Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
b4zsi-
őstag
Az alábbi Opel Astra 1.6 Enjoy benzinről mi a véleményetek? [link]
Megbízható konstrukció? Van valami gyakori hiba ennél a típusnál? Van más ajánlott modell ebben az ársávban? Zafira és a hétszemélyes vonalat elengedtük. -
ricsi8800gt
addikt
válasz
Magnum_
üzenetére
Majd kicserélem ha meg lesz csinálva rajta a vezérműtengely szimering csere,ott szivárog az olajam és alul tiszta olaj a blokk,szelepfedél tömítés csere volt már szóval az kizárva,csak az a baj ha a vezérlés meg lesz bontva amibe 8e km van és én azt nem akarom újra cserélni le
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére

(én most az új autóba - ami nem az opel - total quartzot rendeltem.
) -
adalbert1
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Mennyi pénzbe került a váltóolaj csere? Szerintem nekem sem volt még soha a H Astrámban cserélve, pedig idén már 13 éves lesz - a héten ugyan megyek olajcserére Opel szervizbe (ez egész jó árban van amúgy náluk valamilyen öregautós program keretében), lehet, hogy rákérdezek, hogy mennyibe lenne náluk egy váltóolaj csere.
Igaz már sikerült 2 év alatt szerintem olyan 600k körül elkölteni a kocsira 2 év alatt (vezérlés + vízpumpa vásárlás után, toronycsapágy és első lengéscsillapítók (ezek miatt, és az egyéb típushibák miatt azért eléggé haragszom az Opelre, nagy részük filléres spórolásokból jön elő), első-hátsó féktárcsák, betétek (oké, ezek kopó dolgok), és hátsó féknyergek, kézifék bowden, hátsó ajtó teleszkóp és még pár apróság), így a vételárral együtt már egy fél új Vitara kijött volna belőle.
-
qcsika
újonc
Tisztelt fórumozók! G Astra elektromos ablakemelőm 15 C° kinti hőmérséklet felett, vagy ha fűtéscsap melegre van állítva, letílt mindkét oldalon. Ha leveszem a gyújtást, és újra ráadom, akkor ideig-óráig (percek) működik. Ha leesik a környezeti hőmérséklet, akkor ugyancsak jó marad, újra indítás után. Valamiféle kontakthibára, felgyűrűsödött forrasztásra, vagy hibás relére gondolok. A neten nem találtam ezen irányú semmilyen utalást. Aki járt már így, vagy van tapasztalata a hibával kapcsolatban, szívesen várom a segítséget. Köszönöm!
-
Magnum_
nagyúr
Valtoolaj: 2liter kellene bele. 1liter SEM volt a valtoban. Ember szerint jobb igy, azt mondom nekem is jobbnak tunik, talan nem placebo.
Kurva opel miatt en csak ajanlani tudom, nem nagy osszeg, de sokaknal olvastam, hogy kevesebb a mennyiseg, mint kellene. 2021.04.30ig muszakim is lett. -
diablo1984
veterán
válasz
hacki87
üzenetére
De csak a bal első sárvédő és a motorháztető ennyi, a jobbos sárvédő és a többi elem egységes. Ez javítva volt, de nem barbár szobrász módon. Az opelünkön mikor még néztük, akkor láttam, hogy a bal hátsó lámpa cserés volt, ott kapott valamit a bal sarka, de kis részen, mert a hátsó ajtó gyári, a sárvédő lámpa alatti benyúlása van fél tenyérnyi helyen mérhetően fújva(+kis gitt), de ott is csak azt a részt fújták a sárvédő többi része gyári.
Ami még érdekesség, hogy az isuzunk motorházteteje cserés volt 2 éve, mert anyám nekiment egy traktornak(útban volt neki) és inkább cserélve lett mint gittelve, de mivel más színű volt, a festő lemezig letakarítottam majd úgy építette fel a rétegeket+festést és gyári méretűt lehet mérni 150 mikronnal mint ahogy a tetején is ennyi, tehát ilyen módszerrel lehet gyári értékeket produkálni. -
hacki87
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
150/220hoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az opel márkaszervizben mondta nekem az egyik dolgozó, hogy előfordul néha, hogy a gyári festék vastagabb. Azaz attól hogy 220-at mérsz még nem jelenti azt, hogy javított. Mértek már ők is ilyet.
-
diablo1984
veterán
Vettem egy rétegvastagság mérőt(mert olcsó volt, meg amúgy is mért ne, az elmúlt 5 évben sűrűn cseréltem az autóimat, asszem a jelenlegi állománnyal 9 autó volt nálam az elmúlt időszakban) végigmértem a családi flottát, így a h asránkat is, és megállapítottam, hogy jó szemem van 1 helyen van belefújva a bal hátsó lámpa alatti részen, egy fél tenyérnyi helyen, a többi része mindenütt eredeti. A konszernes vasam is lemértem, bár haver mondta, hogy már mérték és javítás mentes a kasztni(bíztam is benne, így az eredet vizsgánál is inkább nem kérdeztem) és kiderült, hogy tényleg egy elem sem volt azon sem javítva és az opelhez képest egyenletesebb réteget tudtak csinálni szinte tizedmikron pontosságú, míg az opelnél 30-40 mikron eltérés is előfordul(ami szintén nem nagy, de más a technológia ahogy fújták az opelt 2004-ben és a skodát 2011-ben).
Faterék is meghallva a szerzeményem, előhozták az idén beújított egyik autójukat, azon egy balos sárvédő és motorház volt fújva, gittelésnek nyoma sincs, csak 1 vékony réteggel(vagy lakkal) át van fújva(150 helyett 220 mikron).
Nem rossz kis cucc, bár nem tervezek autót venni, de enni nem kér, ha mégis csere mellett döntenék, akkor itt van még 1 eszköz a kezemben ami alapján lehet ítélkezni!
-
_seth_
veterán
SIM kártyás GPS nyomkövetőt használ valaki az autójában? Milyen SIM kártyát kell venni hozzá? Ismer valaki egy leírást a beüzemeléséhez?
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ezért kéne a labor és tudnánk miben mi van és mennyi.
Tegnap porolni hoztak egy gépet, mondom a tulajnak: nem zavar, hogy a ventinek totál vége van és hullik már széjjel? Á, nem, nincs annak semmi baja. Mondom rendeljünk le azért egy ventit aztán hasonlítsuk majd össze.
Szumma: olajjal gépészeti problémákat igen ritkán lehet megoldani. Apám is javasolt csodaadalékokat a fűnyíróhoz, hogy ne egye az olajat. Én inkább meglátogattam a gépműhelyt és kapott egy szett gyűrűt. Lám, azonos olaj mellett most már nem füstöl
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez mindig azért nehéz kérdés, mert saját tapasztalatból tudom, hogy a nívó semmit sem ér. Ha megeszi a kocsi, pótolja benyával és hiába nézegeted, pamm.
Itt ugye a MOL jelentené a megoldást ha bevizsgálnánk a mintákat. Na ők megmondanák mi a stájsz. Addig meg az erő legyen velünk. Én idén GM olajjal fogok mosogatni
-
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
én nyáron most [ezt rakom] az 1,4 twinport opelbe. Érdekessége ennek az autónak, hogy mikor vettem és ami benne volt olaj az fekete volt mint az üszök, holott elvileg 3-4e km volt benne és kopott is belőle. Utána olajcserekor a teknőt is levettek, kitakarítottam, mannol opel specifikus olaj ment bele(direkt bőven vettem, 5+1litert, hogy legyen mit utána önteni) és csodák csodájára egy kicsit sem kopik a motorolaj belőle(hogy mi lehetett benne amit evett, az jó kérdés).
Most majd nyáron lesz 1 éves az olajcsere, kb 4-5 e km lesz majd az olajban, cserélem eurol-ra, most erről az olajról hallottam jókat, a skodámba is majd ez megy(nem olcsó olaj, de elvileg jó).(#90275) ricsi8800gt : zsu.hu
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Zsu-nál néztem, 6500 Forint az olaj és 985 Forint a Hengst olajszűrő, ami ugye a gyári. Ennél olcsóbban ne akarjon senki semmit üzemelteti már.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Egyáltalán nem, plusz 10cm csak. Mérd oda. A menet asszem 5-ös, de nekem a cikk kereső dobta ki típusra. De csavard ki nyugodtan és nézd meg. Egyszerű metrikus menet.
-
farkas-j
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Csak pálca esetén esetleg ez jó lehet.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Csak pálca? Akkor az tényleg nem több 1500-2500-nál. Értékesítője válogatja mennyi.
Én pont egy hónapja cseréltem, a gyári ~28cm-es elég gyenge. Most olyan ~38cm-es van, lényegesen jobb a vétel, de szerintem a gyári rendszer (talpban jelerősítő + autó rádió) is gyenge a vételhez. -
Gabis
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes segítséget. Nem tétel egy új ára, szóval cserélem. Viszonylag könnyen hozzáférhető helyen is van. Köszi még1*.

-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Talppal együtt akarod cserélni?
-
mohabá 007
aktív tag
Kiszereled, és látni fogod, hogy nem látsz semmit.
Működése hasonló, mint a termosztátnak, ha nyitott, vagy zárt állásba beragad, (nem működik) ezért csak a csere segít.
Ránézésre csak egy menetes rézszínű tömböt látsz,
( lényeg a működtető rendszer) a tömbön belül van:Több ilyen ilyen működésű jeladó, kapcsoló is van beépítve, pl:hűzőventi kapcs, klímaventi kapcs, beszívott levegő hőmérséklet érzékelő, vízhőfok jeladó ECU-nak, vízhőfok jeladó vízhőmérő órának, stb.

-
ricsi8800gt
addikt
Milyen árba van a Tető antenna h astra kombira ? bárdis oldalt nézem ott van 1600-tol 10e felett is
-
Tikakukac
titán
válasz
athomi
üzenetére
A legnagyobb kérdés mit pasztáztak egyáltalán
Szerintem úgy történt a dolog, mint nálunk: szelepfedél tömítés helyett régi szar maradt bent és körbenyomták az egészet, aztán szevasz.
Olajat ha rendesen el van zárva nincs gondja. Fékfolyadék ami durván eszi a párát a levegőből, na az bontás után tényleg elég erősen felhasználandó. -
athomi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Megbontott olajról van szó, nem bontatlanról.

-
diablo1984
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Nem, a motorban lévő romlik, azért kell cserélni, mert a párával és lecsapódásokkal savas elegyet is képezhet a motorban. A kannában lévő motorolaj nem romlik úgy, be is b@szna, ha 1 éves olajat már dobnánk kifelé, ki tudja mennyit áll a polcon, mikor csinálták és csomagolták le....
Amit írtál, az a motorban lévő olajra igaz! -
-
athomi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Én tudom honnan esett oda... amikor a szelepfedél tömítést csinálták, akkor esett oda. És vajon mennyi esett be a motorba? Jobb lett volna azt is én csinálom...
-
athomi
veterán
Megvolt ma a motorolaj csere. Tavaly májusban volt előzőleg, azóta 8000 km-t tettem az autóba. Jó fekete volt az olaj amit leengedtem. [link]
Érdekességképp a tavalyi Mobil 1 Esp Foruma után most gyári GM-et tettem bele. Mivel elő szokott jönni, hogy a gyári után a drágább olajokkal halkabb a motor, így a kíváncsiság is hajtott, miután én megfordítottam a dolgot azzal, hogy pont a gyárira tértem vissza. Nem lett hangosabb, kultúrátlanabb a motor járása.Motorolaj mennyire romlik felbontást követően? A tavaly májusba nyitott olajnak elég fura szaga volt, meg a GM mellett elég barnásnak is tűnt (bár lehet eredetileg is barnásabb).
A olajszűrő kicsit durván rá volt húzva, alig tudtam leszedni. Ráadásul gumitömítés darabot találtam a szűrőben, de régebbről származhatott, mert a tavaly feltett szépen a helyén volt. Amúgy a szerelőm tavaly benyelte az új leeresztő csavarom, merthogy a régit tette vissza.
Ami viszont zavar, hogy mi a francért van paszta ezen a csavaron?
-
polk
csendes tag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Nekem kattogás volt alkalomszerűen, nem nyikorgás, volt amikor napokig nem csinálta, utána meg napjában többször. Először nem is a fékre gondoltam, hanem valami futómű-alkatrészre. Ezután kezdtem utánanézni, hogy mégis mi a fene lehet. Azonnal abbahagyta, ha éppen csak lenyomtam a fékpedált, utána volt hogy újrakezdte. Az ideg majd széjjelvágott, de végre megoldódott. Majd jön valami más...
Próbáld ki, hogy finoman fékezel, ha azonnal megszűnik a hang, elképzelhető hogy ez a gondod neked is. Amúgy meg nem hülyeség kicserélni, mert elfárad a rugó egy idő után. -
repvez
addikt
használja valaki a myopel appot? hol lehet azokat az adatokat megnézni rajta amiket a honlapon? mert most csak a kezelési utmutatókat meg ilyen általános dolgokat lehet csak megnézni vele, de semmi autóspecifikus adat nincs , pedig elvileg arra találták ki és azt is irják , hogy azzal lehet megkerestetni a kocsit a parkoloba, felkapcsoolni a világitást meg hasonlók.
csináltam fiokot és be is vagyok jelentkezve és van onstar elöfizetés is, a telefonon mégse látok semmit sem, csak a weblapon. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
G Astra Classic-ról lenne szó. A hamutartó fedele rosszabb úton magától kinyílik. Néha nem is kell neki nagyon rossz minőségű út....
Egyszerűen elenged és kinyílik. Amikor megvettem 1-2 kisebb alkatrészdarab volt benne...gondolom valami eltört benne.Érdemes szétszedni, buherálni? Gondolom bontóban van ezer darab. A kérdés, hogy mi törhetett le?
Ami érdekes, hogy ha a tetejét nyomom, nem nyílik ki...csak ha lent nyomom erővel. Lehet valami rugó hiányzik. -
Gabis
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm. Kapott egy kis WD40-et de nem segített. Kiszedem, és alaposabban megnézem, (így is érdekesen néztek rám a Kodály körönd-ön) vagy csere.
Hálás köszönet a segítségért. -
Gabis
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm.
Erre gondolsz? Ez a hűtő alján van a bementi oldalon. -
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ez egy fos szerkezet. Nekünk miután megvettük a kocsit pár napra a kallantyúból tűnt el a csavar. Megoldottam átmenő csavarral, azt nem fogjuk elhagyni.
A szerkezetet ismerve én azt nézném meg a helyedben, hogy nem lehet-e szethúzni picit a tengelyt. Ugyanis ez több részből áll: van egy amit forgatsz, arra van ráhúzva a két végén az ellapolt vas, ami siklik, azon belül meg az ékek, amik beakadnak. Szóval én futnék vele pár kört. -
Gabis
őstag
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem, hogy merre keressem a hibát.
Gyújtás ráadásakor rögtön elindul a vízhűtő ventilátora (hideg motor) - Corsa B
Előre is hálás köszönetem.
-
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
""szikszallagot meg old dolgokat""
Ez így igaz

-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Sajna a tetonel a halo beakasztojat nekem is meg kellett hosszabbitom a heten, kiugrik rossz uton
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Most még lehet meg próbálom azt hogy a két vegère tekerek szikszallagot hogy a vezetöben egy nagyon kicsit feszüljön meg még vissza tudja húzni,általában a szikszallagot meg old dolgokat

-
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Minap láttam szép állapotban használtan 15,000-Ft. (OAHH adok veszek)
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem kilehet kopva mert le esik mindig a jobb fele,kompletten mennyi lehet egy ilyen cucc?
