Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ivan15
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az olajszintet akkor kell ellenörizni normalis esetben amikor estleg vilagit a sarga olajnyomas lampa. Azert van ott.
Opelnel is -
AMD Power
titán

-
haddent
addikt
Én most sem vágyom "vissza", inkább el a xenonra, nyilván! Csak azt mondtam, hogy éjjel amúgy sem mennék többel nagyon mint a megengedett, mert hiába xenon, akkor sem látsz előre eleget, mint nappal.

Declare olyan,
a felnin meg mintha a Vauxhall emblémát látnám de lehet bemesélés ahogy mondtad hogy az kell legyenlóf**t, opel jel van rajt
-
hdman
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Én nem akarok senkit rábeszélni nekem mindegy
Csak azt tudom, hogy a köv kocsim is bixenon lesz. Vagy lézer, vagy led, de ezek még nagyon drágák!Cserélgetni nem kell, 5-6 évente veszel egy izzószettet, aztán hello. Más hiba sem nagyon jellemző, nem olyan bonyolult és nem az ördögtöl való

Viszont azt nem értem, hogy a gyorsan hajtás hogy jön ide? Én 90-100nál is szeretnék látni
Ülj be egyszer egy xenonos kocsiba, menj egy karikát, utána nem fogsz visszavágyni. -
Declare
őstag
Jaaa, emlekeztem, h tema volt,
csak lusta voltam most keresgelni
Azt remeltem lesz majd valami jele, hogy dobjam öket (pislog egyet kettöt vagy valami).....semmi....
Osram is nagyon jo allitolag, de Philipsröl egy hangyanyival több jot talaltam + az audi gyarilag is philipseket hasznalja es nagyon jol lehet latni velük. Ha ki lesz cserelve, majd feltehetünk egy összehasonlito fotosorozatot

(#35689) haddent: jah, azt le is hagytam, de tenyleg, szerintem legalabbis nagyon sokat dob a kocsi kinezeten is....ejjel meg nem kell repkedni, nem is ez a lenyeg...80 al de 70 el is be tud köszönni az ablakon a biciklis meg az öz is, amit ha csak egyszer veszek eszre elöbb a xenonnak köszönhetöen mar megerte....esöben meg aztan nem is beszelve, hogy katyut, meg minden sz.rt elöbb meglatni....akarom mondani meglatni...

-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
hdman neked is: persze nyilván jobb, de ennyiért nekem nem kell. Egyszer futná rá de aztán ezt cserélgetni, vagy még egy lámpa "javítás" is ennyi legyen hát arra egyelőre nincs. Éjjel bármilyen jól meg tudod világítani, akkor sem szokás/szép dolog menni mint az állat. Viszont tényleg hasznos és szép is
-
hdman
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Kis ablaktörlő nincs már elég régóta, atomrégen volt a volvokon, opelen sosem láttam ilyet

A koccnál tényleg drága tud lenni a xenon, de a tököm vakoskodna halogánnel. Nekem kanyarkövető bixenon van, biztos nem adnám oda semmiért!
Declare: tavaly cseréltem a gyári 8 éves izzókat ( osram 26k volt, irtam is ide anno, keress vissza). Ezerszer jobban látni, 5-6 év alatt nagyon elfáradnak az izzók.
Lehet kapni kici-occo kinai izzot is 3k- ért, de a tököm szedegetné le a lökit 2havonta, meg persze kérdés h hogy világit. Az osram bevált, k*rva erős fénye van, imádom!
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Jaaa hat utolag beepiteni, annak eszetlen költsegei vannak....az "angel eye" amit meg a racingbazarban hirdetnek az nem xenon, csak a sufni tuning, mert a bmw ben is olyan van es akkor az ugye milyen menö....csak cserebe se Te nem fogsz vele jol latni, se a szembejövö

Automatikus magassagallito elektronia, fenyszoro moso (törlö az szerintem csak az öreg volvoknak van
), transzformator.....izzoSzivas ha valami gubanc van vele.....cserebe viszont latsz vele este
en amikor elöször vezettem xenonos autot este, utana mondtam, hogy nekem aztan mind1 milyen autom lesz, de hogy xenon az lesz benne az biztos....amikor az öz szeme vilagit az auto elött periferiaban a mezön is azert az meg tudja halalni magat....meg az ut szelen szedelgö kivilagitatlan biciklis....stbstbxenon utan a halogen az olyan mint ket kis pislakolo gyertya langaj...mondjuk ha valaki nem sokat megy este akkor lehet nelküle elni

(#35686) hdman jah emlekeztem en erre....de most utana is neztem....emlekszel, pont novemberben gondolkoztam, h kicsereltetem a szervizkor a xenonokat is.....aztan az lett, hogy jok ezek meg, felesleges....

Neked amugy milyen izzod van? En most a philips x-treme vision es az uj BlueVision ultran agyalok....de nagyjabol meggyöztem magam/meggyöztek, hogy a kevesbe kek jobb esöben, jobb a fenyereje
[link] -
-
Declare
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Hat ez a szokasos opeles olajeveses kerdes....nyilvan, ha az ember tudja, együtt lehet vele elni....azert en nem banom, hogy a kis isuzu nem eszi
minden No.-Mo. ut utan töltögetni a flakonbol nem lenne kedvem....(#35681) haddent: le kell az auto egesz elejet bontani kb.....szoval marad a fel szem egyelöre....bar a durva, hogy ez a fel xenon is jobban vilagit, mint ket halogen
meg az is durva, hogy 35k huf a ket izzo bele 
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Hivatalosan valószínűleg, aztán biztos meg tudod te is oldani. Arra biztosan figyelni kell, hogy a Xenon nagyfesz! Sose láttam még közelebbről xenont, de nyilván az akksira van kötve 1 inverter és onnan van 50kV -ja. Lényeg, hogy akksi válaszd le mindenképpen mert különben csúnyán is járhatsz

Olajfogyasztás nekem H astra 1.6 benzin 85kW/116HP, 165.000KM -rel kaptam meg kb. 2 hónapja, azóta belement még 2-3ezer. Vásárláskor lett olajcsere az előírt mennyiség jól túl is ment igazából azótra fröcsögi ki magából most kezd a max. szint beállni

-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Bocsesz, japó motoroknál megszoktam már, hogy nincs olajfogyasztás az intervallum alatt. Ritkán nyitom fel a motorházat.
-
AMD Power
titán
Nekem kell vennem egy antennát a kocsira. A gyárit ha jól láttam beletörték a "foglalatba". Viszont cserébe nagyon sza* a vétel. Könnyű szétszedni azt az antenna "tartót"?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Hát nem is tudom,hogy lehet elfelejtkezni róla, mert ugye a motorolaj szintet illik 1-2e km-ként ellenőrizni.Akkor meg már akarva,akaratlanul látni a tartályban a szintet.
A legrosszabb esetben meg legfeljebb vizet is kap a motor,oszt köhögve jelzi,hogy a jóból is megárt a sok.
Korábban volt feltéve egy videó,ahol egy degenerált krampusz műanyag flakonból spriccelte a vizet a szívótorokba.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Pont ennek a beépítését tervezem.A cromaxnál olajleválasztó néven fut,5-6e Ft.Ahogy nézem,az F astrához is jó. ( ez a lentről jövő vatag cső, a kartergáz nyomást egyenlíti ki,a hf,és a blokk között)Ez a szűrő az össz olajból csapat ki,de nem szűri a szelepfedélből közvetlenül a pillangószelephához etetésre
bevezetett kartergázt.Két különálló szűrőrendszer.A három meg már álom a motornak.
Hát még akkor,ha az EGR is le van falazva. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tisztítás? kiszed,trutyi kiönt,átmos,visszarak?? -
Declare
őstag
Reggel az ellenörizze a fenyszorot...bitte....felirat fogadott. Jol gondolom, hogy eselytelen az astra H ban a xenon csereje szerviz nelkül?

-
_seth_
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Kadettben volt anno bödön, alig volt benne valami így ki is dobtam belőle

-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ok,de jogos a feltevés: mi történik a motorral, ha ez a lecsapató eldugul, mert pl. Elfelejtkezek róla?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Nem Én találtam ki,csak idézek,Ön dönt:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
„- Gyárilag szinte minden autón a kartergázcső vissza van vezetve a szívócsonkba, ezért a benne lévő olajpárát az autó motorja beszívja, és elégeti.Elsősorban környezetvédelmi okokból alkamazzák ezt a megoldást, mert a kartergázból kicsapódó olajsár erősen környezet-szennyező anyag! Fontos dolog a környezetvédelem, ezért a kartergáz csövet még lecsapató használata esetén sem szabad visszavezetés nélkül a szabadba engedni! A lecsapatóban felgyülemlett trutymót (olajsár) sem szabad akárhová kiönteni! A legjobb megoldás, ha összegyűjtöd, és leadod egy autószerelőnél vagy egy benzinkúton! Ott megfelelően semmisítik meg a környezetet szennyező olajos folyadékot.-„
-
haddent
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezekre nem lehetne egyébként egy "túlfolyót" készíteni? Nem lenne jó lefolytani a motort ha elfelejti az ember lecsapolni a dzsuvát

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A zárófedél be-ki menő részénél nem kell az a szerintem túlméretes 1/2 colos csatlakozás, bőven elég a kissebb,vékonyabb (helytakarékosabb
) 3/8 colos is.A legtöbbet a szűrőkosárral pepecseltem,mert lusta voltam visszamenni a boltba. 

-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
A szűrőházas megoldás tetszik a legjobban. Már félre is tettem egyet a garázsba. Kicsit melegebb időben nekiállok.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A működési elve ugyanaz,tehát a hatásfoka se rosszabb.További előny,hogy látod a trutyi mennyiségét.Ilyen összeszerelve.:

A látható trutyi:
Ennek a lecsapatónak csak a bekötésénél kell odafigyelni,de ez legyen majd téma akkor,ha ezt akarod bekötni.(Megfogod Te ezt csinálni olcsóbban is)

Ez se rossz megoldás,és olcsóbb:
(nem csak oroszok vannak a spájzban)
van ott befőttes üveg is:
-
Petya25
őstag
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
-
Declare
őstag
válasz
Faterkam
üzenetére
Attol függ mennyi az annyi
. Mondjuk en most megneztem az Opel honlapjan nevetsegesen alacsony 35k körül irtak az 1 ev es 80 k körül a 2 ev gari kiterjesztesre
hat ha ez igaz, akkor ez nem tetel egy legalabb 4-5 millas autonal.....azert van egy gyanum, hogy ez kisse marketing es azert ha uj autodra kered a szalonba felvilagositanak vagy 3 oldal aprobetüröl, vagy egy 0 val nagyobb arrol 
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
zsolthee
üzenetére
Pontosabban: a sárgával jelölt vékonyabb csövön alapjáraton megy a kartergáz a pillangószelep alá,hátul az öntvénybe.(alapjáraton a pillangószelep zárt) Nálam az alapjárat szűrője a kicsi gázolajszűrő.Azaz: 2db egymástól független szűrő.
A lecsapatót a vastagabb piros csőbe kell bekötni.Gázadásra a pillangószelep nyit,a szelepfedélből a vastagabb csőből szabad az út a kartergáznak,a légtömegmérő meg adja a friss levegőt. -
Faterkam
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Némelyikre adtak még +1 évet, és amikor letelt a 2 év gyári, és gond lett, akkor meg próbálkoztak, hogy az csak "szavatosság" nem is jótállás! Persze a vásárlásnál ez is hangoztatva volt, hogy csak most, csak itt 3 év garancia

(#35651) Declare: Azért egy váltóelektronika, vagy egy termosztát hibánál jól jön a +1év gari!

-
mephi666
nagyúr
tegnap vettem fúvókát az első ablakmosóhoz, hazaértem, motorháztető fel, régi fúvókát kipattintottam csavarhúzóval, aztán küzdöttem vele, mert a cső nem akart lejönni a kiszélesedő részéről ...felidegelt, hogy akkor teszek rá, nem cserélem ki, visszarakom úgy, ahogy volt, erre az a rohadék könnyedén a helyére pattant
próbáltam is, jó helyre fúj... ott rohadjon meg akkor: múlt héten próbáltam már mindennel helyére tenni, de nem ment, most meg simán... -
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Garral kapcsolatban hajszálpontosan erre gondoltam, kiegészítve azzal, hogy amíg él a gar, viheted 3-4-szeres áron minden karbantartásra, különben buktad a gart.
Általános vélekedés, többe kerül a garancia, mint ha nincs, ha nincs gond akkor sokkal többe, ha van, akkor csak kicsit többe.
Kivéve a nagyon ritka eseteket, amikor valami drága fődarab megy tönkre, de jellemzően nem Opellal kapcsolatban hallani ilyen eseteket. -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez tenyleg nagyon szep! Insignia meg ez a Cascada viszi nalam is a primet az opelnel, meg az astra gtc/opc

Mondjuk cabrio az nem az en vilagom....van egy feelingje, de csodalkoznek, ha valaha is cabriora vagynek....majd talan 55 evesen, kapuzaraskor

(#35644) AMD Power: 2 ev alatt elö kell jönnie, ha van valami gyartasi hiba.....3-4-5 evesen meg megette a fene az autot, ha komolyabb szervizt kell csinalni, mint olajcsere. Feleslegesnek erzem garanciabövitest vasarolni.
-
AMD Power
titán
Gyönyörű ez az autó.
-
AMD Power
titán
Sokkal jobb a második Chevrolet Volt
Jól gondolom ,hogy ez hasonló külsőre mint ami lesz majd új Astra?!
-
Markizmark
addikt
Találtam egy leírást listával együtt: [link]
Kérdés mennyire hatékony.
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
ez valami kompresszor olaj/vízleválasztója? annak a tartálya kicsit kevés, és az sem biztos, hogy nem nagyobb nyomáshoz van......
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez pont egy vízleválasztó kompresszorhoz, nem?
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Sztem a jobbos a fő tartály. A bal csak valami finomszűrő utána.
Amúgy hol az Öreg? Majd ő megmondja. -
Markizmark
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ki kell ütni.
(#35634) zsolthee: köszi
Azért gondolom ennél jóval olcsóbban is meg lehet csinálni.

-
zsolthee
senior tag
válasz
Markizmark
üzenetére
-
lsebestyen
addikt
Az ajtónál a csapszeget hogyan kell kicserélni? Ezt itten: [link]
-
Markizmark
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Onnan is jönnek gázok az olaj miatt, meg talán ott is felszökik egy kis kartergáz és azt is össze kell szedni és elvezetni.
Jó lenne szerezni egy konkrét alkatrészlistát. Gázolajszűrő az oké, de mi kell még a kicsapatáshoz?
Ez a 2 dolog lenne a lényeg?
A bal karikás az világos, de mi a jobb? Mi van benne?
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem is úgy tűnik, hogy csak előbb bemegy a szelepfedélbe, csak azt nem tudom, hogy minek?!
-
Markizmark
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Nem voltam biztos a válaszban, de szerintem a pirosba kellene tenni a kicsapatót, mert az a legvégső cső ami visszamegy a szívóoldalra. Ha a sárgába teszi akkor nem biztos, hogy minden visszavezetett gázt kondenzál, mert az még előbb bebújik a szelepfedél alá és onnan megy tovább, és amíg ott van addig keveredhet a olajból kipárolgó dolgokkal. Szóval ha a pirosba van téve, akkor biztos minden visszavezetett gáz átmegy a kicsapatón.
Bár a piros kicsit vaskos, de csak meglehet oldani. Nekem se ártana betenni egy ilyen vackot. Ha valaki talál megvásárolhatót, az linkelje mán'!

-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Jaaa! Értem! A 35621es ről mit gondolsz? Én nem érzem még a sárgát sem, nemhogy a pirosat!
-
HWSW
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Én csak azt írtam, ami nálam beszart egy hosszabb pörgetés után. Igaz, ezzel az autóval már én körbeautóztam a Földet min. 8x, 2009-ben vettem 200e km-el, holott 2005-ben már 250e volt benne.

-
Markizmark
addikt
Nálam egy darab ékszíj van a generátorhoz.
Se hosszbordás, se feszítő, se szervó. Maximum generátor mehet el. Csapágycsere nem nagy mutatvány.Teher max 4-5 ember + csomesz + tele tank. Ez a maximum. Így megterhelve nem is hiszem, hogy fel tudna gyorsulni olyan nagyon. A felni GM, ET49 rémlik a téli szetten. De a nyári garnitúra kicsit kijjebb van. Max ET39. De lehet, hogy 45?
Nem emlékszem már. -
HWSW
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha meg van pakolva, meg nem gyári ET-s felnit használsz akkor akár arra is. De pl. nekem a szíjfeszítőm (hosszbordás) adta meg magát. De még van ott generátorcsapágy, szervoszivattyú csapágya.
-
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Sose tudtam, hogy az a kis pöcs mi a fene. Ezek szerint ott lefolyik valami viz?
Jé! Egy Opel dízel! Te 10 perc alatt cserélsz termosztátot, él 1 óra+2 l víz. ( isuzu)
-
HWSW
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A motor bírni fogja, csak azok a csúnya, vén csapágyak egy idő után elkezdenek hangosan morogni a pörgetés miatt.
-
Markizmark
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Én is úgy éreztem, hogy 4000-nél húz a legjobban. Ezért is jó úgy haladni, mert ennél a fordulatnál mássza legjobban a dombokat. 5000-ig ritkán pörgetem el váltáskor, szinte sose. 5000 fölött én még nem is jártam.
Nem is tervezem.
Eddig talán 3 olyan alkalom volt amikor besoroltam és taposni kellett 5000-ig, hogy ne lassítsam a forgalmat.
Hiába van 6000-6500 fölött a piros, nem akarom megközelíteni se.
Ecotec 1.4 bírja tartósan a 6500-at, papír szerint. -
haddent
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Én már próbáltam 2-esben 6500 -ig ijesztő amikor konkrétan úgy leszabályoz, hogy megállsz 70-80-90 -ről (nem volt időm nézni mennyit ment)
Nekem 6500 -nál van a piros, 4000 -nél van a max nyomaték, 4000 -et tartósan lazán bírnia kell csak hát akkor nagyon éhes lenne mindig. 5000-5500 szerintem még okés de itt már kezd esni a húzás, max addig felpörgetni amíg berakod a következőbe, szerintem -
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
A tisztulas szempontjabol csak a fordulat szamit. A dpf regeneracional a dizeleknel van olyan modi, hogy üresben az elektronika fenn tartja a fordulatot 4000 en es pörgeti 5-10-15 percig (vagy valami hasonlo fordulat/idö ezt nem tudom pontosan).
Viszont ha 140 ekkel autozol az 1.4 essel arra keszülj, hogy az ugy emeszti a benzint, mint egy opc

-
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi!

-
Markizmark
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Az, hogy vettem bontott levélrácsot gumival együtt, ami nem volt elvetemedve. Az most szépen fölfekszik és nekinyomja a gumit a szélvédőnek, így nem jut víz a pollenszűrőre a szélvédőről.
Ha nálad nincs hullámosra vetemedve az a műanyag és megvan a gumi is és sehol sem áll el a szélvédőtől, akkor vagy rosszul van visszatéve a vízelvezető ami alatt a pollenszűrő van, vagy repedt, vagy eldugult a vízelvezető gumi cső darab ami a pollenszűrő előtt van a tűzfalon középen. Nálam az is teljesen tele volt. -
Markizmark
addikt
válasz
Declare
üzenetére
4000-4500-nál maradhatunk.
Leszabályzásig, meg üresben, meg negyedikben nem akarok hajtani.
Ötödikben 4000-4500-nál legalább haladok is meg tisztul is. A kettő együtt lenne a cél.A másik kérdés, hogy elég-e neki 27km az említett fordulaton és sebességben a tisztuláshoz.
Attól a ponttól addig a pontig mértem, amit biztosan 130 körül teljesítek. -
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ennek mi lett a megoldása? Mert ma takarítás közben néztem a szőnyeget és az is kicsit vizes volt...

-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem ertem ezt a hatar, nem hatar kerdest
Nyugodtan meg lehet hajtani padlogazon is autopalyan, ha mesz vele huzamosabban 4000-4500 at az segit kitisztulni.De ha a leszabalyzast akarod probalgatni hasznalj kisebb sebesseget
4. ben biztos mehetsz 5000es fordulattal is huzamosabban, de en ennek nem latom ertelmet....raadasul, az ha tepve van a motor es sokszor rövid idöre hatarig pörgetve, az biztosan nem jo....vagy gyakorolj üresben a kerteben

-
Markizmark
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Padlógázon azért rekedt meg 130-140-nél mert bitang szembe szél volt. Lejtőkön elvettem a gázt, hogy ne menjen 140 fölé.
Hazafelé nem kellett agyonnyomni hogy szépen hasítson. Jóval kisebb volt a szélzaj.6000-et nem szeretném kipróbálni, de a 4000-et szerintem is bírnia kell tartósan. Kicsit tisztul legalább. Amúgy is szegény mindig 6-7 km-es távokat megy városon belül.
(#35610) gban: Nem akarom 6000-ig pörgetni, csak érdekel mennyi lehet a határ egy ilyen korú motornál, fölötte voltam-e vagy alatta, vagy mennyire voltam közel hozzá.
Amúgy meg elég keveset megyek 4 személlyel, pályán, szembe szélben.
Sőt, legritkábban hajtom ilyen felállásban. Leginkább 2-en vagy egyedül fogok így mennyi, és reményeim szerint nem ilyen szélben. 
Elég hullámos erre a pálya, ha hagytam volna akkor lejtőn mehetett volna 5000 fölé is simán.
De ekkora autóval semmiképp nem akarok gyorsabban menni. Akkor se, ha 2 hónapos lenne és 200 lovas. -
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Te magad írtad le a lényeget - egyszerűen nem bír annyit pörögni, mert nem bírja.
Vagyis nyomhatod neki, nem tudod szétpörgetni, a 60 LE annyira kevés a pörgetéshez.
Máshogy fogalmazva, üresben lehet hogy felpörög 6000-ig, de terhelve képtelen felmenni odáig - te írtad, padlógázon pörgött 4000-et.
Akkor hogy akarod 4000 fölé vinni, milyen gázon?
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Azert a 6000 rpm az talan tulzas, de elvileg egy sima szivo benzinnek semmi baja nem lehet, ha szerkezetelig rendben van magas fordulattol. Söt neha kifejezetten jot is tesz neki.
Tartos 4-4500-5000 fordulattol nem lehet semmi baja. Mondjuk azert en furcsallom, hogy 4 szemellyel 130-140 et megy padlogazzal. En vw poloval erdi emelkedön egyedül ugyan, de 140 el siman fel szoktam menni, nem is padlogazon....mondjuk a kis szivo benzinek a sulytöbbletre nagyon erzekenyek....az opeled nehezebb is mint a polo, plussz 3 szemely....vegülis realis
(#35608) Ablakos : Miert is? Mert autopalyan megy 130 al?

-
Ablakos
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Vagyis nem sokáig akarod már hajtani azt az autót.
-
Markizmark
addikt
Kb. mekkora fordulaton lehet maximum hajtani egy 210e km-es X14NZ motort?
Könyve szerint tartós 6000-et bírnia kéne, de ott van az a 210e km-nyi tényező is ...
Vettem megyei matricát, szóval most lesz havonta legalább 1 70-80km-nyi pályázás.
2 napja hajtottam meg először 4 személlyel, szembe szélben 130-140km/h körül haladtunk padlógázon (de tényleg, koppon nyomtam végig) és így pörgött 4000 körül. Víz 95-95 fölött volt végig a pályán, 100-at nem nagyon közelítette meg.
Hazafelé már nem volt szél, vagy hátszél volt, mert kevésbé nyomtam és jöttünk 130-140-el. -
7Sony7
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Fázik benne az olaj. Nekem 2 éves a teleszkóp, és nekem is kézzel kell feltolni az utolsó 15 cm -t
(kombi f)
-
lsebestyen
addikt
F Astrában a csomagtartó ajtaja akadozva jár, vagy kézzel kell kitolni teljesen, régen mintha szépen ment volna magától. Gondolom a teleszkóppal van valami, elfogyott belőle a kenőanyag?

2,5 órát takarítottam a verdát, de legalább most tiszta kívül-belül
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Videó stream letöltése
- Nintendo Switch 2
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- A kezdet vége: viszlát, Model S!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4357, 100% Akkumulátor
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- Új Asus 15 TUF FHD 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Opelnel is

lehet hetvegente lassan majd hazajarok

Hát még akkor,ha az EGR is le van falazva. 

hat ha ez igaz, akkor ez nem tetel egy legalabb 4-5 millas autonal.....azert van egy gyanum, hogy ez kisse marketing es azert ha uj autodra kered a szalonba felvilagositanak vagy 3 oldal aprobetüröl, vagy egy 0 val nagyobb arrol