nagyúr
válasz Orionk #51470 üzenetére
Azért ez fura. Szóval szerinted a webes felület admin oldalán nem tudják beállítani a pilóták az általuk vállalható időpontokat?
Mindamellett egy fizetős munkát ne mondjon le a megbízott 1-2 nappal a munka előtt, mert közbejött valami. Időjárási körülményekre persze lehet hivatkozni, ez legyen benne az ÁSZF-ben is, de pl melyik taxis mondja le a megrendelt a fuvart, mert az asszonyt épp fodrászhoz kell vinni.
Ha az egész országban ez az általános üzleti magatartás, érthető, miért is nincs igazán a köztudatban a ballonos bérrepülés intézménye.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
maláj
addikt
csak nálam fostrágya a digi mobilnet ???
-
Orionk
senior tag
válasz macilaci78 #51469 üzenetére
Sajnos ilyet nem lehet vállalni, hogy egyik városból a másikba. Csak ha nagyon közel vannak. A ballont arra megy, amerre a szél viszi. Annyiszor változik a széljárás, hogy gyaorlatilag nem csinálnak ilyet Magyarországon a ballonosok. 10 ballonos klub biztosan van az országban és egyik sem vállal ilyet. Pedig közöttük igen jó ballon pilóták is vannak, akik Magyarországot ott tartják az európai és nemzetközi versenyeken.
A fizetési lehetőség még oké a honlapon, de időpontot gyakorlatilag lehetetlen foglalni. Magyarországon a ballonos klubok, a ballonos pilóták ezt nem főállásban csinálják. A munkájuk mellett foglalkoznak ezzel és nem lehet bármikorra időpontot foglalni egyik Magyarországi ballonos klubban sem. Akit érdekel az fekeresi az egyik szervezőt és leegyeztetik a pilótával, akinek előfordulhat, hogy 1,vagy 2 nappal a megbeszélt időpont előtt más dolga lesz, ami a saját munkájához kötődik és akkor módosítják az időpontot. Nem csak nálunk van így, hanem az országban mindegyik klubban.
Sajnos ez a helyzet Magyarországon. Cseheknél például annyira jól lehetőséget kapnak az államtól ezek a klubok, hogy főállású pilóták vannak, akik csak ezzel foglalkoznak.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Orionk #51453 üzenetére
Indulj el onnan, hogy a weblapon lesz időpont-foglalási lehetőség, illetve előre fizetési lehetőség. Bónusz Brigád egyre felkapottabb. Nem tudom, mennyi idő mondjuk Kecskemétről Szegedre, vagy Budapestről Szegedre leballonozni, de szvsz egy ballonos út + szegedi érkezési helyről Budapestre transzfer csomagot is ki lehetne számolni...
Vagy tököm tudja, milyen szélirányhoz kell igazodnotok a technikával.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
fecus
őstag
válasz bitpork #51459 üzenetére
Az azért nem, de 100kg még álmomban sem voltam.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Orionk
senior tag
válasz lugosi #51461 üzenetére
Nincs olyan fotónk, ami Szeged felett készült és van rajta egy hőlégballon is a levegőben.
Nem akartam olyan képet kitenni, amin csak Szeged város van rajta felülről és nincs rajta az egyik ballonunk.
Ezért ráraktam másik képről egyik ballonunkat.Nem is tagadtam sosem, hogy PS-ben ez csak egy kontár pár perces munka volt. Direkt ezért tettem oda a ballon köré a fehér sávot, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, hogy ez egy összeollózott kép és nem az volt a cél, hogy szép legyen, hanem az emberek lássák az egyik ballonunkat is. Hozzáteszem, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire ért a csapat a hőlégballonozáshoz, és ránk bíznád-e az életed. Ugyanis bátran állíthatom, hogy profi pilótákról van szó legalább 20 éves gyakorlati tapasztalattal. A biztonságos és profi repülésnek semmi köze ahhoz, hogy mennyire ért a csapat az informatikához.
Én sem piszkálom az informatikusokat, hogy nem értenek a repüléshez.
A Dropboxba azért tettem fel a két fájlt, mert ha majd onnan törlöm őket, akkor innen nem lehet a későbbiekben betölteni őket. Ugyanis a későbbiekben nem akarom, hogy lássák ezt a hirdetést. Ha a szöveget és a képet is betettem volna ide, akkor azt nem lehetett volna törölni a későbbiekben.
Akik repülnek velünk ők boldogok és örülnek a repülés végén, mert tényleg szép élmény szokott lenni és nem azon piszkálódnak, hogy a hőlégballonosok nem tudnak PS-t használni.
Majd ha elkészül a weblap, akkor azon lesz rendes hirdetés is. -
maláj
addikt
válasz viperabácsi #51460 üzenetére
hát koma enni kell és akkor nincs ilyen probléma
-
MODERÁTOR
válasz Orionk #51449 üzenetére
A hirdetés szövegében egyik mondat után nincs szmájli! Nem teszi ez komolytalanná az egészet? :/
A fotó, ahogy rá van montírozva a hőlégballon, nagyon igénytelen. Az egészből süt az, hogy nem gondoljátok komolyabban annál, mint hogy 3 perc munkát beletettetek.
Szerintem (!) valamit vagy jól, vagy sehogy nem szabad csinálni. Most pont egy olyan társaságra bízzam rá az életem, a hőlégballonban, akik ilyen hirdetést tesznek le az asztalra? Egy dropboxból linkelt txt file, egy kivételével minden mondat után egy szmájli, meg egy olyan fotómontázs, amivel gyakorlatilag oktatni lehetne egy "hogyan ne" tanfolyamon?
-
fecus
őstag
A francba.. Pedig már azt hittem bent vagyok!
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
maláj
addikt
mennyi a teherbírása a technikának mert itt elég tápos emberkék vannak - 100 kg alatt nincs tagság
-
ShadowX
őstag
válasz FoxiestFox #51455 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, nem olcsó mulatság ez. De ezzel szerintem minden jelentkezô tisztában van. Az élmény pedig gondolom megfizethetetlen...
-
félisten
-
Rick4
félisten
válasz Orionk #51453 üzenetére
De miért ne lehetne lemérni egyből egy jó reklámmal, mennyi igény van erre? És miért ne lehetne 1 hónap v várakozási időt adni, mikor az élet számtalan területén még ennél is több időt kell várni dolgokra? Persze Te tudod.
Mesélhetsz amúgy, mennyi idő, mennyi pénz, milyen magasról, stb stb.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Orionk
senior tag
Értem, de nem akarjuk konkrétan hirdetni.
Majd ha elkészül a weboldal, akkor azon rajta lesz minden. Most csak kíváncsiak vagyunk, hogy mégis mekkora érdeklődés lenne rá.Ha kitennénk konkrét nyílvánosabb helyre, akkor lehet, hogy sok lenne az érdeklődő. Jelenleg még "kicsik" vagyunk és kicsiben csináljuk. Néhányan jelentkeznek és őket pont ki tudjuk szolgálni. Lassan ahogyan megerősödünk és lesz majd még ballon, akkor több kérést is ki tudunk szolgálni és akkor már tudunk majd nyilvánosan is hirdetni.
Valahonnan el kell, hogy induljunk.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Orionk #51451 üzenetére
Szerintem a hirdetés akkor lesz hirdetés, ha az apróba felteszed. Nem tudom, ismered-e az oldal működését, de a hozzászólások fölött van egy pici sor, aminek a végén a hirdetésekhez jutsz, oda Te is fel tudsz tenni bármit, akár több képpel, bővebb szövegezéssel, és főleg: árakkal is. Aztán azt már belinkelheted is nekünk.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy új lehetőség Szegeden, hogy feledhetetlen emléket szerezz magadnak, vagy ismerőseidnek !
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz dosailord #51443 üzenetére
A harmadik nap alvás nélkül a mosolyodat kevésbé természetessé tenné. Most van egy pár perc szünet, de már 4 napja semmilyen nyílászárót nem lehet nyitva hagyni mert még az 5.1 is alig birkózik meg a hangerejükkel.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Polemius
senior tag
válasz SirRasor #51440 üzenetére
Lényege, hogy te megosztod a többi Fon userrel a wifid, cserébe a többiekét is használhatod ha arra jársz. Ha utazgatsz, akkor még hasznos is lehet neked. (Bár gondolom egy ideig nem nagyon...).
Elszeparált hálózatot biztosít a többieknek, és úgy nézem,hogy jelenleg egy külön kütyüvel oldják meg. De korábban volt firmware is, talán most is hozzáférhető különféle routerektre.
Itt egy magyar cikk. -
Frenky89
addikt
No most falván is hallatszik a SZIN. Mi lehet akkor Szegeden... bele se merek gondolni.
-
Polemius
senior tag
válasz SirRasor #51432 üzenetére
Fentebb írtam, tegyél FON-os firmware-t a routeredre ha lehet, és akkor lesz egy, a saját hálózatodtól elszeparált vendég wifi, amire a többi FON-os tud csatlakozni.
(De vannak olyan routerek, amik tudnak vendég-wifit, amire akár szabadon lehet csatlakozni és szeparált attól, amelyikre te csatlakozol.) -
SirRasor
addikt
válasz stopperos #51412 üzenetére
Na ettől féltem.
Thx az infótAmúgy nagyon durva a picike. Félálomban felébredek arra, hogy mintha rajtam lenne mert mondjuk én büfiztetném, de..hol van? Rajtam volt! Legurult? ÚRISTEN, VÉLETLEN RÁFEKÜDTEM?!? ..nem, nincs sehol. Akkor biztosan csak álmodtam Pedig olyan élethű álom volt, mintha rajtam lenne.
Előzőleg feleségem ébresztett félálomban, hogy volt büfi? Akkor is a fentit álmodtam azzal az extrával, hogy Ő IS[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
pmheros
őstag
válasz Rawulf #51426 üzenetére
"Szándékosan nincs már benn mellette az sshd, nehogy az bekavarjon."
De jó szemed van ! Én nem találom a txtsetup.oem drivert egyik csomagban sem. Pedig már mind ott sorakozik a gyökérben kicsomizva. Melyikben keressem ?
Amúgy köszi hogy segíteni próbálsz
(#51427) maláj Egyáltalán nem lehetetlen, én otthon a T16-osommal buckapatkányokra ..
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
sss
őstag
De ez nem érdekli a szolgáltatót.
Rick:
Akkor tudják megnézni a nyitott portokat, ha tudják az ip-det igen, de azt is ki lehet deríteni. Ha a modem router is egyben, akkor az lesz a mögötte lévő gépeknek a gateway (natolás miatt). Csak ugye a "sima" modemeknek nincs publikus ip-je, ezért olyankor viszont jellemzően a szolgáltató egyik szervere lesz a gatewayed. -
Rick4
félisten
válasz castiels #51422 üzenetére
Azt én sem tudom, él-e, de ha nem él, gondolkodunk tovább. Valahol valaki csak utolérhető, ha más nem, addig írj egy mailt is neki, ha tényleg becsuktak, a nagyker attól még intézheti a garit.
-
-
pmheros
őstag
válasz FoxiestFox #51417 üzenetére
ez itten az előzmény
További adalék a win8.1 x64 az istenért nem megy fel rá secureboot -tal vagy anélkül, mbr, vagy gpt, illetve uefi vagy legacy módban sem.
nem vagyok tökéletes
-
félisten
-
pmheros
őstag
Kedveskéim, van itt olyan akinek a laptopjában van m2 ngff csati ?
Ki kéne próbálni benne egy ssd -t. Az én laposom mintha nem szeretné. Jó lenne tudni miben van a hiba oka, mielőtt visszaviszem a bótba.[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
castiels
addikt
Valaki tud valamit a Makrohard studioról? ( szàmtech bolt volt a szent miklós utcàba) Azt ìrjàk megszűnt , akkor a koràbban ott vàsàrol cuccról ugrott a gari szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Rawulf #51410 üzenetére
Ha kell dyndns, akkor egy másik eszközöd úgyis megy nonstop, tegyél rá frissítő szoftvert a másik szolgáltatóhoz. Nekem egy router mögé van dugva, az megold ilyesmit.
-
-
ShadowX
őstag
Valakinek esetleg van 3g routere?
-
Rick4
félisten
Most a kívülről érkező kérésekről beszélünk, nem? Onnan meg csak az tud lekérdezni aki tudja az ip-t is, az meg leginkább a szolgáltató lesz.. A t-home jóideje HGW-t osztogat, ami modem és router is egyben, vannak olyan modellek, amik annyira jól működnek, hogy nincs értelme külön routert mögétenni, mivel nekem is így van megoldva, hirtelen nem is gondolkodtam más megoldásban. akkor viszont a modem lesz a gateway. Persze egy digi lan, meg más rendszerek az más tészta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1 humoros
- Milyen videókártyát?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- GTA VI
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest