- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz FoxiestFox #53189 üzenetére
A neonfényes, világos, nyüzsgő helyeket kerülném.
Csak nem valami buli lesz teliholdkor?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
vizslakutya
senior tag
Olvtársak!
Tud valaki megbízható dokit Szegeden (vagy környékén),aki szorongásos, depressziós (fiatal) beteget bevállal és megpróbál rajta segíteni is,nemcsak a kinyújtott kéz jellemző rá ?
A kérdés komoly,tehát a válaszokat is így várom.
Köszi.
Persze érdekel minden megoldás, amivel ezt a problémát meg lehet(ne) oldani.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
Agyasima
őstag
válasz Lacielvtárs #53194 üzenetére
RePÜ!
dying_star: Marika presszó? Kisbajor?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
félisten
-
MODERÁTOR
John Bull. Szerintem elég "dark" ha érted mire gondolok
De, drága.
Egyébként mennyire belváros? Pl a Kálvária tér sarkánál van egy Pogácsa nevű hely. Péksütemények, kávék, szendvicsek vannak.
Ha nem tudnám, hogy utálod az Árkádot, akkor ajánlanám ott a Coffeeshop-ot.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Agyasima #53193 üzenetére
szia
írtam Pm-et...
igaz a pasik nem így néznek ki, de megbízhatóak
de egy ilyen szerelő hölgy hozzánk is jöhet, max elrontok valamit hogy tényleg le kelljen hajolnia amikor nálunk dolgozik"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Agyasima
őstag
Megbízható, nem lehúzós fűtésszerelőt tud valaki esetleg? Reggelre elkezdett csöpögni a kazánba bemenő vízcső. Elég kellemetlen.
Az se baj, ha így néz ki. Bár nem feltétel.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
skopy
tag
-
bitpork
nagyúr
Otthon a konyha egy kuttyogóval redőny mögött
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Polemius
senior tag
Nem Egri Borozó?
A bejegyzéssel ellentétben működik, legalábbis pár napja nyitva volt.Vagy a Mojo, bár szorgalmi időszakban egyetemistákat tartalmaz napközben is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Van Szegeden valami darkosabb kávézó? Nap közben kevés emberrel?
A neonfényes, világos, nyüzsgő helyeket kerülném.
Belváros és környéke. -
Rick4
félisten
válasz pepe091 #53181 üzenetére
Az nem úgy van, hogy minden purhab fémflakonban, nyomás alatt várja, hogy kijöhessen a tartályból, tehát nem kell hozzá pisztoly?
Nem a kartus kinyomót keresed véletlenül?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
Lehet valahol kapni olyan műanyag purhab kinyomót, mint ami alapból jár a flakonhoz? Neten csak rendes pisztolyokat találok, amit én keresek az meg csak egy egyszerű "műanyagdarab".
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Állítólag van valahol a Vadász utca környékén (vagy onnan nem messze) egy légtechnikai szaküzlet...
Ismeri Valaki, merre lehet?Egy fali szellőző rácsot (légbevezetőt) szeretnék venni...
-
-Tsaba-
tag
válasz FIREBLADE78 #53173 üzenetére
Talán a Lochner-nél is kérhetnél ajánlatot.
De szerintem is saját magad is megoldhatod, láttam már a neten 2 ip kamerás rendszert rögzítővel 60-70e-ért. Kínából esetleg még olcsóbban...
-
FIREBLADE78
addikt
Sikerült elindulnia normálisan az asztali pc-nek,de állandóan ilyen nyöszögést ad ki,ez mi lehet? Fel sem ismeri a benne lévő wincsiket,csak egyet. Gondolom alaplap helo?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
őstag
-
Rick4
félisten
Keresek 22-24"-os lcd monitort, ha lenne valakinek szép állapotú, akkor privi.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz FIREBLADE78 #53173 üzenetére
Felrakod magadnak, nem olyan nagy kaland. DVR-rel együtt megáll 60-ből 4 külső, infrás kamera. Kell egy HDD, meg pár óra, míg bekábelezed.
-
bitpork
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #53171 üzenetére
Ha szabad megkérdezni hova lesz?
-
FIREBLADE78
addikt
Kamera rendszer telepítésre kit ajánlotok? Triodánál voltam anno és egy nyomorult beltéri kamerát akartak 100k körül.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
tisn
addikt
válasz lugosi #53165 üzenetére
meg annyi, hogy nem tudom, hogy valtoztattak e a ronyonal, de 120k helyett 100k-nal erdemes vezermuszijat cserelni (vizpumpaval egyutt)
de ezert markaszervizben is szolnak idoben
(de lehet, hogy a ronyo kozben mar javitotta a problemat/modositotta a szervizintervallumot)
-
tisn
addikt
a hmvh-s ronyoban vegig ott alhattam a kocsi mellett (sajna mar bezart) mikor markaszervizbe vittem
molnareknal ha szerencsed van akkor ralatsz az ugyfelterbol az autora
a sajat olaj annyiban jobb, hogy biztos nem a legolcsobb hordos castrolt rakjak bele, hanem a jo minosegu szintetikust, amivel a gyarbol kigordult a verda (mar persze ha nem susmusolnak)
-
Rick4
félisten
Kár belemagyaráznod az én szerelőmet, inkább azon goldolkodj el, miért írtad azt, amit, és miért nem mást. Azt írtad, gyűrűzés. Ennyi. Nem írtál csapágycserét. Ennyi. Onnantól meg teljesen lényegtelen, hogy neked az mennyibe került, ha nem cseréltettél csapágyat. Ha cseréltettél, de nem írtad, én még te vagy felháborodva, az meg méginkább bajos rád nézve.
-
Rick4
félisten
válasz blt.62 #53161 üzenetére
Nem márkaszervizes, de korrekt szerelőt tudok ajánlani, megkérdem tőle hétfőn, mit szól ehhez, de biztosan bevállalja, nekem komolyabb dolgokat is csinált már. Jól dolgozik, bőven megfizethető, és elég jól bánik az idejével, így gyorsan tud időpontot adni.
-
veze
őstag
Én nem tudom mennyire bizhatok e ebben a sajat olajat viszek dologoban..
Viszek jó minőségü 5w30-as olajat aztan honnan tudjam, hogy azt is öntötték bele vagy valami fele annyiba kerülő vackot..( nem tudok ott lenni amikor felbontja és beletölti)
hiaba adja vissza az öt literes balont a maradékkal, az nem bizonyíték
ma már gátlástalanul csalnak lopnak mindeféle ügyben, ilyen lett a világ.. (tisztelet a kivételnek)
Az olaj sem kivétel, már eleve hamisitjak a jó minőségű olajakat ( legalábbis megbpróbálják eredetinek tünő göngyölegben eladni) már az is lutri hogy hol veszi meg az ember
Márkaszervizben talan nem a lagallját töltik bele minőségben ( de lehet ebben is tul optimista vagyok) de legalabb abban biztos lehet az ember, hoigyha az átlagnal jobb minőségü olajat kér bele, akkor legalabb tuti azt számlázzák le ( ha nem is az került bele.. )[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Igen az van. Írja is a kijelző, hogy mennyi van még hátra az olajcseréig, általában 1-2 ezerrel hamarabb szoktam, mint ahogy azt mondaná, hogy most. A márkaszervizben cserélik, de még eszembe se jutott hogy én vigyem az olajat, nem is tudtam, hogy ilyet lehet. Köszi az infókat.
-
tisn
addikt
Nem találtak fel semmi korszakalkotót az elmúlt 20 évben a kenőanyagok terén, ha 20 éve kellett a 10k-s csere, akkor most még jobban kell, mert még inkább ki vannak hegyezve a motorok.
LOL
-
tisn
addikt
válasz lugosi #53139 üzenetére
mintha neked lenne benyas ronyod: a 30k a gyari ajanlas szerint is a maximalis olajcsere periodus, ha sokat jarsz varosban, akkor pl. erdemes gyakrabban cserelni. (De minta a meg II-ben lenne szervizintervallum jelzo, ami a hasznalati szokasok alapjan jelzi az idealis olajcsere idopontot.)
15-20k szvsz az idealis
(10k az pazarlas/kornyezetszennyezes, a jo szintetikus olajok tobbet birnak)
-
blt.62
őstag
Szegeden hol javítanak olcsón francia kocsikat? Egy picassoba kellene kuplungot javítani. Tárcsázni, bovden csere.
MegtorloXp
-
Amarth
aktív tag
Szerintetek mennyit érhet egy ilyen monitor?
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
zeg
őstag
válasz lugosi #53138 üzenetére
Gondolom ezt a turbós, euro nagyonsok ecoizés járgány is 'felfogta', főleg ha városban pöfögsz vele sok majdnem hidegindítással, 5 literből. A szűrők meg ráérnek 30ezer kilométerenként, majd próbálom autópályán megtenni fix 90km/h-val tempomattal ezt a pár tizezret, lehet hogy így 50ezrest is ki fog bírni!
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
zeg
őstag
Szerinted a gyűrűzés abból áll, hogy rádobok pár gyűrűt, oszt' jónapot? Segítek, nem az a pár gyűrű került 120ezresembe, és nem is a munkadíj. Gondoltam nem kell kirészelteznem hogy pontosan mivel járt még, de úgy tűnik a saját szerelődből indulsz ki.
-
pintyesz
senior tag
s775 microATX lapot vennék!
Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
őstag
válasz pilóta #53155 üzenetére
Nekem anno egy "apróságnak" tűnő dolg nyírta ki a Fiatom motorját.
Csak annyi történt,hogy átlyukadt az AC membránja és felhígult az olaj.Mire észre vettem,hogy gond van addigra már a 4l olaj helyett majd 7l híg keveréket engedtem le ami tele volt csapágy fém szilánkokkal.Mint a metál festék úgy nézett kiÜdv:Attila
-
bitpork
nagyúr
válasz pilóta #53152 üzenetére
Nem marketing! Csak bizonyos körülmények együttállásánál lehet megcsinálni. Sok pályázás, kevés hideg indítás, és nem nagyon terhelt motor. Akkor lehet 30. Tehát ha én Dán Magyar viszonylatba gyűjtöm a km-t akkor lehet 30k mert pályán verem bele.
-
nagyúr
válasz lugosi #53151 üzenetére
A 30000 az a gyári marketing (kétségtelen, a garancia végéig elmegy így is...), amire szüksége van az autódnak, az a 10000, legfeljebb 15000. Nem találtak fel semmi korszakalkotót az elmúlt 20 évben a kenőanyagok terén, ha 20 éve kellett a 10k-s csere, akkor most még jobban kell, mert még inkább ki vannak hegyezve a motorok.
Én két év alatt 80k-t tettem a multiplába, szoktam 2 havonta is olajat cserélni...Aki él és nem boldog, az téved!
-
MODERÁTOR
válasz pilóta #53141 üzenetére
Akkor én kifogtam egy ufót, mert az én kocsimnál 30000 a szerviz szerinti olajcsere, és így is csinálom, és még mindig semmi baja nincs.
De olyan srácról is hallottam, aki 10 ezrenként vezérműszíjat cserélt, másképp gondoljuk ezeket a dolgokat.10000 km-enként olajat cserélve egy nagyobb futású autónál 2 havonta történő olajcserét jelent, ezt gondold meg. És akkor még nem is lőttem túl a célon.
ben800: igen, tényleg javítják a körforgalmat. Talán minden évben beázik ha jól emlékszem. Nem baj, egyszer szerintem majd csak sikerül kifogniuk egy vízhatlan megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Biztos örült neked az új tulaj, miután nála az új gyűrű miatt a hajtókar elkezdte szétverni a 300K-t futott régi hajtókarcsapágyakat. 30-40 ezer, és lehetett is felújítani a motort. És ezen az se segít, hogy nem taposod.
-
CanibelZ
aktív tag
Most milyen apropóból van sárga villogós lámpával egysávosítva a plázánál lévő körforgalom?
-
fecus
őstag
válasz SirRasor #53127 üzenetére
Amit linkeltem feljebb az 10000 körül van.
Ha belenézel az oldalba amit _Petya_ linkelt, én nem mernék rádugni valami kínai csodát. Majd a végén az olcsó lesz a drága ha összezárja az oda nem illő részeket.!"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Zoli1222
addikt
Nézegetem az autókat és találtam 1 őszinte eladót:-->[link]
-
veterán
válasz bitpork #53140 üzenetére
a 30.000 km-t én is sokallom szerviz intervallumnak ..., de a 10.000 km meg kevés szerintem... a kis skodánál 15.000 km a javasolt annyinál szoktam ... Igazából nézni kellene az olaj viszkozitását / színét és minden autónál lehetne egyedi olajcsere intervallumot beállítani a használat függvényében.
-
bitpork
nagyúr
válasz lugosi #53138 üzenetére
Igen sajnos valódi kulturális deficittel küzdünk
Az olajcserét meg igen is meg kell tenni 10k km-ként, akármit ír a gyártó. Pl a vw grupp 30k-s periódusa amit annyira szeretnek orbitális butaság, mert csak bizonyos szabályok betartása mellett lehet ezt megtenni. A városi használat pl kifejezetten a hosszú csereperiódus ellen szól , a sok hideg indítással.
-
MODERÁTOR
válasz bitpork #53126 üzenetére
Ez igaz, de az adóhivatalnak meg jogában áll bárkinek azt mondani, hogy akkor most tartanak nála egy adóellenőrzést. Az meg hozni nem hoz, legfeljebb nullszaldós lesz, de inkább visz. És ha nullás, akkor is az idegeskedés, az utánajárás, idő, pénz, költség.
Szóval szerintem marha nagyvonalú hobbi a szólásszabadság ilyentén való gyakorlása. -
_Petya_
őstag
válasz SirRasor #53127 üzenetére
Hát ha csak mosógépre meg laptop töltésre kell, akkor nem éri meg. Azt hittem valami komoly fogasztód van, mondjuk hegesztesz egész nap, vagy
füvetchili-t termesztesz otthon, akkor már megérnéAmúgy nem bonyolult összerakni, szóval a munkadíj sem lenne túl sok
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
zeg
őstag
válasz ebegab92 #53110 üzenetére
Ezerkettes Ecotec-es opel astra G-re azt mondták, hogy eszi az olajat. 300ezer kilométer felett ment el mielőtt eladtam úgy, hogy csak gyűrűztettem, de azt is csak ajánlásra, nem kötelező jelleggel. Olajat meg egyáltalán nem ette, sem gyűrűzés előtt, sem a motorbontás után. A kezdetektől történő használat a fontos, az olajcsereperiódus pl 10-15ezrenként(+olajszűrő,légszűrő,üzemanyagszűrő), a bemelegedésig nem taposás, hiba esetén azonnali javítás prémium minőséggel. Az agyondícsért benyás honda jazz-t is szarrá rúgom neked 50ezer kilométer alatt, a japán alkatrészekre meg a gatyádat is ráköltheted(feltéve ha azt akarod hogy az autó továbbra is japán minőséget képviseljen, amihez az eredeti mocsokdrága japán alkatrészek kellenek)
-
fero02
nagyúr
válasz totya694 #53129 üzenetére
Igaz, de nem tudok neki mit csinálni...ha ilyen interface van benne, akkor ilyet kell keressek. Az ára meg...az egész lapos nem ér annyit, mint egy vinyó bele... azért írtam a sör/csoki valutát, mert ha ilyen apróért nem találok, akkor kijelzővel kifelé összecsukom és megy a kukába. A 19V-os töltőt ha eladom, már plusszba leszek vele.
-
-
fero02
nagyúr
Nincs valakinek sörért/csokiért cserébe egy pata-s noti hdd-je fölösbe?
-
SirRasor
addikt
válasz _Petya_ #53120 üzenetére
Atya ég, ez egy picit bonyolultnak tűnik így elsőre Pár napja magamnak ki tudtam már cserélni egy konnektort, de ilyenbe inkább nem kezdek bele
Jogilag nem tudom mi van ezzel, mert kb. 30 éve lett bekötve és szerintem semmilyen szerződés se lett készítve, hogy mit használhatunk vele vagy mit sem.
Amúgy nagyrészt csak a mosógép megy róla a fürdőszobában, a nappaliban meg laptoptöltésre van használva. Tehát ráadásul 2 kütyü kéne, de a leírás alapján munkadíjjal együtt ezt 1-2k-ból nem lehet kihozni Na még keresgélek neten, hátha kínaiak már kitaláltak ilyet
Make Love not war!
-
bitpork
nagyúr
-
azbest
félisten
válasz FoxiestFox #53116 üzenetére
Ez csak hobbi Bár való igaz, szoktam pár csatornát nézni. A lehetőség miatt 5, bármilyen kombinációban lehet nézni vagy rögzíteni. Nameg ezek kínából összesen kerültek annyiba, mintha itthon veszek valami márkásabbat.
-
félisten
-
bitpork
nagyúr
válasz FoxiestFox #53121 üzenetére
Há nosza...ne fogd vissza magad
-
félisten
-
_Petya_
őstag
válasz SirRasor #53111 üzenetére
Létezik rá megoldás, házilag összerakhatod magadnak. Vagy ha nem értesz hozzá, valakit megkérsz, hogy csinálja meg neked. (Mondjuk engem? )
A jogi részéről nem tudok pontosat, amennyire én tudom, a legtöbb szolgáltató ÁSZF-je kifejezetten csak fixre kötött fogyasztókat enged az éjszakai áramkörön, pontosan az ilyen trükközések ellen.
Szóval egy esetleges ellenőrzésnél nagyon nagy bukta lehet belőle...
Petya
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
bitpork
nagyúr
válasz FoxiestFox #53116 üzenetére
-
ebegab92
senior tag
válasz Digital #53115 üzenetére
Nem is mondtam, hogy mindnél 100%, hogy előjön, ha a gazdája rendszeres hordja szervizbe, vigyáz rá, nem hajtja széjjel, akkor csökken az ilyen történetek esélye. Főleg Németországban érdekes a történet az autópályán, ugyanis ott nagy eséllyel nem csak 130-cal "gurulnak"
Itthon meg a kimagasló minőségű utak garantálják az autók tartós élettartamát
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
fecus
őstag
Hoppá, leltem gyári cuccot.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
félisten
-
Digital
addikt
válasz ebegab92 #53110 üzenetére
Két ismerősömnek is van az olvasmányban említett 1.3 CDTI motoros ( Fiat 1.3 MultiJet I. generáció ) Astrája, az egyik 120.000km-t futott, új autóként vásárolt, a másik 200.000km feletti, az új gazdája már 30-at belerakott, hibátlan mindkét autó!
Szerintem nem kell minden szavát komolyan venni![ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
fecus
őstag
válasz SirRasor #53111 üzenetére
Meg lehet oldani, de még nem láttam gyári megoldást. Az a lényeg, hogy mennyire kényes a fogyasztó, mert lesz egy kis áramkimaradás amíg átkapcsol. Pl. a TV-t kinyírhatja, de egy "analóg" villanybojler gondolom kibírja.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
azbest
félisten
Ahol meg SFN (single frequency network) módban megy több torony, ott muszáj ugyanazt adniuk - ugyanazon a frekvencián megy több szomszédos torony, hogy egymás jelét erősítsék a szomszédos területek szélén. Például a szeged-szentes tornyok sfn-ben mennek (kivéve az E mux, mert az nem megy szentesről még).
Szerk:
ja, az összerakással nincsen gond. Végül már saját antennát raktam össze, mert a gyári cuccokkal mindig vételi zavarok voltak (pici botantenna és nagy sokelemú cucc is). Más már nem maradt, mint hogy a helyi túl erős. Már lte szűrőt is tettem be. A saját antenna valsz egyenletesen szar, így nem vezérlődik túl, a második próbára készített pofásabb antenna már úgy problémázott mint a gyári cucc.Régebben építettem saját set-top-boxot, de a benne használt raspberry piről kiderült, hogy alkalmatlan erre a célra. Mostanában csak simán pécére kötött 5 tuneres kombóval nézem pécén és tableten az adást.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz azbest #53109 üzenetére
Aha. Azt hittem a helyieket is felküldték az AH tornyára. Végülis az AH állami cég.
Akkor lyukszűrő.
Lehet, hogy valamelyik helyi szerelőnek van olcsón, lévén ez a freki helyi probléma. Össze meg össze tudod Te is szerelni.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Létezik olyan cucc (és ha igen, mi a neve), amit 2 konnektorba lehet bedugni és ad áramot, de én választom ki, hogy melyik konnektorból, és ha abból elmegy az áram, akkor magától átkapcsoljon a másik konnektorra?
Miért? 2 konnektor van egymás alatt: egyikben éjszakai áram, és azt kéne megoldani, hogy ha van éppen éjszakai, akkor arról menjen a kakaó, de ha nincs, akkor magától váltson át a másik konnektorra.
Ötletek?
Make Love not war!
-
ebegab92
senior tag
Autóvásárlás előtt állóknak ez érdekes olvasmány lehet
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
azbest
félisten
Az 554-en nem az AH adása található, hanem a VTV-Szeged saját adója. Helyi digitális tévé adók frekvenciái: [link], hivatalos lista [link]
A hatékony frekvenciagazdálkodás jegyében hiába digitális az adásuk, egy frekvenciára (muxra) csak egy helyi adót engednek tenni. Amelyik városnak két földi sugárzású csatornája is van (Nyíregyháza), azok kénytelenek külön, két frekvencián adni. Pedig mennyivel értelmesebb lenne, ha a régió mindegyik helyi adója elérhető lenne mindegyik városban.
Tőlem nézve, szentesi adó felé fordított antennával (a füvészkert melletti helyi AH adótorony ellentétes irányban van, nem látok ki arra) pont útba esik és mivel sokkal közelebb van sokkal erősebbnek tűnik a jele is.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Valakinek van eladó 2,5"-es külső HDD kerete? Lehetőleg USB 3.0-ás. És valami minőségibb fajta.
-
fecus
őstag
válasz azbest #53103 üzenetére
Igen, lyukszűrő kell neked. A gond, hogy a digitális tv esetén több csatorna is jön egy frekvencián.
Én nem találom az 554MHz-et az AH táblázatában. Biztos?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
azbest
félisten
Szerintetek milyen szűrővel lehetne az antennás tévé jeléből kivenni / csillapítani az 554MHz-et? A helyi tévé digitális adása olyan erővel jön nálam, hogy valószínűleg az ülteti le a tunerem bemenetét úgy, hogy a mindigtv adás néha bizonytalankodik.
A poén, hogy akkor jobb a vétel, ha olyan plusz elemeket / osztót teszek be, amin rengeteget csökken a jel... csak így a mindigtv adás már erősen határon van, miközben a vtv szeged jel kiüti a ház oldalát. Szóval valószínűleg csak azt kellene csillapítanom. Gyanítom kész szűrő nincs pont erre a frekvenciára, mert még talán egy éve csak hogy megy a helyi digitális adás.
Lehet, hogy lyukszűrő, amit keresek? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
DDR I-es asztali gépbe való ram érdekelhet valakit? 256-os és 1 GB-os van 1-1 db. Elvileg hibátlanok, csak éppen már gép nincs amiben kipróbálhatnám
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest