Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Bocsánat, hogy élek. Nem tudhatom,hogy a betűk is változnak a motorszámnál. Mivel csak két motorszám volt említve: 19MA234 és 19MA235. Számomra ebből nem egyértelmű, mert nem találkoztam 398432 darab G Astra motorszámmal életemben.
Plusz sosem hallottam olyat, hogy egy betűkből és számokból álló kódban a betűk miatt 'kisebb' lenne az egyik a másiknál.Igazad van, probléma letudva.
-
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Adott egy 2002-es 1.2-es C Corsa, sajnos a féklámpával vannak gondok. Az elmúlt 2 hónapban néha nem villant fel fékezésnél egyik lámpa sem, majd magától megjavult. Cseréltem biztosítékot, utána tökéletesen működött pár hétig, de most sajnos nem működik egyáltalán normális fékezésnél, csak ha izomból rárugok a fékre (ezt parkolóban próbáltam és akkor felvillant rendesen míg fel nem engedtem).
Valaki tapaszalt már hasonlót? Valami ötlet ezek alapján hogy mi lehet a baj?
Amint lehet természetesen viszem a szerelőhöz.Köszi előre is.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igen mondták már a srácok. INA márkát kapott.

-
-
FoLey-v
addikt
Na ez is letudva.

-
Tikakukac
titán
válasz
athomi
üzenetére
A Z14XEP a H Astra alapmotorja volt. CII G Astra-ban dettó. A kettő motorikusan és motortér ügyileg, alkatrészileg és futóműben szinte teljesen ugyanaz. Én rendszeresen H Astra alkatrészekre keresek, pont azért, mert az sokkal tutibb adatbázis, mint a G CII. És mivel kott egyforma a két autó ezekben, tökéletes is minden hozzájuk.
-
Sanki
addikt
Mobil 1 esp 5w30 olaj kifutó termék lenne? Kauffernél nincs több napja, kovács autónál meg kifutóként van jelölve.

Tudtok erről valamit?
[link] -
Tikakukac
titán
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Az alany egy 1.4 Z14XEP motoros G Astra.
Sikerült rossz olajszűrőt rendelni hozzá. Bár kicsit furcsának találom, de hátha valaki tud rá választ adni hogy mi a különbség.Az előző olajszűrőt, ugyanezt a típust személyesen vettem a Bárdinál. Most pedig a Kauffer-től rendeltem.
Ha rákeresek a HU612/2X cikkszámra, akkor két találat akad.Nekem sikerült az elsőt megrendelni. Mint látjátok annyi különbség van,hogy az egyiknél x van a másiknál X. Plusz az,hogy a másodinál nulla autó van amihez használható és méretek sincsenek megadva.
(Ezt nem vettem én észre....)Na, de most kérdezem akkor ez mibe jó? Más motorral szerelt Astrába?
A szerelő annyit mondott, hogy amit én rendeltem az nagyobb/hosszabb mint ami az én autómba kellene. Ha valaki tudja mihez jó és esetleg szüksége van rá, szívesen átadom. -
Petyyyyy
addikt
Igaz fekete, de azért eléggé adható [link]
-
haxiboy
veterán
Sziasztok! Újabb problémával szembesültem most hogy volt alkalmam beülni egy másik Insigniába is. Az én autómban kegyetlen nehéz benyomni a kuplungot. Feltételezem hogy kuplungszettet kell cserélnem/felújítani mert nagyon el lehet kopva ha ekkora erő kell a benyomáshoz. Van ajánlott márka esetleg?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Maga a váltó nem szar, csak tönkre fog menni mint minden más és a teljes felújítás 800-850 ezer forint, ami a kocsi értékét figyelembe véve GTK.
-
Markizmark
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ha van szerszámod akkor sima ügy. Ha még gyári akkor szegecses a rögzítés, ha nem akkor csavaros. Gömbfej kinyomó kelleni fog, ami aláfér a féltengelynek. Az enyém pl nem fért alá...
-
Sanki
addikt
Szerelőbakból van ajánlott? Vagy érdemesebb megvárni aldi/lidl akciót?
-
lsebestyen
addikt
Hali! F Astrán talpas gömbfej csere kivitelezhető otthon, alap tudással és nagy motivációval?

-
ntomka
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Akkor nem kopik semmi, ha szinte magától esik be sebességbe és nem úgy kell beerőszakolni.
Opelnél ez szokott ritkán működni.
-
Markizmark
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Jaja, vágesz, hogy ott van az 5. Apósom meg is "tuningolta" az X14XE Astráját egy C16NZ 5. sebességével.
Szerintem mire legközelebb elkopik a váltód már kasztni sem lesz.
A lényeg, hogy mindig teljesen emeljen ki a kuplung és hagyjuk dolgozni a szinkront.
Akkor nem kopik semmi, ha szinte magától esik be sebességbe és nem úgy kell beerőszakolni. -
Szada85
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Bizonyos Opel váltók ( a "régebbiek" közül legalábbis) esetében az 5. fokozat a váltóharangon kívül, egy külsö "púp" borítás alatt van, így nálam is elég volt azt levenni, onnan ment a csere, plusz akkor váltófolyadék is lecserélödött. A donor váltót elraktuk, sose lehet tudni alapon persze.

Ázóta én is jobban figyelek az ilyen terhelésváltásokra, hátha ezzel lehet javítani a helyzeten valamennyit. -
Magnum_
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
🙈
-
-
Magnum_
nagyúr
Biztosito utalt, valoszinuleg szombatra a kocsi is kesz
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Autópályán mentem haza, 5.ben 120 körül csordogáltam, elvettem a gázt, mivel lassult a sor, majd mikor újra gázt adtam, kiugrott a sebességböl, utána visszaraktam, gázadásra megint.
Ha kézzel bent tartottam a váltókarral, akkor tökéletes volt, viszont ha nem fogtam, akkor gázelvétel után gázadásra ugyanúgy kiugrott.
Szerelö nem ijedezett, látott már ilyet, elmondása szerint jellemzöen akkor fordul elö, ha egy fokozatot kimagaslóan sokat használnak, és rendszeresen "dinamikus" terhelés éri.
Esetemben valószínü korábban is sokat mentek autóúton/autópályán vele 5.ben, és a gyakori gázadás (gyorsítás) - lassítás (gázelvétel motorfék) okozta eröhatások miatt a fogaskerék és a szinkronja megkopott annyira, hogy már nem kapaszkodtak össze a párjával, hanem "lecsúszott" róla.
Kapott egy bontott (de jobb állapotú) 5. sebesség fogaskereket sallangokkal, azóta megyünk tovább. -
-
Szada85
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én azt gondolom - természetesen nem értek hozzá -, hogy minden váltóra lehet (és idövel kell is) pénzt költeni, elöbb-utóbb mindegyik elromolhat, csak más-más területei.
A sebességváltók gerince gyakorlatilag ugyanaz, fogaskerék párok vannak tengelyeken szinkrongyürükkel, amiket valamilyen módon össze kell kapcsolni.
Mindkettöre százezreket el lehet locsolni, kézinél a kettöstömegü/kuplung páros szokott a leggyakrabban ok lenni, automatánál pedig a szeleptömb, wandler.E mellé csúszik be idönként olyan kaland, mint az M32-höz hasonló esetek, bár ilyenekröl relatíve ritkábban hallani. Vagy ugye az Easytronic, amikor egy hibridet probáltak meg kreálni, több-kevesebb sikerrel.
Ettöl függetlenül pl. az én Vectrámban is egy nem szokványos hibajelenség jött elö, az 5. sebesség szinkronjával, ettöl mégsem gondolom, hogy vacak lenne.
Söt, ez egy olyan hiba, ami ugyanúgy jelentkezhet bárkinél, és a legtöbben még csak nem is gondolnának rá, hogy ilyen miatt lehet baja a váltójuknak.
-
válasz
Szada85
üzenetére
Akkor ennyi erővel az összes automata rossz, mert mindegyik szenvedés javítani a hagyományos váltókhoz viszonyítva.
Igazából azért is érdekel mert az Easyről lehet olvasni hogy "hisztis" típus, M32-ről pedig annyi típus hiba leírása van hogy egy autós légfrissítő spray oldalán is megtalálható kisebb költői túlzással.
De a 6-os automataváltó azért korántsem olyan információval rendelkezik. Aztán az is lehet hogy jobban utána kellett volna néznem.Amúgy ez nem az a tiptronic ami a GM és a Volvo közösen fejlesztett?
-
ntomka
nagyúr
Sok szerelő amit nem szeret szerelni (mindegy miért) azt egyetemesen szarnak titulálja. Nekem ez a tapasztalatom. Lehet nincs vele különösebb gond, de ha egyszer hozzá kell nyúlni, szívás. És akkor neki kell hozzányúlni, szívni nem szeret => szar.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én imádom ezeket az "egyetemes megállapításokat".
1. Ha 1 szar --> mind sz@r.
2. Józsi azt mondta sz@r --> sz@r.Azt most hagyjuk figyelmen kívül, hogy többen járnak 300 ezer km felett ilyen váltókkal, páran OPC-be építve… lényegtelen.

-
cszolee79
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem tudom, automata váltókkal foglalkozik és ezt mondta. Részleteket nem kérdeztem.
-
Gergőke88
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
1-es Prius?
-
-
cszolee79
tag
válasz
egyedülülő
üzenetére
Nagynyomású befecskendező, nagynyomású üzemanyag punepa. turbó, részecskeszűrő, kettős tömegű lendkerék, meg ami nem jut eszembe.
Országúti használatnál elvileg nem lesz nagy bajod, és ott ez a leggazdaságosabb, de rövid utakon megdöglik.Amit leírtál, arra egyértelműen a dízel lenne optimális, a bajairól meg guglin tudsz tájékozódni (nézz ki egy szimpatikus példányt és olvass utána a motor / egyéb hibáknak).
Esetleg LPG-s szívó benzines (200ft / liter), azzal kb kiküszöbölhető a drága hibák nagy része, de azt gyakran kell tankolni meg extra szopószorzó az utólag beépített rendszer.
Viszonyításképp:
Vectra B 1.6 kombi, 4-seb automata, LPG: 9-10l LPG + 1L benzin /100km városban. Országúton -20-30%. Amikor megy. Mostanában nem szereti annyira ha menni kell
500-ért átb.sztak mint szart a palánkon, hülye voltam. Mindezt úgy hogy motorblokk meg fél autó cserélve. De az öreg vackok öregek, elromlanak, és ember legyen a talpán aki megmondja mi lehet a baj. 5 szerviz 10 lehetőséget sorolt fel, összességében nagyobb költséget mint a vételár
(teljes áron + pofátlan munkadíj)Kortól függően persze elkerülhetetlenül bele fogsz futni egyéb hubákba - ereszt a klíma, kopog a szilent, nedvedzik a tömítésnél, stb. Ennyi pénzért nem kapsz csodát, mindenképp költeni kell majd rá előbb vagy utóbb. Első évben (fél évben) számolj rá még 2-300 ezret alsó hangon szerintem.
Szóval 1 misi az autó, akkor az még egy 100-150e átírás + biztosítás, meg amit cserélni kell mert szar. Indulj ki abból hogy ha 1m az autó akkor egy év alatt benne lesz másfél millióban, szerintem. Ha ennél kevesebb, akkor szemét mázlista vagy
Átnézetés mindenképp ajánlott, vagy úgy hogy viszel egy ismerőst aki keni a modellt és típushibáit, vagy úgy hogy elviszed 2-3 helyre ahol felemelik, alánéznek, megrángatják.
Ne a kilométerrel foglalkozz (az amúgy is vissza van pörgetve, vagy széthajtva), hanem az állapottal.
Kisebb-nagyobb bajokat jó állapotú bontott alkatrésszel és maszek szerelővel olcsón lehet javíttatni.
Ha köhög, nem úgy megy, kopog, "jajj az jó, nem kell vele foglalkozni", bármi, akkor inkább hagyd. Szopjon vele más (pl én)
[link]Nézz más modelleket is, szerintem szánj rá 1-2 hónapot, nézd a hahu-t, előbb-utóbb találsz majd valamit ami szimpatikus és nem túl ótvar.
-
diegho
nagyúr
válasz
egyedülülő
üzenetére
Azért napi 200km, az 220 munkanappal is 44k km éves szinten, itt már nagyon át kell számolni, 2 liter üzemanyag spórolás /100km éves szinten ~350k spórolást eredményez. Itt én biztos valamilyen 1.9TDI-t néznék. Arról ne is beszéljünk, hogy az 1.8 Vectra és egy 1.9TDI között nem 2 liter lesz a különbség, hanem inkább 3-4. Ha már vectra, akkor az 1.9JTD 8V 120LE is egész jó motor.
-
diegho
nagyúr
válasz
egyedülülő
üzenetére
Napi 200km-re miért nem új autót veszel?
-
egyedülülő
őstag
Főleg vidéken kell bejárnom helyszíneket, havi pár nap pest. Főleg országút meg ami ezzel jár. Pálya ritkán.Napi 200 km átlagban elmegy néha tóbb. Kombit ketesek szóval ez is szűkiti a hahu-s találataimat. A 3 litetes dizelről azt olvastam japán, az meg bizalmat ébreszt a magamfajtában, amúgy benzines voltam eddig. Ezért volt a másik kiszemeltem az 1.8 benzin.
-
cszolee79
tag
válasz
egyedülülő
üzenetére
Akitől vettem a mostani roncsot (1.6 benzin B kombi) egy C kombira cserélte (valami 1.9 CDTI dízel bigyó) és hogy idézzem: "túl nagy". A B se kicsi, de a C tényleg buzinagy, parkolni ne akarj vele városban. Cserébe minden belefér, meg még több is. És nagy. Kurvanagy. Hatalmas nagy hodály.
És ha dízel, rövid távokra ne használd (pár km munkába járni) mert nem szereti. DPF meg miazmás. Benzinesekről nem tudok sokat, motorkódtól függ milyen jellemző baja lehet (X18... Z18... stb).
A 6-sebességes automata szar, a szaki azt mondja a régi 4-sebességes sokkal jobb./off: a régi 4-sebességes hidrós automata jó, Easytronic alapból szar, 6-sebességes automata szar.
/off2: nem-automata váltót nyomkodja akinek két anyja vanRemélem segítettem

-
Petyyyyy
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Azért a két motor közt elég nagy különbség van. Első nekifutásra azt mondanám döntsük el mire kell az autó.
Második kanyarban pedig felejtsd el a 3.0 V6 CDTI-t, problémás darab, főleg ha nem volt rendes gazdája.
A kitűzött keretből a kínálat kb közepébe tudsz lőni, leginkább a preFL modellek közé 2005-ig.FL elött Z18XE (125Le), megbízható darab, de 200K km felett előferdülhet megnövekedett olajfogyasztás.
A V6 dízelt meg hagyjuk. -
válasz
egyedülülő
üzenetére
Igen. Kereső pl. első körben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Gyors kérdés. Kéne nekem egy kocsi munka végett és nézegettem a C Vectrákat. A kinézet bejön mai napig, de nem ismerem őket. A kocsira 1 misi lenne+ a kötelezők. Ennyiért lehet élhető példányt találni? Az 1.8 benzint néztem főleg, de láttam 3.0 v6 dizelt is. Lehet ezekről tudni valamit?
-
cszolee79
tag
válasz
kisapa
üzenetére
Meglesem.
Hibakód minden indítás után (előtte törlöm), talán ez okozza a nehéz indulást?
P1230 Fuel Pump Low Speed
Van valakinek ötlete mielőtt cseréltetem? (pénteken viszem benzinnyomást megmérni).
Néztem a reléket, kicseréltem az ECU-éval (két egyforma, lila, 12V/30A 4-lábú relé), nem változott. -
-
cszolee79
tag
Tud valaki jó iOS OBD alkalmazást WiFi-s ELM327 kütyühöz?
Eddig ezt találtam ami tényleg működik és jó, és mutatja az értékeket:
[link]
De kíváncsi lennék másra is. Ha ingyenes az jó, ha fizetős, akkor... akkor nagyon jó legyen
-
Sanki
addikt
Valaki próbálta már ezt a motip bitumenes alvázvédőt?
Megpróbálnám "helyrehozni" a tavaly szakemberek által lefényezett elemeket..
[link]A két hátsó ívet kenném ki vele belülről. A festett részekkel egyelőre nem tudom mit kezdjek.
-
cszolee79
tag
válasz
body007
üzenetére
Nem csak a motorok, de kb minden. Látszik rajta ha jobban belenézel, hogy szándékosan úgy tervezték hogy elromoljon. eltörjön, elkopjon. Az anyaghasználaton. A kialakításon. Hogy olyan megoldások vannak, amiért általánosban a technika órán karó járt. Aztán 10-15 év múlva meg már alkatrész sincs hozzá, max. utángyártott, gyenge minőségű, vagy ha szerencsénk van megkímélt, bontott gyári.
Lehet itt bullshitelni a kibocsátással, ami szép és jó, de inkább azt kéne megnézni hogy mekkora környezeti terhelést okoz egy komplett autó legyártása. Most meg jönnek az elektromos autók, az akkumulátorokkal.Mikor éri meg lecserélni, hol van az a határ, hogy új autót venni környezetszennyezőbb mint a régit tovább használni még akár évekig?
Meh... fogyasztói társadalom. Fogyassz, herdálj, pörgesd a nem létező pénzt, növekedjen a gazdaság. De hova? És meddig?
-
Szada85
aktív tag
válasz
athomi
üzenetére
Pedig szerintem a felhasználói igények/ körülmények legalább annyira (ha nem sokkal jobban) szerepet játszottak ebben, mint normák.
Mivel a városi közlekedés 99%-ában elindulás, normál gurulás, gyorsítás van, ezért a legtöbb autóval az 1500-3000 közötti tartományban közlekednek.
A Marinénik, meg Jóskabácsik is emiatt szeretik, ha ennél a fordulatnál van böven nyomaték, amit egy szívómotor csak nagy köbcentiböl tudna, ezért van az, hogy ha megnézel egy ilyen tejesdoboz motort, akkor borsó méretü turbót fogsz látni rajta.
Mivel arra, hogy ilyen alacsony fordulaton megtolja levegövel a motort egy kis méretü, így kisebb tehetetlenségü csigusz elegendö, cserébe magas fordulaton már csak bög, de nincs ereje ezeknek.Pl egy korábban tárgyalt 1.0 Tsi Arona motor adatlapját vesszük, akkor 200Nm nyomatékot tud 2000-3500-as fordulat között.
Más márkáknál ugyanezt fogod látni, hogy a csúcsnyomatékot 1500-3500 között adják le az ilyen pici megfújt motorok.[E szerint a link szerint] pedig a föbb mutatók Euro5 óta nem kimondottan változtak, azóta egységesen alacsonyan vannak.
Ami még definiált, az a CO2, ennek jelenlegi átlagos értéke 130g/km kell legyen, 2021-töl lesz 95g/km.Ha megnézünk példának egy OFF autót (VW Polo), annál így változott a világ:
2010-es széria, 1,2 szívómotor (70Le, 15sec 0-100) 128g/km CO2,
2019-es széria, 1.0 szívómotor ( 80Le, 15sec 0-100) 110g/km CO2,
2019-es széria, 1.0 turbomotor (115Le, 9,5sec 0-100) 107g/km CO2. -
athomi
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
De turbósítani nem azért kezdtek el, mert rájöttek hogy a korábbi szívóbenzinesek nem tudtak kulturáltan megmozgatni egy autót, hanem mert a szigorodó károsanyag-kibocsátási előírások kényszerű dowsizing-ot eredményeztek. Egy 1.3-1.4 tonnára hízott alsó-középkategóriást nem lehetett volna kulturáltan megmozgatni 1 literes, 1.2 literes szívómotorokkal, így felkerült a csiga.
-
Tikakukac
titán
válasz
ntomka
üzenetére
Vezetési stílus, ez a gond. A turbó megold neked bármit. Váltogathatsz agyba-főbe, lehet fagyikázni, a kocsi el fog menni 3-asban is 20-ról. Ha előzni kell sem kell visszarakni a fokozatot, mert kényelmetlen, meg bőg a kocsi, meg ránt, mert hát dupla kuplung ugye nem okay stb. stb. stb. Ezt tényleg hosszú éveken át kell sulykolni és próbálni gépészeti részhez tök sík embereknek is elmagyarázni, hogy figyelj, ez nem villanyautó, nézzed azt a rohadt mutatót, 2500 alatt itt nincs semmi, sehogy, semmikor. Tehát nem itt váltunk el, hanem próbálunk csak efölött létezni. Nyitogathat a twinport meg szórakozhat az ECU, csoda nincs, ez alatt döglés van. Klímával főleg, megrakva meg padló és 3,5k rpm.
Azért kezdtem szigetelni a kocsit, hogy a motorhang eltűnjön. Leginkább úgy látom ez a gond. Hangos a motor, váltás van. Emelkedő vagy bármi jön, ha hangos akkor is vált, ha tudja, hogy sz@r lesz. -
SPeti1984
senior tag
válasz
ntomka
üzenetére
Igen új volt mindkettő. Egyiket 2-2.5 éves korában 84 ezer km-rel, másikat 1 évesen és minimális 3.400km-rel, az nem számottevő, de az első azért éves szinten közel 40 ezer km-rel nézve már érdekes lehet hogy úgy előjön-e bármi hiba. Amúgy semmi, igaz 10-12 ezrenként volt olajcsere, tehát egy évben kb 3x.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Nekünk volt már két 1.0-s Ford Focus 125le-vel de semmi baja nem volt egyiknek sem sőt nagyon kellemes volt vezetni. 1.6-hoz képest jóval fürgébb és a fogyasztása is kedvezőbb volt. Én azt látom a tendencia nagyon az, hogy kis ccm vagy nemsokára a kis ccm+hybrid rendszer. Inenntől kezdve meg előbb veszik meg ami csak kis ccm-es mert kevesebb a hibaforrás.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Sajnos rámenősnek kell lenni mert úgy aránylag sokat lehet nyerni. Én pl a C-max esetében a tényleges ár 6.485.000 lett volna és nem elírás, de kedvezménnyel + alkuval 4.855.000 lett a vége. Persze itt ebben van alapból kedvezmény, de úgyis csak 5.225.000 lett volna és abból mentem le 4.855.000-re, tehát 370.000 Ft-tal kevesebb mint amennyiért alapból ha valaki nem alkudik megkaptam. Azért az összegért meg sokat kell azért dolgozni az embernek.
-
-
SPeti1984
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Igaz még december legvégén karácsony és szilveszter között segítettem keresztapumnak egy S-Cross vásárlásban, de neki akkor egy komplett szett 4db Yokohama téligumi+felni+TPMS szenzorokat alkudtam még bele az árba ez azért jóval 200 feletti ár. Legtöbb helyen olyan 130-ig simán elmennek vagyis akár ez lehet az üzembehelyezés is ingyen.
Nekem Meriva B 1.4 Turbo volt 2 hete adtam el, de valahogy Opelnál most nem találtam megfelelő alternatívát. Crossland annyira nem tetszett, Mokka X tetszett de kicsi a hely hátul. Grandland meg drága lett volna már, így maradt a Ford C-max.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
albiosz
üzenetére
4m Ft-körüli árig magasabb építésű autóból lényegében ezek lennének, ha újban gondolkodik az ember és nem mások által ki tudja valóban mennyit futott autóban:
Én ezek közül szerintem a Suzuki S-Cross-t venném, mert az a legnagyobb, megbízható az 1.0 motor, van rá 10 év garancia és aránylag jól fel van szerelve: Klíma, tempomat és társai. Picit szerintem alkudni is lehet az árból és akkor 4m Ft körül kijöhet.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Melyikre írod? A 130-ra vagy a másik részére?
Szerintem is van értelme a kis motornak, sőt, elvileg a legtöbb ember számára a jármű céleszköz, közlekedésre kell. Akkor minek 3 literes dízel 200+ lóval? Mert megveszik, aztán nem tudnak normálisan menni vele és vergődnek.De azért talán abban egyet értünk, hogy a kasztni méretén is sok múlik és sok motor alul van méretezve ahhoz amibe rakják és hiába kisebb a motor, a sok erőlködés miatt az a minimum, hogy legalább annyit fogyaszt, mint egy picivel nagyobb társa. El is kezdték ugye a gyártók szépen turbósítani a kis motorokat, hogy egyáltalán menjen valahova a kocsi, aztán egyszeri vásárló vakarja a fejét a fogyasztáson meg a későbbi szerviz költségeken, mert ahhoz szokott, hogy taposni kell a pedált, ha menni akar valahova.
-
Tikakukac
titán
válasz
ntomka
üzenetére
Na erre mit kapnál a legtöbb facebook bejegyzés alatt.
Tegnap feldobtam a nyári kerekeket, gumis mondta első és hátsó legyen cserés, mert kicsit ducibb az egyik, lehet rázna 110 felett. Mondom főnök, ez a kocsi látott autópályát életében 3-szor, 100-nál itt már hipertérugrásra kéne készülni kb. És anyám, mikor próbálom jelezni így a nagyon okos közönségnek, hogy hát bizony van értelme a kicsi szívónak, mert bizony ebben az országban a többség erre használja a verdát... felgyújtanak és koncolnak élve, mert 3 liter V6 a minimum, meg 450km/h utazót tudnia kéne 1500-as fordulaton blablabla. Agyrém.
-
ntomka
nagyúr
válasz
albiosz
üzenetére
Egyáltalán 130 fölé kék villogó nélkül hol mehet bárki Magyarországon?

Amúgy ha jól olvasom 1100kg a kasztni, plusz minden ami belekerül (vezető, utas, csomagok). Ez a motor 1.2-es, igaz? Az elég sovány ehhez a mérethez. Előző kocsink 1.2-es volt, hasonló erővel, de könnyebb kasztnival. Tudott menni (nagyon is), de nem sportoló kocsi, nyugdíjas, A-B utazásokra. Azonban már az is sokat dolgozott a mozgatáson, a fogyasztáson látszott. Annyit evett, mint a mostani kocsink, pedig ez nagyobb és 1.2 helyett 1.6.
-
albiosz
őstag
válasz
albiosz
üzenetére
Sziasztok!
Crossland X-szel érdemes foglalkozni esetleg? Elég az a 60kw, 82le? A munkáltatóm együttműködik az egyik szalonnal, lehet, hogy ki tudok csikarni némi kedvezményt és beleférne 4-be.
Nem versenyzőnek lenne: évi 2-3 nagyobb túra Bp környékéről Hajdúszoboszló, Miskolc, Balcsi, Csongrád megye, ilyesmi, autópályán. Meg mondjuk mostanában már ~ kéthetente becsúszik egy 60km-es unokalátogatás hozzánk autóúton. 130 km/h föle nem nagyon ment még édesapám.
Vagy sima Mokka ajánlott 1.6-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A Cromax oldalán sem látok ilyet. De lehet csak béna vagyok.

Más márkákat is nézek, természetesen. Pont időm nincs sajnos.
Jövő hét végéig szereznem kell valamit.
Nem tudom mi lesz itt ha kihalnak a "régi" motorok...