Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
oettinger01
üzenetére
Az ár-érték bajnok az Arctic P széria és házhűtésre bőven elég.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
oettinger01
üzenetére
3 vagy 4 pin?
-
JBeniiii
csendes újonc
Sziasztok! Karácsonyra megleptek egy NZXT H7 Flow (2024) házzal, és abba szeretném lecserélni a mostani corsair ventijeim, mivel azok feketék, a ház fehér, és fehér ventik szebben festenének benne.
Milyen ventillátort ajánlotok?
Nincs elvárásom, csak annyi, hogy halk legyen, fehér, és ARGB-s, 140mm.
Használtam már Corsair ventiket is, és Arctic argb ventiket is, úgytudom ebbe az árkategóriába eddig az Arctic vezetett, de gondoltam inkább megkérdezem, hátha van azóta más ami megfelel az elvárásaimnak és nem kerül egy fél vagyonba.
Néztem NZXT ventiket is, ha már a gépzház is NZXT, de ahogy láttam 27.000-ért van a 3db-os, ami szépen világít, de nemtudom ér-e annyit, mivel ennek szinte a feléért már 140-es Arctic-ot tudok venni. Köszönöm a válaszotokat
-
oettinger01
őstag
CM Cosmos 1000-es házam ventieit cserélném ki, 25 év szolgálat után elkezdett hangja lenni 1-2-nek de nyilván az összeset kicserélem, mert bőven kiszolgálták magukat. RGB nélküli ventiket szeretnék amik szintén ilyen tartósak és csendesek, mint amik ezek voltak. Miket ajánlanátok?
-
barry26
tag
sziasztok, P12 Max már kifutó modell? full fekete ventikre cserélném a mostani a-rgb setupot, p12 maxból maradt még 2 bontatlan ventim, akartam hozzá venni de arukeresőn csak 3 boltból hozza már.
P12 Pro jobb választás lehet esetleg? mostanában nem követtem annyira a piacot
-
dik
őstag
válasz
mancer7151
üzenetére
15 év legalább nincs fent a ház oldala így hibátlan a szellőzés így nem kell nyitogatni...
-
mancer7151
aktív tag
válasz
Károly85
üzenetére
Ez egy alaplapi rgb és egy fan headert oszt le 6 felé. Kell neki 2 táp hogy fullon is legyen kakaó. Ebből 2db és porszivó a házad
A bekötött headerek szerint vezérel persze.Miért kapcsolódik? Mert kell neki egy venti vezérlő csak a tekergetős már nem divat mert ahhoz nyitogatod a házat meg hát minek... Ez jó és nem drága nem is vacak.
-
Károly85
junior tag
válasz
mancer7151
üzenetére
Ez csak egy elosztó, hogyan kapcsolódik az eredeti kérdéshez?
-
dik
őstag
válasz
mancer7151
üzenetére
Köszönöm. Az elöbbihez képest egy vagyon.
Megrendelem majd a másik olcsóbbat itthon nem találtam semmi jót... -
mancer7151
aktív tag
https://www.argep.hu/product_3295538.html?p=365524>in=4711387509777
Első csatorna szerint vezérli a többit, nem drága.
-
erzol
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Szia!
Egy ilyen jó lehet nekem is egy qnap ts 431 p2 csendesítésére? -
válasz
abridabri
üzenetére
Ohhh, köszönöm a gyors választ, pontosan ezért kérdeztem...
Ha azt mondjátok, hogy meg éri a felárat, mert a nyomába se ér a többi, akkor "shut up and take my money"...
De nem vagyok a pénztárcám ellenségeNagyon jó kis gép, de ujraindulgat a meleg miatt, alultervezett a hűtés.
Azt az n100-as atomhoz tervezték
Találtam modellt, a nyomtatás kész, de csak 1x szeretném szerelni
-
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem..
Keresek egy Aoostar R7 mini PC atszelloztetesre 12 cm-és ventit.
A gyári hűtés tragédia, van egy 3d nyomtatott talpam, amire tehetek ventit.
Alul szív és felfelé tokja ki a meleget.
Erre kellene egy halk, de erős ventilátor...
Az ára nem számít, csak legyen erős és halk.
Meg éri 16k - ért a noctua, vagy van jobb alternatíva?Teszek fel egy képet, ilyesmi lesz a végeredmény, ezért is kellene erős legaramlas, mivel a notebook Ryzen forró fejű benne...
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok! Van egy Be Quiet! Pure Base 500DX házam. Átépíteném a gépet.
Ha 360-as vizet tennék bele (ez a radiátor csak előre fér be), hogyan célszerű beállítani a ventillátorok fújásirányát? A radiátor előre kifelé, a házhoz adott 3 ventiből a hátsó és felülre kerülő kettő merre nyomja a levegőt?
A házban van még egy RX9060XT kártya két ventillátorral. -
dik
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék hol tudnék venni egy Artic BioniX ventihez valami jó kis potméteres fordulat szám szabályozót? Esetleg valaki nem látott ilyet? Van itthon kis kapcsolósom(50/100%), de az nem az igazi amire kellene. Valami potméteres érdekelne. Megköszönöm előre is ha valaki tudna segíteni ilyesmiben. -
Louro
őstag
válasz
mancer7151
üzenetére
Alul két 140esnek van hely. Táp bentről szív, így felé nem tennék, de lent-középre gondolnám.
Elsődleges a csend, utána csak a hűtés. -
mancer7151
aktív tag
Fent hátul 2 120as kifelé (első kihagyva), hátul 1 120as kifelé, elöl 3 120as befelé, alul ha az oldalról szív akkor 140es felfelé. De ez csak én vagyok.
A tápot nem látom honnan szív, ha bentről akkor alsót kihagynám.

-
-
Én azt vizsgálnám meg, hogy a vga 300W-nyi hője mennyire vágja haza a cpu hőmérsékletét.
Mivel a cpu 65-88W -os oda bőven elég a 230W-os tdp-s cooler ...Letesztelném, hogy önmagába a cpu venti mennyire hatékony (vga terhelés nélkül) pl. aida64/cpu stress FPU
Aztán ugyan ez megspékelve vga terheléssel (pl. szőrös fánk teszt).a két cpu érték különbsége fogja mutatni, hogy mennyire kell inkább odakoncentrálnod a vga által termelt hőre, gondolok itt pl. riser kábeles áthelyezésre, hogy ne melegítse a cpu-t.
Mert az általad felvázold venti elhelyezési ábrán rátolnád a vga melegét a cpu-ra.
Inkább minél rövidebb úton ki kéne vezetni.kézzel is megvizsgálnám, hogy melyik pozícióba áramlik ki jobban a meleg levegő (mert az lesz a hatékonyabb)
szvsz
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Ventilátorok elhelyezésével kapcsolatban kérném ki a véleményeteket.
Adott egy NZXT H5 Flow ház. Az elejére két 140-es Arctic P14 Pro PST-t tennék, így egy CHA_FAN elmenne. Ezek beszívnák a friss levegőt. A CPU hűtője sokkolt a méretével, de hát legutoljára AMD Barton 2500-hez kell hűtőt keresnem és akkoriban még kisebbek voltak
Ahogy néztem, a CPU hűtő körül túl sok hely nem marad. Hátra a házhoz kapott 120-as ventilátort tenném. Ez nem PWM-es. A konfig: Ryzen 7500f + Sapphire Pulse 9070XT. Két SSD lesz az alaplapon, más nem igazán fog helyet foglalni.
A sárgával jelölt helyekben nem vagyok biztos, hogy kellenek-e. Bár így is marad egy házhoz kapott 120-as ventilátorom, mert kettőt kaptam. Így lehet a balansz miatt kettő be és kettő ki lenne és akkor felülre tennék egyet. Csak olyan szűk ott a hely. Igazából szerintem ott vákum keletkezne
Nem akarok repülőgépzajt, nem akarok világítást, csak hogy azért ne lehessen a gép belsejében tojást sütni. Oldallap marad, nem veszem le, különben a macskák játszanának a ventilátorokkal.
Vagy előbb teszteljem le, hogy a 2x140 be és 1 vagy 2x120 ki elég-e? (Bár kell-e két kifújó? Ha igen, akkor felül jó helyen lenne?)

-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Valami full egyszeru, fekete, vilagitas nelkuli 140-es, illetve 120-as ventit keresnek a leheto legjobb ar/ertek aranyban.
Z890 Livemixer lap:
1. GND
2. FAN_VOLTAGE
3. CHA_FAN_SPEED
4. FAN_SPEED_CONTROLP12/P14?
Koszonom elore is.

-
Hszrmester
újonc
-
Hszrmester
újonc
sziasztok!
Lian Li UNI FAN TL-LCD Wireless ventilátor hoz valakinek Nincs véletlenül olyan kábele, mint ami a képen látható? Azért lenne rá szükségem, mert külön oldalra raknám a ventijeimet, nem összefűzve, ezért kellene még egy ilyen. Ha valakinek lenne egy elfekvőben, megköszönném és megbeszéljük mennyi.
köszönöm
-
blp85
senior tag
válasz
szürke
üzenetére
Az inkább reverse blade, hogy a lapátokat lásd, és ne a keretet, 10 ventilátor fér el a házban, de kell e neked annyi?
Ha megnézed az alaplap gyártói specifikációját, akkor ventilátoronként csatlakozónként 2A a terhelhetőség, illetve A-RGB csatlakozásonként 256 ledig (ha jól olvastam). Esetleg azt tudom javasolni, ha az alaplapi megoldásnál maradsz, akkor a kifelé és befelé fújó ventiket két külön csatlakozóra kösd.
A helyedben összeköthető ventilátort vennék (az [Arctic] , Montechnek, Phanteks, Lian Li stb.).
Nekem Arctic ventilátoraim vannak, azokat tudom ajánlani, a többit nem ismerem. Illetve reverse, ahogy látom jelenleg csak 12 cm-es van Arcticból. -
szürke
tag
A-RGB
Ha jól informálódtam, ez az ami egyszerre tud több színt megjeleníteni.Ez lesz az alaplap [link]
Ha jól láttam van rajta 2 a-rgb csati is.Házhoz valahol olvastam hogy alul es oldalt befelé fújjon, hátul és fent pedig kifelé.
Ez 10 ventit jelent, amiből 6 fordított légáramlású. -
blp85
senior tag
válasz
szürke
üzenetére
Első körben tisztázd, hogy RGB vagy A-RGB, mivel vannak olyan hubok, amik 2 az 1.ben alapon működnek. Pl.: [DEEPCOOL SC790 2 az 1-ben PWM és RGB vezérlő elosztó hub]
Itt a jelet a ventilátor az alaplaptól kapja, de az áramot közvetlenül a táp SATA csatlakozójáról. -
Károly85
junior tag
válasz
szürke
üzenetére
Mindenkinek más az ízlésé, lassan mindegyik gyártónak van reverse fordított ventije, ezeket célszerű alulra meg oldalra hogy szebb legyen, ne a hátulja látszódjon a ventinek. Van olyan aminek egyedi vezérlője van ami szabványos argb, szóval a ventilátortól függ hogy elég egy pwm hub vagy kell argb hub is de van 2 az 1 változat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Baldur's Gate 3
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest