Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz DM-Fan #26889 üzenetére
Használt gépek között kell nézelődni annak aki ilyen árszinten szeretné megoldani a dolgot. Az is igaz, hogy egy plazma képkockán belüli kontrasztját nem fogja elérni a vetítés, de még a mozikban használatos digitális gépek kontrasztja sem és azért mégis elmennek az emberek a moziba is. Egyébként tökéletes szobában pont a sima matt fehér felület a legjobb, szinte egy lepedőre is lehet referencia képet vetíteni. Kalibrálás nagyon fontos természetesen, az árnyékok részletein nagyon sok múlik vetítésnél. Nagyon szeretem a plazmát, de mégis projektor irányba fejlesztenék most is. Egyszerűen más az élmény filmeknél, játékoknál is. Olyan mintha benne lennék, ott lennék. Többször próbáltam úgy végignézni egy filmet, hogy összehúztam a képet 65" és 55" nagyságúra. Cinemascope aránynál már a 65" is kényelmetlen volt, az 55" pedig egyszerűen kicsi. 3.5 méterről 80" alatt megszűnik a moziélmény és a jelenlét érzete a saját tapasztalataim szerint. A közelebb ülés berendezés függő, de amúgy sem az igazi. Az állandó közeli fókusztáv és az aktív kijelző közeli nézése egész más módon veszi igénybe a szemet. Játékoknál akkora feeling, hogy életnagyságú szörnyek ugranak elő és ugyanúgy jár az ember tekintete ide-oda. Holodeck élmény megvan, pedig még nem is 3D képes a vetítő.
Abból a szempontból csalódás nekem a CES eddig, hogy szó sincs a nagyobb mérteű plazmákról. Egy jó 1080p plazma 80"-on nagyon elgondolkodtatna, persze nagyban függve az ártól. Pedig létezik ez a kategória már évek óta, de úgy látszik egyáltalán nem szempont ez. Nyilván nem lineárisan nőnek a költségek a panel méretével, de akkor is hasznosabbnak látom mint az 55"-os 4k tévéket.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Ispy
veterán
válasz janos666 #27071 üzenetére
Nekem most 42PX80 van és alapvetően a méret miatt szeretnék cserélni ezért a 50ST50 és a 50UT50 között vacillálok. A PX-en sincsen gondolom ilyen filter, mint az ST-n, mennyivel másabb ez a tükröződés mondjuk az UT-n? Rosszabbak csak nem rosszabb? Mert nekem nincsen bajom a mostanival sem ilyen szempontból.
Ispy
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
janos666
nagyúr
A tiéden van AR bevonat.
Hogy a legutóbbi Panasonic reprezentánst idézzem: Enélkül olyan a panel, amilyen.
Szóval... enélkül olyan a panel, mint egy hagyományos üveglap. Ha erős fény van a szobában, akkor látod benne azt, amivel szembe néz.
Használható, főleg ha sötétítesz, vagy csak este nézel filmet. De ha nappal is, és meg van rá a pénz, akkor érdemesebb lenne az ST50-el barátkozni.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mayday00
őstag
válasz janos666 #27103 üzenetére
Sziasztok, jó reggelt mindenkinek.
Ezt a tükröződést leszámítva, képminőségileg mekkora különbség van a UT50, ST50 között?
Gondolom egész pici.
Mert e hónapban, meg szeretném venni a plazmámat. Pana lenne, 50 es. Minden más márka méret, már kilőve.Tegnap voltam tv ket nézni,(sokadjára) egyik helyen 2 pana, egy UT50, és egy ST50 volt egymás mellett.
ST50 en minimális volt a tükröződés, UT50 en volt, bár 3000wattal égtek felette a lámpák..De egy érdekes dologra lettem figyelmes. Nézegettem a 2 készüléket vagy negyed órát.
A ST50 nek, mintha sötétebb lett volna a képe..Gondolom a bevonat miatt..lehetséges?
UT50 lehet hogy tükröződik de nekem, ,,világosabbnak" tűnt, a ST50 sötétebbnek.
Gondolom azonos paraméterekkel voltak beállítva a készülékek.
Ennek a bevonatnak akkor valami hátránya is van nem?Pont egy természet film ment ami jó világos, szép napsütésbe vették fel..
De a ST50 en sötétebbnek tűnt volna a kép, mintha a képernyő elé húztak volna valamit..
Nem tudtam mire vélni egyből a bevonatra gondoltam.
De brutal mindkét tv.Volt 2 samu készülék is egymás mellett. Egy 51 es sima HD plazma, mellette egy kisebb full HD lcd.
Nézegettem őket, s meg kell mondjam őszintén, a sima HD plazmának, szebb volt a képe mint a full HD lcd nek..Minden szempontból jobb volt, erről saját szememmel győződtem meg. Hihetetlen, hogy egy sima HD plazmának jobb a képe, mint a full HD lcd nek. Ott akkor én ezt tapasztaltam.
Sokáig a samu, illetve pana között filóztam..De úgy láttam a samu plazma feketéje elég gyenge. Meg tudjátok erősíteni, hogy samu feketébe nem a legjobb? Gondolom nem az volt a gond, hogy rosszul volt beállítva a készülék, hanem alapból is rosszabb a feketéje mint panának..Vagy csak a sok fény miatt? Nem tudom..De nekem mindenesetre nem volt meggyőző ott akkor azon a samu plazmán a fekete..[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Ispy
veterán
válasz janos666 #27103 üzenetére
Igazából nekem egy dolog miatt fáj a szívem, az a HDD-re rögzítés. Emiatt vennék csak ST-t (meg persze biztosan jobb tv, jelenleg 40k különbség van az UT-hez képest a panashopban és én akarok még venni hozzá kiterjesztett garit is, úgy meg már nagyon elszáll az ára az ST-nek).
Meglátjuk mennyire esik le az ára hó végére, ha nem mozdul addig el, akkor marad az UT, de azért erősítsetek meg, hogy azzal sem fogok rosszul járni
Ispy
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
janos666
nagyúr
válasz mayday00 #27105 üzenetére
Akkor mégsem egyformán voltak beállítva.
Normál használati körülmények közt kb. ugyan azt tudják (a filtert leszámítva egyezik a panel), pengeélre állítva (maxra húzott kontraszt beállítás és teljes képernyős világos jelenet) pedig összességében az ST50-ből lehet több fényt kisajtolni (az UT-n agresszívebb az ABL).Olyan fényben csak a szűrőt teszteled a feketével. De amúgy igen, az 51"-os Samsungok nem kontrasztbajnokok, főleg nem a HD-Ready modelljeik, a Panasonic-ok viszont igen, még a 42"-osakkal sincs gond.
(#27106) Ispy
Nincs vele semmi baj. A szűrőt leszámítva szinte ugyan az, mint az ST50, tesztábrákat kell nézegetni, hogy felfedezz némi különbséget, vagy mellé kell tenni az ST50-et világos szobában (ott maxra tolt kontraszttal fehérben is lemarad egy kicsit világos jelenetnél, nem csak feketében sötét jelenetnél).
(#27107) Dorian
Azt hol olvastad, hogy a GT50-ből több fény jön ki, mint az ST50-ből?
Legfeljebb THX Bright Room módban, de Professional/ISF-ben kevesebb, mint ST50 féle TrueCinema-ban (ami ott a kalibrálható mód).
A Bright Room mód viszont tényleg csak nappali TV-zésre való, nem mozizásra. Zajosabb lesz a kép és nagyon alacsony a gamma is. "Fákja mód", nem a képminőségről szól, hanem a fényerőről.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
janos666
nagyúr
válasz Dorian #27110 üzenetére
Sokat ismétlem ma magam: Ez honnan vetted?
Idén nagyon közel vannak, de szerintem a Samsung még mindig egy hajszállal vezet ditherelésben (álló és mozgókép esetén is jobb egy kicsit a precizitás, illetve picit kevésbé zavaró, mikor mégis előtűnik a zaj). Sávosodással pedig sohasem volt gondjuk, a Panasonic-nak nem megy mostanában ez a homogenitás ügy (tavaly zöld foltok, most sávok).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kevepapa
aktív tag
válasz kovadika #27109 üzenetére
Ahogy én is csak csupa jót tudok mondani az UT50-emről.Még annyit tennék hozzá, és tudom ezért az itt tanyázó ST50 tulajok meghurcolnak és megköveznek, de nekem személy szerint az UT50 formaterve, külső megjelenése jobban bejön mint az ST50-é. Majdnem biztos, hogy a fekete káva teszi, de így van. Nem egy GT/VT, de hogy kívülről nem belépő szintű FULLHD tévének néz ki, az is biztos.
-
Ispy
veterán
Oh, köszönöm az infót, akkor most már csak a panashop árpolitikáján múlik, hogy melyik lesz a végén
Ispy
-
gomzol
tag
válasz hunspikey #27100 üzenetére
anonym1s-nek is:
Szerintem az természetes, hogy teljes sötétben (azaz amikor csak a TV világít) a plazma képernyő teljesen fekete kép megjelenítése esetén is halványszürkén dereng, hiszen olyankor sem kapcsol ki a panel, tehát áram alatt van meg minden, azaz dolgozik. Ilyenkor a szemünk naná, hogy bármilyen kis fényerőkülönbséget észrevesz, hiszen minden más sötét.Kell egy kis háttérvilágítás a TV mögé, és rögtön tök fekete lesz a kép, ráadásul a szemnek is egészségesebb, ha nem a TV az egyedüli (és folyton villódzó) fényforrás.
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
válasz janos666 #27111 üzenetére
Leszámítva a panánál ezt a kis sávosodást., Már amelyiken van.Még mindig inkább a panát ajánlod nem a samut igazam van? Bár amit láttam samu plazmát annak is gyönyörű volt a képe.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Dorian
félisten
válasz gomzol #27115 üzenetére
Ezt a "háttérvilágítás TV mögé"-témát én megléptem, de pont sötétben nem ad olyan jó eredményt. Olyankor az a jó, ha a sötét környezetből csak a kép "emelkedik ki".
Akkor szoktam bekapcsolni, ha egyéb szobai fények is jelen vannak, tehát nem kifejezetten "dedikált filmezésnél" Ilyenkor a relatív kontrasztot növeli.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ati90
csendes tag
Erről mi a véleményetek? Van létjogosultsága ekkora méretben ennek az IMAX-like view-nak? (fogyasztó csalogatónak tűnik, mintsem értelmes fejlesztésnek)
[link][ Szerkesztve ]
-
koxos:8]
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg is plazma tulaj vagyok, nagy megelégedéssel.
150k körül tudnátok ajánlani 50-51" TV-t?
Nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes választanom.
Vagy ennyiért inkább 42"-ost vegyek? -
BBéci
legenda
válasz koxos:8] #27124 üzenetére
Akkor vegyél 42 colost, ha 1,6-2 m közötti távolságról nézed. Viszont 150000 forintért nem adnak jó minőségű, 50 colos, full HD plazmát, esetleg legalja LG-t.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kernel
nagyúr
Én sem bírom ezt a plexi vackot, amit a Samsung talált ki, vagy azon láttam először, és rögtön azt figyeltem, hogyan lehetne lefeszegetni róla. Roncsolás nélkül persze sehogy. De miért kell a Samsungot majmolni egy Panasonicnak, kicsit méltóságon alulinak tűnik.
Ez egy olyan hülye divat szerintem, mint amikor régen egy barom kitalálta valahol, még a képcsöves korszakban, hogy az elegáns fekete kávák helyett, legyen akkor ezüst a divat. Ami engem egyrészt mindig a hőálló kályhaezüstre emlékeztetett (radiátorezüst, kipufogó stb.), amellett a szobába egyáltalán nem illett. Mégis vették sokan, vagy még fel is vágtak rá, hogy az ócska fekete helyett neki már modern TV-je van.
Elvileg néhány év múlva, ez a műanyag, iskolai vonalzóra emlékeztető plexi is hasonló sorsra jut, erkölcsileg elavul, a gagyi jelképe lesz, valószínű.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
janos666
nagyúr
válasz WhiteWalker #27131 üzenetére
A HD4 is tud 23.976Hz-et.
HD5-öt csak előrelátóan szoktam javasolni a 3D miatt, mert minimális az árkülönbség 4-es és 5-ös, vagy akár 6-os belépő kártyák közt (hirdetőktől függően akár olcsóbban is találsz 5-öst, mint 4-est, mert HD7 alatt minden kifutott és polcon ragadt, vagy használt, így hirdető kedvétől függően árazott termék, de minimális árkülönbségekkel, mert az eredeti listaár sem verte ki senkiben a biztosítékot).Illetve itt APU-król volt szó, és az AMD az evergreen-t (HD5) integrálta először a CPU-ba (CPU+GPU=APU), tehát hiába is keresne APU-t HD4-el.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz Kernel #27132 üzenetére
Én is kályhaezüstnek nevezem, de nem csak a tévéket, autókat is. Szerintem iszonyú snassz szín.
Bizonyos árnyalatok, például a Primare, Norma készülékek, szépek, elegánsak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabor970
addikt
válasz Dorian #27128 üzenetére
gyakran megy a nyelvészkedés, kérem vitassuk meg a "látszódik" kifejezés használatát!
Bevallom, nekem szúrni szokta a szemem, sokkal jobban tetszene helyette a látszik szó. Vagyis: "kevésbé látszik rajta a por"
Mit gondoltok?
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
janos666
nagyúr
válasz Gabor970 #27137 üzenetére
Hát, szerintem nem kötelező érvényűen, de a "látszódik" mégis hordoz olyan másodlagos jelentéstartalmat, hogy a láthatósága a megfigyelttől, míg "látszik" inkább a megfigyelőtől függ. De ennek persze csak akkor van értelme, ha a megfigyelt és/vagy a megfigyelő időben képes változtatni látási vagy láthatósági körülményeit.
[ Szerkesztve ]
-
yoee
csendes tag
Sziasztok!
Olyan 2 órája hozta meg a futár az 42ut50-t.
Azóta beüzemeltem, hagytam hogy felmelegedjen, közben felinstalláltam... Huuuu! Gyönyörű, nem találok szavakat. Elképesztő szép, tónusos színek, ez nyilván forrástól függ. Jelenleg analóg tv adás van a upc-től, de ez is elég jól mutat a 42"-on.Egy dvd van rákötve scart kábellel, valamint egy wd tv live streaming, a wd tv ről veszem le a sztereó hangot (én már visszafejlesztettem 5.0-ról szteróra )
Élmény!Köszönöm, hogy segítettetek a választásban és végül is a panasonic lett, előtte nézegettem a többit is, bár nálam csak a 42" jöhetett számításba.
True cinema módban megy, fényerő 0, öko mód ki, más nem jut most eszembe, hogy változtattam. Az első pár héten kell még valamire figyelnem?
Ja, hol találom a színhőmérsékletet, ami lehet hideg/normál/meleg ? Egyszer ráakadtam, de most már nem találom...
-
anonym1s
őstag
válasz gomzol #27115 üzenetére
Igen, nehany napja beszeltunk itt errol, hogy fekete kepernyonel sem kapcsolja le a cellakat teljesen (kiveve dinamikus modban, mert ott lekapcsolja), hanem kis feszultseg alatt tartja, emiatt van fenye a feketenek. En ugy gondolom, ezt az alap feszultseget kellene csokkenteni ahhoz, hogy valoban fekete legyen a fekete, es nem csak sotet szurke. En vegig nyomkodtam a szerviz menuben mindent tegnap, de fekete szint szabalyzast nem talaltam benne, csak a harom alapszineket. Gyanitom, hogy ezt csak alkatresz cserevel lehet alacsonyabbra venni. Lehet hogy csak egy ellenallast kene cserelni benne, esetleg tobbet, vagy kondenzatort is. Ezt csak egy szerelo szaki tudna megmondani, akinek a tudasa nem merul ki a komplett panel cserenel, hanem valoban ert hozza.
Esetleg tudja valaki, hogy mi az a VSUS a szerviz menuben? Ja, meg hogyan lehet itt alacsonyabbra allitani a kontrasztot, es szabalyozni a feher egyensulyt? En babraltam ezeket (is), de nekem nem valtozott semmit a kep.
Amugy nem olyan veszelyes ez a szerviz menu mint gondoltam, vissza lehet allitani mindent eredeti ertekre.
-
Viktor81
senior tag
válasz anonym1s #27147 üzenetére
A mindenit !
Te aztan bator egy urge vagy... Elobb allitasz rajta, majd megkerdezed, mi is lehetett az ??? Ez igen !Mas:
Lehetseges, hogy kb. 5 evet kellett varni ahhoz (a ZT "szemelyeben"), hogy letaszitsak a Pioneer KURO-t a plazmak tronjarol ? Kar, hogy (feltehetoleg) az ara is hasonlo lesz.. -
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz M@trixfan #27101 üzenetére
Félre ne értsd: én is a vetítő mellett törnék pálcát, egyértelmű, hogy az az igazi házimozi, a vetített képnek nincs párja. Csak egyszerűen tényleg horror költség, még ha használtból vásárolsz is be. Egy olyan vetítő, ami tényleg hozza a középkategóriában/felső kategória alján elhelyezkedő plazmák képi világát, az olyan 700-800 eFt újonnan és használtban sem igazán kapod meg 400-500 eFt alatt. Persze, nyilván ez alatt is van élet, de egy videofil szemet az nem elégít ki. Az olcsó LCD-s vetítőkön sajnos látom a mozgásmegjelenítés gyermekbetegségeit, az olcsó DLP-s modelleken meg látom a szivárványt. Kompromisszumra ilyen szinten meg nem vagyok hajlandó. Nyilván a vászon is kiváltható praktikákkal, de ha már csinálja az ember, akkor csinálja rendesen: kapjon a dolog egy minőségi, motoros vásznat, pláne, ha a TV-t akarja vele kiegészíteni az ember és az elé akarja leengedni. Ráadásul akkor még nem beszéltünk a kábelezésről, HDMI-osztásról, mert nyilván a TV-be és a vetítőbe is kell menjen minden készülék jele, így az erősítő HDMI-out-ját is osztani kell -> ez megint egy splitter és ugye többnyire nem 1,5 méter kábel fog kelleni a splitter és a vetítő közé sem. Szóval zsebbenyúlós ez. Mindamellett tudom, hogy nagyon megéri, engem abszolút nem kell erről meggyőzni.
A nagy méretű plazmák hiányában szinte biztos voltam, lefelé építik már ezt a szegmenst, nem fölfelé.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest