Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41001) nepszter1


nepszter1
addikt

Sziasztok ha van a számlán HUF és EUR is akkor ki tudom valahogy választani fizetéskor melyikből vonja le?

(#41002) Somatom válasza nepszter1 (#41001) üzenetére


Somatom
veterán

Automatikusan abból von, amiben a terhelés történik. Manuálisan úgy tudod befolyásolni, hogy a másik pénznemre létrehozol egy széfet és oda bezárod az egyenlegedet. Így abból nem tud vonni. Most megyek svájci bótba vásárolni, de nincs Frankom. Széfbe rakom a Forintot (alapértelmezettként abból vonna), így az Eurót fogja váltani.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#41003) peetie1 válasza kp78 (#40992) üzenetére


peetie1
aktív tag

Bal felül profilkep, utána csomag, majd a csomagod alatt a tetején a kék metál felirat. Ott bejon a részletes leírás, ennek az alján vannak a lemondás feltételei külön havi és éves csomagra. Én majd a jövő évi black Friday előtt mondom le, elvileg a forduló napig marad a csomag és utána vált át a kisebbre, de ezt nem tudom már hol olvastam, itt a lemondásnal nem írja.

[ Szerkesztve ]

(#41004) JoinR válasza Somatom (#41002) üzenetére


JoinR
senior tag

Ami idegesítő, hogyha a terhelt pénznemből nincs elég, csak a fele, akkor is 100%-ban a másik pénznemből vonja le. A Wise tudja, hogy megossza a kettő között.

(#41005) Somatom válasza JoinR (#41004) üzenetére


Somatom
veterán

Engem inkább az zavar, hogy nem választhatom meg az alapértelmezett valutát. Ha magyarországi a reg, akkor automatikusan Forint. Én Euroban kapom a fizut, tehát a Forinthoz már váltanom kell. Harmadik pénznemben történő fizetésnél ha a Forintból von, az nekem dupla váltás.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#41006) jilian


jilian
addikt

Hello,

reggeli egyszemes telefon tapizás közben sikerült a metal-ra előfizetnem... :((
Most, hogy már mind a kettő nyitva nekem abszolút nem is kéne ez a szolgáltatás.
Van rá mód, hogy vissza térjek az alapra, hogy vissza kapjam a 80€?

(#41007) bigdady válasza jilian (#41006) üzenetére


bigdady
nagyúr

Chat

(#41008) peetie1 válasza jilian (#41006) üzenetére


peetie1
aktív tag

Ha erre az éves akciosra fizettél elő, akkor azt 14 napon belül lemondhatod és visszakapod. Csak kártyát ne rendelj mert azt viszont ki kell fizetni ha ilyen hamar lemondod.

(#41009) TrollBalint válasza pictigjis (#40987) üzenetére


TrollBalint
addikt

Én nem gondolnám, hogy jobban kell velük (vagy inkább nehezebb) velük levelezni, mint bármelyik másik biztosítóval hasonló esetben. Abban viszont igazat adok, hogy nem ez a lényege a metalnak, ez csak egy plusz, amit én értékelek.
Ha jól emlékszem az itthon kötött utasbiztosítás is (legalábbis az alap, ha nem kérsz semmi extrát) hasonlóra van, tehát sürgős orvosi ellátás és társai.
De pontosan ezek (mármint a metal juttatások) számszerűsítését tűztem ki célul a hétvégén, amikor egyébként - mint rájöttem - nem lesz sok időm :(( Valamelyik éjjel majd csak nem tudok aludni :D

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#41010) pictigjis válasza TrollBalint (#41009) üzenetére


pictigjis
senior tag

azért egy magyar utasbiztosítás esetén magyar nyelven tehetsz bejelentést egyből a káresemény után, és egyből nagyon sok mindent intéznek is. ez annyiból tapasztalat, hogy édesapám (magán) mentősofőrként sok olyan utat csinál, amikor külföldi sérülteket hoznak haza már a biztosító megbízásából

nagyon sok magyar user van, aki használja a revolotut, de ha angolul kéne valami ügyet elintéznie, akkor elég nagy bajban lenne. mindennek megvan a helye, a revolut-féle biztosítást lehet bónusznak tekinteni, de valójában tényleg pont ennyit is ér: egy kis ráadást, ami engem még bőven nem győz meg :)

