- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
[link] kérdezd meg őt alkatrész ügyében, drága ez az ajánlat még új elemmel és azt színre fújva is... Mindenképp színhelyeset keressetek, a pótkerék melletti matricán ott van a színkód, úgy meg lehet spórolni a fényezés árát is. Ha Lacinak nincs, ott a jófogás, racing bazár, autoalkatresz.hu, vatera, fb csoportok... Mind csavarozható elem,kijön ez jóval olcsóbban is
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Adott egy 2002-es octavia, amivel az öcsémnek volt egy kissebb balesete a napokban. Úgy döntöttünk, hogy megjavíttatjuk, és jelenleg úgy néz ki, hogy kellene egy új motorháztető, két első sárvédő, meg egy első lökhárító, jobb első lámpa. A motor, hűtő szerencsére nem sérült, csak a felsorolt elemek. Ma hívtam egy autószerelőt, ő azt mondta, hogy csak a motorháztető 120000 Ft, a két sárvédő meg 2 x 60000. Kicsit elképedtem, mert nem gondoltam hogy ennyire drígík ezek az alkatrészek. Körülbelül mennyibe fájna az adott elemek cserélye, mennyire reálisak ezek az árak, vagy csak le akarnak húzni? Esetleg kérdezzek meg egy másik szerelőt is? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy golf4-be milyen váltó olajat kéne tennem? Montanába kicsit nehezebben veszi be a fokozatokat duplán kell olykor kuplungolni...
golf4 2002,1.6 BAD a motorkód.
Köszi előre is.
-
-
Vikt0r
aktív tag
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zsolt19900 #154289 üzenetére
Ki kell olvasni a légzsák vezérlő hibatárolót, ha csak az átvezető miatti hiba lesz, javítás után jó lesz, ha lesz crash data, akkor új vezérlő is kell. 1,6G lassulás alatt nem lenne amúgy sem semmi. 3-as golfnál az ledarálná az elejét, szóval elég nagyot kell csattanni hozzá.
-
Motion_Blur
félisten
Összefoglalóban kéretik a képet lecserélni erre: [link] thx!
-
-
Vincsaba
csendes tag
Ha már a LED-nél tartunk… Esetleg valaki nem tud biztos forrást jó minőségű, tartós T10-es LED helyzetjelzőhöz?
Ha esetleg valaki rendszámtábla világításra lennek szüksége bátran ajánlom ezt tudom, hogy nem olcsó, de tényleg szép fénye van. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zsolt19900 #154284 üzenetére
Amíg hibakód van a légzsák rendszeren, biztonsági okok miatt nem működik. Egyik sem.
-
zsolt19900
őstag
válasz
molnarpeter #154282 üzenetére
kimaradt igen, bocsi szóval nem volt jó az átvezető
szerintem ilyen technikai vívmányokat egy 94es autóból még hanyagoltak, hogy "ülnekerajta" érzékelő
igazából attól van félelmem speciel, hogy teszek bele egy új átvezetőt, kitörlöm a hibakódot és esetleg ha az aktiváló "patron érzékelő" úgy maradt az ütközéskor? vagy ez nem így működik? teljesen tök vagyok ebben a tekintetben, azért kérdezek
-
w333
félisten
válasz
MunezXBK #154279 üzenetére
Hmmm ... köszi majd utána nézek alaposan
Egyedül a plafon világítás ami nem szereti a Ledet, az ajtók, a csomagtartó, helyzetjelző, rendszámtábla világítás mindenhol led van és tökéletes
A komfortelektronikához van köze mert pl. ahogy bezárom az autót távirányítóval egyből lekapcsol a belső világítás, amikor pedig kinyitom egyből világít !
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
zsolt19900 #154281 üzenetére
Ha nem lép át egy értéket a negatív gyorsulás, nem durrogtat
Anyóson (ha van ülésben érzékelő) szintén nem fog nyitni, ha nem ülnek benne.
Szerk.: gondolom kimaradt egy nem a légzsák átvezető után, így már más kérdés, ellenőrizni kell a légzsák vezérlőt/indítót.
-
zsolt19900
őstag
Sajnos nem adták meg asszonykámnak az elsőbbséget a minap, ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a légzsák átvezető jó az autóban és így a légzsák nem nyílt ki (kormányon gondolok az átvezetőre), a baleset során az anyós oldali sem nyílt....
ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ezek milyen szisztéma szerint működnek? az érzékelő része....
azért kérdezem, mert ha ezek után lesz beletéve új átvezető, akkor az érzékelője-aktiválója az durranthatja a légzsákot? vagy ha az anyósoldali sem aktiválódott akkor nincs ilyen veszély?km/hban nem volt nagy a tempó -szerencsére-
94es 3asgolfról lenne szó
-
1stVikman
senior tag
válasz
MunezXBK #154272 üzenetére
Köszi neked is.
Akkor az elektronikát így nem bántja?
Valami diódát kell / érdemes betenni, vagy teljesen felesleges?A könnyebb szerelhetőség érdekében lehet marad a kábelszemes megoldás, vagy megvárom, amíg megjönnek a csatlakozók, és akkor ráforrasztom a lámpatestre. :
[kép]
Mivel a roló aljára fogom a ledeket felragasztani, így a modularitás miatt ezekkel terveztem megoldani, hogy ki-be szerelhető maradjon minden.w333:
pl. ez? [link] -
w333
félisten
válasz
1stVikman #154276 üzenetére
Hmmm ... mondjuk ez nem rossz ötlet, sima izzó marad az ellenállásnak !
Nekem olyan kéne amit a foglalatba rakok és úgy viselkedik mint a sima izzó !
Mondom van ilyen csak nem tudom pontosan milyen kéne bele, Ibiza ... kérdeztem hogy honnan vette de ő is kapta valakitől, gondolom abban nagyobb az ellenállás !
-
1stVikman
senior tag
Emiatt maradna meg az izzó is.
Mivel olvastam, hogy csak a Led berakásakor halványan pislákolhat kikapcsolt állapotban is, illetve zavarhatja a Can-bust.
Bár neten szinte csak can-bus kompatibilis szofitákat találni.Az én esetemben a meglévő világítás megtartása mellett raknék kiegészítésként a ledeket, hogy a teljes csomagtartót megvilágítsa.
-
w333
félisten
válasz
MunezXBK #154272 üzenetére
Én pedig bármilyen LED égőt berakok a belső tér világításhoz vagy halványul világít a sima LED (autó bezárás után is) a Canbus pedig villog !
Bárhogy forgatom nem jó
Ismerős Ibiza -ban is halványul világított amit vettem, most valahonnan szerzett valami LED égőt és az tökéletes, nem villog és nem világít halványul
Lehet hogy csak én fogtam ki valami gyenge minőségű led -t ?
Ha valakinek van pontos infója milyet vegyek ami jó azt szívesen hallgatom !
(#154275) F_Zolee
-
1stVikman
senior tag
válasz
molnarpeter #154270 üzenetére
Óóóó, ha tudam volna, hogy létezik ilyen...
De az én kevésbé elegáns megoldásomnál megmaradna az izzó is, csak ki lenne egészítve a roló alatt 2 ledcsíkkal.
Kérdés, hogy ez mennyire zavarná a kocsi elektronikáját? -
w333
félisten
válasz
1stVikman #154269 üzenetére
Nem lett volna egyszerűbb Led -t venni a gyári égő helyére ?
Én nem forrasztgatnék ez már elég nagy mókolásnak hangzik ... komfortelektronika biztosan nem fogja szeretni, az is lehet hogy halványan világítani fog !
Szerk.
Ha LED akkor Osram és Neolux (ami szintén Osram) ezeket a gagyi kínaiakat 2-3 havonta a kukába kell dobni mert semmit sem érnek !
-
1stVikman
senior tag
válasz
Mágus2 #154249 üzenetére
Későn olvastam, de pont írni, akartam, hogy matatás előtt elmentjük az aktuális kódolást.
Kevesen csinálják, aztán meg megy a vakarózás, hogy "jajj", nem jó, de visszaállítani meg nem tudom.MÁS:
Golf 7 variant csomagtér világítást upgrade-elnék, mert kevésnek érzem a tetőn elhelyezett fényt. (Sokat kitakar a roló, és az elválasztó háló.)
[1. kép]
[2. kép] (kicsit csal, ennyire nincs világos)
Emiatt vettem egy ilyet:
Csomagtartóban van 12V csatlakozó.
Már azt is megoldottam EZ alapján, hogy ne csak gyújtáskor legyen benne áram, hanem állandóan.
Viszont szeretném rákötni a belsőtér világításra, mert mégiscsak kényelmesebb, mint mindig kapcsolgatni kézzel.
Ez nem zavarná meg a kocsi elektronikáját?
Elbírná még plusz fogyasztónak a világítás?
A ledek nem kapnának kevesebb/ vagy éppen több áramot a kelleténél?
Amúgy magára a lámpatestre forrasztanám a vezetékeket , hogy ne kelljen megvágni a gyári kábelt, meg lekötni az akkut.
Vagy kábelvég szem segítségével betenném az izzóhoz a polaritásra ügyelve.Megoldható lenne?
-
w333
félisten
válasz
molnarpeter #154266 üzenetére
Köszi ... ezt nem tudtam, az gondoltam a recés rész teteje a max. !
Szerk.
Másik kérdés hátha valaki tudja a választ !
Centrálzár nyitás illetve zárásra sem villognak az index lámpák, azt tudom hogy "Meta"' riasztó van benne ami ki van kapcsolva (lehet hogy arra van kötve) ?
-
grizlisandor
veterán
Elvileg 5W40 volt eddig is benne, hidegen nem szoktam taposni, olajfolyást nem találtam még az autó alatt, meg most se találtunk, mikor meg volt emelve.
(#154262) 1stVikman:
Fél litert evett meg ~3k km alatt, mint írtam is.
A Seat könyvbe is az 1000km alatt 1 liter olajfogyasztás legális. -
w333
félisten
válasz
1stVikman #154262 üzenetére
Na akkor mondjam azt hogy nekem a 2000 évjáratú Seat Leon 1.4 (16V) AHW már 328000 km van benne (szintén vezetett szervizkönyves) és 12000km alatt (1 év) a maradék 0.8l menet bele ami maradt a 4L kannából (olajcsere után), innen is látszik hogy nem a km állás számít, hanem az hogy hogyan használták !
(#154264) F_Zolee
Mert odafigyeltek rá és hidegen nem hajtották szét !
Lehet hogy nekem sem kellene tölteni de én mindig a nívópálca recézett részénél a tetejéig öntöm, durván 2-3 havonta szoktam ellenőrizni ... lehet ez már sok ?
-
1stVikman
senior tag
válasz
grizlisandor #154258 üzenetére
Mennyi olaj fogy mondjuk 1000 km-enként?
Felöntöd a felső szintig, leírod a km-állást, majd megnézed az első bemelegedés-lehűlés ciklus, utána 500 és 1000 km után.
Ha 1000 km után úgy érzed sokat kell rátölteni, akkor menj tovább az ügyben ,de szerintem csak túlgondolod a dolgot.
Nekem a Fabia (1.4 74kW BBZ) kezelési útmutatójában le van írva, hogy 1L/1000 km olajfogyasztás is lehet:
Itt a 96.oldal is.Ezzel ki is húzta magát mindenki az egyenletből, hiszen mire fel reklamálj, ha a gyártó utasításai alapján is megengedett a nagyobb olajfogyás.
Amúgy a Fabia 2003-as, végig vezetett szervizkönyves, márkakereskedésből vásárolva 133K Km óta(2011) van nálam.
Én 5W40 olajat tettem bele mindig (Total Quartz 9000), 7-8000 km-enként cserélve, mert így is 13-14 hónap telt el két csere között.
Jelenleg 202000 km van benne, ebből tavaly ment bele ~20-22K.
Olajat 2-3 dl-t eszik 1000 ! km-re, de mióta nálam van kb. ennyi.
Nem füstöl, nem kormol, műszaki vizsgán nem kell ügyeskedni.
Én elfogadtam így, mert nincs kedvem szétbontani a motort, gyűrűztetni, meg szelepszár szimeringeket cserélni. -
w333
félisten
válasz
grizlisandor #154258 üzenetére
Meg lehet próbálni az 5W40 olajat én a Total Quartz Energy 9000 -t ajánlom !
Az nem lehet hogy hidegen taposod neki ? mert ezek a motorok nem szeretik !
Olajfolyás nincs az autó alatt ?
-
perecKING
senior tag
Sziasztok! Szerintetek 2007-es Q7-be befér 3 gyerekülés a második sorba úgy hogy be is lehet csatolni az öveket? Touareg-ről emiatt letettem mivel arra azt mondták, hogy kizárt...
Vagy esetleg tudja valaki az ulések méretét? -
Ákos007
csendes tag
HELP
EGR SZELEPET NEM TALÁLOM SEAT-BAN 1,4 2002 AUD..
HOL KERESSEM ?
-
w333
félisten
válasz
grizlisandor #154256 üzenetére
Mennyi km. van abban az autóban "ami valós" ? füstöl is ?
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #154176 üzenetére
Alteámba lecseréltettem a bal első csapágyat(FAG ment bele) + két stabilizátorpálcát.
Olajevésről annyit, hogy ismerős munkafelevő szabin van, így csak jövőhéten tudom utolérni az előző tulaját a kocsinak, hogy töltögettek-e két olaj csere között plusz olajat. De a szerviz szerint nem hozták be olaj utántöltésre az autót hozzájuk, meg a POHU szerint ezeknek az 1.6 szívó motorok általában eszik kicsit az olajat.
Két lehetőséget vázolt fel, hogy vékony olajat tettek bele, kérdezzem meg mit és vegyek 1 litert és töltögessem, vagy cseréljük le(vétek lecserélni a 3k km futottat) a neki bevált Aral 5W40, ha azt is eszi, akkor kopott a motor. Hát én az olaj leengedése mellett döntöttem, mert ha ezt is eszi, akkor megpróbálok élni a szavatossággal...Mutatta, hogy a motortartó bak cserére szorul, ezen kicsit csodálkozott, mert ezt inkább pd-ken gyakoribb. Nála is előfordult az a furcsa véletlenszerű hang tolatáskor bal hátulról, amire panaszkodtam itt is, erre is ránéz következő vendéglátáskor.
-
Ákos007
csendes tag
Sziasztok! Sea Cordoba 1,4 benz. 8w 2002 AUD . EPC és motor chek piktogram világít a műszerfalon ! féklámpakapcsoló tengelye kopott volt rángatott illetve multiméterrel mérve nem zárt a kapcsoló! Kicserélve megoldódott a rángatás aku levételével EPC nem aludt el . Más okok is lehetnek?
-
adp
őstag
2001es polo classicba 1.4 16v (110e km) milyen olajat tegyek? Eddig total 10w40ment bele,10-11e kmenkent, szinte csak hosszabb tavokat megyek vele hetvegen palyan es kozuton, magas fordulaton, mostmar Magus tanacsara csak 110korul tolom neki. A totalbol par decit megevett a 10e km alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest