Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bajaki
őstag
Ötletek? Szerelő szerint első körben cseréljünk gyertyát. De azt nem értem, hogy ha eddig nem csinálta akkor miért kezdte el egyik napról a másikra? Vagy lehet köze ahhoz, hogy a szerelő a múlt héten kiszedte és megnézte a gyertyákat?
A sztori egészében az volt egyébként, hogy az autó 20-30 km megtétele után fogta magát és amikor kivetted üresbe nem volt alapjárat és leállt. Az alapjárat egyébként sem volt jó. Illetve a termosztát is rossz volt.
A múlt héten volt szerelőnél. Kicserélte a termosztátot, elvitte diagnosztikára, kitakarította az EGR szelepet és kitörölték elvileg a kódot. Az alapjárat jó lett, illetve azóta egyszer sem fulladt le az autó.
Viszont mióta elhoztam a szerelőtől elég durván rángat. S egyre jobban sajnos. Most ezt okozhatja a gyertya?Kikészít ez a kocsi, komolyan mondom.

-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Én is 8-9 évig tankoltam kint Ukrajnában, nem egyszer, ha tudod hogy hova ne menj, akkor jó a benzin, de amúgy is nehéz nagyon mellényúlni.
A mostani Astrámba tankoltam, soha semmi baja nem volt.
A legolcsóbb kutaknál néha volt "benzinszag" ha mentem (illetve, ha megálltam, akkor éreztem, leginkább kiszállva), 99%-ban biztos vagyok benne hogy abban túl sok volt az etanol, annak volt szaga. -
-
McDoug6lak
tag
válasz
Declare
üzenetére
Bocs, hogy bele vau....
"Hat nem tudom, de autoszerelö/fuvarozo emberkek, mind egyertelmüen osztja azt, hogy ukrajnaban/romaniaban tankolni, csak ha nincs mas valasztas....kormolos, szotykos, többet fogyaszto benzin.... de en nem tudom, de ezeket siman el is tudom kepzelni."
Csak pironkodva jegyzem meg, majd 2 évig jártam az exem-hez udvarolni Erdélybe, ergo meglehetősen sokat tankoltam kint. A valaha legjobb fogyasztást és menetteljesítményt produkálta a kis paripám.
1 tank, igaz háromszor is kattanásig nyomatva =1270 km!!! Csak ennyi a véleményem a román igénytelen üzemanyagokról
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Welcome! 
Marmint mi az 50-60 k darab? Mekkora felni? Melyik tipus? Nekem mondom amik tetszenek, mind 17 esek vagy nagyobbak (gyari, hasznaltan egy csomo van belölük neten, kb 90-120 k között a 4db). Csak nekem a baj, amit irtam, hogy nem akarok 17 collost mert 2x annyi ra a gummi

-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
"Azt már meg sem említem hogy tudok olyan kutat ahová Mol-os kamion viszi a cuccot itthonról"
Na pont ezert....nincsenek illuzioim az otthoni, meg akarmilyen kutakrol, de pont ez az amit siman el tudok kepzelni, hogy egy roman/ukran kuton azt burogatnak bele a tartalyokba, amit akarnak.....egy lehelletnyivel jobban bizom a Magyarban es meg jobban az osztrak/nemetben.
Az meg, hogy kik jarnak oda tankolni, megegyszer mondom, nem bizonyitek, max szegenysegi rata merö dolog. Nekem is volt ismerösöm aki a volanos seftelt gazolajat tankolta aztan felevente takarittatta a rendszert meg cserelte a porlasztot meg stb "mert ez a szar dizel mindig tönkre megy"....hat mondom baratom...
Egy sima szivo benzinbe meg csak csak, de egy dizelbe, vagy egy turbosba, vagy egy dpf el szerelt kocsiba tankolnad nem biztos, hogy ugyan ilyen lenne a hibamentessegi mutatod....
de mondom nekem aztan total mindegy, felölem premium cucc is lehet, Neked ne legyen vele bajod soha, en ott ugyse tankolok soha, de ettöl meg a bizalmam nincs meg bennük...ugyan ugy, mind a tescos parizsiben

-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Igen köszi megérdeklődtem, gyáriba márkakereskedésben 50-60 ezer/db -> aha köszi annyiért veszek kettő (lehet, hogy még vagányabb) "sport" alut. Az a baj, hogy 15" acélra szerelve kaptam hozzá 90%+ -os téli-nyári szettet és ezért a 16" -os gumival kéne. Elvileg beszámolják de nyilván nagyon nyomott áron.. Hát mindegy, kell egy felni addig nem nyugszom, megérdemli.
Egyébként akkor én is "bemutatkozom" ha nem gond

Pár napja van nálam, használt de nagyon korrektül karban volt tartva/szervizelve. Régi classic astra 1.6 után teljesen új világ. Nagyon húz
-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Előző kocsimba 6 éven keresztül megbízható ukrán kúton tankoltam, hiba 0.

Meglepődnél miken spórolnak az emberek. Én az astrával egy átlag alatti autós vagyok. Merci, Bmw, Audi akár idei modellek is ott vannak.
Azt már meg sem említem hogy tudok olyan kutat ahová Mol-os kamion viszi a cuccot itthonról.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Suzukival a fogyasztásom 5,5 - 6 liter között mozgott, most az astrával eddigi 2 tankolás alapján 7,5 liter. -
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Hat nem tudom, de autoszerelö/fuvarozo emberkek, mind egyertelmüen osztja azt, hogy ukrajnaban/romaniaban tankolni, csak ha nincs mas valasztas....kormolos, szotykos, többet fogyaszto benzin.... de en nem tudom, de ezeket siman el is tudom kepzelni. Nekem nem lenne bizalmam ilyen ukran/roman benzinhez az biztos. Mondjuk reszemröl mind1 is, mivel utba sem esik, meg messze is van, ha ingyen adnak sem erne meg ott tankolni

Mondjuk azert abbol messzemenö következtetest ne vonj, le hogy egy fekete s mercibe, Magyar rendszammal ott tankolnak
azert az elegge jol leirja a kepet azt gondolom, ha valaki lyen autoval ezt figyeli, hogy hol olcsobb nehany forinttal a benzin... 
A magyar hazi palinkan mar inkabb összeveszünk, mert azt en is jobban szeretem

-
trassher
addikt
Én legutóbb 17.70-ért tankoltam. (Ukrán hrivnya). Akkor árfolyamon ez 277 forint/liter volt.

Declare: Jó kúton kell tankolni és nincs gond. Simán van olyan minőségű az ottani mint a magyar. Az csak tévhit hogy ott a minőség gyengébb. Múltkor történetesen egy ilyenbe tankoltak a mellettem lévő kútoszlopon magyarok.

Az meg megint más dolog hogy rengeteg olyan élelmiszerük van ami köröket ver bármelyik itthonira. A magyar csoki ahhoz képest a fasorban sincs. Se minőségben, se választékban.
A vodkát meghagyom neked, én a házi pálinkát szeretem.

-
Declare
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Minnel inkabb a hanyatlo nyugat fele megy az ember ugy latszik, annal olcsobb a benya
en most szombaton mar 1.11 euroert tankoltam
Az ilyen 330-340 huf (a forint pillanatnyi "jobban teljesit" arfolyamatol függöen)mod: bahhh, most neztem, mar 1.10....es mivel 18 ora utan a legolcsobb az lesz ma mar 1.08 is...baszki igy folytatjuk, mar 1 euros aron fogok tankolni hetfön ha megyek haza

-
Petya25
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Tényleg mini G Astra sedan

Gondolom németeknél a közvélemény kutat ás, minket nem kérdeztek.
Keleti blokk vitte volna az alternatív formákat. -
AMD Power
titán
válasz
Petya25
üzenetére
Amúgy igen. Combi Corsa itthon is fogyott volna bőven.
gzbotii
újra... 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 9, a gázolajét pedig 7 forinttal mérsékli. -
gzbotii
nagyúr
Nálatok 35Ft-al olcsóbb a benzin

Petya25: de durva..így mar nincs is olyan kis seggraketa feelingje

-
-
AMD Power
titán
Ti már láttatok ilyet?

-
deicide
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nyilván nem, nemrég voltam G1 Kart-ban, azt utcai autóval nehéz leutánozni.

-
Markizmark
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Gokart feelinget akkor sem tud nyújtani szerintem.

Nyáron versenyeztünk a srácokkal egy jó pályán. Az egyenes szakaszban kinyomtuk a szemét 50-60-ig és utána jött egy nagy hajtű kanyar. Abba befeküdni 50-el nem semmi. Nem csúszott meg a gép, de sírtak a gumik és be is kellett dönteni magamat az ülésben rendesen. Úgy húzott kifelé az erő, hogy a belső fülem át lett vágva, olyan érzésen volt mintha állnék és borulna a világ. -
Findzs
addikt
szép

én is egy feketét szerettem volna mert nagyon tetszik a g astra feketében
csak hát annyiért amennyim volt rá meg a környéken nem volt csak ezüstmondjuk takarítás szempontjából a fekete húzós
az f astrám fekete volt és annyit kínlódtam vele kocsimosáskor, hogy szép legyen -
deicide
veterán
Ma következő szintre emelkedett a körforgalomban autózás fogalma nálam. Ha ismeri valaki a budaörsi nagy Auchanos körforgalmat, na ott 60-al is körbe lehet menni.
Picit a vége felé már mozdult a segge, de annyi kell. Elképesztő élmény... -
adidas4death
aktív tag
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Maga a tudat nyugtatja meg az ilyen embereket szerintem, hogy ő most olcsóbban tankol és bele sem gondol hogy közben a kétszeresét elautókázta amég odaért az "olcsóbb benzinhez"

-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Igen, az odaút meg a sorbanállás alatt elpöfögött benzin meg 300 Ft...
Én is figyelem, de csak annyira, hogy ha 2-3 napon belül tankolnom kell, akkor megnézem, hátha föl-vagy lemegy, és úgy időzítek. Ha szerdán felmegy, tankolok kedden, ha lemegy, akkor várok egy napot, ha meg nem változik, akkor meg akkor megyek amikor legjobban ráérek. -
Declare
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Jaaa nem ugy gondolom, hogy kiszeded es nem lesz ott semmi...odaadom az en anyosoldalimat, azt beteheted...szinben is kb passzol

Szerintem amugy nem bantja a turbot a start/stop. Ha megvan hajtva akkor nem jo, de ha jol tudom az elektronika figyeli a hömersekletet es ha tul meleg a turbo nem allitja le a motort. Varosban ha nincs nagy dugo es nem araszol a kocsisor jo szerintem jopofa dolog ez a start stop. Mondjuk nyilvan minden jobban kimelve van, ha nem hasznalod

-
deicide
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Hát, nem szívesen szedném ki az ülést így 1 hét után 
Az ECO az kicsit idegesít, minden indításnál ki kell kapcsolni, mert az a Start/Stop rendszer és alapértelmezésben aktív, nyilván egy turbós motornál annyira nem jó megoldás ha leállítgatja a motort.
A Sport és OPC gombok a gázpedál/kormány érzékenységét és a futómű keménységét állítják, OPC módban minden egyes apró úthiba büntet, azt csak tükörsima aszfalton érdemes használni. Hétköznapi állatkodásra van a sport mód, normál haladásra pedig az alapállapot.

-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez amugy teljesen jo, ha igy kalkulalod a dolgokat, de sok-sok sörbe mernek fogadni, hogy rengeteg ember ennel sokkal kevesbe tudatosan rendezi az eletet es ha csökken 10% al a benzin többet autozik 50% al....
ez ugyan az, mint hogy emelkedik a benzin ara 1 ft al, akkor a lakossag nagy resze hiszterikus panikrohamot kep es megrohanjak marmonkannakkal a benzinkutakat 
-
Declare
őstag
válasz
deicide
üzenetére

Asszem ezzel elmondtam mindent amit akartam

Azok a fek tarcsak
nagyon tuti.....na meg az az üles....ahhhh...mit meg nem adnek egy olyan ülesert a kis h astraba
figyi az anyos oldalit nem boltjuk el? 
Jaa es mi az opc ,eg a sport meg az eco gomb...mi valtozik ha azokat nyomogatod?

-
Declare
őstag
válasz
bajaki
üzenetére
Ha az egr a ludas egyaltalan....nekem is szorakozik a kocsi, megint jött az engine check lampa, de nekem olyankor le is korlatozza a fordulatot 2500 ra....de csak autopalyan es csak ilyen 120-140 tempomatos haladasnal....
sajnos sokmindent olvasgattam mar a neten, de nem talaltam egyertelmü megoldast....turbo pucoltatasa mint lehetöseg, de van akinek segitett, van akinek nem. Igy meg 60-70k t kiadni, hogy vagy vagy azert nem annyira vicces

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Eredetiben is volt 17 collos, nem csak 15. Szerintem a 15" csak a legalapabb kivitelnek volt.
En is felnit keresek, de belefaradtam, kicsit most feladtam
16 osat szeretnek, de amit linkeltel is ez 17"...van meg ezen kivül egy gyari ami nagyon tetszik, de az is 17 coll. Akkorat meg nem akarok mert 2x annyiba kerül a 17" gumi, mint a 16....az meg nekem most a nem eri meg kategoria...Dezent felniket neztem egyebkent, abbol van 1-2 eleg szep. -
törölt tag
válasz
bajaki
üzenetére
Nekem x16xel van. Abba van ilyen ? Mert ha igen. Nekem nincs vele bajom

Nem hinnem hogy egy. Újal problema lenne. Sokat hallom ezt az egr problemat . Nem tudom mitol koszolodik / mi a jo megoldas. Esetleg egy jo állapotú bontott ? Vagy itt csak es kizarolag a koszolodas a problema ? Olyan ez mint az alapjarati motor ? Mert arra nekem azt mondták hogy cserés de 3 éve csak 1 tisztítás kellett neki es jol működik
-
bajaki
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szoftveresen is le kellene gondolom akkor tiltani. Ezt vajon egy autóvillamossági műhelyben meg tudják csinálni?
Konkrétan majd arra a helyre gondolok ahol a diagnosztika is volt legutóbb illetve törölték a kódokat. Valamelyik nap kiderítem aztán ha le tudják tiltani akkor lefalazzuk....
-
bajaki
őstag
Ma apa használta a kocsit, kicsit meg is hajtotta. Állítólag újra kigyulladt pár másodpercre a chech engine, aztán ki is aludt.

Kivillogtatta a hibakódot: P0400 újra...szóval EGR, Kezd a f***om teli lenni az EGR-rel. Ki lehet iktatni? Vagy mi a fene legyen vele most már? Kétszer is ki volt takarítva és a hibakód is törölve lett. -
AMD Power
titán
Nálam ez mostanság az üzemmeleg hőfok. Ez így még "jó" nem?

marsu: Szép a kis drága.

-
haddent
addikt
Sziasztok
bővült a család (végre, hosszas várakozás után..) egy H Astrával. 1.6 -os benzines és tökéletes tip-top (használt) csak egy bajom van vele, szeretnék rá egy szép izléses (alu)felnit. Olvasni mindenfélét, hogy a kissebb, nagyobb így-úgy terheli a futóművet illetve a km/h óra is félremér stb.. Ezt elkerülendő eredeti, 15" (talán 6.5 a másik méret?) méretben szeretném csak csinosítani. A kiszemelt áldozat egy gyári opel alufelni, viszont sehol nem találok csak lepatkázott szarokat. Tudnátok segíteni? Esetleg alternatíva/ajánlat (olyan 20k/db -bal számoltam, persze nem baj ha olcsóbban kijövök
)? 
kép a kiszemeltekről (NEM a szokásos 5 ágú, elég "szögletesek" és "élesek" a formái)

-
marsu
veterán
Íme az én Opel Astra autómról is pár kép:
Kapott két új fényszórót, mert a régiek már kifakultak:

A hátsó spoiler már rajta volt, amikor vettem:

Az új bőrkormány:

az új bőr váltószoknya:

Opel Astra 1.6i (X16XEL)
-
amargo
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Kb 10 bol 7 esetben benne van a rendor is, mert jartak mar arra előtted. Ellenben az M7 en felveszik rendőrnek a kamiont meroket is, ami fals jelzést ad. Igaz tervbe van, hogy azokkal majd személygépkocsikat is mernek.
Igy azt mondom nem tökéletes, de hasznos tud lenni. En leginkább dugó elkerülésére használom. -
bajaki
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Eddig nekem nagyon úgy tűnik. 2 hónapja van nálunk a kocsi. Amikor elhoztuk akkor már mondta az eladó, hogy EGR-t takarítsuk ki. Ez meg is történt, de az erre vonatkozó hibakód csak most lett törölve.
-
deicide
veterán
válasz
bajaki
üzenetére
Nekem ilyen az egyik gyújtókábel hibájánál volt, hogy bizonyos fordulaton megrángatta, mert ki-kihagyott az egyik henger.
Egyébként az egr nekem is ilyen, 2-3 hónapig tünetmentes, aztán kigyullad, kikormolom és megint nem jön elő egy darabig. De emiatt leállást csak egyszer produkált még 5-6 éve, azóta azért az alapjárati fordulatot megtartja sárga lámpával is. -
bajaki
őstag
Nos, a héten volt a kocsi a szerelőnél. Kicserélte a termosztátot, elvitte diagnosztikára, azóta nem szórakozik az alapjárat sem. Megnézték a hibakódokat, EGR-t dobott ki ahogy eddig is tudtam, így azt újra kitakarította, majd törölték a hibakódokat belőle. 2 napja nem gyulladt ki a motorhibajelző. (kopp-kopp)
Mi nem mentünk vele azóta hosszabb távon, de elvileg a szerelő ment vele 30km-t és nem fulladt le neki üresben, szóval nagyon remélem, hogy megoldódott a probléma.Most viszont olyat csinált, hogy 3-masban és 4-esben olyan 1800-as fordulat környékén elkezd rángatni. Rossz gyertya miatt csinálhatja? Szerelőnek mondtam, hogy nézze meg a gyertyákat is, azt mondta lassan cserések lesznek.
-
törölt tag
Nekem tetszik!
Faceliftes. A hálásabbik szin, egy polir utan gyonyoru lehet.
Szerintem van benne szervo csak nem irtak bele !
Tetokarpit is rendben van pedig az típus betegség.Előfordulhat hogy lesznek vele gondok. De nem mai csirke es roppant olcso az új vagy akar a bontottt alkatrész is. Szelepdekil kicsit olajpárás lesz a műanyag alatt es a leömlő felett attol nem kell megilyedni.
-
deicide
veterán
Köszi srácok!
diablo1984: Picinek tűnik és nem is tudom, hol a hely belőle, mert amúgy csak 20 centivel rövidebb, mint a kombi Astra.

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Valami baja van a tápomnak
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szuzinál viszont NGK volt.

Welcome! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
azert az elegge jol leirja a kepet azt gondolom, ha valaki lyen autoval ezt figyeli, hogy hol olcsobb nehany forinttal a benzin...