Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mészike
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
,,Sajnos" nem volt ásványvíz. Illetve igen, az sokáig ott hempergett, viszont felbontatlanul
Abból semmi nem hiányzott. Gumidugót nem találtam
Van a pluss szövet, ami a lábtérnél van, de csak az ajtó felöli oldalt tudtam ,,felnyitni", mikor lebontottam a műanyag részeket. -
Mészike
aktív tag
Másik gond (ez viszont már vagy 2 éve fennáll). Távirányítóval nem megy az ajtónyitás. Kulcsban cseréltem elemet, a pótkulcsban is, viszont egyikkel sem megy.
-
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Opel Meriva 2003-as. Kb 1 hónapja (vagy másfél
) beázott a kocsi. Csak nem tudom, hogy hol. A jobb első és jobb hátsó ülések alatt hallani a vizet, amikot gyorsítok/lassítok. Hol ázhat be? Az ablaktörlőnél befolyattam slaggal vizet, látszólag rendesen lefoly a kocsi alá. Hogy lehet kiszedni a most benne lévő vizet? A kárpitot nem tudtam felszedni, nem tudom hogy lehet 
-
Declare
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
Tegnap lehet sikerült megoldanom ezt az ablaktörlö kerdest. Levettem este, bevitem a lakasba, es probaltam ugy hajlitani, hogy a közepen az az elhajlas ellentetesen visszagörbüljön
reggel most jo volt, kivancsi leszek kitart e a megoldas....9000ft volt ha jol emlekszem kb, eleg pipa lennek ha ez a kukaban landolna...
plane igy hogy többsegben azt irtatok, a valeo nem jött be 
A nyüsszöges az reggel is vlt, de csak amig hideg. Addig egyenletesen megy a nyik-nyikk-nyikk....de mondom eddig nem volt es az ekszij nem is most lett cserelve hanem majusban. Olyan lehet, hogy azt tul szorosra vagy lazara huztak? vagy nem tudom mi fan terem amugy az az egesz

En ki akarok tartani a nemet technika mellett...szerintem

Azt mutattam nektek is, hogy youtube ra feltöltöttem ezt a huhogo hangot amit a kocsi ad. Nemreg irt ra valaki egy ilyet:
" It's a pipe running underneath the car from the engine back to the tank. It bends and curves a lot and that makes the sound. So they replaced this pipe and the sound disappeared! "
Milyen olyan csö mehet a motortol hatra a tankig a kocsi alatt ami hajlik es nyikogo hangot hallat periodikusan

MOD
(#33671) KrenAtesz: jöhet a tel es a so

En meg papiron irtam a kreszt
azert ott voltak uj kerdesek. Nekem vol egy olyan arra emlekszem, azon el töprengtem, hogy belathatatlan kanyarban hasznalhat e tavolsagi fenyszorot
....es ez a tipikus, persze....öö...belathatatlan
....akkor lehet hogy nem
. Ja meg hat ez a tipikus szivatos kerdes a lakokocsival hidon tolatas meg mit tudom en 
-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére

-
AMD Power
titán
Holnap reggel 10-kor műszaki vizsga. Remélem nem lesz semmi probléma.

-
KrAt
veterán
Nem lett hibátlan, de kész
Még egy alvázvédőzés, és új kipufrendszer, és kész vagyunk a télre 
-
deicide
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem csak én vagyok autista akkor. 
Napellenző tartó és nekem a tükrös napellenző is kellene, olyat is lehet ott kapni?
-
lsebestyen
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Nekem is kicsit kevesebb volt mint 5 perc
Viszont kettőt elrontottam véletlen, otthon utolsó egy két napban csak 100% volt, egyszer sikerült 4 perc alá is bemennem 
ON:
Müllerautótól rendeltem néhány hete napellenző tartókat, de semmi reakció nem jött emailre. Valaki szokott esetleg náluk vásárolni? F Astrához néztem amúgy, megfáradtak.
-
deicide
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Én 1 hónapig toltam bent a munkahelyen a próbateszteket. Így a végén már nem az volt a kérdés, hogy hibátlan lesz-e, hanem, hogy mennyi idő alatt.

4:28 lett, sosem felejtem el a nő arcát, aki felügyelt, amikor felálltam, szánakozva rám nézett, utána a monitorára, gondolom látta, hogy hibátlan, aztán felnevetett, szerintem ilyet még ő sem látott.
-
mephi666
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
úgy indultam neki aznap, hogy 38.5-ös láz, 2 erősebb lázcsillapító, aztán 20 perc tekerés a közlekedésfelügyeletig bringával
előtte mondjuk hetekig nyomtam a netes tesztet és itt reflexből nyomtam kihagyás nélkül a kérdéseket: másodikként végeztem (autós suliban is csináltuk ezeket a teszteket, ott sikerült egyszer perfektre összehozni
oktató is csak hümmögött) ...a kresz szerintem tipikusan az, amit jól be lehet gyakorolni a tesztprogrammal: írta itt is a statisztikát az eredményeimből és lehetett látni, hogy napról napra hogy javultam és haladtam 15 hibaponttól 5 környékéig (nem volt kedvem fizetni a pótvizsgát és csináltam becsülettel, hogy a több ezer kérdés nagy részére azonnal tudjam a jó választ és ne legyenek ismeretlenek) -
gban
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Amennyivel húzzák

Én a Vincze Lillával (Napoleon Boulevard) együtt voltam kresz vizsgán, meg is bukott, háborgott is rendesen.
Néztük is hogy egyrészt mi a faxot háborog, elég egyértelmű hogy jó helyre tette-e az x-eket vagy sem, meg különben is jobb ha hallgat, mert pont előtte 1-2 héttel jött ki az új klipje amiben autót vezet
-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Há more falun lakok, az utcánkban jár a sok traktor meg kombájn, sárrázó meg nincs.
Kresz vizsgán pont emiatt buktam meg első alkalommal : "Köteles e a mg-i vontató vagy munkagép vezetője letakarítani a jármű abroncsait ha földútról szilárd útburkolatra hajt át?"
Gondoltam a mi utcánk ezért mindíg sáros ilyenkor szóval a válasz nem. Meg is buktam.Ablaktörlőről annyit hogy a valeo ár/érték arányban a legjobb szerintem. Van olyan jó és tartós mint a bosch csak épp harmadáron. Nálunk minden autón az vagy és tökéletes. Valószínűleg kifogtál egy sérültet vagy rosszul tároltat.
-
mohabá 007
aktív tag
Régi szép idők. 2005 tájékán az Opel márkaszervízből kaptam levelet
Kedves Opel tulajdonos.Amennyiben látogatásával megtiszteli szervizünket,gépjárművét ingyenesen teljeskörűen átvizsgáljuk.(előzetes műszaki vizsga) és ajándékba adunk Önnek egy komplett BOSCH ablaktörlő készletet.Szeretettel várjuk.

Azóta is becsülettel teszi a dolgát.
Adott a szervíz 10e Ft-ot amiért bementem,és nem elvett,mint manapság.
-
Findzs
addikt
érdekes cikk
autó az e-bay -ről [link]
-
Findzs
addikt
válasz
Declare
üzenetére
az ablaktörlőhöz:
nekem eddig egy kína (nem jut eszembe a neve) vált be a legjobban
szkeptikus voltam mikor megvettem de akkor nem volt jobbra pénzem ez 1 éve volt azóta is az van fent
ugyanakkor vettem hátra is egyet de csak valeo volt mert hátra nem szabványos kell
a valeo kezdettől fogva rossz, foltosan töröl és emlékszem rá, hogy a h astrámon is volt régen és akkor se voltam vele megelégedve pedig egy vagyon volt, többet nem veszek az biztos2. szerintem valamelyik ékszíj lesz, ha behajolsz a motortérbe biztos jobban megállapítható honnan jön a hang
nekem a hosszbordás csinált már ilyen hangot3. én is szoktam ezeken gondolkodni, hogy ha már rákölt az ember a kocsira legyen már rendbe ne kelljen már azon gondolkodni ha beülök, hogy mi fog éppen megfeküdni
mindig van valami kis apróság, hol az ablaktörlő egyik oldal nem mozog, hol felakad a mutató és fél tanknál is lent marad majd magától megjavul, hol előjön egy kis hidrotőke hang, stb.
úgy látszik bizonyos kor illetve km után ezekkel együtt kell élni
lehet a következő kocsim japán lesz csak a kíváncsiság miatt, 5 német után azt hiszem ez érthető
de, hogy mikor azt nem tudom, évek múlva valószínűleg
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Gratula!

(#33644) trassher: Ez mind szep es jo.....de a kocsi KOSZOS

Kerdes:
Kicsereltek az ablaktörlö lapatjaimat is a szervizben, valami valeo (vagy ilyesmi a felirat a lapatokon). Nagyon szep es jo minden, hangtalanul es szarazra töröl....amikor felfele megy a lapat....aztan ahogy megy vissza csak es kizarolag az orrommal egy vonalban egy tenyerni foltot ott hagy amitöl nem latok......
ezzel lehet valamit kezdeni? Az a baj, hogy azt hiszem nem egy meret az anyos oldalival....mintha az ablaktörlö lapat közepen a gumi egy kicsit el lenne hajolva (talan tarolas közben nyomta valami)....ez helyrejöhet?Masodik kerdes: Reggel alapjaraton olyan egyenletes "nyikk-nyikk-nyikk" hang jött a kocsibol, mintha az ekszij nyekegne....ugye az amikor megvettük majusban cserelve lett, most meg a vezerles is, elvileg semminek nem kellene nyikogni.....ilyen nyikogo (hat most nyilvan nem egyszerü elkepzelni pontosan milyen is az "ilyen nyikogo"
) hang az jöhet mastol mint az ekszij? A szerviz ota (6 napja es 1500km ota) nem hallottam....Harmadik kerdes: normalis ez hogy folyamatosan valami ilyen baromsaggal szivat a kocsi, vagy az ablaktörlölapat, vagy huhog, vagy "nyikog" vagy mindenfele hiba nelkül kulcsos lampa gyullad ki az autopalya.....
en vagyok maximalista es ez tulzott elvaras egy 6 eves autoval szemben, hogy minden rendellenesseg nelkül lehessen hasznalni? Vagy ezeket a "hibakat" egy vallranditassl le kell tudni, amig megy.....komolyan mar en kezdem unni, hogy mindig hallok/latok/gondolok valamit
Ezek ugye a kocsi müködeset nem befolyasoljak (szepen megy, jol fogyaszt, minden...), de engem egyszerüen bosszant
Vagy ez csak az elsö sajat auto atka es az ember majd ullendül ezen? 
-
zolikaDB
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
NB unlimited: az egyik legfehérebb izzó. Tehát így is látsz esőben.
Legális megoldások:
- Osram All Season: ködösben van, kb annyira sárga, mint a gyári izzóim - semennyire. Nekem 55W-os van, a 85-ös azért nagyobb fényerővel rendelkezik, ennyi.
- Valeo Aquavision: ilyen van a H7-ben. Hááát. A fehér havon szépen látszik a sárga.
- Tungsragold: sima H4-es izzón van egy sárga búra, ettől nagyon erős sárga. Igaz a búrát lehet venni külön is, pl Tomoty fórumtársnál.
- állítólag az Obiban is árulnak erős sárgát, az is kínai, de a jelölések rendben vannakNem legális megoldások:
- Xencn: ebayről van, na ez sárga. Ehhez mérten olcsó is, igaz nekem 65W-os van, nézz utána, h H4-nél mik vannak. Mármint azért nem legális, mert árulnak 65W-os H7-et is.
- Solarzen: állítólag a vetítési kép nem az igazi, indexesek szerint, de az övék is atomsárga. Mondjuk a 100/90-nél van fényerő. Ilyenkor vastagabb kábelek kellenek és relézni kell a kapcsolót. Ha üveg a fényszóró, az télen jól fogja bírni. -
-
zolikaDB
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Mibe akarod tenni azt az izzót? Az H4-es... Bár nem tudom, milyen autód van.
Sárgából nekem kinaji van, 65W-os, és nagyon első osztályú. Nyárra meg Offroad 65W-os H7, Osram persze, és hatalmasat világít, ugye 1500 helyett 2100 lumen. Nem kell parázni, nem vakít.
Ezeket a G Astra lámpája, vezetékelése elbírja.
De érdekes, h kollegának az 55W is szétégette a kapcsolót... Hisz 55-re van méretezve a gyárban is...
A húzott fényszóró nem jelent semmi extra teljesítményfelvételt egyébként. A színnel játszanak és az izzószállal, ezért világít messzebbre. Az Unlimitedbe meg tesznek halványkék csíkot az üvegre, és ettől lesz fehér.MOD: ha F Astra, akkor úgy látom H4. Ennek megfelelően tudsz válogatni. Akár ebay-ről valami rettenetsárgát, akár a vilagitas.eu-ról, DE!!!!! Van index Osram topikban pár emberke, aki tud Tungsragoldot!!! Az brutál!!! És ha az elkopik, a kupakja áttehető másik H4-re!
-
trassher
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Én is azt szerettem volna de sajnáltam rá a pénzt így a crash után. Helyette hella blue light-ot vettem. Pár km-en próbáltam ki, eddig nagyon jó. Elsőre azt hittem kék lesz mint ami előtte volt de szerencsére szép fehér fénye van.
Itthon én vagyok a fűtő, lehet kicsit hőfokb*zi vagyok.

-
gban
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Nekem az 55 wattostól is szétégett a kapcsoló, ráadásul a foglalata is a kapcsolónak, illetve egész pontosan a bemenő 12 voltos láb.
Kábel levágás + toldás + sima saru van azóta ott, nem egy vidám dolog így
Lehet, többet számított melegedésileg egy rossz kontakt, mint az 55w, ezt nem tudjuk meg (illetve azóta nincs gond, így lehet, csak kontakt gond volt tényleg).
De a platós Wartburgon
(amivel melóztam) is szétégett anno a lámpa kapcsoló normál izzó mellett
Szóval 110 watt helyett 170, hát nem tudom... -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Ez az égő mennyire jó szerintetek? Használt már valaki hasonlót? Esős időben vakegér vagyok, ezért kellene. Gondolom nem túl szabályos, de a rendőr, vagy kpm piszkál érte?
Mikuland, nem vagy egyedül, én csak villanyász vagyok.

-
Mikuland
tag
Vezérlés csere letudva!
60.000-ig nyugalom van!
Finoman jár a szekér, 300 kilométer 20 literből, vegyesben.
Szégyenlősen írok már ilyen "elit", bocs, magasan kvalifikált autósok körében az Én esztergályosból lett fűtős beosztású öregként.
AMD: Gratulálok!
Privátban kérdezhetek a médiás termékekről?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
trassher
addikt
Lefőtt az agyam, holnap folytatom a szerelést. A tükörhöz olyan csavarokat adtak amiket nem tudom betekerni csak félig ráadásul az egyik beesett az ajtóba.

Azt már meg sem említem hogy az előző tulaj itt is kontárkodhatott valamit mert a tükörháromszöget tartó 3 bolhából csak 1 volt bent.deicide: Már nagyon kíváncsi vagyok arra az autóra.

-
AMD Power
titán
210 lóerővel jön az új Opel Corsa OPC
Opel Corsa OPC: a 2015-ös Genfi Autószalonon mutatkozik beMegtekernék egy ilyet.

-
Findzs
addikt
benne vagyok a kalapban drukkoljatok, kellene az a monitor

-
deicide
veterán
válasz
lazlogogola
üzenetére
Vredestein Wintrac Extreme S névre hallgat, az AutogumiXXL-től rendeltem, megbízhatóak, DOT szám is stimmelt.
84k volt darabja (245/35 95Y ZR20). -
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Amit a lanyod mondott, az ugyan az amit irtam
Nem nehez ez a kerdes. A lenyeg, hogy a legtöbb szakon attertek a bolognai rendszerre, ami annyit jelent, hogy az elsö 3,5 ev (altalaban) alatt megszerzed a bsc diplomadat (diplomavedes, allamvizsga minden). Ez az eddigi föiskolainak felel meg (kevesbe mely tudas, jobban gyakorlatorientalt). Ezzel mehetsz dolgozni stb. Ha akarsz jelentkezhetsz a "folytatasra" az Msc (mester) kepzesre. Ez +1,5 ev, reszletesebben tanulsz bizonyos dolgokat (ezzel magasabb jogosultsagokat erhetsz el, vagy azokat gyorsabban kaphatod meg a munkad soran...de itt is sok minden valtozik, de altalaban röviden ennyi) 
Aztan hogy valojaban milyen jo szakember leszel az meg rajtad mulik meg a szerencsen. Allasinterjun meg nyilvan a szimpatia/ismeretseg az elsöszamu pont

(#33614) Findzs: nem panaszkodhatom ez teny, es most mar kifejezetten jol is erzem magam, de azert az elsö par honap nem volt könnyü....meg ugye a szülök/nagyszülök/unokatesok stb, baratok mind tavolkerültek, ami tovabbi negativ pont es hat azert a nyelvi nehezsegekkel is küzdöm nap mint nap es ez jo darabig igy is marad meg
Egyelöre nagyon bejön a germania, aztan majd meglatjuk mi hogy alakul 
-
mohabá 007
aktív tag
Nem azonos? Milyen területen?
Államigazgatásban, közalkalmazottaknál nincs különbség."Terület"- Népművelődési Intézmény
Vittem a lányom reggel melóba,gondoltam rákérdezek erre a dologra,mivel neki mindkettő megvan.(föiskola: Eszterházy Károly, egyetem: ELTE mesterszak.)Bevallom nem igazán tudtam követni,
olyasmit mondott,hogy a főiskola az BA az egyetem meg MA. A nemtom milyen közlönyben is érthetően le van írva.Az egyetemi diploma megszerzése után a kölönyben lévő §-ra való hivatkozással írásbeli kérelmet kellet írnia a diploma bemutatása mellett.Kérése „jogosságát”elismerték,magasabb kategóriába sorolták,bérét is ennek megfelelően megemelték (mivel ezt írja elő a jogszabály) Ezért tettem azt a megjegyzést,hogy ezek szerint mégsem azonos.Nem akartam vitát generálni az ügyben, részemről a téma lezárva.Ennyi 
-
Findzs
addikt
trassher
sajnálom a dolgot, de legalább nem lett nagyobb baj

köszi mindenkinek a foglalkozás beírását érdekes látni ki mit dolgozik

megmondom őszintén Declare -val szívesen cserélnék

-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Legtöbb szakon most mar a bolognai rendszer van (Bsc/MSc). Ha BSc diplomad szerzed meg az a föiskolai szinttel azonos, ha megcsinalod a mestert is az az egyetemi szint. A hangsuly inkabb azon van melyik intezmenyben csinalod, annak van a munkaadok szemszögeböl nezve a leginkabb jelentösege.
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem azonos? Milyen területen?
Államigazgatásban, közalkalmazottaknál nincs különbség. -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ezert irtam, h en nem vagyo mervado
en kb 6 eves koromban is a 3 as bmw prospektusat lapozgattam csillogo szemmel.....a gaz, hogy ez azota nem valtozott
Nekem minidg is a bmw volt az az auto, hogy huuuh...kivül belül a design
aztan amikor vezetni is tudtam hat az meg a pont volt az i re
....na de majd egyszer
....addig is nemet auto, meg ha a legelsö lepcsöröl beszelünk is a nemet autok között 
-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Uh, ez kellemelen. Nekem egyszer volt hasonlo szitu, de kb csak a gondviselesnek köszönhettem, hogy nem ugyan igy jartam, hanem 1 mm el kb elment a kocsi orra. Amikor eszrevettem a viz levert es azota erre minidg figyelek (legalabbis mindent elkövetek, hogy mindig figyeljek
).Legyen ugy, hogy ezzel letudtad a kocsival a "kötelezö" balesetet

-
bajaki
őstag
Én "csak" főiskolára járok.

-
gzbotii
nagyúr
Egyetemista + sofőr catering cégnél

-
android szoftverfejlesztés + egyetem

Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pánik a memóriapiacon
- Arc Raiders
- Bluetooth hangszórók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

plane igy hogy többsegben azt irtatok, a valeo nem jött be 

....es ez a tipikus, persze....öö...belathatatlan

Nem csak én vagyok autista akkor.
Viszont kettőt elrontottam véletlen, otthon utolsó egy két napban csak 100% volt, egyszer sikerült 4 perc alá is bemennem
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)