Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Gondolkozom azon, hogy a téli, latyakos időszak alatt újrafestem az acélfelniket, eléggé megviseltek már.
A kérdésem az lenne, hogy csinált-e már vki hasonlót házilag?
Szeretném normálisan megcsinálni, belső, külső részt is megfelelően leápolni, lefesteni.
Azon is gondolkoztam, hogy inkább a homokszórás és a porfestés kombót választom.
Kinek milyen tapasztalata e téren? -
ricsi8800gt
addikt

-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ha a belső keringést nem kapcsolód be, akkor a járatok szabadok, a külső levegő be tud áramlani. Ha lehúzod az ablakot és mozog a levegő, az valszeg huzat lesz, különben meg a menetszél simán.
-
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nincs bekapcsolva az auto gomb?
-
ricsi8800gt
addikt
Most lehet hülyeséget kérdezek meg írok

H Astra,Le van kapcsolva a ventilátor hogy ne fúja a levegőt.És ahogy le húzom az ablakot kis idő elteltével el kezdi fújni a levegőt,venti fordulat 0.Az hogy van ?Nem akarom hogy fúja a levegőt,a klíma ki van kapcsolva
-
Jofi81
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Most ez komoly? Kesztyűtartó-világítás meg állítható öv a G Astrámban is van...
-
F_Gergely
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez a fajta fillerb@szas megvolt a C vectranal is: kitamasztos motorhazteto, nem zarhato a kesztyutarto, komfortmodul hianya, stb. A facelift es az utolso szeriak, nagyon hianyosak lettek.
-
-
Tikakukac
titán
Utánit tudok csinálni, előttit meg találsz bárhol a neten. PDTDI dízel hang kutyafüle volt már. Arra tippeltünk a láncvezetőnek verte magát a lánc, amikor néha átpörgött 1-2 szemmel a fogaskerék érintése nélkül. A feszítő totál romon volt, teljesen kint.
Adok elérhetőséget, de akkor 100km-t kell utaznod. Minimum.
-
Tikakukac
titán
No, a kattogós kerregős Z14XEP nem kattog meg kerreg többet. Ma szakibával közösen dolgoztam, 6 óra belement. Lánc volt, komplett teljes csere mindennel amit csak értünk és úgy tűnt fosos. 70k lett a vége anyaggal, besegítéssel. Olyan csöndes lett a verda, hogy elkezdtük fülelni, ó bizony, a szívósor zörög egyes fordulatokon elég szépen. Szóval az is felújítás.
Így kell egy 750k-s autóra 150k-t instant rálocsolni.
-
adalbert1
veterán
válasz
Findzs
üzenetére
Akkor úgy tűnik, hogy a vidéki szervizek jó része is ilyen tróger, én is így jártam.
Ami jobban zavar, hogy kb. az Opel Magyarország is szart a fejemre, kb. azt írták, hogy ezt a szervizeknek a saját hatáskörük eldönteni, hogy milyen olajat tesznek bele, és ők nem szólnak bele (akkor mi a f.sznak vannak?).
De már eldöntöttem, hogy ha egyszer rászánom magamat, és veszek egy új autót sok pénzért, akkor kapnak egy e-mailt egy fényképpel, amin vigyorgok, hogy ezt a pénzt nálatok is elkölthettem volna parasztok.
K Astránál kicsit sajnálom, hogy csak 3 hengeres benzines motorok lesznek, pár hete ültem utasként az egyik barátom K Astrájában, és bőven érezni a 2 generáció különbséget a saját H Astrámhoz képest, kb. olyan érzésem volt, mintha egy kategóriával fentebbi autóban ülnék - és még a botrányos márkaszerviz és Opel Magyarország hozzáállása mellett is azon gondolkoztam, hogy jó lenne következő autónak, de így kb. el is dőlt, hogy kimarad (esetleg egy facelift előtti 1.4 benzin használtan majd, de ugye a gyári support irányában mély ellenérzéseim vannak).
Illetve, hogy ne csak ragelni jöjjek
: észrevettem, hogy lóg a kipufogónál a hővédő lemezem - jobban alánézni még nem volt időm (már amennyire utcán tudom kukkolni), remélem meg lehet oldani egy nagyobb anyával a visszatételét (ahogy olvastam máshol, sokan úgy csinálták, illetve van, aki évek óta nélküle jár). -
Findzs
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen és nem elég, hogy bringa lánc de a hivatalos Opel szervizek még tesznek is róla, hogy idő előtt csörögjenek:
Ez az én H astrám szervizkönyvéből egy részlet. És sajnos a többi oldalon is ilyen a helyzet amíg az előző tulaj vezette.
De bakker még oda is van írva, hogy CSAK 0W és 5W olajok.És akkor csodálkoznak, hogy miért nem a hivatalos szerviz a drágaságuk mellett.
Ez amúgy is aktuális volt részemről mert most cseréltem olajat magamnak, természetesen 5w-30 Eneos.
Nekem bevált az Eneos már kb. 10 éve használom az ez idő alatt tulajdonomban lévő Opelekben. -
JanR
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Én úgy tudom, egy Opelostól, hogy hátulról egy ici-picit meghúzzák a rendszámtáblatartót, pont emiatt.
A vevő ezt nem veszi észre. Bár nem tudom ebből mi igaz.Engem tulajdonképpen nem érdekel, ne jelezzen be és boldog leszek

-
Szada85
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Az meg az elözetes cikkek szerint egyelöre pont nem lesz.

1.2-es 3 hengeres turbós 3 teljesítményszinttel (110,125, 145Le) kizárólag 6 sebességes kéziváltóval,
1,4-es turbós 145 lovas, ehhez lesz kézi, viszont csak ehhez lesz automataváltó, az is valami CVT-s csoda... -
JanR
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Majd kiderül mennyire nyúltak bele a franciák és mennyire lett jó/jobb mint az előző.
Én még az előzőből rendeltem, és nemsokára megjön. Akkor amit tudtam, hogy milyen lesz az FL nem igazán győzött meg, de legainkább a 3 henger és a digit műszerfal tántorított el. A cégnél több autónak az van (Volvo, Skoda, VW) és nagyon, de nagyon nem tetszik. A klímáról nem igazán láttam sokat, de ha működik jól, akkor bánom is én milyen gombok vannak rajta
Az ülésekről meg lövésem sincs. A francia autók nagyon kényelmesek, de hogy miben lesznek mások a komfort ülések az kérdés, mert ugye jelenleg is az az "alap" kivitel. A navija pedig a jelenlegi szériának is piszok gyors, nincs rá panasz. -
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Addigra már nem lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
JanR - Így is kezdi az arc, kívülről kb semmi változás nincs. Ellenben belül. A digit óracsoportot utálom, szerencsére a fordulatszámmérő még analóg. De a navin hogy mekkorát ugrottak, nagyon üdítő.
Az R8-ra hajazó klímaszabályzók is tetszenek és az ülések sem rosszak, pedig ezek még nem a hűde-hajde kategória. -
JanR
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Nekem azok a 3 hengeres PSA motorok nem a szivem csücskei, pedig nem mennek rosszul és panasz sincs rá sok.
Azért olyan túl sok mindent nem változtattak az Astra-n az első maszkon kívül. De azt láttam, hogy az első két középső parkszenzor helyét és a rendszámtábla felfogatást módosították. A jelenleginél szériahiba, hogy a rendszám sarkát be-beérzékeli a parkszenzor középen.
szerk.: illetve még a km óra egység új, de én a digitálisért pláne nem vagyok oda.
-
_seth_
veterán
Panoráma tetős B Zafira van valakinek? A tetőnek vannak beázásos bajai?
-
Petyyyyy
addikt
Jónak tűnik a ráncfelvarrott Astra, már csak néhány jó motor kell bele.
#ytalert! -
Willie
őstag
Sziasztok!
Astra G - 2006 - Z16XEP:
Az autó előző tulajdonosa keresztapám volt, a szervizkönyve szerint 2012 júniusában, azaz több mint 7 éve 91.067 km-nél cseréltek benne vezérműszíjat és feszítőgörgőt, most 197.000 km van benne.
Itt találtam a következőt:
Z16XEP 150.000 km / 10 év
Jelenleg 106.000 km és több mint 7 év van a vezérműszíj készletben, tavaly októberben eresztett a vízpumpa, úgyhogy az akkor ki lett kicserélve.
Szerintetek érdemes cserélni vagy még ráér?
Előre is köszönöm a választ.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
Taszajtok egy privátot - lehet reklámnak számítana ha csak úgy itt hagynám.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Két éve sikerült kikapnom fékolajjal és fagyasztott dugókulcsal az izzítógyertyát az 1.7D B Corsa-ból.
Egyszer bejött, de nem szeretnék kockáztatni vele újra.Rájuk mértem - így az ősz előtt - és az egyik megint nem jó. Pont az ami két éve is beszart.
Hidegbe megint nem fog jól indulni, nem akarom három hengereztetni indítás után. Tudtok ajánlani pest környékén megbízható szakit aki kiszedi?
Petyyyyy említett valakit annó. Köszi a segítséget!
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Aham. És ha innen kellene választanod?
Csak azért kérdem mert indul a dolog 1 ezrestől és elmegy 6-ig. Gondolnám azért van vmi különbség köztük
Meg a leírásban is vannak izgalmas szavak, pl.:
- Fix SAE-csatlakozás, Irídium középelektródás
- 1-földelőelektróda, lapos tömítés ülékkel, Irídium középelektródás
- 4-földelőelektróda, lapos tömítés ülékkel
- 2-földelőelektróda, lapos tömítés ülékkel, réz középelektróda
-
Zabagep
csendes tag
Sziasztok! A C Corsa ugye gyárilag nem nappali menetfénnyel jött ki. Én szeretnék beépíteni az enyémbe. Mi ennek a menete? Persze E jelzésűt vennék. Kell róla valami mubizonylat, vagy muszakin piszkálhatnak érte? Köszi előre is!

-
Dinnye83
újonc
válasz
Markizmark
üzenetére
Szerintem rengeteg, 90ezer legalább.

-
Dinnye83
újonc
Üdv
2006-os G Astra Z14XEP motorral. 190e km van benne. Olajat nem eszik, 10e km-enként cserélem szűrőkkel együtt. Castrol Magnatec 5W40 C3. Az utóbbi időben érezni, hogy néha mint ha kicsit megtorpanna. Nem nyomom neki, csak tartanám a sebességet és mint ha vissza-vissza fogná valami. Amúgy nem rángat, nem eszi az olajat, nem olajos a hűtővíz, nem csörög a lánc, nincs semmi más érezhető tünete. Semmilyen hibajelző lámpa nem világít. Mitől lehet ez? Egyszer egy tömlő durrant ki benne, de azonnal észrevettem és megálltam és nem melegedett túl a motor.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az látatlanul lesz fiatalember.

-
-
-
Tikakukac
titán
-
diegho
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én is ide gondoltam. 799-ért felrakom aztán meglátjuk.
-
-
diegho
nagyúr
Srácok! Mi pénzt érhet most egy 2003-as 1,6-os Meriva A 193k km-el? 4 éve van nálam, osztrákból hozott, vannak rajta karcok, sőt mivel belémtolattak sérülés is volt a bal hátsó ajtón (bontottra cserélve és fújva). Kb az egész autót kicseréltem, röviden: tárcsák, betétek, első gátlók, torony, lengőkar, kipufogórendszer, egr, kormánymű, stabilizátorok, gömbfejek, összes fékcső, jobb állapotban van, mint amikor vettem. Olajfogyás nálam 2l/10k km körül alakul, volt már 2,5 és 1,5 is, használattól függ.
-
farkas-j
őstag
Z14XEP motornál van kilométer előírás a lánc és a hozzávalók cseréjére, vagy csak akkor kell cserélni ha megjön a hangja?
-
xpknight
csendes tag
Sziasztok! Adott egy 2002 es opel vectra c 1.8i nemrég volt benne cim panel csere. Ennek ellenére azt játssza ha ráadom a gyújtást villog a sárga kormány jel és a mutatók közül egyik sem mozdul meg. Valamint amikor elfordítom a kulcsot csak kattan egyet de nem indul. (az aksi új benne simán ment is vele egy darabig)
Esetleg okozhat ilyen problémát biztosíték? vagy mi lenne a tippetek? előre is nagyon köszönöm
-
szabonagyur
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Akkor az jó, hogy kellően erős a karosszériához, ugye a benzines 1.6 néha kevésnek érződik.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Kettő között először az emissziós szabvány az 1.7/ eu5 , 1.6/eu6 többi meg magától értetődően a lökettérfogat stb.
Mindegyik megfelel a normál vezetéshez, kellően nyomatékos hogy a nehéz karosszériát megmozgassa.
-
szabonagyur
félisten
J Astra esetén az 1.6 és 1.7 CDTI esetén a 110 lovas motorok között mi a lényegi különbség? Mennyire elég ez normál tempó tartásához? Fogyasztással tapasztalat?
-
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Mennyit érhet most egy Astra j 2015,12 havi
Ez év decemberéig garanciális, sports tourer, xenon, 22000km, 1.6 dizel. 2zónás klíma
Törés sérülésmentes, garázsban tartott., első tulaj, Magyarországon forgalomba helyezett -
JanR
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Egyelőre csak render képem van róla, majd novemberben tudok igazi képet csinálni

stickermajom: Igazából a létező összes extra benne van, a bőr AGR ülésen, az OnStaron és az OPC optikai csomagon kívül (asszem). Szóval: Innovation csomag, 18"-as papucsok, sport ülések elől, matrix led lámpák, napfénytető, önparkoló, holttérfigyelő, elektromos csomagtérajtó, elektromos külső- és behajló tükrök, meg még egy csomó minden. Nagyon jó árat kaptam rá, és ezért megéri 3 hónapot várni! Egyedül csak a 200 pacit sajnálom, de azért együtt tudok élni 150-el is.
-
farkas-j
őstag
Voltam Bonyhádon egy gumisnál centríroztatni és szóba került a TPMS. Azt mondta, hogy ő olyat tesz be ha valaki TPMS-t kér pl. a téligumiba, amit lelehet klónozni az eredetiről. Ha a nyári szettet leveszik és a megfelelő téli kerék kerül a helyére még újrapárosítani sem kell. Ennek az eleme is kibír 4-5 évet, ára kb 12eFt/db.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Sok guglizás után kiderítettem hogy a váltóból jövő cső az csak egy szuszogó és jó helyen van ott. Kell neki azért hogy a benne lévő levegő az normális hőmérséklet eléréséig / olajnyomásig tudjon tágulni valahova. Hátha esetleg kell másnak is ez az infó.
-
JanR
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Én is a 150 lovast rendeltem, manuális váltóval és nem szerény felszereltséggel. Vehettem volna ennyiért más márkát is, de én opeles vagyok, mindig is szerettem őket, a szimpátia döntött.
A 200 lovast szerettem volna igazából, de ugye azt már nem lehet rendelni.
Próbáltam az automatát és a manuálist is a 125 pacisból, de engem a manuál jobban meggyőzött.
A céges kocsim dsg-s volt, azért ehhez még tanulnia kell az opelnek.Dr. Gonzο: Nekem október közepére van visszaigazolva, de én azért 2 hetet rászámálok, szerintem november lesz belőle legkorábban. Nézegettem a 3 hengeres PSA motort is, de .. mi sokat pályázunk, azért ugrottunk rá a 4 hengerre inkább, talán azért az jobb oda.
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Na visszakerestem, 65k/darabot mondtak az acélre decemberben, Hankook W452-vel, TMPS-sel, mint kihagyhatatlan ajánlat. És még ingyen fel is szerelték volna!

-
pvt.peter
őstag
Köszönöm a válaszokat: F_Gergely, ntomka, Tikakukac.
@ntomka: ezt #92866 kifejtenéd esetleg bővebben is? Raksz fel képet róla?
@Tikakukac: #92868 FM transzmitterrel többek között az volt a bajom, hogy mindig váltogatni kellett a csatornákat, nem igazán tudtam belőni egy fix sávra, ami mindig jó. Illetve lehet, hogy a Roidmi 3S transzmitteremmel vmi nem okés :S mindig lecsapja a 30A -es biztosítékot a szivargyújtónál :S
@Petyyyyy: #92871 a megoldás az lesz, hogy "fúrunk" AUX -ot a fejegységre

A "Vectra C, Signum Club Hungary" Facebook csoportban találtam egy figurát aki ilyennel foglalkozik. -
stickermajom
addikt
Amúgy a hóviharon én nem paráznék. Van rá 0,1% esély, akkor egy napra otthagyod az autót a parkolóban, vagy később veszed át.
Másnapra általában le van takarítva minden, úgy meg simán át tudsz gurulni egy gumishoz.Az a baj nem emlékszem pontos összegekre decemberből, mikor a J-t vettük át, de nehezemre esett nem kiröhögni az értékesítőt az akciós kerekeivel együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Parfüm topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Tanuljunk angolul!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fájdalmas dolgokon spóroltak amúgy.