Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27651) Ispy válasza Ispy (#27650) üzenetére


Ispy
veterán

De az is lehet, hogy a lejátszott videó minősége nem volt jó, mert csak bizonyos részleteknél volt tapasztalható.

Ispy

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#27652) nuke7


nuke7
veterán

azt azért érdemes tudni - aki panashop-ba megy pl. tv nézni - hogy minden tv dinamikus beállítással megy a boltokban.
(legrosszabb) :U

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#27653) tamáspapa válasza kolosszus87 (#27624) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

De ez gondolom csak az alkatrész utánpótlási kötelezettség időtartamán belüli esemény (ha jól sejtem, 8 év a vásárlástól számítva) esetében működött, nem?

(#27654) tamáspapa válasza mayday00 (#27629) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Hát, valszín nem olyanoknak készül ez a tv, akik panelban laknak... de még csak nem is síma családi házban, bár ott azért már van valami nagyobb ajtó. Ha terasz van, akkor azért ott már be lehet vinni. Vagy ki kell nyomni a nagy ablakot :))

(#27655) yoee válasza Ijk (#27649) üzenetére


yoee
csendes tag

Ahh, ahány pixeles képű demo/bemutató tv-t láttam az elmúlt cca. 1,5 hónapban... Sajnos elvétve találsz "kirakva" olyan tv-t, amin hd tartalom menne. Erős hasraütésre és sacconomteriára támaszkodva 10% hd tartalom, 40% analóg tv adás, 40% dvd tartalom megy. Ezt megfejelik még a tv-k "üzlet" funkciójával, valamint az "élénk" beállításokkal és kész is.

Egypár napja voltam egy hiperben, ahol egy oszlopra, három pana plazmát tettek kis, a tv-k alaprajzilag egymással 120 fokos szöget zártak be. Volt egy X50, egy UT50 és egy ST30 (képátlókra már nem emlékszem) Ugyanaz a dvd tartalom ment mind a hármon. Az ut és az st elfogadható volt, de az x50-en gyalázatosan nézett ki. Ez a jó szó rá sajnos... Pedig láttam már egymás mellett ut50 és x50 hd tartalommal, ahol messziről nem tudtam megmondani, hogy melyik a fhd és melyik a hdready.

(#27656) Ijk válasza yoee (#27655) üzenetére


Ijk
nagyúr

SD tartalommal sem szabadna pixelesnek lennie, inkább a lágy, életlen kép jellemző még legócskább analógnál is.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#27657) Gabor970 válasza Ispy (#27646) üzenetére


Gabor970
addikt

véleményem szerint valami vékony bitrátás anyag ment rajt, az blokkosodik nagyon mozgásoknál.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#27658) janos666 válasza katalin888 (#27642) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A kijelző panel minden 2012-es Panasonic FullHD modellben ugyan az. Sőt, még 2013-ban is ugyan ez lesz a helyzet (a ZT60-at leszámítva).
Az itt említett két modellnél (ST<->GT) a tükröződés gátló bevonat is egyezik.

A körítés viszont más. Eltér például a tápegységük, de az alaplapjuk is. A szoftverük is más.
Ezekben az UT50 és ST50, illetve a GT50 és a VT50 az egymással közelebbi rokonok.

Nem égbekiáltó a különbség, de közelebbről vizsgálgatva azért meglátszik, hogy nem alaptalanul mond nagyobb számokat a specifikáció például a szürkeárnyalatok számára. Ez szabad szemmel is megfigyelhető, hogy ebben igaz az UT50<ST50<G/VT50 sorrend. Bár persze nem olyan ugrásszerű mértékben, ahogy a marketinges számok duplázódnak, inkább csak tesztábrákon és tüzetesebb vizsgálódás, mintsem egy véletlenszerű filmjelenet közben bukik ki egyértelműen a dolog. De persze ez az előny folyamatosan jelen van, és néha éles használat közben is éreztetheti kedvező hatását.

Aztán ott van még a GT oldalán az elvben kicsit tágabb kalibrálhatóság, és olyasmik, mint az YCC 4:4:4 mód (AKA "1080p Pure Direct", ami PC-s használatkor jöhet jól), stb.
-> ezt azért emeltem ki, hogy elvben, mert egy szoftveres ?bug?/?feature? miatt kerülendő a Professional mód, ami azt jelenti, hogy a gyakorlatban igazából kevésbé kalibrálható, mint az ST50. :(((

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#27659) dedy70 válasza katalin888 (#27642) üzenetére


dedy70
tag

Én is láttam a különbséget a GT és az ST széria között a Panashop-ban. Azt azért hozzá kell tenni, hogy mindegyik tv dinamikus beállításon ment, és egyik sem volt kalibrálva, így azért valljuk be elég nehéz megállapításokat tenni. Állítólag a GT THX módban gyárilag is jó, a kalibrálthoz közeli képet ad, az ST True Cinema módjáról ez nem mondható el, viszont kalibrálással ki lehet köszörülni ezt a csorbát.
A 2012-es VT, GT szériának van egy nagy hibája ami miatt inkább az ST-t választottam. Idézet janos666 fórumtárssal folytatott privát beszélgetésből:
"Véletlenszerű módon, de gyakran ~2.5-szörösére ugrik a fekete fényereje Professional (kalibrálható) módokban VT50-en és GT50-en."
A fenti hiba miatt már nem olyan egyértelmű a GT előnye az ST-vel szemben.

janos666
Most látom egyszerre írtuk szinte ugyan azt.

[ Szerkesztve ]

(#27660) Ispy


Ispy
veterán

Azt nem értem, hogy el akarnak adni egy tv-t (ami ugye képi megjelenítésre való) és pont a kép a legsz@rabb.

Én nálam ez nem gond, mert tudom mit akarok venni és azzal is tisztában vagyok, hogy az a készülék mit is tud, de egy laikus, akinek tök mind1, hogy pana vagy samu vagy lg az azt fogja mondani, hogy ja ez ennyit tud, akkor inkább nem ezt veszem. Közben lehet, hogy az a legjobb, csak ott éppen ez nem látszik.

Ispy

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#27661) mp54 válasza mayday00 (#27502) üzenetére


mp54
senior tag

......vagy és szorgalmas! Ez a kettő együtt nagyon nem jó....(Bocs, de nehéz bírni cérnával, amit és amennyit írsz...)

(#27662) hunspikey válasza TazLeacher (#27571) üzenetére


hunspikey
őstag

Sajnos valós probléma és meglepően gyorsan kialakul.

Nekem a VT-n elég egy-két óra és ghostos lesz, ami persze el illan egy-két nap alatt, na de akkor is röhej, hogy ezt kapod 700 pénzért - lol

Szóval minden adó kizoomolva, ahogy megáll az adás, vagy jön egy IP-TV üzenet full magenta betűkkel, már repülök át a nappalin, és nyomom ki - különben ghostol.

Szerencsére nekem beégésem egyáltalán nincs és mióta minden ki van zoomolva ghost is csak pár tíz másodperces akadt.

Viszont maga a jelenség annyira jelen van és annyira agresszíven kialakul, hogy pl a Samsara egy jeleneténél rá ghostolja a képet a következőre jelenetre - mondtam is magamban, hogy na ez gáz. Panasonic :C

A jelenet: az ezer karú kínai istennő első bemutatása (még a film elején), statikus lassított felvétel nagyon kemény sárga fényes élekkel - majd rögtön utána a sivatag felett repülő helikopter. Na a homokdűnén mindig ott van a ghost az első 5 másodpercben, ami ugye full ciki, mivel a homok egy sima egyben felület és a repülés iránya miatt ordít a ghost.

Szóval bárki, bármit mondd, nagyon vigyázz a plazma TV-dre!!!

üdv.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#27663) TazLeacher válasza hunspikey (#27662) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Köszönöm neked is. Sajnos akkor ez nem az én technológiám. Eddig is LCD/LED volt, most venném az első komolyabb méretű TV-met, május elejére van belőve. Elgondolkoztam, hogy váltanék plazmára, de sajnos legyen akármilyen szép a képe, a feketéje, ez így nekem nem gyere be (főleg, ahogy írtam, nem vagyok egyedül). Akkor marad az LM660. :R

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#27664) Kernel válasza mayday00 (#27566) üzenetére


Kernel
nagyúr

Lényeget látom rajta többi meg nem érdekel.

OK, most már végképp lenulláztad magad... gondolkodó ember ilyet nem ír le egy plazma-topikban. Az itteni jelenléted kérdőjelezted meg, hiszen a lényeget egy LCD-monitoron is látod, LED-es ráadásul alig fogyaszt, tehát a magadfajta, spórolós ember számára ideális,

Bejárati ajtón nem fér be az 100 %ék..

Újabb tökéletes bizonyíték, hogy nem gondolkodsz: a %-jel már tartalmazza az "ék-et" is! Ekkora, hatalmas butaságot szerintem csak sérülten lehet leírni.

Én most már csak egy megoldást tudok elképzelni: Firefoxban valahogy beállítani egy szkriptet (Greasemonkey?), aminek segítségével a mayday00 felhasználó alatti postok szűrhetők lennének, tehát a fertőző agyhártyagyulladás ezáltal elkerülhető lenne.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#27665) Gabor970 válasza Kernel (#27664) üzenetére


Gabor970
addikt

szerintem több haszna lenne, ha figyelmen kívül hagynánk a hozzászólásokat. Már régóta ezt gondolom, reméltem, hogy másnak is megjön hozzá a ..... jó gondolata. Két és fél éve járok ide, de ezen idő alatt én sem tapasztaltam ennél alább.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#27666) Ijk válasza TazLeacher (#27663) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ha jól emlékszem a Minimaxnak undorító egy erős logója van, tehát potenciális veszélyforrás a panelra nézve. Nyugaton már szinte minden csatornán plazmabarát logók vannak, itthon ezt sajnos még nem sikerült megoldani.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#27667) hunspikey válasza Ispy (#27646) üzenetére


hunspikey
őstag

mert minden boltban alapból "dinamikus" módban van a TV a parasztvakítás végett, ahol se nem színhű, se nem kultúrált a kép. Kérd el a távírt aztán irány a cinema mód, vagy VT-n a THX.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#27668) liszi70 válasza TazLeacher (#27663) üzenetére


liszi70
nagyúr

Az én 50ST50-emen, ghostingot alig látok, de ha van, egy perc alatt eltűnik, más képtartalom esetén. Beégésnek nyoma sincs, pedig egyáltalán nem vigyázunk rá. (Igaz, nem is nézünk naphosszat ertéelklubbot.)

Ha emiatt maradsz az LG LCD-nél, ajándékba fogsz kapni egyéb, sokkal zavaróbb képhibákat, mint a ghost. Szar képminőséged lesz, de legalább nem kell rá egy picit vigyázni.

Ja, még annyit, mi is gyakran nézünk Minimaxot!

[ Szerkesztve ]

(#27669) mp54 válasza liszi70 (#27601) üzenetére


mp54
senior tag

+1

(#27670) liszi70 válasza hunspikey (#27662) üzenetére


liszi70
nagyúr

Még nem láttam a Samsarát, de már rég készülök rá, egy okkal több, hogy megnézzem. Lemeózom az általad írt jelenetet, hogy nálam csinál-e ilyet. Élek a gyanúperrel, hogy nem fog, mert sok-sok órányi tévézés és filmnézés esetén még hasonlót sem tapasztaltam. Szerintem kifogtál egy extrém módon ghost-oló példányt. Én is nagyon mérges lennék, az biztos. Pláne annyi pénzért.

(#27671) JaniS


JaniS
senior tag

Érdekes ez a ghost-olás... Az említett Samsarán nálam (G30) sehol sem figyelhető meg, csatorna logókról nem tudok beszámolni, mert nem nézek rajta tv adást. Viszont ha bekapcsolás után a Popcorn menüje jelenik meg rajta, akkor az még dereng pár másodpercig. Ez viszont csak közvetlenül bekapcsolás után igaz, utána már nem. Mindenesetre én tartottam ettől a jelenségtől, lévén hogy első plazma tv-m, de ma már nyugodt vagyok, az én nézési szokásaimmal ez nem probléma.

(#27672) mp54 válasza JaniS (#27671) üzenetére


mp54
senior tag

Az én 50G30-am ghost-ol rendesen....De pld egy focimeccs félidőt (Digisport 1 HD) nem vagyok hajlandó zoom-olni....Majd kimosódik más logónál/filmnézésnél...

(#27673) JaniS válasza mp54 (#27672) üzenetére


JaniS
senior tag

Lehet, hogy az enyém is csinálná, ha néznék rajta hasonló tv adást. Filmeknél sokkal kisebb az esély, a Popcorn menüben mászkálás meg nem tartozik a sokórás elfoglaltságaim közé. Az érdekes az, hogy mint ha közvetlenül bekapcsolás után nagyobb hajlamot mutatni a ghosting-ra.

(#27674) TazLeacher válasza liszi70 (#27668) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Tényleg nem szeretnék LCD vs. Plazma vitát nyitni, főleg nem a Plazma topicban, de lehet, hogy kapok érte képhibákat, de a "sokkal zavaróbb" dolog azért túlzás. Erről beszélek: Szerintem kifogtál egy extrém módon ghost-oló példányt. Én is nagyon mérges lennék, az biztos. Pláne annyi pénzért. Veszek 400K-ért egy TV-t, nem szeretnék bosszankodni. Élvezni szeretném. Egyéni preferencia kérdése, de "belenyugszom", hogy nem olyan jó a kép. Úgy látszik, hogy valahol kompromisszumot kell kötnöm. Hozzáteszem: mondjuk az sem utolsó, hogy mondjuk az otthoniak TV nézése mellett a képminőség pont le van sz@rva, de a Ghost-ot ők is látni fogják, és nem akarom azt hallgatni, hogy kifizettünk ennyi pénzt és nézzem meg, hogy milyen...és sajnos igazuk lesz. Részemről tényleg lezártnak tekintem. Nem vitatom (sosem vitattam) a képminőség előnyét a plazma javára, és lehet igénytelen vagyok - ezzel is együtt tudok élni - de ez van, nekem ne szellemképesedjen egy több száz ezer forintos TV.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#27675) erdoke válasza Gabor970 (#27615) üzenetére


erdoke
titán

Nálam 300 fölött van az eredeti DVD-k száma, valamit kellene vele csinálni...

A legjobb aláírás a héten

(#27676) dedy70 válasza mp54 (#27672) üzenetére


dedy70
tag

Nekem 2008-as 42PV80-as Panám van. Ghost-tal csak pár másodperc erejéig szoktam találkozni, például egy Forma1-es futam végignézése után. Fontos a panel helyes bejáratása. Az elején erősebb a hajlam ami az idő múlásával remélhetőleg csökkenni fog. A NeoPlazma panelek állítólag hajlamosabbak a ghostolásra. Most rendeltem egy 50ST50 majd letesztelem.

(#27677) dedy70


dedy70
tag

Drágult az 50ST50 és az 50UT50 is. :Y

(#27678) gyiku válasza dedy70 (#27677) üzenetére


gyiku
nagyúr

300as euronal mit vartal?

hüllő

(#27679) dgyuri0123 válasza erdoke (#27675) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Belvárosban vannak lemezboltok, akik 2-300 Ft-ért veszik / db.
Nagy bukta, de én is csak így tudtam "megszabadulni" tőlük.

Vagy 200-e FT-om bánta.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#27680) dgyuri0123 válasza dedy70 (#27676) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nekem is ugyanilyen volt. Most G30 van, ami szerintem kevésbé ghostol, mint a PV80.

"csak a zene van"

(#27681) kolosszus87 válasza dedy70 (#27677) üzenetére


kolosszus87
senior tag

A 50GT50 viszont olcsóbb lett, lement az ára 330-ról 320-ra (karácsony előtt is320 volt).

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#27682) GrooveHero válasza dedy70 (#27677) üzenetére


GrooveHero
addikt

itt még kicsit olcsóbb

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#27683) mayday00 válasza dedy70 (#27677) üzenetére


mayday00
őstag

Csak nem tudom mi indokolta ezt a emelést...
Most kell készüléket venni mert felfele mennek a árak nem lefele.

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#27684) Ispy válasza mayday00 (#27683) üzenetére


Ispy
veterán

Jaj ne, már megint :Y

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#27685) anonym1s válasza dgyuri0123 (#27620) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali.
Elarulod mi volt az a kis nyomas? A szervizzel alkudoztatok, vagy birosag itelte meg?

Az egyik lg tevem 2 eves, jo tudni elore, hogyan tudok belole penzt csinalni 8 ev mulva :)

[ Szerkesztve ]

(#27686) gyiku válasza mayday00 (#27683) üzenetére


gyiku
nagyúr

:C :R

hüllő

(#27687) liszi70 válasza TazLeacher (#27674) üzenetére


liszi70
nagyúr

"... nekem ne szellemképesedjen egy több száz ezer forintos TV."

Inkább felhősödjön, szappanoperásodjon, bevilágítson, utánhúzzon, elmosódjon ?

"...az otthoniak TV nézése mellett a képminőség pont le van sz@rva, de a Ghost-ot ők is látni fogják"

Ebben nagyon tévedsz. Csak keresve vennék észre az esetleges beégés nyomát (ha egyáltalán lenne), ha (ahogy írod) nem igazán képminőség-érzékenyek.

(Ezt már valójában nem neked írtam, azt mondtad, részedről a téma lezárva. A te írásod kapcsán annak írom, aki még vacillál a technológiák között.)

(#27688) dedy70 válasza dgyuri0123 (#27680) üzenetére


dedy70
tag

Ha az ST50 nem fog jobban ghostolni mint a PV80 akkor én már elégedett leszek.

(#27689) mayday00 válasza gyiku (#27678) üzenetére


mayday00
őstag

Mi köze van a eurohoz, mikor itt van a készülék helyben, raktárban..

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#27690) anonym1s válasza yoee (#27655) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali.
Nekem x50 van es egyaltalan nem vagyok elfogult vele szemben, most is azt mondom hogy a fekete szint szar, alig jobb rajta mint az lg lcd tevemen, de az kibaszott eros tulzas hogy gyalazatos a kepe.

(#27691) meszeske


meszeske
tag

Többek véleménye és a rengeteg infó és a pénztárcám jelenlegi helyzete alapján megrendeltem ma a Panasonic 42' --os UT 50 . Ahhoz képest hogy samu eh 6030 lcd led tévét akartam szerintem egész jó váltás volt ;-)

[ Szerkesztve ]

(#27692) nuke7 válasza mayday00 (#27689) üzenetére


nuke7
veterán

:))

https://youtube.com/user/nuke7

(#27693) anonym1s válasza gyiku (#27678) üzenetére


anonym1s
őstag

Mi koze az euro (vagy meginkabb a forint) jelenlegi arfolyamanak a tavaly behozott keszletekhez?

Ha jobban vegig gondolom, lehet ra magyarazat, de kivancsi vagyok te mire gondolsz.
Na, most latom, hogy mayday00-nak is ugyanez a kerdes fordult meg a fejeben.

[ Szerkesztve ]

(#27694) mayday00 válasza meszeske (#27691) üzenetére


mayday00
őstag

Honnan rendelted?

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#27695) mayday00 válasza anonym1s (#27693) üzenetére


mayday00
őstag

Ezt kérdeztem én is...

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#27696) liszi70 válasza meszeske (#27691) üzenetére


liszi70
nagyúr

Abban biztos lehetsz! Nekem a 2-vel korábbi volt, az U20. Az a belépő plazma nagyságrendekkel jobb képminőségű volt, mint a középkategóriás LCD-k. Kipróbáltam, hidd el. Pláne az új UT. Sávosodást nem, de még ghostingot is alig fogsz tapasztalni rajta, nem Neo PDP-s a panel, ami ilyen előnyökkel jár!

(#27697) liszi70 válasza anonym1s (#27690) üzenetére


liszi70
nagyúr

"...de az kibaszott eros tulzas hogy gyalazatos a kepe."

Hagyjad má', valami áruházban látta, ki tudja milyen beállításokkal és fényviszonyok között. Az ilyen "teszt", egyáltalán nem mérvadó, sokkal több benne a félrevezető elem, mint a tényszerű valóság.

(#27698) hunspikey válasza liszi70 (#27670) üzenetére


hunspikey
őstag

Na, akkor csak a rend kedvéért, hogy tényleg összehasonlítás legyen belőle és ne valami más.

A következőket állítsd be:

mód: normál (nem tudom a tiéden van-e ilyen, ez a VT-n a legvilágosabb mód, a dinamikust kivéve, de ott ugye hazudik az elektronika és nem fix a max fehér fénye, hanem területfüggő)
kontraszt: 60 (nappal néztem és világos a nappali - ha este vagy, akkor eco off, nekem állandóan bent van)
bright: 0
szín: 33
sharpness: 5
fehér.e: normál
eco:on - de mondom, ha sötétben vagy akkor inkább off, nézd meg hogy ad világosabb képet
élénk színek: be
pnr: auto
a többinek itt most nincs szerepe

Samsara full HD-s eredeti verzió futott, valahol az elején a főcím után nem sokkal van ez a sárga ruhás hölgy, mögötte sok-sok hölgy még, akik az ezer karú kínai istennőt (Kuan-jin, ha minden igaz) formálják, kb 10 másodpercig van képernyőn- aztán snitt és megyünk a sivatag felett. Na itt figyelj, hogy a sima homokos felületen látsz-e maradványt az előző jelenetből. Szerintem fogsz :)

Mikor tudod megnézni? Engem is érdekel!

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#27699) liszi70 válasza anonym1s (#27693) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Na, most latom, hogy mayday00-nak is ugyanez a kerdes fordult meg a fejeben."

Én azért ezen elgondolkodnék!

(#27700) Ispy válasza anonym1s (#27693) üzenetére


Ispy
veterán

Szerintem több is.

1) Lehet, hogy nincsen tavalyi készlet, csak pár darab van folyamatosan készleten, ahogy fogy úgy rendelik utána a nagykertől (és ott már azonnal jelentkezik az árfolyam)

2) Készletgazdálkodás van, tehát ha emelkedik a beszerzési ár, akkor ők is emelik a készleten lévő árát is, hogy meg tudja finanszírozni a következő beszerzést, amit már magasabb áron tud csak megtenni

3) Szimpla nyerészkedés (bár ez a legkevésbé valószínű)

Aki emlékszik még arra, amikor a vinyógyárakat elmosta az eső Thaiföldön, na az tudja, hogyan emelkednek az árak azonnal nálunk, ha valami gebasz van.

Ispy

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.