- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsamiatt
üzenetére
Ez kb. olyan, mint hogy lyukasra rohadt vagy törött szélvédőjű autóval akkor se fogsz műszakit kapni, ha szerinted azzal még nyugodtan el lehet menni bárhová.
Egy szolgáltatónak szerintem bármilyen feltételt jogában áll szabni, ha úgy gondolja, hogy ettől a saját szolgáltatása és a felhasználói biztonságban vannak, például elavult Android verzióval is szokás korlátozni az ilyen appok használatát.
Ha nem tetszik, akkor neked jogodban áll lábbal szavazni.
Jó lenne már ha abbahagynátok a fingreszelést a témában...
-
kopeter1982
csendes tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Ó, Horváto.ban több üzletben (nem élelmiszer, jellemzően ruhaboltokban) láttam, hogy több POS terminál sorakozott egymás mellett a pénztárnál. Majd amikor elővettem a kártyámat a fizetéshez, nagyon fürkészte az eladó, hogy milyen kártyám van, először nem is értettem miért. A rekord amit láttam, az 7 db POS terminál volt egymás mellett, és abból választott egyet.
(Rajtuk pl. Erste, Raiffeisen stb. logók.) -
Noxy
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
Több mint 10 éve vásárolok az eBay-n, Alin, stb.... több ezer $ értékben, de soha nem vertek át. A hibás, sérült terméket meg mindig visszatérítették, vagy újra elküldték. (Nagy tételben vettünk üvegfóliát telefonra ha a 10-s csomagban 3 törött volt, újra küldtek 10 db-t) 100 $ felett meg nagyon megnézzük mit, honnan, kitől rendelünk.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Ahogy a többiek írták, a bankok általában tudnak ilyen összeget is engedélyezni a saját oldalukon, de a Revolutnál is belefuthatsz limitbe. Nekem 20 milliót még engedne feltölteni kártyáról, 30-ra már azt írja, hogy az magasabb, mint a napi kártyás feltöltési limitem, és használjak más módot a pénz bejuttatására.
Ez a napi limit tudtommal nem publikus, újonnan rögzített kártyáknál jóval alacsonyabb is lehet.
-
-
adika4444
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
A vicc, hogy az elutasítók egyre nagyobb része fiatal. A 75 éves hölgy rokonom kb. 70 éves koráig nem fogott okostelefont a kezében, mára az iPhone-nal csinál egyre több mindent, meg van lepődve, hogy hogyan lehet kártyával vacakolva fizetni amikor telefonnal 100x egyszerűbb és aktív iCloud+, SpotiFy felhasználó.
Szóval ja, erősen két táborra szakad ebben is a világ.
#46996Boond
Meglepően kis réteg használja ki az ilyen-olyan innovatív szolgáltatásokat ahogy én tapasztalom. A boltban minimális a mobillal fizetők, Spar-ban MySpar-t használók száma, de még a BudapestGO-ra is vannak, akik rácsodálkoznak, hogy kiírja a járatokat. -
vmarci21
tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Ha már egy fintech szolgáltató topikjában vagyunk, akkor az a 2% valójában sokkal kevesebb, mint 2%.
Mert a kereskedő ügyes, és létrehoz pl. Revolut, Wise, vagy valamelyik másik szolgáltatónál céges számlát, és nem fizeti ki a magyar banknak az ő átutalási, átváltási, stb. költségeit.
És kártya terminálhoz sem (az EU-s, lakossági kártyákra) 2%-ot levonó szolgáltatót választja, hanem csak a 0.8-1.3%-ot levonót. (igen, előfordulhat hogy valaki bejön valamilyen USA kibocsátású kártyával, és akkor tényleg 2% felett van a tranzakció költsége, de EU-n belül valószínűleg nem ez az átlagos eset.) -
zerodot
aktív tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Mármint a Bill Pocket?
Erről én se tudok többet, mint amit már előttem leírtak. Hivatalosan előfizetésekre való, viszont tetszőleges tranzakciót megjelölhetsz, mint előfizetés/ismétlődő fizetés. De nem tudom a gyakorlatban hogy fog viselkedni, ha pl. egy Lidl-s tranzakciót jelölsz be... Próbáld ki. -
vmarci21
tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
"Ha a revonak ez probléma"
A Revolutnak egész biztosan probléma és nem marketing elem, mert EU-n kívül sehol nem kínál ilyet. A 14 napos visszamondási lehetőség szimplán EU-s szabályozás, aminek meg kell feleljen. Máshol nem lehet ilyet csinálni, ott egyből indul az egy éves szerződés, visszamondási lehetőség nélkül.
"akkor ő fel fog lépni ellene"
Nem fog, mert nem tud. Nem ő írja az EU-s szabályozásokat.
Amit tud tenni a Revolut, és benne is van a Revolut szabályzatában:
a) nem enged elő fizetni Prémiumra
b) Megszünteti teljesen a fiókodatHa valaki gyakran él a 14 napos vissza mondási lehetőséggel, akkor egész biztos vagyok hogy a Revolut is el a kettő lehetősége közül valamelyikkel.
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
tudatos marketingelem, jaj. nem baj, ha csak nehanyan valoban megertettek, mi a problema (neked nem sikerult), mar megerte
(meg egyszer javaslom megtekinteni, milyen utat jart be peldaul az eur-huf arfolyam. ha azt hiszed, hogy csak jogi szovegekkel lehet fellepni valami ellen, akkor tevuton jarsz)
-
pictigjis
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
nem "mérlegelésről" van szó, hanem a kártyatársasági szabályok elég egyértelműen rendelkeznek arról, mikor jár chargeback és mikor nem. természetesen ezek a szabályok sem állandóak, különben akár sorozatos chargeback-igényekkel is vissza lehetne élni
az aliexpresses példa azért jó, mert ott van az oldalnak saját vásárlási védelme = rendezze ott a károsult a baját. ha paypallel fizetsz, akkor is a paypallel kell rendezned az ügyet, a paypales tranzakciók chargebackje sem lehetséges
de az eredeti példa az utalásról szólt, és azt senki nem tudja és akarja ellenőrizni. ezért lesz az, hogy egy utalás előtt esetleg 5 perces műsort mutat a revolut arról, hogy szerinte ez csalás (lehet), biztos akarod-e, és ha tizenkettedszer is leokézod, természetes, hogy a banki megközelítés az, hogy így jártál (átverés esetén)
-
pictigjis
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
márpedig óriási különbség van. a kártyás vásárlásra ugyanis vannak kártyatársasági szabályok, az utalásra meg nincsenek. ha készpénzzel fizetsz és átvernek - na ezt kell az utaláshoz hasonlítanod. de nem értem, miért kell erre rácsodálkozni, mindig is így volt, már évekkel ezelőtt is ezért akart az értelmes ember paypallel fizetni az ebayen, nem pedig a 100 százalékos saját kockázatot jelentő utalással
-
-
zsola400
senior tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Bocs, akkor félreértettem, hogy te havi rendszerességgel (is)gyűjtőd nem csak a vásárlások utáni pár eurócentet, így valóban nem mindegy a hétvégi felár.
Erre célszerűb lenne a limit áras váltás beállítása, így a hétvégi felár is elkerülhető, viszont erre nem lehet havi rendszerességet beállítani ezt manuálisan kellene havonta beállítani/figyelni. -
azbest
félisten
válasz
zsamiatt
üzenetére
Hm, akkor ha jól értem, akkor ezen főleg az eu-s brókerrel usa részvénnyel kereskedők szívnak, nekik sem számít eu-s tranzakciónak jövére már és itthon árfolyamnyereségként kell adózni.
Revoluttal a brexit óta eleve csak árfolyamnyereség módra lehet adózni az amcsi részvényre. Úgy olvasom, hogy elvileg non-resident alien-nek nem kell usában a részvényeladásért adóznia.
Esetleg osztaléknál lehet valami dupla adózás [link] -
Oliverda
félisten
-
törölt tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Nem mind1. Ahogy az sem mind1 mire vesznek fel hitelt.
Fejlődésre, fejlesztésre, terjeszkedésre Vagy működési költségekre (csak hogy létezz).
Első esetén az a pénz visszajön sőt még +profitot is jobb esetben bőven.
Második esetén csak felemészti a cég, de nem keletkezik "érték", újabb hitelt kell majd felvenni és az egy negatív spirál ami vagy megszorításhoz vagy csődhöz vezet, vagy mindkettőhöz.Más:
Tapasztalt valaki akár ma délelőtt, akár máskor olyant, hogy kártyával próbált meg pénzt felvenni és "tranzakció nem megvalósítható" vagy hasonló szöveggel az ATM visszaadja a kártyát? (két revo és egy normál banki kártyával is lett próbálva utóbbi ment).fél órával később talán előre megadott összegből választva, viszont már ment mindkét kártya, ugyan azon ATM-nél gond nélkül.
Ami fontos lehet, az alkalmazásban nyoma sem volt a készpénz felvételnek - vagy annak megkísérlésének. Mintha el sem jutott volna a bankig, mintha a kártyával való kommunikációs zavar lett volna. talán ATM-nél volt vmi? Vagy a kártyával?
Mindig itt szoktam felvenni eddig nem volt ilyen.Olyan már volt, hogy rossz összeget írtam be és nem volt annyi a számlán, vagy rossz pin kód, mind kettő esetén megjelent a tranzakciós listában app-ban. Amikor később megnéztem nem láttam semmilyen hibajelzést. Nem tudom volt-e esetleg korábban, vagy az atm-nél lehetett vmi zavar.
-
törölt tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
A kiadások egy része pl a terjeszkedés, termékfejlesztésből is adódhat... de biztos benne van ez is. Viszont ez bele van kalkulálva, legtöbben megszokják ezt használják, egyre több dologra. És ha emelnének is, sem biztos, hogy visszaesik a forgalom...
pl kriptonál emeltek... lehet a forgalom növekedésével is járt, vagy előfizettek valemelyik csomagra... hosszabb távon megérheti a cégnek.
#42076 balazs1956
Ha vásárolsz a kártyáddal, azért a revolut pénzt kap. Ezért nem szeretik ha vki csak az előnyöket használja ki... és nem használja egyébként pl vásárlásra.Van ahol nagyon figyelnek erre pl curve úgy tudom. Ha meg nagyon zavarja őket, akkor biztos jelzik majd, azoknak...
közben meg volt az első okmány frissítés is. feljött, hogy lejárt és frissítsük az adatokat.
Az egész folyamatot végig kellett csinálni állampolgárság, okmány, selfi. de elég hamar visszajeleztek, hogy oké, minden rendben.Vajon ha olyan okmány kerül cserére aminek messze a határideje akkor mi van? nyilván nem fogják kérni, hogy cseréld... hanem max jelezni tudod... de ha nem jelzed? abból nincs semmi hátrány?
itt amint lejárt az okmány "ellenőrizetlen számla" szerepelt pirosan a száma résznél, profilnál, részleteknél. Ilyenkor korlátosak a funkciók nem? (nem vártam meg, hogy kipróbáljam, mert használatban van).
-
balazs1956
senior tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Köszönöm szépen.
A lényeg ezek szerint, hogy amikor feltöltöm a pénzt, az ingyé van, amikor meg itthon fizetek a Revolut kártyával (NFC telefon), az is ingyen van.
Viszont itt felmerül, hogy rajtam kívül kinek jó ez?
Alap Revolut kártya, (ingyenes). Néhány tízezres forgalom havonta. -
tobias40
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
Az a gond hogy ez nem látszik sehol amikor utalok,majd egyszer csak ott lesz egy összeg amikor már nem tudsz dönteni hogy akarod-e?
Mindegy mert ritkán használom a revolut-t erre ,ezt a foglalást meg nem lehetett máskint kifizetni mint utalással...
Egy tapasztalatnak jó lesz.
-
viktorhu
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
A booking.com által terhelt pénznemet nem változtatja meg, hogy a paypalt közbeiktatod - azzal csak a paypal és a revolut közötti tranzakciót szabályozod, és a plusz egy tényező beiktatásával plusz egy kockázatot is beviszel a rendszerbe - mint ahogy most pl. nem látni, hogy a booking.com (szállás) terhelt duplán vagy a paypal.
-
Krethx
aktív tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Első körben előfizetsz a havira. Utána kiválasztod a profilképed és ott pedig a Plan-t. Itt azt látod milyen csomagban vagy. Lesz jobb felül egy fogaskerék és ott válthatod át Annual-ra. (évi)
Black Friday Metal Promotion-ról ezt találtam. Kérjétek a support-ot háta adnak.
-
-
Somatom
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
Akkor vmi nagyon fura csomagod lehet. Évek óta minden hónapban 2-3 alkalommal váltok, szinte mindíg kimaxolom a keretet. Idén nyárom már biztosan 350 volt. Régi szép/csúnya időkben (nézőpont kérdése) még 1000 Euro fölött kellett váltanom a 350 -hez. Az biztosan nem idén nyáron volt.
-
-
pictigjis
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
próbálj meg mondjuk utrecht vagy rotterdam (de mondhatnék még sok más helyet) környékén kis helyi üzletben, vagy akár egy albert heijnban vásárolni. elég sok cikk is foglalkozik azzal a neten (például ez), hogy a fillér...ó hollandok beleszerelmesedtek ebbe a hülye maestróba, nekem meg elegem lett akkor, amikor a harmadik üzletben kellett otthagyni a vásárolt árult, mert kártyával lehetett ugyan fizetni, csak nem visával vagy mc-vel. eindhovenben a vonatpályaudvar jegyautomatájánál sem lehetett mc-vel vagy visával fizetni pár éve, remélem, legalább ezt kijavították azóta
és amszterdamban is lehet ám lyukra futni, nekünk ott is sikerült. ha hollandia, én nem szarakodok, van nálam maestro (lehetőleg holland bin-es), és kész

olyan helyeken, mint mcdonalds, ismert divatmárkák stb. nem gond a visa vagy mastercard, de az élelmiszerüzletekkel már óvatosan kell bánni
-
Moleman
addikt
válasz
zsamiatt
üzenetére
Akkor az valami friss változtatás, 3 hónapja még sehol nem lehetett elintézni. Heteken keresztül kellett fizetgetni vele napi 300 ezret a webkincstárba, hogy ingyen legyen.

Az OTP-t nem írtam el, tényleg ennyi a limitem.
-
Moleman
addikt
-
pictigjis
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
technikailag részletkérdés, mit csináltam, de curve+mastercardos árfolyam bevonásával kb. 782 ezer forintból lett majdnem 799, ezt váltottam most vissza, hátha hétfőn megint rossz irányba indulnak a dolgok. sok tranzakció összesített eredménye ez, az e heti spekuláció lényege az lett volna, hogy a kamatemelés hatására visszamegy 400 alá a forint, még tovább növelve a hasznot - de ez nem történt meg
szerk.: ez a nyaralóspénz amúgy euróban kell majd, de arra számítok, hogy a dollár még erősödhet a következő napokban paritás felé, ez (a másik spekuláció) esetleg még növelheti majd az összesített nyereséget. de ez nyilván csak apró, szinte csak a játék kedvéért, de rosszul járni nem szeretek

-
axioma
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
Oreg vagyok na... igaz, en meg fizettem vasalosan Munchenben ottani BKK-jegyet, sot amex potkartyat vettem at vasalt lenyomat alairasaval, Finnorszagban tele volt a piac ilyen fizetesi lehetosegekkel 98-ban de ott nem vettunk semmit. De Mo-on csak probaltam fizetni 1x, csak a kezelo se meg en se tudtam hogy a vesett meg a dombor kozott mi a kulonbseg (erzesre az is melyen benne volt a kartya anyagaban), es hogy az nem fog menni naluk (mehettem le a rendes jegypenztarba, ahol kp kellett, az utazasi iroda adott volna el nemzetkozi jegyet kartyara...)
-
stingy2
senior tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Nem szívás, csak adni kell haláleseti megbízást- vagy mi a neve. Akkor az, aki ezen szerepel, korlátlanul hozzáfér a folyószámlához (de csak ahhoz, értékpapírszámlához pl. már nem) haláleset esetén is. Nálunk is van kölcsönösen a feleségemmel pont azért, hogy ne legyen gond, ha ne adj Isten vmi történne vmelyikünkkel, és a hagyatéki eljárás mostanában 6 hónap alatt nincs lezárva.
-
stingy2
senior tag
-
zerodot
aktív tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Légyszives ne írj már ekkora baromságokat, hogy majd nem foglalkoznak veled, meg éveket kell várnod a pénzedre, csak mert a Revolut kockázatos cég... Semmi köze a kettőnek egymáshoz, mindegy melyik bank csődöl be, a biztosítónak 10 napon belül lehetővé kell tennie, hogy a pénzedhezz juss, erre EU-s szabályok vannak.
Mi értelme olyan dolgokat ideirkálnod, amikről gőzöd sincs és csak feltételezgetsz? Főleg hogy 2 perc googlizással meg lehet találni az infót:
[link]
Insurance payouts are paid out within:
1. 10 working days from 2021 January 1 until 2023 December 31;
2. 7 working days from 2024 January 1.
The Company receives data required for calculation of the insurance payouts from the bankrupting DGS member and calculates insurance payout for every depositor. A bank is selected via which insurance payouts are to be paid out and insurance payout data is transmitted to the bank.
The Company informs public via mass media about where and how insurance payouts are paid. This kind of payment of insurance payout is common around the world. It is important that depositor is not required to take any action to recover the deposit. There is no need for addressing the bankrupt bank or credit union, nor the Company by writing requests and etc. Depositor only should come to the bank via which insurance payouts are paid and claim the insurance payout.
Please note, that in case a depositor (natural person) claims larger deposit insurance payout than 100 000 euro in line with the Law’s article 4 part 2, depositor must submit additional request and the supporting documents.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Crimson Desert
- Jövedelem
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 04.29
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- Logitech MX Master 3S for MAC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Rajtuk pl. Erste, Raiffeisen stb. logók.)

: annak sem ha erősödik, annak sem ha gyengül)
Ez magánszemélyeknek szól