Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenne egy buta kérdésem, mivel február óta áll az autó ,milyen időszakonként kellene indítani, járatni hogy azért ne merüljön el teljesen Csipkerózsika álmába.
Most tettem vele egy kört nincs semmi baja .

-
Sanki
addikt
Bontott lambdaszondával mennyire érdemes próbálkozni?
Z14xep katalizátor utáni szonda lenne problémás. -
mrx1212
tag
A Mann olajszűrőről mi a vèlemènyetek most az rendeltem mert gyári nem volt kèszleten?
-
norrberth
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Aham

Csak az olaj nem tudom jó e..
2019.05 van a hátoldalán.
Szerintem ez a lejárati dátum.Amit Januárba vettünk előző olajt
annak meg
2019.07
Dehát gyártási dátum nem lehet.Szerintetek öntsem bele?
Vagy frissebbre cseréltessem ki? -
-
cszolee79
tag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Nekem ilyen van, soksok évvel ezelőtt vettem hogy "jó lesz az még akármire is"

Egész jó minőségű, ugyanebből a fekete színű nagyon gáz, 1-2 használat után elcsavarodott.
https://torxkulcs.arukereso.hu/extol-premium-torx-kulcs-keszlet-9db-os-6601-p389922139/ -
mohabá 007
aktív tag
válasz
speedernet
üzenetére
"...Egyenlőre nem látom melyik az alja meg a teteje..."
-
Gergőke88
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Abból van 1.8 szívó benzin is, inkább azt szerintem.
-
HoaryFox
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Hát amilyen nagy slúggal nekiindultam a feladatnak, olyan gyorsan le is pattantam róla. Ugyanis nincs megfelelő bit-em a csavarok kiszedésére. Azért a csatikat levettem átfújtam kontaktspray-vel meg egyből utána sűrített levegővel, de nem lett jobb.
Stay tuned, next episode at Monday

-
Tikakukac
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pedig remek válasz rá. Ebben is megkapsz egy tengernyi olyan cserés alkatrészt ami miatt jellemzően a piacra mennek ezek a premium (wannabe) autók.
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Van valaki a csoportból vagy ismertek valakit aki J Astra gyári rádiót tudna frissíteni? 2012 évjáratú Astram van bluetooth kihangosítóval. Sajnos zenét vezeték nélkül nem tudok hallgatni, de úgy tudom, hogy fel lehet okosítani a rádiót. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
speedernet
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm szépen
Kibogozom
Egyenlőre nem látom melyik az alja meg a teteje 😀 -
Tikakukac
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Lassan 10 éves autók, kezdenek elhullani azok a dolgok, amik miatt a piac ár egy jelentős része instant beléjük hullik. Egy kis nagynyomású ez meg az, futómű, kettőstömegű.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nagyobb a belseje nem lesz ettől, könnyebb sem, ellenben ha ez 1.6 szívó, készülj fel az élményre, mert az lesz.
-
szabonagyur
félisten
2010-s Insignia, 1.6 benzin.
Ez is annyira kerülendő mint a diesel kiadások?
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én is

-
5 mm széles nyomtáv szélesítőhöz jó még a gyári csavar vagy hosszabb kell már?

-
-
HoaryFox
őstag
Mai fejlemény: ajánlottak egy hely szakit, aki keni-vágja az ECU-k lelkivilágát, felhívtam, elmondtam, mi a baj, és mondta, hogy vigyem be neki az ECU-t, azt meg tudja nézni, hogy működik-e. Úgyhogy meló után innen folytatjuk

-
cszolee79
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Pedig de.
https://fusesdiagram.com/opel-vauxhall/fuses-and-relay-opel-vauxhall-vectra-b.html
13 Engine control (EC) relay (except X16SZR) -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Ha minden jól megy - és nem akarom elkiabálni - hamarosan én is Opel tulajdonos leszek. A járművön jelenleg acélfelni van, idővel mindenképp gondolkodnék egy alufelni szett beszerzésén. Mivel a témában új vagyok, egyelőre csak nézelődtem, de biztos van olyan, aki tud tippet adni, hol érdemes, milyet, stb. Semmi elképzelés nincs, illetve csak annyi, hogy legyen benne fekete
Márkához nem ragaszkodom, a gyári is megfelel.Minden tippet köszönök előre.
Az még lemaradt, hogy egy Corsa E-ről van szó, a 4 csavaros változatból

Kellemes pénteket mindenkinek!
-
ntomka
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tiszta lexikon vagy.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
speedernet
üzenetére
A sebváltó olajbetöltő, olajszintjelző nyílását megtaláltad, az olajleeresztő nyílást még nem, de van az is:
( leeresztő dugó 12 )[kép]
A szintjelzőig töltd fel.A szervóolaj tartályból kiszívod az olajat, frisset beleöntöd, nem lesz levegős a rendszer.
-
HoaryFox
őstag
Fejlemény: mivel egy nyilvános parkolóban áll a gépezet a szerviz előtt, ezért elmentem motorral a géphez, majd rádugtam a kici óccó kínai op-comot a sasra. Hát, nem lett felhőtlen az öröm, ugyanis az ECU-val szóba se akart állni. Kipróbáltam az összes program - driver kombót, semmi eredmény. Közben feltűnt, hogy gyújtás ráadáskor világítania kéne a Check Engine-nek, majd rövid időn belül elaludnia. Na, most fel sem villan. Plusz az introvertált ECU. Nem jó jelek

Itthon felcsaptam a Zinternetet és találtam több oldalt is, ahol írják, hogy az ECU földelése lehet a gond, és mivel nemrég szerelték be a tempomatot a kocsiba utánkábelezéssel, ezért ott volt matatva. Szóval holnap folyt. köv

-
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
A szervó olajamat szeretném le cserélni olyan módon hogy ki szivattyúzom a tartájbol és fel ömtöm az új olajjal.
A kérdésem hogy akkor is kell légteleníteni?
Vagy ha nem szippantom ki az egészet egyszerre akkor elvileg nem lehet levegős?
Elektromos olaj szivattyút vásároltam hozzá, elvileg motorolaj cseréhez találták ki de gonsolom nem okoz neki gondot a szervó sem.Illetve manuális váltó olaj cserét is szeretnék, meg van a leeresztő csavar meg a fel töltő csavar is.
Számomra az érdekes része a dolognak hogy a leeresztő vagy szint ellenőrző csavar a váltó oldalán van, ott nem fog nekem ki folyni az összes az fix.
Oda is erőszakoljam bele az olaj szivattyút? 😀
Fel öntésnél akkor van tele ha már folyik az oldalsó csavarnál?
Az autó egy Chevroelt Cruze 5 sebességes váltóval.
Tudom nem opel de nagy külömbség nem lehet az opelhez képest.
A szervóba és a váltóba Dexron VI olajat vettem.
Köszönöm szépen -
-
cszolee79
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elvileg a forrasztások. De mivel ugye autóipar -> szopassuk a mélytorokig az usert, ezért az egész ECU belül nyakon van öntve valami zselészerű takonnyal, így nem lehet csak úgy simán helyére forrasztani, stb stb.
Ha utánaolvasol, látod miért kerül ennyibe (youtube-n is van egy csomó videó róla).
Egyik ilyen javítóműhelyben olvastam olyat hogy 85E egy felújított, hibátlan ECU, amire feltöltik a tiédből a szoftvert, ha leadod a sajátot, tehát gyak. régi beszámolásával. Amúgy meg láttam 50-70e között is csak javítást. Magyarországon is van vagy 4-5 cég aki ezzel foglalkozik. -
válasz
cszolee79
üzenetére
Érdekelne hogy ilyenkor a forrasztások szállnak el vagy konkrét alkatrész az ecu-n belül?
Csak azért kérdezem mert azért a 60-80eFt elég húzósan hangzik. Vagy cserélik a komplett ecut-t és beleírják a régi szoftverét?
Amúgy én is csak hüledeztem amikor megláttam hogy a vezérlő a motoron van. -
-
Magnum_
nagyúr
Ha ugy dontenek, hogy eladom a TT-t (ugy dontottem), vennetek C Vectrat helyette?
-
cszolee79
tag
ECU a motorra van szerelve (taps, szakadt volna anyjába a feje aki kitalálta), azok idővel megdöglenek a rázkódás és meleg miatt. Legjellemzőbb tünet hogy az üzemanyag szivattyú relé vezérlése száll el (annak a földjét zárja az ECU maga), és amikor felmelegszik a motor, leáll, és lehűlésig be se indul.
60-80e között szokták javítani / felújítani változatos cégek.
http://www.opeldm.hu/opel-ecu-javitas.html
Biztos van más is amiről nem tudok
-
nTom
aktív tag
Sziasztok
Öreg F astrámat lecserélném kevésbé koros zafirára. Az 1,8-as 120/140LE motornak vannak nyűgjei? -
-
HoaryFox
őstag
No, életem első út menti lerohadása is megvolt, jövök a 6-oson Dunaújváros mellett, 90-re belőve a tempomat azt egyszercsak pukk, fordulatszám nulla, motor áll. Hmm... kuplung, önindító, semmi. Nofene. Vészvillogó, megállok az út szélén, próbálkozok, semmi. Forgatja a motort, de annyit sem mond, hogy "pöff".
Hátsó sor ülés fel, üzemanyag szivattyú check, vinnyogás nulla gyújtás ráadásakor, mondom facca. Pici püfölés, hátha életre kel, de nem. Akkor need help.
Hívom kollégát, nincs vontatókötél. Hívom kisfőnököt/barátomat, neki van, mingy indul. 20 perc, megjön, kicsi a karabinere a kötélnek, kombináltfogó, megoldottuk. Indulnánk, ahogy feszül a kábel, puff, szakad. Nabazz. Oké, OBI nyitva, vegyünk egyet, 5 tonnás, 2ezer pénz. Felakasztjuk, elvontattuk a szerelőhöz. Aztán nagy fékszag a vontató autón, befog a bal hátsó kerék. Oké, azt is otthagytuk. Majd visszajöttünk taxival.
TL;DR: Meghalt az üzemanyagpumpa valószínű, holnap lemegyek megbeszélni a javítást.
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Tegnap a 37fokban stage2-n ment a venti, teto lent, kevesbe hallottam. Penteken autopalyazom majd zart tetovel, akkor majd megirom, mit tapasztaltam.
-
ntomka
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ha van UV lámpa a közelben, ilyet vennék: [link]
-
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Van valaki a csoportból vagy ismertek valakit aki J Astra gyári rádiót tudna frissíteni? 2012 évjáratú Astram van bluetooth kihangosítóval. Sajnos zenét vezeték nélkül nem tudok hallgatni, de úgy tudom, hogy fel lehet okosítani a rádiót. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Magnum_
nagyúr
Ma vettem dizeles motorter burkolatot. Jol visszafogja az amugy sem hangos zajt
cabrioba kell.
Kellene par patent. 4db. Hol tudok venni? -
cszolee79
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Háát... most 35 fokban 2 perccel a "hidegindítás" után bemelegszik a motor

Nem tudom milyen szaga van. Állítólag édeskés, de azok a tanácsok x évtizeddel ezelőttiek, ki tudja mi van most a fagyállóban.
Te tényleg beletöltesz 20-30 kilométerenként egy liter 1000ft-os fagyállót?Ilyen időjárásban a felforralt víz gőzét sem látod, kétlem hogy észrevennéd, ahogy az elpárolgó hűtőfolyadék a 95 fokos motortérben gőz formájában távozik

-
lsebestyen
addikt
válasz
cszolee79
üzenetére
De ez a 10km most teljesen hidegindítás után volt, akkor még szerintem nem lehet olyan meleg a víz...vagy igen? Másrészt üzemmeleg állapotban járattam a motort, mert nézegettem hátha folyik valahol, de akkor csak látnom kellett volna, h párolog, nem? Meg gondolom szaga is lenne, ha párologtatná a fagyállót.
-
cszolee79
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nekem a rossz kiegyenlítő tartály sapka okozta a vízfogyást, bár messze nem ilyen mértékben (1000km alatt volt 1l fogyás). Amikor kicseréltem (1600ft) akkor elmúlt.
Egyszer megnézés után direkt nem tekertem rá teljesen a sapkát és 20-25km alatt több mint 1l elpárolgott belőle.
Ha nem zár teljesen jól a sapka, vagy akár kicsit is átereszt a szelep, akkor lehet hogy ő a hunyó. -
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ha 10km-en eltűnik belőle 0,5L víz azt nem látszana semmilyen formában az olajon? Vagy nem füstölne a kipufogó? Hova tud még eltűnni a víz? Nem értem...Beltér sem vizesedik.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Kérdés, hogy hol van az infotainment lelke, amit hűvösen kéne tartani?
Tolatókamera működött.
Sávtartó, távolság figyelő kamera működött
Úgy általában a vezetői információs kijelző működött -
cszolee79
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Hm, hát kinek mi, nekem a B Vectra 1400-1450kg körül van, 100LE (gyengébb mint a tiéd), 4-sebességes automatája van, megy a klíma is, 360e van benne, és elvagyok vele

-
Februárban volt utoljára napfény alatt az autó, gondoltam ma beindítom és láss csodát pöcc-röff.

-
hdanesz
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Uhh, ezt nem tudtam. De pár perc keresgélés a guglin elég volt belőle.

-
stickermajom
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
Mondjuk amit linkeltél, ha jól látom még FL előtti. Abban, ha nem nyúltak hozzá, akkor időzített bomba az M32 váltó.
@-=RelakS=- Én napközben használnék valami napellenzőt, hogy ne süsse a nap. A klímának is könnyebb dolga lesz lehűteni az autót, az infotainment is menni fog.
-
ricsi8800gt
addikt
Amúgy azt el lehet intézni hogy a mostani rendszámomat át lehessen tenni ha autót cserèlek?
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Tudom, azért mondtam, hogy ne saját házhoz menjen a buli.
Hullottak el szépen sorban az okosított autók ahogyan kell a méréseken, tetszettek. Nekem nem a chipeléssel van bajom. Az agyatlan chip és a kamugyár amit nem bírok.
-
hdanesz
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Plusz én már csak a hatos váltó miatt is inkább a turbósat választanám.

-
cszolee79
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Miért KELL? Rohad? Javíthatatlan? Vagy csak úgy lehetsz sikeres ha új(abb) autóból szállsz ki?

-
ArthurShelby
addikt
-
ricsi8800gt
addikt
Akkor lehet az 1,4T lesz ha beszámolják a H,csak az a baj ár alatt fogja lehet és az fájó, amúgy jó a kis H astrám de fiatalittani kell
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Tavaly Gödöllő-Budapest M3-mon távolság kellett, hogy magához térjen.
Ma Kelenföldtől Gödöllőig be sem lehetett kapcsolni.
És amúgy igen, egész nap napon áll. Maximum letakarni tudnám, más árnyék lehetőség nincs. -
stickermajom
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
~2700-nál leadja a maximum nyomatékát az 1,4T, az 1,6 pedig sok-sok ezernél és ezt fogod igazán megérezni, nem a lovakat. Nálunk pont hasonló 1,4T vs. 1,6 szívó felállás van, és azért öröm visszaülni a turbósba.
Szerintem próbáld ki egymás után a kettőt a kereskedésben, ha lehet.@-=RelakS=-, mi a gond vele? Nálam semmi gond nem jelentkezett. Mondjuk nem áll napon az autó huzamosabb ideig.
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nem a plusz ló a lényeg, hanem, hogy van másfélszer akkora nyomatékod fele akkora fordulaton.
-
hdanesz
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nekem volt turbós autóm és 2000körül már töltött. Ugrott mint a ló.

Nem a lóerő számít, hanem a nyomaték ...és hogy milyen fordulaton adja le.
Pontosan nem tudom, de a szívó inkább 4ezer körül vagy felette adja le a 155Nm-t, a turbós a 200Nm-t pedig tuti alatta jóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest