Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
body007
üzenetére
Nálam nem csak a tompított felkapcsolásra jön elő. Azzal is előtudom idézni ha csak üresben kinyomom a kuplungot és visszaengedem. De van hogy akkor is csinálja ha csak hagyom járni kicsit. Csak egyszer jön elő és 1-2 másodpercig tart, utána ha leállítom és elindítom újra már nem. Ha hidegebb időben áll pár órát, vagy egy éjszakát utána viszont igen. Volt hogy akkor csinálta mikor épp elindultam (megint a kuplung visszaengedésnél) és érezhetően fogta az autót.
Itt már csináltam videót a jelenségről, tompított kapcsolásnál: [link]
Mintha hengerezne kicsit. -
-
Steve_Brown
senior tag
-
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
Egyforma a két keresztmetszet, természetesen. A kardánban a kasztni festve van és ezért nem is fogom megkapargatni, nyilván.
Pont azt szeretném elkerülni, hogy zajt vigyek be a rendszerbe, lehet, hogy csak emiatt muszáj lesz tényleg a szivargyújtóét megcsapolni. Talán a hétvégén lesz időm kicsit bütykölni, kipróbálom. Előtte multiméterrel megnézem, valamelyik csavar esetleg nem közös-e a szivargyújtó testtel. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Vártam egy pár napot, hátha lesz valaki, aki elmondja, hogy aki a linkelt oldalt írta, az keveri a szezont a fazonnal. A szomorú az, hogy valszeg sokan olvasták az irományt de senki nem szólt a "szerzőnek", hogy módosíts, mert az nem Twinport rendszer, hanem VVT rendszer.
Azaz: a twinport az kettéosztott szívócső, a VVT pedig a két vezérműtengely végén lévő szelep nyitási-zárási fokot fordulatszámtól függően eltoló egység. Lényeges különbség!
A Twinport szelepfedele sima, van külső EGR, hagyományos termosztát, stb.
A linkben feltett képen látni a fűtött termosztát villamos csatlakozóját, a szelepfedélen lévő szelepfedél membránt, nincs külső EGR, látni az újabb tipusú VVT rendszer egy részét.
Röviden ennyi
Bocs, hogy bele"vau" 
-
beach head
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Köszönöm az utánajárást!
Egyebkent sztetoszkoppal lett meghallgatva , ra lett rakva a motorra (a fedoburkolatot levéve) es az injektorhidra is. Es egyértelműen az injektorhidrol jon az eros csattogat kattogas.
Lattam több videón,es asszem amit belinkeltem szinten az van hogy ahogy lehuzzak az áramellátást a meghobasodott purge valve-rol (szellőztető szelep? vagy nemtom mi a magyar neve) es megszunik a csetteges)
nem bánnám ha csak ennyi baja lenne... -
beach head
senior tag
válasz
body007
üzenetére

innen a fem hidbol hallatszik a csattogas , csetteges nagyon hangosan, az autoban ulve is kellemetlenul hangos. mivel laikus vagyok sajnos teljesen , igy nem tudom hogy a hidrotokek miatt johet e innen a zaj. teny h zavaro nagyon. az olaj nem tunik dzsuvasnak de szerintem cseréltetni fogom. kerdes hogy milyen fajta lenne jo bele. alapbol 5w30-5w40et ir a kezikonyv hozza (hogy gyari gm vagy mas marka eneos esetleg lenne jo hozza azt nemtom) de egy szerelo szerint mehet bele siman vastagabb olaj is (10w40). az injektor tisztító es a 100as benya nem sokat javított a hangon.
-
molnarpeter
nagyúr
-
gban
veterán
válasz
body007
üzenetére
hátha van ötlet merre induljunk el
Elindulsz, bármerre, ennek már mindegy, és ha látsz egy bontót, begurulsz vele

Viccet félretéve, opc signum az nem jön szembe túlsűrűn, de ha ezek élő hibakódok, vagyis nem javítás után bennehagyottak, akkor többe kerül bőven a javítás így tippre mint az autó értéke.
Szóval én arra indulnék el hogy első lépésként tisztázzuk, akarja-e hogy megjavuljon és megvan-e rá a keret. -
hdanesz
őstag
válasz
body007
üzenetére
Én ennyit találtam:
P1110: Szívóoldalon van az örvénylapát rendszer, telement valószínűleg lerakódással és megszorult, vákuum vezérli, le kell bontani és kipucolni alaposan mindent, ilyenkor már érdemes EGR-t és MAP szenzort is belevenni.
P1902: Élő adatokkal átnézni a szenzorokat, illetve EGR tisztítást javasoltak szintén.
-
dethroner
veterán
válasz
body007
üzenetére
Nem tudom, fura az biztos. Még a fojtószelep sincs sehol az oldalon cikkszámmal. Na, mindegy.
Más kérdés. Nem ismerem még az opel hűtésnek a sajátosságait, de többször feltűnt már az elmúlt néhány hétben, hogy megy a hűtőventillátor. 16 Km megtétele, délután kb 4 fok van kint, és nem űzöm túlságosan, nagyjából betartva a sebességhatárokat, 2 falun kell keresztülmennem, mire a 3. településen megállok a kapu előtt, kinyitom, motor jár közben és hallom hogy pár tiz másodpercre bekapcsol, majd kikapcsol a ventillátor. Ma beálltam a garázsba, belenéztem a titkos menübe és 100 fokot mutatott a vízre. Ez normális ilyen időben, ilyen rövid távon? Hűtő, hűtővíz, kiegyenlítőtartály mind teljesen újak. -
Markizmark
addikt
válasz
body007
üzenetére
Érdekes.
Gondolom belefutottál Te is abba a TC cikkbe, ahol a GL5 és GL4 viszonyáról van szó. Elvileg visszafelé kompatibilis volna, de ha nincs rá felkészítve egy GL4-et igénylő váltó, akkor a GL5 folyadék sajnos kikezdi a színesfém alkatrészeket.
Másik verzió, ha nem tudod megmozgatni, hogy beszart a reteszelő mechanika, bár nem tudom előfordulhat-e, nem egy bonyolult dolog. -
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Kézzel át kell forgatni a mocit, ha akad, akkor gáz van. Illetve megoldani utána, h ne kapjon naftát, és úgy indítózni. Bár én inkább kivenném az injektorokat, vagy az izzítógyertyákat, és endoszkóppal megnézném, h wtf van. Mindenesetre ugrott vezérlésnél mai autónál nem sok esély van arra, h épen marad a bele. Ez már nem a c14nz Astra F.
-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
...na ma reggel jutottam oda, hogy jumpstarterezni kellett és megrendeltem az új akkut
...megnéztem jobban és jobb+os kell a b zafirába... 55Ah/450A volt a 3,5éves bráner, amit váltani fog egy szomorú (blue) varta 60Ah/540A-s
...hogy is van, le lehet adni hulladékudvarba a régi akkut és kilóra fizetnek érte?
-
-
csoszogi
tag
válasz
body007
üzenetére
Pont ezek az alkatrészek/összetevők, amik szinte 100%-ban újrahasznosíthatóak, csak be kell olvasztani.
És igen az én szerelőm is csinál(t) felújítást, már ha megoldható, először mindig azzal az opcióval jön. F Astra féktárcsa esztergálva, J Astra olajhűtő síkköszörülés stb. De van amit nem éri meg, ezt ő tudja én nem szakmabeli vagyok. -
gban
veterán
válasz
body007
üzenetére
Szerelőm egy éve cserélt kompresszort meg ki tudja mit A6-on, magának.
Klímás szerelte be, mert úgy volt vele, jobb az mindenkinek.
Aztán nem telt el egy év és mivel nem az árlista tetejéről választott, megint bekakilt neki.
Csak ugye ki kér számlát a beszerelésről plusz pénzért, nem is tudom miért de nem gariztatta, lehet hogy pont emiatt.
De ha visszaolvasol mit össze nem szopott trassher kolléga... -
Markizmark
addikt
válasz
body007
üzenetére
Állandóan működő kompresszorod van?
Mert ha nem és mágneskuplungos, akkor semmi gondja nem lesz attól, ha nincs feltöltve a rendszer, mert nem is forgatja. Gázhiányosan nem engedi behúzni a mágneskuplungot.
De egyébként én se javasolnám a garanciális dolgok miatt az otthoni cserét.
Reklamációnál számla vagy munkalap kelleni szokott. -
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Esetleg ha megoldható(sok kocsinál igen) szereld be majd egy rövidebb szíjjal hagyd ki míg el nem érsz a klímáshoz
Majd ott a parkolóban rakd fel a hosszabb szíjat
Persze ez csak akkor ha megoldható rövidebb szíjjal és megy a parkolóban a szíj csereNem ismerem az adott klíma belsejét, de az biztos hogy a töltőgázzal együtt olajat is töltenek a rendszerbe, és pár évente ezért is érdemes gázt cseréltetni mert akkor olajat is cserélnek, itt is írnak ilyenről [link]
Tehát érdemes úgy töltetni hogy az olaj szintet is állítsák beBárdi oldal [link]
Autónként eltérő mennyiségű olaj kell mahle PDF[link]MAHLE – Gyakorlati tippek
A klímakompresszor cseréje és a klímarendszer átöblítése, PDF [link]
Feltétlenül ügyeljen a következőkre!
Beszerelés előtt mindig cserélje ki az összes O-gyűrűt, és nedvesítse be őket hűtőközegolajjal.
Az új klímakompresszor beszerelése előtt mindenképpen ellenőrizni kell az olajmennyiséget és
a viszkozitást a gyártói adatok alapján, és szükség esetén után kell tölteni! A klímakompresszor
cseréje miatt válik szükségessé a teljes klímarendszer átöblítése és a felhasznált anyagok,
valamint a nem öblíthető komponensek cseréje! -
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Hacsak nem jó ismerősöd a klímás, akkor én nem javaslom, h ezen spórolj. Amúgy sztem többet kérne, insignián haverral valami 2 órát cseréltük ketten a vízhűtőt. Mnden is útban volt, le kellett bontani, váltó olajat is leengedni, mert azt is hűti. Ezeket már nem úgy tervezik, h egyszerű legyen szerelni.
Te tudod amúgy, én ilyenkor nem szeretem a másikra mutogatós játékot, ami ezután tud jönni.Sztem a kompresszort ledugózva kapod meg, egy féktisztított flakon kupakba ki tudod önteni belőle az olajat, majd vissza ellenőrzés képpen. Ami videót láttam, ott a bácsi kiborította belőle, és lemérte, h benne van-e a helyes mennyiség. De az tudta, mit csinál.
-
norrberth
addikt
válasz
body007
üzenetére
Azzal sajnos nem.
Csak készenléti állapotba kapcsol ha nyomva tartod.
De maga a fejegység nem kapcsol ki, és fent kijelzőt is működteti.
Egészen a kulcs kihúzásig.(#108912) gban
Plug and play
Összedugod készEz nem 2 es golf hogy lehet ide oda kötögetni

Ezeken nincs Power gomb "sajnos"
Már utána jártam -
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
Egy kis update tegnapról:
az AZ (tudom-tudom, de ha már megvan, megnéztem) EGR kicsi pucolás után tökéletesen mozog, feltéve a csatira (a gyári EGR feltettük a motorra, hogy ne kipufogjon a lukon, és közben a "jót" a csatira) OPCOM-mal megmozgatva is megy, a kocsi is mozgatja, de fogalma sincs, mennyire van nyitva. 100%-ra állítva (kimeneti teszttel), a szenzor szerint kb 3-4%-ra van nyitva, a valóságban meg teljesen. Menet közben - már a helyén - ugyanez, kívánt érték pl 40%, "valós" 2-3. Járatok tiszták. A csati szélein kb 10,5 V van, alapjáraton.
Viszont a gyári - ha már megtartottam - csavarhúzóval kicsit mozgatható, vagyis lehet megérné kitakarítani, mert talán még menthető.
Még annyi, hogy amikor a szelep nem volt a helyén, de a lyuk le volt dugózva, akkor ahogy csavarhúzóval kinyitottam a csatin lévő szelepet, a kocsi lefulladt. Pedig akkor csak elektromos kapcsolat volt az EGR és a kocsi között. Ez vajon mitől lehet?Amúgy a szelepfedél csere részben megoldotta az alapjárat ingadozást, de még nem tökéletes. Vákuum szivárgás nincs, megnéztük féktisztítóval.
-
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
A lefalazás a legutolsó verzió, ha lehet, meg szeretném oldani, hogy működjön, ha már van
Próbáltuk mi is tisztogatni kicsit, de nem nagyon van mit leszedni róla. Kb 2 éves az EGR. A járatok tiszták, úgyhogy a 0171-et a szelepfedél okozta, úgy tűnik sajna. Az is csere volt, meglátjuk. -
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
2 napja a szlovéneknél kaptunk olyan esőt, ami rendesen lemosta a kocsit... elcsaptunk valami xxl-es mutáns szúnyogot először, ami épp az ablaktörlő területén kívül elkenődött egy 20forintosnyi körben és véres pacát hagyott maga után... majd jött az eső, ritka, de akkora cseppekben, hogy 80-100as tempónál szabad szemmel is láttuk, ahogy hullik... szó szerint tenyérnyi területen placcsant a szélvédőn és takarított... asszonynak mondtam is, hogy "jég remélhetőleg nem lesz, mert fentebb osztrákoknál gyakori és szereti szétcseszni a kocsikat" ...megúsztuk, majd már magyarország területén nézett valami utazós csoportot és akkor horvátországba indulók írták sorban, hogy maribor környékén tojásméretű jég verte össze a kocsijaikat és/vagy törte be a szélvédőket... mákunk volt, hogy eljöttünk onnan

-
MaddeNNNN
addikt
válasz
body007
üzenetére
nem placebo az. nekem is ez volt amikor a 400ft-os elhasznált gyertyák után amiket még a hozzáértő kereskedő rakott bele lecseréltem 5000ft-os iridium ngk-ra. jobb gyújtás->jobb teljesítmény.
azért szembetűnő ilyenkor, mert a gyertyák az idő előrehaladtával fokozatosan használódnak el és apránként nem veszed észre a különbséget. csak amikor újat veszel vagy a te esetedben megtakarítod és hézagolod őket aztán visszajön a gyári teljesítmény.
-
csoszogi
tag
válasz
body007
üzenetére
Hogy miért gondolják, hogy most nincs igazad: a motorolaj nem megújuló energiaforrás, kibányásszák, és a végén csak valahova kerül, de alapvetően nem megújuló, ha a végén elégetik, akkor meg CO2 lesz belőle. Nem tudom, újrahasznosítható a motorolaj? Ezzel szemben a motor olyan mint az alumínium doboz, bármennyiszer újra felhasználható (vas, réz, alumínium, kevés műanyag), csak fel kell olvasztani, formába önteni megmunkálni stb...és ehhez használhatsz 100% megújuló forrásból származó elektromos energiát. Így nem lesz karbonlábnyom, szinte zéró lesz a CO2, és munkahelyet is teremtesz. Ez egy elméleti okfejtés volt, de el tudom képzelni, hogy valóságban is valami hasonlót kalkuláltak
-
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
265k körül, vezérléssel és a hozzá tartozó sallangokkal, meg egy olaj- és vízpumpával együtt. Ez még 22 októberben volt.
Ha jól nézem maga a veztengely, hidrotőkék, himbák és tömítések ebből kb 160-170.
Anyós autója, eléggé odavoltak benne a vezérműtengelyek, muszáj volt cserélni. -
Markizmark
addikt
válasz
body007
üzenetére
Ez valami wikipédia? Féligazságokkal van tele leginkább és közel sem ennyiből áll.
Erre vonatkozó szabványokat és a Tvmi-t kellene átnézni, amiket pl nekem a kamarai 'Vn' jogosultság megszerzéséhez be kellett nyalnom és le kellett belőle vizsgáznom.
Inkább hagyjuk melyik mire való is mi ellen véd.
-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
B Zafira meg a legpraktikusabb
pénteken 6 csomag laminált padló, 1 csomag 2méter feletti lambéria, festékek, 2.5méteres díszlécek, apróságok... sima ügy 3 utas mellett is... annyi, hogy a könyöklőt le kellett hajtani és ilyenkor nekem kicsit kényelmetlenebb a váltás, de nem volt vészes... -
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Elég nagy eső volt, lehet az kavart be valamit, de persze ez nem kifogás. Megkérdem kedvenc autószerelőmet, h tud-e valami nagyon ász autóvillamosságist. Ezt nehéz lesz megfogni, mert generátor csere óta eltelt 3ekm, azaz elég ritkán jelentkezik. Ez kb megint egy pénztemető lesz.
-
-
mephi666
nagyúr
-
Markizmark
addikt
válasz
body007
üzenetére
Hááát.... mindent tud, leírás engem is érdekelne.
Pár példa:
Kimeneti tesztek (lámpa villantás egyenként, hűtőventi teszt, EHS teszt, gyertyák egyenkénti tesztelése, benzinpumpa járatás, stb., persze pár dolog felszereltség függő), meg még csillió dolog. Ezeken kívül be lehet kapcsolni az autón olyan dolgokat, amiket esetleg nem kért anno Jürgen, de csak pár kattintáson múlik, pl komfort ablak (ha van REC), sebességfüggő ajtózár, stb.
Meg ugye fel lehet tanítani új rádiót, kijelzőt, egyéb extrákat amiket be szeretnél építeni utólag.Az új cuccok feltanításán kívül én már mindent kipróbáltam a saját vackommal a B zafimon és a H astránkon is.
-
ncc1701
veterán
-
-
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Tarkón tuti nem lő, de sztem ha nem köcsögölsz, meg q anyázol vele, akkor nem lesz gond. De ez csak tipp.
Insignián nem feltünő, nagy autó, számomra teljesen meglepő volt, h a menetfény halogén, és a lámpa pedig h7 halogén volt. Pláne, ha tekintetbe vesszük, h 2012-ben kérte érte 9.5 millát. Az ma 20 lehet mondjuk. -
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Én azt nem értettem soha, h ha már kb minden újabb kocsiban ott az egérmozi, akkor miért nincs olyan opció, amhol ki lehet listázni rá a mindenféle hőfok-nyomás adatot, amit ad a kocsi összes érzékelője, plusz a hibakódokat...
Mert mondjuk én nem szeretnék mindenféle extra műszereket beberhelni a verdába. -
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
kb 25+ éve elég gyakran jártunk fel hegyre villány mellett, mert sógorom szülei vettek ott egy tanyát, amit renováltunk... a renault küzdött a földúton, vettek egy niva-t... utánfutón pár mázsa építőanyag (cement, mész, stb), hegy tövében sógor behúzta a kéziféket, rákészült hogy "na, renault után mit szól ehhez a niva?" ...elindultunk, haladtunk, semmi gond, de valami kicsit nyikorog... felértünk, sima ügy volt, húzná a kéziféket: "hopp ez meg így maradt, ez volt akkor a nyikorgás"
...csúszós-füves lejtőn felfelé elkezdett kicsit csúszni: felező, difizár... nem volt olyan hely, amit ne vett volna utána csuklóból... kisebb traktort is nem egyet húzott ki vele a sárból... megevett főúton is vagy 13-15 litert a gép, de cserébe terepre az egyik legjobb volt (próbálta, hogy kikapta a fix kardántengelyt, ezzel 2kerekesítette az alapból összkerék járművet, de olyan minimálisat nyert csak fogyasztásban, ami nem volt számottevő... cserébe el is akadt és szerelhette vissza sárban-esőben
)
Új hozzászólás Aktív témák
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Röviden ennyi 

Vagy egyéb paszta esetén ne legyen ecetsavas. Vagy nézz körül, mekkora méretű, hátha kapni hasonlót (nézd meg a helyét, hátha körkörös dugónak fel lehetne fúrni).

Lízingelt autókat ütik vágják aztán jöhet a következő adag ha lejárt a szerződés...Na meg a szerelők pénzt akarnak keresni, nem dolgozni.

Nem győzöm kijavítani a pancserek okozta dolgokat.