- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
-
jan herz
tag
A kérdésed második feléhez:
Various changes in plugins:
exporter plugin drops support for memos and flomo. You can install them from https://github.com/koreader/contrib if they work for you as is but they won't receive support here.
autofrontlight plugin was removed.
backgroundrunner plugin was removed. Third party plugins that rely on it to work need to be updated!Az autofrontlight az amit használok ezek közül, a lányom emiatt nem is frissített. (Én igen).
Úgy látom (Pocketbook alatt) még megvan, és működik, de ez lehet hogy csak a manuális frissítésnek köszönhető. (Az OTA ezúttal nem futott végig, nem volt türelmem megismételni).Más, nagyobb változást nem láttam, ami engem érintene.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
KOreadernél be lehet állítani valahogy, hogy alul fixen mutassa egyszerre az órát, akkut és az oldalszámot? Eddig csak azt találtam meg,hogy egyet mutat és ha rábökök, akkor váltogatja.
Illetve az új Full Moon verziót érdemes feltenni?
-
ZellR
csendes tag
Be lehet állítani a fél csillagos értékelést valahol?
-
jan herz
tag
-
matti70
tag
válasz
jan herz #386 üzenetére
Értem, sajnálom, a github-on sem találtam készülőben magyar kiosztást. Mivel nekem leginkább csak keresésnél kellett eddig, így megfelelt a hosszú nyomás is. De most kipróbáltam a swipe-ot, úgy egész gyors ha megszokja az ember. A hosszú ő, ű-re pedig szerintem viszonylag könnyen lehetne user patch-et készíteni.
-
jan herz
tag
Sziasztok!
Mostanában többször volt szükségem jegyzetelni, és kezd zavarni a magyar karakter kiosztás hiánya a beépített billentyűzetnél. Van valami ötletetek, hogy lehetne magyar "layout"-ot beállítani?
-
matti70
tag
Huh, érdekes lapkép, még nem találkoztam ilyennel
Első körben az biztos, hogy nem a beágyazott stílusokat kell kikapcsolni, mert az eltünteti a formázást is. Alatta, a beágyazott betűk az első, amit ki kell kapcsolni ha lehet. Ha itt nem lehet, vagy nem hatásos, mert stíluslapon lett a betűtípus megadva, akkor felső menü / második ikon / Stíluskorrekciók / Szöveg / Betűtípusok és méretek / Kiadói betűkészletek kihagyása.
Remélem így sikerül majd. -
Apollyon
Korrektor
Ha nincs, akkor engedélyezd a profilokat a pluginok között. Nyiss meg egy könyvet, és az alsó menüben a kinézetet beállítgatod úgy, hogy szép meg klassz legyen: betűméret, szó- és sortávolság, margók stb.
Ha megvolt, mentsd el profilnak, majd állítsd be a profilt, hogy automatikusan alkalmazza minden könyvmegnyitásnál.
Több profilt is létrehozhatsz. -
ZellR
csendes tag
Sziasztok,
Betűtípust szeretnék cserélni, be lett állítva alapnak de nem változtatja meg csak akkor, ha kiveszem a beágyazott stílus opciót, úgy viszont nagyon csúnya lesz az egész szerkezet.
Van erre valami egyszerűbb megoldás?Köszi,
-
törölt tag
Felhő szolgáltatás ha valakit érdekelne, egyszerűen WebDAV-on keresztül. [link]
A koreader alatt először azt írja, hogy a mappatartalom listája nem hívható be, de másodrára rákoppintva már behozza. -
Doris
lelkes újonc
Köszi, én tudom, hogy nen tudom tönkretenni, anyám aggodalmaskodik, miután egyet "összetörtem" (megroppant a kijelző)
-
Doris
lelkes újonc
Igen, könyvtár szerkezettel együtt de feladtam, hagyom az egészet nehogy tönkretegyem az olvasót
-
Doris
lelkes újonc
Valahogy nen sikerül a telepítés. Gyökérkönyvtárba másoltam, a kicsomagolt mappát, nem jelenik meg az alkalmazásoknál. Mit csinálok rosszul?
-
unravel
őstag
Van lehetőség koreaderben keresni MINDEN könyv tartalmában?
-
Oldman2
nagyúr
Az első kérdésedre remélem válaszol olyan, akinek Pocketbook készüléke van, a másodikra:
A PDF alapvetően nem ebook formátum, ennek ellenére a KOReader PDF olvasó része (ami gyökeresen más, mint a megszokott olvasó felület), a maximumot ki tudja hozni bármelyik PDF-ből.
A gond nem KOReader téren, hanem az adott esetben kicsi képernyő és az E-ink technológia miatt fog jelentkezni. Értsd: kis képernyőn rákényszerülsz a "görgetésre", ami egy nem atomerőmű készüléken elviselhetetlen tud lenni.
Megfogalmazásodnak megfelelően a "középiskolai pdf" -ek olvasásához, egy legalább 10"-os Tablet szükséges. -
Doris
lelkes újonc
Sziasztok! Pocketbook olvasóra(inkpad color 3) szeretném telepíteni a koreadert,magyar leírást tufna valaki adni? A másik kérdésem pedig hogy a koreader középiskolai pdf tankönyveket mennyire tud megjeleníteni?
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Azt megoldottam, hogy alvó módban nem húzza szét a screensaver borítókat, hanem megtartja az eredeti arányokat, a kimaradt részt pedig kitölti feketével. Olvasásnál nem találtam ilyen beállítást. Megoldható valahogy, hogy ott se húzza szét a kijelzőre a borítókat?
-
flexes922
csendes tag
Sziasztok!
Még új vagyok ebben a "világban".
Nemrég vásároltam egy Pocketbook Inkpad 3-t. Ahogy néztem, erre fel lehet tenni a KOReader-t.
Feleségem angolul olvassa a könyveket és szüksége lenne angol-magyar szótárra.
Nézegettem a github-on lévő linkeket, de ENG-HUN "adatbázist" nem találtam.
Ti tudtok esetleg olyan oldalt ahonnan tudnék letölteni?
Válaszotokat köszönöm előre! -
Oldman2
nagyúr
BUÉK mindenkinek!
Új év, új Jailbreak módszer:
Introducing WinterBreak - Better Late Than Never - A software jailbreak for Kindles -
Oldman2
nagyúr
-
jan herz
tag
Tudja valaki, hogy lehet kimenteni egy képet a könyvből? Képnézés közben képernyőmentést nem tudok készíteni, ha meg olvasás közben csinálok, akkor rákerül az állapotsor is...
-
Cs1csó
titán
Üdv, ki mit tud a Koreader-ről, lassan 4 hónapja volt az utolsó.
-
wayne1
senior tag
De válaszoltam, írtam, hogy azt átállítottam már mindenre is, de nem használt.
Viszont mivel már akkor is csinálta amikor csak a készülék beállításaiban voltam így nem volt más választásom, mint a teljes formázás és a gyári beállítások visszaállítása.
Visszaraktam utána a könyveket és a KOReadert is. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez megoldotta a problémát, remélem így is marad minden. -
wayne1
senior tag
Egy kis segítséget kérnék. Pocketbook Lux 3-at használok. Ha Koreaderben olvasok egy könyvet akkor néha lapozás után elhalványul a kijelző. Aztán néhány oldal után megint kontrasztosabb lesz. Legjobban ezeken a borítóképeken látszik, hogy milyen lesz a kijelző.
[világos] [sötét]
Van esetleg ötlete valakinek, hogy ez mitől lehet? Amióta a legutóbbi frissítést felraktam azóta nagyon sokszor jön ez elő. -
matti70
tag
Ez a kiemelés dialógus ablak a doksiból, aminek ott állítható a helye.
-
matti70
tag
Ja értem, ez nem a kiemelés dialógus ablak, aminek állítható a helye. Igazad van, amiről te beszélsz ugyanolyan, mint a kereső sáv amit említettem, ez is fixen középen jön fel. Nem jutott eszembe, pedig ezt is viszonylag sokat használom, pl. wiki kereséshez pontosítani a kijelölést, de nyilván kevésszer volt pont középen a kijelölt szó
-
Oldman2
nagyúr
"nekem nem rémlik, hogy kijelöléskor találkoztam volna ilyen problémával, hogy rátakar az ablak"
Jelölj ki egy szót a kijelző közepén, majd utána nyomj rá a kijelölt szóra. A megjelenő dialógus ablak eltakarja (nálam) a szót
Rákerestem, egy helyen találtam ilyesmit, de ott bármit állítok be, középen jelenik meg a dialógus ablak:
Fogaskerék / Nyomvatartás a szövegen / 2. lap / Kiemelés dialógus pozíció
Felül |Középre | Alul | Kézmozdulat pozíció
-
matti70
tag
Érdekes, nekem nem rémlik, hogy kijelöléskor találkoztam volna ilyen problémával, hogy rátakar az ablak. Amúgy az állítható, hogy felül, középen, alul vagy a kijelölés mellett jelenjen meg, az utóbbi az alap, és ilyenkor közvetlen alatta vagy felette szokott lenni, ahogy épp elfér.
Nekem a rátakarás a kereséskor szokott zavaró lenni, amikor pl. egy karakter nevére keresek egy sokszereplős könyvben. A kereső sáv középen jelenik meg, de a másik trükk a vonszolás mellett a sima hosszú nyomás a panelen, arra félig áttetszővé válik, már ez is sokat segít. -
Oldman2
nagyúr
Egy érdekes feature-t fedeztem fel évek után (miközben előtte hosszasan anyáztam, hogy szó/szava kijelöléskor a felugró ablak miért nem ott jelenik meg, ahol nincs a kijelölés...
A felugró párbeszédpanelek odébb húzhatóak ha hosszan nyomva odébb vonszoljuk őket.
Emelett szerintem meg kellene azt oldani, hogy ezek automatikusan ne fedjék le a kijelölést (amennyiben ez lehetséges). -
apszi
őstag
Sziasztok!
Koreader-ben szeretnék regisztrálni az olvasási haladás érdekében, de ha bírok egy felhasználónevet és jelszót, majd rabökök a regisztrációra "ismeretlen szerverhibát" ír ki.
Mit csinálok rosszul?
Előre is köszönöm! -
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #321 üzenetére
Sikerült, újra raktam a Koreadert, most megy a szinkron a Pocketbook szerverrel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Davebowman #319 üzenetére
Nekem működik. Biztos, hogy jó nálad a user/pass?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Davebowman #316 üzenetére
A beépített megoldás nem jó?
1. eszközön csak beírsz egy felhasználónevet és jelszót aztán feltölti a sync adatokat (push progress). A 2. eszközön viszont bitre pontosan ugyanannak a könyvfilenak kell lennie, így szinkronizálja amikor lehúzod (pull progress). Magát a könyvet nem tölti fel, csak metaadatokat.
Persze létrehozhatsz saját szervert is. -
Davebowman
senior tag
Tudnátok segíteni? Asztali calibre nélkül hogy lehet megoldani, hogy 2 ebook-olvasó eszközön ugyan azt a könyvet, ha az egyiken abbahagyom az olvasást a 20. oldalon, akkor a másikat onnan folytathassam pl. 40-ig, majd ha visszatérek az elsőre akkor a 40-től olvashasam? 1 könyv munkahelyen, másik otthon. Van net mindenhol, de csak otton van szerver. Mindkét olvasón KOreader fut. Köszi. (esetleg milyen kulcsszavakra keressek rá?)
-
myk_to
csendes tag
Oldman2-val több levélváltás volt. Köszönöm segítségét!. Az eredmény: a problémám megoldható, de a szintaxis helyes volt a kitevőknél. Az interpreter nem megfelelően dolgozza fel. A H2O valóban már a forrás szövegben is rosszul formázott volt - vagyis az ilyen szempontból nem hiba.
Ha jól látom akkor a span class amit - ezek szerint nem (vagy nem mindig) jól dolgoz fel. Majd még nyomozok hogy ez mennyire általános. -
myk_to
csendes tag
Sziasztok,
Kérem a következőben a segítségeteket:
Onyx Boox Note Air2 az olvasó típusszáma.
A koreader használata közben a szövegben előforduló kitevő/ index nem jól jelenik meg. A következőt értem ezalatt: az előforduló (tipikusan a 10 hatványait jelző) kitevő számok a 10-zel egy sorban de nem a "tetején" látszódnak. A víz (H2O) "2"-je sem a H "alatt", hanem vele egy sorban jelenik meg.
Az eredeti szöveg a calibre viewerével ellenőrizve helyes alakot mutat.
Az olvasó beépített megjelenítőjével (Neoreader) szintén jó (helyes) a megjelenített szöveg.
Természetesen oda-vissza végignéztem a lehetséges beállításokat, és nem hiszem el, hogy ennyire elszúrták volna ezt a megjelenítési formát, vagy ennyire nem zavarna másokat. Vagyis valószínűleg én nem találtam meg a helyes beállítást.
Köszönöm
M -
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #308 üzenetére
Újra kezdem az egészet előről, visszateszem az eredeti romot, aztán most megy minden!
Mondjuk csináltam egy .zip fájlt, beletettem minden extensiont(KOreadert is) ami kell így legközelebb gyorsabb lesz. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Davebowman #308 üzenetére
Nem, a JB-hez max. 5.16.2.1.1 lehet, az az 5.16.3 nem értem mit takar ott.
Ha nem indul el, valamit nem jól csinálsz, vagy csináltál előzőleg. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Davebowman #306 üzenetére
A topik indító cikkben külön rész foglalkozik ezzel (Melyik verziót kell letölteni?)
Legacy: K2, DX, K3 (and all their variants)
Kindle: K4, K5, PW1
PW2: Everything else, starting from the PW2 (i.e., PW2, KV, KT2, PW3, KOA, KT3, KOA2, PW4, KT4, KOA3, PW5, KS)
KindleHF: Any kindle running firmware >= 5.16.3
Azaz a koreader-kindlepw2-v2024.07.zip kell neked. -
Davebowman
senior tag
Akinek Kindle 8th gen-je van, arra melyik KOreader való? Az oldalon van sima kindle, meg legacy… de egyik sem indul el, bár (xyprobléma) az mrpi sem települt szerintem…tud ebben segíteni valaki? A KUAL menüig jutottam
-
Oldman2
nagyúr
A fejlesztői verziót használom (elsősorban a Honosítások miatt), és a Hamburger menü/Súgó alatt találtam egy érdekes pontot: keresés a menüben...
Lehet hogy ezer éve ott van, én csak most fedeztem ezt fel.
-
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #303 üzenetére
Most szépen megy, köszi mindenkinek
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Davebowman #301 üzenetére
Be lehet azt is állítani egyes készülékeken (kerestem, de most istennek nem találom hol), hogy a Tok felnyitásakor várjon egy érintésre.
Azaz nem törvényszerű, hogy "csak fél mp-ed van".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo KOReader.Sokan, akik bár rendelkeznek valamilyen elektronikus könyvolvasóval (angolul Ebook Reader), talán még hallani...
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest