Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22151) razorbenke92 válasza Ezekiell (#22147) üzenetére

Mindazonáltal, hogy megértem a Revolut stratégiáját, és egyet is értek vele, a normál bankokat két dolog miatt ne keverd ide:
Egyrészt az egyoldalú módosításaiknak vannak korlátaik.
Másrészt _nekem_ például nincs fix költsége a számlámnak, a változó költségeim most ilyen havi 500 forint körül vannak (mert jórészt Revolutozom), de Revolut nélkül is alig lépné túl a Revos Premium költségét.

Most a változásokkal (bár még nem számoltam utána) ha előfizetek Prémiumra, akkor ilyen nevetséges összeget spórolok meg. (Ha az ingyenes 350k felett még 350k-t váltok akkor a saját bankomhoz képest 3000 Forintot bukok, amiből vagy 1750 a díj, vagy 2500 a premium)

Az meg hogy mások pénztárcájában turkálva meg akarjátok mondani, hogy kinek milyen összeget ne fájjon kiköhögni elég ignoráns szerintem. Attól hogy az embernek van 350k fölötti átváltani valója baromira nem jelenti azt, hogy azt habzsidőzsire tudja költeni, és nem kell odanéznie 2500 Forintnak...

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#22152) petir válasza gattolino (#22101) üzenetére


petir
senior tag

Nem gond pont azt írtam , hogy ajánlott hozzá :D

Sub-S tett javaslatot ha napi szinten tolod nem ez ajánlott.

Viszont azt nem tudom , hogy a jutalék függ a részvények összegétől és/vagy darabszámától vagy az mindig fix marad.

(#22153) Dyingsoul válasza kmarci25 (#22149) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Mint írtam, már több, mint egy éve használom a Revolutot és eddig tetszett, nem hoztak olyan változtatást ami engem érzékenyen érintett volna. Az, hogy a limitet 1/5-ére veszik a korábbinak az egy drasztikus változtatás. Ha más sírna más módosítás miatt én megérteném, hogy őt érzékenyen érinti egy adott módosítás. Részben ezért van ez a fórum, hogy az ilyesmit kibeszéljük, nem? :F
Én csak megjegyezetem itt, hogy ez azért egy drasztikus változtatás és egy ilyen lépés után nekem megingott bennük a bizalmam. Másoknak az után következett ez be, hogy nem tudtak hozzáférni x ideig a pénzükhöz vagy más gondjuk volt.

(#22147) Ezekiell: Azzal valóban nem voltam tisztában, hogy 2018-ban ekkora veszteségekkel üzemeltek, de 2019-re 350%-os növekedést produkáltak. A felhasználói bázis is egyre csak nőtt. Én de szerintem más sem tudja, hogy hol tartanak most. Egyébként az, hogy egy új pénzintézet veszteségekkel üzemel az tök rendben van egy darabig. Nem csak a meglévő contractok módosításával lehet profitot termelni, hanem új termékek bevezetésével. Például reménykedtem benne, hogy a crypto vonalra jobban ráfekszenek és lehet majd rajtuk keresztük oda-vissza váltani úgy, hogy crypto küldése saját walletre is opció lesz. Ez eddig tudtommal nem következett be, ez is szab némi gátat ahhoz, hogy teljes értékű modern pénzintézetté váljanak.
A meglévő bankok már "jól laktak". Azok is kegyetlen kapzsik és ott is a profit maximalizálása a cél. Ezért is reménykedtem benne, hogy talána Revolut hoz némi színt a pénzügyi világba, de ez kb a 2020-as év végéig fog tartani. Az idei módosításaikkal eddig csak azt vázolják, hogy ez is csak egy N+1-edik bank lesz pár hasznos funkcióval amit persze bármelyik más bank is bevezet majd amikor már az ilyen úttörőknek, mint a Revolut megéri. Én ezzel szemben másra számítottam, ezért terveztem velük komolyabban. Tévedtem, ennyi. :U

(#22151) razorbenke92: Te tökéletesen átlátod a helyzetet, köszönöm! Azt honnan tudja bárki, hogy amellett, hogy nekem vagy másnak van X átváltani valója, mennyi a hitele, mennyi a fiztetése és milyen más szolgáltatásokat vesz igénybe aminek szintén van havi díja, a számlákon és a kaján kívül milyen más kiadásai vannak? Az a ciki, hogy valaki meglát egy számot, azt gondolja, hogy "hú de jó lenne ha nekem ennyim lenne" minden egyéb tényező ismerete nélkül.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22154) Oliverda válasza Dyingsoul (#22139) üzenetére


Oliverda
félisten

Valószínűleg még rosszabb, mert a járvány miatt szinte teljesen lenullázódott a turizmus és az emiatt devizaváltást végző felhasználók aktivitása:

Last week, more than 2,000 employees at $5.5bn British digital bank Revolut were offered shares in exchange for lower take-home pay, while co-founders Nikolay Storonsky and Vladyslav Yatsenko gave up their salaries for a year.

The coronavirus pandemic and the pressure it has put on revenues seems the obvious driver of these decisions, but there may be another factor at play. Fintech Files can reveal that Revolut is aiming to reach profitability before the end of the year, according to people close to the company.

It is an ambitious goal. The start-up’s revenues more than quadrupled in the 12 months to 31 December 2018, rising 455% to £58.2m, but it also saw losses rise to £32.9m, up 222% on the previous year.

With many of Revolut’s customers are unable to travel amid government-enforced lockdowns, those revenue streams could take a hit. It is natural, then, that the company is looking for ways to tighten its belt while the crisis persists. As yet, the company has not furloughed any staff.

[link]


Pár hete pedig elbocsátottak 60 embert:

Revolut announces redundancy of 60 employees due to coronavirus


Ezzel együtt nehéz nem egyetérteni a felettem szólóval. Ha tudsz kedvezább szolgáltatást, használd azt a Revolut helyett.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#22155) gattolino válasza madrac (#22142) üzenetére


gattolino
senior tag

Nyilván nem éri meg most eladni. Várni kell, hogy lemenjen, utána pedig ahogy úgy érzed hogy ennél többet úgysem fog nőni. Esetleg elkezd csökkenni egy nagy ugrás után túladni rajta. Utána megint megvenni, amint lement :)

Vivo X90 Pro Plus

(#22156) gattolino válasza petir (#22152) üzenetére


gattolino
senior tag

Amúgy ezt találtam a témában. [link]
Ez jogszabály, szóval akár a Revoluton csinálod, akár más brókercégnél ugyanúgy él.

Vivo X90 Pro Plus

(#22157) Dyingsoul válasza Oliverda (#22154) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Valóban, ez is egy olyan aspektusa a dolognak amit érdemes szem előtt tartani ebben a helyzetben. :K

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22158) Somatom válasza Dyingsoul (#22153) üzenetére


Somatom
veterán

Én egyáltalán nem értem a koncepciót. Minden pénzintézet abból él, hogy az ügyfelek rábízzák a pénzüket. A bizalom a legfontosabb. Én is több pénzt tartanék náluk, ha bíznék bennük. De, ha fennáll a szopatás kockázata, akkor nem teszem. Ha ez az angol jogszabályok miatt van, akkor el kell vinni a céget egy olyan országba, ahol nincs ilyen zárolási rizikó. Ilyen feltételekkel ne csodálkozzanak azon, hogy veszteségesek! A megbízhatóság megteremtése lenne a helyes út, nem a szolgáltatások árainak emelése. Úgy beszélnek itt egyesek, mintha Dyingsoul "akkókapjátokbe" hozzáállása nem számítana. Pedig, a sok ilyen okozza a cég veszteségét.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22159) zsamiatt válasza gattolino (#22156) üzenetére


zsamiatt
őstag

Eskuszom nem ertem ami le van irva. Egyreszt ha nem adod el ugyan az nap az jo de ugyan akkor 5 napon belulbse lehet korlatlanul. Nem ertem.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#22160) aujjobba válasza zsamiatt (#22159) üzenetére


aujjobba
addikt

Ha egy 5munkanapos idoszakban legalabb haromszor daytrade-eltel (napon belul veszed/eladod ugyanazt), azt nem szabad.
Az elejen amikor elfogadtad a felteteleket azt is elfogadtad, hogy ezt nem fogod csinalni.

[ Szerkesztve ]

(#22161) zsamiatt válasza aujjobba (#22160) üzenetére


zsamiatt
őstag

Ja ez nem erint koszi. Par napog tartom de akkor az nem gond

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#22162) Friczy válasza Dyingsoul (#22153) üzenetére


Friczy
senior tag

Sokszor elhangzott már sokféle témában, hogy ingyenebéd nem létezik. Ennek ellenére sokan úgy tekintettek a Revolutra, hogy ingyenebéd, kivéve egy viszonylag szűk rétegnek (akik a prémium szolgáltatásokat veszik igénybe). Nos, az ő számukra kiderült, hogy az ingyenebéd adagja csökkent.
Szerintem erről szól ez az egész.

(#22163) emeritus válasza Friczy (#22162) üzenetére


emeritus
tag

Nincs ingyen ebéd, ahogy a Revolut Standard sem számított/számít annak. A prepaid kártyákon tartott "pénzünk" vélhetően nem széfben őrzött nyugvó tétel, ahogy a kártyahasználat és a valutaváltás sem ráfizetéses. Az elképzelt üzleti modell a gyakorlatban nem bizonyult időtállónak, ők és mi, akik ebben bíztunk, csalódtunk. Az ebéd ettől még ehető.

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#22164) balinlin válasza Friczy (#22162) üzenetére


balinlin
senior tag

Egyelőre azokat akarják "sarcolni" akik nagyobb forgalmat bonyolítanak, tehát úgymond hasznot realizálnak. Egyelőre tőlük kér a revolut.
Valószínűleg kevesen léptek prémium vagy metál csomagba.
Ha még lentebb viszik a határokat, akkor lehet sokan elgondolkodnak, hogy kell-e nekik egyáltalán, de egyelőre erről nincs szó szerencsére.

(#22165) Maxximus válasza emeritus (#22163) üzenetére


Maxximus
őstag

ez jó volt :K ;)

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#22166) Reácska válasza kokokka (#22090) üzenetére


Reácska
friss újonc

köszi, akkor igyekszem az új személyimmel. Egyenlőre a profil menűben találtam egy lehetőséget ott és azzal lefotóztam a jogsimat, hátha... :-)

(#22167) petir


petir
senior tag

Amúgy mi történik a részvény piacon....????
Minden zuhan... ilyet meg nem tapasztaltam...
Folyamatosan csipogok...

(#22168) kokokka válasza petir (#22167) üzenetére


kokokka
őstag

Nem minden...

(#22169) petir válasza kokokka (#22168) üzenetére


petir
senior tag

Majdnem minden 😁

(#22170) Sub-S válasza petir (#22167) üzenetére


Sub-S
senior tag

" ilyet meg nem tapasztaltam..."
Merre voltál február-márciusban? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#22171) Oliverda válasza petir (#22167) üzenetére


Oliverda
félisten

Gondolom, korrekció.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#22172) gattolino válasza petir (#22169) üzenetére


gattolino
senior tag

Most nyugalomban kell lenni. Én is tiszta ideg voltam, hogy nem adtam el amikor kellett volna. 1.8 helyett most ki tudnék venni 550 hasznot. Hát még inkább várok. Ennél csak jobb lehet/lesz

Vivo X90 Pro Plus

(#22173) petir válasza Sub-S (#22170) üzenetére


petir
senior tag

Jó oké :) adom de ott a vírus írta a történést .

De most nincs semmi ami miatt ez a nagy "esés" lenne ha csak nem a politikai helyzet ami kialakult most a rendőrbalhé miatt.

--

(#22171) Oliverda
Lehet korrekció

---
(#22172) gattolino
Bízzunk benne , hogy megnyugszik a piac.Bar mondjuk akkor jó ha mozognak az árak 😁
Mondjuk én nem "játszom" ilyen nagy összegben de azért izgulok 😁

(#22174) gattolino válasza petir (#22173) üzenetére


gattolino
senior tag

Olvasok olyan oldalt [link] ahol 80.000$-al szállnak be 1-1 részvénybe fél dollár nyereségért. Amivel én kereskedek, az semmi ahhoz képest.

[ Szerkesztve ]

Vivo X90 Pro Plus

(#22175) Maxximus válasza gattolino (#22174) üzenetére


Maxximus
őstag

Csak itt a revoluton kereskedsz?

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#22176) 1stVikman válasza 1stVikman (#22059) üzenetére


1stVikman
senior tag

Na, küldtem neki pénzbekérőt, fel is dobta az ingyenes kártya lehetőséget. De hiába mentünk végig a folyamaton, töltöttünk fel pénzt is az elején, email megerősítés, személyazonosság stb, a fizikai kártyát 5,99-ért küldené csak.
Egyelőre várunk, hátha majd egyszer bedobja. Virtuális és eldobható kártya már hozzáadva, illetve rögtön felajánlotta a Gpay nfc fizetést is. ( SK-ban vagyunk).
És itt kérdezném :
Én magyar lakcímmel és személyivel, telefonszámmal regisztráltam. Viszont van fényképes szlovák igazolványom, lakcím és telefonszám is. Átírhatom ezeket az app-ban legálisan , (akár csak a címet) a Gpay miatt?
Ez olyasmi, mint a kamu angol lakcím? (Csak én tényleg itt élek, igazolvánnyal bizonyíthatóan.)

(#22177) Peter.70 válasza petir (#22167) üzenetére


Peter.70
őstag

FED bejelentés, profit realizálás. Meg technikailag is jönnie kellett a korrekciónak

(#22178) gattolino válasza Maxximus (#22175) üzenetére


gattolino
senior tag

Egyelőre igen. Amíg kis tételben csinálom még. Te?

Vivo X90 Pro Plus

(#22179) zsamiatt válasza Peter.70 (#22177) üzenetére


zsamiatt
őstag

A korona virus felelmek meg mindig tarolnak

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#22180) gzbotii válasza Dyingsoul (#22117) üzenetére


gzbotii
veterán

Szerinted ők a teljes céget jókedvükből és ingyen tartják fent? Szerinted az appok lefejlesztése, a support, a kártyák díja és szállítása, irodák bérlése smafu?

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#22181) madrac válasza Peter.70 (#22177) üzenetére


madrac
őstag

milyen korrekciónak? a járvány miatt bőven alulértékeltek a részvények. ezek valós árfolyama nem ezeken a szinteken van.

(#22182) zsamiatt válasza madrac (#22181) üzenetére


zsamiatt
őstag

azért ez relativ hogy mi alul és felül értékelt. A piacon mindig minden annyit ér amennyit adnak érte.

[ Szerkesztve ]

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#22184) Solymi81 válasza gzbotii (#22183) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Hasonló téma egy másik topikban előjött a Epic Games kapcsán.
Sokan abban gondolkodnak, hogy egy adott cég vagy start-up 2-3 év alatt kell, hogy nyereséget érjen el, mert különben bukó az egész.

Nem egy cég évekig termel folyamatosan veszteséget piacszerzés céljából, miközben a befektetői vagy az anyacég önti bele a pénzt a jövőbeni fejlődés céljából.
Azt se felejtsük el, hogy azért adózás és minden más egyéb szempontjából is pozitív ha egy cég úgymond veszteséges vagy nullásra jön ki.

Meg azért gondolom elég kemény elemzések és prognózisok vannak kalkulálva és bemutatva a legrosszabbtól a legjobbig bezárólag. Persze a koronavírussal senki se kalkulált, de úgyis korrigálták vele.

Egyébként valóban rossz, hogy módosít a Rvolut és mondjuk a havi pénzváltási limitet leviszi 350K-ra, de akkor max. több hónap alatt váltod át amit kell vagy belekalkulálod a váltási díjat.

1M Ft. azonnali átváltása kb. 5000 Ft.

(#22185) 1stVikman válasza 1stVikman (#22176) üzenetére


1stVikman
senior tag

Erre esetleg vélemény?

(#22186) Peter.70 válasza madrac (#22181) üzenetére


Peter.70
őstag

A tegnapi 5- %-os amerikai esésre gondoltam, és a Kínaira, és a Japán, Német piac 3 nap óta tartó esésre

(#22187) viktorhu válasza Solymi81 (#22184) üzenetére


viktorhu
veterán

A facebook évekig 0 bevétellel üzemelt, emlékszem, hogy nagyon sokáig temették az elemzők a céget, és mindenki arról beszélt, hogy hogy pórul jártak azok, akik facebook-részvényt vásároltak.

(#22188) 1stVikman válasza 1stVikman (#22176) üzenetére


1stVikman
senior tag

Nem jött válasz, átírtam SK címre. Meg is ette a Gpay.
Kérdés, hogy a telefonszámot is átírjam, vagy inkább a címet írjam vissza magyarra?

Mondjuk a kp felvétel limit itt kevesebb, 200€ , a 75K HUF - hoz képest.
Érdekes még, hogy 15€-t váltásként mutat, pedig nem szoktam váltani, hanem rögtön €-ban töltöm fel, lévén €-s bankszámlám van.

(#22194) Solymi81 válasza Dyingsoul (#22189) üzenetére


Solymi81
aktív tag

De amúgy mi is a probléma? Ha azt mondod, hogy a pénz egy része megvan, akkor azt aug 12-ig fel tudod tölteni díjmentesen az addigi limittel, utána meg havonta a már új limittel.
Ha meg fél-egy éven belül akarsz autót venni, akkor valszeg azért megoldható ezzel a limittel a feltöltögetés, nem?

(#22195) Dyingsoul válasza Solymi81 (#22194) üzenetére


Dyingsoul
veterán

De megoldható pont így ahogy mondod. A problémám csak az, hogy a limitet drasztikusan módosították, az eredeti limit 20%-ára csökkentették. A bizalmam rendült meg a szolgáltatásban és a prémiumra is nem azért nem szeretnék előfizetni, mert havi 1500-ba kerül hanem azért mert ennyi erővel a prémium feltételeket is bármikor módosíthatják ennyire drasztikus módon, akár a kifizetéseket is. És fogják is ha hihetünk a korábbi linkeknek, hogy a 2020-as évben erősen a profit termelésére koncentrálnak. Egyszerűen ilyen módosítások után rizikósnak tartom azt, hogy nagyobb pénzösszeget tároljak náluk, mert az eddigiek ismeretében ha olyan módosításokat eszközölnek amik hasonlóan fejszével történő csapkodást jelentenek egy ésszerű csökkentés/növelés helyett, akkor egyszerűbb ha olyan pénzintézetet választok ami már bejáratott és jelenleg is profittal üzemel, nem az idei évben akar hozni olyan intézkedéseket amivel jelentős profitra tehetnek szert ez után.

Igen, abban én vagoyk a hibás, hogy mikor azt terveztem, hogy a megtakarításaimat ide mozgatom mert ők messze legjobb árfolyamon váltanak Eurót, utána nézzek annyak, hogy mennyire nyereségesek. Itt hibáztam, mert nem gondoltam volna, hogy egy gyakorlatilag netbank módon üzemelő cégnek ekkora költségei vannak és a váltásokból meg a jelenlegi termékeikből nem jön össze annyi, hogy legalább egálba kijöjjenek. Ez az én saram, de ezt már korábban is elismertem.

De azért légyszi ne kövezzetek már meg, mert én nem csak ebayezni terveztem a Revoluttal, hanem komoly alternatívát láttam benne már 1 évi használat után (azaz megszerettem)... Most amikor meghúzzák a nadrágszíjat megrendült bennük a bizalmam, erről van szó és nem másról.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22196) zsamiatt válasza Dyingsoul (#22193) üzenetére


zsamiatt
őstag

enyhén túl tolod a dolgot. Senki nem vádolt meg főleg, hogy senki nem tudja ki vagy valójában.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#22197) viktorhu válasza Dyingsoul (#22195) üzenetére


viktorhu
veterán

Szerintem ezen kár sokat gondolkozni. A pénz kényes téma, mindenki magának dönti el, hogy kire bízza, nincs azzal semmi baj, ha nem akarsz használni egy szolgáltatást, nem kell megvédened a döntésedet, ahogy a többieknek sem a Revolutot megértő álláspontjukat.

Én a többiekhez hasonlóan megértem a változást, és szívesen fizetnék is a szolgáltatásért, ha ki tudnám használni a fizetős előnyeit (eddig csak utazási biztosításért fizettem nekik - kifizettem egész évre egy kéthetes utazás előtt, és most lehet, hogy az idén nem is lesz már másik utazásom az azóta történtek miatt).

Remélem, hogy túlélik a válságot, náluk sokkal nagyobb cégek is pengeélen táncolnak, amelyek bevétele szintén a helyváltoztatáshoz kapcsolódik (lásd autógyártók és a beszállítóik eltűnt megrendelései, légitársaságok stb., tömeges elbocsátások egy csomó szektorban), ha elindul a dominó, akkor sok kellemetlen év vár majd ránk.

(#22198) Segal válasza Dyingsoul (#22195) üzenetére


Segal
veterán

Ha 1 évig nem lesz szükség a pénzre és biztos helyen tartanád, akkor vegyél állampapírt. Meggazdagodni nem fogsz belőle, de a semminél több ;) Írj rám ha gondolod :DD

zsamiatt: Én ismerem :K

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#22199) Solymi81 válasza Dyingsoul (#22195) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Ja, értem már a problémát.
Amikor én egy évvel ezelőtt találkoztam vele, akkor sem értettem, hogy mi ebben nekik az üzlet ill. hol éri meg nekik, szóval azért számoltam azzal, hogy a szép világ egyszer csak nem lesz annyira szép.

Másrészt azt lenne jó tudni, hogy a főbb világbankokhoz/piacokhoz képest mennyire éri meg így is őket használni, mert igazság szerint az a 350K-s limit az valóban kicsi még a magyar piachoz mérten is és itt inkább a tudat alatti presszionálás játszik szerepet, hogy több pénzt tarts náluk illetve váltsál díjcsomagot ami megéri.

Érdemes összevetni a hazai bankod váltási árfolyamával és többletköltségeivel az övékét és megnézni, hogy hosszabb távon melyik jobb.

Nem kifejezetten Revolut téma és nem csak neked szól...
Ha valaki ebben tud segíteni vagy jártas ilyesmiben akkor szívesen veszem ha elmagyarázza, hogy melyik árfolyamot kell néznem (számlakonv, kereskedelmi, azon belül vétel, közép,eladás, MNB közép...)

Csak mivel én költözök majd Prágába 1-2-x évre, így muszáj lesz nagyobb összeget átváltanom cseh koronára, kifizetni az albérlet foglalót, így aug 12 előtt váltanom kell.
Képben volt még az, hogy megtartom az itthoni Erste Szupernulla számlámat a kondíciói miatt (gyak nincsen semmiféle plusz költségem utalásnál, váltásnál, bárminél) és mert arról fizetem a Fundát, diákhitelt, stb. , viszont feltétele a jövedelem jóváírás (tehát munkáltatótól kapott fizetés) ellenkező esetben kb. 3500 Ft havidíjat kell fizetni a fenntartására.
Annak nincs értelme, hogy az egész fizumat ideutaljam és Revo-val váltogassam, mert a bankközi devizaváltásnak is vannak költségei meg árfolyama, bár azt jó lenne tudni, hogy ezt hogyan számoljam ki.
Plusz átlépem a 350K-s határt az különböző költségek kifizetése miatt.
A másik opció, hogy a fizum egy részét ide kérem, de ott is ott vannak a költségek plusz kinti számlát is fent kell tartani.
Viszont a Fundi fizetést és a többit valahogy meg kell oldani és ha már kint vagyok akkor a Revot is át kell állítani CZK-ra és nem HUF-on hagyni...

[ Szerkesztve ]

(#22200) viktorhu válasza Solymi81 (#22199) üzenetére


viktorhu
veterán

Kiszámoltad, hogy 1 000 000 forint esetében 5000 a költség - ez az OTP esetén kb. a duplája, a többi banknál még több, és abban még a tranzakció díja nincs benne, csak a váltás költsége.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.