Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #11911 üzenetére
"Ez most elég jó áron van a márkaboltban!"
Igen, csak ha megnézed, az összes üzlet közül már csak a Hengermalom utcában van, ami meg gondolom kiállított példány. Gyanítom ezért is ennyi, amennyi.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #11927 üzenetére
Mindig is szokott eltérés lenni. Most egyébként már legalább annyiban jó a helyzet, hogy már az európai ST-modellek is NeoPDP panelt kapnak - még ha nem is ugyanolyan jót és nem is ugyanolyan gyors meghajtással, mint az USA modellek. A korábbi években ugyanis az európai S-modellekben konvencionális panel volt csak, még az USA S-modelleken már akkor is NeoPDP.
Ahogy nézem, a GT és VT szériákban viszont már nincs különbség, legalábbis az általános specifikációk terén, mert amúgy biztos van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz gomzol #14630 üzenetére
Azt már többen, többször belinkelték, érdekes összefoglalás, de több része megtéveszti a tudatlan, tapasztalatlan olvasót.
Ebben benne van a lényeg, méghozzá magyarul.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gomzol #14748 üzenetére
Miért kellene órákig vacakolni? Ne túlozzunk!
De ha Te technikailag olyan tökéletes képeket tudsz készíteni, amik semmilyen utómunkát nem igényelnek, akkor emelem kalapom előtted.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gomzol #14760 üzenetére
Évekkel ezelőtt kipróbáltam a PS3 programot, pár fényképet alakítgattam vele, aztán lepucoltam a gépemről, egy életre elegem lett a "fotosopolásból". Azt írtam az Index egyik fotós topikjába, hogy a nyakpántjánál fogva töröm miszlikbe a betonon a fényképezőgépet, ha utómunkázni kell a képeket.
Tehát nem a magam nevében beszélek, csupán meg szeretném értetni Veled, hogy aki igazán komolyan gondolja a fényképezést és a lehető legjobb minőségű képeket akarja kiadni a kezéből, az RAW-ot, Adobe RGB-t, Photoshopot és hasonlókat használ. Készülhet tökéletes kép, de csak a szerencsén múlik. Különben miért készítenének a profik 100 képet ahhoz, hogy egyet-kettőt felhasználjanak belőle?
Abban tévedsz, hogy régen nem volt lehetőség a módosítgatásra, persze nem olyan mértékben és formában, mint manapság. De ha nem lett volna, abból az következik, hogy ne éljünk a technikai fejlődés biztosította lehetőségekkel? Az eléggé furcsa hozzáállás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
válasz gomzol #15261 üzenetére
Érdekes. Az egyik fórumos emberke az Árkádban szedett össze 25 filmet. A szemét.
Nekem a pólusból lett két cím, egy kedves fórumtárs közreműködésével, mert én nem tartózkodtam a városban a hétvégén.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
janos666
nagyúr
válasz gomzol #15343 üzenetére
Elég szerencsétlen névválasztás ez a Full HD 3D glasses, hisz ugyan az a szemüveg kell a HD-Ready modellekhez is, ami épp úgy jó 4k2k megjelenítőkhöz is.
Ez rosszabb, mint az 1.4-es HDMI kábel mizéria.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Chrys_
addikt
válasz gomzol #15458 üzenetére
Szép nagy a felületek nagysága közötti különbség 55" és 65" esetén (live még nem láttam). Én kb. 2,30m-ről nézem a TV-m, jónak találom (DM-Fan 1.hsz-be beszúrt táblázata alapján is éppen jó még FullHD-hoz, közel optimális). 65"-t már szép távolságról érdemes nézni...
3D esetén meg mindig közelebb akarom húzni a kanapét -
hunspikey
őstag
válasz gomzol #15641 üzenetére
Valószínűleg azért, mert kizárólag matta sötétben véleményezték a tv-ket, illetve mérő ábrákon vonták le a konklúziókat.
Azért egy TV nem erről szól.
Kalibrált értékekben, lehet, hogy egy VT50 alig jobb mint egy ST50 - ez igaz.
Torzítási értékben mennyivel rosszabb egy csúcs csöves erősítő, mint egy átlag tranyós, aztán ugye még is csak tudjuk, melyiknek van szebb hangja.
A TV-nél ugyan így van: valóságban, életszerű helyzetben, napközben, brutális a különbség - hidd el.
Ha semmi más nem lenne a különbség az ST és a VT széria közt, csak a filter, már akkor is a VT mellett döntöttem volna- és akkor ne beszéljünk a VT fenséges eleganciájáról.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz gomzol #15805 üzenetére
elvileg az új bluetooth-os szemcsik interkompatibilisek-, más kérdés, hogy mennyire könnyű egyik vagy másik, illetve mennyire jó a kényelme, illetve mennyi külső fényt tud ki zárni.
A panáé szerintem nagyon kényelmes, jó a színe, és maximális az oldalsó külső fény kizárása. És könnyű is!
-
hunspikey
őstag
válasz gomzol #15808 üzenetére
Érdemes kérni őket, hogy oltsák le a lámpát, mert úgy kapod az otthoni lesötétített vagy éjszakai állapotokhoz közeli képet és érdekes, hogy így is meg marad VT előnye, mert a folyosó reflex fényeket majdnem teljesen le tudja nyelni.
Abban teljesen egyet értünk, hogy az UT50 képe így is és úgy is nagyon ki lóg a sorból, nem lehet egy lapon említeni egy ST50-el.
-
Gabor970
addikt
válasz gomzol #15829 üzenetére
én is egy hatalmas EMS gyártónál dolgozom, tisztában vagyok a gyártással, teszteléssel, minőségbiztosítással, gyakorlatilag szinte minden folyamattal. (10 éve dolgozom itt) Olyan nálunk nem fordult elő, hogy egy azonos terméken belül ilyen difik lennének. Nincs olyan, hogy ez ide az meg oda fog menni. Ugyanarra az alappanelre, ugyanazokból az alkatrészekből, standardizált és kontrollált folyamatokkal készül minden darab.
Olyan volt a 2000-es évek elején, hogy asztali CD írókba gyártottunk panelt. Sok megrendelő volt, gyakorlatilag ugyanaz ment jópár típusba. Volt nevesebb és noname kategóriás vevő. A nevesebbeknek pl nem mehetett olyan panel, ami hibásan jött le a sorról, és egy javító javítást végzett rajt (pl felforrasztott egy rosszul felkerült SMD kondit) míg a noname megvette olcsóbban az ilyen paneleket.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
spiky03
veterán
válasz gomzol #15836 üzenetére
Kíváncsi lennék egy ilyen képre VT50-nél, hogy mennyivel több is az annyi.
De mondjuk én nem fogok lámpánál tv-t nézni. Meg majd az asszony is leszokik róla, mert ad a nagy tv majd elég fényt.
Napközben meg majd lehúzom a redőnyt, ha leszSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
hunspikey
őstag
válasz gomzol #15834 üzenetére
Én is a film mellett kardoskodtam, most örülök, hogy találtál kézzel fogható bizonyítékot is arra amiről írtam. Mondjuk a teljes korrektség kedvéért tegyük hozzá hogy a Mamiya nem 35 mm-es filmre dolgozik hanem 6x7-es rollra (120-as roll).
Ennek ellenére most is fent tartom, hogy egy iso 50es leica formátumú fuji velvia igen is tudott 80 megapixel körüli hasznos információ tartalommal bírni. A kodak 25-ös spéci fordítós filmjéről már nem is beszélek.
Nekem van olyan expóm Spanyolországból, Cordoba - amit egy 5400 optikai dpi-s Agfa dobszkennerrel olvastattam ki és az utolsó pixelig hasznos, éles információ gazdag képe van. Ez mondjuk így "csak" egy 39 megapixeles kép de látni, hogy bizony nagyon ott van az info....
-
DVlad
őstag
válasz gomzol #15842 üzenetére
"Hét szabály tv nézéshez:
- Legyen a tv készülék megfelelően behangolva és az antenna pontosan beállítva.
- Olyan helyre állítsuk a készüléket, hogy a lámpa fénye, vagy a kinti fény ne tükröződjön a képernyőn.
- A fényerőt és a kontrasztot egyéni ízlésünkhöz igazítsuk.
- Szemmagasságban legyen a készülék - ne kelljen se fel, se le nézni.
- Időnként pihenjünk egy kicsit a szobában körbe vagy az ablakon kifelé nézve.
- Szükség szerint hordjuk a távoli szemüveget.
- A képátmérőnél legalább ötször nagyobb távolságból nézzük a tv-t." -
janos666
nagyúr
válasz gomzol #15830 üzenetére
Nemrég láttam egy jobb idei LG plazmát, és szerintem még mindig szépen le vannak maradva a Samsung mögött. A feketéje kicsit rosszabb, mint a tavalyi Samsungoké és könnyebben beleragad a statikus képelemek. De kissé zavaró volt számomra, hogy elég gyér volt a fekete és világos szürkék közti átmenet, túl hirtelen jött ki a feketéből, viszonylag egyszerű, és így túl felismerhető zajmintázattal.
Persze nem volt "szar". Nézhető, csak tényleg nem kell tőle sokat várni, és annyival talán nem olcsóbb egy Samsung-tól, mint amennyivel összességében gyengébb.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #15921 üzenetére
Itt is az a gond, hogy szép meg jó, ami le van írva, amit kidob a műszer és papíron ott van, de én többször láttam élőben a GT30-at az ST50 mellett és ugyanaz vele a helyzet, mint a VT50-nel meg az ST50-nel: papíron közel olyan jók, aztán élőben mindig sokkal meggyőzőbb a GT30 és a VT50. Természetesebb a képük, világosban vagy félhomályban jobb a fekete-visszaadásuk és akkor még erre jönnek a már korábban felsoroltak. Kicsit túlsztárolják az ST50-et, ami valóban kiváló TV, de azért nem annyira, mint amilyen non-plus-ultra-ként kezelik sok helyen. Ár/érték arányban vitathatatlanul az egyik legjobb vétel, de azért vannak hibái. Persze, a VT50-nek is vannak, mint láttuk, de azt szoftveresen majd megoldják.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Cha-b
senior tag
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz gomzol #16296 üzenetére
Azok nem ajánlott beállítások, hanem a tesztpéldány kalibrált értékei.
Ha egy horgász megmutatja, hogy a múlt héten hol és milyen csalira kapott a kapitális ponty, akkor mennyi esélyed van ugyanarra a fogásra?Én direkt nem írok olyasmit a teszjeimbe, mert nem akarok senkit illúziókba kergetni.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #16352 üzenetére
Megjelenésekor semmi gond nem volt a moziváltozat DVD-kiadásával, a kor technikai színvonalához képest bőven megfelelő képe volt. Ez a moziváltozatos BD-verzióra már annak megjelenésekor sem volt igaz, azóta pedig még kevésbé. Agyon DNR-ezett, mosott szar, nem véletlenül vágják utánad mindenhol kétezerpárszáz forintért darabját már vagy 2 éve folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Eladó Blu-ray Filmek
- Oehlbach XXL Masterclock USB feszültség-stabilizáló/órajel-generátor! Ideális DAC-hoz!
- Jamo s606 7.0
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- TV fali tartó, 2 karos fali konzol 32-65" minen irányba dönthető eladó Hama 118619 32-65"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest