Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
2019-ben 1,1 milláért vettem a H Astrámat. 200+km-t távolság volt. Talán költhettem 300-400k-t plusszban. Motorolajat kizárólag Motult kap,pedig előtte Q8 volt benne. Lekopogom örülök hogy még egyben van. Igaz kell még maradék vízcsövet kicserélnem.
Nem eszi az olajat,jó a fogyasztása és LPG is van benne,igaz reduktort megkéne csináltatni,mert el lett zárva hűtővízfolyadék fogyás miatt.
Lassan ott tartok hogy külsőleg jön karbantartás.
Kapott 2-3 extrát amit szerettem volna,sőt majd hűtővíz hőfok mérőt is kérek majd a computer kijelzőre.
Jövőre is lesznek cserélve,így szépen egyesével.
-
FoLey-v
addikt
Andris Opel Astra H-t tesztel.

[link] -
-
FoLey-v
addikt
válasz
peet137
üzenetére
Látod enyém 2005-ös évjáratú és FL 2007 utáni computer szoftvert frissített rá és magyarosította is. Ezzel a képpel csak mutatni akartam hogy nem lehetetlen küldetés. Bár jobb volna ha hozzáértő csinálná ezt LWPM modullal,fb csoportban vannak akik segítenek ebben. Ablak le-fel húzás kulcsgombbal,carpass,magyarosítás,computer gid 3 sorosítás+frissítés 25k volt.

Amúgy LWPM modul lengyel fejlesztés nagyon jó és még számos funkciók vannak.
Egyik a sok közül,nem saját kép.

-
FoLey-v
addikt
válasz
peet137
üzenetére
LWPM Modullal [link] Az extra gombnyomásos kulccsal meg kínai op-commal,ahhoz kellett a carpass kód is.
Minden gyári maradt csak nekem frissebb computer szoftvert rakott rá 2007 utánit.mephi666 Igen magyarosította,kivéve a klíma menüpontot nem lehetett. Pont Kecskeméten történt és friss ropogós paprika.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FoLey-v
addikt
Tegnap egyik astra h csoporttag varázsolt nekem frissebb 2007 utáni verziójú computer szoftvert LWPM modullal. Idáig az volt a téma hogy 2007 előtti évjáratokban nem lehetett 3 sorosítani. Itt a kép róla hogy lehetséges (megmarad a kódindex a GD83 Siemensnél). Persze mellé kértem magyarosítást,gomb nyomásra ablak fel-le húzást,carpass kód kiolvasást is.

-
FoLey-v
addikt
Na kicseréltem a stabpálcát meyle hd márkára. A másik oldal alsó része sz*patós volt,mert géppel húzták meg,így két emberes melo volt a csavar meglazítására. Érdekes ami rajta voltak stabpálcák nem egyezett a márka.

Ezzel már nem lesz probléma ha le kell vennem,mert elég egy 16-os villáskulccsal megfogni a hátulját.

MaddeNNNN A piros löttyöt nekiadtam fateromnak ő beleöntötte majd mond valami véleményt.

-
FoLey-v
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Mindig csendesebben jár vagy is az én opelemen mint pl. egy Passat B5.5-nek.

-
FoLey-v
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az Astra J túlsúlyos így nem is csodálkozok,hogy 90 lovassal lomha. Sőt még 116 lóerővel is lomha,főleg kombival. Ide turbós benzines kell vagy 1.7 dízel.
Nekem 1.6 twinportos H Astra kombim van és egyujjal tudom lökni a váltót 187.000km-el.A h mellette kisebbnek tűnik, de belül ugyanúgy kb azonos hely van, hátul mondhatni szűkös
Lehet kerékjárat íve miatt szélesebb. Valaki írta a csoportba hogy Astra J kombi csomagtere kisebbnek tűnik mint a H-nak. -
FoLey-v
addikt
válasz
bul07
üzenetére
Ózongenerátorral töltötte fel és fertőtlenítette. Magyarország egyik legjobb ózongenerátorral 15-20 kilós. Egyik munkatársam meg 30.000 forintot fizetett,nekem 22k volt.
Nem ártana minél haramabb ellenőríztetni. Nekem félig volt benne.
Amúgy vicces hogy aki jött utánam Ford Focus S max tulajdonos klímabekapcsoláskor lefullad az autója. Enyém meg szépen ment.
-
FoLey-v
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Amióta megvan a verda azóta nem néztem rá. Most alkalmam volt megnézetni,mert ilyen hőségben nembírom ki.

bul07 Ez inkább fél országot járja be,várakozás és bejelentés nélkül. Az ára klímafeltöltés 17.000ft a fertőtlenítés meg 5.000ft volt. Amúgy érezni,hogy tisztább és fel is töltötte. Sőt 1000ft kupont kaptam és felhasználhatom.

-
FoLey-v
addikt
Voltam autóklímánál pöpec fél óra alatt fel is töltötte meg fertőtlenítette is.
Csóri kínlódott hogy bedugja a klíma töltő szelepbe. Mondta is hogy jó hátra lett dugva meg aki ezt kitalálta. Levegőstűrő csövet el kellett távolítani.
Nincs szivárgás és ennek örülök. Szépen is fúj. -
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Szia!
Ez normális bizonyos hőfok után bekapcsol a ventilátor és hűti le. Astra H és Zafira B-nél talán Vectra C-nél is ilyen. Nem kell félteni. Azért a hűtővízcsövet megnézném ha még nem volt kicserélve. Kellemetlen látvány lenne ha eldurran,de hát tizen valahány éves autónál már csak ilyen.

-
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Nekem még gyári kati van benne. Próbálják meg van benne kamera az autómban.
Mellesleg dob és paszta is bosal. Olvasgattam hogy olyat raknak bele. Walkert is írták,de hát azt nem sokan tették fel,legtöbb bosalt. 3-4 évet bírjon ki már annak is örülök,pasztát kapott rendesen. A többi majd ki lesz cserélve.
-
FoLey-v
addikt
Hát igen... eljött.

Már megrendeltem a Bosal márkát 24k-ért tartó gumikkal és bilinccsel együtt. Nem akartam már ezt visszatenni a dobot. Még toldással sem.

-
FoLey-v
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Sosem öntök bele adalékot. Golfomnál sem öntöttem.
Második motorolaj cserénél használok már ilyet. Igaz 4000ft volt,de totál megéri.
Pro-tec P1001 EF
Én meg évente cserélek olajat.Champion olajszűrővel is teljesen megvagyok vele elégedve.

body007 Az külső hőmérséklet jelző. Lökösbe kell visszatenned.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Zolabol
üzenetére
Nekem szombaton 5k/lámpa volt K2,UV kezelést kapott. Általában 2 évet bírnak,de nekem tanácsolta hogy szereltessek bele nappali menetfényt amit meg is fontolom. Meg mosás után viasszal kenegessem és töröljem át,hogy tartós legyen.
A rögzítőfül ha megvan a füle meglehet ragasztani.Ott különbség Mattulva és megcsinálva.

Itthoni kép és pont esőt is kapott.

mephi666 Én ilyen csodaszerekben már nem hiszek. Ha otthoni akkor fogkrém.
A lista, avagy mi kell a melóhoz:szappanos langyos víz
papírtörlő
szivacs
szóda-bikarbóna tartalmú fogkrém pl. colgate
fogkefe -
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Passzolom csak H Astrával kapcsolatban küldték még el nekem.

-
FoLey-v
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
1.6 szívó benyát kombit nem erőltetném. H Astránál is nehezebb,pedig a H Astránál is érezni már rajta.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
-
FoLey-v
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Mint nálam eset amikor elvittem márkaszervízbe váltóolaj cserére és mondja az illető,hogy ez örökélet váltó,felesleges lecserélni. Mondom neki aha addig amíg ki nem purcan a váltó.
Elkezdték cserélni az olajat és 2 óra kínlódás árán +pénz is,utolsó fillérig kitudtam szerencsére fizetni 20k a 15-ből.
Azóta el sem vittem,elég volt egyszer elvinni.
Itthon magamtól kicserélek amit tudok és nem nehéz,főleg motorolaj csere. -
-
FoLey-v
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Úgy tudom,hogy a Vectra C kombi csomagtere is nagyobb volt mint insigniának. Űrhajónak nevezték.

-
FoLey-v
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
A hátsó rúgónál ha gyári rugó még jó akkor felesleges,de rád bízom a döntést. Ja és mindkét oldalon le kell engedni,szóval bakot készítsél ha rugót cserélsz.
Felütközésgátlót is cseréld ki az is fontos lengéscsillapító mellé!
Futóműbeállítás nem kell.Elsőnél mi a helyzet? Toronycsapágy állapota?
Kis Tigris H Astrát nézzél és 1.8 köbcentis benzinest. Az egyik legmegbízhatóbb motor,de 1.6 Z16XER-el sem vészes.
csoszogi Egyik H Astra csoporttag is mondta hogy H Astrában jobban befértek a dolgok mint a J Astra. A J Astra csak testesebb és ennyi.
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Én vagyok ennyire béna hogy egy videót sem találok róla Opel Astra H-ról ülés sín csere folyamatáról vagy valaki részletesen elmondaná?
Még nem kezdtem neki ehhez kicserélni,de lassan jóidő van és szeretném már kicserélni.Ilyet vettem még egy hónappal ezelőtt. A kép nem saját.

-
FoLey-v
addikt
-
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Ne mond hogy 1.6 zafi elég mindenre.
Az enyém okés picivel könnyebb,de 1.6 105 lovas nem egy versenyautó. Bár a gázreakció késés 80-100 között nem egetrengető. Majd utólagos sport gombot teszek már bele. 
thomasvold Astra J 1.6 116 lovas,főleg kombihoz nagyon gyér,de ha csak A-tól B-ig akarsz elmenni arra tökéletes.

-
FoLey-v
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszike át is csámcsogom

-
FoLey-v
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
A twinport résznél az 1.6-ra is vonatkozik? Melyik műanyag részek vannak?

-
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Nekem alkatrészből vegyes. A lengéscsillapító qwp elől-hátul én nem megyek annyit,de muszáj is volt cserélnem. Jah igen a rugó is qwp meg a stabilizátor rúd,de azt nem is fogom bele tenni,mert jobbat szeretnék. A többi monroe,febi. Amúgy érdekes,hogy hátul lengéscsillapító 16 év után is gyári volt benne.

A szelepfedél membránt is kicseréltem házzal együtt. Na az egy macerás melo volt,de sikerült. Kapott tömítést is és nem folyik ki az olaj.
Tavasszal maradék csövet is kicserélem,mert szükség is lesz rá.
Amennyire szerettem volna másik autót már nem is kell.a videón is kínaival olvassa ki a csóka az immo kódot
(3:41-nél ott virít egy jókora opcom china-clone felirat
Érdekes én nem tudtam kiolvastatni,pedig nekem is van kínai op-comom.
Közben megnéztem 1.59v szoftvert kaptam mellé és angol nyelv.Amúgy fogyasztása sem vészes. Van egy oldalon kalkulátor azzal számoltam ki. Az hogy mennyire mérvadó azt nem tudom. Mol 100-as benzin volt benne. Két személlyel.
Abony-Veresegyház távolság oda vissza autópályán M4,M0,M31 és út szadán át. 110km/h átlag tempomattal,volt egy 120-140 tempo is néha. Meg mai kis átruccanás városba. Tankban volt még 80km kijelző szerint,de tankoltam már még bele.
Markizmark
Enyém külföldi ac8227l cpu van benne. Azért nem cserélem vissza egy rds hiány miatt. Ha van olyan app akkor megnézzem.
-
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Akkor nem írtam semmit ilyen mókány utángyártottat nem is érdemes.

Esetleg ha nekikezdenél lesd meg az Opel Műhely oldalát is. Ott mindent leírnak igaz H Astra,de B Zafirára is vonatkozik.
Én is örülnék ha lenne carpass kódom,de szervízkönyvben sehol nem találom. Márkakereskedésben meg 10-15 ezer ft-ért vesztegetik.
Főleg hogy az egyikben nem is akarok már oda menni a váltóolaj téma miatt. 
-
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Ez Zafira B-nél is előfordul. Forrasztással javítható.

Astra H egyik típushibája a kormány elektronikai modul (CIM) csatlakozó forrasztásainak meghibásodása.
Voltak olyan CIM modulok ahol nem forrasztásos rögzítés alkalmaztak, hanem bepattintós jellegű érintkezést, ez elterjedt technika, de itt a kormányoszlop rázkódása és hideg/meleg változás miatt nem vált be, ezért ezeket is le kell forrasztani.lehet meg is találtam a választ

Kínai op-com-al nem működik én próbáltam.
Markizmark Neked milyen android fejegységed van? Nekem 2/64GB,de egy gondom van vele,hogy rádió állomást nem is mutatja. Pedig szuper fejegység.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Esetleg ha nem sikerülni és cserére készülsz. Akkor termoszta csere csak is gyárira és nekem ez lesz a tippem.
Vízhőmérséklet jeladó gyári vagy febi.
14 XER motorkódnál nem tudom,hogy van,de nálam Z16XEP-nél 105-nél nyit termoszta és 113-nál ventilátor bekapcsol. -
FoLey-v
addikt
válasz
DjDanee87
üzenetére
Nincs ráírva,hogy dexos2 elvárás. Szerintem vegyél olyan olajat ami rá van írva,mert ez így lutri.
Hátoldalán meg nem is látom a GM/Opel listák között.Milyen szerelők voltak azok akik ilyet mertek beleönteni? Rájuk önteném,ezért ölik meg a motort.

Ezért kezdtem el én is magamtól cserélni olajat nem tart sokáig. -
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Mindent kicseréltem amit csak tudtam és úgy hogy elsőre vágtam neki ennek.
A hátsó lengéscsillapítót is kicseréltem,de rúgót azt nem. Azt majd talán jövőre fogom. -
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
-
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez mindig jobb állapotban van mint az enyém.

-
FoLey-v
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- Anyagi helyzetek és életutak
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Főleg hogy az egyikben nem is akarok már oda menni a váltóolaj téma miatt.