Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
ez a sima utasbiztosítás, igen. és én sem tudok ezzel szarakodni és mindig odafigyelni, hogy minden rohadt út a "revolut accountommal" legyen fizetve. amúgy is, mit kéne azzal fizetni? a repjegyet? a szállást? a kocsibérlést is? mindent? ez számomra irreális és vállalhatatlan, pedig tényleg csak ezért váltottam metalra. a jelenlegi szabályozás életszerű, az új sajnos nem. minden szempontból visszafejlődik ez a szolgáltatás
-
teptep
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Wallet, Beállítások, Védelem, Ellenőrzés, Tömegközlekedés
-
válasz
viktorhu
üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy a technológiai újdonságok iránt fogékony közönség használja, vagy az egész lakosság rászabadul sárga csekket lóbálva meg mindent ügyfélszolgálaton akarva elintézni
Nem jár alanyi jogon a Revolut regisztráció! Aki a regisztrációhoz szükséges IQ szintet meg tudja ugrani, az valószínűleg nem fogja elárasztani az ügyfélszolgálatot sem a hülyeségével.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pictigjis
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
egyebkent ez tenyleg baromi erdekes, mert en mar akkor kartyaval fizettem, amikor rengeteg magyar meg azt se tudta, mi az, a telefonos fizetesre is eleg gyorsan atalltam, de soha eletemben nem talalkoztam ilyen kerdessel en sem. amibol nem kovetkezik semmi, horvatorszagba is ritkan jarok, de ez igy eleg lokalis (fillertoszogato) jelensegnek tunik
-
GAbre
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Igen félre mondtam=egyszerűsítettem bolttal,általánosságban írtam,mivel revolut csakis bolti vásárlásra ad védelmet(ha magánszemélynek küldesz pénzt,arra nem vonatkoznak ilyen szabályok)
Alin nincs ilyen:Az oké,hogy ha nem leírásnak megfelelő,akkor neki kell fizetnie visszapostát,de ez esetben se ő nem fizeti,se előre nem adja oda a posta árát.És csak ennyi van,hogy adjak nyomkövetést,nincs ingyenes cím írat,és még ali supportot se lehet elérni chaten,se így se a szokásos szavakkal nem kapcsol embert csak robot van:
Reminder: Please provide the tracking number within 10 calendar days on your dispute detail page. If you fail to response or provide returning tracking number before the deadline, the payment will be released to the seller.
Ennyi van nekem kell fizetnem,olyan 10ezer körül,hogy aztán visszakapjak 10+3-at.
Ilyenkor se igazán éri meg,mert 3x többet fizetek,és semmi se garantálja,hogy visszakapom a postát is.Ki az a hülye aki bukik ennyit,3000Ft helyett 13000et kb... -
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Nem, tudom, mivel én nem használom ezt a szolgáltatást. Vagy olyant kell megkérdezni, aki használja vagy könyvelőt.
Tegnap észrevettem, hogy arról viszont már van igazolás, hogy létezik ezt a számla és a tiéd stb. (ha kellene valamilyen ügyintézéshez). Régebben ez sem volt, Wise topikban olvastam anno, hogy valakitől kértek hasonlót wise kapcsán, hitelfelvétel vagy pályázat. Lehet hasznos információ azért írtam le.
-
balazs1956
senior tag
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Nekem is mondta, mikor családtagnak utaltam, Revoluton belül. Volt is előzmény. Nem is értettem miért dob ilyeneket, megnéztem jó-e a címzett, minden helyes-e. Utána kisebb összeggel 2 részletben elküldtem vizsgálat nélkül.
Normál banki küldésnél még nem volt ilyen. Itt a kulcsszó a külföldi utalás lehet. Magyarországról - Horvátországba.
-
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Mi történt?
Krethx, igen ez igaz, csak amíg az almánál kifizeted a többszörös árat, nem ezt várnád el. Persze ezt is lehet tudni, hogy leginkább marketing és pr fogás. Volt pár botránya az almás cégnek is már. Az almás telefonokra még jobban is vadásznak csalók, akinek ilyen van annak más is lesz, tökéletes célközönség.
A megbízható forrásokban is lehet hiba, akár android, akár apple - utóbbinál talán kevesebb de épp ezért nagyobbat üthet. "Android malware infiltrates 60 Google Play apps with 100M installs"
-
kmarci25
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Szóval első körben a customer service simán beírta, hogy adó. Aztán kicsit erősködtem, hogy ez nem jelent meg sehol. Akkor megint kis szünet és kijött, hogy hiba, és a zárolást majd helyesbítik, legkésőbb, mikor postáznak. Ha nem, akkor újra írnom kell nekik. Ez most így annyira nem szimpatikus, ezt is megírtam nekik. Mármint az egész eljárás.
-
Noxy
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Pld itt: [link] (hamburger menü kapcsolat)
Az hogy nincs mindjárt ott minden info szem előtt, az egy dolog, de a mikor már b.kártya adatokat is kér, utánna lehet könnyen nézni, hogy miért mennyit kell fizetni. [link]
Minden részletes infót megtalálni, a jobb felső sarok, hamburger menüben.
Pld az árazást is, hogy ne keljen a kezdő oldal alsó feléig görgetni."7 napig érheti el az összes funkciót, mindössze 395 forintért, majd ez csak 6999 forint / hóra nő."
Nincs eldugva semmilyen infó, + nem apró betűs.
-
pictigjis
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
nem hoztam be masik temat. kotve hiszem, hogy barmilyen gyanut erre alapoznanak, az adott user eseteben sokkal valoszinubb egy nevazonossagi keveredes. ha ez (mas kartyajaval valo toltikezes) ennyire konnyen megfoghato dolog lenne, tomegesen zarnanak be accountokat, maradjunk annyiban
az meg egeszen szaz szazalek, hogy a gpay/apple pay feltoltesek teljeseggel ellenorizhetetlenek
-
pictigjis
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
tartozik, persze. de nyugodtan probald ki barmilyen online fizetesi feluleten, mi tortenik, ha "veletlenul" elirod a nevet (ha eppen van ilyen mezo egyaltalan)
sose futottam bele ilyenbe revolutnal, persze nem is ketlem, hogy van ilyen. az a lenyeg, hogy a revolut szabalya tovabbra is eleg gumi, es rengeteg ember van, aki nem a sajat kartyajaval tolt, meg sincs semmi gondja
persze, aki biztosra akar menni, sajat kartyat hasznal, ebben nincs is vita, ez biztosan igy szabalyos
-
Somatom
veterán
-
-
vmarci21
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Rákerestem, hátha van hivatalos információ, és vannak akik megkérdezték Revolut supportot, ez a hivatalos válasz a kártya csere valós okát firtató kérdésekre:
"It is pretty technical what improvements are being made so I am not able to advise."
Tehát nem árulhatja el az ügyfélszolgálat az átállás pontos okát, de technikai oka van. -
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Az euró bevezetése 2 opcióval jár:
1. Azon országok, mint pl Németország akire szabták, ebből vígan profitálnak.
2. Azon országok akiknek gyengébb a valutája, azok megszívják de nagyon.Ha most vezetnénk be ráadásul akkor ezen 350-60-as árfolyamon lenne fixálva - a forint.Továbbá, a monetáris politikáról is lemondanánk, ergo rengeteg hátrány érne mindenkit...
Köszönöm, de én ebből, jelenleg nem kérek, meg vagyok nagyon jól azzal, hogy átváltom az eurómat, forintra

"#35108) pictigjis "
Csak egy fejezet... volt már pár, lesz is pár... -
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Wise lényege. Országon belül mozog a pénz, nem lesz nemzetközi utalás valójában. - Ez nagy tömegekre építi a stratégiát többek között...
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Takarékbankban ezt "ipin" vagy elektronikus pin kódnak hívják. A lényeg, hogy a 3ds azonosításnál, a telefonszámodra küldött sms után, még ezt a pin kódot is meg kell adni, internetes vásárláshoz, tranzakciókhoz.
Ez egyébként már 2020 óta létezik.Vagy otp most jutott volna el idáig? Utóbbi kevésbé valószínű... Ha van net bankod ott is megtudod változtatni, vagy akár egy atm-nél is.
"ezt azonban meg kell változtatnunk az első használat előtt, "
Ennek is volt egy határideje... ha nem változtatták meg, akkor addig nem használhatják, míg új kódot nem adnak meg. -
pictigjis
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
a vilagon sehol nincs jelentosege mar ezer eve. minden bank egyedileg dont arrol, milyen elszamolast hasznal, es amig peldaul az erste a visa arfolyamat hasznalta a visa kartyaknal, akkor is euro volt az elszamolo devizanem
tudom, senki se kerdezte, de baromira unom mar ezt a minden topikban elokerulo a visa dollar, a mastercard meg euroalapu kartya baromsagot

-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Pedig régen az MC reklám miatt csak olyan kártyát akartam
(mondjuk van is vagy 2 biztosan... ami már lejárt persze)
Revolutnál, meg nem akartam ezért elsőre külön csomagot... majd talán egyszer...De végül is jó tudni. Akkor ha jól tudom a Visa a dollár alapú az MC meg euró? vagy fordítva?
-
vmarci21
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
2 megállapdásról lehet nyilvánosan tudni: A Revolut a Visa-val és MasterCard-al is gyakorlatilag egy időben, 2019 őszén kötött megállapodást, a MasterCard-al azt, hogy az Európában kivocsátott kártyák lealább 50%-a MasterCard, a Visa-val meg azt, hogy az Európán kívűl kibocsátott kártyák legalább 75%-a Visa, illetve hogy a hitelkártyák az minden piacon, 100%-ban Visa kell legyen. Azt nem tudni, hogy melyik megállapodás, hány évre szól..
-
RR-13
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Pontosan így van.

Nálunk is ugyanez a helyzet, mert a Penny 550m, míg a Spar, (Tesco is) az Aldi, és a Lidl is minimum 3-4 km-re van.
A Pennybe nem is muszáj autóval menni, ha nem nagy bevásárlás van, de ha azzal is megyünk hosszabb távon az is kifizetődőbb, mint a többibe menni.Az összefüggés a Revoluttal annyi, hogy az ajánlás miatt a Pennyben teljesítettük a 3db minimum 1.000 Ft-os vásárlást Rev. kártyával (GPay alatt betéve). És a Revolut számlák, Recash engedélye miatt, ezek után is megkaptuk a 2%-ot.
Ezen felül persze a Recash is biztos olyan szerződéssel rendelkezik az áruházláncokkal is stb., hogy kapnak jutalékot a vásárlók után, minimum a bizonyított cashback visszatérítések után.

-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Én nem is a telefon oldali részt kérdeztem, eredetileg. Hanem a kártya felőlit. A képernyő zárral nincs gond... bár az is bonyolítja... ennyi erővel kb pint is lehetne írni.

Amúgy jogos amit írsz. Ja meg nincs mindenkinek ujjlenyomat olvasó..
amúgy elvileg távolról is lehet zárolni. törölni megkeresni.... bár nem használtam ezeket a funkciókat...
a revolut meg amúgy is jelszót kér. gpay egyelőre még nincs.
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
"Recash: olvasni tudja a számlatörténetedet, hogy lássa az érintett üzletekben történő fizetést."
Már mint a revolut vagy az üzlet? vagy egy 3 fél akinek marketing céltól hirdetést ajánlatot bármit tesz?"Kártya: használhatod simán, max kéri a pin kódot."
Ezt én is tudom, de kód nélkül előnyösebb lenne a normál kártyával szemben ugye... -
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Kár, szívesebben használtam volna a kártyát...
"de mobilfizetésnél nem kell pin, ott a képernyőzár feloldása a biztonsági kulcs. "
És ha nincs direkt képernyő zár, mert ki van kapcsolva?Másik kérdés, ha tokban van a telefon annak vastagsága lehet gond? (bőr).
"Abban van a Recash-nak adott hozzáférési engedély."
És az miről szól?
Fizetési megbízás vagy?(#34552) abrtom87
"Magyarorszagon igenyelt Revolut kartya az USA-ban gond nelkul mukodik?"Ismerősnek működött, miért tiltanák le(?). Sima magyar bankkártyát is lehet használni... Viszont autóbérlés, és hasonlókra nem biztos, hogy elfogadják (sőt konkrétan tudni, hogy sokszor nem fogadják el.). Ha jól emlékszem inkább a mastercard-ot szeretik, meg hitelkártyákat... arra felé.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Ma hívott az Uniból egy hölgy és azt mondta, hogy valamilyen spanyol
ruhás webshopból akartak 1 eurót (gondolom tesztként) leemelni, erre riasztott a rendszer, meg alapból megtagadta a fizetést is. Utána zárolták a az internetes vásárlást. Azért érdekes, hogyan-honnan kerülnek ki kártyaadatok, mikor én végképp nem vásárolok össze-vissza, még boltban is ritkán használom. -
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Na várjál, én ráteszek forintot akkor nekem át kell váltani? úgy nem lehet hogy vásárolok vele és amenyit vásároltam annyit vált át? mert eurozónában használom a forintos mastercardom én sosem váltok euróra rajta semmit . nemnagyon értek ehhez.
Tehát ráteszek 60 ezer forintot, azzal nem fogok tudni vásárolni csak ha az appban dollárra váltom előtte ?
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Ja hát magyar erste banknál van számlám, ahhoz tartozó mastercardom. Megyek " kirándulni" és a biztonság miatt ( ellopják, elhagyom) tennék rá pénzt, gondolom forintot, (ha magyar számláról utalok a revolutra), aztán elteszem külön helyre ilyen vésztartaléknak.. remélem érthető. csak valószinüleg ha nincs gond nem nyúlok hozzá, tehát csak ide oda utalgatok 200 dollárt kb, ennek van e költsége?
És az se kizárt hogy ha a mastercardot nem fogadják el valahol, mondjuk akkor használnám ezt a revolut visa-t
akkor ne utald, hanem töltsd fel bankkártyával a revolutot ingyen
ja igen így gondoltam mert össze van már régóta a kettő kapcsolva,
-
hedgehog
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
De én azt feltételeztem, hogy forintot küldenek, bár az tény, hogy ezt explicit nem jelentette ki qdak fórumtárs.
Szóval akkor kiegészíteném, hogy ha a pénznem forint, akkor a Local fülön látható sima magyar bankszámlára, megfelelő közleménnyel menjen az utalás, ha eur, akkor mehet a litván ibanra.
sajtos365: utalásról beszéltem, de ott fontos amit ebben a posztban pontosítok -
viktorhu
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Közben meg is lett: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/financial-products-and-services/payments-transfers-cheques/index_hu.htm
Szóval az eurós utalások árának kell megegyeznie a belföldi forint átutalások árával.
-
Somatom
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Szóval, ha Escobar bt. -től kapom a pénzt, akkor azért nem cseszegetnek azzal, hogy a cégnek honnan van, mert annak könnyű utánajárni. Ha az asszonytól kapom, akkor azért kell nekem igazolnom, hogy neki honnan van, mert annak nehéz utánajárni. Remélem, érzed, hogy ez az érvelés sántít!
-
zsamiatt
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
megint elmélezgetünk úgy látom. Amíg a revora nem lehet közvetlenül kpt betenni és EU-n belülről megy a rávezetés teljesen indokolatlan ez a szigor. Ha meg ekkora szigort akar fenntartani akor annak a költségeit neki kell viselni. De azon én elgondolkodnék a helyébe, hogy ha egy mezei kereskedelmi bank nem végez ekkora szigort akkor neki valójában miért is kell ilyen algoritmus? Adatgyűjtés vagy jogszabályi megfelelés? A számlatulajdonosnak átvezetést végző személytől/cégtől igazolást kérni pedig semmi képen nem jogszerű.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Beküldöd Revoluton az utalási megbízást, az egyenlegedről a pénzt leveszik, aztán majd lehet, hogy két nap múlva indul el az utalás.
Why is my transfer still pending?
A múlt héten, amikor sokáig volt függőben egy utalásom, akkor az app még azt írta, hogy 1 napot lehet ebben az állapotban. Mivel most nincs ilyen utalásom, az appban nem tudom megnézni, de a fenti help 2 napot ír.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Valami kavarodás lehet a visszatérítés számításában, mert nekem is régi kártyám van, és a számlakivonaton mégis szerepel "AKCIÓS VISSZATÉRÍTÉS", ami szerintem a 2020 február utáni kártyákra vonatkozó szezonális extra visszatérítésre utal, amire nem lennék jogosult. Mint ahogy ugyanebben a dokumentumban szereplő feltételek sem érvényesek a kártyámra (például havi visszatérítési plafonom sincs, csak éves).
-
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
viktorhu
üzenetére
Pont azt nem lehet azzal amit kérnek. Azt lehet(ne) hogy a tiéd. Az hogy egy másik bankban van és a tiéd több mint elég. Nincs semmiféle olyan dolog ami miatt neked minden banknál igazolnod kéne az eredetet amikor egyikből a másikba átteszed a pénzedet. Teljesen nonszensz, nem is csinál ilyet senki
-
dkekesi
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
A legális úton szerzésre a NAV-nak is elég egy bankszámlakivonat. Ha pl. egyenesági rokon fegyverkereskedő lenne és afrikai diktatúráknak árulna fegyvert (akkor nem itt lennék
) és az illető átutalna nekem 1M USD-t, akkor a NAV azt nézné az én esetemben, hogy én legálisan kaptam pénzt, mert rokonok közt nincs illeték, adó, stb. Aztán mennek tovább és előveszik a rokont, hogy NEKI honnan a sok pénz és neki kell igazolni az eredetét.
Meg meddig kell elmenni a bizonyítási láncban? Bekérik az adásvételit, aztán az asszony jövedelemigazolását, hogy miből vette a kocsit? Ha konkrét tranzakciókat kifogásolnának, akkor azt mondom, OK, elő tudok keresni hozzájuk papírokat. De hogy a teljes Revo élettörténetem során (11 hónap) felgyűlt befizetéseket MIND igazoljam, miközben zárolással fenyegetnek??? Ez azért elég meredek. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
viktorhu
üzenetére
Ha nem azt kérik akkor nem biztos.
Rengeteg olyan eset lehet amikor a kért papírokkal nem tudod igazolni az eredetet, akár csak azért mert sok éves történet. Ezt én már itt kifejtettem.
Az egész amit a revo elvár egyszerűen még annak sem felel meg amire szeretnék használni és jó eséllyel a magyar szabályoknak meg még annyira sem. Ezek a briteknél elfogadott dolgok voltak, úgy néz ki litván áttérés után is maradtak. Amíg a magyar hatóságok nem mondják ki hogy ez nem oké addig ez így fog működni.
A lényeg az lenne egy ilyennél hogy azt igazold a pénz a tiéd, mondjuk azzal, hogy tiéd a számla. Ahogy a fórumtárs írta: SEPA.. nem kell mindenkinek mindent nézegetni, főleg mert értelmetlen -
dkekesi
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
De azon nem az én nevem van, ráadásul a lakcímünk hivatalosan nem egyezik, azaz a Revolutnak kb annyi, mintha jóskapista adásvételijével szúrnám ki a szemüket.
Ráadásul az összeg, amivel el kell számolni, jóval nagyobb, mint ami valaha a számlán volt. Kb összeadták az elmúlt 11 hónap összes beérkező összegét és mindenről papírt kérnek. -
Flamin
csendes tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Köszi viktorhu!
Igen, időközben kiderült, hogy rossz volt az OTP-s IBAN-szám, nem tud külföldi utalást fogandi. Az OTP-sek mondták, h nyugi, úgyis visszaérkezik majd a Revoluthoz a pénz, ha nem ért célba, kb 14 nap után.
Írtam a supportnak, h ez a probléma, mit lehetne tenni. Mondták, hogy náluk még mindig "completed" az utalás, nem jött vissza semmi, szóval valszeg az lesz amit mondasz, hogy egy gyűjtőszámlán parkol az összeg. Amit nem értek, hh nem tudja a revolut hogy kié?
Azt mondta a supportos tag, hogy megpróbálják visszaszerezni, de idézem "as we will be dealing with external banks there is no guarantee that the recipient bank will cooperate and return the funds"... na itt kicsit levert a víz, hogy akkor most lehet fújhatom a pénzt?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali játékos kérdések órája
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Tekken 7 Playstation 4
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ruhás webshopból akartak 1 eurót (gondolom tesztként) leemelni, erre riasztott a rendszer, meg alapból megtagadta a fizetést is. Utána zárolták a az internetes vásárlást. Azért érdekes, hogyan-honnan kerülnek ki kártyaadatok, mikor én végképp nem vásárolok össze-vissza, még boltban is ritkán használom.
Még csak nem is külföldi shop volt. Na mindegy, lesz új kártyám.