(#41011) Somatom válasza pictigjis (#41010) üzenetére


Somatom
veterán

+1
Millió olyan szitu lehet, ami nincs előre lefixálva. Kérdés, hogy olyankor mennyire rugalmas a biztosító. Nekem már volt balesetem görög nyaralás közben. Nekem rögtön tudtak intézni helyet a repcsin, a barátnőmet viszont csak fekve lehetett szállítani és az extra szervezést igényelt a repülőtársaságnál. Mondtam, hogy szó sem lehet arról, hogy itt hagyjam. Én innen akkor indulok, amikor ő otthonról telefonál. Plusz, kiderült, hogy csak ránk vonatkozik a biztosítás, a járműre nem. Kialkudtam, hogy nekem repcsi helyett, legyen kompjegy és a járművel együtt. Nem tudom, hogy egy ilyen Revolutos biztosításnál ez hogy ment volna.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#41012) ACE- válasza Somatom (#41005) üzenetére


ACE-
addikt

Ha euróban kapod a fizut, akkor ha nincs Ft-od, abból vált, amikor Ft-ban fizetsz. Ezért nyilván nem lesz a számlán Ft-od, így más valutára is euróból fog váltani... nem értem a problémát.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#41013) Somatom válasza ACE- (#41012) üzenetére


Somatom
veterán

Mo -on lakok. Hogyne lenne Forint a számlán! Nem tudom fillérre kiszámolni, hogy mennyire lesz szükségem az adott hónapban és nem is kell, hiszen a következő hónapban is kelleni fog a Forint. Otthon nyilván rendszeresen fizetgetek hétvégéken is, tehát előre váltok. Általában kimerítem a 350 ezres keretet. Most van kb. 300Eur és 100 ezer HUF a zsebekben. Ha most elmegyek a svájci Lidl -be vásárolni, akkor alapból a 350 ezres keretem terhére váltaná a Frankot abból a Forintból, amit szintén a 350 ezres keretem terhére váltottam Euróból. Két árfolyam költség, plusz duplán mínuszolná a keretet a közvetlen Euróból váltáshoz képest.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#41014) TrollBalint válasza pictigjis (#41010) üzenetére


TrollBalint
addikt

Én is így kezelem, hogy egy plusz ráadás :) (még ha úgy is jött le az írásaimból, hogy nekem ez a fő szempont) Csak ezt szeretném számszerűsíteni picit, hogy jobban tudjam, mennyire érné meg nekem a metalra váltani.
Nekem még nem volt dolgom magyar biztosítóval, nem tudom hogy kezelik az ügyeket, mennyire rugalmasak, de feltételezem, nem lehet általánosítani, és semmivel sem jobbak, vagy rosszabbak, mint a külföldi. Az meg hogy angolul kell kommunikálni velük, nekem annyira nem gond szerencsére. Elhiszem, hogy van sok olyan Revolut felhasználó, akinek, ha gondja van nem tud velük kommunikálni, de az én szempontból az ugye megint csak nem mérvadó.
És igen, nálam is az a helyzet, hogy az ingyenes csomag (deviza váltás szempontjából) elég tud lenni, csak néha van egy-egy eset, amikor nem, illetve most, hogy van némi félrerakott pénzem, amit lehet átváltanék euróra.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#41015) ACE- válasza TrollBalint (#41014) üzenetére


ACE-
addikt

Honnan az infó hogy a MAGYAR biztosítóval angolul kellene kommunikálni?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#41016) TrollBalint válasza ACE- (#41015) üzenetére


TrollBalint
addikt

Az a revolutra vonatkozott nyilván. Bár ahogy olvasom a feltételeket, ez sem teljesen biztos...
Részlet a Revolut Metal számla kedvezményezettekre vonatkozó feltételeiből:

"A Revolut Plus, Premium és Metal feltételeivel összhangban Ön megerősíti, hogy ért angolul és beleegyezik abba, hogy a Revolut csoportos biztosítási szerződés alapján a szolgáltatásokhoz kapcsolódó Önt megillető károkat angol nyelven dolgozzuk fel. Alternatív megoldásként a károkat a helyi nyelven kezeljük, amennyiben az Ön lakhelye szerinti ország hivatalos nyelve az angol, német, francia, olasz, spanyol, holland, lengyel, görög, szlovén, magyar, vagy román"

hopp, kis bónusz infó (legalábbis nekem meglepetés volt), hogy a Metal csomag biztosítása nem csak balesetre, hanem poggyászra is vonatkozik illetve nem csak számlatulajdonosra, hanem a házastársára és a gyerekeire is... :)

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#41017) kovisoft


kovisoft
őstag

Itt van egy magyarázó ábra, ha pontosabban meg szeretnétek érteni, hogyan működik a biztosítás. ;]

(#41018) kp78 válasza kovisoft (#41017) üzenetére


kp78
addikt

Azért ez szerencsére nem teljesen van így.
Ausztria, síelés, térd alatti kis törés egy rossz mozdulatból a sípályán.
Pálya aljához mentő érkezett, amivel irány a helyi dokihoz, aki röntgen után már a mentőhelikoptert intézte, mire én odaértem. Kérdeztem is, hogy biztosító lett-e tájékoztatva, mert tudtommal nekik engedélyezni kell minden költséget. Mondta, h beszélt velük.
Helivel kórház, azonnal műtét, 3 nap kórház (kifogástalan ellátással), majd mentővel haza.
Mindent fizettek, nekünk semmit sem kellett helyben fizetnünk, pedig a számla vége 4-5e € között volt.
Mindezt egy EUB-s, síelésre kötött, pár ezer Ft-os biztosítás.
Valószínű nem csak az én esetem pozitív kimenetelű. :)

[ Szerkesztve ]

(#41019) Gallmix válasza TrollBalint (#41016) üzenetére


Gallmix
aktív tag

hm, vajon ez más ügyintézésre is vonatkozik, ha van metal, vagy prémium előfizetésed? Vagy csak a biztosításra? (Akkor az alianz helyi fiókja intézi(?) )

#41017 kovisoft
Szerencsére ez túlzás....

erre valaki?

[ Szerkesztve ]

(#41020) DamianB válasza Oliverda (#40869) üzenetére


DamianB
őstag

Nekem van egy prémium kártyám anno azzal kezdtem most váltottam metalra az akció alatt . Most mindkét kártyát tudom használni vagy ha megjön a metal akkor nem lehet már a prémiumot ? Ha egy évig használom a metalt és utána lemondóm akkor nincs büntetés ha jól értem ?
A kérdés mindenkinek szól csak ahogy olvasok vissza ennél a beszélgetésnél beszéltetek erről a témáról. :R

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#41021) kp78 válasza DamianB (#41020) üzenetére


kp78
addikt

Ingyenes csomagban voltam eddig, és a standard kártya mellé rendeltem anno a sötétben világítósat is. Mindkettő működik, most pedig már úton a metal kártya.
Az összefoglaló szerint 3 fizikai kártya és 5 virtuális lehet egyszerre max. :)

(#41022) szabi__memo válasza kp78 (#41021) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

És ha már van 3, akkor nem rendelhetek egy Metal-t? :U :D

(#41023) DamianB válasza kp78 (#41021) üzenetére


DamianB
őstag

Tényleg igaz köszi buta kérdés volt. Az a sötétben világítós érdekelt volna :DDD

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#41024) kp78 válasza szabi__memo (#41022) üzenetére


kp78
addikt

Az összefoglaló készítése óta változott a dolog. :)
A Revolut súgó szerint 6 fizikai és 20 virtuális kártya lehet.

(#41025) Qtyii válasza DamianB (#41020) üzenetére


Qtyii
tag

Én prémiumrol váltottam metalra az akcióban :) így olcsóbb :)) aztán 1 év múlva lemondom vagy visszavaltok prémiumra. Nem látom sehol hogy ezt plusz költségbe kerülne... Mondjuk én nem rendeltem metál kártyát.. Minek?! ;)

(#41026) TrollBalint válasza Gallmix (#40963) üzenetére


TrollBalint
addikt

Elolvastam a biztosítási részt, nekem tetszett, de nem rendeltem meg, gondoltam ma is ráér, mert ma éjfélig van az akció. Hát ma látom, hogy már nincsen :D sebaj, majd legközelebb, biztos lesz még ilyen akció :)

Megéztem az oldalt, amit Krethx linkelt, hát azt is jól benéztem. Ma éjfélig azoknak van, akik most regisztrálnak, akiknek már accountja, annak 26-ig élt ez az akció. :( Lehet meg kellene tanulnom figyelmesebben olvasni? :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#41027) Qtyii


Qtyii
tag

Mióta fizető a kártyára utalás? Eddig prémium voltam ingyen volt... Váltottam metálra most meg díjat akar felszamolni :W

(#41028) pictigjis válasza Qtyii (#41027) üzenetére


pictigjis
senior tag

kellemetlen... lassan kibújik a szög a zsákból, hogy az egész ingyenes kártyára utalás csak egy rendszerhiba volt

(#41029) peetie1


peetie1
aktív tag

Tegnap este megint bedobálta a revolut az összes árfigyelőt amit beállítottam. Sajnos az eladási árfolyamot nézi úgy tűnik, így mikor kitágítja a spreadet, a vételi 430 az eladási meg 390, így bedobál minden afölé állított értesítést :( Ez így elég kaksi.

(#41030) kp78 válasza peetie1 (#41029) üzenetére


kp78
addikt

Nekem is jött tegnap 23:14-kor 395-ös € értesítés. :F

(#41031) Gallmix válasza TrollBalint (#41026) üzenetére


Gallmix
aktív tag

BF akció volt igen, csak pénteken volt elérhető...

(#41032) pictigjis válasza Gallmix (#41031) üzenetére


pictigjis
senior tag

nem csak penteken. nekem napok ota mutogatja, ma is. biztos azert, mert nekem nem kell

(#41033) bigdady válasza pictigjis (#41032) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nekem sem kell, de nekem nem is mutatja :D

(#41034) TrollBalint válasza Gallmix (#41031) üzenetére


TrollBalint
addikt

elértem később is, vasárnap nem néztem, de szombaton még elérhető volt emlékeim szerint. Mindenesetre megkérdeztem a chatet, hogy nem-e lehetne-e esetleg, ha már benéztem, hogy mégis... :) de nem :( Azt mondta, hogy ha az appban nem jelenik meg az ajánlat, akkor ők sem tudják beállítani.
Majd a következő akcióra lecsapok, hátha lesz valami karácsonyi :)

pictigjis: és ha rányomsz, vagy megnézed a magasabb csomagraváltást, akkor ott is 22.000 / évért mutatja a metalt?

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#41035) pictigjis válasza TrollBalint (#41034) üzenetére


pictigjis
senior tag

igen

(#41036) Gallmix válasza pictigjis (#41032) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Nekem is ott mutatta, de ettől még lehet lejárt ajánlat... a puding próbája...

Utalt vki mostanában eurót Revolutra? Még mindig jó a Revolut Payments UAB megnevezés?
A BIC kód ehhez tartozik, vagyis változatlan.

[ Szerkesztve ]

(#41037) fil


fil
őstag

Nem találom a fizetési hivatkozást (request) sehol. Régebben volt ilyen. Standard csomag. Vagy ez már csak prémium?

(#41038) gyalu 1 válasza fil (#41037) üzenetére


gyalu 1
aktív tag

Nálam van. Az átutalás/új/fizetési hivatkozás létrehozása.

(#41039) fil válasza gyalu 1 (#41038) üzenetére


fil
őstag

Köszi a segítséget. Megtaláltam. Az átutalásokra nem gondoltam.

(#41040) Qtyii


Qtyii
tag

Tudja valaki van híre róla miért szűnt meg a kártyára utalás ingyenessége,, volt erről valami?

(#41041) zerodot válasza Qtyii (#41040) üzenetére


zerodot
aktív tag

Érdekes, hogy a magyar díjtáblázatban nincs is benne...

De pl. az AT, SK vagy CZ-ben (ezt a hármat néztem) ez áll:

A fee applies for card transfers.

This means payment directed to a supported non-Revolut card number, made using the Revolut app. This fee will be calculated in real time and shown to you in the app before you confirm the payment. The exact fee will depend on the transaction itself (for example, on how much you are sending and where to). You can also see our live fees here.

A linkelt pdf-ben (standard és premiumnál is ugyanaz a link) pedig ott van hogy EU-n belül 0.7%, EU-n kívül 2.3%.

(#41042) bigdady válasza Qtyii (#41040) üzenetére


bigdady
nagyúr

Chat?

(#41043) trouble


trouble
senior tag

Sziasztok, otp-s kártyáról való feltöltésnél változott valami? Most próbáltam revolutra tenni pénzt az appról pénz hozzáadásával ahogy eddig is, de kétszer is el lett utasítva a tranzakció "elutasították a feltöltésed részleteket a banktól lehet kérni" ??? Aztán nagynehezen, végül harmadjára sikerült, de ott is sikertelen tranzakciót írt először :F Ez a probléma random gyakran(sőt majdnem mindig )előjön, van valami megoldás, mert tiszta frászban van az ember, hogy elakad a pénze a tranzakció alatt !?
Köszönöm.

(#41044) 4Grider válasza trouble (#41043) üzenetére


4Grider
nagyúr

Én CIB-ről töltök fel, mindig kér erős ügyfélazonosítást. OTP-nél ez megtörténik az online fizetéskor?

(#41045) trouble válasza 4Grider (#41044) üzenetére


trouble
senior tag

Igen, megjelenik,majd a Revolut írja, hogy megszakadt a tranzakció, de aztán ha ebből a képből nagynehezen sikerűl kilépni, akkor feltőltődik nagy keservesen !?
Jobbára így zajlik a pénzfeltőltés hónapok óta.A telefonon töröltem a revolut app gyorsítótárat(hátha)de az sem oldotta meg ?

[ Szerkesztve ]

(#41046) akooos válasza trouble (#41045) üzenetére


akooos
veterán

Szintén OTP-ről töltök fel, mindig sikerül elsőre. Volt kb 1 hét, amikor szenvedett egy picit és az OTP appos hitelesítés után azt írta ki, hogy valami hiba történt, mégis mindig megtörtént a feltöltés. Tegnap is simán ment.

(#41047) TrollBalint válasza trouble (#41043) üzenetére


TrollBalint
addikt

Nálam Unicredittel szokta eljátszani, hogy beírom az összeget, rányomok, és már dobja is, hogy elutasítva. Ekkor várok kicsit, majd jön az értesítés a Unicredittől, hogy hagyjam jóvá, ezt megteszem, visszamegyek Revolutba, nem sokára eltűnik ez a "sikertelen tranzakció" értesítés és jelzi, hogy a pénz hamarosan a számlámon lesz :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#41048) Qtyii válasza TrollBalint (#41047) üzenetére


Qtyii
tag

Dettó tegnap előtt...
Tegnap meg jó volt elsőre :)
Kiszámíthatatlan

(#41049) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Ez a citibankos gyorsabb utalás mostanában már másnál sincs már?

(#41050) Qtyii válasza dredjudge84 (#41049) üzenetére


Qtyii
tag

Az mi is pontosan?

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.