- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Norton licencek összefűzése
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
45329 - 45201
45329 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-09-06 18:38 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZedTheOne
csendes tag
Sziasztok!
ASUS TUF B850-PLUS WIFI lapra szeretném külön ARGB-zónákra kötni a Fractal Pop Air RGB ventilátorait és egy Fortis 5 ARGB-t. A két front venti egy headeren lenne daisy-chainben, a rear külön headeren, a Fortis külön headeren. SignalRGB-vel szeretnék futófényes/wave effektet, pl. szivárvány alapon körbefutó kék hullámmal. Van valakinek tapasztalata hasonló ASUS + Fractal + SignalRGB felállással? A két Aspect 12 RGB front venti külön LED-láncként címezhető, vagy tükrözik egymást? -
FoLey-v
addikt
Sziasztok
Végül a középutat választottam neten utánakeresve,érdeklődés iránt, és egy fekete Thermaltake CT200 ARGB-t vettem. Arra érdemes figyelni, hogy a tápkábel miatt a ventilátor sarkán egy kis részt (kb. 1 cm) be kell vágni, hogy elférjen a vezeték a Cooler Master SL600m tulajoknak.
A rögzítés tökéletesen passzolt, és a ventilátor vastagsága miatt épphogy befért a Cooler Master SL600m ház aljába.
Amit adnak hozzá: (ai információ)
A Thermaltake CT200 (és CT200 ARGB) 200 mm-es ventilátor dobozában a következő tartozékokat találod a ventilátor mellett:
1 db PWM hosszabbító kábel (900 mm): A ventilátor tápellátásához és a fordulatszám-vezérléshez az alaplap felé.
1 db 5V ARGB hosszabbító kábel (900 mm): Az alaplapi világítás-szinkronizációhoz (az ARGB változat esetén).
1 db ARGB csatlakozó rögzítő klipsz (5V ARGB Connector Clip): Egy kis műanyag elem, ami meggátolja, hogy a 3-tűs ARGB csatlakozók véletlenül szétcsússzanak gépépítés közben.
És rögzítőcsavarokat. A ventilátor maga integrált daisy-chain/fűzhető kábelezéssel rendelkezik, így a csomagban található hosszabbítókkal közvetlenül az alaplapra vezetheted a jelet.A teljesítménye jobb, és érezhető, hogy 500 rpm fordulaton is hatékonyabban mozgatja a levegőt. Ráadásul a ventilátor teljesen hangtalan. Bár nem éri el a Noctua minőséget, panaszra így sincs ok.
Azért választottam ezt, mert ezt találtam a legjobbnak, és kíváncsi is voltam rá. Ráadásul a fórumban nem találtam senkit, aki CT200-zal rendelkezne.Kép a beépítésről. Szerintem még jól is mutat, hogy világít, de hát kinek mi az ízlése.

-
Grampy
senior tag
Rendben köszi majd megnézem.
Vagy le is lehetne vágni azokat de nem akarom összebarmolni a házat. Esetlegesen 3x120-asra cserélni a front ventiket. -
abridabri
veterán
Igen, 100% az okozza . Próbáld ki ingyen valami távtartóval. A ventik és a felfogatólemez közé hajtogatsz be pár mm kartonpapírt/szivacsot stb ls kiderül.
-
Grampy
senior tag
Köszi, ez kb ugyanaz mint a Noctua sajátja, amit vettem, csak 2mm-el vastagabb. Annyival előnyösebb, hogy ennél többet egymásra lehet tenni, nem tudom mennyit segítene. Alapvetően ezek a belógó lemezek okozhatnak búgást?
-
abridabri
veterán
Szerintetek a képen látható 120mm-es venti felfogató lemezek okozhatnak búgó hangot, ha belógnak a 140mm-es ventik lapátjainak útjába? Fractal Define R6 ház, Noctua NF-A14x25 G2 ventik. Vettem egy készlet NA-IS1-14 Sx2 5mm-es távtartó készletet, de sokat nem javított rajtuk. Ha szabad kézzel hátrébb húzom, akkor egyértelműen jobb a hangprofil, de nem tudom, hogy a lemezek okozzák-e a búgást.

-
Grampy
senior tag
Szerintetek a képen látható 120mm-es venti felfogató lemezek okozhatnak búgó hangot, ha belógnak a 140mm-es ventik lapátjainak útjába? Fractal Define R6 ház, Noctua NF-A14x25 G2 ventik. Vettem egy készlet NA-IS1-14 Sx2 5mm-es távtartó készletet, de sokat nem javított rajtuk. Ha szabad kézzel hátrébb húzom, akkor egyértelműen jobb a hangprofil, de nem tudom, hogy a lemezek okozzák-e a búgást.

-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
2 haz es egy CPU ventillatort keresek egy mini-itx hazba. Csak slim meret.
Mobius 120 slim illetve air slimmer 120-al v (vagy hasonlokkal) van esetleg mar tapasztalat?
* haz: Fractal Terra
*cpu huto: Alpenfohn Black RidgeKoszi
-
FoLey-v
addikt
Bár ha Noctua és jobb légszállítás akkor Noctua NF-A20 HS-PWM-et néztem. Árban kb. ugyan ott van.
-
FoLey-v
addikt
Igen,de a Thermalte Pure 20 nagyobb statikus nyomást bír. Nekem meg kéményhatású a házam és szeretném minél több levegő menjen felfelé. Bár jobban örülnék ha hasonló Cooler Master 200mm ventilátort tudnék beszerezni,de alig van választék a 200mm ventilátorok között.
-
Grózi
Topikgazda
A táphoz közelebbi maradjon csak,amit meg kivettél azt felteheted felül a hátsó helyen kifújóra.
-
bolic
őstag
-
Werkly
addikt
Ha elöl az alsó ventihez közel van az alúlról beszívó venti akkor rontják egymást? Két alsó közül a táphoz közelebbi maradjon csak? Nem vízhűtés van csak ilyen képet találtam! Kösz!
-
FoLey-v
addikt
-
Grózi
Topikgazda
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok
Van egy Cooler Master SL600m házam és gyári Masterfan MF200(?) helyére melyik 200mm ventilátort lehetne kicserélni? -
Werkly
addikt
Sziasztok!
Agyalok rajta, hogy a FD Torrent gyári ventilátorait lecserléném.
Gyárilag az alábbi setup van a házban:
Elől 2 db Prisma AL-18 PWM
Alul 3 db Prisma AL-14 PWM Fans
Hátul 1 db Arctic P14Szeretnék egységesíteni, hogy legyen.. bár az első 180-asokkal meg vagyok lőve, oda nem nagyon találtam alternatívát.
A többire 2 ötletem lenne:
Alulra 3 darab Arctic p14 pro Reverse
Hátulra 1 darab Arctic p14 proVagy, bár ezt az ára miatt elvetettem, vagyis próbálom elvetni.

Alulra, plusz hátra, vagyis összesen ebből 2 szett:
NOCTUA NF-A14x25 G2 PWM Sx2-PP 2 darabos szettLenne értelme a Noctua-nak, egyáltalán az Artic-oknak a Fractal-ok helyett? Őszintén szólva a cél a halkabb, alacsony dB mellett kicsit nagyobb légszállítás lenne.. (ebben főként a noctua lenne a nyerő, ahogy néztem a teszteket, illetve a specifikációkat).
Tudnátok segíteni kicsit?
Alapból főként fehér, vagy fehér RGB játszik.. ez megdölne a noctua-val.

Előre is köszönöm!

VGA alatt van 2x 80-as venti PCI bracketben. Maradhat a gépben vagy fölösleges? Kösz!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Agyalok rajta, hogy a FD Torrent gyári ventilátorait lecserléném.
Gyárilag az alábbi setup van a házban:
Elől 2 db Prisma AL-18 PWM
Alul 3 db Prisma AL-14 PWM Fans
Hátul 1 db Arctic P14Szeretnék egységesíteni, hogy legyen.. bár az első 180-asokkal meg vagyok lőve, oda nem nagyon találtam alternatívát.
A többire 2 ötletem lenne:
Alulra 3 darab Arctic p14 pro Reverse
Hátulra 1 darab Arctic p14 proVagy, bár ezt az ára miatt elvetettem, vagyis próbálom elvetni.

Alulra, plusz hátra, vagyis összesen ebből 2 szett:
NOCTUA NF-A14x25 G2 PWM Sx2-PP 2 darabos szettLenne értelme a Noctua-nak, egyáltalán az Artic-oknak a Fractal-ok helyett? Őszintén szólva a cél a halkabb, alacsony dB mellett kicsit nagyobb légszállítás lenne.. (ebben főként a noctua lenne a nyerő, ahogy néztem a teszteket, illetve a specifikációkat).
Tudnátok segíteni kicsit?
Alapból főként fehér, vagy fehér RGB játszik.. ez megdölne a noctua-val.

Előre is köszönöm!

-
Grampy
senior tag
Igen, volt tervben ez is, csak át kellene meshre cserélnem a tetőt, úgy meg nem tetszik, elveszti a letisztultságát az R6. Megpróbálom először, hogy a GP14-eket kicserélem P12 vagy P14 Pro-kra, szerintem már ez önmagában fog javulást hozni.
-
Grave_444
nagyúr
Neked mik a tapasztalatok R6 terén? A felső kifúvó mennyit tud javítani? Mert a zárt tető nekem elegánsabb, nem szívesen alakítanám át meshre, csak ha nagyon muszáj. Mostani felállás az lenne, hogy előre 2db P14 Pro, alulra 1db P14 Pro, ezek mind beszívónak, hátulra pedig 1db P14 Pro kifúvónak. Legyen akkor egységes, a GP14-eket meg eladom szerintem.
Procihűtő fölé a sarokba mehetne egy szívó szerintem a hátsó mellé. Nekem is így van. Procihűtő elé felülre nem szokás, hogy a cpu hűtő első ventilátora ellen dolgozzon. Oda ha raknak, inkább befúvót. Az meg a por miatt nem szerencsés és a meleg nélküle is tud áramolni kifele.
-
Grampy
senior tag
Nekem Define S volt , nem R6 . De amúgy nem feltétlen kell felső kifújó . Ha van elég sok/és erős front intake , akkor teljesen jó a front > back airflow CPU toronyhűtő esetében . Én általában lezártam a tetőt az airflow házaimban .
2x140 vs 3x120 kb mindegy ,ha jó a ventitartólemezek kialakítása ( nem takar ki sokat a 140-esbőlRendben köszi. Csak amiatt gondoltam újfent a 3x120-ra, mert a VGA alá is többet tudna befújni. Mondjuk az R6-ban a legalsó 120-as éppen a táp felé küldi leginkább, de szerintem több kerülne a VGA felé is így, mint a 2db 140-essel. Kérdéses, hogy akusztikailag mennyivel lenne zavaróbb.
-
abridabri
veterán
Neked mik a tapasztalatok R6 terén? A felső kifúvó mennyit tud javítani? Mert a zárt tető nekem elegánsabb, nem szívesen alakítanám át meshre, csak ha nagyon muszáj. Mostani felállás az lenne, hogy előre 2db P14 Pro, alulra 1db P14 Pro, ezek mind beszívónak, hátulra pedig 1db P14 Pro kifúvónak. Legyen akkor egységes, a GP14-eket meg eladom szerintem.
Nekem Define S volt , nem R6 . De amúgy nem feltétlen kell felső kifújó . Ha van elég sok/és erős front intake , akkor teljesen jó a front > back airflow CPU toronyhűtő esetében . Én általában lezártam a tetőt az airflow házaimban .
2x140 vs 3x120 kb mindegy ,ha jó a ventitartólemezek kialakítása ( nem takar ki sokat a 140-esből -
Grampy
senior tag
Illetve még egy kérdés. 2x140 vagy 3x120 a frontra?
-
Grampy
senior tag
-
Grampy
senior tag
Köszi az infót! Ez mondjuk nem kevés. Lehet Alzától veszem akkor, mert ott könnyebben megy az elállás.
-
Grózi
Topikgazda
-
Grampy
senior tag
-
Grózi
Topikgazda
A GP 14 tényleg harmatgyenge.Én a helyedben mindet cseréném P14-re abban a házban,főleg mivel 5-s packban jó áron van és ha lesz benne hibás darab(mert van sajna),akkor is tudsz variálni.
-
abridabri
veterán
-
Grampy
senior tag
-
abridabri
veterán
Igen. Volt szerencsém a gp14 hez mikor fractal hàzam volt. Max kifújàsra alkalmas ,màr a porszűrővel sem bìr el rendesen.
-
Grampy
senior tag
Értem köszi. Lehet akkor bepróbálom a P14 Pro-t, max, ha valami nem tetszik rajta visszaküldöm. Egyébként nyitott front-al játszom, de így is gyenge a GP14, alig fúj levegőt még 1000rpm-en is. Ugyanilyen fordulat mellett is lényegesen jobb lehet az Arctic?
-
abridabri
veterán
Sziasztok!
Adott egy Fractal Define R6 ház, gyári 140mm-es Dynamic GP14 X2-es ventikkel, elől 2 db, hátul 1 db. Szeretném a ház airflow-ját javítani. CPU egy 7800X3D, egy Fortis 3-as hűtővel(gyári venti), és egy Gigabyte Windforce SFF 5070 Ti. A gyári Fractal ventik nem igazán acélosak. Nézegettem az Arctic P14 Pro-kat, de nagy a szórás minőségben, nem akarom visszaküldözgetni búgás, rezgés miatt. Arra gondoltam, hogy a kettő első Fractal ventit kicserélném valami modernebb, jobb légáramlásúra, a Fractal-ok közül pedig egyet beszerelnék alulra beszívónak, másikat pedig felülre kifúvónak proci borda mögé. A hátsó kifújó pedig maradna érintetlenül. Így már jobb lenne a légáramlás, a videókártya is jobban érezné magát. Milyen ventiket javasoltok előlre? Sokat nem akarok költeni, ezért is gondolkodtam a P14 Pro-n, de a fentebb említettek miatt elvetettem. Pure Wings 3 140mm esetleg? Silent Wings 4 megéri a dupla árat? Persze akkor már Noctua NF-A14x25 G2, de az már nem fér bele.
9db p14prom van 1+ éve . Teljesen hibàtlanok. Pw3 gyenge az r6 zàrt előlapjàhoz ,csakúgy mint a gyàri hulladék gp14 ék. Sw4 sem éri meg 10k ért ahogy mondod ,ha màr prémium akkor csakis a noctua g2. Tehàt maradj a p14pronàl.
-
Grampy
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Fractal Define R6 ház, gyári 140mm-es Dynamic GP14 X2-es ventikkel, elől 2 db, hátul 1 db. Szeretném a ház airflow-ját javítani. CPU egy 7800X3D, egy Fortis 3-as hűtővel(gyári venti), és egy Gigabyte Windforce SFF 5070 Ti. A gyári Fractal ventik nem igazán acélosak. Nézegettem az Arctic P14 Pro-kat, de nagy a szórás minőségben, nem akarom visszaküldözgetni búgás, rezgés miatt. Arra gondoltam, hogy a kettő első Fractal ventit kicserélném valami modernebb, jobb légáramlásúra, a Fractal-ok közül pedig egyet beszerelnék alulra beszívónak, másikat pedig felülre kifúvónak proci borda mögé. A hátsó kifújó pedig maradna érintetlenül. Így már jobb lenne a légáramlás, a videókártya is jobban érezné magát. Milyen ventiket javasoltok előlre? Sokat nem akarok költeni, ezért is gondolkodtam a P14 Pro-n, de a fentebb említettek miatt elvetettem. Pure Wings 3 140mm esetleg? Silent Wings 4 megéri a dupla árat? Persze akkor már Noctua NF-A14x25 G2, de az már nem fér bele.
-
Mans20
addikt
-
Károly85
tag
Jó reggelt!
Van valakinek P600s háza? Bent a három P14 pro, főleg az első kettő zúg. Neten olvastam nem csak nálam. Ahova becsavarjuk a ventit elöl, ott két oldalt valamennyit kitakar a levegő útjából a fém rész és elvileg emiatt zúg. Volt már wing boost 3 meg P14 régen de ennyire ezt nem vettem észre mint most. Régi phanteks ventit is kipróbáltam, az is zúg. Házon kívül halkak. .
Távtartóval, gumialátéttel lehet kísérletezni.
-
Mans20
addikt
Jó reggelt!
Van valakinek P600s háza? Bent a három P14 pro, főleg az első kettő zúg. Neten olvastam nem csak nálam. Ahova becsavarjuk a ventit elöl, ott két oldalt valamennyit kitakar a levegő útjából a fém rész és elvileg emiatt zúg. Volt már wing boost 3 meg P14 régen de ennyire ezt nem vettem észre mint most. Régi phanteks ventit is kipróbáltam, az is zúg. Házon kívül halkak. .
-
Peace
nagyúr
Nem az a gond. Hanem a Fractal R6 zárt ajtó mellett csak két oldalt engedi a beszívást. De szerencsére 1 Noctuával elől is teljesen rendben van a gép, 57 fokos volt a GPU játék alatt. Úgyhogy én most így nyugodt vagyok.
-
abridabri
veterán
Érdemes lett volna kipróbálni,hogy külön vezérled a 2 ventit. Egymàs mellett azonos rpmen pörgő ventiknél előfordulhat ilyen. 50-100 rpm különbség màr elég ,hogy ne legyen harmonikus rezonancia.
-
Peace
nagyúr
Tegyél a ventik és a ház köté valami távtartót/alátétet és meg fog szünni a hang. [pl gumi alátét]
Próbáld ki ingyen pl vágsz kartonpapírból vagy habszivacsból/gumiból valamit a ventik sarkaihoz.Túl sok volt a 2 Noctua venti elől a Fractal házban. Ilyen turbulenciás huhogás keletkezett. Egyet kiszereltem, most rendben van.
-
dances
aktív tag
Tudja valaki, hogy a Noiseblocker ventik miért tűntek el szinte minden értelmes bolt kínálatából?
-
chopin42
addikt
Erre esetleg valami ötlet?
Ha nem ragaszkodsz a gyűrűshöz, részemről p12 argb (nem a pro, bár az bitang, de 3000rpm nem kell és a sima p12 indul 300rpm körül, ott nem hallani, szemben a pro 450-el, de az esetleg hallható).
-
estikornel
tag
Sziasztok,
120mm ventilátort keresek (összesen 6 db) amin argb gyűrű van, és maga a ventilátor lapátja nem világít. A csendes üzem fontosabb, mint a teljesítmény mert már sokat nem játszok így inkább az esztétika érdekel.
Amiket találtam:
Deepcool FL12 SE - 3db kb 8000 Ft
Thermalright TL-S12B - 3 db kb 9500 FtNem kimondottan gyűrűs, de:
Phanteks M25 Gen2 - 3db kb 12000 FtEz meg aztán még nem is argb:
HAVN H12 - 3db kb 11000 FtNagyjából 2500-3000 Ft/db-ra jó lenne ha kijönne. Köszi!
Erre esetleg valami ötlet?
-
abridabri
veterán
Fractal Design R6 házban lecseréltem a 3 gyári ventit Noctua NF-P14s redux-1200-asokra és sajnos ha becsukom az első ajtót, akkor egy nagyon halk de idegesítő ismétlődő hangja van gondolom a 2 első hűtőnek. Ha kinyitom az ajtót, megszűnik. Lehet valami nem kívánatos plusz légáram keletkezik csukott ajtónál. PWM-el levettem 50%-ra, nem szűnt meg. Normál halandó lehet meg sem hallaná, de engem zavar filmnézés közben is. Gondolom nem tudok mást tenni, mint eladom őket és próbálkozok más típussal?
Tegyél a ventik és a ház köté valami távtartót/alátétet és meg fog szünni a hang. [pl gumi alátét]
Próbáld ki ingyen pl vágsz kartonpapírból vagy habszivacsból/gumiból valamit a ventik sarkaihoz. -
Peace
nagyúr
Fractal Design R6 házban lecseréltem a 3 gyári ventit Noctua NF-P14s redux-1200-asokra és sajnos ha becsukom az első ajtót, akkor egy nagyon halk de idegesítő ismétlődő hangja van gondolom a 2 első hűtőnek. Ha kinyitom az ajtót, megszűnik. Lehet valami nem kívánatos plusz légáram keletkezik csukott ajtónál. PWM-el levettem 50%-ra, nem szűnt meg. Normál halandó lehet meg sem hallaná, de engem zavar filmnézés közben is. Gondolom nem tudok mást tenni, mint eladom őket és próbálkozok más típussal?
-
abridabri
veterán
Aksist nem tudok,meg gyanítom azok gyengék is mint a harmat. Én ezt a kábeles verziót használom évek óta és baromira meg vagyok vele elégedve.
[ IT DUSTERS EG-1000 CompuCleaner Original 2 C502 elektromos porfújó ]
3 méteres a kábele , szóval nekem bőven elég.
Arra figyelj ,hogy fogd le a ventiket amikor fújod ,mert baromi erős , túlpörgeti a ventiket és kaputt. -
Shaza
senior tag
Nem a topic témája ,de nem tudom hol tehetném fel a kérdést.
Milyen aksis air dustert ajánlanátok ház, borda,ventik kifújásához?
Előre is köszi. -
cyberkind
félisten
-
Raidon
őstag
-
abridabri
veterán
-
cyberkind
félisten
-
Grózi
Topikgazda
-
cyberkind
félisten
-
Grózi
Topikgazda
Grózi, ha már ezt állítottad a másik topikban, megosztanád legalább velem, hogy melyik brand lenne az, aki jobb, mint a Noctua minőségben? Ahogy anno is, most is próbáltam jó pár másik brandet, igaz egyik se Lian Li volt, és mind elhullott a minőség és motorzaj miatt, ezért vagyok nagyon kíváncsi!
Köszönöm!
Jelenleg melyik típust használod,milyen méretben és 3 vagy 4 pin?
-
cyberkind
félisten
Grózi, ha már ezt állítottad a másik topikban, megosztanád legalább velem, hogy melyik brand lenne az, aki jobb, mint a Noctua minőségben? Ahogy anno is, most is próbáltam jó pár másik brandet, igaz egyik se Lian Li volt, és mind elhullott a minőség és motorzaj miatt, ezért vagyok nagyon kíváncsi!
Köszönöm!
-
estikornel
tag
Sziasztok,
120mm ventilátort keresek (összesen 6 db) amin argb gyűrű van, és maga a ventilátor lapátja nem világít. A csendes üzem fontosabb, mint a teljesítmény mert már sokat nem játszok így inkább az esztétika érdekel.
Amiket találtam:
Deepcool FL12 SE - 3db kb 8000 Ft
Thermalright TL-S12B - 3 db kb 9500 FtNem kimondottan gyűrűs, de:
Phanteks M25 Gen2 - 3db kb 12000 FtEz meg aztán még nem is argb:
HAVN H12 - 3db kb 11000 FtNagyjából 2500-3000 Ft/db-ra jó lenne ha kijönne. Köszi!
-
cyberkind
félisten
-
cyberkind
félisten
Noctua-ról Lian Li-ra váltani mekkora hülyeség?
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
-
zolikaDB
veterán
-
Werkly
addikt
Pure Wings 2 80mm kicsit néha “kerreg”. Orvosolható vagy kuka? Köszönöm!
-
rauschie
senior tag
Sziasztok,
a lenti konfiguráció optimalizálásához szeretném a segítségeteket kérni.
Status quo:
- 1 üres
- 2 Fractal GP 14 - be
- 3 üres
- 4 üres
- 5 Arctic F14 - ki
- 6 üres
- 7 Arctic F14 - ki
Részterhelésen az 5-ös és 7-es ventik lekapcsolnak, egy 5950x proci van a gépben. Ez otthoni szerverként is működik, 24/7 megy.Gondok, amiket meg szeretnék oldani:
- több venti fújja ki a levegőt, mint beszívja, így ha jól tudom, több por marad a gépben
- ezek az Arctic ventik az árukhoz képest nagyon jók, de az ötös pakkból három szétesett, unom
- az 5-ös gondolom most nem sokat segít a procin, mert a síkja párhuzamos a procihűtő lamelláinak a síkjával
- az 1, 2, 3 és valamennyire 4 helyek sokkal beljebb vannak a házban, így azonos fordulaton kevésbé hallom őket, mint az 5-ös és 7-es helyen lévőketTerv:
- 1, 2 és 3 slotokba relativ alacsony fordulatra halk 14 centis ventik
- vagy a 4-es, vagy a 6-os helyre egy 12 centis, vagy a 7-es helyre egy 14-es.
- itt az a dilemmám, hogy a 14-esnek ugye kedvezőbb a zajszintje adott légszállítás mellett, de a 12-esek közvetlenül a hűtőn tudnak lenni. További pluszpontnak tűnik, hogy a 4-es hely egy arasszal meg fél kiló lamellával messzebb van a fejemtől, mint a 7-esVan a tervezett setupnak értelme? Kell több kifújó venti? A félpasszív hűtő ventijét a 4, 6, vagy 7-es helyre tennétek?
A noctua ventik megérik az árukat, főleg tartóssági szempontból?
Mekkora különbség van egy LS-PWM sorozatú venti és egy letekert sima PWM-es sorozatú között?Előre is köszi mindenkinek a segítséget, véleményt!
-
zolikaDB
veterán
-
Grózi
Topikgazda
Köszönöm!
Pl ez jó lesz? Tényleg low noise?
A Coolink-em jelenleg 1000-1200rpm között pörög általában, és eddig zajszigetelt házban nem volt rossz (Cooler Master Silencio 400).Ismerem a Swif 120-t,ahhoz képest a P12 nagyobb légszállítással bír-kb. 800 rpm körül tudja a Coolink 1200rpm-s adatait és ott nem is hangos.
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm urak! P12 Pro Pack lesz.
-
boogie84
veterán
-
chopin42
addikt
Akkor sima p14 vagy p14 pro 5 db- os csomag. Ezeknél nincs jobb ennyiért. A pro esetén lehet minimumon némi kis extra halk zaj, ami engem nagyon zavart, de lehet, más észre se veszi. Az első szériás p14 esetén nem hallottam annó, a 2. kiadás esetén néha igen.
Mindenesetre a p14 pro extrém nagy teljesítményű, nem kell 2500 rpm, végig nagyon nagy a statikus nyomás és a légszállítás is. Konkrétan top. Ha esetleg megvetted és hallod őket idle/minimumon, vagy 600 rpm alatt nyöszörögni...akkor kénytelen leszel a silent wings 4/hs/nfa14x25g2 felé nézni 5x annyiért. Teljesítményben nem leszel előrébb, mindössze kézben kicsit minőségibb, és a csapágyaik jobbak, emiatt minimumon sincs semmi idegesítő, hallható zaj. Magasabb rpm esetén és azonos zaj esetén házhűtésben ugyanott leszel -
zolikaDB
veterán
-
F.B.I.
veterán
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Van egy Noctua NH-U12 procihutom, egy Ryzen 5-3600-ason.
Meg egy 4 pin csatlakozós Coolink Swif 120 venti, ami 10+ éves és már a vége felé jár.
Mit ajánlotok helyette? -
F.B.I.
veterán
Üdv! Teljesen mesh microatx házba kellene 5 db 14 - es venti. A lényeg csend (lakásban állandó 21 C fok van). Mi lenne a legjobb választás, lehetőleg 15K - ig bezárólag?
-
Grózi
Topikgazda
Köszi, egyelőre ha elég lesz, a hang másodlagos, már a proci upgrade is csak a "kényszerből" beszerzett 9070XT miatt van, AM4-re többet nem költünk egyelőre(öcsém gépe). Majd ha vesz egy új házat, akkor ott elgondolkodunk egy új hűtőn. De ha ez elég lehet "szódával" akkor nincs baj.
Egyébként most ránéztem az adatlapjára, 180W TDP-t tud, eléggé meglepő
Van cpu hűtés topic is-ott naprakészebbek a srácok.
-
Chalez
őstag
Köszi, egyelőre ha elég lesz, a hang másodlagos, már a proci upgrade is csak a "kényszerből" beszerzett 9070XT miatt van, AM4-re többet nem költünk egyelőre(öcsém gépe). Majd ha vesz egy új házat, akkor ott elgondolkodunk egy új hűtőn. De ha ez elég lehet "szódával" akkor nincs baj.
Egyébként most ránéztem az adatlapjára, 180W TDP-t tud, eléggé meglepő
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Egy ID-COOLING SE-214-XT ARGB [hűtő] meghűthet aránylag normálisan egy 5500X3D procit? A cél legfőképp játék, 9070 XT videókarival 1440p-n.
Most 5600-at hűt, kiválóan teszi a dolgát.
Az 5500X3d elvileg 105W-os TDP-jű proci, de YT-n, ahol néztem vele tesztet, mindenhol nagyon alacsony hőmérsékleteket produkált.
A ház egy elég régi, de nem olyan gagyi Zalman Z9 neo.
Szerintem elég lesz, bár hűtőn sosem érdemes spórolni. Ha a hőmérséklet nem is szempont, a zajszinten is sokat javíthat egy komolyabb darab.
Árban kb 15k egy (szinte) top dual tower 6 hőcsővel. -
Chalez
őstag
Sziasztok!
Egy ID-COOLING SE-214-XT ARGB [hűtő] meghűthet aránylag normálisan egy 5500X3D procit? A cél legfőképp játék, 9070 XT videókarival 1440p-n.
Most 5600-at hűt, kiválóan teszi a dolgát.
Az 5500X3d elvileg 105W-os TDP-jű proci, de YT-n, ahol néztem vele tesztet, mindenhol nagyon alacsony hőmérsékleteket produkált.
A ház egy elég régi, de nem olyan gagyi Zalman Z9 neo.
-
cyberkind
félisten
Be is rendeltem egyet-egyet oldalra meg felülre, aztán ha megjön, kiderül merre mozdulnak a számok.
-
Grave_444
nagyúr
Nekem olyan háznál, ahol nem volt porszűrő csak maga a mesh fedél szűrte a port azért elég koszosak lettek idővel, tiszta helyen is. Ha nonstop megy a gép nem fontos, de ha állnak is a ventik, akkor lehet értelme. Minimálisan biztos visszafogja őket.
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Ha csak kifelé szívnak a ventik a ház tetején, de mivel 120-asok, így kb a harmada a nyílásnak felül csak ott van, mint szabad légáramlás ki és be, van értelme tenni oda porszűrőt, vagy csak befogná a meleget jobban?
Köszi!
-
Grave_444
nagyúr
Igen, pwm, grafikon, nem ezen múlik, nem nálam van a hiba. 450-500 rpm a p14 pro, és ott van egy jellegzetes csapágyzaj, rrrrrrr, ha hangutánozni kellene. A gyári flux pro nem ilyen, az inkább "nyavajog".
Mindegy, ezeket nem mindenki veszi észre, viszont akit zavar, sajnos 5x annyit kell költeni.Engem is zavar, ezért sem érdekelt, hogy 10k/db a ventilátor ára.
Azért ahol tudtam spóroltam, csak 3db van ebből a drágából + a 2 Noctua a hűtőn. [link]Héraklész
Igen, ez furcsa. Kisebb fordulatú ventilátornál mondjuk szerintem könnyebb a pontos értékeket beállítani, mert az 1% kisebb fordulatszámot módosít.
Pl 1100rpm-nél 1% az 11rpm, 3000rpm-nél ez már 30rpm. Persze elhanyagolható ilyen szempontból és nem is törvényszerű, hogy egyenes arányos az egész. -
Héraklész
senior tag
Szerintem az is kérdés milyen fordulaton szeretnéd hajtani őket.
Silent Wings 140-et pl ha nem fogod 1100rpm felett, akkor a high speed teljesen felesleges, főleg ha drágább is.Nekem BQ SW4 140 PWM van, ami max 1100-at tud, idle 4-500rpm körül néma.
Terhelve sincs 6-800rpm felett, így a kártya minimum fordulaton elnyomja.Pure Wings 3 120 PWM is van a gépben, hasonló fordulaton ezek sem hangosabbak idle.
Teljesen néma gép mozgó alkatrész nélkül sem lesz egyébként, nekem full passzívnan is volt hangja. Tekercsek stb, fizikát nem lehet meghazudtolni.

Viszont a lényeg szerintem Be Quiet vonalon jó irányba indulsz, de elég drágák, lehet tudják ezt a szintet olcsóbb ventilátorok is, nekem ezzel van tapasztalat, ezért írtam.
Amúgy a Be Quiet High Speed ventijei általában ugyanannyiba kerülnek mint a lassabb sebességűek, vagyis érthetetlen, miért árulják egyáltalán a lassabbakat.
-
chopin42
addikt
Igen, pwm, grafikon, nem ezen múlik, nem nálam van a hiba. 450-500 rpm a p14 pro, és ott van egy jellegzetes csapágyzaj, rrrrrrr, ha hangutánozni kellene. A gyári flux pro nem ilyen, az inkább "nyavajog".
Mindegy, ezeket nem mindenki veszi észre, viszont akit zavar, sajnos 5x annyit kell költeni. -
Grave_444
nagyúr
Mit jelent a minimum? Induló fordulatszáma? Az mennyi?
UEFI-ben PWM vezérlés, igaz? DC-n szoktak morogni.
Grafikonnal szabályzod vagy előre állított silent / normal / full / stb értékeket állítasz? -
chopin42
addikt
Silent Wings 140-et pl ha nem fogod 1100rpm felett, akkor a high speed teljesen felesleges, főleg ha drágább is.Nekem BQ SW4 140 PWM van, ami max 1100-at tud, idle 4-500rpm körül néma.
Terhelve sincs 6-800rpm felett, így a kártya minimum fordulaton elnyomja.Pure Wings 3 120 PWM is van a gépben, hasonló fordulaton ezek sem hangosabbak idle.
Teljesen néma gép mozgó alkatrész nélkül sem lesz egyébként, nekem full passzívnan is volt hangja. Tekercsek stb, fizikát nem lehet meghazudtolni.

Viszont a lényeg szerintem Be Quiet vonalon jó irányba indulsz, de elég drágák, lehet tudják ezt a szintet olcsóbb ventilátorok is, nekem ezzel van tapasztalat, ezért írtam.
Szevasz! Nálam jelenleg a Flux pro gyári ventijei a leghangosabbak minimumon. Terhelve az arctic p14 pro semmivel sem hangosabb, jó lett volna, ha minimumon nem lett volna szintén a leghangosabb a gépben. Nfa14x25 g2 lett, remélem ez mindent kipipál.
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Nagyjából sejtem, mi kell nekem, de a pénz nem mindegy sajnos...
Antec flux pro: gyári ventik tökéletesek lennének, de hallom őket este netezés/hobbimunka közben. Arctic p14 pro akart lenni, nem a 2500rpm miatt, hanem mert annó az 1. szériás p12/p14 és a p12 pro argb teljesen oké (volt).
Tehát rájöttem: ha alaphangon is néma gépet akarok, jelentősen zsebbe kell nyúlnom. A lancool 2 mesh esetén bq Silent wings 4 120 lett a megoldás.
Szóval melyik a legjobb 140?
Silent Wings 4 140
Silent Wings 4 140 high speed
Nfa14x25 G2
Lényeg: alapjáraton néma, szükség esetén kellően potens: a p14 pro egyébként 1500 rpm körül mindent tud, amit kell, nem is hangosabb lényegében, mint az előbb felsoroltak.
Ugyanilyen kritérium mellett a legjobb:
120mm argb és
120mm reverse is kérdéses .
Köszönöm

-
chopin42
addikt
Üdv!
Nagyjából sejtem, mi kell nekem, de a pénz nem mindegy sajnos...
Antec flux pro: gyári ventik tökéletesek lennének, de hallom őket este netezés/hobbimunka közben. Arctic p14 pro akart lenni, nem a 2500rpm miatt, hanem mert annó az 1. szériás p12/p14 és a p12 pro argb teljesen oké (volt).
Tehát rájöttem: ha alaphangon is néma gépet akarok, jelentősen zsebbe kell nyúlnom. A lancool 2 mesh esetén bq Silent wings 4 120 lett a megoldás.
Szóval melyik a legjobb 140?
Silent Wings 4 140
Silent Wings 4 140 high speed
Nfa14x25 G2
Lényeg: alapjáraton néma, szükség esetén kellően potens: a p14 pro egyébként 1500 rpm körül mindent tud, amit kell, nem is hangosabb lényegében, mint az előbb felsoroltak.
Ugyanilyen kritérium mellett a legjobb:
120mm argb és
120mm reverse is kérdéses .
Köszönöm
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy 40mm vastag 360-as radiátorra tudnátok valami jó ventit ajánlani?
Noiseblocker b12 eloop, vagy Noctua NF-A12x25 LS-PWM?Egy Corsair air 5400 gépházba kellene a cpu radiátorra első sorban, de lehet hogy a vga rész szellőztetéséhez is ugyan ilyen ventiket tennék akkor már hogy egységes legyen.
-
Héraklész
senior tag
Be quiet! Pure Wings 3 PWM 1200 rpm-es ventiből vennék 3-5 darabot a Pure Base 500 házba. Ez alkalmas arra vagy van jobb aternatíva hasonló áron?
-
oroszLajos
aktív tag
-
Grózi
Topikgazda
Nálam volt 4 darab is össze kötve egy csatlakozóra, simán birta.
1A-s aljzaton azért az kicsit erős.Lehet nem lesz semmi gond,de lehet hogy mégis.
-
oroszLajos
aktív tag
[ARCTIC COOLING P12 Pro Reverse] ventiknél akkor tulajdonképpen mennyit lehet összekötni 1 headerre ( 1A természetesen )
0,4A /ventit ír a spec , de a [manual] szerint meg 3db is mehet egy headerre , nem értem.Nálam volt 4 darab is össze kötve egy csatlakozóra, simán birta.
-
abridabri
veterán
-
Grózi
Topikgazda
-
chopin42
addikt
Ezeknek a "reverse" ventiknek egyébként mi értelme? Ma találkoztam vele, és nagyon meglepődtem, hiszen a normál venti fordítva is beszerelhető!
Kb jobban néz ki, ha látod a befújó ventiket (pl táp lemez gpu alatt, akvárium típusú ház oldalsó ventik, stb...
-
BütyökLiza
tag
Ezeknek a "reverse" ventiknek egyébként mi értelme? Ma találkoztam vele, és nagyon meglepődtem, hiszen a normál venti fordítva is beszerelhető!
-
abridabri
veterán
[ARCTIC COOLING P12 Pro Reverse] ventiknél akkor tulajdonképpen mennyit lehet összekötni 1 headerre ( 1A természetesen )
0,4A /ventit ír a spec , de a [manual] szerint meg 3db is mehet egy headerre , nem értem. -
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni. Jelenleg egy Sharkoon TG6M RGB házam van, elől 3*12; fent 2*14, hátul 1*12 cm-es ventivel.
Ezt a házikót szeretném lecserélni egy Lian Li 216-osra. 217-est is nézegettem, de nekem stabilabbnak tűnik a régi, túl soknak vélem a 217-ben a pattintós megoldásokat. (szerintem azok lötyögősödnek idővel)
A cserét a jobb levegő átöblítés miatt tervezem.Mik a tapasztaloatok a 216-ossal kapcsolatban?
1. Érdemes-e a hátsó extra 12 cm-es ventit kívülre felrakni? (régebbi videók alapján nem annyira)
2. Az alaplapot léghűtés esetén érdemes-e feljebb pozicionálni?
3. Fentre terveznék 2 db 14 cm-est kifújásra
4. Lentre terveznék a gpu alá egy 12 vagy 14-est, de nem tudom, hogy kifújásra vagy beszívásra érdemes állítani.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
cyberkind
félisten
Lehet 3 db 14 kicsit többet tolna , de ha 2 fér el akkor szerintem enged el , most 3 db 12 cm venti is át tudja szellőztetni a házat szerintem , én 17 ezerért vettem ezt a Cooler master házat , de nagyon jól szerelhető és kinézetre se néz ki rosszul , ha nagyon kell a 3 db 14 venti el kell gondolkodni a házcserén
Az lesz, megy mindenhova 12-es, és csak hátul lesz 14, holnap el is készül az egész a gyönyörű barna fanokkal.
-
Tomko78
addikt
Lehet 3 db 14 kicsit többet tolna , de ha 2 fér el akkor szerintem enged el , most 3 db 12 cm venti is át tudja szellőztetni a házat szerintem , én 17 ezerért vettem ezt a Cooler master házat , de nagyon jól szerelhető és kinézetre se néz ki rosszul , ha nagyon kell a 3 db 14 venti el kell gondolkodni a házcserén
-
cyberkind
félisten
Én igazából 3x140-et akarnék előre csak a ház nem tudja, illetve én úgy éreztem, hogy a 140-es több levegőt mozgat meg minden irányba, ez az oka.
Plusz, jó lenne kihozni a lehető legjobbat. -
Tomko78
addikt
Visszatérve a szerelés és realizálás után...
Sajnos a 2x200 előre kilőve, mert túl sok áldozattal járna, meg egy kis ház moddinggal is, amit én sose szerettem, kár ezért.
Marad a kérdés, hogy akkor 3x120 vagy 2x140, mert sajnos a 140-ből se fér el 3, csak 2 darab, ki és mit javasol?Jelenleg előre beraktam 3x120-at, még a gyári de az is 3x120 felül, és hátul 1x140-es van.
De nem értem miért nem jó a 3 db 12 venti , szerintem az is tol annyi levegőt mint a 2 db 14-es , én semmit sem vettem észre a 3db 14 vagy 3 db 12 közt , 14 -ek 1000 rpm mentek a 12 -ek meg 1250 rpm-en, hangban minimálisan hangosabb így a 12 -es de nem zavaró
-
cyberkind
félisten
Visszatérve a szerelés és realizálás után...
Sajnos a 2x200 előre kilőve, mert túl sok áldozattal járna, meg egy kis ház moddinggal is, amit én sose szerettem, kár ezért.
Marad a kérdés, hogy akkor 3x120 vagy 2x140, mert sajnos a 140-ből se fér el 3, csak 2 darab, ki és mit javasol?Jelenleg előre beraktam 3x120-at, még a gyári de az is 3x120 felül, és hátul 1x140-es van.
-
Tomko78
addikt
-
cyberkind
félisten
-
Tomko78
addikt
Nekem elől 3 db Artic P14 volt de beláttam semmi értelme , mert a fenti aio ventik úgy is adják a hangerőt
így azonos fordulaton megy a 7 ventillátor , másabb lett volna fent 420 radiátor lenne de így hang szempontjából ugyan mindegy
-
cyberkind
félisten
-
abridabri
veterán
-
cyberkind
félisten
Értem, van még ezen a setupon érdemben mit javítani? Elől lesz 2x200, hátul egy 140-es meg felül 3x120.
-
abridabri
veterán
Lehet tenni alulra is, de őszintén szólva felesleges pénzkidobás , tesztek alapján talán 1-2fokot hoz maximum a vga alá rakott venti. (és ugyanennyit ront a cpu hőfokán )
-
cyberkind
félisten
Megvettem a 2x200-as ventit, még az lenne a kérdésem, hogy alulra érdemes tenni 2 120-asat ami csak a vga-ra menne?
Ez van most, itt minden Noctua-ra lesz cserélve, ez ami tuti, de még tennék be extrát ha úgy van:
-
abridabri
veterán
Sziasztok!
Van egy Corsair Frame 4000D házam, amiben gyárilag 3x120mm-es fan van elől, abszolút nem rossz, de nem is jó (Corsair), ezeket cserélném le a legújabb Noctua-ra, de sajnos papíron nem fér 3 darab 140mm-es, csak kettő, ami miatt dilemmában vagyok, mert nem tudom melyik a jobb megoldás. 3x120mm vagy 2x140mm? Esetleg 2x200mm, amivel az a baj, hogy relatív egy régi fan, amíg a 140-es a legújabb G2-es volna, ki és mit javasolna?
Köszi srácok!

2x200 at venném tutira. Hiába "régebbi" ,de elég neki 600rpm is hogy hatékony legyen 0 hang mellett .
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Van egy Corsair Frame 4000D házam, amiben gyárilag 3x120mm-es fan van elől, abszolút nem rossz, de nem is jó (Corsair), ezeket cserélném le a legújabb Noctua-ra, de sajnos papíron nem fér 3 darab 140mm-es, csak kettő, ami miatt dilemmában vagyok, mert nem tudom melyik a jobb megoldás. 3x120mm vagy 2x140mm? Esetleg 2x200mm, amivel az a baj, hogy relatív egy régi fan, amíg a 140-es a legújabb G2-es volna, ki és mit javasolna?
Köszi srácok!

-
chopin42
addikt
-
chopin42
addikt
Pwm, tuti. 0 voltnál amúgy is leállna.
Viszont teszteltem biosban és ott gond egy szál se. Viszont 2 io chip van a lapon, a problémás ventiket ugyanaz vezérli, de az argus monitor nem szereti ezek szerint. Írtam nekik, fizetős program, innentől az ő gondjuk is. -
Richard!
addikt
Üdv! Érdekes problémába ütköztem, off, érdekelne, találkozott-e vele valaki béármilyen felállásban?
Alaplapot cseréltem, Asrock b850m pro-a volt, semmi ilyen nem volt, majd tub b850 plus lett, azzal sem, végül giga x870 aorus elite lett és...
Az első 3 silent wings 4 venti nyekereg. Le kellene állniuk 0% pwm-nél, de ehelyett rángatóznak, nyekeregnek, tovább forognak. De ugyanígy nyekereg maxon is, ott kevésbé, de ütemesen jól hallhatóan "recseg". Normál használatnál is hallom ezt a jellegzetes pwm "huhogást", de ott legalább alig észrevehető.
Hátul 2 van, azok nyekergés nélkül leállnak. Viszont ha indítanám őket, az egyik már rég forog, a másik nyekereg, ki-be kapcsol, 0-200 rpm között "darál", 15% felett elmúlik.
Argus monitort használok évek óta, ez már kb a 4-5. lap, és SOHA ilyen nem volt.
Elsők 3as elosztón, hátsók noctua 2-es elosztón.
A többi venti p12 pro különböző variánsa, azok rendben mennek, bár fanstop előtt azok is kattognak (előzőleg néha hallottam, de nem így).
Kuka a lap? Vagy nem szereti a kábelt? (giga termékek még valahogy sosem lettek elsőre jók nálam, de nincs erőm 3x is szétkapni a gépet ésa másik lapot vadászni)....Hülyén hangzik, de nem lehet, hogy a giga lap máshogy küldi a pwm jelet az elosztó felé, mint az Asus, vagy az AsRock?
-
Grózi
Topikgazda
Üdv! Érdekes problémába ütköztem, off, érdekelne, találkozott-e vele valaki béármilyen felállásban?
Alaplapot cseréltem, Asrock b850m pro-a volt, semmi ilyen nem volt, majd tub b850 plus lett, azzal sem, végül giga x870 aorus elite lett és...
Az első 3 silent wings 4 venti nyekereg. Le kellene állniuk 0% pwm-nél, de ehelyett rángatóznak, nyekeregnek, tovább forognak. De ugyanígy nyekereg maxon is, ott kevésbé, de ütemesen jól hallhatóan "recseg". Normál használatnál is hallom ezt a jellegzetes pwm "huhogást", de ott legalább alig észrevehető.
Hátul 2 van, azok nyekergés nélkül leállnak. Viszont ha indítanám őket, az egyik már rég forog, a másik nyekereg, ki-be kapcsol, 0-200 rpm között "darál", 15% felett elmúlik.
Argus monitort használok évek óta, ez már kb a 4-5. lap, és SOHA ilyen nem volt.
A többi venti p12 pro különböző variánsa, azok rendben mennek, bár fanstop előtt azok is kattognak (előzőleg néha hallottam, de nem így).
Kuka a lap? Vagy nem szereti a kábelt? (giga termékek még valahogy sosem lettek elsőre jók nálam, de nincs erőm 3x is szétkapni a gépet ésa másik lapot vadászni)....Véletlenül nem dc alapon szabályoz az aljzat pwm helyett?
-
chopin42
addikt
Kuka a lap? Vagy nem szereti a kábelt? (giga termékek még valahogy sosem lettek elsőre jók nálam, de nincs erőm 3x is szétkapni a gépet ésa másik lapot vadászni).... -
chopin42
addikt
Arctic p széria 14 centis tagja. Leginkább p14(pst). Drágább csak nagyon indokolt esetben javasolt.
-
nyunyu
félisten
Fractal Define 7 házam egyik ventije 4 év után nekiállt kelepelni.
Milyen 14 centis fekete, nem világítós ventit érdemes venni, ami nem (nagyon) hangosabb, mint a gyárilag benne lévő Fractal Dynamic X2 GP-14?
Ha jól láttam, ez a venti már nem kapható külön. -
abridabri
veterán
Aha, na majd kiderül meddig bírják, 1500ftot megért darabja . Nem volt kedvem 100 ezret áldozni ventire ,a legolcsóbb értelmes argb venti ; arctic p12pro 4500/db ( 18db kell )
Vannak nekem most jó drága NB E-loopok , de mindenképpen pullra akarom rakni az új buildemben a 4db radira a ventiket (könnyű portalanítás) , az eloop meg pullra pont alkalmatlan. -
barry26
tag
-
abridabri
veterán
Hát nagy a QC szórás ezeknél, OEM ventik több néven futnak.
Nálam volt olyan hogy a 3-as csomagból 1 már csapágyasan jött meg, vagy amikor levettem középen a védőfóliát a prizmás felületről lerántotta magával a lapátot a tengelyről aztán nem forgott, úgy kellett visszaütni. Olcsóbb a csapágyazása mint egy normál ventinél, van több féle is, a legrosszabb az amelyiken 3 oldalt van prizma, csavarozásnál recseg ropog az egész, meg volt már hogy megnyílt.időtállóságra azt tudom mondani, hogy kb 1 év után kezd elengedni a ragasztó, haver gépében ezek voltak és középen megnyílt a belső ragasztás. nagyon javítani sem tudod ha ragasztani próbálod látszani fog. batchenként változik a hangerő amúgy vannak jobb / rosszabb szállítmányok + néha előfordul hogy egyiknek a led-jei eltérő fényűek. hiába jön egy csomagban. ezzel nagyjából lefedtem miért ne vegyél ilyet. komolyabb konfig alá ne rakd ahonnan hőt kell kilapátolni velük
ha már mindenképp ilyen lian li copy-t keresel akkor inkább az asiahorse ventiket vedd, vagy esetleg azoknak az oem változatait
18dbot vettem (16 a gépbe ,2tartalék ), szerencsére mindegyik hibátlan.
-
barry26
tag
Olcsó [UPSIREN UF-4] ventiket vettem . Nagyon meg vagyok velük elégedve , 650rpm alatt (37% pwm) kikapcsolnak , de 850ig nem is hallom őket
K. jól néznek ki és vicc áron adják őket.
Még radira is elég ,pedig teljesítményadatok alapján oda gyenge.Hát nagy a QC szórás ezeknél, OEM ventik több néven futnak.
Nálam volt olyan hogy a 3-as csomagból 1 már csapágyasan jött meg, vagy amikor levettem középen a védőfóliát a prizmás felületről lerántotta magával a lapátot a tengelyről aztán nem forgott, úgy kellett visszaütni. Olcsóbb a csapágyazása mint egy normál ventinél, van több féle is, a legrosszabb az amelyiken 3 oldalt van prizma, csavarozásnál recseg ropog az egész, meg volt már hogy megnyílt.időtállóságra azt tudom mondani, hogy kb 1 év után kezd elengedni a ragasztó, haver gépében ezek voltak és középen megnyílt a belső ragasztás. nagyon javítani sem tudod ha ragasztani próbálod látszani fog. batchenként változik a hangerő amúgy vannak jobb / rosszabb szállítmányok + néha előfordul hogy egyiknek a led-jei eltérő fényűek. hiába jön egy csomagban. ezzel nagyjából lefedtem miért ne vegyél ilyet. komolyabb konfig alá ne rakd ahonnan hőt kell kilapátolni velük
ha már mindenképp ilyen lian li copy-t keresel akkor inkább az asiahorse ventiket vedd, vagy esetleg azoknak az oem változatait
-
abridabri
veterán
Olcsó [UPSIREN UF-4] ventiket vettem . Nagyon meg vagyok velük elégedve , 650rpm alatt (37% pwm) kikapcsolnak , de 850ig nem is hallom őket
Még radira is elég ,pedig teljesítményadatok alapján oda gyenge. -
dqdb
nagyúr
-
chopin42
addikt
Üdv! Némileg off, de érdekes dologba futottam bele:
Adott egy xfx 9070xt swift, és egy mini pwm/normál pwm anya kábel. Szeretném moddolni a ventiket (ez meg is volna), p12 pro argb lett a befutó. Összeraktam, és tudom vezérelni a gpu-val, hajtani is teljes tartományban, DE csak 100% pwm esetén látom a fordulatszámot. Alatta 0 rpm. Hwinfo szerint és argus monitor szerint is.
Nosza, teszteljük a kábelt: próbáltam egy sima p12 és p14-el, ugyanez a tünet. Noiseblocker eloop b12ps: tökéletesen olvassa minimumtól a maximumig.
Noctua nfa12x25: 100%on tökéletes szintén, de alatta ugrál 9k és 0rpm között változatos tartományban, majd 0 marad.
Alpenföhn wing boost 2: HA engedem a zero rpmet, amíg nem vezérli, látom a minimumot, ha letiltom és vezérlem, akkor csak maximumon.
Bequiet sw4: olvassa, vezérli, de 50-100% között.
Miért lehet ez, és tudok-e vele kezdeni valamit? -
Midway
senior tag
3 nap alatt megjött csomag automataba.
Bontatlan és eredetinek tűnik.
Nekem még 5500ft volt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
45329 - 45201
45329 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megkímélt Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen, Ultramarine, 92% akku, 12 hónap garanciával!
- TANÉVKEZDÉSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple Pencil 2 / Apple Pencil USB-C / Apple Pencil Pro Bontatlan / 27% áfás ár
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus