- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
Friczy #52250 üzenetére
-1 Ennek qr.. semmi köze, az Apple Pay-hoz.
-2 A magyar b.kártya fizetési rendszerszolgáltató hibája volt.
Hogy a fax-ba adjon erre magyarázatot az Apple, ha lövésük sincs, a kiküldött terhelésekről, mert nem ők küldték ki.
Lehetett volna ez a Netflix, YT, stb.. is, vagy bármelyik előfizetéses szolgáltatás, ahol b.kártyára terhelnek. -
esbii22
őstag
válasz
Friczy #52117 üzenetére
Igen a Joint accountot néztem én is ollie ajánlására.
Csak bevásárláshoz akarjuk használni, mindketten töltenék fel fix összeget minden hónapban, és abból vásárolnánk. Viszont ha külön megyünk akkor azért jól jönne ha mindkettőnk telóján ott lenne a kártya amivel tudunk fizetni.
Ha minden kötél szakad akkor meg még mindig ott a k&h-s főkártyánk.
-
-
zerodot
aktív tag
válasz
Friczy #51113 üzenetére
Nem biztos, hogy az általad leírt esetben nem használná fel az elérhető devizát... Nem derült ki, hogy a kérdezőnél pontosan mi okozta a mínuszt.
Egyébként mindenképp érdekes a dolog, mert a Revolut helpjében azt írják, mínusz esetén automatikusan megpróbálják kiegyenlíteni másik devizából, és csak ha abból sincs elég, akkor szólnak, hogy töltsd fel:
What happens if my balance goes negative?
We'll try to use money from your other currency accounts to bring your account back to a positive balance. If there isn’t enough money in your other currency accounts, we'll ask you to add money to your account the next day. After 7 days, we'll start our collection process as outlined in our T&Cs. -
repvez
addikt
válasz
Friczy #47087 üzenetére
mint mindenhol ebben is vannak kivételek. minden irányban.
DE ha megnézed az utcán föleg vidéki vásokat föleg falvakat, ott csak olyanok használják a modern dolgokat akik még eléggé fiatalosak és vagy eleve hasonlo körökben mozogtak fiatalabban vagy már a kezdetekkor elkezdték használni.DE pl az én környezetembe a nyugdijas korosztály még nyomogombos telefonnal jár, az érintö kijelzös telefonokat se tudják használni, nem értik a gesture és a programok mukodésést.
Azért is inkább kifizetik a drágább számlát ,mert csekken fizetik minthogy bemenjenek és átálitsák elektronikusan a folyoszámlárol vonva, inkább figyelik a naptárt , hogy mikor mit kell befizetni és mennek a pstára vagy várják a mozgo postást ezzel elceszik a napjukat csak mert ezt nem merik megcsinálni,mert nem látják a pénzmozgást nincs rola fizikai nyoma.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Friczy #47043 üzenetére
Én leggyakrabban a K&H alkalmazását használom. Nem kényelmes (nálam nem túl dinamikus a megfelelő helyre navigálás* és 2-3 perc után kidob, ezért jól kell időzíteni, hogy ne kelljen újrakezdeni a sofőr előtt az egész belépést a bemutatáshoz), de legalább helyes MCC-vel terheli a kártyát, így jár a 2% visszatérítés a hitelkártyás fizetésre.
*A K&H app indításától kb 40 másodperce mire odáig eljutok, hogy tudom mutatni a jegyet. Összehasonlításul a Yettelnél ez 10 másodperc, Mobiljegy appnál 5 másodperc.
-
vnorbi
aktív tag
-
sambenez
addikt
válasz
Friczy #47016 üzenetére
Nem rángattam semmilyen célpontot. A legelső hozzászólásomban leírtam nincs okostelefonja. Erre jöttél nekem a MÁV alkalmazással.
Ne én legyek már a hibás, hogy beszállsz egy beszélgetésbe az előzményeknek meg nem nézel utána. Legközelebb mielőtt okoskodsz olvasd el mihez is szólsz hozzá. -
válasz
Friczy #47012 üzenetére
BudapestGO-ban hogyan lehet helyközi autóbuszra jegyet vásárolni?
Azt még értem, hogy az okostelefon GPS alapon tudja, hogy melyik autóbuszmegállóban vagyok, az applikáció meg beolvassa a buszon lévő QR kódról, hogy melyik autóbuszra szállok fel.
Ez eddig OK, de honnan tudja az applikáció, hogy hova akarok utazni? A helyközi autóbuszokon távolságalapú díjszabás van, vagyis a fizetendő ár a célállomás távolságától függ, tehát valahogy meg kell adni a célállomást.
Feldobja az applikáció a menetrendet, hogy az adott autóbusz éppen melyik vonalon közlekedik és én választom ki a megállóhelyet, hogy meddig utazok és annak megfelelően vonja le a pénzt
Bocsi, nem flémelni akarok, csak érteni szeretném, hogy hogyan lehet jegyet venni
-
törölt tag
válasz
Friczy #46985 üzenetére
Tavaly utaztam buszon, mert volt időm és jobban jött ki mint a vonat. Nem láttam egy telefonost sem, legalábbis nem emlékszem, pedig ez egy távolsági járat volt. Budapestgo applikációról azt gondolnám Budapest, max a környéket tudja.
Egyébként K&Hnál lehetne jegyet váltani, van ilyen funkció. Még nem próbáltam.
Ilyen QR-kódra is csak Budapesti helyi járaton láttam, mikor elmentem mellette, máshol nem tűnt még fel, hogy lenne.
-
-
törölt tag
válasz
Friczy #46340 üzenetére
Innen indult ki..
itt válaszoltamCsak a felére reagáltál, és boncolgattad. Nem váltottam témát, az első hozzászólás azért keletkezett, mert nem tudta használni a kártyát. Hónapok óta nem müködik rendesen akár hol próbáltam. használok helyette másikat.
-
törölt tag
válasz
Friczy #46335 üzenetére
"Itt a megújulásról volt szó."
Teljesen lényegtelen a megújulás. A lényeges az, elfogadjáke az érvényes kártyát amikor használnám. Nekem utobbi fél évben ahol korábban elfogadták ott sem működött, vissza lett utasítva és csak rendes virtuálissal ment. Vagy nálad megy valami jól, vagy nálad még nem romlott el. Itteni felhasználói jelzések alapján másnak sem fogadják el, egyre több esetben.Nálam tranzakció létre sem jön, kapok egy push üzenetet, hogy ez a kártya nem használható.
mzso, fizikai kártyán van nfc funkció. a kártyákat meg tárcákba tudod tenni, annak minden előnyével, kockázatával.
-
törölt tag
válasz
Friczy #46322 üzenetére
Én most keresőben kerestem rá. Ezt dobta első találatra többit is megnéztem, de nem volt hasznos. Ez állt legközelebb a jelenséghez. Próbáld ki, hogy viselkedik a kártya.
Több oldalon is használtam volna, de ugyan abba a hibába futottam be, mint mások. Korábban többnél sikeresen használtam. Kellett legyen változás a háttérben, valamelyik oldalon nem magától bolondult meg.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Friczy #45842 üzenetére
Ez rendben is van, hogy a közvetítő bank felszámol ezért kötlséget. "Normális" bank esetén a felhasználó utalás előtt kiválaszthatja, hogy ki viselje az esetleges egyéb költségeket (küldő vagy fogadó fél). A Revolutnál (legalább is norvég korona utalásakor) ez nem lehetséges, ez itt a probléma. Tehát ezen a téren még van hová fejlődnie.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Friczy #45830 üzenetére
A közös pont a szerződéskötési eljárás. Mivel a revoluttal semmilyen papírt nem írsz alá, amit minden oldal alján újra hitelesítened kell az aláírásoddal, mint pl egy normál szerződéskötéskor. Itt a ráutaló magatartással lesz érvényes a szerződés (kivéve, ha 2 héten belül felmondod).
A másik céget példának hoztam fel, mivel (már régóta) ők is ugyanazt a szerződéskötési eljárást használják, mint a revolut.A bankoknak/cégeknek bizonyos úniós/magyar jogszabályoknak kell megfelelni, sztem pl ezért van ez a szeződéskötési eljárás, és ezért nem olyan egyszerű csak úgy módosítani egy elkönyvelt tranzakciót, vagy utólag pluszban kiterhelni.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Friczy #45824 üzenetére
Erre azért válaszolok, mert értelmes, és lényegi kérdést vet fel
Ha már elkönyvelnek egy tranzakciót (ez nem tudom mennyi időn belül történik meg), akkor utána még módosíthatnak rajta? Tehát, ha pl a tranzakció után egy héttel váltok vissza, akkor az adott tranzakciót nem tudják már módosítani gondolom. Esetleg olyat tudok elképzelni, hogy utólag plusz díjként kiterhelik valamilyen jogcímen (és itt a valamilyen jogcímen van a lényeg, mert gondolom ezt sem egyszerű jogilag lezongorázni, de lehet tévedek).
Viszont, ahogy a upc/vodafone-t is visszamondhatod 2 héten belül és nem kell fizetni az internet használatért/előnyökért (nem számlázzák ki), így gondolom itt is ugyanez van. De ennyire mélyen közel sem ismerem a témát. -
pictigjis
őstag
válasz
Friczy #39353 üzenetére
érdekes. a feleségem accountját is megnéztem, és nála sem lehet országot változtatni (ő is banki ügyfél lett). akkor nem látom mégse a logikát
adóilletőséget én is tudnék hozzáadni, de inkább úgy gondolom, hogy ettől még nem feltétlenül tudnék címet változtatni. és hát nincs is holland adóazonosítóm
annyira amúgy nyilván nem tragédia, csak egy olyan bosszantó apróság (szavam sem lehet, csak becsukódott egy kiskapu, amit nem is kellett volna ismernem)
-
zoltan6
addikt
válasz
Friczy #38425 üzenetére
Kis segítséget kérnék,párom revolutjára nem tudunk tölteni Erste MC rendes bankkártyával.
Felugrik az ablak hogy azonositás,készitse elő bankkártyáját,telefonját,George appban azonosítsa magat,stb,stb,meg van egy folytatás gomb ami nem reagál.George appba belépünk de ott nem találok semmi olyat hogy tranzakció jóváhagyás,mint az én OTP-s appomnál.Mi a titka? -
axioma
veterán
válasz
Friczy #37625 üzenetére
Azert nem talalkoztal, mert tul fiatal vagy
15-20 evvel ezelott (exhas, de lehet hogy tobb is van az) ha 20e Ft felett fizetni akartal kartyaval, akkor bizony me'g 1 szemely odajott a penztaroson kivul, es ketten nezegettek meg a szemelyit(!), a kartyat es az alairasokat, hogy osszestimmelnek-e.
-
pictigjis
őstag
válasz
Friczy #37625 üzenetére
egy igazi gumiszabályon megy a vita. a bankok leírják azt, amit leírnak, hogy esetleges vitás esetben jogilag védve legyenek, de ezen a ponton itt véget is ér a dolog. a gyakorlatban (ha nincs probléma és visszaélés) a világon senkit nem érdekel, hogy ki használ egy adott kártyát. nem véletlen, hogy például az apple sem korlátozza a wallethoz hozzáadható kártyákat, az én telefonomban is ott van a feleségemé (és fordítva), okoz ez bárkinek fájdalmat? nem. épp a mobilfizetés (és az ujjlenyomattal/arcfelismeréssel való hitelesítés) helyezte teljesen új alapokra a kártyás iparágat, és szerintem várható életszerűbb szabályok megalkotása a jövőben
-
pictigjis
őstag
válasz
Friczy #36794 üzenetére
raiffeisen. és az erste hirdetményében is szerepel, de "akciósan" még nincs
-
emeritus
tag
válasz
Friczy #36750 üzenetére
Friss eset: új, meghívott ügyfél három netes ügyletet követő első fizikai kártyás vásárlása érintéses és PIN használata nélküli volt. Az aktiválás előtte az appban történt. Mindazok ellenére és nagyon nem vitaindítóként, hogy a Revo sugó bedugós chip+PIN aktiválásról ír.
-
Somatom
veterán
válasz
Friczy #31870 üzenetére
Az Erste pénztári befizetés ingyenes. Legalábbis legutóbb még az volt. A kockázatot nem értem.
Brandynew:
Ez legyen az ő problémája! Egyébként sztem vmit félreértesz. Van nála kártyaolvasó, símán ki tud téged is szolgálni. Csak drágábban. Pontosabban Te annyiért kapod, amennyiért ki van írva, én kapom olcsóbban. -
tibi970307
tag
válasz
Friczy #30722 üzenetére
Köszönöm a segítséget, így legalább nem keresem tovább a hibát.
Pedig pont örültem, hogy Maestro kártyája van, így ha Hollandiába jön ki hozzám, akkor tud fizetni kártyával.
Hátha valakinek segítség lesz a jövőben, így leírom: Hollandiában a Maestro kártyát fogadják el, mert náluk az a Debit card, a Visa és Master Card az náluk Credit Card. Mikor kimentem, így a Revoluttal tudtam csak megoldani, hogy tudjak fizetni kártyával. Megváltoztattam a címet a holland címemre, így új kártya igénylésénél már feldobta a lehetőséget a Maestro kártyára. Ezt hozzádtam GPay-hez, amíg meg nem érkezett, így tudtam fizetni mobillal mindenhol.
-
Divinity
őstag
válasz
Friczy #30025 üzenetére
Mondjuk a Revolut topikban vélhetően a Revolut kártya a fő téma
Az NFC-s ATM-ek, bár ahogy fentebb írtak tényleg én is csak OTP-sel találkoztam, megeszik a Revot GPay/APay alól is
Én pl évek óta használom ezt a két szolgáltatást és nem volt problémám velük még, mindenhol mentek szépen -
balinlin
senior tag
válasz
Friczy #26834 üzenetére
Ennek ellenére egyik nap teljesen használhatatlan volt az online fizetés kg kártyával. 2 sikertelen próbálkozás után másik kártyával ment a fizetés.
Pont ez után egy topup alkalmával újra kért sms kódot a revolut, de csak akkor egyszer.
Szerencsére nem volt azóta ilyen gond újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged