Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pitu
aktív tag
Véleményetek erről? (100K-t alapból leenged az árból. Ez a motor meg az egyik kedvencem.
) -
Pitu
aktív tag
Volt kollégám Ascona-ja: [link]
-
Pitu
aktív tag
válasz
Findzs
üzenetére
Nem a legjobbak a képek (nem is egy helyen készültek). Nem először hirdeti, már láttam a hahu-n korábban is.
A garázsom mellett szokott állni, ezért volt ismerős. Fura hogy a dudagombok még nincsenek szétporladva. Ezzel az autóval max 3 évre terveznék előre, persze az átvizsgáltatás alap lenne, csak a km rémiszt kicsit... -
Pitu
aktív tag
Szerintetek ez mennyire veszedelem?
5 percre van tőlem gyalog, így megnéztem. Külsőre annyira nem veszedelem. A bal első sárvédő peremén kevés felületi rozsda van, ill. a képen látható dolgok, amik élőben kevésbé mutatnak rosszul. A 270K km-től kicsit fázom viszont... -
Pitu
aktív tag
Nyíregyházán tudnátok valami normális szerelőt ajánlani? Jöhet privátban is.
-
Pitu
aktív tag
Lemaradtam a "99-es g astra-ról is (foglalózták). Annyira nem bánom az évjárat miatt, de szívesen megnéztem volna.
A h astra-ba szerelt 1.6-os ecotec motorok mennyire problémásak (olaj, vezérlés..stb.)? Van ez pl. diesel helyett: [link]
-
Pitu
aktív tag
Van itt helyben ismerősömnek egy eladó astra-ja, szerintetek mennyi ennek a reális ára kb?
Kár hogy "99-es, de a srác nagyon vigyázott rá és figyelt a szervizelésére. -
Pitu
aktív tag
16 személyes opel movano vezethető B kategóriás jogsival? (B-vel talán max 9 személy szállítható)
-
Pitu
aktív tag
Erről mi a véleményetek? Érdemes lenne Bp-re utazni miatta? Esetleg nem esik útba valamelyik bp-i fórumtársnak?
-
Pitu
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Sajnos a g astra-nál megtapasztaltam hogy benzinesre is lehet locsolni rendesen a pénzt (láncos vezérlés, hidrotőkék és a többi...).
A kiszemelt H astra ismerősömé szerencsére, ettől függetlenül egy komoly átvizsgálás vásárlás előtt nálam alap. Egyelőre nyaral, így nem tudom megnézni a gépet.Elég borús képet vázoltatok a jelenlegi H astra diesel használt piacról. Én is tartok tőle hogy nehogy egy kettőstömegű v. turbo felújítás előtti példányt fogjak ki, de laikusként pont ezért nézetném át szervizzel.
-
Pitu
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
A diesel és benzines kombik között nem láttam akkora árkülönbséget. A fenntartása lenne ennyire kedvezőtlen? Vásárlás előtt viszont alap hogy megnézetem szakértővel.
Kollégám kb. 3éve hajt egy diesel megan kombit. Kevesebbet járnak vele mint mi, de a kopó dolgokon kívül még semmit nem költött rá szinte. (faterja vette újonnan, kb. 8 évesen kapták meg) -
Pitu
aktív tag
Tegnap megnéztük a benzin-gáz-os g astra-t. A kereskedő egyáltalán nem úgy viselkedett mint aki autót akar eladni. MIkor odaértünk 100K-val drágább volt az autó (1misi), nem tudta megmondani hogy működik-e a klima..stb.
8 éves kopott nyári gumik, akksi full lemerülve, motortérben elég sok olajsár, a gáz "beöntő" körül hólyagos volt a kasztni..stb. Így hagytuk.Egyre inkább a H astra felé hajlunk. Félek attól hogy a benzinesek ott is fogyasztják az olajat, így mégis dieseleket nézegetünk. Írtátok hogy az 1.7 CDTI-ből több változat is van. 80le, 100le... Ezek közül melyik az ajánlott? (ismerősnél 80le-s változat van, nem tudom mennyire képes dinamikusan mozgatni a kombi kasztnit) Illetve láncos v. szíjas a vezérlésük?
-
Pitu
aktív tag
Nem tudom hogy volt-e már: http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/2014/06/04/behajthat-e_a_gazos_auto_a_melygarazsba/
-
Pitu
aktív tag
Tegnap eladtuk az astra-t. Ez volt az első autó amiből anyagilag pozitívan "szálltunk ki".
Kicsit sajnálom, de mennie kellett.Az alacsony szerviz költségek miatt a következő is valószínűleg Opel lesz.
84le-s 1.6-os g astra-kat nézegetek, de most ismerős miatt képbe jött egy 1.7-es diesel H caravan is.
A benzinestől nem félek, mert az a 8 szelepes motor nem problémás. Diesel autóm még nem volt, illetve H astra-s tapasztalataim se nagyon vannak. -
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
Az egr nekem is gyanús, csak annak nem folyamatos tünete van?
(#43634) F_Gergely : menetközben (check engine alatt) nyomtam az óra állító gombokat, és az ott adott listában nem volt új. (F12 (üzemanyagszintjelző), és F171(külső hőmérő))
(#43635) gban: ahogy beg is írta, ez tarfóhidas.
-
Pitu
aktív tag
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy 30-40km (v. hidegebb időben 100-110km) után check engine lámpa, gázadás nélkül pedig a fordulat folyamatosan csökken, majd lefullad?
Üzemanyag ellátásra gondolnák elsőre, ha előtte nem menne hibátlanul 30-40km-t, akár gyorsításokkal is, illetve check engine alatt is jól reagál a gázra.
Kivillogtatásnál semmi új hibakód nem jelenik meg, olajszint is rendben van.Köszönöm!
-
Pitu
aktív tag
Hengerfej tömítés cseréje kb mennyibe kerülhet egy átlag szerelőnél (motorkód az aláírásomban)?
Kicsit megindult ott az olaj.
Egy hete kiderül hogy sógorom 15w40-et használt, én meg 2x cseréltem már 10w40-el. Elég dúrván fogy az olaj... -
Pitu
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ez nem jár magasabb üzemanyag fogyasztással? (mert azt nem tapasztaltam)
-
Pitu
aktív tag
Van arra tippetek hogy mitől lehet az hogy 3500-4000 fordulat körül leáll a motor, illetve ha nem áll le, akkor kivillan az engine lámpa? 3500 alatt tartva a fordulatot rendben van minden.
Óra gombokkal kivillogtattam a hibakódokat, de csak a külső hőmérő és benzinszint mérő hiba van (F12, és F171), vajon ez az összes hiba, vagy műszerrel több is kinyerhető? -
Pitu
aktív tag
2db F astra bontott, manuális állítású, külső tükör szerintetek mennyit ér? (bontó 6K-ért adná darabját, ami szerintem sok... 1995 utáni változat)
-
Pitu
aktív tag
Valaki szedte már ki az üzemanyagszint jeladót F astrából? Mennyire bonyolult művelet? Esetleg tud valaki leírást ehhez? Hétvégén át akarom nézni a vezetékelését is, hátha csak szakadás van.
Köszönöm!
-
Pitu
aktív tag
Az lesz amit írtam. Nem jött rá aki csinálta hogy csak simán kipattintja a csatit és nem fog zúgni a motor tovább. Lehet hogy "nekiment" valami forrasztópákával pl.

Nekem a fejegység csere nem jött össze, mert sógorom v. valamelyik haverja úgy kötötte be az előzőt, hogy nem felel meg a szabványnak. Keresek hozzáértőt, vagy rászánom azt a pár órát és megfejtem a rejtélyt.
-
Pitu
aktív tag
Tegnap végre volt időm vizsgálódni a nem működő benzinmutató ügyében. Biztosítékok rendben voltak. Kiszedtem a benzinszivattyút is, így ki tudtam próbálni az úszót, amivel nem volt gond. Azt tudja valaki hogy milyen néven keressem az úszó kiindulási pontját? Gondolom valami tekercs v.nyák lehet ott ami a mérést segíti.
-
Pitu
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Jobb oldali index csavar? Látszik hogy kulccsal lehet ezt, illetve nem látom azt a sines rendszert sem ott, mint a másik oldalon.

-
Pitu
aktív tag
Úgy látom zajlik az élet a fórumon.
Én sem unatkozom az "új" jövevény mellett, pár hete ez a látvány fogadott: [link]
Az alján volt még itt-ott korrodáció, azt is javította a kasztnis, a tanksapkánál lesz még munka, de az még várhat.
Az anyósoldali első index izzót nem sikerült kicserélnem, mert ott nincs az a csavar amivel ki tudom szedni az index búrát. Ötlet? Kompletten ki kellene venni a lámpatestet?
A benzin mutató is érdekesen alakul, egyszer mutatja a szintet, máskor meg nem. Nem 100%, de mintha az izzócsere óta nem lenne jó. -
Pitu
aktív tag
A vezetőoldalon nem sikerült a kulcsot elfordítanom, az anyósoldalról viszont sikerült a nyitás.
~10-12km megtétele után sikerült belülről felhúznom a gombot, így a kiszállás már rendben volt. Szétnézek még itthon, mert úgy emlékszem van valahol zárolajozó spray is.Közben nézegetem a használt piacot, egy jó állapotú 1.6-os 82le-s g astra-ra lehet beruháznák, kár hogy ritka.
-
Pitu
aktív tag
Központizáras kulcsnyílásba lehet-e fújni wd40-et v. inkább kerülendő? Ma reggelre befagyott a zár a kocsi tetejéről lecsurgó hótól, így mászhattam be az anyósoldalról.

-
Pitu
aktív tag
Tegnap kb. 2 km megtétele után észrevettem hogy a benzinmutatóm a minimum szint alatt támaszkodik. Semmi egyéb nem világít a műszerfalon. Gyorsan bementem egy közeli benzinkútra, mert azt hittem megrövidítettek. Kb. 2 liter ment bele, így full-on van.
Hátsó ülés alatt megmozgattam a vezetékeket, de semmi hatás. A biztosíték táblán elsőre nem találtam olyat ami ami ide vonatkozna. Ötletek a további vizsgálódáshoz? (múlt héten a bal hátsó helyzetjelzőt cseréltem 21W-ról a megfelelő 5W-ra...) -
Pitu
aktív tag
F astra-ban cserélt itt már valaki index izzót? Jól látom hogy egyszerűbb ha kiveszem a búrát?

-
Pitu
aktív tag
válasz
Bati0501
üzenetére
Rádió kód.
Nekem anno a biztonsági kód hiányzott (kulcs programozáshoz kellett talán). Felhívtam a kereskedőt ahol az autót vették, felolvastam nekik pár adatot a szervizkönyvből. Először azt mondták hogy menjek be személyesen, de aztán felhívtak és lediktálták.
Erre esetleg valaki?
-
Pitu
aktív tag
Milyen lengéscsillapítót érdemes venni az aláírásomban szereplő astra-hoz? Gázos/olajos ajánlottabb?
Kormánymű gumiharang cseréje mennyire munkaigényes? Meg van repedve, így cseréltetni akarom ez.
-
Pitu
aktív tag
Hidegen a motortérből érdekes fütyülő hangot hallani. Mivel tudomásom szerint nincs benne turbó, így arra gyanakszom hogy vezérlés + szíjak cseréjénél valami nem sikerült teljesen. Amint bemelegszik a motor megszűnik. Generátorszíj v. mi lehet ez? Gyorsan/könnyen lehet a feszességén állítani ha az?
-
Pitu
aktív tag
B.Ú.É.K.!
-
-
Pitu
aktív tag
Végül 4db zsír új Barum Polaris 3-t vettem a kátyúgarancia miatt. Az alufelniket/nyári gumikat át kell majd nézetnem, mert most 100x stabilabb a futómű, a kormány sem remeg. A biztonság kedvéért kerékőrt is vettem.

Vezérlés csere óta visító hangot hallok a motortérből, ami melegen megszűnik [az összes szíj cserélve lett]. Mi lehet ez szerintetek?
-
Pitu
aktív tag
DOT szám/gyártási idő volt az első kérdésem.
Nyári az rendben van alufelnin (2 szezont futott).
Érzem én is hogy el vagyok kicsit késve a cserével, de nemrég gyakorló apuka lettem és ez kicsit változtatott az időbeosztásomon.
Szerencsére van egy "céges" autó is kéznél, azon már téli van. -
Pitu
aktív tag
Köszi a hirdetéseket!
Semperit-ről vannak pozitív tapasztalataim. Hankook-ot egyik kolléga ajánlotta nagyon.
Ide írtam félórája, hátha lehet alkudni.
Igazából a felnire azért van szükségem, mert 3db felni van most télivel szerelve (a negyedik sérült). A felnik nagyon rozsdásak, a gumik is cserések. -
Pitu
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Én arra gondoltam amit ő vett.

(Visszaolvasva mondjuk félreérthető
) -
Pitu
aktív tag
Ez a felni jó F astrához?
-
Pitu
aktív tag
Tegnap befejezték a vezérléscserét. Hoztuk a formánkat.
A feszítőt tartó csavar kivételénél menet darabok is jöttek ki, így spirálozni is kellett. 
-
Pitu
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Szöges gumiabroncs?
(Bár ez nálunk nem hiszem hogy engedélyezett közúton.) -
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
Ma reggel (végre) megoldódott a nincs 1-2-es sebességfokozat. 2K volt javítással együtt.

A szerelőmre már 3 hete vártam, de ma derült ki hogy Brazíliába utazott 1 hónapra, így ők javították. Minden túlzás nélkül állíthatom hogy profik!Ami viszont gáz, hogy 3 hét állás után, 3 hengerrel és csúnya kék füsttel indult a verda. Ez kb fél percig tartott, aztán megszünt. Feleségem öccse cserélte 1.5 hónapja az olajat, én már akkor vitáztam vele hogy miért 4l olajat öntött bele...
1 hét múlva vezérléscsere, szerintem le fogom engedtetni a felesleget, mielőtt gond lenne ebből. -
Pitu
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
10-15 évvel ezelőtt sokat buliztunk ott. ("Nádas", "Fehér hajó")

(#32991) Mikulásbá: +1
Kíváncsiságból lementem ma az autóhoz, sikerült 2-esbe raknom és finoman elindulni vele. Gurulás közben vette az 1-est is. Kíváncsi leszek a szaki mit fog mondani, mert egyébként ha beveszi a sebességet, akkor recsegésmentesen teszi azt. 15-25K között mozognak a bontott váltók, viszont a cseréje macerás lehet. -
Pitu
aktív tag
Nekünk nincs szerencsének az Opelekkel.

Ma este elmentem bevásárolni, és félúton megszűnt az 1-es, 2-es sebességfokozat. Az 1-est kicsit nehezen vette már pár hete, de amikor gondom volt vele, akkor 2-esből toltam 1-be. Illetve még annyi hogy ha már 3-asban haladok az autóval, akkor 2-be vissza lehet váltani.
A kuplung jónak tűnik, 2 éve lett felújítva. Google-al próbálom keresni a probléma forrását, elsőre szinkrongyűrűre tippelnék. Van ötletetek? Kezdjek bontott váltót nézegetni? -
Pitu
aktív tag
Van értelme 4 pólusú gyertyát venni 2 pólusú helyett? (astra f [x16xel])
G-be NGK-t vettem anno, azzal semmi gond nem volt. -
Pitu
aktív tag
Esetleg ha valakinek van jobbos-balos, manuális, F astra-ra való tükör az szóljon. Egyelőre bontót még nem néztem.
Utángyártottak vannak rajta most, botrányos minőségűek... -
Pitu
aktív tag
INA vezérműszíj készlet ajánlott? (astra f [x16xel])
-
Pitu
aktív tag
Itt a gép.
Bal oldalát fényezték, mert egy corsa a kapu előtt parkoló autóba rongyolt. Szerencsére komolyabb szerkezeti sérülés nem volt.
7végén beletettem ~350km-t. A motor ereje nagyon tetszett, ehhez a kasztnihoz/felszereltséghez tökéletes. Az alacsony fogyasztásán igen meglepődtem, bár főúton mentünk nagyrészt.
Ott ahol az 1.2-es G-vel vissza kellett váltani, ez könnyedén suhant, pedig 2 láda alma, burgonya, meg 3 személy volt az autóban. Jövő héten elvisszük a szerelőmhöz, hogy ő is nézze át. -
-
Pitu
aktív tag
~170K körül volt rá szükség. Az előző tulaj nem igazán törődött az olajszint ellenőrzésével.
Úgy tudom fúrás és hengerfej javítás volt. Dugók, hajtókarok, szelepek, tőkék cserélve lettek. ~250K-t locsolt rá a motorra sógor. (Igazából nem is értettem hogy miért nem cserélte inkább.) Azóta ~60K km-t futott hibamentesen.
A napokban szeretném elvinni kárpittisztításra, főleg a csomagtartó igényel alapos tisztítást. -
Pitu
aktív tag
Gyerekek, ismét Opel állt a házhoz.

Asszony megunta hogy lassan fél éve nem találok autót, így átvette a tesójától az F astra-ját.
"96-os sedan, 1.6 ecotec
, klima, abs, 4 elektromos ablak, vonóhorog, ködlámpa. Csak lestem hogy mennyire felszerelt. A motorjától kicsit félek, de 2-3 éve teljesen felújították A-tól Z-ig.
Azon viszont csodálkozom hogy a kasztni rendben van, minimális foltok vannak a tanksapka környékén.
Hibái: kiszedte a fejegységet
, a hátsó elektromos ablakok nem működnek (állítólag a gomb rossz), egyik ajtót a központi nem nyitja.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kifejezetten ezzel a motorral keresek opel-eket. Sokatoknak bevállt az ecotec, nálam 2-ből 2 nagyon ette az olajat, és komolyabb szervizt is igényeltek, persze ez lehet az előéletük miatt is.
De tény hogy a meriva szebb.
Sajnos ami jó, az nem szokott 1 napnál tovább meglenni.

G astraba is ilyen volt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1 hét múlva vezérléscsere, szerintem le fogom engedtetni a felesleget, mielőtt gond lenne ebből.

, klima, abs, 4 elektromos ablak, vonóhorog, ködlámpa. Csak lestem hogy mennyire felszerelt. A motorjától kicsit félek, de 2-3 éve teljesen felújították A-tól Z-ig.