- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- sh4d0w: Az Oracle hack
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csabeszka197
csendes tag
válasz
Peter.70 #43608 üzenetére
Ennek alapján:
Melyik pénznemet használja először
Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli.nem árt, ha a feltöltött HUF-os átváltatom GBP-re a Revolut app-ban, jól értem?
-
törölt tag
válasz
Peter.70 #43290 üzenetére
Érdekes cikk.
Tanulság:
- Az automatikus egyenlegfeltöltés hátrányai.
- Apple/Google pay esetleges veszélyei?"Az külön érdekes, hogy a 12 vitatott tranzakció szabad szemmel is gyanús. "
Nekem volt, hogy késő esti, már hajnalba hajló szállásfoglaláskor, automatikusan tiltotta a kártyám a Revolut.
Olyan eset is volt, hogy több dolgot vettem egyszerre, egymás után és még Revolutos sms, ellenőrzés is volt a kártyatársaság mellett. Gyakran kisebb összegnél is az appban kellett jóváhagyni. Szolgáltatoknál már nem mindig utobbi időben.- Célszerű letiltani a kártya egyes funkcióit, vagy magát a kártyát, nagyobb összeg esetén.
- Limitet beállítani.
Geolokácio? (ez legtöbbször hátrány zavaró lehet, de ilyenkor hatásos lenne?).
széf?A kártya adatok egy cégtől, szolgáltatótól is kiszivároghattak, ahol megadta, fizetett... de akkor hogyan tudnának ekkora összegben vásárolni?Nekem mindig több ellenőrzési pont is akadt ilyenkor.
Amit nem értek ha felmerült, hogy esetleg Apple pay lehet a hiba forrása (tegyük fel). Őket miért nem kereste fel, értesítette tájékoztatta még az nap este? Az is egy nyom, mindjárt lehetett volna a Revonak mondani, hogy ez és ez a helyzet. Amire a Revonak reagálnia kellett volna.
2. opció, van email, telefon panasztételre, Litván szám, vagy központi panaszkezelő email, ami relevánsabb ügyintéző csoporthoz kerülhet. (Litván felügyelet válasza érdekes lehet majd) Nekem Telekomnál volt, hogy ügyintéző nem, de így írva idővel megoldódott a probléma kompenzáltak. Nagyobb hatáskörrel rendelkező egyén felül bírálhatja a dolgokat.
Hm, ha valaki belépett a fiókjába, akkor egyértelműen komoly adatokkal rendelkezett... talán email vagy más forrásból? Vajon cserélt adatokat, akár telefont újratelepített?
"Az automata feltöltést (rátöltést) kisebb összegűre vette. Teljesen nem állította le, mert sokszor tapasztalja, hogy az alkalmankénti feltöltés iszonyú szenvedősen megy a CIB-es számlájáról. "
Esetleg egy olyan bankot választani, ahol ez nem így megy?"Online (internetes) vásárlásokhoz egyszer használatos virtuális kártyát, amire épp annyi pénzt tesz rá, amennyi az adott vásárláshoz szükséges."
Ez nincs elkülönítve, Revolutnál. Vagy van más csak online kártyája is?Végig olvastam a cikket, az nem merült fel senkiben, hogy rákérdezzenek az almás cégnél? Ez elég szokatlan...
Kgymac
"Mert egy magyarországi bank visszaadja?"Magyarországi bankok is elhárítják a felelősséget, 3 fél esetén 99,9% Már ha tényleg ez történt és nem bankkártyás, egyéb adatlopás. Zavaros a történet, nem fér össze... Ha Ausztriából bejelentkeztek a fiókjába akkor ott nem csak a kártya adatok vannak meg. És felmerül a kérdés, honnan lettek meg ezek az adatok? Az már nem egy vásárláshoz kapcsolódik. Almás cuccokra egyébként is szeretnek utazni.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Szerintem itt a felhasználó hibázott.
Kiemelek egyet:
"Húsz perccel később ott tartottak, hogy a Revolut szerint a visszaéléseket Apple Pay-jel követték el. A tranzakciós listából ugyan semmi nem utalt erre,"Ha ez egy másik eszközön történt akkor ő a tranzakciós listában nem lát semmit.
Pl. Utolsó fizetésem ugyan azzal a kártyával.
macOS APay Wallet:
Nálam Anyám kártyája van az APay-be betéve. Ha elmegyek vásárolni neki akkor azzal fizetek. Ő pedig egyből kap értesítést a telefonján. Nekem az az érzésem valaki hozzáfért a telefonhoz. És ez a valaki nagyon közeli ismerős vagy rokon volt. Vagy esetleg nagyon nem figyelte a telefont. Aztán Revolut App épp meg volt nyitva. Simán hozzá fértek és pár perc alatt ott a baj.
-
pictigjis
őstag
válasz
nekem nem is olyan régen az 1 huf-ra limitált virtuális kártyámra érkezett egy 1 eurós amazonos próbaterhelés, miközben a konkrét kártyaszámmal az amazon közelében sem jártam. a kártyát azonnal megszüntettem, generáltam egy újat
egy átlagos usernél lényegesen körültekintőbbnek tartom magam, nagyon sok mindenre odafigyelek, és lám, még velem is történt furcsaság. a tanulság az, hogy bárkivel történhet bármi
(egyébként pont tegnap cseréltem strandra hordós "játéktelefont", három kártyát tettem a walletba, köztük egy revolutosat, és ehhez valóban kellett sms-megerősítés, ahogy a curve-kártya esetében is. a zen kártya hozzáadása ugyanakkor hitelesítés nélkül is megtörtént)
-
4Grider
nagyúr
válasz
Nálam ez a szakember már az automatikus feltöltésnél elbukott. Ha már CIB, eleve a CIB elektronikus vásárlásra alkalmas kártyámat regisztrálom be mögé (én nem, mert nem használok automatikus feltöltést) aminek saját egyenlege van. És egy ilyen kártyán nem tartunk százezreket...
-
Oliverda
félisten
válasz
Peter.70 #40602 üzenetére
Alig van fiók miközben ATM-es befizetés nincs, a netbank egy katasztrófa (2000-ben is ciki lett volna ez a felület), az ügyintézésük pedig legfeljebb addig tűnik jónak, amíg nincs semmi problémád a szolgáltatással. Utólag pedig kiderült, hogy hanyagul kezelik az ügyféladatokat: tavaly februárban szüntettem meg a számlámat és pár havonta még mindig SMS-ezgetnek és hívogatnak vele kapcsolatban, egyszóval egy trehány banda. Mindeközben vannak jobb ajánlatok a piacon, pl. CIB ECO, UniCredit Partner Aktív Zéró, Raiffeisen Online, stb., úgyhogy részemről már semmi sem szól mellettük. Anno az olcsó Platinum MC kártya miatt mentem át hozzájuk, de időközben annak is lett egy jobb alternatívája, úgyhogy részemről soha többet.
+1: Két éve nyáron kb. 3 napra megszűnt létezni a digitális felületük mert váratlan áramszünet lett az irodaházukban, amiről a javításig alig tájékoztatták az ügyfeleket.
-
-
törölt tag
válasz
Peter.70 #37674 üzenetére
nem olyan rég dollár / font kapcsán volt hasonló utalásos téma.
Elvileg így van:
"A lokális utalások ingyenesek.. Szóval Revolut forint számláról forintot utalni egy magyar székhelyű banki számlára ingyenes. (Wise forint számlára például nem lehet már ingyenesen, mert a Wise nem magyar székhelyű bank, ebben az esetben 2000 Ft-os díja lesz az utalásnak.). A SEPA országok közötti eurós utalások ingyenesek. A SEPA régión kívüli utalásnál az első ingyenes, utána 150 ft utalásonként. SWIFT utalások esetén a dollár utalásnál van egy fix 1500 ft-os díj, a többinél 2000 Ft. Ha például dollárt utalsz magyarországi bankfiók dollár számlájára, akkor mivel a fogadó ország nem a hivatalos devizájában utalsz, így itt a dollár miatt 1500 ft-os díja van."
-
UberMutant
őstag
válasz
Peter.70 #37261 üzenetére
erste egyszámla díjcsomag + Internetbanki/mobilalkalmazási szolgáltatáson
indított belföldi forint átutalási kedvezmény (7):Internetbanki, mobilalkalmazási szolgáltatáson keresztül indított bankon belüli és bankon kívüli eseti forint átutalás kedvezményes díja, összeghatártól
függetlenül: 0 Ft +(0,30%, maximum 6.000 Ft)ÉS apróbetű 7es index
A +(0,3% max. 6 000 Ft) díjrész az átutalt összeg 20 000 Ft feletti részére kerül felszámításra.
-
blg
senior tag
válasz
Peter.70 #36470 üzenetére
hétvégi váltáskor +1% díjat számítanak föl
tehát ha hétvégén kell USD-ben fizetned, akkor jobban jársz, ha még előtte hétköznap átváltod a HUF-ot USD-re.ha csak hétköznap fizetsz USD-ben, akkor max annyi az előnye az előre váltásnak, hogy esetleg ki tudsz fogni alacsonyabb árfolyamot, és akkor váltod át a forintot USD-re. Limitáras váltási megbízást is adhatsz.
-
törölt tag
válasz
Peter.70 #34675 üzenetére
Lehet nem osztotta meg ezt az infót veled (vagy te nem szerepelsz az övében). Magyarul lehet korlátozni a láthatóságát ki, lássa, hogy van revolutja... lehet pl a közelben lévőkre, névjegyzékben lévőkre, és rejteni is. Ettől elvileg ha a telszám egyezik elküldheted neki gond nélkül. Esetleg csinálhatsz egy probát kis összeggel pár száz forint pl, ha tutira akarsz menni.
-
Brandynew
őstag
válasz
Peter.70 #33856 üzenetére
Szia,
Nekem 8 millió Ft volt a plafon. Előtte kértem a supporttól egy ellenőrzést magamra, az idő alatt csak korlátozottan volt használható az app, be kellett küldjek azt hiszem, számlakivonatot és kb. 1 munkanap alatt megvolt a dolog, jött az üzenet, hogy mindent rendben találtak. Aztán már utaltam is.
-
qdak
addikt
válasz
Peter.70 #32983 üzenetére
Sztem telekom hiba is lehetett (mármint ha ti is oda tartoztok), hívni tudtam, sms több helyre próbáltam nem ment átt órákig, tekert, hogy küldés...
Kártyával tudtam fizetni.
App is befagyott, de kb 10-15 perc után nálam okés lett, de az első feltöltés sms-ét nem kaptam meg, egy másik telekomos telefonra.
Mikor már minden működött, az sms-ek a másik telefonon még órákig küldés státuszban voltak, fogadni sem tudtam...szerencsére a saját 10-15p után múködött mikor az App helyre ált.
Hát érdekes...
föleg, hogy pl parkolni sem tudtam volna... -
TigerDzsó
tag
válasz
Peter.70 #28113 üzenetére
Rosszul fogalmaztam meg, de lényegében jól írtam.
Ha EUR-t utalást akarsz fogadni, akkor az LT IBAN + BIC kód + a nevedet kell megadnod a küldő félnek.
Ha forint utalást akarsz fogadni, akkor a magyar gyűjtőszámla számot + a referenciaszámodat (a közleménybe) + a kedvezményezettet (ami ebben az esetben "Revolut LTD, London, UK) kell megadnod a küldő félnek. -
Brandynew
őstag
válasz
Peter.70 #26324 üzenetére
Pár hete változott a legtöbb valuta esetében a min. összeg.
Szerk.: valaki már márciusban jelezte itt, a fórumon: https://prohardver.hu/tema/revolut/hsz_19950-19950.html
-
moma
őstag
válasz
Peter.70 #25674 üzenetére
Köszi!!! Szóval ahogy látom az osztalék után automatikusan von 15%-ot. Viszont az árfolyam nyereséges részt egészen pontosan senki sem vágja, hogy hogyan kell szakszerűen elvégezni revolutból (viszont van egy adózásos videó is linkelve a kommentekben). Amúgy a videóban az is benne van, hogy most ő is ezt az appot ajánlaná kezdőknek ismerkedésnek.
-
moma
őstag
válasz
Peter.70 #25671 üzenetére
Alibabát
De csak kiakartam próbálni, hogy mi történik. Annyi logika volt benne azért, hogy láttam a grafikonokon, hogy fölfelé szokott menni, de most épp volt benne egy esés.
vendingo: nem tök mindegy. csak nem válaszoltok a kérdéseimre. csak azt mondjátok ne csináljam.
-
kosmoo81
tag
válasz
Peter.70 #25397 üzenetére
Semmi gond a limitekkel, 200e es 500e vam beallitva, 10ezres kp felvetet is elutasitotta a curve.
Topup csak osztrak kartyaval megy, magyarról csak utalni tudok..
Beszeltem a bankkal de naluk minden ok azt mondjak. Szerintem nem biznisz nekik ez a dolog es lehet emiatt nem engedelyezik.. -
-
-
petir
senior tag
válasz
Peter.70 #22519 üzenetére
Mivel a részvényben nincs tőkegarancia így gyakorlatilag mindegy...
Inkább a fontos amit szem előtt tartanék a járulékos költségek minimalizálása..
Ez a Revolutban jó VOLT! De itt most olvasva mik vannak...lehet én is szépen sorban eladom ami van jó időben és zárom a bulit.
-
Gabás
addikt
válasz
Peter.70 #22086 üzenetére
Itt a hivatalos tájékoztatás is.
Ideje elkezdeni számolni, hogy megéri-e majd a prémium. -
Tuomas
addikt
válasz
Peter.70 #20320 üzenetére
Azért ezt ne jelentsük így ki, mert vannak olyanok is, akik csak másnap, vagy 2 nap múlva kapják meg, de a legrövidebb kiutalás is fél nap volt, ha jól emlékszem.
(#20319) szzimo53
Forintos OTP számlára máshogy tudtommal nem tudsz pénzt küldeni. Arra viszont figyelj, hogy semmiképp se a virtuális számládra küldd a pénzt, hanem a főszámládra, voltak többen akik belefutottak ebbe a hibába, és hónapokig kallódott a pénzük, amíg visszaért nekik revolutra.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alkoholista nevelde
- Melyik tápegységet vegyem?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Óra topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Enermax Revolution 1000W Gold Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Dell Latitude 3540 - 15,6"FHD IPS - I5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest