- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
8
senior tag
válasz
gzbotii #50889 üzenetére
Nem lesz semmi gond, feltételezem, hogy nem sokmilliós nagyságrendben fog majd költeni.
Talán extra biztonságként azokon a napokon mellőzheted az itthoni használatot, meg még az utazás előzz fizessen vele itthon a telefonjából.Ennek ellenére bármi megtörténhet, szóval mondani sem kell, hogy ne ez legyen az egyetlen költési lehetősége.
-
törölt tag
válasz
gzbotii #46244 üzenetére
Igen a kártyás fizetés, mint amikor aldiban vásárolsz a pénztárnál. "készpénz vagy kártya"
A kép amit beszúrtál az kártyára utalás, az is azonnali elvileg de valami 0,7% a díja. Egyébként most van ezzel kapcsolatban egy kérdőív revolutban, ha goaljátok töltsétek ki.
Ha az eladó bankja támogatja a sepa instant funkciót és a számlacsomagja is akkor sepán is elvileg eltudod küldeni kvázi azonnal. Én még ilyennel nem találkoztam, vagy az feláras volt a bank részéről. (ahova utaltam). De másnak lehet tapasztalata.
Itt garanciát senki sem fog tudni adni, hogy minden zökkenő mentesen fog működni.
Akár Revolut, akár Wise. -
törölt tag
válasz
gzbotii #46235 üzenetére
Egyik fizetős pl.
#46236 gzbotii
Wisenál is lehet ugyan úgy gubanc. Ha nem támogatja a fogadó fél bankja, az instant funkciót (wise nem tudom támogatja-e) akkor az is felejtős.
De majd leírja más a tapasztalatait. Wise topikba volt valaki múltkor, inkább kp-el vagy mással oldotta meg, ha jól emlékszem.
Kártyával gond nélkül tudsz fizetni, azonnal természetesen. De általában az ilyen üzletek magán személyek és nem egy cég között szokott köttetni, legalábbis amit én eddig hallottam, ott nem kártyás rendezés volt.
-
törölt tag
válasz
gzbotii #46227 üzenetére
Egyszerre ennyit bankkártyával nem fogsz tudni feltölteni. Ez több napos művelet lesz, mivel nem nagyon használtad még a revolutod a limit meg dinamikusan emelkedik.
Igen, elég kellemetlen lenne, hogy az ember utazik fél napot egy kereskedésbe, majd elindítja az utalást, és csak másnap teljesül...
Ha nem revoluton belül küldöd el (ott a rendszer megfoghatja, ekkora összegné, nekem jóval kisebbnél is) Aztán pár nap múlva kaphatja meg. Vagy több részletben küldöd...Vagy Sepaként küldöd, de akkor meg ha nem támogatja az instant funkciót a címzett bankja akkor megint 1-2 nap meg megérkezik az utalás.
Ha biztosra akarsz menni, akkor talán a legjobb a készpénz. De ez gondolom nem opció + sokba kerülne.
A kártyás fizetés az azonnali.
Már ha kereskedőnél veszi és nem magánszemélytől. -
TrollBalint
addikt
válasz
gzbotii #46227 üzenetére
Wise szerintem rosszabb (ebből a szempontból), mint a Revolut. A topikjában sokat olvasni mostanság, hogy 10 utalásból 10 azonnal teljesült, de a 11. ami pont sürgős lett volna, azt megállították.
Igazából 4 millió Ft szerintem nem egy olyan lehetetlen összeg, amit annyira gyanús lenne, hogy triggereli a Revolutot, de ha tutira akarsz menni, írhatsz a chaten nekik. Egy kérdést megér, ekkor lehet kérnek igazolást hogy honnan van, de lehet elég megmondani, hogy összegyűjtötted aztán utána már nem lesz gond. -
Peter.70
addikt
-
válasz
gzbotii #25492 üzenetére
Köszönöm szépen!
Végül nem mertem meglépni, hogy a Revora utaljon az Államkincstár.
Sima bankszámlára kértem 21-én délután 6 körül, és csak 22-én délelőtt érkezett meg. Ráadásul a pénzt (vételár) 22-én délután 5 körül kellett átutalnom, mikor megkötjük az adásvételit és viszem a járművet.
Legutóbb egy péntek kora délutáni utalás Revoról csak hétfőn érkezett meg a hazai címzetthez. Szóval a csúszásnak dupla kockázata volt.Az Államkincstári applikációban meg lehet adni közleményt, így vélhetően működik a Revora utalás. Most nem fért bele az időbe.
-
Somatom
veterán
válasz
gzbotii #25483 üzenetére
Persze. De, nézted, hogy mire reagáltam? Oliverda linkelt egy riportot, amiben arról volt szó, hogy miért fáj a Revolut a hazai bankoknak. Erre írtam a példát, hogy nem csak a Revolut, de még egy hazai pénzváltó, a hazai illetékekkel is tud 361 fölött adni egy Euróért, miközben az Erste csak 354 -et ad. Amíg ekkora a differencia, addig fog is fájni nekik a Revolut.
-
viktorhu
veterán
válasz
gzbotii #25241 üzenetére
Pedig a számlaszámhoz tartozó kedvezményezett az app szerint a Revolut LTD, London, UK. Szóval övék a számla.
(#25242) C64: Nem teljesült, mert nem szabályos, nem fogadnak készpénzbefizetést. Nagyon óvatosak a témában. Szóval én megkérdezném a live agentet, hogy mit lehet tenni.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
gzbotii #24935 üzenetére
Ha saját Revolut accountja van az illetőnek, akkor nem. Ha a saját másodkártyáját adja oda neki, akkor igen. Erre vonatkozott a hozzászólásom. Lehet, hogy azért ragaszkodik a kérdező a saját fiókjához kért második kártyához, a külön Revolut fiókkal szemben, mert ezzel magánál tarthatja a kontrollt....
-
törölt tag
válasz
gzbotii #24594 üzenetére
Tenyleg ilyen bonyolult? Ha egy bankhoz elmesz egy dijcsomag miatt, akkor arra vagy leszerzodve, akar kerheti azt uj ugyfel, vagy sem, viszonylag ritkan pakolnak at uj csomagokba, inkabb kedvezmenyekkel osztonzik a valtast.
Most a sajat farkadat kergeted, azzal indult, hogy leirtam, het eve nem dobta, ki mar nem ertekesitett csomagbol, erre nezzek korul, leirtam a felteteleit, akkor meg mar jott a tereles, hogy de ott is lettek uj csomagok. Lettek, csak engem az pont nem erdekel, mert tovabbra is azt adjak, ami a szerzodesben volt.
Es most mielott azzal jonne., hogy de revolut ezt nem valllalta: tudom. Nem is a revolutot tamadva irtam ezt, hanem ravilagitottam az ervelesi hibadra, ennyi. -
t72killer
titán
válasz
gzbotii #24579 üzenetére
Nem volt ingyen, bár nem a revolut de a bankom vastagon leszedte a legelső, még hitelkártyás feltöltés utáni "kp-felvét" sarcot ami drágábban jött ki, mintha Mo.-gon a német kártyával fizettem volna, ill nekem semmiféle promó nem volt a kártyára. Talán miután 3-4k EUR-nyi pénzt átvátottam, akkor mondhatom, hogy jobban jártam mintha semmit se téve maradok a rendes bankomnál.
#24581: egy veszteséges bank, pláne ha kicsi, valóban vékony jég...
-
Somatom
veterán
válasz
gzbotii #24577 üzenetére
Ha egy cég veszteséges, az mindenképpen baj. A felhasználók lehetőségeinek megnyírbálásán történő profitszerzés pedig vékony jég. Engem ez most érintett. Nyilván ezentúl a megnyírbált lehetőségeimből próbálom majd kihozni a maximumot, de azt azért ne várják/várjátok, hogy még tapsikoljak is hozzá!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gzbotii #23323 üzenetére
Sajnos ez nem fedi a valóságot vagy egyéb rejtett költségek is vannak.
10-én fizettem elő Metalra rendeltem ezüst kártyát, most 11 nappal később ha lemondanám csak ennyit kapok vissza. Szóval kb nem éri meg lemondani most hanem inkább a megújúlót mondom csak vissza.
Voltak Forint utalásaim is, lehet ezt számítják bele a 22632 Ft-ba? -
petir
senior tag
válasz
gzbotii #22750 üzenetére
Abszolut az vezérelt .
Tegyétek mind a ketten a kezeteket a szívetekre Ti is onnan töltöttétek le illetve ha nem akkor valaki onnan szedte le és ezt osztotta meg veletek. Igen meg kell adni és így használja mindenki saját felelősségre.
KOPP-KOPP - eddig minden probléma nélkül. Én közel 1.5eve külföldön, belföldön egyaránt.Töröld nyugodtan a hsz-t. mivel én nem tudom.
-
Somatom
veterán
válasz
gzbotii #22705 üzenetére
Mert ők javasolták, hogy vigyem a backup kártyát. Ha ez a szitu előfordulhat, akkor az "All your cards in one" szlogent kenhetik a hajukra. Nyilván nem bízok egyikben sem, tehát attól, hogy ezt kamuzzák, én mindíg viszem magammal az összes kártyámat, plusz kp. -t. Szóval, köszi Curve a semmit!
-
geryboro
senior tag
válasz
gzbotii #22588 üzenetére
csak a magyar szamlamat szuntettem meg, Revo-ra tamaszkodva itthon.
AU, GB szamlakkal rendelkezem ezen felul, igy Revo mellett a HU szamla feleslegesse valt, mivel 90%-ban csak Revo-t hasznaltam itthon, es kulfoldon is,
a magyar kartyam meg csak "volt", havidij meg ilyen-olyan dij elleneben.
Na ezert szuntettem meg, kerdesre a valasz:
Nem, nincs az osszes penzem a Revo-s szamlan, jelenleg egy kissebb osszeg van rajt, de ilyen szempontbol elore lato vagyok, KP, es jo nehany valuta is van tartalekban.
Szoval nem bizom a veletlenre. -
Solymi81
aktív tag
válasz
gzbotii #22183 üzenetére
Hasonló téma egy másik topikban előjött a Epic Games kapcsán.
Sokan abban gondolkodnak, hogy egy adott cég vagy start-up 2-3 év alatt kell, hogy nyereséget érjen el, mert különben bukó az egész.Nem egy cég évekig termel folyamatosan veszteséget piacszerzés céljából, miközben a befektetői vagy az anyacég önti bele a pénzt a jövőbeni fejlődés céljából.
Azt se felejtsük el, hogy azért adózás és minden más egyéb szempontjából is pozitív ha egy cég úgymond veszteséges vagy nullásra jön ki.Meg azért gondolom elég kemény elemzések és prognózisok vannak kalkulálva és bemutatva a legrosszabbtól a legjobbig bezárólag. Persze a koronavírussal senki se kalkulált, de úgyis korrigálták vele.
Egyébként valóban rossz, hogy módosít a Rvolut és mondjuk a havi pénzváltási limitet leviszi 350K-ra, de akkor max. több hónap alatt váltod át amit kell vagy belekalkulálod a váltási díjat.
1M Ft. azonnali átváltása kb. 5000 Ft. -
Reverting
őstag
válasz
gzbotii #21558 üzenetére
Nálam a Curve és a Revolut is magyar címen van, nem írtam át semmit, működik az érintés Curve kártyát használva telóról gpay-el. Amibol látszik, hogy még nem tuti a dolog, hogy a revolutban a Curve vásárlások mind Londont jelölik meg helyszínként. Lényeg, hogy a címell nem volt trükközés.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
gzbotii #20759 üzenetére
Meg sem akarod érteni a másik oldal álláspontját. Szerintem teljesen érthető amiket írtam, az is amiért. Ez a topik nem releváns egy akkora felhasználóbázissal rendelkező szolgáltatásnál mint a revolut, attól hogy itt a TG-nek valami nem érdekes, még a felhasználóknak az lehet. Napok óta ezen mogyorózunk, miközben akár el is fogadhattad volna hogy másoknak más igénye lehet, amelyeket sem nem feladatod szondázni, sem arról pontos infókkal nem rendelkezel - mert amúgy felesleges is lenne. Miért fáj az neked hogy ebben a topikban olyan dolgok is felmerülnek ami szerinted hülyeség, de a revoluthoz kapcsolódik?
És ha az fog történni amit Oliverda jósolt, és pár hónap múlva a Revolut nyíltan elérhetővé teszi a webes felületet (nem csak a business usereknek), majd beírod a topikba hogy HÜLYE revolut fejlesztők, egy SENKIT nem érdeklő funkciót csináltak, mert az nem elég innovatív (hiszen ha nem mobil, az csak egy elavult, senkit nem érintő szar lehet).
Ahogy az is hülye volt aki a nem támogatott Google Pay-jel akart fizetni, azt még nem vágom hogy az is hülye lesz-e aki wear os-sel kombinálva fog fizetni. vagy az még belefér igénynek.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!