Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Gurulunk, WAZE?!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
És ahogy a kollégám mondta, télen élmény LED matrix lámpával havazásban és havas úton autózni. Nem kell 10 perc és ráfagy a hó és a latyak a lámpára és nem lehet látni vele semmit. Jött haza az autópályán és szinte minden pihenőben lámpát kellett tisztítania. Az volt a szerencséje, hogy van ködlámpája amivel lehetett valamit látni.
-
Dyrtyho
őstag
Jó rég irtam már ide
de örömmel jelenthettem be, hogy április 24. óta boldog tulajdonosa vagyok egy 2005 évjáratú Opel Astra G Bertone Coupe 1.8-nak. Eddig csak egy hütőcsere volt, de most augusztusban megejtek rajta egy kipuffogó hegesztést ami jelenleg kifúj, egy új rádió fejegység cserét, ami 1 hónapja 10 safe módban van, és egy motorolaj tömitést, mert a motor eszegeti az olajat. Ja és az anyos oldali ablaktörlöm is kiakadt még május végén. Szóval lesz meló vele bőven, de amúgy imádom, egy élmény vele autózni, meg munkába járni
fun fact, pont a héten néztem egy FB-s emlékemet, miszerint 6 évvel ezelőtt egy Calibrára vágytam, és végülis majdnem hasonlót kaptam, csak egy modernebb kiadásban
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Tűzfal felől háromszor jól befújtam tisztítóval úgy hogy már folyt kifele a tisztító cucc.
Párologtatót telibefújtam klímatisztítóval, majd először a fűtést toltam rá csutkára klímával, majd 5 perc után hűtést klímával és utána egyszer csak szépen elkezdett folyni a tűzfalon lévő kifolyónál a víz. Én úgy vettem januárban, hogy el volt dugulva és nyáron a klímázásnál már nagyon gáz volt, hogy el van dugulva. Ma veszek klímabombát aztán még azzal áttakarítom a rendszert. (Pár hete volt töltve a klíma akkor kapott ózonos takarítást is).
Így már legalább ez rendben. -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000
üzenetére
Nope, a lamellák berakási sorrendje itt a lényeg.
Itt írtam róla. Ennél több infó szerintem nem kell.
sz.j: Számolgattam. Nyiregyen 20 vagy 22k a teljes kárpitcsere. Tokkal-vonóval. Ha csak az anyagot veszem meg az egy bő 10k. Plusz a ragasztó. Plusz idő és az, hogy tutira nem lesz olyan, amilyenre akarom. Nem nagyon éri meg sajna otthon szórakozni.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Van egy 5 ajtós G Astrám aminek a tetőkárpitja levált és lelóg.
Ha tudtok valami aránylag olcsó megoldást (a saját kezű javítástól az olcsó de jó szervizig) azt megköszönném.Esetleg ha tudtok címeket, linkeket adni az jó lenne.
Előre is köszi az infókat.
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Törött vákuumcső okozhat ingadozó (jellemzően magas) alapjáratot?
Következő lépés alapjárati motor tisztítás (vagy csere) lesz, majd ezt követően lambda szonda csere.
Corsa B.
Előre is köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000
üzenetére
Sok opciód van, a lamellázgatás egy járható út. Apró kéz, biztos kéz és türelem a titok. Én megcsináltam az ajtóban és a gyújtásban is.
Árulnak egyben is szettet, de ott is az a baj, hogy kopott a dolog. Szét kell kapni, teljes zsírtalanítás, újrazsírozás és utána mehet össze. Pöcc-röff lesz. Ne várd meg, míg elakad a kulcs.
-
NextError
tag
Sziasztok!
Opel astra H 1.6 benzinnél a titkos menüben a v-30 az csak az akku feszültségét mutatja? Csak mert az maximum 13 Voltra megy fel magasabb fordulatnál is. Viszont olvastam hogy 13,5-13,9 között kell lennie a generátor által leadott fesznek, akkor ezt csak kimérni lehet? Akku csere megvolt. -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
F astránál úgy néz ki kiöregedett a gyujtáskapcsoló, mert nehezen vagy egyáltalán nem fordult
Mik a lehetőségeim ? Néztem újat nem nagy összeg viszont akkor 2 kulcs kell az indításhos és a záráshoz, kompletten nem is árulnak ilyet amibe benne lenne a gyujtás kapcsoló és a 3 ajtó zár?
Illetve néztem videót hogy nem nagy cucc kicserélni a lamellákat de gondolom az a kulcshoz egyedi, szal azt se tudnám megcsinálni
Helyben elvileg van aki megoldaná de vagy 20k lenne, azt azért sokallom
Valakinek van ötlete?
-
PETEE78
senior tag
válasz
speedernet
üzenetére
Nem értek hozzá és nem akarlak idegelni, de nekem ez akkor volt, mikor szét volt már bszódva a motor, mikor hengerfejes lett...
-
lsebestyen
addikt
Szerk.: ha elfogadod a licitet akkor viszik természetesen az autót. Meg ugye megkapod a biztositotol az eurotax szerint kalkulált összeget.
-
lsebestyen
addikt
válasz
zolmesz
üzenetére
Hali. Felrakjak belsős licitre, 10 napig tart, aztán kapsz levelet, hogy mennyi lett a licit vege + mennyit kapsz javitasra. Ez ellen lehet fellebezni, hogy szerinted tobbet ér (es kifejted h miért). A licit összeget pedig vagy elfogadod vagy nem (altalaban nevetseges összeg).
-
zolmesz
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki tapasztalt, akinek kárt okoztak az autójában, a felelős elismerte, majd a biztosítói kárfelvétel után "a sérülések javítása nem gazdaságos, így a kárt totálkárként rendezzük, vagyis a roncs értékével csökkentett káridőponti érték kerülhet kifizetésre." szövegű biztosítói levelet kapott?
Ha most piaci értéken az autóm mondjuk 500e Ft, a roncsot megvenné tőlem valaki 100e Ft-ért, akkor a biztosító adna nekem 400e Ft-ot, ha jól értem. Tehát piaci értéken pénzemnél vagyok.
De hogy állapítják meg ilyenkor a piaci értéket? Megnézik a használt autó hirdetéseket, vagy nekik van valami saját számítási rendszerük?
Vagy esetleg lenne más lehetőségem is, mint a totálkár, ha úgy látom, hogy mégis javítható lenne olcsóbban?Köszi, ha tud valaki infókat adni!
-
F_Gergely
őstag
Ahoye,
Hátha van valakinek tapasztalata, vagy ötlete:
El van dugulva a klíma kondenzvíz kivezetője. A kivezetést a tűzfalon már megtaláltam, próbáltam drótot bedugni de csak kb 10 centit ment be, hatás semmi, ugyan úgy nem folyik ott semmi. A kérdésem, hogy a fenébe lehetne "kidugítani" azt a csövet?
Két dologra gondoltam:
- Venni klímatisztító habot és befújni a tűzfal felől a kifolyó csőbe
vagy
- Ugyan ezt a habot betolni a párologtatónálKérdés, egyrészt hol van a C vectrában a párologtató, hogy férek hozzá, másrészt ha tűzfal felől tolom be a cuccot az nem tesz-e tönkre ottan valamit?
Eddig sose jártam még így, de ez most el van dugulva és mielőbb szeretném megszüntetni a hibát mert rohadt büdös tud lenni. -
Sanki
addikt
A katalizátor utáni lambdaszonda ugyanakkora méretileg és ugyanaz a kialakítása, mint a katalizátor előtti szondának? Tehát ugyanaz a kulcs jó mind a kettőhöz?
Z14xep. -
jimmy5
aktív tag
Sziasztok Urak !
TOPRAN,MAXGEAR alkatrészekkel milyen tapasztalatok vannak ?
Ha jó,ha rossz.....milyen alkatrészek voltak ?Kösz a válaszokat.
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Arra lettem figyelmes hogy hogy egysben hagyva az autót szépen lassan el gurul.
Mindig egy kicsit.
Kb 2% os lejtőn.
Meg próbáltam tolni 1 esben hátrafele és elég könnyen ment.
Mi lehet a probléma?
Nem veszek észre semmi furcsát ami eddig ne lett volna.
De hazudok mert 2 ezer felett el kezdett sípolni valami.
Egy Cruzerol van szó Z16XER motorral.
Kopott a motor?
Csúszik a kuplung?Köszönöm szépen
-
bozont
veterán
Üdv
Hátsó ablaktörlő kart kell cserélnem a Corsa-n. Van minőségbeli különbség a különböző gyártók között? Vagy mindegy melyiket veszem? Maxgear, Metzger, Vaico, Topran -
ntomka
nagyúr
válasz
Gondwana
üzenetére
Ez H. Mindkét oldalon van, és eddig világított is. És mivel egy időben egy másik lámpa sem világított hátul, mondom biztos izzó. Neki is láttam cserélni, de csak egy volt kimenve, akármit csinálok, a jobb oldali ködlámpa nem világít. Végig futottam minden biztosítékot, de nem találtam kimenve egyet sem, de fura is lenne nekem, ha csak egy natúr P21-es lenne rákötve egyetlen biztosítékra.
-
Poiro7
senior tag
Tudnátok ajánlani szerelőt Fehérvár környélén G astra fűtőradiátor cseréjére? Illetve kinek mennyiért szerelték (a "magam szereltem" nem játszik)?
-
ntomka
nagyúr
Az lehet biztosíték miatt, hogy csak a jobb hátsó ködlámpa nem világít, más tünet nincs? Izzó jó, ellenőriztem, újat is tettem be direkt a helyére, de sehogy nem világít. Érintkezőt is felcsiszoltam.
-
Findzs
addikt
Köszi srácok.
Nem akartam külföldről rendelni a szállítási idő miatt de ha nem találok máshol akkor kénytelen leszek.
Facebookom meg nincsen

Tikakukac:
Én is úgy szoktam, hogy csak az egyik tükörnél hagyok ki kb. 1 cm -ert. De mivel ez ráadásul pincegarázs és kicsit jobban siettem a kelleténél visszagurult a kocsi és akkor már nem párhuzamosan állt mikor újból megkezdtem a tolatást. Ebből lett az, hogy beakadt a tükör a tok és a szárnyas ajtó közötti résbe. -
Tikakukac
titán
válasz
Findzs
üzenetére
Facsé Opel csoportok. Hogy mit adnak el külön, az valóban egy külön sztori.
Amúgy ilyen nálunk is a garázs, nem tudsz mit kezdeni vele, mint csak a balos koncentrálsz. Az konkrétan fél centire teszed, be fog menni a másik is. Nálunk még egy 3 centis küszöb is van, tehát még kuplungozással is kell szórakozni... de én szeretem, nagyon karban tudja tartani a koordinációt
-
Poiro7
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Végül is a klíma kompresszor alatti vákumcső volt

-
Findzs
addikt
Sajna megint úgy jártam a h astrámmal, hogy a visszapillantó tükör alsó burkolata eltört.
Túl szűk a garázs bejárata kb. 2-2 cm van a tükör és a garázsajtó tokja között ezért már másodszor fordult elő, hogy kifelé tolatáskor beakadt a tükör. Ilyenkor hiába megyek előre vagy hátra nagyon óvatosan akkor is ez lesz a vége.
Legutóbb kb. 7-8 éve kénytelen voltam e miatt megvenni egy komplett jobb oldali tükörházat mert sehol nem adták külön.Erről lenne szó: [link]
De ha jól értelmezem itt sincs készleten mint a cromaxnál.Van még ötletetek hol lehet megnézni?
Még 1-2 bontót felkeresek de van egy olyan érzésem, hogy külön nem fogják sehol sem adni. -
Richard!
addikt
Üdv!
Ha érdekli a topik népét egy kis győri autóbuzéria
: [link] -
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na zsír, akkor jó hogy megkérdeztem.

Ez az amúgy.Illetve a csavarhoz ekkora erőkar kellett.. A legfelső nyomatékkulcs (alatta az egy iphone se a méretek miatt). [kép]
Illetve már a klímabombát is ellőttem, kb. 11 fokra vitte le a klíma a kocsit belül (közben kint olyan 26-28 fok volt), szóval ezt jövőre gondolom tölteni kell.
[kép], [kép] -
Poiro7
senior tag
1.7cdti motor: Furcsa süvítő hangot hallok a motor EGR hűtő irányából, mintha egy magasnyomású tartályból szökne a levegő. Két szervizes is tanácstalanul állt a hang forrását illetően(de bevállalják). Valaki hasonló problémával találkozott már? (alapjáraton, kikapcsolt klíma esetén is)
-
athomi
veterán
-
adalbert1
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Érdekes a megfigyelésed, én simán érzésből túlhúznám, már ha nekiállnék ilyen munkának

A múltkori szervizes malőr után az én fejemben is megfordult, hogy inkább magamnak kellene olajat cserélni, viszont az utcán a fenének lenne kedve nekiállni, mikor meg elhozzuk vidékre a gyerkőcöt, akkor meg szintén nem ezzel akarom eltölteni az időmet - szóval olyan szempontból ideális ügyfél vagyok a szervizeknek, hogy nem sajnálom a munkadíjukat kifizetni, csak igazából a bizalmamat eléggé erodálták már.
Mondjuk ehhez tényleg nem kell sok szerszám, lehet, hogy meg kellene egyszer nézem egy szereld magad műhelyt.Közben kicseréltem az akksit, találtam megfelelő hosszúságú 13-as kulcsot, hogy a lefogatót kicsavarozzam (a töltés nem segített már a régin, töltő szerint tele volt már, de 2 indítás után kampó) - a helyi tescoban még zárás előtt pont tudtam vásárolni, végül 22k-ért vettem egy Bosch S3 005 56Ah-ás, 480A-es indítóárammal rendelkező akksit (pont ilyen volt benne, az előző tulaj olyan 4-6 éve vehette), remélem, hogy ezzel kihúzza a következő 2-3 évet.
Csere után ránéztem a titkos menüre, az U30-as érték járó motornál 14.3-14.4V, álló motornál csak világítás ér rádió esetén 12.9-13.0V.Azért a tesco ahogy nézem megkéri az árát, ez valami 30%-os akcióban volt 22k, eredeti áron majdnem 30 lett volna, árukeresőn meg olyan 18k körül már elhozható - de előre nem igazán készültem a cserére, így vagy ezt vettem, vagy megnézhettem volna holnap délelőtt, hogy a helyi bárdiban és unixban mi van készleten, de nem akartam azzal rizikózni, hogy semmi értelmeset ne találjak, és benyögjék, hogy akkor majd hétfőre hoznak.
-
Tikakukac
titán
Na, mai nap letudva: olajcsere és légszűrő csere, plusz alsó motorburkolat patentek és csavarok cseréje.
Utóbbi semmi extra, az Audi szett 600 forintért Aliról tökéletesen jó. Éljen a tömeggyártás.
Légszűrő: Hengst igényesebb, mint a Febi, az tuti. 10k km-re ez is megteszi.
Olajcsere: na ez a lényeg. Volt ugye gond, hogy a torx elnyíródik, annyira bele van húzva egyeseknek szerviz után a csavar. Nos, sima kicsi 1/2" racsnison egy lehetnél erősebbet kellett nyomnom, mint egy félkezes laza tekerő mozdulat és jött is ki a csavar. Na ennek így kéne működnie.
Ugyanez vissza: megnéztem simán kézből hol gondolom jónak a 10Nm-t. Ja igen, Z14XEP, Corsa C, Astra G CII, Astra H, Meriva A fut ezzel a mocival azt hiszem, mind ugyanaz ebből a szempontból. A szűrő és a leeresztőcsavar is 10Nm. Nem tűnik soknak, de ennyi bőven sok is. Szóval érzésre úgy, hogy én tényleg finom alkatrészekkel dolgozok 12Nm-t húztam, ahogy visszaellenőriztem. Ergo amikor valaki már kezd erőt kifejteni, na, az már régen nagyon túl is van húzva.
Olajszűrő: ugyanazt vettem, mint szoktam. Hengst szűrő, gyári beszállító, GM-es dobozban is ez van. Vannak parák, hogy olyan nyomott a szűrő kivétel után, meg ropog betekerésnél. Nem is csoda. 4mm a diffi az új meg a régi szűrő között magasságban. Annyit ropogtat el a betekerésnél. De ez elviekben ilyen, a gyári-gyári is ilyen volt, de most már azt is tudjuk mennyire tolja össze a drága. Ez ilyen. -
válasz
csabyka666
üzenetére
Oké.
-
Tikakukac
titán
válasz
adalbert1
üzenetére
Háááát, nyilván a legnagyobb ami belefér a helyére a legjobb.
G-ben a tálca mindegyik egyforma, azt hiszem 72Ah-s is bemegy az ezres benyásba is
Nézd meg mi az ami okay, irgalmatlan nagyot ne. Leírásokban ott szokott lenni mi a gyárijuk, na annál 2 mérettel nagyobb untig elég. -
M3aN
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ha megengeded a kérdést, mennyiért vetted az autót és azóta mennyit költöttél rá javításként?
Csak mert én is néztem az XER motorkódú H Astra-t. -
ricsi8800gt
addikt
-
adalbert1
veterán
Jobb esetben csak lemerült, rosszabb esetben el is pusztult az akkumulátorom (a gyújtást rá tudom adni, de az önindító egyáltalán nem teker már).
Szerencsére a háznál történt, nem valami világvége helyen a parkolóban.
Egyelőre lehúztam a sarukat, és feltettem tölteni az akksit egy lidl-ös ctek másolat töltőre.
A kérdésem az lenne, hogy ha tudok rajta annyit tölteni, hogy elinduljon, akkor miként lehet megállapítani, hogy kukázni kellene az akksit, vagy elmegy még egy darabig?
Vidéken vagyunk anyámnál, és az nagyon nem lenne vicces, ha mondjuk az autópályán merülne le legközelebb.
Lehet, hogy a biztonság kedvéért holnap ígyis-úgyis veszek egy másikat, van helyben tesco és unix.
Este, ha gép előtt leszek, akkor még utánanézek, de addig is gyorsan megkérdezem: a polaritások sorrendjén és a fizikai méreten kívül kell valamire figyelni? Z16XEP-hez mi a minimum/maximum kapacitás, amit érdemes betenni? -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Lehet demagóg, amit írok, de nálam a "nyaralás" és a "váratlan kiadás" nem fér össze.
A nyaralás luxus, nem kötelező tevékenység - akkor megy nyaralni az ember, ha annak az ára nem fáj. Ha valaki csak azért megy, mert a másik is megy, pénze nem vagy csak alig van rá, netán még hitelt is vesz fel, nincs miről beszélni. -
Petyyyyy
addikt
Első figyelmeztetés: Topiktali 2019.08.08
Bővebben a topik összefoglalóban -
M3aN
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
15-ig fedez általában, esetleg üzletkötőn keresztül próbáld meg még, hátha tud egyedi ajánlatot adni, ha olyan idős autóval mennél.
Új hozzászólás Aktív témák
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Philips EP5441/50 automata kávéfőző - Patika állapot - Philips garancia 2027.03.19.
- Varia Aku Mini barista mérleg
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB 2K OLED 165Hz 500NIT
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 12 Mini / 64GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

fun fact, pont a héten néztem egy FB-s emlékemet, miszerint 6 évvel ezelőtt egy Calibrára vágytam, és végülis majdnem hasonlót kaptam, csak egy modernebb kiadásban

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak abban a 2 csoportban miben van H-is, nem csak G.

Nézd meg mi az ami okay, irgalmatlan nagyot ne. Leírásokban ott szokott lenni mi a gyárijuk, na annál 2 mérettel nagyobb untig elég.