Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mikuland
üzenetére
én ettől mindig is aggódtam, hogy: "nótázás a kocsiban"
főnök octavia-jában is gyakran azt hiszem a turbo fütyülésére, hogy mentő jön a távolból... nem bírnám városban elviselni, hogy ne halljam 100%ig a környezetet... annyi baleset történt már itt abból, hogy nem hallották a mentő közeledését (vagy nem foglalkoztak vele) és nem adták meg neki az elsőbbséget, mert nem vették észre... -
marsu
veterán
Mégis megtartom inkább az autómat ...
Kicseréltettem a kipufogó középső és hátsó dobot, meg még az első kerékcsapágyakat is.
A jövő héten az első torony szilentek jönnek ...
Találtam egy vállalkozót aki bebőrözi nekem a kormányt és a váltószoknyát is kicseréli bőrre, úgyhogy most minden szép lesz és jó lesz az autón.
Ezért most már nem is érdemes inkább eladni.

-
Mikuland
tag
A téli felkészülés újabb " áldozata " az aksi cserélve, még mielőtt újra bikázhatnékom lenne.

Kicsit fájt az ára, de megérdemli az egy éves szülinapos.
Amatőr szerelést is bemutatva ( sk gányolás ) kicseréltem az első ajtó hangszóróit és még patentot se törtem!
Kicsit csalódott vagyok a hangerő miatt, de a minőség kárpótol, ha már Pioneer fejegység, akkor legyen olyan a sugárzó.Még hátul is az alsókat kicserélem és élvezettel hallgathatom. -
davee_92
csendes tag
válasz
üzenetére
Sziasztok! H Astra tulajoktól kérnék segitséget. Első helyzetjelzőt szeretném kicserélni,mert az a gyári sárga szín nagyon nem passzol a xenonhoz. Szóval az érdekelne hogy hogyan van bent az izzó,és hogy kell e húzni vagy tekerni valamerre? Nem akarok kárt csinálni azért kérdezem. Indexet azt pik pakk sikerült cserélni. Várom és előre is köszönöm a válaszokat.
Na ez engem is érdekelne, hétfőn jön meg az Osram szettem, nekem is cserélnem kell, bár úgy is rájövök, de ha valaki megírja az nagy segítség!

-
törölt tag
Sziasztok! H Astra tulajoktól kérnék segitséget. Első helyzetjelzőt szeretném kicserélni,mert az a gyári sárga szín nagyon nem passzol a xenonhoz. Szóval az érdekelne hogy hogyan van bent az izzó,és hogy kell e húzni vagy tekerni valamerre? Nem akarok kárt csinálni azért kérdezem. Indexet azt pik pakk sikerült cserélni. Várom és előre is köszönöm a válaszokat.
-
Mészike
aktív tag
Remélem megoldótott a víz probléma. Szerelő mondta, hogy valamelyik vízelvezető volt eltömődve. Még egy kis víz maradt benne, azt nem tudom, hogy mikor tudom és hogyan kiszedni. A kárpitot magát nem tudom hogy kell leszedni

Az ajtónál a határólót tartó elem is be lett hegesztve, szóval most rendben van
-
JanR
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Az első fekete signumot már kibeszéltük a vectra fórumon páran. Még én futottam bele anno egy youtube videóba, ahol pont ez az autó szerepelt, csak akkor közel 280LE volt és gyorsulgattak vele. A videó végén még az is szerepelt, hogy "MAXUMIM VAGYOK". Eldöntheted magad, hogy jó-e az az autó, vagy sem

-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Én is tükörből tolatok - szűk lakótelepi parkoló.
De csak ha egyenesen megyek. Ha forgolódok is közben, akkor mindenfelé nézek értelemszerűen.
Csak tükörből tolatás az gondolom mindenkinél az egyenes tolatást takarja nagy százalékban.
Akkor van gond, ha közben kanyarodni is kell, akkor persze hogy mindenfelé néz az ember.
Vagyis más-más helyzetekről beszéltetek.kivétel: nézzetek meg egy kamionost, teherautóst - lehet bizony csak tükörből tolatni, szerencsétlenek nem is tudnak máshogy.
-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Értelemszerűen kinézek a hátsó ablakon is ha tolatok de csak úgy meg a hátsó szélvédőn kinézve kitekeredett testtel nem lehet tolatni normálisan. Az ablakból nem fogod látni az autó sarkait, nem látod a padkát és sorolhatnám. Ezt csak azért írom mert sokan abszolút nem tudnak úgy tolatni hogy belenéznek a tükörbe. Faterom is úgy áll ki az udvarról hogy jobb kéz a fejtámlán és hátrafordul pedig csak egyenesen ki kell gurulni.
Azt szimplán én b'sztam el. Ha jobban figyelek nincs kocc.Declare: Nincs kampányolás de aki csak tükörből tolat az akkor monnyon le.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
meg a fejed egy nézőpont, a tükrök 1-1 újabb nézőpontot adnak és ha felváltva használja ezeket az ember, jó esetben kiszűrhető az összes holttér, amit a b-c-d oszlopok okozhatnak

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Szabad,mindenki úgy tolat,ahogy szerinte a legjobb.De!! Ha csak tükörből tolatsz,csak "csőlátó vagy!"
Betegség is van ilyen.Próbáld ki pl: bal tükörbe pillantás,= csőlátás,majd laza fejmozdulat balra ablakon át kinézel, és rádöbbensz,hogy mennyivel több infód van a pillanatnyi helyzetedről.=térlátás.
Szerintem a megjegyzés ezért volt.
A koccodnál a tükör nem mutatta a másik autót,ha kinéztél volna,láttad volna a másik autót,és nincs bumm. -
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Epp akartam irni, hogy ne kampanyolj most inkabb ezzel, mert az en partom nepszerüseget rontod

Amugy en is igy szoktam parkolni, de a nagyöregek szerint amig az elmeszesedett nyak nem akadaly, az a jo ha kicsavarodva tolatsz
en ezt elfogadom, de nekem test es eletidegen...ezert jo a pinty a kocsiban (csip-csip-csip-csiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip) 
-
trassher
addikt
-
Declare
őstag
válasz
n0rbert0
üzenetére
En pl jobban szeretem a benzines karakteret, plane a turbo benzines

Nekem is dizel van 1.7 cdti H astra. Jo kis auto. Par aprobb gondom van vele, amit most nyomozok, lehet hogy egy reszecskeszürö tisztitas vagy rosszabb esetben turbo tisztitas kell majd neki...egyebkent mas semmi többletet nem kellett eddig a dizelessege miatt raköltenem (most a nagyszerviznel volt EGR pucolas kemeny 1000 ft os töblet költseggel
). Cserebe jol fogyaszt (5,8 l/100 a tankolasaim atlag a kb 15k km alatt)Egyelöre nem bantam meg a dizel dolgot
(itt Nemetorszagban eleg komoly, most per pillanat 75ft/liter a különbseg a gazolaj javara). Ha ehhez hozzaszamolom a fogyasztas elöny minimum 2 liter/100 km-t megint csak a dizelnek akkor azert ezzel erdemes mar szamolgatni. Persze mindig irtam is, hogy majd azert meglatjuk mi lesz a vegen a merleg ha ilyen dizeles nyügüket esetleg kell orvosolni/pucoltatni stb 
Majd irj milyen a kocsi ha sikerül megnezni!
Ja es azt a kettöstömegü / valto dolgot külön nezesd meg mert az sanszos, hogy akarmilyen gazdaja is volt de ennyi km körül felujitasra / cserere szorul es az ahogy irtam is nem 2 filler. Esetleg az arban azzal valamit alkudhatsz velük. -
sitotomi
tag
válasz
n0rbert0
üzenetére
Március-április határán vettem Vectra C 2.2 DTI-t, ismerőstől.
Minden ismerősöm, autószerelők, mindenki lebeszélt a CDTI-ről... Azt mondták sokkal jobban tettem, hogy vettem egy 5 évvel öregebb, normálisan karbantartott DTI-t. Egyébként nem is bántam meg.Nagyjából úgy használjuk, mint ahogy Te is tervezed.
Napi fix 25-25 km az 5-ös úton + plusz a bolt, ilyesmik, havi 1200km mindig megvan.
Alig eszik valamit, nincs hajtva ilyenkor. Nyáron 4,8-elmentünk, de 5,1-nél nem volt több soha, most téli gumákkal már 5,2-5,3. (Bár, ahogy itt már párszor beszéltük, és monitor.de-n látszik, senkinek nem eszik ilyen keveset a kocsi... Én nem értem, hogy vezetnek.
)
Nekem meglepetésre Dabas-Prága (2 hete) 5,4 lett összesítve... mondjuk párszor (2-3x) megkarcoltam a 200-at a cseh pályán...Enyém 4 ajtós, és nem volt még, amit ne raktam volna be a csomagtartóba... Bár kétségtelen sokkal szebb a GTS (számomra), és biztos ennél is jobban pakolható (én is olyat szerettem volna).
Barátokkal, 5 ember le a balcsira, egy heti cucc, "okos" pakolással befért minden.
Mivel dönthetők a hátsó ülések, hosszú dolgokat is be tudsz pakolni.
A hátrány, hogy olyan mély a csomi, hogy alig érsz be a végébe, úgy hogy ne kend össze magad a lökösön, bár sztem ez a gts-nél is így van. (185 cm vagyok)125Le alatti dízelt nem vennék (1420/50kg? + emberkéknek kell ennyi minimum szerintem)
Előrebocsájtom, ez mind személyes vélemény, biztos nem egyezhet mindenkiével...
-
n0rbert0
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
A 5 ajtós dolog meg csak tanács. Hiába az 5xxl csomagtér ha egy nagyobb cucc alig vagy egyáltalán nem fér bele.

Ebben teljes mértékben igazad van. Az egyik nagyon jó barátomnak 4 ajtós borája van. Egyszer mentünk egy esküvőre és az ajándéknak szánt étkészlet (vagy már nem tudom mi) nem fért be a csomagtartóba a kis "nyílás" miatt.De most ez az autó nagyon megfogott, pont azért amit Declare forumtárs is írt: Jó felszereltség, aránylag jó állapot (képek alapján).
-
AMD Power
titán
válasz
n0rbert0
üzenetére
Persze. Mint mindig lehet szerencséje az embernek és jó sokáig nem lesz baj vele. De persze fel kell készülni mindig a legrosszabbra. Opelnél amúgy van mód rá vásárlás előtti átnézésre ha beviszed hozzájuk. És egyben le is lehet kérni minden infót az autóról.
A 5 ajtós dolog meg csak tanács. Hiába az 5xxl csomagtér ha egy nagyobb cucc alig vagy egyáltalán nem fér bele.

-
n0rbert0
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Azt tudnod kell ,hogy a ezen a kocsin nagyjából most fog kijönni szerintem minden komolyabb dízel probléma.
Igen, ezzel tisztában vagyok, hogy ez benne van a pakliban. Akit dízelt vesz annak számolnia kell ezzel. De az is simán benne van, hogy még több 10e km-t elmegy, ahogy írtad sok múlik az előző tulajól.A 4 ajtós kocsik pakolhatósága finoman szólva sem jó és praktikus.
Nálam ez még nem szempont, nincs gyerekem (még egy pár évig nem is lesz), általában egyedül vagy max. 2 fővel használnám.
Évente 1-2szer megyünk kirándulni kb. 4-en, akkor meg valahogy megoldanánk a pakolást, de biztos fura lesz egy kombi f astra után
Igen az a lökös kicsit aggaszt...

(#33873) Declare
Az mit jelent, hogy jobban illeszkedik a stilusodhoz?
Nem szeretem pörgetni a motort, de még jobban szeretem, ha alacsony fordulaton ha odalépek, akkor megindul az autó.
Masik kerdes hol hasznalod az autot?
Napi 2x30 km, ebből kb. max 5-5km város, max 10-10.Szervizkönyvnek nezz utana, irjak, hogy van, az sokmindent elarulhat a kocsirol.
Ezért is, meg az képen látható dologért is szeretném, ha valaki meg tudná nézni az autót.Egyébként erről a dízel témáról:
Környezetemben elég sok a dízel autó, de senkitől sem hallom, hogy panaszkodna mennyit költött rá. De a fórumokon meg azt olvasom, hogyszarfosrossz a dízel. Nem értem ezt... -
Declare
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Otthon is van az autopalyaknal a szelsö felfestes ilyen. Nemetorszagban a foutak többsegenel is ilyen. Viszont azert az hogy többletköltsege nincs, azert az barokkos tulzas szerintem. Csak laikusan belegondolva, huzni egy feher vonalat, vagy ilyen pöttyös/savos felfestest kesziteni, technikaban is bonyolultabb/dragabb es festekböl is hatarozottan többet kell kinyomni.
Raadasul ez csak akkor segit ha az arok fele sodrodsz, akkor "zümmög". Ha befele sodrodsz vagy autopalyan közepsö savbol kifele, azt nem "jelzi". A savtarto elektronika viszont igen

(#33872) AMD Power: KOSZOS

-
Declare
őstag
válasz
n0rbert0
üzenetére
Kepek alapjan abszolut nem rossz! Xenon, börüles, belsö is eleg szep allapotban van, futas is lehet realis. Külsö illesztesekhez nem tudok hozzaszolni.
Szervizkönyvnek nezz utana, irjak, hogy van, az sokmindent elarulhat a kocsirol.
Az mit jelent, hogy jobban illeszkedik a stilusodhoz?
Ezt nem igazan ertem. Egy benzinessel is lehet 5000es fordulat alatt autozni 
Masik kerdes hol hasznalod az autot? Azaz jellemzöen ingazol napi mondjuk 2x30km eket, vagy jobbara hosszu tavu utjaid vannak (pl egyhuzamban mesz legalabb 40-50 km eket)? Mert ha igen akkor lehet jo a dizel. Varosban es helyben forgolodva, sokat inditva/leaalitva hasznalni nem vennek dizelt.
A masik, hogy azert ennek az 1.9 dizelnek (az 1.7 nek is) van am nehany betegsege, ami ebben az idöszakban varhato es nem 2 filleres. Pontosan motorkodra nem tudom, de Astraban bizony van es nem gondolom, hogy a vectraba a valto es motor annyira elterne. Astranal a 6 sebesseges valto eseten 150k km körül a kettöstömegü es valto sok esetben megadja magat ez kapasbol 2-300 ezres tetel minimum Magyarorszagon is (Nemetorszagban az en 1.7cdti astram elözö tulaja közel 3000 eurot fizetett erre a storyra).
Ha varosban hasznaltak / hasznalnad Te is, az egr szelep koszolodas es tisztitas/csere könnyen elkepzelhetö, illetve a turbo is egy kenyes pont, valamint ha van benne dpf (reszecskeszürö) az is problemaforras lehet.
Ha hoszabb tavra, hoszabb utakra hasznalod jo kis kocsi lehet, de amiket irtam azoknak utana kell nezni/kalkulalni kell velük is sajna.
-
AMD Power
titán
Csepel, Ív utca.

Nah ez milyen Omega?

-
AMD Power
titán
válasz
n0rbert0
üzenetére
Azt tudnod kell ,hogy a ezen a kocsin nagyjából most fog kijönni szerintem minden komolyabb dízel probléma. Feltéve ha valóban ennyi van ebben a kocsiban mint írják. Mondjuk ha sokat volt autópályán akkor ez a km semmi. Ez kb 50-70e km városi használatnak felel meg ,feltéve ha "jól" volt használva. A 4 ajtós kocsik pakolhatósága finoman szólva sem jó és praktikus. A hátsó lökhárító azon része valóban nem a legjobb.
-
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
én meg figyelek mindent: hátrafelé bámulok legtöbbet, hogy hogy mozog a kocsi segge, majd rácsekkolok még a jobb+bal tükörre is, hogy pl 2 kocsi közé hogy sikerült nagyjából egyenlő távolságra berakni a gépet
(oktató is így tanított a nagy c vectra-val, hogy oldalsó tükröket hogy használjam tolatásnál... ha ezeket is figyelem rendesen, kizárt hogy nekimennék bármelyik parkoló autónak)pár napja olvastam érdekes dolgot: extraként pakolják a "sávelhagyásjelző elektronikát" a kocsikba, usában meg ezt leegyszerűsítették olyan szinten, hogy az útburkolat szélén és a felezővonalnál bemélyedéseket nyomnak az úttestbe már készítéskor... nincs semmi költsége és minden kocsival működik a "rendszer": hangja van és ráz, ha kezdesz kicsúszni a sávodból
rohadtjó ötlet, nem is értem miért nem így készítik mindenhol az utakat -
Declare
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
Tudom, sokan mondjak ezt...nekem a kicsavarodom es ugy tolatok, az soha nem ment. Sem az autot, sem a teret nem erzem, legkevesbe latok meg egy kisgyereket. Max egy villanyoszlopot.
Persze a közepsö tükörbe en is bele szoktam nezni, de jobbara a ket oldalsot hasznalom + tolatoradart
ez van nekem a klasszik atkarolom az anyosülest es lesek ki a kis löresen hatul az teljesen test es eletidegen 
-
n0rbert0
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Jobban tetszenek a sedanok, de pl. egy kombitól sem ódzkodnék. Az évi futásom nem igényelné a diselt, de a vezetési stílusomból adódóan jobban fekszik a disel. Egyébként évi 15e km, de hosszútávra tervezek az autóval így lehet megérné a disel.
Visszatérve erre az autóra így képekről nekem kicsit furcsán áll a hátsó lökhárító jobb oldala, ahol a sárvédőhöz illeszkedik ott kicsit fura az illesztés.
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Egy C vektrát szeretnék a közeljövőben vásárolni.
Erről mi a véleményetek így képek alapján? Esetleg valaki aki nagyon ráér az megtudná nekem nézni élőben is? Sajnos Budapesttől messze lakom.
-
tolatokamera kell oszt' csokolom

-
mephi666
nagyúr
válasz
deicide
üzenetére
ha megy rendesen a levegőkeringetés, nekünk se szokott... (inkább a jég leolvasztására használtuk az ablakfűtést) ...csak a pollenszűrő alatti motor halt meg teljesen, ami a hideg/meleg levegőt nyomta... úgy mentünk lehúzott ablakkal minden kapcsolóállással, mint bekapcsolt belsőlevegő-keringetéssel

-
Findzs
addikt
válasz
Declare
üzenetére
nekem volt h astrám és simán lehet érezni, hogy meleg a tükörlap pár perc után
"Kar hogy nincs külön tükör fütö gomb....latom sokan ezen bajlodtok...en hatso ablakfütest cserelnek külsö visszapillanto tükör fütesre
...soha nem hasznalom."most, hogy nincs másfél éve tükörfűtésem észre sem veszem viszont a hátsó ablak elég gyakran párás és rontja a kilátást tolatáskor
szóval nekem meg pont fordítva van
-
Declare
őstag
válasz
bartalix
üzenetére
Hmmm...lehet megnezem, de nem tudom mennyire fogom tudni azt kezzel megallapitani....vagy majd valamikor allo helyzetben ha paras nem indulok el vele es megnezem, ha benyomom a fütest lemegy e

Kar hogy nincs külön tükör fütö gomb....latom sokan ezen bajlodtok...en hatso ablakfütest cserelnek külsö visszapillanto tükör fütesre
...soha nem hasznalom. -
mephi666
nagyúr
na, szerelő hívott: fűtőmotor+ellenállás kuka... motor bontott, ellenállás új: együtt 22500... plusz munkadíj... 1 óra kb a csere, de nem érdekel: rohadtul nem jó úgy mászkálni, hogy vagy a párától nem látok ki, vagy lehúzott ablaknál vacogok
délután 4-5 körül lesz kész a gép -
Findzs
addikt
nekem is meg van szakadva az egyik fűtőszál és persze, hogy pont középen
szerencsére kitapintható a szakadás csak még sajnáltam 4 ezer forintot adni a javító kittértanno a kis polskimba állandó volt a párásodás akkor ilyen páramentesítő folyadékokat használtam darabig jó volt
-
Pitu
aktív tag
Tegnap befejezték a vezérléscserét. Hoztuk a formánkat.
A feszítőt tartó csavar kivételénél menet darabok is jöttek ki, így spirálozni is kellett. 
-
bartalix
csendes tag
Bekapcsolod a fűtést és kis idő után kézzel lehet érezni ,hogy melegedik.
-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azert az nem kis szöszölös munka megkeresni a szakadt szalat es megragasztani

En egyebkent szerintem egy kezemen meg tudom szamolni eletemben hanyszor kapcsoltam be

Azt amugy, hogy lehet kideriteni, hogy van e visszapillanto tükör fütes a H astraban?
-
mohabá 007
aktív tag
-
Jofi81
őstag
Ma reggelre megszűnt működni a hátsó szélvédőfűtésem (mikor, ha nem a tél beállta előtt...). A tükörfűtés működik, de a visszajelző lámpa nem világit. Megúszhatom egy biztosítékcserével, vagy komolyabb baja lehet? G Astráról van szó.
-
Declare
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
ja ez a Hondas megoldas a tuti...nem is ertem miert nem ilyen mind

Amugy ez a struktur felni szerintem egy jo alternativa....ugyan a disztarcsa resze itt is lelophato, de tolvajmentes övezetben alig kerül többe a sima lemezfelninel es meg tenyleg jol is nez ki.
mod: (#33843) Findzs jo tudni, hog yhol szerezhetö be ha eltünne
viszont ha ezt struktur felni nelkül rakod fel, ugyan olyan hülyen ott fog latszodni a lemezfelni a kis fekete lyukakkal.... -
Findzs
addikt
válasz
Declare
üzenetére
igen láttam amit linkeltél

ezt írják:
"Eladó a képeken látható OPEL struktúr felni, dísztárcsával"
tehát a struktúr felni az egy lemezfelni ami úgy van kialakítva, hogy egy hozzá illő dísztárcsa eltakarja azért tűnik alufelninek
láttam már olyat, hogy a struktúr felni le volt fújva fényes feketére és dísztárcsa nélkül használták télennekem az f astrán volt 13" dísztárcsám ami kerékcsavaros volt, igaz nem volt gyári de jobban nézett ki mint a lemezfelni, a gyári dísztárcsát nekem is lelopták róla nyíregyházán ezt a kerékanyásat már nem

pl. honda gyári csavaros dísztárcsa: [link]
-
Declare
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
Ez a struktur felni, amit linkeltel! Ez van nekem is, de ezt sem kerekcsvarral rögzited, csak ugy nez ki
Ugyan ugy pattintod ra mint a sima disztarcsat, csak mögötte nem latszik a vas felni, mert az is ilyen küllösre van megcsinalva (amit linkeltem az elöbbi hsz ben kepet az ez. Nezdd meg.)A gyorskötözö szerintem is gaz
anyum kocsijan telen vasfelni van disztarcsaval....nem erzni rezonanciat, nem repült meg le soha....nincs semmi baj a disztarcsaval (a hszek alapjan: ha nem debreceni az ember
) ....csak azert van sokkal szebb megoldas is 
-
Findzs
addikt
válasz
trassher
üzenetére
én is dísztárcsát használok a felni nekem sokba kerülne
itt van kép is: [link]
én nem vagyok hajlandó gyors kötözővel erősíteni, hogy néz már az ki

eddig mindig dísztárcsáim voltak a kocsijaimon de még csak 1 dísztárcsát hagytam el, az nem gyári volta lopástól én is tartok bár nekem a kocsi éjszakára garázsban van
régóta keresek ilyen dísztárcsát mint ez [link] ami gyári és kerékcsavarral rögzíthető, de sajna 15" -ban 4/100 -ban még nem láttam ilyet, pedig ez lenne a tuti
-
Ablakos
addikt
válasz
realmadrid
üzenetére
Nem zavar be a kiegyensúlyozottságba? Nem nehéz, de csak van tömege a műanyagnak is.
-
Declare
őstag
válasz
amargo
üzenetére
Ez joo
de a szituacio is mennyire tipikus...elnez jobbra balra, aki jön a fö uton az is azt gondolja, hogy jolvan lat, nem jön ki, erre egyszer csak elindul amikor mar közel van...(#33835) trassher: Hat meg izlesek es pofonok, azert egy szep felni meg egy disztarcs anem összehasonlithato kategoria szerintem. Plane amikor meg a gyorskötözö is ott figyel rajta

Amugy nezd meg meg esetleg a struktur felniket (nem tudom pontosan hogy irjak, vagy ez e a hivatalos neve
) [link]. Nekem ilyen van most az opelen es tavolrol tenyleg olyan mintha felnin lenne. Ezt szeretnem telire meghagyni es nyarinak meg valami szep kis felnit.
Meretben nem tudom talalsz e jot, ez ugye H astrara valo, de biztos van mas kiosztassal is. -
amargo
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Erről ez a videó jut eszembe:
speed ad - mistakes -
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Na ne aggodj en ugyan ezt az utat jarom
Gyari felni nincs 16 os meretben ami tetszik, 17 es meg a gumi miatt nem veszek....utanngyartottat talaltam, tetszett is, mindenki azt mondta sz@r kinai....markas felnit is talaltam....csak nem olyan meretben ami nekem kell
szoval jah...fuck yeah... -
trassher
addikt
válasz
Kickass
üzenetére
Gyári felnikkel kezdtem a keresgélést de ami nekem tetszene az általában 5x110-es. Időm még van keresgélni, sima dísztárcsával meg nem fogok molyolni hogy mikor hagyom el, mikor veszik le. Lehet szétkéne nézni h astra felnik között is, bár amilyen szerencsém azok nem lesznek jók méretben.

Szerk.: H meg 5 csavaros, fuck yeah

-
Findzs
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
gusztustalan

-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Biciklis, Lada: és még te is leszel a hibás, mert nem volt téli gumid

Pedig ez egy nem kiszámítható esemény volt, és igazából nem te voltál a hibás, mert az út- és autóviszonyoknak megfelelően vezettél. De a jog ezt felülírja. Csakúgy mint az ittasságnál, telefonálásnál.
Nem azt mondom hogy elfogadható dolgok, csak akkor is nonszensz, hogy ha telefonálok, mert szül az asszony, és eggyel gurulok, akkor is én vagyok a hibás, ha belémszáll valaki hátulról 100-zal. -
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
A többiek....

-
Declare
őstag
Huu de filo lett itt az Opel topicban
Nehez kerdes ez ertjük egymast szvsz, csak el is beszelünk egymas mellett 
Csak egy zaro gondolat.

Az alapvetö, hogy ovatosan vezet az ember es ez a legfontosabb, nem a gumi. Nem azt irom, ha top gumid van nyomod neki, ha nem nem. En abbol indulok ki, hogy megprobalok mindig ovatosan a körülmenyekhez merten vezetni (gumitol, fektöl, mindentöl függetlenül....de az ember hibazik, faradt, elbambul, valami veletlen megtörtenik....akarmennyire ovatos. A szituacio meg kialakul.
Pl: mesz a ladaval nyari gumival telen, 50 m es követesi tavolsaggal 30 al....nagyon ovatos vagy, nagyon vigyazol......de, kicsuszik eled a semmiböl egy biciklis, mert elesik....ennyi....es nem allsz meg...hiba mesz nagyon lassan, hiaba tartasz a masik autotol 50m tavolsagot. Es ebben a helyzetben van az, ha jobb a gumi megall akar 3 cm el hamarabb es nem ütöd el. Ezt ertem a szituacio alatt. Es ilyenböl 1000et lehetne felsorolni.
Szoval szerintem is a legfontosabb az emberi tenyezö es a körültekintes, de ez nem eleg, mert Te a kocsiban hozzateszed a törtenesek 60% at mondjuk, a többit a technika es a többiek.
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Az alapvető különbség köztünk nem is abban van hogy te a legdrágább gumit szeretnéd, én meg csak simán olyat szeretnék ami jó, de mellette "olcsó".
A különbség ebben rejlik:
Van egy szitu, en ennyivel mentem, ö ennyivel, ez es ez törtent. Pont. Ebböl a helyzetböl akkor hozom ki a maximumot, ha a kocsim a lehetö legjobb allapotban volt (fek/gumi...akarmi)
Aki az alapvetö dolgokat nem teszi meg a masok biztonsagaert azt elitelem (pl nem az utviszonyoknak megfeleö gumi).Én is úgy vagyok ezzel, hogy minden tőlünk telhetőt meg kell tenni, és elítélem azt aki ilyen irányú gondatlanságból kifolyólag (rossz fék, ócska gumi) kárt okoz.
Csak én ezt úgy ítélem meg, hogy sokkal nagyobb gondatlanság ha nem a lehetőségeihez mérten vezet, mint hogy nem telik téli gumira.
Évekig nyárim volt télen is, de soha nem történt semmi, mert úgy mentem, tudtam, nyárim van, hát nem mentem 50-nel, csak lassabban, ha nagy hó volt, és feltétlenül mennem kellett, előbb fékeztem, és kisebb intenzitással. (tudom hogy ez nem érv, meg nem mindig kivitelezhető, de itt a hozzáállás a lényeg).
Lényeg a lényeg, szerintem sokkal többet számít hogy hogy vezet az ember, minthogy mennyivel jobb a gumija, legyen az nyári-téli különbség is.
Én úgy vagyok vele, hogy egy helyzetből a vezetésemmel hozom ki a maximumot, és a vezetésemmel tehetek a legtöbbet a mások biztonságáért, mindaddig, míg nem a lehető legjobb technikával rendelkezem (bár ott is számít).
Vagyis az emberi tényező véleményem szerint sokkal többet számít, mint a műszaki, mindamellett utóbbi természetesen szintén nem figyelmen kívül hagyható.
El lehetett jutni Ladával, nyári gumival is A-ból B-be, ha az emberi tényező megfelelő (az autónak, az útviszonyoknak megfelelő) volt.
Nálad az emberi tényező bekalkulását hiányolom, bár tudom, te sem úgy gondolod, hogy az nem számít.
Túlzottan lesarkítod a dolgot a műszaki dolgokra. Lehet hogy ezt úgy érted, hogy mindig a maximálisat kihozva az emberi tényezőből, de ez mindaddig nem jön le, míg pl. azt írod, akkor hozod ki a maximumot egy helyzetből, ha az autód a legjobb állapotban van.
Magyarán, lehet hogy ugyanúgy gondoljuk, csak nekem jó egy olcsóbb gumi is, és ezért én úgy fogalmazok, hogy lehet jó egy kevésbé neves de jó gumi is, de az emberi tényező az elsődleges.
Te előrébb helyezed a jó gumit, én előrébb helyezem a körülményeknek megfelelő vezetést.
Még egyszer, lehet, ez nálad alap, csak nem írod.
Vagyis nálad az első hogy a lehető legjobb legyen az autód, és így használod az adottságainak megfelelően, de nem kevés embernél meg az anyagiak az elsők (meg bizonyos körülmények, hogy lakótelepen nem tudja hova tenni a téli gumit nyáron - bár van bértárolás, és akkor ez megint anyagiak), és az adott lehetőséghez alkalmazkodva használják a lehető legfelelősségteljesebben az autót.
Akkor van gond, ha ez az összhang nincs meg.
És mire jutottunk?
Te szeretnéd a legjobbat az autódra, más is, csak nem teheti meg, ezzel nincs gond.
csak alkalmazkodni kell a körülményekhez, az adja az igazi biztonságot (szerintem).
És akkor ha már itt tartunk, szerintem ez is fontos lenne, hogy minél többen megosszák az ilyen irányú tapasztalataikat, legyen az olcsóbb vagy drágább gumi.
Mert te is szívesen vennéd gondolom ha valaki leírja, hogy neki volt ez is meg az is a top3-ból, és ez jobban bevált mint a másik.
De nézzük a másik oldalt is, mert ott is vannak elegen.
Ha csak azt írjuk, szerintem csak a top3 a jó, mert akkor tettem meg mindent, azzal nem segítünk annak, aki csak az olcsóbban tud gondolkodni.
Mindaddig mig csak azt olvasni, hogy top3 és semmi más, addig akinek van is tapasztalata sokféle alacsonyabb árú márkával, nem fogja leírni a tapasztalatait (hacsak nem olyan hülye mint én), mert egyből jön a lehülyézés, hogy hogy mer ilyet leírni hogy jó választás egy nem top3 gumi, meg akarja ölni a másikat, stb.
Ne vedd magadra, nem rád értem (és a továbbiakat sem), de ha őszinték vagyunk, ez már népszokássá vált sajnos, és nem kifejezetten csak erre a topicra értve.
És ha megnézed, a lehülyézés nagyon sokszor nem saját tapasztalaton alapul, csak értesüléseken / elméleten stb. (nem csak gumi téren, általánosságban).
Van benne igazság hogy általában a drágább jobb, de szerintem tiszteletbe kellene tartani, hogy ha valaki azt kérdezi, hogy milyen olcsó gumit vegyen, mert drágára nem futja, de szeretne télit mégis, akkor azt nem véletlenül teszi. Abban is van igazság, hogy ha esetleg sikerül rábeszélni egy drágábbra, az megmentheti egy adott helyzetben. De úgy vélem, abban az adott helyzetben a körültekintő, megfontolt vezetéssel többszörösen is kompenzálható az esetlegesen gyengébb gumi. -
Declare
őstag
Persze ebben mind egyetertek es azt is irtam, hogy ez csak egy gondolkodasi mod, en igy gondolkodom, de siman adom, hogy ez nem feltetlen a tuti

En ugy gondolkodom, hogy gumibol pl., meg tudom venni a lehetö legjobbat. Azzal nagyon melle nem nyulok. Az lehet, hogy egy pl Aurora kb hasonloan jol viselkedik, mint egy "nagy marka", de azt nehezebben tudom elkepzelni, hogy mondjuk jobban. Mig forditva, hogy a "nagy marka" jobban teljesit azt könyebben el tudom kepzelni. Ez az a bizalom amiert en hajlando vagyok többet fizetni.
Egy adott szituaciobol viszont azon agyalni, hogy mehettem volna 5 el lassabban ez nekem feleslegesnek tünik.....mindig mehettem volna 5 el meg még 5 el meg még 5 el lassabban.....nekem ez a a felesleges kategoria. Akkor arrol is beszelhetünk, hogy ha reggel nem ülök az autoba....

Van egy szitu, en ennyivel mentem, ö ennyivel, ez es ez törtent. Pont. Ebböl a helyzetböl akkor hozom ki a maximumot, ha a kocsim a lehetö legjobb allapotban volt (fek/gumi...akarmi). Ettöl meg lehettem en a hülye, vagy a masik, de mas tenyezön nem kell ragodnom.De megegyszer...ez csak filozas...en igy, Te ugy latod es biztos van mas aki meg megint mashogy

Lehetesögek meg megint egy mas kerdes....de ezt igy is irtam eddig is. Aki az alapvetö dolgokat nem teszi meg a masok biztonsagaert azt elitelem (pl nem az utviszonyoknak megfeleö gumi). Aki viszont ezt megteszi az rendben van. Mindenkinek masok a körülmenyei. Nekem nyilvan nem kell gyereket nevelnem egyelöre, nem kell idös szülökröl gondoskodnom stb... Igy könnyebben dönthetek ugy, hogy pl többet költök a gumira (marmint a kocsira
). ....de soha nem irtam egy fel rossz szot sem arra aki odafigyel az alapvetö dolgokra, csak a költsegeket mashogy kell elosztania ezert a lehetö leginkabb költseghatekony megoldast keresi.De ettöl függetlenül leirom amin gondolkozom, mert erre valo szvsz a forum
Aztan vannak dolgok amiben tartom magam a velemenyemhez es vitatkozom, mert nem gyöz meg az erv es van amikor valtoztatok, mert igazat adok masoknak 
Ebben a storyban pedig most az alapvetö dolog a telen teli gumi....hogy milyen? Jo kerdes
en a marketing aldozatakent hiszek a nagy markakban es azok altal nyujtott nayobb biztonsagban 
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Egy szóval nem mondtam hogy a ballonosság és a belső méret összefügg

Azt mondtam, azért ballonosabb a kisebb, mert a nagyobbnak kisebb az oldalmagassága, ha ugyanakkora a külső méret (hogy beférjen a helyére).
2-5-10 centivel korábban megállsz, nem bízol a kisebb nevekben, és ha komolyabbat veszel, nem mondod hogy nem tettél meg mindent: a többiekben megbízol? Azt nem fogod mondani hogy miért nem mentél 5-tel lassabban, akkor az 1-2-5-10 méter lett volna, illetve miért nem maradtál le 3 méterrel jobban?
Szóval nézőpont kérdése, de én elsőre nem biztos hogy a fos autómat / gumimat okolnám, hanem magamat, hogy miért nem tettem meg vezetésileg mindent. (tudom, lehet a másik is hibás, és te erre is gondolsz)
Abban megbízol hogy megadják az elsőbbséget? Abban kevésbé kellene mint egy érzésre jó de kevésbé neves gumiban. Tapasztalat, statisztika, stb., szerintem ez nem kérdéses, hogy több baleset van hülyék miatt mint kisebb nevű gumi miatt.
Ne érts félre, semmi bajom a döntéseddel, valahol ez is lenne a normális, csak hát a fizetéseknél is az lenne a normális amit ti kaptok.
Szóval szerintem sokkal többet számít hogy normálisan, óvatosan, körültekintően vezess, figyelj a sok hülyére, sokkal többet segít hogy megúszd a dolgot, mint egy picit jobb gumi.
Továbbá figyelembe kell venni a lehetőségeidet, azt, hogy mi van alattad, és mindjárt sokkal jobb eséllyel megúszod a dolgokat. Ha figyelembe tudom venni előzésnél, hogy csak 60 lóerőm van, akkor azt is fogyelembe tudom venni, hogy az egész autóm gagyibb mint a tied (és a tiednél is van sokkal jobb), és ha nem akarok 110%-on menni, de még 100-on sem a hóban, csak elég a 70 vagy 50, na az növeli igazán a biztonságot.
Egy a lényeg, tudd hogy mit tud az autód, és annak megfelelően közlekedj vele. Ha jobb gumid van, mehetsz gyorsabban, az biztos, és tudom, igen hosszú utakat mész, így ez nálad kiemelten fontos, így meg is értem az álláspontod.
De akkor is többet hoz az óvatos vezetés a valamivel jobb guminál - és itt nem a tényleg gagyi gumiról van szó.
Lehet vigyorogni az Aurorán, ami a Hankook korábbi modellje, míg nincs teszt, csak az érzésre lehet hagyatkozni.
Írtam, volt már többféle kisebb márkás gumim, óriási a különbség köztük.
Vagyis van tényleg gagyi, de nem mind az.
Lehet, ez lemarad 10-20 százalékban az elsőktől, de abban is biztos vagyok, van olyan ami 50-60%-ban marad le, és van olyan nagy márka is, amitől egyáltalán nem marad le, sőt. -
Declare
őstag
Ballonossagot alapvetöen nem a coll meret adja meg, hanem a "peres" szam [link]
Ha szelesebb, nagyobb a gumi nagyobb felületen is tapad, ez szaraz idöben nagyobb stabilitast ad a kocsinak.
Szerintem a 16 coll egy jo meret. Nem hiszem, hogy 15 höz kepest jobban razna sokkal, viszont sokkal mutatosabb. En 17" gumin gondolkoztam de elvetettem....a 16 es 17" gumi meret között a nyari guminal dupla az arkülönbseg
na ennyit nekem nem er 
(#33798) trassher: 16" ra +1 szavazat

Teli gumi kerdeshez meg: Anelkül, hogy barkit megsertenek, nekem ezek a vasarloi velemenyek, hogy "jol tapad", meg "jol felment egy emelkedön" nem mondanak semmit. Alapvetöen mihez hasonli az ember mondjuk egy uj teli gumi vasarlasanal? Aprilisban levette a regi, felkemenyedett, kopott teli gumit es egy nyari szezon utan, nyari gumi utan, novemberben felrakatja ra az ujat (ami puha es max profilos)....persze, hogy azt fogja mondani, hogy huuu de jo. Vagy ez a felment ilyen olyan emelkedön....hat lehet ha feltesz egy masik gumit azzal sokkal simabban felmegy ugyanott meg a 2x olyan meredek lejtön is....maximum extrem dolgokat lehet eszrevenni igy laikusan szerintem (nagyon vacak es jo gumi közötti a különbseget/ teli es nyari gumi között különbseget). Ezek a velemenyek max ugy lennenek mervadoak szerintem, hogy valaki felrakatja a gumissal az egyiket, hasznalja, aztan rögtön a masikat, hasznalja....na igy azt mondom van alapja a "jo" vagy "nem jo guminak"
Ezek a tesztek meg persze, biztos hogy a reszrehajlasosak....de nekem pl nem is ez a lenyeg. Ha tudom, hogy az adott gumi benne van a tesztelt "nagy nevek között" es ott nem is irtak semmi kirivo hianyossagot az nekem eleg. (ergo, hogy elsö vagy 5. nekem tök mind1). De en az ilyen egyeb kis markakban nem bizom. Biztos van ott is jo, de nekem ez a lutri kategoria. Ha ne adj Isten 2 cm mulik, hogy kicsuszol a kamion ele, vagy elütöd a gyalogost, akkor en ugy vagyok vele, ha premium marka van a kocsimon, akkor ha a baj be is következeik, legalabb azert nem sirankozhatok, hogy na bezzeg, ha nem sporoltam volna par ezer forintot a noname gumin lehet, hogy nem törtenik meg a baj....mert ha mondjuk egy michelin/conti/pirelli/hankook... van a kocsin, akkor azzal az 5-10 cm kevesebb lett volna a fektav, vagy epp nem csuszott volna meg a kocsi.
Es mondom ezt ugy, hogy most nekem is valami noname van, ami a gumis szerint nem rossz, mert nem tudom melyik nagyobb gyartonak az almarkaja es egeszen uj gumi (ezt is adtak a kocsihoz). Igy most ezt rakta fel es nem erzek semmi rosszat....de nem bizom bennük akkor sem
csak egyszerüen most minden egyszerre nem fer bele a keretbe 
Ettöl függetlenül egy ilyen nagy gumiteszte en is szivesen olvasnek...pl egy ilyen Aurora mit tud a Conti/Michelin/Pirelli...mellett...lehet felnek az eredmenytöl

-
trassher
addikt
Amit írsz egyértelmű, a kérdés az hogy szebb e annyival a 16-os amennyivel kényelmetlenebb. Ha nagyságrendekkel pattogósabb akkor tárgytalan, épp ezért is kérdeztem hátha van itt valakinek összehasonlítási alapja.

Kickass: Most is fekete acélfelni van az autó alatt és hát nem épp szívderítő a látvány. Sötétkék autó fekete felnivel, mintha a mad max-ből szabadultam volna.

Azért a /50-es vagy /55-ös gumi nem egy agyhalál szerintem ha azt nézem hogy /65 a téli gumi. A másik érv pedig a fekete ellen az hogy sötét autó alatt jobban mutat az ezüst felni, van kontraszt.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
-
-
7Sony7
addikt
Jó, hogy én ebből már kinőttem. A múltkor ment előttem egy honda, ültetve, peres gumikkal, 35-el, lakott területen, rossz úton.
Mér megy ez ilyen lassan?-megelőztem.
Akkor látom, a srác pattog benne, mint kecskesz@r a deszkán. Vicces volt. -
Kickass
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Ez a 16os ültetés nélkül bután nézne ki. A 15ös meg egy legalja bazinehéz vacak, fel nem raknám.
Lökj fel 15ös acélokat fesd le szépen őket feketére, a maradék lóvét meg költsd valami fasza gumira, nem te leszel a menő csávó a diszkó előtt, de egy tempós kanyarban fényéveket versz majd a peresgumis nagyfelnis kollegára aki a kátyúkat meg csatornafedeleket kerülgeti nehogy defektet kapjon.

-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Nem értem én ezt a dolgot a méretekkel - vagy mégis, majd megmondjátok

Alapvetően a 15" meg 16" az a gumi belső mérete, a külső sanszosan ugyanakkora, mert a 16-osra alacsonyabb falút raksz, hogy beférjen, nem?
A 15-ös így ballonosabb, ami komfortosabb, nem?
Mármint rossz úton.
Vezetéstechnikailag nem tudom, de gondolom keményebb a kisebb oldalmagasságú, vagyis precízebb talán.
Vagyis komfortilag és árilag jobb a 15-ös, kinézetre meg a 16-os?
Kérdem ezt úgy hogy volt trabantom, utána meg csak 175/70 r13-as gumis autóm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GLS
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- További aktív témák...
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

főnök octavia-jában is gyakran azt hiszem a turbo fütyülésére, hogy mentő jön a távolból... nem bírnám városban elviselni, hogy ne halljam 100%ig a környezetet... annyi baleset történt már itt abból, hogy nem hallották a mentő közeledését (vagy nem foglalkoztak vele) és nem adták meg neki az elsőbbséget, mert nem vették észre...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

na ennyit nekem nem er