Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
davenport
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
van ami 15-ig fedez, érdemes futni velük pár kört. 15 év felett viszont nem lesz
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Ha a fékolaj tartályban jó az olajszint, lehet, hogy belevegősödött a rendszer, ezért nem emel ki a kuplung,Így tudod légteleníteni Lehet, hogy csak ennyi a baja. Ha ismét belevegősödik, a kuplung főhenger adta meg magát. Ez a kissebbik rossz...
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ne is mond. Holnap fogok szembesulni a dolgokkal.
Amit tudok. 2 kilo a haza hozas, plusz a kuplung (mondjuk 50)
Itt ha ez meglesz 800 - 1000 akkor fasza. De ennek ahova vittem nulla eselye.
Hal istennek - vagy kinek - van itt egy magyar ajku legeny. Na majd latjuk
-
-
válasz
davenport
üzenetére
Elszalt a kuplung (ha igy kell mondani). 800 km szepen dolgozott, egyik utepitesnel kapcsolok vissza es puha. 1 perc mulva mar nem volt kuplong. Olaj van benne, de mindha a levegot taposnad, semmit nem csinal. Valakinek otlet? Mielott itt kint kicsereltetik velem az egesz autot...
Luck Dragon: Nem, azt nagyon jol viselte. 140-150es tempo - persze ahol lehet
- 92 foknal nem ment feljebb -
qfm
őstag
Tudja valaki, vagy meg lehet nézni valahol, hogy az Astra H első sárvédő teljesen azonos-e az Astra classic III sárvédőjével? Illetve, hogy egy ilyen gyári új elem mennyi lehet? Előző tulaj nem figyelt rá kellőképp. 35+festésért javítanák, bontóban a H astra elemet 30-40 körül láttam, amit ugye szintén festeni kell. Kíváncsi vagyok egy új mennyi lehet. Meg hogy egyáltalán jó-e a H astra elem rá, vagy csak nagyon hasonló.
-
-
-
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek arról, hogy 2005 Meriva A-ba (1.6 benzin z16XE) mehet e a következő olaj.Q8 SAE 5W-40 Formula Excel (4 L)
Eddig a Mannol Energy Formula PD 5w40 volt benn és nem igazán zabálta. Viszont mostanában elég jól nyeli, ezért cserélném le.
-
Szada85
aktív tag
-
Fandango
veterán
Tegnap akksit cseréltem a H Astrámban, kb 45 percig volt a kocsi akksi nélkül.
Az ablakemelő elfelejtette azt a funkciót, hogy rövid gomb lenyomás után teljesen fel vagy le húzza az ablakot.
Vissza kell tanítani valahogy hogy újból olyan legyen? Van rá valami trükk vagy kell hozzá céleszköz? -
Tikakukac
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
Biztosan nem ugyanaz, de ennek a harmadáért megkapod ugyanezt a minőséget. Tapasztalom, 2 éve legalább mennek a ledek a belső térben.
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
Gyárilag is lehet ilyen sajnos, már láttam ilyet, de ha nem volt az, akkor szerelés közben volt gondatlan, aki arra járt. Feltéve, ja a belső oldalon van.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Hát igen, nem a legolcsóbbat kell azért venni

Alin benyomod, h 4* feletti eladótól akarsz vásárolni, úgy nagyon nem tudsz mellélőni -
rumos XIII
aktív tag
Sziatok,
Adott egy 2000 1.2 c corsa. Ha a klímát bekapcsolom és elkezd a hűtőbordán lévő ventillátor forogni, elég erőteljes kattogó hangot ad. De ha elér egy bizonyos fokozatot, akkor mintha misem történt volna. Ez csere érett, vagy esetleg ha valamit meghúzok rajta, megjavul?
Illetve utóbbi időben 1-2x előfordult, hogy indítás után, -szerintem- az a ventillátor nagyon-nagyon max fordulaton elkezd dolgozni, de annyira, hogy inkább leállítom, mert nagyon rossz hangja van. Ez mitől lehet?Csatolok egy képet a hűtőborda állapotáról, ez csereérett már? Mitől bír így eldeformálódni?
Köszi!
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Jó bele, csak annyi, h kínából ennyi pénzért egy karácsonyfára valót kapsz

-
Üdv mindenki!
F Astra kesztyűtartó világításhoz ez jó lehet? Ilyet vettem a beltér világításához is...az Opelt ismerve nem bonyolították túl a dolgot.
Köszi a segítséget előre is!
-
ntomka
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Szeretik ezt az "ezt hozza a gép, akkor ez kell bele" dumát mindenhol. Előző kocsihoz nekem rendre olajszűrőt és olajat is mást akartak adni mindenhol, mint ami való volt bele. Szerencsére ahova hordtam/hordom a kocsit, ott ezen nem problémáznak, ismerjük egymást és elhiszik, hogy nem mondok hülyeséget, így ők leverik az alkatrész üzleteken, hogy márpedig ne azt adják, amit a gép hoz.
-
davenport
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Részemről megnézem a szinteket (víz, olaj stb.) Pótkerékbe fújok, ha korábban nem tettem meg. Inkább a papírmunkára figyelek, zöldkártya, nekünk EU-s biztosítási kártya, és ha a kocsi életkora engedi még, akkor egy Assistance, főleg ami állja az esetleges trélerezést.
@(#92355) athomi: ezt már a tűzoltók/mentők készítették?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
15w40et bele, oszt csőh
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Holnap indulok egy hosszabb útra (Hollandia, ~1100 km), mit érdemes átnézni az autón? Februárba mikor vettem át lett nézve, olaj, szűrök, ami kell ki lett cserélve. Vizsgázni is 2 hónapja vizsgázott.
-
ricsi8800gt
addikt
Beszéltem a szereplővel az okos kérek cserèvel kapcsolatban,MI AZ AZ OKOS KÉREK? 😃 Ö máshogy ismeri de a traktorozo hang nem attól van,Mondom én,Már utánna jártam és sokan mondják hogy az a baja és cserèssek ezek a kerekek,vigyem el és hallgassuk meg,Mondom napi első indításkor lehet nagyon hallani ezt a hangot,Jó hagyjam ott és meg hallgassa,Mondom meg veszem a kerekeket mert az a baja biztos,ne vegyem meg mert nem biztos hogy az a baja,vezèrlèst nem kell cserélni mert 14e km van benne.
Az okosokat meg veszem mert tudom meg tudjuk hogy az a baja
-
athomi
veterán
válasz
body007
üzenetére
Itt nagyon sok gond van:
- földtalajon emel, ami nem kellően szilárd
- lejt az autó alatt a talaj
- az emelő alatt is lejt a talaj
- rossz az emelési pont
- egy szem krokodilemelő mellett bemászik az autó alá
- pont az emelő mellett mászik be és szerelget, hátha kiüti az autó alól -
athomi
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Ráadásul ha onnan rendel kedvezmény nélkül, akkor legalább jó bőven meglesz a végére a 220.

Amúgy annyira nem bízok bennük se, volt már hogy a rendszerük az eladónak olyan alkatrészt dobott ami nem is az adott autóhoz volt való. Plusz a fb-os csopiban többen is írtak írtak már olyat, hogy az eladók szeretik ajánlgatni a 10W40-es olajat 150.000 km felett.
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
menj be unixhoz, cikkszám alapján ellenőrzik.
-
Tikakukac
titán
válasz
Magnum_
üzenetére
Azt tudom, én csak mondom, hogy a home-made cserénél mindenki vésse fel, hogy ha garis is lenne valami abszolút nem tuti megkapod a pénzed. Másik Opel fórumon a srác már egész kis kupac cuccal rendelkezik olyan cuccokból, amiket nem vettek vissza, mert nem volt beépítéses papír.
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Lehet így, lehet úgy.
Nekünk 1 szett lánccsere és munkadíj csak azért lett garis, mert fater éppen a főnöknél szerelt villanyt. Egyébként elhajtottak volna a rákba.
Biztosan lehet ennyi is az ár, csak tippre ehhez jár pár paksaméta meg elég durván perelhetőség, míg az otthon cserebére a nagy semmi. Ha anyaghiba van, akkor sem. -
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Jo hosszu arat mondtak be

-
odorgg
addikt
Lehalt a klímám.

Opcom semmit nem mond. 1 hónapja még ment gond nélkül. Gombnyomásra nem húz be a mágnes sem a kompresszoron. Esetleg valakinek ötlete?
-
odorgg
addikt
Janitól kell venni. Megbízható, korrekt, és szépen dolgozik. Csomagküldés sem gond neki. 2 éve vettem 2 szettet, de még az első is rendben van. Sajnos már nem emlékszem hogy mennyi volt.
-
Helló!
Bőr váltószoknya és kézifékszonya cseréje ügyében vannak bevált források?

Köszönöm szépen!

-
repvez
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Igen ezt írom gyárilag beépített kartamaszba, vezeték nélküli töltő
Opel insigniaba gs. 2017es. -
Szada85
aktív tag
válasz
ntomka
üzenetére
A hangról lemaradtam, reggel leparkoltam még "ép" volt, délután 5-kor beülve pedig ez fogadott.
Petyyyyyy:
Yep, a kavicsnyomból szaladt szét 3 irányba. Javítani nem lehetett, mivel nagyon a szélén volt, ezért csak így végzödhetett.Update:
Kemények a Carglass-os srácok,
-18:00 körül leadtam az online-bejelentöt, biztosító névvel, alvázszámmal, akkor ez alapján egy "nincs ilyen szélvédö raktáron, keresni fogjuk" üzenettel zárt az oldal.
- 19:33-kor hívott az ügyfélszolgálatosuk, hogy idöközben egyeztették a raktárral, erösítsem meg, hogy esöérzékelös, UV szürös, és van-e rajta felsö sötétítö csík, megerösítettem.
- egyeztettük, hogy melyik kirendeltségükön szeretném cseréltetni, és mikor tudnak legkorábban fogadni.
- 30-án kedden van idöpont, reggel lead, délután elvileg felvehetö lesz az autó. Szombaton meg gyors föpróba 1000 km-en.

Fingers crossed.
-
repvez
addikt
A vezeték nélküli töltőnek van valami speciális beállítása vagy típusa.?mert mintha nem akarna tölteni a xiaomi mix2s t. Ami elvileg tudja ezt a törést akár 18 wattal is.
-
davenport
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Akár virágnyelven is, vagy privátban de megkérdezhetem, hogy melyik az a három budapesti? Köszönöm
-
-
-
athomi
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
És csodálkoznak, hogy miért nincs bizalmuk az embereknek a márkaszervizek felé. Pedig tudniuk kéne, ugye ezért.
Mind a szervizelés, mind a problémakezelés nulla a hazai képviselet és a márkaszerviz részéről is. Mindenki csak azon agyal, hogy rázza ki a nyakából a felelősséget. -
athomi
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
Első körben a márkakereskedéssel kellett volna megpróbáltatni a szóbeli álláspontjukat írásba foglaltatni. Ha ez megvan (vagy nincs meg, mert írásban nem hajlandóak nyilatkozni), akkor kellett volna a konkrét márkakereskedés szóbeli vagy írásbeli álláspontjára hivatkozva kikérni az Opel hivatalos álláspontját. Ha arra kaptál volna egy ilyen leterelő levelet, akkor belengetni nekik, hogy nagyobb nyilvánosság elé is tudod vinni a kérdést, ami nyilván kellemetlenebb lehet rájuk nézve is. Így már esélyesebb, hogy kaptál volna egy érdemi választ.
Csak míg ez lezajlik addig pár ezer kilométert biztos megteszel a 10W40-nel.

-
adalbert1
veterán
válasz
athomi
üzenetére
Inkább képként/linkként illesztem be, mert a levélben volt kép is a használati útmutatóból. (ezt még eléggé felhúzott állapotban írtam, szóval van benne pár hiba, pl. a márkaszervizt hivatalos szerviznek nevezem, és hasonlóak
)szerk.: ja, és mindez április 11-én volt, utána még az egyik ügyintézőjükkel telefonos kapcsolatban is voltam, aki azt mondta, hogy nyitottak belőle incidenst, és hogy a német Opel válaszára várnak - de pár telefonbeszélgetés után ez az ügy is elhalt, mert semmi választ nem kaptak.
Most, az opel gombosos cikk után jutott eszembe, hogy megint rákérdezzek náluk, és most jött ez a fentebbi lepattintó levél.Ami igazán zavaró, hogy ezek szerint, ha a márkaszervizek gyakorlatával problémád van, akkor semmilyen felettük álló, a márkához kapcsolódó cég sincs, akihez fordulhatnál - márpedig ha nem megfelelő motorolajat használnak, akkor szerintem azt hiába próbálod megbeszélni velük, nekem annyi volt a standard válaszuk, hogy akkor a gép sem hozhatná, ha nem lenne belevaló - ezt még meg is értem, de akkor vagy updateljék a dokumentációt, hogy ok, mehet a Z16XEP-be a 10W40, és nem kell a Dexos2-t tudnia az olajnak, vagy javítsák ki a szoftverüket, hogy ne hozhasson ilyen motorkódhoz ilyen olajat, illetve a márkaszerviz ismerje be a hibáját, és cseréljék ki Dexos2-t tudó 5W30-ra a beletöltött olajat.
Szóval ennél szerintem lehetnének sokkal jobban kidolgozott folyamataik az ügyfelek panaszainak a kezelésére, mert így én pl. teljesen el fogok fordulni a márkától, és a következő autóm nem Opel lesz, illetve szolgáltatást sem fogok igénybe venni tőlük (pl. eddig sok mindent márkaszervizben csináltattam, most már semmit sem fogok). Igaz, hogy csak csepp vagyok a tengerbe, de ha többen is úgy gondolkoznak, hogy a pénzüket máshol költik el, akkor remélhetőleg vagy észbe kapnak, vagy lehúzzák a rolót majd (az opel gombosos cikk is egy PR katasztrófa nekik).
Szóval most már nem csak a márkaszervizt írtam le, hanem az opel magyarországot is.
-
adalbert1
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ma végre választ kaptam az opeltől, tanulságos, hogy gyakorlatilag egy nesze semmi fogd meg jól válasszal leráznak:
"Köszönjük válaszlevelét.
Engedje meg, hogy tájékoztassuk, az Ön által felvetett, ajánlott motorolaj használatát érint? kérdés ügyfélszolgálatunk hatáskörén kívül esik.
Az Opel márkakereskedések az Opel Magyarország feltételeinek megfelel?en m?ködnek, ott dolgozó Kollégáink tudják tájékoztatni az ajánlott olaj használatával kapcsolatosan, vagy arról, hogy történt-e bármilyen változás az Opel gépkocsikba ajánlott motorolajat illet?en.
A címben jelölt esetszámhoz tartozó esetet ügyfélszolgálatunkon lezárjuk.
További kérdései esetén kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.
Köszönjük megértését és türelmét." -
-
soultrapp
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igazából csak annyi a baj,hogy olaj csere után jelentkezet kb 250 km-el.
Egy szerelő azt mondja, hogy lehet szar lett az olaj bele Gm dexos2.Ha kell az okoskerék csere akkor nyilván kell,de azért kérdeztem hátha valaki járt hasonlóan!!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

- 92 foknal nem ment feljebb

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mind a szervizelés, mind a problémakezelés nulla a hazai képviselet és a márkaszerviz részéről is. Mindenki csak azon agyal, hogy rázza ki a nyakából a felelősséget.