-
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nem tapasztaltam ilyet. Nézd végig a csúszka útját, nincs letörte vagy kikopva a redőny vezető pöcök?
-
ricsi8800gt
addikt
Akinek H Astra kombi van és van hátul az elhúzható csomagtér roló vagy mi az,van olyan akinek kiesik a vezetőböl oldalt?nekem állandóan kiesik és le esik az egyik fele laza lehet ?
-
Fandango
veterán
Astra H Z14XEP motornál mikor érdemes vezérlést cserélni? Lassan 13 éves a járgány, és 125k km van benne.
-
Gyerekek, hollandból szabad hozni?

szerk.: embertől
szerk2: autoscout
-
diegho
nagyúr
válasz
Magnum_
üzenetére
Nem tudom, hogy mik az oldalak, de avto.net-et szoktam nézni én. Ott is akad néha 1-2 jó ajánlat. Csütörtökön beszélgettem vele, hogy mennyire tetszik a Scenic 1.6 benzinnel 2010 körül és már 2m-ért szépeket adnak, erre mutatott egyet 89k km-el 1,1M-ért szlovénoktól, hogy ha kell már hozza is. Amúgy nem ezzel foglalkozik, csak hobbiból csinálja.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
FoLey-v
üzenetére
Jol van. Amig te valasztasz kint es te hozatod be, addig a random behozott auto km oraja nem tekerodik meg durvan az indulo es a celallomas kozott. + A legtobb nepper a nem rendelesre hozott autokat hibasan, torotten hozza be. Egyebkent igen, a legtobb hasznalt auto az kulfoldrol jon
csak nem mindegy, hogyan. Szamomra. Bar ugye en latvanyosan nem ertek az autokhoz -
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Legendd
üzenetére
En oktoberben vettem, pont 1.8as de en Nemeto-bol hozattam Be a nyilvanvalo okok miatt. Itthon 1.5+M de 2M-ban van, mire rendesen leszervizeled es a tetot megcsinaltatod (ha epp nem.rossz, akkor preventiv alapon kabel es gorgo csere). Nekem mindennel egyutt (gumik, fekek, stbstbstb) 2M korul allt meg, kedden meg valtoolaj csere, pici allitgatasok es muszaki vizsga.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana
üzenetére
Csukva nem világít. Csukva elalszik. Nem egy atomfizika ez sem. Mikor becsukod az ajtót benyomsz egy kis bumszlit ott a bal oldalon. Ezzel nyílik az áramkör--> nem tud világítani a pilács, mert nincs is ott delej. Kinyitod--> rugó összenyomja a 2 érintkezőt és lőn világosság.
Ha nem így működik nálad akkor az meg lett mókolva, bár nem értem miért.
-
válasz
Legendd
üzenetére
Értem, tartom a fentieket. De vásárlás előtt célszerű elvinni egy állapot vizsgára. Megközelítőleg 10-15,000-Ft ,de sok pénz kidobástól megmenthet. És ha azt mondják hogy minden ok, akkor 1,5M vagy picivel felette.(láthatatlanban nehéz ítélkezni)
A tempomat plusz esőszenzor ,lehet egy egyszerű enjoy felszereltség így többet nem adnék érte (1,3-1,5M) max, mint egy valóban cosmo felszereltségűért.(1,5-1,7M) -
Legendd
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi. Alapvetően 1.8-as motor (tehát szerintem a legjobb), tényleg minden megcsináltatva (futómű, új fékek, tető lezsírozva, átkábelezve..), kb. 170e km-t futott (de ki tudja ugye, mert két éve hozták be). Megnéztem, szép tényleg. És van benne esőszenzor és tempomat.
-
-
Legendd
senior tag
Sziasztok! Manapság mennyi a reális ára egy 2008-as, maximálisan rendben tartott Opel Astra H TT cabriónak? Őszintén szólva hobbinak vennék most erre az évre, utána szerintem inkább valami családit. Persze ki tudja
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Fogyjunk le!
- Horgász topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Ez csak jobb neki