Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
csabi94
üzenetére
A20DTH insignia vagy csapágyas lesz vagy már az volt. Ez olyan 90%. Főleg ha betartották a gyártó előírt 30ekm/olajcsere periódust illetve elhanyagolták az olajpumpa alsó tömítését. Annak a cseréje illetve az olaj megfelelő időnkénti (max 15e) cseréje talán mentheti a motort. A probléma pedig onnan adódik, hogy ezekben a motorkban csapnivalóan rossz minőségű csapágyat használt az opel. Minden esetben 3. henger csapágya "fordul" meg.
Ami még szintén előjön minden esetben az a bal alsó turbó levegő cső kiszakadása, szintén gyártói hiba, továbbá a homlokfalon elhelyezett turbó szabályozó vákumszelep hibája, ez utóbbi okozza a legkisebb problémát. Az AFL fényszórókkal is szoktak gondok lenni, főleg a korai darabokkal. -
-
csabi94
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Köszönöm a segítőkészségedet! Elsősorban itt a fórumon próbáltam meg keresni, de összesen 3 hsz-ben említik ezt a motorkódot. Google-val keresve az első 20 találat bontott motor, meg egy Totalcar cikk, ami nem a konkrét motorról ír, hanem általánosságban a dízel Opelekről.
-
_seth_
veterán
-
janos1988
addikt
Hali.
Egy 2003-as G-s Astra esetében még jó egy évig érvényes műszakival komolyabb hibára számítani kell? Persze a kötelező vezérlés csere meg olaj és fék cserék meglesznek majd.
-
csabi94
őstag
Sziasztok!
Opel Insignia A20DTH (1 956 CM3, 118 KW) motorral mennyire reális döntés? 2010-es évjárat, manuális váltó. Mik a gyenge pontjai? Kettőstömegű, kuplung, turbó, részecskeszűrő, esetleg némi rozsda, ezek mennyire gyakori a problémák? Mekkora kiadásokkal kell készülni?
Családon belüli autóvásárlás lesz, és próbálok segíteni, hogy kutakodok a témában, de elég kevés dolgot találtam erről a motorról a neten.
Opel szalonban 5.000 Ft-ért átvizsgálják az autót. Én keveslem az összeget. Szerintetek alapos, bízhatunk a vizsgálatban?
Köszönöm szépen előre is!
Üdv,
Csabi. -
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném hogy adott egy 1.7isuzu g astra. Megvettem hozzá futesrasegitest ami a nagyobb dizelekbe szokott lenni a futesradiator talcajaban. Na már most tálca adott benne van a battery +, - megoldja de van 2szal vezeték ami a vezérlése. Ez azt hiszem merivaba volt és ott a Fűtés konzolra megy a 2szal. A kérdésem az hogy nekem is meg van a két kis láb a Fűtés konzolon ha át pinelem a vezetékeket elkepzelheto hogy tudja az enyém is? Vágy hogyan lenne célszerű bekotni?
-
bododani
senior tag
Hali! Szeretnék egy B corsán ékszíjat feszíteni. Van neten esetleg valahol valami segédlet, robbantott ábra, rajz vagy videó? Vagy esetleg írásban tudtok segíteni, hogy konkrétan mihez nyúljak, mit húzzak meg hogy ne csússzon?
-
ntomka
nagyúr
válasz
DjDanee87
üzenetére
Ja, G-nek olvastalak valamiért.
Idézem a lényeget:
A gyenge láncszem a zsaluban található foglalat, ami eltörik.
Ennek hallható jele az, hogy amikor állít a zsalu kopogó, recsegő hangot hallunk a kesztyűtartó mögött.
Manuálisan úgy tesztelhető, ha a külső/belső levegő keringető gombot megnyomjuk a fűtésvezérlő panelen.
Másik jele az, hogyha mozog a zsalu alap esetben (amikor hibátlan) 2-3 másodpercen belül el kell hallgatnia, ha eltörött, vagy kikopott akkor 10-15 másodpercig is hallható a motor zümmögő hangja, majd az elektronika leáll időtúllépéssel.
Ha ezek után úgy érzed még mindig ez a hiba, keresd fel a fenti cikket a javítás menete miatt. -
athomi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nemrég pont a témával kapcsolatban írtam egy hozzászólást. Volt egy OAHH-os csoporttag, aki ugyanígy okoskerék hibakódot kapott, rondán járt a motorja. A szakszerviz csak okoskereket cserélt, kétszer is, de továbbra sem oldódott meg a gondja, a motor csúnyán járt, az okoskerékre vonatkozó hibakód meg visszajött. Szolenoid szelepek nem cseréltek neki egyszer sem (gondolom, mert nem arra dobta a hibakódot, így gondolták felesleges). Aztán most utoljára csak szolenoid szelepeket cseréltek és úgy tűnik megoldódott a gondja.
Ebből arra következtetek, hogy a szolenoid szelep miatt is lehet okoskerék hibakód. Eltömődik vagy a franc tudja. Gondoltam nálam is ugyanez a probléma, hisz ha kopott lenne az okoskerék, akkor folyamatosan rondán indulna/járna a motor. De csak tippelgetek, gondoltam valaki okosabb mond rá valamit.
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Melyik alkalmazással csatlakozol rá?
-
diablo1984
veterán
válasz
athomi
üzenetére
Okoskerék vagy szolenoid szelep hiba 116 lovas benzinesnél?
mod: ja látom, hogy igen.
mod2: egy szolenoid szelep szűrőinek a tisztítását megérne a dolog, hátha csak valami elégedetlenkedett időlegesen, de magától nem fog megjavulni, egyszer csak kezdi majd abba sem hagyja..... -
athomi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Pont arra lennék kíváncsi hogy visszajön e.
Mod.: Ugye ez okoskerék hiba, egyik napról a másikra - amikor a hibakód is megjelent - nagyon rondán járt a motor, indításoknál nagyon csúnyán indult, aztán szépen abbahagyta, ezért lennék kíváncsi.
-
athomi
veterán
Debrecenben nem tudja nekem valaki kiütni a P0014-es hibakódot az Astra H-ból?
-
DjDanee87
addikt
Azt hogyan lehet tesztelni, hogy nem ragadt-e be belső keringésre a kocsi (Astra H)? Volt másnál korábban és nekem is párás marad kicsit a szélvédő körben annak ellenére is, hogy fújok ablakra állítva levegőt.
-
pockhome
senior tag
válasz
pockhome
üzenetére
Megvan mi volt a hiba.
Az a műanyag vezetékcsatorna amiből kiállnak a csatlakozók bele az injektorba, ott a jobb oldali első hengeré ki volt szoposodva, valszeg eltört a kis fül ami bent tartja.
Ergo nem kapott áramot az injektor.
Nembaj, lecseréltem a gyújtást mert azt mondták az általában megoldja az ilyen bajokat...
Szóval egy 3Ft-os gyorskötegelővel odafogattam hogy legyen kontakt, és azóta is tökéletes, check engine elmúlt.Gondoltam leírom, hátha valakinek előjön hasonló... elvégre már 20 éves lesz a kis gasztra.

-
Fulár
senior tag
Sajnos nem győzök mindent egyszerre anyagilag.Az elsők majd jövő hónapban lesznek cserélve.
Még nem tudom,hogy mennyibe fog fájni.Egyelőre csak azt vártam meg ott helyben ha már felajánlották a lehetőséget,hogy megnézzük a tárcsák állapotát és kiderüljön.hogy cserések vagy sem.Holnapra meglesz az árajánlat miután kiválasztottam milyen márkájú és árfekvésű alkatrészt szeretnék.(Vagy majd elfogadom az általuk javasoltakat)
Szerencsére ez egy párját ritkítóan becsületes szerviz hírében áll. -
Fulár
senior tag
ntomka: Köszönöm!Ma beadtam szervízbe.A párásodás oka mint kiderült,hogy belső keringetés módban ragadt a rohadék.És a hátsó fékdobok szinte már nincsenek is.
Mindkettő csere. -
ntomka
nagyúr
válasz
pube111
üzenetére
Ez tipikus határoló. Nem nehéz cserélni, de minimális kézügyesség nem árt, ugyanis az ajtókárpitot le kell szedni minimum, hogy belülről hozzáférj a határolóhoz, ugyanis csak arról lehet kiemelni a régit és betenni az újat. H astra esetén a hangszoró lyukon keresztül a legegyszerűbb, gondolom J-nél sincs másképp.
(#93752) Fulár: Ha sokat klímáztál, vagy esős időben szellőztettél, simán lehet, hogy áll a víz valahol a rendszerben. Üzemmeleg motornál 22 fokra tekerd fel, max venti sebesség kikapcsolt klímával (tehát csak fűtés) és hadd szóljon. Ha ez a probléma, pár perc alatt átszárad annyira a rendszer, hogy az ablakokról szép lassan elkezdi lehúzni a párát. Ha nem, akkor a többi probléma közül bármelyik lehet.

-
pube111
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A zsanérok jónak tűnnek. Inkább a határoló lesz. Amikor kinyitom a normális határig, akkor onnan nyílik még kb 10 centit és a határoló körül jön egy kattanás.
A határolót nehéz kicserélni? -
-
pube111
senior tag
Egy idióta, kihajtotta a nyitott első ajtómat. Az reccsent egyet és azóta kb 10-15cm-el jobban kinyílik. Nem látszik rajta sehol sérülés. Van tippetek, hogy mi hol romlott el?
J Astra 2015 -
Fulár
senior tag
A pollen szűrő alig néhány hete lett cserélve.És egyúttal át is lett nézve,hogy nincs e eltömődve a légbeömlő falevévvel vagy egyébb retekkel.De,hogy a"csappanytyúval"mi a helyzet azt nem tudom.Azt akkor nem is néztük.Ha meg néztem is volna szerintem azt sem tudtam volna akkor,hogy mi látok.....
De ha a fékek miatt egyébként is muszály szervïzbe vinnem majd ezt is megnézetem.Eddig egyelőre több bánatot okozott ez az autó mint örömöt. :) -
Szada85
aktív tag
A ventin a belsö keringetés csappantyújának mozgatókar törése rendkívül gyakran elöfoduló hiba a G-nél, így nagy esély van rá, hogy az (is) hozzájárul a párásodáshoz. Simán a kesztyütartót kell kikapni (4 vagy 5 patentot kell elcsavarni, plusz a világítást elötte kikötni), majd az ülés felé ki tudod húzni, mögötte pedig máris látszódik a ventilátor a csappantyúval.
-
Fulár
senior tag
Ne haragudjatok,hogy megint jövök a laikus láma kérdeseimmel és egyúttal szeretnêm megköszönni a sok eddigi segítséget is!
Anyagilag nem győzöm egyben de szépen apranként szeretném rendberakatni a verdán az összes olyan hibát amiről tudok.Azaz inkább karbantarásnak mondanám.(G Astra.1.2. 2002-es)
Ahogy fentebb is írtam a legelső és legfontossabb az a nyomorult folyadék"kluttyogás"felderítése.
A fékek rommá vannak kopva.Cserélni kell a fékdobokat-féktárcsákat ezek minden velejárójával együtt.Arra lennék kíváncs,hogy átlagos árakkal számolva vajon mekkora összegekre lehet számítani?
Ja,még amit majdnem elfelejtettem.Extrém módón párásodik a szélvédő.Lekezeltem párásodás elleni cuccal de semmit sem ért.A borotvahabos módszer is csak nagyon kicsit.Ha lelövöm a ventillátort vagy a klïmàt akkor egyből jön a pára és nem làtok szart sem.Elképzelhető vajon,hogy a"csappanytú"belső keringetés módban megadta magàt....?Más ötletem nem nagyon van.Reménykedtem benne,hogy a pollen szűrő csere és a pàramentesítő cucc majd segít de sajnos ugyan olyan rossz a helyzet.Màr-màr életveszélyes.Ezt is megnézetem majd.
A tanulságot levontam.Öreg használt autó vásàrlása esetén könnyű lukra futni!És aki annyira tàjékozatlan vagy inkább hülye....az autókhoz mint én az ne sajnálja az az X összeget és nézesse àt a gépet mielött megveszi mert a makulàtlan külső bizony rejtegethet kellemetlen meglepetéseket.
Azóta bújom a netet és próbálok okosodni és ha visszamehetnék az időben pár hónapot biztosan nem venném meg ezt a tréfit. -
FoLey-v
addikt
Nah igaz pár napja jött vissza az autóm a szerelőtől. Nem csak a fűtőmotort kellett cserélni,hanem az előtét ellenálást is. Sőt villamosághoz kellett vinni az autót,mert valamelyik vezeték rossz volt.

A jó hír,hogy már van fűtésem és az autó elinduláskor már nem érezni azt a apró rángatást amikor félig nyomom be a kuplungot. Remélem kiütötték azt a két hibakódot is amit kértem még mellé.
-
Zabagep
csendes tag
Sziasztok! Adott egy C Corsa 1.3 cdti 2006-os. Egr tisztitast vegzett rajta egy szervíz, mellé, egy nyomás érzékelőt cserélt. Eddig nagyon jó, hiba lámpa már nem világít
. Viszont most gyorsításnál alsóbb fokozatokban mintha megtorpanna, és csak utana "indulna meg". Szerintetek mi lehet ez? Légszűrő az előző olajcserevel lett cserélve kb. 3000 km-e. Valakinek volt már ilyesmi? Köszi a segítséget előre is! :) -
zolnagy
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére

Valószínűleg ott volt a márkaszervízben is, csak nem szúrta ki a szemem
Nyilván a 30e olajcsereperiódus egy vicc (nem csak ennél a márkánál, hanem mindegyiknél). 10-15e ként biztos cserélem benne. -
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Csak a féktárcsa melleti lemez volt a ludas. Látszólag a helyén van. Nyomkodtam kicsit a TÁRCSA FELÉ (neki a tárcsának), és már nem súrol... Friccek...
-
zolnagy
őstag
Elvittem a Corsámat első kötelező szervízére. Gyakorlatilag egy olajcsere volt (elsőnél ez nem meglepő). Viszont lapozgattam a szervízkönyvét és sehol nincs leírva az egyes km-hez vagy időhöz kötött csereperiódus. Azaz, hogy mikor ajánlott gyertyákat cserélni, vezérlést cserélni, szűrőket...stb. Nyilván vannak dolgok, amiket józan paraszti ésszel nem lépek túl, de furcsa, hogy nincs leírva, hogy mi a gyár ajánlása az egyes cserékre? Vagy ezt máshol kell keresnem?
-
Sanki
addikt
Ezek a kínai olcsó fékfolyadékmérők mennyire megbízhatóak?
Illetve, otthon mennyire necces a fékfolyadékot cserélni? Astra G Z14XEP
Kell hozzá spéci szerszám?
Nálam 2017. decembere óta van az autó és én még nem cseréltem, szóval ideje lenne. -
pisti525
csendes tag
Sziasztok, ha távirányítóval nem zár az autót , nem csinál semmit, mi hiányzik belőle ? Régebben kikelett kötetve belőle , folyamatosan zárt és nyitott , azóta megcsináltuk , vissza szeretném rakni hogy távirányítóval is tudjam zárni és nyitni . Most csak kulccsal tudom csak. Vectra A , 1994
-
Lajos1966
tag
válasz
athomi
üzenetére
A szolenoidok hibájára is van hibakód,szívó és kipufogó oldalira is!Sajnos el kell,hogy szomorítsalak,de abban az esetben,ha már üzemmeleg motor esetén is traktorhangja van a motornak az nem jelent mást,minthogy az okoskerekek elkoptak!Ott már a szolenoidok cseréje nem fog segíteni.A szolenoidok cseréje a hidegindításkor jelentkező traktorhang esetén segíthet.
-
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Arra nem is gondoltam, megnezem majd...
-
athomi
veterán
Úgy egy hónapja írt az OAHH fb csoportba egy tag, hogy a XER motorján már kétszer cseréltek nála okoskerekeket, de ismét "traktorozik" a motorja, úgy hogy csak több mint 60.000 km van a kocsijában. Okoskerekes hibát jelző hibakódokat is kapott.
Most kiderült, hogy egyszer sem cseréltek nála szolenoid szelepeket, mert mindig csak okoskerék hibakódja volt. Amúhy hol nem, mint márkaszervizben? Most utoljára csak szolenoid szelepeket cseréltek nála az okoskerekek helyett és egyelőre úgy néz ki megoldódott a probléma, nincs se traktorhang, se hibakód.Szóval úgy néz ki a hibás szolenoid szelep is generálhatja az okoskerekek hibakódját. Elképzelhető, hogy nálam sincs kopva az okoskerék, mivel furcsa mód egy hosszú útnál a motor már alapjáraton is rondán traktorozott, rondán indult, mindezt szinte egyik napról a másikra. Ráadásul ugye nálam idővel jóformán megszűnt a hiba, ha ennyire kopott lenne az okoskerék, akkor nem gondolnám hogy rá 2 hétre meg szinte megszűnik a hiba, bár a hibakód maradt, plusz néha indításokkor most is hallható egy pillanatra a traktorhang. Valószínűleg megpróbálom - ha már itt a lakásban az alkatrész - csak a szolenoid szelepek cseréjét, hátha megoldja a gondot.
-
Most, hogy kicsit többet vezetem az F Astra-t, bizony érzi a derekam, hogy nem a legkényelmesebb hosszú távon. Jó lehet bele más modell deréktámaszos ülése? Próbálkoztam a netet túrni, de nem igazán találtam erre választ. Vagy van valahol olyan bolt ahol kapható még egyáltalán ülés ehhez a régi típushoz?
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis gond, G sedan.
Ha jobbra forditom a kormanyt menet kozben, surolo hangot hallok a jobb elso kerek felol.
Ha balra fordulok, nincs hang.
A fektarcsa belso oldalan levo lemez nem er bele a tarcsaba, amit en lattam.Mi adhatja a hangot?
Toltok fel videot nemsoka, remelem, hallatszik benne. -
hódmaci
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szia!
Kicsit régebbi de most oldódott meg.
A megoldás:
Márkaszerviz, Kamera-szoftver frissítés.Most várom az estét, és kiderül a vallatásnál.
-
ElRamos
tag
Sziasztok!
Astra H-ban kiégett az első lámpám távolsági fényszórója. Mit ajánlatok? Gondolom ilyenkor párban kell cserélni, mert lehet holnap meg kiég a másik

Köszönöm!
-
Fulár
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszönöm!Bár igazad lenne! Már múlt hónapban meg kellett volna nézetnem de akkor lettek megcsinálva a használt autó vásárlása utáni kötelező körök:Olaj-olajszűrő-benzinszűrő-Pollen és légszűrő-gyertya és hűtőfolyadék csere.Anyagilag akkor màr nem tudtam màst bevállani.
-
diablo1984
veterán
Ha más tünete nincs, akkor nem hengerfejes, egyszerűen lehet levegős a fűtőradiátorod és abban hallod a bugyogást. A hátsó féked lehet behúzott kézifék állapotban odarohadt a dob belső oldalára és egy vállat képzett, ami haladáskor hangot ad! Az nem hiba, majd lekopik, vagy megszokod, de ha nem parkolsz lejtőn, akkor inkább hagyd a kéziféket, mert ha egyszer úgy marad, akkor az nagyobb cumi.
A hátsó kerék hangtól függően akár kerékcsapágy is lehet, vagy gumi centír, de ezeknek is van egy(más-más) hangja!
-
Fulár
senior tag
Szomorú vagyok,hogy hülye vagyok az autókhoz de félek ez már nem is fog megváltozni.

Korábban már írtam,hogy az 1.2-es 17 éves G Astra talán hengerfejes lehet.A vezetőülésben ülve a bal oldal felől a beindítást követően egyből erős...."folyadék áramlási hang"hallható.Sajnos ezt nem tudom leírni másképp.Hallani kellene.Nem folyadék bugyborékolás csak erős"áramló hangszerűség."De érdekes módon már tünetet nem produkál.A kiegyenlítő tartályba nem bugyog a víz és a lötty szép tiszte benne.Nem fogy és nem is forralja a vizet.Olajbetöltő nyílásnál nincs gyanús lerakódás.Mihamarabb elviszem szervízbe és elrebegek pár imát....
De közben nehogy jó legyen felütötte a fejét még egy jelenség.A bal hátsó kerék környékéről alacsony sebességnél ütemes kattogás vagy inkább ütemes"ütődő"hang hallatszik ahogy forog a kerék.Érdekes,hogy magasabb sebességnél egyből elkussol.Alánéztem és mint laikus nem láttam semmit sem ami letört vagy lógott volna.Hogy ez mi a rosseb lehet.....
Mihamarabb elviszem szervízbe,hogy fény derüljön erre a két dologra és ha nem megyek csődbe miatta akkor jövő tavasszal kap új félbetéteket és tárcsákat.De én onnantól kezdve megfogadtam,hogy egy fillért sem költök rá többet természetesen a kötelező karbantartásokon kívül.Ha felmerül még valamilyen komoly probléma akkor inkább megpróbálom elpasszolni bőven áron alul.
Egyébként ha hengerfejes akkor mire számíthatok?Egy 80-100 ezer forintra?Persze tudom,hogy ezt így nem lehet megmondani hiszen csak a kibelezés után fog kiderülni,hogy mi a helyzet.
Ha viszont nem hengerfejes akkor mi a fene csinálhatja ezt.... -
syberia
veterán
Sziasztok!
Opel Corsa B 1.4i (C14NZ) nemrég cseréltem gyertyákat, mert az előző szett egy kicsit túlment a csereperióduson, esős időben már nagyod dadogott kis fordulatszámon, legutóbb pedig már alig akart hazahozni, "szakaszosan" vette fel a fordulatszámot.
Szervizben gyertyakábel szett és a trafó (még a gyári van bent, lehet hogy nem tett jót neki az elhasználódott gyertyákkal járó plusz terhelés) cseréjét is javasolták, megrendeltem mind a kettőt. A gyertyakábelek cseréjétől nem tartok, amikor a gyújtáselosztó fedelet cseréltem, akkor is meg tudtam jegyezni a bekötési sorrendet.Az lenne a kérdésem, hogy a trafó cseréjekor az áramtalanításon kívül mire kell ügyelni, vagy jobban járok ha szakemberre bízom? Az alkatrész két pólusához csatlakozó kábel rögzítési módját még nem néztem meg, de ha forrasztva van akkor marad a szaki.
-
davenport
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
A korábbi offtopic 2002-es Octavia is nagyjából tavaly, tavalyelőtt kezdte el játszani a motortéri műanyag, és gumi biszbaszok öregedése játékot 250.000 körül a többi kopó mellé. (nívópálca hüvely, nívópálca cég, vízcső, kiegyenlítő tartály), de ez benne van a pakliban, viszont egy idő után, normálisan karbantartva tényleg eléri azt a pontot az ember, hogy az autó használati értéke már bőven meghaladja a valódi értékét. Viszont, hogy on is legyen, két szerelő között ingadozom a X. kerületben a Knecht vagy az Ódor. Valakinek van esetleg velük tapasztalata?
-
Ó, hát hogy jártam szegény öreggel (Astra F, 2000-es kiadású, 1.6 75LE, x16szr).
Múlt héten szombaton lemerült az akksi; kicseréltem. De a motor gyújtáselosztója alatt olajfoltot vettem észre.
Hétfőn álltam a piros lámpánál, és a motorvisszajelző sárgára váltott. És úgy is maradt.
Aztán elmentem tankolni, tele is tettem a puttonyát, erre szól a kutas, hogy valami folyik a kocsiból... hár persze, hogy a benzin volt az....
Gyorsan haza... beindításkor nem világított a motorvisszajelző, és egészen hazáig meg sem nyikkant.
Otthon megálltam, kinyitottam a kaput, és mire visszaültem, megint világított a motorvisszajelző... eh... na ez meg mi?
Leparkoltam az udvarban, még mindig csöpögött a benzin...
Azt vettem észre, hogyha megyek az autóval, akkor hosszú távon sem jelez a motorvezérlő. Ha állok 2 percet egy helyben, akkor megjelenik a hiba.
Sokk volt ez keddre, és elvittem a szerelőhöz az igáslovat.
Először az olajszivárgást nézte meg. Egy tömítés a ludas.
A benzin pedig a lyukas cső miatt volt.
Aztán nézegettem a motorteret amíg ő szerelt, és észrevettem, hogy valami úgy üresen lóg. És valami levegőcső lehetett, aminek a pipás része (kis piros pipa) elöregedvén törve fityegett. Ez lesz a motorvezérlő-visszajelző figyelmeztetés oka? Na akkor gyorsan még megnézte a többi ilyen gumis végű csatlakozást is, talált is egy másikat. Azt is megcsinálta. És tényleg ez volt a hiba oka, mivel elkészült 1 nap alatt az autó, teszteltem.
Na és ahogy egy ilyen idős autónál már az lenni szok’, a benzincső cseréjénél kiderült, hogy a bal hátsó rugó törött... természetesen csere.
Egyetlen kisautónk első olyan baja/bajsorozata, ami komolyabb. És ez leginkább a korral jár, nem mással. A gumi végű csatlakozások csoda, hogy eddig bírták. majd’ 20 éves motornál ez volt az első olajcsöpögés.
A mostani hibák orvoslásának összköltsége megállt 30kHUF-nál.
Szóval nem panaszkodhatok. Igaz, a 157e km az nem sok, nincs is agyonhajtva; nem padlógáz-padlófék módon vezetjük. Első saját pénzünkből vett családi autónk.
Nézegettem, hogy olyan 300k körüli árú a piacon. Hát annyiért nem is érdemes eladni. -
Petyyyyy
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Kéretik visszavinni, megreklamálni.
-
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Plexit kétlem, nekem a belső test a kérdéses, abból mit kell átmenteni ilyenkor. Várj rá, ha nem melegedik majd ki és ugyanúgy párásodik, akkor verd szét a fényszóróval a munkapultot. Azt tutira megértik
-
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem tudom mennyire kell szétkapni szegényt mikor cserélik, ködlámpával voltam úgy, hogy nagy takarítás és szerelés után egy hétig volt még benne pára, azóta semmi. Igaz, itt konkrétan zubogott a víz benne mielőtt beraktam őket.
-
stickermajom
addikt
Ide is berakom: [kép]
Ma cserélték a fényszórót, az új már párásodik.
-
pisti525
csendes tag
Sziasztok, bocsánat a témába vágásért!
Utólag, A Vectrába, ki szerelt be utólagos, távirányítós központi zár egységet ? Az autó eleve rendelkezik vezérlővel, csak távirányítani szeretném! Ebben kérném segítségeteket!

-
Lajos1966
tag
válasz
DjDanee87
üzenetére
Az a morgó hang kb.2800-3000 fordulatszámnál jelentkezik általában.Ez az XER motorok sajátossága (nekem is ilyen motor van az autóban).Sokan próbálták kideríteni,hogy mi lehet.Az általános vélemény leginkább az,hogy ezen a fordulaton kezd el dolgozni a változó szelepvezérlés.Eleinte engem is zavart,de már megszoktam.
-
Tikakukac
titán
Ha már gumicsere meg szezon. Pótkerék. Biztosan tudom, hogy a pótkerekünk gyári, soha senki sem foglalkozott vele, szalonból jött az autó ugye, 1 tulaj. Néha illik legalább felfújni azt a gumit a csomitartóban, tegnap néztem rá, hogy lecseréltem a téli garnitúrára a nyáriakat és bezony, 1.3 bar volt szerencsétlenben. Pont annyit ért, mint a semmi, ha ezt felrakták volna, ugyanúgy kuka, mint egy defektes abroncs.
Protip
-
ntomka
nagyúr
válasz
DjDanee87
üzenetére
Nekünk 130-nál kezdett el rázni a kormányon, nem nagyon, de azért mégis. Kiderült téli felrakásnál, hogy egy törött 10-es kapupánt csavar fejét koptattuk elfelé. Szintén tavasszal vásárolt nyári gumival, szóval, hogy idén vetted, semmire nem garancia, első kanyarban kaphatsz defektet.

-
válasz
DjDanee87
üzenetére
Simán bármi rezonálhat. És a mellette lévő alkatrész is.
Régebben a kipuffogó volt ilyen, csak egy bizonyos fordulatszámnál rezonált. De ott illendő módon mindig. Ja vítás után csndben volt.
Legutóbb a nyári gumiba szorult be valami... azt hittem, csapágyas a kisöreg. Téli pacskerokat feltettem, csend lett. Csere után megnéztem, és ott figyelt befúródva egy fémdarab, az okozta a hangot.
110-nél ha nem ül senki az anyósülésen, akkor az rezonál. Ilyenkor kénytelen vagyok vagy lassítani, vagy gyorsítani (forgalomtól függően). -
DjDanee87
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
A termosztát cserét végül a szerelőre bíztam. A drágábbikat (45e Ft-os) választottuk bele. Ha a szervizkönyve valós a kocsimnak, akkor volt cserélve a termosztát 25000 km-el ezelőtt is. Ráadásul ahol műszakiztattuk mondták, hogy volt náluk szintén H Astra termosztát problémával és az elsőre belerakott új termosztát nem volt jó, másodikat kellett rendelniük.
Így végre hibakód mentes a kocsi. Egyedül annyi gondom van vele, hogy 90-100 km/h között fura búgó "hullámzó" hangja van. A szerelőm látatlanban csapágyra gondolt, de megpróbálva nem jött rá, mi adhatja a hangot. A kipufogó tartó gumikat mondta, hogy érdemes volna cserélni, de nekem nem áll össze a kép, az hogy tudna csak abban a szűk tartományban hangot generálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Arany János - Kapcsos könyv
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bocs.

Mindkettő csere.
. Viszont most gyorsításnál alsóbb fokozatokban mintha megtorpanna, és csak utana "indulna meg". Szerintetek mi lehet ez? Légszűrő az előző olajcserevel lett cserélve kb. 3000 km-e. Valakinek volt már ilyesmi? Köszi a segítséget előre is! :)