- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
bulikavagyok #164839 üzenetére
Ne aggodj, sok francia alpok utan nekem is ilyen a motor az allando viz es sozas miatt. Onnan lehet tudni, hogy a hutomaszktol tavolodva es a szelarnyekban levo reszeken ritkul, tehat egyertelmuen kintrol jon. Ha mosasnal hasznalt vegyszer okozna, akkor mindenhol ugyan akkora merteku lenne.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Morris #164840 üzenetére
Szerintem a só okozta. Pályatempóban bejut a víz a motortérbe. Azoknál az autóknál gyakori, amelyeket pályán hajtottak. Városi autóban még nem láttam. Csak esztétikai gond, nem okoz problémát. Az én motorterem ettől sokkal durvább, de az ment 130k km-t 2,5 év alatt pályán, soha nem volt mosva a motortere....
-
-
Morris
veterán
válasz
bulikavagyok #164839 üzenetére
Ez ipari zsíroldó, vagy sima hideg zsíroldó. Megtámadja az alumíniumot.
Azért olyan tiszta a motortér, mert ilyen szeres cuccal mosták le. -
Sziasztok,
Édesapámnak szeretnék vásárolni egy 2 éves, facelift előtti Seat Leon 1.2 TSI-t (110 LE). Szerencsére itt helyben (Miskolcon) kb 10 darabos készletből válogathatok, 33e-től 50e kilométeres futásteljesítményű autók közül. Az autók még kb 21 hónapig garanciálisak, tehát nem vállalok velük túl nagy kockázatot, de mégis lenne két kérdésem hozzátok. Az egyik, h van-e bármi olyan dolog ami miatt lebeszélnétek erről a motorról?! A másik kérdésem, h szerintetek mi okozhatja a képen látható jelenséget? Három autónak is megnéztem a motorterét és mindegyiknél ez a látvány fogadott.Nagyon durva, fehér porszerű anyag van a motorblokkon és a turbón is, mintha megtámadta volna valami a fémet - talán a télen kiszórt só lehetett az?! Volt már "pár" autóm az elmúlt 20 évben, de ilyennel még soha nem találkoztam. Legalábbis ilyen durva mértékben nem. Mi lehet ez, kell ettől tartanom?
Köszi előre is!
-
1stVikman
senior tag
válasz
focvis #164834 üzenetére
Szívesen!
Gyári vagy sem, én levettem 15ezer/1 évre. Ha ránézek a menüben jobb látni, hogy ténylegesen mennyi km/ nap van.
Legutóbb ~14 ezernél cseréltem olajat, mert nem tudtam előbb műhelyhez jutni, és örültem, hogy minden indításál jelzett, hogy esedékes. Így könnyebb tartani a 15 ezres periódust. -
válasz
1stVikman #164822 üzenetére
Köszönöm, hasznos volt!
Nem teljesen úgy, de hasonló módon csináltam (magyarított); atirtam a YT-on vázoltak szerint először az olaj minőséget jóra, majd a szerviz maximumot 30 ezerre, az időt hagytam 365 napon.
24100 km és 585 nap. Hasonló anomáliát a gyári reset után is tapasztaltam, gondolom összefügg az éves szerviz idejével. (160 nap jelenleg + 365 = 525; tehát mégse 585, de passz)
Köszönöm még egyszer!
-
Reggie0
félisten
válasz
GasBang #164829 üzenetére
Ezt a motort nem tudom, de az egesz autoval meg vagyok elegedve. Gondolom a szokasosakra kell figyelni, minthogy ezek reszecskeszurosek, injektorok, vezerles, nagynyomasu szivattyu kopkodi-e a femreszeleket, egr, kormos-e a kipufogo, van-e fust.
Nekem 3.0-as van, az en olmos labaimmal vegyesben 8.6, palyan 9-10(neha 11). Szabalyosan kozlekedve orszaguton 6l, palyan 6.5l. Ejszaka a 90-nel az M0 korbe megvolt 4.9 is. A 2 literes ez alatt lesz biztosan.
-
GasBang
csendes tag
Üdv
Pár éve volt egy Audi A4 B6 1.9 TDi 96kw autóm és hát mostanra egy BMW után visszasírom az Audit. Egyszerűen sokkalta minőségibb jobban összerakott autók. Mennyire számít megbízhatónak egy Audi A4 B8 2.0 TDi 88kw ill. 105kw motorral? Vannak kifejezett típus hibái? Vegyes használban mennyit fogyaszt? Köszönöm a válaszokat!
-
tibbike01
őstag
válasz
cool13 #164823 üzenetére
Elfáradnak a zárak, maga a zárszárkezet. Én most 1 éven belül cseréltem mind a 4 zárat 2004es Leonban szép sorban haltak be. Csak cserélni lehet őket, az utángyártott fos, bontottat érdemes venni. Ha nem cseréled veszélyes is lehet, ha zárva marad azt csak belső roncsolással lehet kinyitni. Jártak már így páran.
+ fontos, érdemes kikapcsolni az automatikus zárást 30km/h felett + automatikus nyitást kulcs kihúzáskor, mert feleslegesen járatja a zárakat ezért is mennek hamarabb tönkre. Nekem az első dolgom volt ezeket kikapcsolni.
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Touran 2004 BKC
A vezető oldali ajtóm nem záródik, ha megnyomom a távirányító gombját. Nem rég, a hátsó ajtó játszotta ezt. Kapott egy bontott zárat, szuper lett.
Mi hal meg a zárban? A mikrokapcsolót kizárnám. A kivett zárban mértem, az jó.
Meg lehet gyógyítani, valahogy? -
1stVikman
senior tag
válasz
focvis #164815 üzenetére
Nem jó helyen nézed.
Uds protokollt használ már ez a generáció. Az sri resettel nem is lenne szabad megnyílni semminek.
17-instruments
10-adaptation és ott kell a megfelelő csatornákat átírni.
Gyorsban egy videót találtam a resetre: [link]
Ha gondolod holnap megnézem pontosan mit és hol kell átírni.
Mondjuk én az enyémen szándékosan átírtam 15 ezer/1 évre. -
tibi.234
tag
annyi lenne a kerdesem 2 dines gyári Navigaciot ami vwbe volt be lehet tenni skodába ?
-
válasz
i-sti #164812 üzenetére
Nem sikerült, lehet béna vagyok, vagy csak mert az AliExpressről jött.
Ennyit enged:Érdekes csak Észak-Amerika van benne, ill. az olaj "rossz minőségre" van állítva.
(#164813) F_Zolee: Vagy akár minden héten olajcsere?
Most 18 ezer után cseréltettem, engedett volna további 6500-at.
K Norbinak: Légszűrő 18 K után: [kép] [kép] [kép]
Fájt a szívem cserélni.
-
i-sti
senior tag
-
Helpet kérek szépen VCDS-ben.
Voltam olajcserén, vmi kezdő szerelőt foghattam ki, először cseszett kinullázni az olajcsere intervallumot, majd reklamációt követően, nagy nehezen összehozta, de ahogy nézem, fix 15 000 km-es intervallumra.VCDS-szel bele szabad piszkálnom, át tudom állítani flexibilis, max. 30 ezer km-re? (nem várok vele addig, de zavar, hogy most 15 K)
Köszönöm!
-
bul07
nagyúr
válasz
aero. #164798 üzenetére
És ha elbújik akkor hogy használod?
Én mint a sofőr ülnék bene ki rázna a hideg ilyen megoldástól
Szépen ergonomikusan építsék be, főleg ennyi pénzért(új ára)
Az hogy a parkolóba valaki benéz és szépen el van bújva már bocsánat de ki a frászt érdekkel (Mint minkkor valaki a kocsi külsejét mossa polírozza csili vilire a belseje meg olyan koszos hogy egy disznó ki menekülne belőle, áá de lássa a nép hogy milyen szép. Én kétszer a belsejét takarítom míg egyszer a külsejét)
-
ßrainiac
addikt
Az amikor a lakkreteg alatt van ilyen vilagosabb resz (mintha levegos lenne, vagy nemtom..) az micsoda?
Mert jegeso utan a Golfon is volt, de begyogyult neki magatol
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Call of Duty: Black Ops 6
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest