Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz Luck Dragon #90599 üzenetére
Nekem is meg kell nézetnem a klímát, mert nem tetszik a hangja. Emlékeim szerint régen nem volt ilyen. Nem igazán használtam már egy jó ideje, és furán hangosnak tűnik.
-
Csak hogy én is részese legyek a csapatnak. Nekem elkezdett picit szólni a klíma kompresszor.
Most voltam , kapott ötven gramm gázt a rendszer szépen tart, kompresszor is úgy dolgozik ahogyan kell, csak társul mellé egy " fáradt" hang.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
gondolom az opeles es a citroenes uj puretech motorok azok azonosak, nem? valakinek tapasztalat veluk?uj autoba gondolkodunk es valoszinu benzines lesz, a hasznaltbol kiindulva. hiszen nem hasznaljuk sokat, es inkabb varos de ott sem tul nagy tavok...neha dunakanyar 60-80 km es evente egy kisebb belfoldi utazas.
e miatt gondoltunk inkabb benzinesre.elore is koszonom a valaszokat!
udv
b. -
manokaki
addikt
válasz venom8888 #90521 üzenetére
Szia
Az Insignia club-ba belépsz ott kapcs választ a kérdésedre , Facebookon is és normál oldalon is van. de egyébként minden attol függ ,hol és mennyit használnád , ha inkább városban , néha autopálya kevés km, akkor benzin ( 1,8 gyenge ,de megbizhato sok gond nincs vele , régi motortipus, 1,6 turbo benzin , 180 Le , megy rendesen, fogyasztás városban egy 10-es , 1.4 turbo gyengébb ,inkább Astraba valo motor , 2.0 turbo benzin 220Le , drága alkatrészek, ha kell venni... , és a 2.0-ás dizelek ,160Le-ig 3 féle változatban , na itt jobban kell vigyázni azt irják , ha 2012 elötti a gép.. )
[ Szerkesztve ]
Attila
-
Magnum_
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz Magnum_ #90593 üzenetére
Ezt olvastam, gondoltam bővebben is tapasztalsz valamit, de ha puha vaj, akkor lehet nekünk is meg kéne csinálni. Könnyebben beveszi a fokozatokat? Egy ujjas alig kell kuplungolni olasz váltó után ez az opel olyan, mintha traktor váltórudat rángatnék (pedig rövidebb a rúd mindkettőnél).
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Tikakukac
titán
válasz Fandango #90587 üzenetére
Ez változó, több beszámoló is van opelforumon erről. Volt jobb, rosszabb, nem egyértelmű a dolog. Én most első körben szervóval kezdek, váltófolyadék szép szokott lenni, a szervó az ami nagyon meghal. És a kormánymű is marha drága.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Fandango
veterán
válasz Tikakukac #90586 üzenetére
Jogos a felvetés!
Az enyémben 125k kilóméter van, 13 éves lesz júniusban, ebből lassan 9 éve már nálam van. Az első 5 évben napi 75km ingázás munkába, és szinte csak ez. Az utóbbi 4 évben heti 2-3szor 15km ingázás, és hétvégi jövés menés teljesen változó távokon. A fő közlekedési terület Budapest és agglomeráció.
Érdemes lenne cserélni a váltóolajat?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Magnum_ #90583 üzenetére
És az első véletlen körmözés után 2 óráig vernéd a kockaköveket idegedben Makulátlanra csinálni dolgokat és pillantás alatt tönkrevágni nem jó. Én ezt sokszor eljátszottam más témában és megtanultam a leckét. Borzalmas sok pénz, sok ideg és sok idő. Majd ezután pukk és omlik a vár. Nem jó
Fandango: Helyes kérdés: mennyi és milyen összetételű km van a kocsiban? Ma csekkoltam, 10 indítás és 60 körüli váltás volt 1,5km-re. És ez csak a 2 utcán belül, az egész várost szorozd fel százzal. Per nap. Na ez a 186k km és egy pályás vagy rendes országúti kocsinál. Ezért nem jelent a km tényleg semmit.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
athomi
veterán
válasz mohabá 007 #90576 üzenetére
Erre eddig nem is gpndoltam, pedig az ötlet egyszerű, de nagyszerű. Rámegyek. Gyertyákat most cseréltem ki, az nem segített, bár ez nyilván nem meglepetés.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! Gyári GM gyertyát mennyi Km nél kell cserélni? [link]
Mennyit mennek el?
30.000Km? -
mohabá 007
aktív tag
válasz athomi #90568 üzenetére
Az esetek többségében a kipufogó oldali megy tönkre, de illik párban cserélni.
Ha ilyen gondom lenne, kíváncsiságból megcserélném a két szelepet, hogy akkor mi lesz? Ha valóban a szelep rossz, akkor a szívóoldali szolenoid szelepre kell hibakódot dobnia. (egy próbát megér szerintem)
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
ricsi8800gt
addikt
válasz diegho #90571 üzenetére
Napok óta valami zörög nekem a kocsi alatt ha bele megyek egy kisebb úthibába vagy egyenletlen az út,Már idegesített mondom most már meg nézem mi az hát a pirossal bekeretezett hő védő alumíniumot fogja pár 10-es csavar és át szakadt ez a hővédő alulemez és az verődött neki akaszninak,bocs loptam a képet de nekem is ilyen az alja pont
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
_seth_
veterán
válasz ricsi8800gt #90567 üzenetére
Nekem már rég megérkezett, jó is lett.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
athomi
veterán
válasz ricsi8800gt #90567 üzenetére
Ha az olcsóbbikat veszed, akkor készülj fel, hogy hamar kitaposódik és esztétikailag nem fog szépen mutatni. Aztán hogy mennyi idő mire átlyukad, azzal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz mohabá 007 #90552 üzenetére
Reggel indításnál kicsit csinálta, alapjáraton nem észleletem, bár a motorháztatőt nem nyitottam fel. 2 napja viszont hosszú távot mentem mikor az autóban ülve is érezhető volt. Lehet üzemmeleg motornál jobban traktorozik?
Gondolom ha a kipufogó oldali cserére szükség van, akkor már megéri egyúttal a szívóoldalit is cserélni, nehogy jövőre megint szívni kelljen emiatt. Vagy azzal nem szokott gond lenni?
Még ma délután egy gyertyacserét megejtek.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz molnarpeter #90561 üzenetére
Ha a gyári akkora távokon használva, ahova köpőversenyeken a legjobb 3 ember simán el tud lőni 15 évig bírja egy dob, akkor szerintem nem a rövid táv a gond ott, hanem izomból szemét amiből készült a cucc.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz diegho #90562 üzenetére
Az korrekt G Classic gyári bontott nem reális esetleg? 1.9 népautón még bírja a gyári dob hátul, rendesen meglepett, milyen jól néz ki lassan 16 évesen.
ntomka: jogos, először nem láttam és utána szerkesztettem, így kicsit zagyva lett, de majd az új dobhoz hátha hasznosítható az ötlet, nem akartam kitörölni
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Elnézve a képet kizárható az összegyűlt víz probléma.
-
diegho
nagyúr
Nekem konkrétan a szerelőm nem engedte, hogy bosal-t vegyek.
-
odorgg
addikt
válasz ntomka #90557 üzenetére
Csak a hátsódob rohadt szét, mondjuk a középsőnek sincs sok hátra sztem, de az még tartja magát.
Pedig leszoktam veretni az alját is lándzsással. De szerintem ennek mindegy mivel mosod, mert ritka szar minőségű, és hajszál vékony lemezből van az biztos.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Bosal hátsó kipufogó dob 1,5 után kuka. Mire kellene cserélni, ami esetleg jobban bírja?
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Magnum_
nagyúr
válasz Tikakukac #90397 üzenetére
[link] a kép alapján ezen rajta van az a basz, amit rá kell kattintani a váltórúd alján, hogy fel lehessen húzni a gombot, hogy R-be tudjam tenni.
Nagy kockázat lenne berendelni és megpróbálni ezt feltenni? Kárt okozni nagyon nem szertnék
I humbly and respectfully decline™
-
-
FoLey-v
addikt
válasz ricsi8800gt #90535 üzenetére
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
ezek az uj puretech benzines motorok milyenek? van valakinek tapasztalata veluk?
udv
b. -
OPiiPO
veterán
válasz venom8888 #90533 üzenetére
kollégám is dicsőítette a szívó benzines Accordot minden kávézás alatt, aztán amikor negyedév leforgása alatt másodjára kellett hazavontatni és kb. 400eFt rálocsolni, akkor rájött hogy az is csak egy autó - mai napig szívatjuk vele
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Valaki csinált már térkép frissitést a kocsiban? Én úgy olvastam, hogy évente egy frissités ingyenes, de ma voltam bennt a szalonban, de ott nem tudtak ilyenről, 41 ezer lenne amugy az egész térkép. ÉS azt is irták valahol, ha nyilt vifihez kapcsolódik az autó akkor azon keresztül is lehet frissiteni programokat rajta, erről tud valaki bövebben?
Illetve rákérdezve a motorolajra az 5w-30 dexos1 gen2 es olajat mondtak. Érdekes, hogy a Motorolaj beöntő kupakra meg 0w20as van írva.
A fenti minöségű olaj melyik termék lenne jó ha utántöltéshez akarnék venni egy litert vagy nem szükséges ezeknél ?
-
ntomka
nagyúr
válasz ricsi8800gt #90535 üzenetére
Bizony, az emberek hite mindennél erősebb.
-
athomi
veterán
válasz ricsi8800gt #90528 üzenetére
Eddig se indításnál, se alapjáraton nem csinálta. 2 napja egyszerre mindkettőt kezdte.
-
ricsi8800gt
addikt
-
athomi
veterán
Tulajdonképp egyik napról a másikra kezdett el traktorozni a Z16XER. Nem csak indításra, hanem alapjáraton is. Ráadásul változó, hogy milyen szinten csinálja. Van egy 001463 hibakódom is. Fura hogy ilyen hirtelen jött ez elő. Létezik?
[ Szerkesztve ]
-
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Szeretn3k venni egy oprl insigniat. A kerdesem az higy melyik tipus a jo,marmint melyiket ajanljatok, ami tipushibaktol mentes,vagy egyebkent. 3 millliom van ra. Tehat n3m a legujabb tipus,hanem az az elottit tudnam mrgvenni. Koszi a valaszokat,
-
Sanki
addikt
Fém stabilizátor rúd mennyire ajánlott? Legtöbbet műanyagban találok.
Szokásos G Astra Z14XEP motorral. -
Sza_Sa
senior tag
Kösz, akkor beszerezek egy ellenállást, is...
Hogy rohadna meg az amerikai-német mérnökgárda, szidtam őket rendesen, míg kivettem a ventilátorházat, hogy legalább valamilyen állásban ideiglenesen tudjam a lapátot rögzíteni, lyukat fúrtam, kábelkötegelővel rögzítettem, egy élmény volt..."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sanki
addikt
válasz Sza_Sa #90510 üzenetére
Ha a Delhi eltörős fajtáról van szó, akkor ugyanaz a konstrukciót kapod.
Annyit tudsz rajta segíteni, hogy cseréled és raksz a motor elé egy ellenállást ( én 5W 100 ohm-osat vettem, de még nem raktam be).
Emiatt gyengül a motor és nem fog eltörni megint.Diablo: szívesen
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok,
ha cserélem a külső-belsőlevegő-választó házat lapáttal együtt, akkor módosítottat kapok vagy marad az eredetileg tervezett eltörős fajta? A motort meghagynám, ahogy nézem, eléggé beteg az ára (45000.-ft)
Sajnos a lapátcsere lehet, hogy nem megoldás, ahogy néztem - nem szedtem ki - a házból is kitörhetett a motor felfogatás körül.Astra H, természetesen
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
diablo1984
veterán
A gyári fejegységem megvan, azzal műxik minden, de ezzel amit most vettem, csak a bal oldal, de mivel még osztrák adók voltak eltárolva benne gondolom a hangbeállításokat is tárolhatta, így lehet hogy csak el van állítva! Nem kontaktos, mert cseszegtetve a csatit és a kábeleket sem jön vissza, a sajátjávaé műxik minden frankón! De köszönöm a felajánlást!
-
Sanki
addikt
válasz diablo1984 #90507 üzenetére
Ha gondolod és jársz Debrecenben, akkor tudok adni kölcsönbe tesztelésre egy lejátszót, hogy szól e mindkét oldal.
-
diablo1984
veterán
válasz Lajos1966 #90504 üzenetére
Persze, de mielőtt még a feltanításért kifizetek párezret jó volna tudji, hogy a jobbps oldala is szól-e! Azért kellene egy gyári alapbeállítást csiholni, mert hiába volt kézben, a memóriája nem felejtette el a dolgokat. Szerintem bontóban nem tanítják le a kocsiról, csak kiveszik és viheted!
-
senior tag
válasz Lajos1966 #90504 üzenetére
Zafira B van, de sztem ugyanaz az elv. A szétváláshoz a gyári kábeleket kellett volna gyilkolni (az ablakemelő, és a központi zár vezetékeivel van egybecsomagolva), ezt inkább kihagytam. A kondi a gyári magassugárzóban lesz, és nálam az sem a normál adapterrel csatlakozik, hanem egy másik fajtával, itt egy kép róla. Fórumokat néztem hozzá, és az lett a vége, hogy a mély-közép bejövő csatlakozójára kötöttem a keresztváltó bemenetét, és onnan kötöttem be a mély-közepet, és a magasat. A gyári magas kábelezését pedig nem használtam. Létezik egy gyári helyre tökéletesen illeszkedő Pioneer szett heroináron, itt sincsen keresztváltó, hanem itt is a magasban van. Igaz ehhez nem kell beépítő keret lentre.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Lajos1966
tag
válasz diablo1984 #90502 üzenetére
Mindenképp fel kell tanítani,mert a fejegység is a Canbus-rendszer eleme.Tudni kéne,hogy amit vettél az le van-e tanítva a régi autóról.Természetesen a feltanításnál a saját Carpass számodra lesz szükség.
ricsi8800gt:Én is a hangszórókra gondoltam,amit írtam.Nézz körbe a neten kimondottan autóhifivel foglalkozó oldalakon.
davenport:Arra lennék kíváncsi,hogy az első ajtónál hol válik ketté a mélyközép és a magassugárzóhoz menő vezeték (abban az esetben ha H Astrád van).Állítólag ugyanis csak egy gagyi kondi van gyárilag.Én most tervezem a hifi feljavítását,de szigetelni is tervezem az ajtókat,plusz erősítő is lesz a rendszerbe.
-
diablo1984
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest