- PSti: Volt már problémád az új típusú VGA csatlakozással?
- bitpork: Balcsis tali 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Egy akkus fűnyírók összehasonlítása: OBI (LUX) - ALDI (Ferrex) - LIDL (Parkside)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Pajac: Vízibicikli
-
54000 - 53901
102466 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
CanibelZ
aktív tag
Elvinni elviszi, amíg friss telepítés van rajta. A nőket ismerve ez kb. 1 hónapig ki is tart. Aztán jönnek a problémák. Tudom, az asszony hugának is az van, de amikor közölte, hogy nézzem már meg mi a baja mert lassú még nem hittem neki. Aztán a 7 perces (perces!!!) bootidő meggyőzött, hogy tényleg lassú. Na meg a gyári bloatware is megfekteti őket. Egyszerűen ezek az architektúrák nem képesek hatékonyan futtatni egy Windows 7 + Office kombót + valami mást (ez lehet akár egy pdf olvasó is). Friss telepítés mellett van, hogy egy combosabb vírusirtó + tűzfal kombót nem hajt meg rendesen. Lehet tanácsos lenne neki akkor valamilyen 12"-es laptopot nézni használtan.
Csak nem tudom elképzelni, hogy mitől lenne olyan lassú, csak a videókártya ami kicsit tényleg gagyibb. Meg ahogy kivettem a szavaiból, akkor az illető hölgyek telerakta minden vacakkal, gondolom az is nagyon megdobta a bootidőt.
Meg tudnál linkelni, ami szerinted megfelelne? Én is nézelődök, hátha találok egyet. -
ShadowX
őstag
Elvinni elviszi, amíg friss telepítés van rajta. A nőket ismerve ez kb. 1 hónapig ki is tart. Aztán jönnek a problémák. Tudom, az asszony hugának is az van, de amikor közölte, hogy nézzem már meg mi a baja mert lassú még nem hittem neki. Aztán a 7 perces (perces!!!) bootidő meggyőzött, hogy tényleg lassú. Na meg a gyári bloatware is megfekteti őket. Egyszerűen ezek az architektúrák nem képesek hatékonyan futtatni egy Windows 7 + Office kombót + valami mást (ez lehet akár egy pdf olvasó is). Friss telepítés mellett van, hogy egy combosabb vírusirtó + tűzfal kombót nem hajt meg rendesen. Lehet tanácsos lenne neki akkor valamilyen 12"-es laptopot nézni használtan.
-
CanibelZ
aktív tag
Az van neki most, amit tesója megvesz tőle. De azért nézett netbookot, mert kisebbet akar mint ami most van neki, mert nem kényelmes neki a 15,6"-t hordozgatni. és teljesítményre nem hiszem, hogy több kellene neki. Egy ilyen is csak elviszi a Word-ot meg PowerPoint-ot.
-
Syl
nagyúr
-
ShadowX
őstag
Tudnátok segíteni? Barátnőm szeretne venni magának egy netbookot vagy egy kis méretű notebookot. Szerintem ilyen 12"-ig lenne a mérethatár és úgy emlékszem, hogy nagyjából 80k. Igazából leginkább típusok érdekelnének, és holnap megnéznénk Media-ba meg Edigital-ban, hátha volna valami, ami megfelelne. Netezésre, filmezésre, tanuláshoz használná, meg egy-két gyengébb játék néha, PvZ szintűek. Ja, és nagy kívánsága, hogy fehér legyen.

A netbookok semmit nem érnek...inkább váron kicsit és vegyen egy alap laptopot.
-
CanibelZ
aktív tag
A 80k-t csak nagyjából írtam, ha kicsit több, szerintem még belefér. Találtam egy ilyet, hogy Asus X200MA és acer aspire e3-111, és amiket találtam véleményeket, nem tűnnek rossznak, és utóbbi éppen 80 alatt is van.
#Rhino666: Ezért kérdeztem, hogy milyen típusokat nézegessek, mert holnap az akciók miatt akartam szétnézni ezen a két helyen, hátha pont makkunk lesz.

-
Rhino666
addikt
Tudnátok segíteni? Barátnőm szeretne venni magának egy netbookot vagy egy kis méretű notebookot. Szerintem ilyen 12"-ig lenne a mérethatár és úgy emlékszem, hogy nagyjából 80k. Igazából leginkább típusok érdekelnének, és holnap megnéznénk Media-ba meg Edigital-ban, hátha volna valami, ami megfelelne. Netezésre, filmezésre, tanuláshoz használná, meg egy-két gyengébb játék néha, PvZ szintűek. Ja, és nagy kívánsága, hogy fehér legyen.

Ennyiért inkább egy normálisabb tablet. De holnap black friday akciók lesznek eDigital-ban, éjféltől érdemes nézegetni.

-
martonx
veterán

Hát, ha ez segítség szvsz újonnan 80K-ért csak szart lehet kapni.
-
CanibelZ
aktív tag

-
lugosi
MODERÁTOR
Hát srácok, én azt mondom, egészség legyen meg nyugalom. Nem kell a több száz k-s fizetés, annyi legyen hogy az ember tisztességesen megéljen.
Én pl a magam részéről úgy érzem, hogy kereshetnék jóval többet, de arra már az egészségem rámenne, másrészt a nyugalmam. És mit érnék vele, ha cserébe sose lennék otthon?
Persze nem haragszom azokra akik ezt másképpen látják vagy csinálják, csak én így gondolom. -
Rick4
félisten
Aztán ha nekem úgy tartja kedvem, itthon netezek kisgatyában reggel 10-kor is, meg délután 2-kor is, meg ha úgy jön ki, délután 3/5 4-kor is.
És ez a féle szabadság nekem megfizethetetlen.
Az érem másik oldala az X ezer levezetett km/hónap, ami Y száz km/nap adagokban szokott összejönni a hajnalhasadás környéki indulással és késő éjjeli érkezéssel.Van, aki a heti 5 napos, napi 8-9 órás munkarendet többre becsüli, mert kiszámíthatóbb, tervezhetőbb szabadidőt jelent. Nem kell családi, baráti programot, nyaralást, vagy egészségügyi beavatkozást lemondani, átütemezni csak azért, mert egy barom állat ügyfél előállt az óhajával és a seggét kell nyalni, hogy a nekem tetsző szabadságomat megtarthassam.
És igen, sikeresnek érzem azt a szegedi párt, akinek mindkét tagját a barátomnak mondhatok, akik 25-26 évesen saját tulajdonú tehermentes lakásban laknak, mindkettőnek a mai viszonylatban biztosnak mondható munkahelye van, szegedi viszonylatban jó keresete és egy 2,5 hónapos kislánya. Ja, nem veti fel őket a pénz de az ő sikerüket nem is szabad forintosítani.
A jelenlegi érem már nem a levezetett km-ekben mérhető, befejeztem a futkorászást, havi 1000-1500km a városban szaladgálva, meg havi 2X Bp, és ennyi. Maradt a kisgatyában netezés.

A terhermentes lakást nem véletlen pénzből vették?

40 éves vagyok. Nincs gyerekem, nincs sírás, nincs külön program, az van amit én szeretek. Ha kaja van, én vagyok az első, ha hajnalig tévézek, akkor nem kellek csak 10-kor, nem kell 7-kor kelni, oviba menni, nem kell 3 havonta cipőt venni. Megvan persze az árnyoldala is, nem vagyok családellenes, csak eddig 15-18 órás vezetés után dugni sem volt kedvem, nemhogy még dugás után gyereket nevelni.

-
ShadowX
őstag
Aztán ha nekem úgy tartja kedvem, itthon netezek kisgatyában reggel 10-kor is, meg délután 2-kor is, meg ha úgy jön ki, délután 3/5 4-kor is.
Az érem másik oldala az X ezer levezetett km/hónap, ami Y száz km/nap adagokban szokott összejönni a hajnalhasadás környéki indulással és késő éjjeli érkezéssel.Van, aki a heti 5 napos, napi 8-9 órás munkarendet többre becsüli, mert kiszámíthatóbb, tervezhetőbb szabadidőt jelent. Nem kell családi, baráti programot, nyaralást, vagy egészségügyi beavatkozást lemondani, átütemezni csak azért, mert egy barom állat ügyfél előállt az óhajával és a seggét kell nyalni, hogy a nekem tetsző szabadságomat megtarthassam.
És igen, sikeresnek érzem azt a szegedi párt, akinek mindkét tagját a barátomnak mondhatok, akik 25-26 évesen saját tulajdonú tehermentes lakásban laknak, mindkettőnek a mai viszonylatban biztosnak mondható munkahelye van, szegedi viszonylatban jó keresete és egy 2,5 hónapos kislánya. Ja, nem veti fel őket a pénz de az ő sikerüket nem is szabad forintosítani.
Egy idő után dönteni kell. Karrier vagy család. A kettő az esetek elenyésző százalékában működik együtt. Ezt mondtam egyik cimborámnak is, akinek a megyei átlag fölött van a fizetése (nem mondom, hogy sokkal, de kb 20-25%-al) és most meg van áldva, hogy neki 300+ nettós fizetés kell, mert hogy lesz ház meg kutya meg gyerek. Mondtam, hogy ha meglesz a 300+ -os fizetése akkor sem biztos, hogy mindezek meglesznek, mert addigra meg annyit dolgozik, hogy a jelenlegi párja nem tolerálja és kijelenti, hogy ő neki apa kell és ez az apa nem Deák vagy Szent István személyében kell, hogy megtestesüljön. Mivel a 10 meg 20 ezres nem fog felkelni hajnalban a gyerekhez, nem fogja levinni a babakocsiban kerülni egyet, stb...sajnos ilyenkor mindig a Hülyék társadalma (Idiocracy) című idegesítő film jut eszembe, aminek az első 2-3 perce jellemzi a mai világot.
Ilyenkor meg jönnek a magyarázatok, hogy de majd most szerzek egy jól fizető állást, aztán majd visszajövök Szegedre, veszek egy lakást és keresek másik munkát....igen, mert ez pontosan így szokott történni és nem úgy, hogy még feljebb akarok kerülni, még több pénzért. Nem könnyű a döntés. Megértem azokat is, akik karriert akarnak, meg azokat is, akik a 20-as éveik elején/közepén úgy döntenek, hogy gyereket vállalnak, visszafogott, de biztosabb jövedelemmel.
Amúgy pedig a barátaid sikersztorija valóban sikersztori, mivel ők még viszonylag fiatalon élhetik meg a gyerekük diplomaosztóját és nem kivénhedten...ez sokat számít a mai "rövidnek" mondható átlagéletkor mellett. Sőt, ez az igazi sikersztori, mert ennek van folytatása a gyerek személyében. A másik variációnak közel sem biztos, hogy van...
-
martonx
veterán
-
macilaci78
nagyúr
Nem vagyunk egyformák, mindenki mást lát szépnek.

Pénzben mérem a sikert? Miért, mi másban mérhető? Láttál már Te olyan embert, aki sikeres, de nincsen pénze?

Nagyon sok éve dolgoztam én is multinak, öltönyös rabszolgának éreztem magam, láttam a rendszer korlátait, és tudtam, hogy minden ilyen korlát nélkül én magam sokkal jobban, sokkal korrektebben tudom művelni ugyanazt. Aztán ha nekem úgy tartja kedvem, itthon netezek kisgatyában reggel 10-kor is, meg délután 2-kor is, meg ha úgy jön ki, délután 3/5 4-kor is.
És ez a féle szabadság nekem megfizethetetlen.Aztán ha nekem úgy tartja kedvem, itthon netezek kisgatyában reggel 10-kor is, meg délután 2-kor is, meg ha úgy jön ki, délután 3/5 4-kor is.
-
martonx
veterán

Pénzben mérem a sikert? Miért, mi másban mérhető? Láttál már Te olyan embert, aki sikeres, de nincsen pénze?

Nagyon sok éve dolgoztam én is multinak, öltönyös rabszolgának éreztem magam, láttam a rendszer korlátait, és tudtam, hogy minden ilyen korlát nélkül én magam sokkal jobban, sokkal korrektebben tudom művelni ugyanazt. Aztán ha nekem úgy tartja kedvem, itthon netezek kisgatyában reggel 10-kor is, meg délután 2-kor is, meg ha úgy jön ki, délután 3/5 4-kor is.
És ez a féle szabadság nekem megfizethetetlen.Teréz anya, vagy hogy is hívták

-
Rick4
félisten
Infós vonalon nyomod, mint az előtted szólók?
Dehogy semmi közöm hozzá.. Csak egy érdeklődési kör a sok közül.

-
FoxiestFox
félisten

És ez a féle szabadság nekem megfizethetetlen.Infós vonalon nyomod, mint az előtted szólók?
-
Rick4
félisten
Igen, mindenkit más motivál
Te tényleg Rambo típusú vagy, a pénzben méred a sikert, ezáltal ebben sikeres is vagy 
Másokért felelősséget vállalni viszont a legnagyobb kihívás; másnak az jelent motivációt, ha egy csapatot irányítva ér el sikert. Az "időhöz kötve" pedig relatív, van olyan pozi, ahol már bőven kötetlen munkaidőd van. De bemész, mert szereted, amit csinálsz. Mert a munkád lesz a hobbid.
Egyedül is meg lehet vívni a harcokat, de nem lehet egy bizonyos szint fölé menni. Ez nem azt jelenti, hogy jól keresni nem lehet, de a pénz egy idő után már nem motivál. Kihozni emberekből a maximumot, fenntartani a folyamatos motivációt, közben egyénileg és csapatszinten is sikeres lenni, az felemelő érzés. De ha egymagad vagy "a főnök", ezt nem érezheted át sohasem.
Céges útra megtisztelő érzés, ha felkérnek, és te képviselheted a vállalatot, 10-100-1000 vagy még több ember előtt. Na ott előadást tartani úgy, hogy közben isszák a szavad, az a művészet.ShadowX: ezt nem tudom, hogy nálad pozitív vagy negatív, én mindenesetre örülök, hogy ilyennek látsz

És ez a féle szabadság nekem megfizethetetlen. -
Rhino666
addikt
-
Rolly
veterán
Tfh mivel ez másodállás - ne tedd fel, írta, hogy vállalkozóként bedolgozik. Ezt az összeget napi átlag 3-4 munkaórával éri el.
Sajnos sokan összekeverik a munkakörülmények munkaidőre gyakorolt hatását. Munkaidőben van ebédszünet, egészségügyi séta, esetleg cigi, kollégával akár szakmai megbeszélés, gyere ide, csináld ezt asap, stb. És ez mondjuk 8,5-9 órában naponta, ha blokkol az ember. És lehet, hogy a tényleges munkával csak 4-5 órát töltesz.
Ezzel szemben egy külön iroda/kanapé, ahol a munkáról nem vonják el a figyelmedet, stb. Mondjuk az így eltöltött 4-5 óra lehet hatékonyabb.igen napi ... amúgy én se szeretek irodában dolgozni mert cigi szünet, pisi szünet, kaki szünet ... mindent csinálnak az alkalmazottak csak dolgozni ne kelljen ... plusz némelyik programozó még gépelni se tud túl gyorsan
... én meg 10 újjal gépelek... most benne vagyok egy projektben (eddig ebben a hónapban 400.000 karakternyi kódot írtam 
-
LordVader80
őstag
-
Rolly
veterán
az alapján számoltam, amit leírtál

Azt értetted félre, hogy nem 3-4 órával keresek ennyit hanem napi 3-4 órával -> ez inkáb havi 80 órával keresek mondjuk ennyit ...
és máris nem olyan szép az állás ... csak félre érthető voltam 
-
Syl
nagyúr
Látom megy a kettes számú pöcsméregetős téma

A XXI. század szatírjai gyülekeznek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LordVader80
őstag
-
Rolly
veterán
Nézzük csak: nettó 250-300-at akartak adni, az bruttó 450 körül van most. Ha jól értem, másodállásban nettó ennyit keresel 3-4 órával, de legyen meg 4 óra alatt, nem is három. Tfh mivel ez másodállás, a főállásod még mindig jobban fizet, de azt most hagyjuk. Mellékállásban napi 8 órát ha dolgozol, ami azért valljuk be, teljesíthető, 900k-t keresel naponta, heti 5 nap munkával 4,5 milliót keresel, havonta pedig 18 milliót. Az évi 216 millió. Ergo szerintem ez már szép kereset, pláne másodállásban, igaz napi 8 órában, és nem érzel motivációt olyan irányba, hogy ne csak a pénzt hajszold? Ebből szerintem kényelmesen eléldegélsz egy szinten. De pont itt kellene, hogy rágyere, vannak sokkal értékesebb dolgok is!

leírom privátba
valamit nem jól számolsz 
-
LordVader80
őstag
Tfh mivel ez másodállás - ne tedd fel, írta, hogy vállalkozóként bedolgozik. Ezt az összeget napi átlag 3-4 munkaórával éri el.
Sajnos sokan összekeverik a munkakörülmények munkaidőre gyakorolt hatását. Munkaidőben van ebédszünet, egészségügyi séta, esetleg cigi, kollégával akár szakmai megbeszélés, gyere ide, csináld ezt asap, stb. És ez mondjuk 8,5-9 órában naponta, ha blokkol az ember. És lehet, hogy a tényleges munkával csak 4-5 órát töltesz.
Ezzel szemben egy külön iroda/kanapé, ahol a munkáról nem vonják el a figyelmedet, stb. Mondjuk az így eltöltött 4-5 óra lehet hatékonyabb.ne ebbe köss bele légyszi, akkor bedolgozik vállalkozóként, mondjuk, hogy bedolgozik napi 8 órát

nem munkaóráról volt szó: de amikor bruttóban annyit akarnak adni mint amit másodállásban náluk (vállalkozóként) cirka átlag 3-4 órában megkeresek akkor nem igazán jó az
-
martonx
veterán
Ezek szerint semmi.

Valahonnan úgy rémlett. Melyik cégnél is vagy pontosan? És melyik említett összeghez van közel a fizetésed (egy csomó összeg említésre került 20 hsz-en belül)? -
macilaci78
nagyúr
Nézzük csak: nettó 250-300-at akartak adni, az bruttó 450 körül van most. Ha jól értem, másodállásban nettó ennyit keresel 3-4 órával, de legyen meg 4 óra alatt, nem is három. Tfh mivel ez másodállás, a főállásod még mindig jobban fizet, de azt most hagyjuk. Mellékállásban napi 8 órát ha dolgozol, ami azért valljuk be, teljesíthető, 900k-t keresel naponta, heti 5 nap munkával 4,5 milliót keresel, havonta pedig 18 milliót. Az évi 216 millió. Ergo szerintem ez már szép kereset, pláne másodállásban, igaz napi 8 órában, és nem érzel motivációt olyan irányba, hogy ne csak a pénzt hajszold? Ebből szerintem kényelmesen eléldegélsz egy szinten. De pont itt kellene, hogy rágyere, vannak sokkal értékesebb dolgok is!

Ezzel szemben egy külön iroda/kanapé, ahol a munkáról nem vonják el a figyelmedet, stb. Mondjuk az így eltöltött 4-5 óra lehet hatékonyabb. -
macilaci78
nagyúr
-
LordVader80
őstag
Jelenleg jobb... nem igazán kapargatnám más gesztenyéjét
... Persze akár még dolgoztam is volna nekik... de amikor bruttóban annyit akarnak adni mint amit másodállásban náluk (vállalkozóként) cirka átlag 3-4 órában megkeresek akkor nem igazán jó az 
Amúgy én is olyan vagyok, hogy az időm pénz és arra és olyan arányban fordítom amire én akarom ... Áraimat is így szabom... eddig bejött ... persze lehet lesz szívás akkor vagy elmegyek valahova dolgozni vagy go külföld

-
Rolly
veterán
-
Rhino666
addikt
ebbol csak szivas lesz sracok, bp de meginkabb valami normalis hely kulfoldon
mar megbantam, hogy mert nem szeretem bp-t, nem mentem a bojargabihoz a graphisofthoz (meg kis garazsceg vo't akkor, valtottunk par emailt), meg 2x evesen nem mentem az usaba, stb...
szakmailag es penzugyileg sem tul nagy perpspektiva szoged
(csak csokkenteni akarom a konkurenciat, nyugi
)Az előbb még gratuláltál privátban a sikereimhez, most meg elásol.

Valakinek muszáj itt maradnia és rendbe tennie ezt a qrva országot a sok fogyatékos után.

-
tisn
veterán
ebbol csak szivas lesz sracok, bp de meginkabb valami normalis hely kulfoldon
mar megbantam, hogy mert nem szeretem bp-t, nem mentem a bojargabihoz a graphisofthoz (meg kis garazsceg vo't akkor, valtottunk par emailt), meg 2x evesen nem mentem az usaba, stb...
szakmailag es penzugyileg sem tul nagy perpspektiva szoged
(csak csokkenteni akarom a konkurenciat, nyugi
) -
Rolly
veterán
Biztosan jobb? Ez lett volna az alap, amit adnak, hosszútávon ha szorgalmas vagy, kitartó és ügyes, biztos lett volna előrelépési lehetőség, amit nem csak fizetés emelésben kell mérni... ezenkívül csoportos tréningek, fejlődési lehetőség, céges utazások, emberi kapcsolatok, stb... míg otthon a kanapén nehéz ugyanezt végigjárni.
Persze kell a fentiekhez sok minden, nem biztos, hogy mindannyiunkban ugyanakkora az igény az ilyen jellegű dolgokra.
Jelenleg jobb... nem igazán kapargatnám más gesztenyéjét
... Persze akár még dolgoztam is volna nekik... de amikor bruttóban annyit akarnak adni mint amit másodállásban náluk (vállalkozóként) cirka átlag 3-4 órában megkeresek akkor nem igazán jó az 
Amúgy én is olyan vagyok, hogy az időm pénz és arra és olyan arányban fordítom amire én akarom ... Áraimat is így szabom... eddig bejött ... persze lehet lesz szívás akkor vagy elmegyek valahova dolgozni vagy go külföld

-
Rhino666
addikt
Mindenképp pozitív. Mostanában az összes ismerősöm mintha megőrült volna. Csak a pénz számít. Még az olyanoknak is, akiknek van (nem is kevés). Pedig én is úgy látom a dolgot, mint te. Néha a kevesebb több és jó fajta kapcsolati tőkével pl. sokkal többet lehet megtakarítani, mint amennyit anélkül, de több fizetéssel. Persze ez csak az én véleményem.
Ezért is húzom a szám, amikor felvetik, hogy ilyen hozzáállással, ahogy a munkámat végzem, miért is nem megyek el Pestre, kb. 2x annyi fizetésért. Hát azért, mert kb. úgy érezném magam, mintha magam fölé köpnék és aláállnék. (egyszerűen képtelen vagyok elviselni azt a helyet, de ez már az én beállítottságom) Ennek ellenére be kell látni, hogy bár Szegeden is vannak lehetőségek, de nem annyi mint Pesten.
Én sem mennék 'pestre semmi pénzért, undorító egy hely.

-
FoxiestFox
félisten
-
ShadowX
őstag
Te tényleg Rambo típusú vagy, a pénzben méred a sikert, ezáltal ebben sikeres is vagy 
Másokért felelősséget vállalni viszont a legnagyobb kihívás; másnak az jelent motivációt, ha egy csapatot irányítva ér el sikert. Az "időhöz kötve" pedig relatív, van olyan pozi, ahol már bőven kötetlen munkaidőd van. De bemész, mert szereted, amit csinálsz. Mert a munkád lesz a hobbid.
Egyedül is meg lehet vívni a harcokat, de nem lehet egy bizonyos szint fölé menni. Ez nem azt jelenti, hogy jól keresni nem lehet, de a pénz egy idő után már nem motivál. Kihozni emberekből a maximumot, fenntartani a folyamatos motivációt, közben egyénileg és csapatszinten is sikeres lenni, az felemelő érzés. De ha egymagad vagy "a főnök", ezt nem érezheted át sohasem.
Céges útra megtisztelő érzés, ha felkérnek, és te képviselheted a vállalatot, 10-100-1000 vagy még több ember előtt. Na ott előadást tartani úgy, hogy közben isszák a szavad, az a művészet.ShadowX: ezt nem tudom, hogy nálad pozitív vagy negatív, én mindenesetre örülök, hogy ilyennek látsz

Mindenképp pozitív. Mostanában az összes ismerősöm mintha megőrült volna. Csak a pénz számít. Még az olyanoknak is, akiknek van (nem is kevés). Pedig én is úgy látom a dolgot, mint te. Néha a kevesebb több és jó fajta kapcsolati tőkével pl. sokkal többet lehet megtakarítani, mint amennyit anélkül, de több fizetéssel. Persze ez csak az én véleményem.
Ezért is húzom a szám, amikor felvetik, hogy ilyen hozzáállással, ahogy a munkámat végzem, miért is nem megyek el Pestre, kb. 2x annyi fizetésért. Hát azért, mert kb. úgy érezném magam, mintha magam fölé köpnék és aláállnék. (egyszerűen képtelen vagyok elviselni azt a helyet, de ez már az én beállítottságom) Ennek ellenére be kell látni, hogy bár Szegeden is vannak lehetőségek, de nem annyi mint Pesten.
-
pilóta
nagyúr
-
Rhino666
addikt
Hol tudnak Szegeden bögrére színes képet nyomtatni, és hozzávetőlegesen milyen árban?
Perfect Profil (Béke u. 1.), asszem kb. 1,5k.
-
FoxiestFox
félisten
Hol tudnak Szegeden bögrére színes képet nyomtatni, és hozzávetőlegesen milyen árban?
-
LordVader80
őstag
Vannak Rambo típusú emberek, én is ilyen vagyok.
Én pl kifejezetten szeretem egyedül megvívni a harcaimat. Egyrészt nem vagy időhöz kötve, másrészt nem kell mások hülyeségéért sem szívnod, sem felelősséget vállalnod. Céges utazásnak mi értelme, ha nem én döntöm el, hogy hova megyek, mikor megyek, mit csinálok, és meddig maradok? Másrészt így én vagyok a főnök. 

-
hodigy
tag
Nálunk is vannak új lehetőségek:
Linux szakértő
Webfejlesztő
Hálózatos szakember (középiskolai végzettséggel is!)
System admin (support)
Fejlesztő (adatbázis, adattárház) -
Rick4
félisten
Biztosan jobb? Ez lett volna az alap, amit adnak, hosszútávon ha szorgalmas vagy, kitartó és ügyes, biztos lett volna előrelépési lehetőség, amit nem csak fizetés emelésben kell mérni... ezenkívül csoportos tréningek, fejlődési lehetőség, céges utazások, emberi kapcsolatok, stb... míg otthon a kanapén nehéz ugyanezt végigjárni.
Persze kell a fentiekhez sok minden, nem biztos, hogy mindannyiunkban ugyanakkora az igény az ilyen jellegű dolgokra.
Vannak Rambo típusú emberek, én is ilyen vagyok.
Én pl kifejezetten szeretem egyedül megvívni a harcaimat. Egyrészt nem vagy időhöz kötve, másrészt nem kell mások hülyeségéért sem szívnod, sem felelősséget vállalnod. Céges utazásnak mi értelme, ha nem én döntöm el, hogy hova megyek, mikor megyek, mit csinálok, és meddig maradok? Másrészt így én vagyok a főnök. 
-
tisn
veterán
-
ShadowX
őstag
Hosszú ideje te vagy az elsô személy, akinél ilyen felfogást látok.
-
Rhino666
addikt
És én is nettóról beszélek.

-
tisn
veterán
Egy éve vagyok a cégnél mezei BSc diplomával és még csak fejlesztő sem vagyok -- mégsem vagyok messze az említett összegtől.
Ezek szerint csak nem olyan rossz nálunk a fizetés szegedi viszonylatban.kollega netto 400k-rol irt, az brutto 600k (persze sok helyen reszben zsebbe megy)
-
tisn
veterán
Az jo, ilyen munkat szerehecc nekem is, eleg jol ertek az MSSQL-hez
Nem vagyok halatlan tipus. -
Rhino666
addikt
Mi közöm nekem az Epamhoz??

(#53947) tisn: Egy éve vagyok a cégnél mezei BSc diplomával és még csak fejlesztő sem vagyok -- mégsem vagyok messze az említett összegtől.
Ezek szerint csak nem olyan rossz nálunk a fizetés szegedi viszonylatban. 
-
LordVader80
őstag
egyik reklámügynökségi partneremhez hívtak volna nettó 250-300e ft-ért amire nemet mondtam
... jobb itthonról dolgozni
mint nap-mint-nap bejárni... Aztán ott a projekt vezető mondta, hogy szerinte lehet nettó 400e-ért már jó programozót találni... Mert ők felvettek valakit ennél többért ... Bár ő előte carlnationnél meg az abból kivált cégnél dolgozott (sajnos a neve most nem jut eszembe...)Beágyazott rendszereknél és spéci területeknél lehet simán 600e körüli fizetést is találni itthon ... gondolom Java-ért is többet fizetnek mint PHP-ért ...
-
DarkByte
addikt
-
martonx
veterán
Epam PHP-s vonalát nem ismerem (és van nekik .Net-es részlegük is, de az csak pesten), esetleg kérdezd meg Rhino-t. Biztos, hogy alacsonyabbak a fizuk PHP vonalon, mint Java.
-
martonx
veterán
mit kell tudni egy iylen 400-as fizuhoz?
5< ev tapasztalat, c++, java, .net
(webbel ta'n nehezebb, mobil cuccokat nem tudom)
a 7 szamjegy mar csopvez
a maximum amit lattam itthon mar, sima programozoi "fizubol", az 2M + afa/ho az cobol programozo (eleg vicces modon)
erdemesebb bp-n csinalni (vagy kulfoldon)
szoged eleg hulla, nyomott fizukkalHehe, én meg ismerek olyan programozót / SQL szakértőt, akinek a szakértői óradíja bruttó 30K / óra. No persze nem is dolgozik napi 8 órát, de amikor igen, abból elég vígan megél.
-
tisn
veterán
mit kell tudni egy iylen 400-as fizuhoz?
5< ev tapasztalat, c++, java, .net
(webbel ta'n nehezebb, mobil cuccokat nem tudom)
a 7 szamjegy mar csopvez
a maximum amit lattam itthon mar, sima programozoi "fizubol", az 2M + afa/ho az cobol programozo (eleg vicces modon)
erdemesebb bp-n csinalni (vagy kulfoldon)
szoged eleg hulla, nyomott fizukkal -
Syl
nagyúr
Maláj árfolyamon keresnék alap/használt VGA kártyát.
Amit tudnia kell:
- PCIe
- Passzív hűtés
- DVI & HDMI kimenet
Ami nem számít:
- 3D teljesítmény
- AMD/nVidia
- Processzor sebesség
- Memória mennyiség
- Egyéb e-penis növelő tulajdonságok
Egy Core 2 Duo gépbe kell, hogy "a vindóz képet adjon"
-
Rolly
veterán
egyik reklámügynökségi partneremhez hívtak volna nettó 250-300e ft-ért amire nemet mondtam
... jobb itthonról dolgozni
mint nap-mint-nap bejárni... Aztán ott a projekt vezető mondta, hogy szerinte lehet nettó 400e-ért már jó programozót találni... Mert ők felvettek valakit ennél többért ... Bár ő előte carlnationnél meg az abból kivált cégnél dolgozott (sajnos a neve most nem jut eszembe...)Beágyazott rendszereknél és spéci területeknél lehet simán 600e körüli fizetést is találni itthon ... gondolom Java-ért is többet fizetnek mint PHP-ért ...
-
lorcsi
veterán
-
Rolly
veterán
Tudtommal az EPAM elég jól fizet Szegedhez képest. Rémlik, hogy a szenior Java fejlesztő ismerős bruttó 500K felett keres. És az EPAM-nál viszonylag könnyű eljutni a szenior szintig (bár náluk elég sok szint van, nem csak junior és szenior, hanem minimum 4). S mivel nem győzik halászni a szerencsétleneket és érthető módon elég nagy a lemorzsolódás, így a juniorok is egész tisztességesen meg vannak fizetve náluk.
Ahogy látom te eléggé tájékozott vagy bér tekintetbe... Junior / senior php-s / frontendesnek mennyit fizetnek? Itt Pesten amit tudok elég változatos ... (150-400 nettó között... )
-
tisn
veterán
Tudtommal az EPAM elég jól fizet Szegedhez képest. Rémlik, hogy a szenior Java fejlesztő ismerős bruttó 500K felett keres. És az EPAM-nál viszonylag könnyű eljutni a szenior szintig (bár náluk elég sok szint van, nem csak junior és szenior, hanem minimum 4). S mivel nem győzik halászni a szerencsétleneket és érthető módon elég nagy a lemorzsolódás, így a juniorok is egész tisztességesen meg vannak fizetve náluk.
az emlitett junior haver is csabitott, hogy menjek oda, mert fejpenzt kapnak a beajanlott emberekert

de max akkor megyek egylegteres irodaba napi 8-10 orara, ha mar nem lesz mas valasztasom...
igy is tiszta agybaj, mikor partnereknel ilyen helyen kell uldogelnem.
-
tisn
veterán
-
martonx
veterán
-
tisn
veterán
Hat, haver brutto 180k-ert volt tesztelo ott, 1-2 evnyi tapasztalattal. Felment bp-re epamon belul, ott jobb a fizu. Masik haver 1x eve dolgozik ott, na o mar 7 szamjegyet szamlaz egy honapban.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
-
Rick4
félisten
-
Rolly
veterán
-
LordVader80
őstag
-
Agyasima
őstag
-
HuMarc
veterán
-
lugosi
MODERÁTOR
-
Rhino666
addikt
Lenne itt néhány betöltetlen
Junior Java fejlesztői
Senior Java fejlesztői
Szoftver tesztelőiállás. Érdeklődés priviben!
-
Rimuru
veterán
-
stopperos
senior tag
taláűltam egy elég jó kis programot, ha még nem hallottátok volna:
Szeged szabad szoftverek komferencia 2014
azt nem találom, hogy belépős e..vagy regizni kell a résztvételhez vagy hogy is van ez..
Ingyenes, regisztrálni kell csak. Szerintem nagy kaland, én már 3-4 alkalommal kint voltam, és most fogok is előadni egyik workshop alatt.
-
duo
addikt
köszi a válaszokat megmondom az illetékesnek

-
martonx
veterán
-
lorcsi
veterán
taláűltam egy elég jó kis programot, ha még nem hallottátok volna:
Szeged szabad szoftverek komferencia 2014
azt nem találom, hogy belépős e..vagy regizni kell a résztvételhez vagy hogy is van ez..
-
SirRasor
addikt
szervusztok kispajtások!
Adott egy megörökölt rendkívül oldskool laptop. CLEVO D22ES. 1024x768 felbontás, 2.4 Celeron 256 Mb RAM, 20Gb HDD.
hangos mint az állat, és időnként olyan mintha beragadt volna a num lock. csak numerikus a bill közepe.
irodai netezős cuccot csinálnék belőle ha aprópénzért tudok bele ramot szerezni.
Ismeri valaki a modellt/használta valamikor a pleisztocén korban?
[ezt találtam róla]
honnan tudnék ramot venni bele esetleg procit/ventit cserélni?köszi

Kb. hasonló szintű cuccot nyüstöltem úgy, hogy vettem bele még 256-ot, és 512 rammal a firefox elég gyatrán ment. Végül is 5k-ért eladtam és ha kellene ismét netezős cucc, akkor inkább egy tabletet vennék.
Úgyhogy +1 ahhoz, hogy ne foglalkozz vele.
-
FoxiestFox
félisten
Szerintem az is csoda, hogy még működik, nemhogy napi használatban rábízni valamit a söralátét-szerepen kívül.

-
duo
addikt
Pénzkidobás foglalkozni vele, szerintem.
szerintem is, de ha 10K-n belül giga rammal, felpattan rá egy debian stable netinstall+lxde akkor szöveget szerkeszteni, meg levelezni jó lehet nem? falusi önkormányzatoknál xpvel ugyanilyen kaliberű asztali gépek vannak.
-
FoxiestFox
félisten
szervusztok kispajtások!
Adott egy megörökölt rendkívül oldskool laptop. CLEVO D22ES. 1024x768 felbontás, 2.4 Celeron 256 Mb RAM, 20Gb HDD.
hangos mint az állat, és időnként olyan mintha beragadt volna a num lock. csak numerikus a bill közepe.
irodai netezős cuccot csinálnék belőle ha aprópénzért tudok bele ramot szerezni.
[ezt találtam róla]

Pénzkidobás foglalkozni vele, szerintem.
-
Amarth
senior tag
-
duo
addikt
szervusztok kispajtások!
[ezt találtam róla]

-
tisn
veterán
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
-
tisn
veterán
-
Amarth
senior tag
Még mindig keresek DDR3 ramot!
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Van valakinek eladó LGA775-ös, DDR2-es, integrált VGA-s alaplapja?
Petya
-
sss
őstag
Hehe, hát én se laknék a magunk szomszédjában az biztos. A 3 gyerek néha nem gyengén hangoskodik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerencsére alattunk cigány család lakik, akik nem csak jól tűrik de még komolyan is vesznek minket a 3 gyerekünk miatt.Ja tényleg, itt még nem is meséltem, hogy tavasszal jön a negyedik gyerek

Grat.

-
Rick4
félisten
-
LordVader80
őstag
-
Agyasima
őstag
Milyen jó inge(ke)t vettél (és hol), amihez mandzsettát szeretnél használni?

(Sajnos) semmilyet. Még régebben kaptam mandzsettás inget ajándékba a családtól és hozzá mandzsettát. De a gombokat sehol sem találom, pedig alaposan feltúrtam a lakást. Úgyhogy tenni kéne ez ellen valamit.

-
LordVader80
őstag
-
Agyasima
őstag
-
Rick4
félisten
-
Agyasima
őstag
-
martonx
veterán
Teljesen elhasználod azt a szegény asszonyt.

Meg magamat is, a sok éjszakázással

-
martonx
veterán
-
FoxiestFox
félisten
Hehe, hát én se laknék a magunk szomszédjában az biztos. A 3 gyerek néha nem gyengén hangoskodik
Szerencsére alattunk cigány család lakik, akik nem csak jól tűrik de még komolyan is vesznek minket a 3 gyerekünk miatt.Ja tényleg, itt még nem is meséltem, hogy tavasszal jön a negyedik gyerek

Teljesen elhasználod azt a szegény asszonyt.

-
Rick4
félisten

A lényeg, hogy mostmár tudjuk, kiknek a véleményére adsz.

Új hozzászólás Aktív témák
-
54000 - 53901
102466 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- SSD kibeszélő
- PSti: Volt már problémád az új típusú VGA csatlakozással?
- Vagányak a Steam Machine-hez tervezett JSAUX előlapok
- AliExpress tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Spórolós topik
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ÚJ iPhone 17 256 GB BLACK - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - ÁFÁ-s + 3 ÉV GARANCIA
- Új HP 15-FD0003SF FHD LED i5-1334U 4.6Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)